Schreuder onthult welke spelers moeten blijven: ‘Die willen we echt houden’

Vrijdag, 24 juni 2022 om 15:19Yvo van Dorst • Laatste update: 16:03

Alfred Schreuder heeft in een interview met ESPN laten weten dat hij Antony en Jurriën Timber terug bij Ajax verwacht na de vakantie. Beide spelers worden internationaal begeerd door topclubs, zoals door het Manchester United van Erik ten Hag. Timber en Antony zijn volgens Schreuder echter zo belangrijk voor de Amsterdammers, dat hij de clubleiding heeft laten weten dat hij ze beiden wil behouden. “Ik denk dat hij echt nog niet klaar is bij Ajax”, doelt de coach in het interview op Timber.

“Hopelijk is het geregeld”, lacht Schreuder over het aanblijven van onder andere Timber. “Deze jongen is volgens mij heel erg slim. Hij weet erg goed wat op dit moment het beste is voor zijn ontwikkeling. Ik denk dat hij nog niet klaar is bij Ajax. Zoals ik met hem gesproken heb, weet hij echt goed waar hij mee bezig is. Als je hem ook ziet spelen in het Nederlands elftal en bij Ajax. Daar word je gewoon vrolijk van’’, vertelt Schreuder over de begeerde Timber.

Ook over Antony is Schreuder duidelijk geweest tegenover de clubleiding. “Het moge duidelijk zijn dat we die jongen willen houden. Hij heeft volgens mij nog een contract tot 2025, maar of hij verkocht mag worden voor de hoofdprijs daar ga ik niet over. Ik wil gewoon heel graag met hem werken. Dat weet Antony en dat weet de club ook. Maar uiteindelijk beslist de club over zijn vertrek, ik maak alleen de opstellingen.”

Op het middenveld verwacht Schreuder geen inkomende transfers meer deze zomer. “Ik denk dat we op het middenveld heel goed uit de voeten kunnen met de spelers die we nu hebben. Kenneth Taylor heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en we hebben ook Kudus, Berghuis en Klaassen nog die daar kunnen spelen. Wij blijven gewoon rustig en we weten wat we in huis hebben voor komend seizoen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door brasileiro)

Lekker de prijs opvoeren! Goed bezig

24 juni 2022 om 15:29

Wat dacht je van een keer niet voor de zak met geld gaan? Halve basis verkopen?
Als Ajax op hetzelfde niveau door wil gaan zoals de afgelopen jaren, dan hebben we deze zomer al genoeg basisspelers verkocht.

24 juni 2022 om 16:17

ben ik absoluut met je eens maar als ze onhoudbaar blijken beter voor de hoofdprijs toch

24 juni 2022 om 17:12

Ach, Onana kostte ons bijna de titel en Gravenberch vind ik ontzettend overrated. Haller voegt op intikkertjes in met 5-0 gewonnen wedstrijden ook weinig tot niets toe. Alleen de buitengewoon blessuregevoelige Mazraoui ga ik missen van dat viertal.

24 juni 2022 om 15:55

80 en 60 gaat van je langzalzeleven niet betaald worden dus ze blijven gewoon.

24 juni 2022 om 17:20

@pijl mooi. Onder de 60 is te weinig. 80+ is markt conform als je ziet wat bpl clubs betalen voor spelers van zijn kwaliteit.

Ik vind Antony wel vervangbaar. Met het aantrekken van Bergwijn en Brobbey heb je in potentie een erg goede aanval. Tadic kan ook prima hangend op rechts spelen en voor een aanval Tadic-Brobbey-Bergwijn kom je naar het stadion. Achter de hand heb je dan nog Daramy voor links en Ihattaran voor rechts. Zelfs Berghuis kan rechts spelen. Bergwijn brengt namelijk de broodnodige diepte. Mogelijk dat je dan nog een reservespits moet aantrekken. Timber is wel echt onvervangbaar.

24 juni 2022 om 15:27

Sinds Antony weg viel was het 3x niks. Omdat de aanval zo ontzettend statisch werd. Als je dan straks met Bergwijn - Tadic - Ihattaren/Berghuis speelt heb je weer maar 1 iemand met snelheid. Als Antony vertrekt moet je imo gewoon een rechtsbuiten kopen die echt snelheid heeft. Of Bergwijn moet op rechts staan en iemand met snelheid op links. Diepgang, zo ondergewaardeerd imo.

24 juni 2022 om 15:29

Als je speelt met Brobbey en Bergwijn heb je twee spelers met diepgang.

24 juni 2022 om 15:31

Maar Brobbey gaat niet komen denk ik, althans, niet voor augustus. Leipzig houd (terecht) een hoge vraagprijs aan. Denk dat die pas gaan zakken aan het einde omdat Brobbey alleen naar Ajax wil. Maar die transfer is niet zo simpel als het lijkt.

24 juni 2022 om 15:33

Klopt. Maar als het wel lukt, al is het maar op huur, heb je dus voldoende optie. Een aanval met Tadic, Brobbey en Bergwijn bestaat uit twee aanvallers met snelheid en diepgang. Afgelopen seizoen hadden we er maar een in de voorhoede Antony, Haller en Tadic. En als Tadic wegvalt op rechts, wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen, hou je twee snelle aanvallers over en een creatieve speler met een Berghuis of Ihattaran.

24 juni 2022 om 15:53

Huren moet je imo niet doen. Brobbey nog een jaar bij Ajax, Brobbey die nog meer indruk maakt, misschien wel international word en misschien dan helemaal niet te betalen is. Of dan gewoon wil verder kijken. Ik zou zeggen, kopen onder de 15 miljoen, of verder kijken.

24 juni 2022 om 19:49

Ik vind de diepgang van Antony wel een ander soort diepgang als wat Brobbey en Bergwijn hebben. Brobbey ziet de ruimte achter de verdediging goed. Terwijl Antony uit stilstand ineens naar de achterlijn kan lopen na het passeren van zijn directe tegenstander. Aangezien veel tegenstanders zich terug trekken, heb ik liever Antony. Die is een stuk allrounder dan Brobbey.

24 juni 2022 om 18:02

Zou toch wel een Zirkzee ook nog leuk vinden als extra spits kan die mooi met Brobbey het uitvechten. Daarnaast zou ik toch ook wel proberen te hengelen naar Eriksen, het middenveld is op creatief gebied niet het best bezet bij Ajax en nu Gravenberch weg is mag er wel wat bij.

De absolute hoofdprijs vragen. Gewoon lekker onrealistisch zijn. Geef die jongens desnoods even een kleine bonus, wat PSV toen deed met Depay en Wijnaldum en Ajax eerder met Tagliafico en Onana. We zijn al genoeg basisspelers kwijt geraakt.

24 juni 2022 om 15:29

Idd ja, prima houding. Ajax hoeft ook niet dus. En ze hebben al wat spelers verloren nu. Dus voor die 2 gewoon 60 a 70 mil vragen. Hoop wel dat Ajax gewoon een aanval kan neerzetten straks met Bergwijn, Tadic/Brobbey en Antony. Or Zirkzee ipv Brobbey. Wil ik wel zien, vooral in de CL.

24 juni 2022 om 18:10

@MessiBazoer Eens hoor, maar denk jij dat Schreuder hier invloed op heeft? Natuurlijk wil hij die spelers houden, wie niet. Maar denk jij ook niet dat een hogere hand dit gaat bepalen. Was duidelijk dat ten Hag wel daadwerkelijk een vinger in de pap had, maar ik denk dat Schreuder het moet doen met de selectie die het technische duo in samenspraak met de directie samenstelt. Sowieso geen toevoeging op het middenveld is best een uitspraak, zo (CL) sterk is dat toch niet of vindt jij van wel?

Als Alvarez vertrekt mag er echt wel wat bij in het midden. Een blessuregevoelige Kudus en een Taylor zonder Europese ervaring kan je opbreken in de CL.

24 juni 2022 om 15:54

Tussen de regels door lees ik (meer in het Ajax interview dan dit espn interview) dat Schreuder met de punt naar achteren wil spelen en dan op 6 een opbouwende speler wil hebben. Denk dat Blind dat zal worden en er een nieuwe linksback zal komen. De 2 “8” posities zijn dan met Taylor, Kudus, Klaassen en Berghuis ook dubbel bezet.

24 juni 2022 om 16:11

Dat is eigenlijk niks nieuws. Afgelopen seizoen stond Gravenberch zo hoog dat we praktisch ook met de punt naar achteren speelden. Wel heb je met Blind in de opbouw meer voetbal, al ga je wel helemaal weggecounterd worden vrees ik.

24 juni 2022 om 17:02Ik lees hier ook geen Alvarez meer op het middenveld. Zoals al gezegd was Alvarez super belangrijk omdat hij net voor de verdediging stond en daar hoge ballen van de tegenstander al weghaalde voordat die de spits konden bereiken. Inden je Alvarez daar weghaalt dan komen Timber en Martinez meer in de problemen bij hoge ballen. Een middenveld Blind, Taylor en Berghuis heeft wel heel veel opbouwende mogelijkheden maar in de counter wordt dit volledig overlopen. De verkoop van Alvarez gaat er denk ik voor zorgen dat Schreuder dit seizoen dan niet gaat afmaken. Ik zou Alvarez behouden en daarnaast nog kijken of je Moriba bij Leipzig zou kunnen oppakken. Dan kun je Taylor een jaar verhuren. Laat die namelijk eerst maar eens een jaartje zien dat hij het nivo aan kan in de eredivisie. Ik ben daar nog niet van overuigt omdat ik hem bij jong Oranje niet goed genoeg vind spelen. Hij wisselt goede momenten af met hele zwakke.

24 juni 2022 om 17:10

Vorige jaar speelde we met de punt naar achter in balbezit. Alvers, Timber en Martinez waren zo wat de enige die achterbleven. Ik zie in zo een situatie gaan andere speler die de rol van Alvares kan invullen. Als de backs zo hoog blijven spelen. Heb je een heel groot probleem in de omschakeling.

24 juni 2022 om 17:13

Ja kopkracht wordt dan inderdaad wel een dingetje ben ik met je eens. Ik zou het ook dom vinden om Alvarez te verkopen maar kan de gedachtengang van Schreuder wel volgen. Denk overigens wel dat Taylor gewoon met Kudus de kans moet krijgen en de beste speelt dan gewoon. Hebben allebei meer dan genoeg flitsen laten zien van klasse waardoor ik het aan zou durven. Zeker met ervaren spelers om hun heen op het middenveld.

24 juni 2022 om 17:26

Aub geen Blind op het middenveld. Dat gaat hem echt niet meer worden in mijn beleving.
Gewoon vanachter opbouwen met hem en zeker niet als enige verdedigend ingestelde speler op het middenveld.

25 juni 2022 om 23:14

Als Ajax met een voetballende 6 wilt spelen zouden ze eigenlijk bij Fausto Vera moeten aankloppen. Was voor zijn blessure volgens mij al een target als captain van jong Argentinie, maar is na een (volgens mij) vrij zware blessure echt goed terug gekomen. Is een slimme nummer 6 die echt voor z'n verdediging kan spelen, sterk in de passing en daarbij ook echt een leider op het veld. Als Alvarez weg wilt/verkocht wordt dan denk ik dat je hem er goed bij kunt hebben.

25 juni 2022 om 13:11

Amen! Helemaal mee eens. Veel te mager dat middenveld.Achterin zo snel mogelijk Ortega ophalen, Brobbey en Bergwijn vastleggen en enkel Haller, Tagliafico, Klaiber en Schuurs verkopen. Dan ben je klaar voor volgend seizoen met dit elftal:

Pasveer, Rensch, Timber, Martinez, Ortega, Alvarez, Kudus, Berghuis, Antony, Tadic, Bergwijn. Bank met Brobbey, Regeer, Taylor, Ihattaren, Klaassen, Unuvar

24 juni 2022 om 15:36

Dus je gaat ook Tadic verkopen ? Ik zie hem niet in je opstelling staan ?

24 juni 2022 om 19:08

Eerder een nieuwe rechtsback. Rensch is er nog lang niet klaar voor, 1 leuke actie naar voren en hij denkt, zo dat hebben we even goed gedaan. In de tussentijd van dat denken loopt zijn man compleet vrij.

Dus Schreuder staat open voor een transfer van Martinez? Arsenal had al interesse die kunnen dus nu door gaan pakken

Moet zeggen dat Schreuder in de interviewtjes het wel goed doet. Snap nu wel waarom sommige spelers met hem wegliepen.

Ik lees heel vaak hier op VZ dat Antony wel vervangbaar is maar heb toch het idee dat er dan vooral naar statistieken gekeken wordt. Dit is echt een rasvoetballer die denk ik op alle niveaus makkelijk mee kan. Wellicht dat hij een iets minder frustatie kan uiten want dat levert hem onnodige kaarten op.

Zeker gezien de verdere inkomsten zou Antony niet onder de 60 miljoen laten gaan. Daarboven moet je natuurlijk wel altijd doen.

24 juni 2022 om 16:13

Antony is natuurlijk geweldig en was afgelopen seizoen echt onmisbaar met zijn snelheid en diepgang. Ik denk dat je zijn snelheid en diepgang persoonlijk kan opvangen als je met Brobbey en Bergwijn gaat spelen. Wel liever je in qua combinerend vermogen en creativiteit. Daar ben ik het met je over eens.

24 juni 2022 om 16:35

Het gaat niet perse om Antony bij Ajax want hij is daar sowieso een van de beste spelers. Mensen twijfelen meer aan wat hij toevoegt in de PL bij een grote club.. ik zie niet in waarom Antony beter is dan de spelers die nu voorin lopen bij United en daarom wordt rendement er vaak bijgehaald want hij haalt niet eens dubbele cijfers zowel qua goals als assists niet. In de eredivisie zijn de stats gewoon veel te matig voor een speler bij Ajax in een relatief zwakke competitie. De helft van z’n doelpunten en assists zijn gegeven in 3 wedstrijden.

24 juni 2022 om 17:07

Ik denk dat het gemis van Antony niet alleen te maken had met de diepte die Ajax niet meer had. Maar gewoon de constante dreiging en als een magneet 2 verdedigers bezighouden waardoor andere ruimte kregen.

Of hij beter is als de huidige spelers bij United is koffiedik kijken en blijft een gok maar ik denk aan zijn balbehandeling en versnelling op de eerste meters te kunnen zien dat hij echt op ieder niveau mee kan.
Maar dat zeiden mensen natuurlijk ook over Sanch die het daar ook moeilijk heeft.

24 juni 2022 om 17:57

Ja en Sancho had echt wel wat meer laten zien dan Antony. Er zijn heel veel buitenspelers met die kwaliteiten maar je moet er ook rendement aan toevoegen. Ik sluit zeker niet uit dat Antony dat niveau gaat aantikken in z’n carrière want de potentie heeft hij sowieso. Maar 60 miljoen aan Antony besteden dan heeft United z’n prioriteiten gewoon niet op orde..

Mooi dan kan Martinez naar Arsenal 😁

24 juni 2022 om 18:36

Dan ben jij Arsenal fan zeker

Zal wel mee vallen met Timber hoe goed hij is. van Gaal brandt hem helemaal af tot aan de grond. Ik zelf vindt hem heel goed. Alleen bij balverlies moet hij sneller terug komen.

Martinez mag wel gaan? Dat zou een enorme blunder zijn. Gewoon een no go voor de drie belangrijkste spelers.volgend seizoen kan Ajax cashen en nu al vast kijken naar eventuele vervangers. Geen haast, laat ze eerst maar in de kijker spelen op het komende WK!

Voeg daar Martinez ook aan toe en je kan weer mee doen in Europa. Dus Martinez, Timber en Anthony maken echt het verschil. Al missen we door het vertrek van Haller wel een goede spits!

Die laatste zin doet mijn hard sneller doen kloppen...rustig blijven en eerst kijken wat we zelf in huis hebben..En zo hoort het...Zoveel talent gebruik ze. Maar eerst zien dan geloven .

Het verbaast me dat hij Martinez niet noemt. Lijkt me net zo onvervangbaar als Timber.

Ik zie toch graag moriba komen als versterking voor 't middenveld. Gigant. Alvarez maag toch gaan, dan moriba halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

11 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 2 0 0 0
2021/2022 Ajax 30 3 0 0
2020/2021 Ajax 20 1 0 0
2019/2020 Ajax 1 0 1 0
2020/2021 Jong Ajax 4 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Papierwerk is in orde: Schuurs reist af naar Torino om transfer te beklinken

Perr Schuurs staat op het punt om een vierjarige verbintenis bij Torino te tekenen. De 22-jarige verdediger werd woensdagochtend gespot op Schiphol en Voetbal International bevestigt dat de mandekker later op...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren