Tweetal Ajax aast op meer speeltijd en onderzoekt buitenlandse interesse

Vrijdag, 24 juni 2022 om 09:51Yvo van Dorst • Laatste update: 09:57

Sean Klaiber en Perr Schuurs onderzoeken de mogelijkheden voor een eventuele transfer deze zomer. Beide Ajacieden zijn niet verzekerd van een basisplaats en azen op meer speeltijd. Volgens het Algemeen Dagblad is er vanuit het buitenland de nodige interesse in zowel Klaiber als Schuurs. Allebei de spelers hebben daarom eerder deze week een gesprek gehad met de nieuwe trainer Alfred Schreuder.

Klaiber kampte afgelopen seizoen met een zware knieblessure, die hem het hele seizoen aan de kant hield. De drievoudig international van Suriname speelde in totaal 22 duels voor Ajax sinds zijn komst in 2020. Ondanks het vertrek van Noussair Mazraoui lijkt Klaiber ook aankomend seizoen weinig op speelminuten te kunnen rekenen. Schreuder geeft namelijk de voorkeur aan jong talent als Devyne Rensch en Youri Regeer op de rechtsbackpositie. Klaiber is op de radar verschenen bij clubs uit de Engelse Championship en de Zwitserse competitie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Schuurs kwam afgelopen seizoen in 22 wedstrijden voor Ajax binnen de lijnen. Het merendeel speelde hij als invaller. Schuurs wil echter meer speeltijd, maar met het ogenschijnlijke aanblijven van Jurriën Timber en Lisandro Martínez lijkt Schreuder zijn centrale duo gevonden te hebben. Mocht Schuurs hierdoor niet genoeg speeltijd krijgen dan staat hij open voor een transfer. De verdediger kan bij een vertrek aan de slag in meerdere topcompetities, waarbij Atalanta Bergamo op dit moment het meest concreet is.

Ajax werd de laatste tijd ook veel in verband gebracht met een versterking van het keepersgilde, maar volgens het Algemeen Dagblad gaan de Amsterdammers geen nieuwe doelman aantrekken. De club gaat aankomend seizoen de Eredivisie in met Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Wie de eerste doelman wordt bij Ajax zal in de voorbereiding worden uitgevochten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door tursten)

Zo snel mogelijk laten gaan deze 2. Komen gewoon weg te kort. Zeker verdedigend. Ook is het te triest voor woorden dat er geen keeper bij komt. En dat we weer door gaan met een stekelenburg die gewoon echt niet meer kan

24 juni 2022 om 10:03Noem eens twee spelers op met hun kwaliteiten die rustig plaats nemen op de bank. Tevens moeten ze akkoord gaan met het salaris wat Schuurs en Klaiber (350.000 per speler) ontvangen. Graag namen:

24 juni 2022 om 10:07

Voor Klaiber zijn er echt wel alternatieven te vinden hoor, zeker gezien die in principe 3e optie is op rechtsback achter Rensch en Regeer. Misschien gaat Ajax nog wel de transfermarkt op voor een nieuwe 1e keus op RB als die heren in de voorbereiding te weinig indruk maken zelfs en ook Timber kan er in geval van nood nog spelen. Die zou ik te allen tijden laten vertrekken. Schuurs vind ik lastiger, vond hem dit jaar in de meeste gevallen best oke invallen, die zou ik op zich nog wel achter de hand willen houden als stand-in, maar snap ook wel dat hij weg wil. Gelukkig komen Pierie en Magallan ook terug van verhuur....

24 juni 2022 om 10:30

Alternatieven genoeg, zijn ze ook van het niveau Klaiber? Je wil namelijk ook niet meer geld uitgeven dan dat ze binnen brengen, dus realistisch gezien is het haast onmogelijk.

Het is makkelijk, Timber kan daar idd spelen, maar is natuurlijk gewoon centrale verdediger als voorkeur. Als Schuurs en Klaiber weggaan heb je rechts in de verdediging bijna geen back-up spelers. Supporters praten altijd makkelijk, maar alternatieven zijn lastig.

24 juni 2022 om 10:32

Krijgt Klaiber 350.000 joh? Die gast zou Ajax moeten betalen om daar te mogen spelen. Ajax stort direct in als de man het veld oploopt. Ook qua persoonlijkheid veel te populair doen terwijl de man absoluut niet bij Ajax hoort. Direct verkopen.

24 juni 2022 om 10:42

Haha wat een onzin. Tuurlijk, Klaiber is niet wat je moet nastreven als basisspeler, maar hij heeft echt prima invalbeurten gehad. Zeker wanneer hij lekker kon opstomen en over Antony heen ging. Ja Europees een mindere invalbeurt gehad, maar men overdrijft het echt ontzettend. Is gewoon een prima rechtsback om achter de hand te hebben.

24 juni 2022 om 11:16

Belachelijk veel geld eigenlijk, 3,5 ton. Dat is het dubbele van een kamerlid.
Voor een middelmatige speler die vooral op bank of tribune zit.

24 juni 2022 om 12:45

Vind 175.000 voor een Kamerlid vrij veel als je bedenkt dat veel debatten theaterstukken zijn en te veel over de personen gaat.

24 juni 2022 om 10:04

Ze moeten gewoon Gorter laten concurreren met pasveer. Zie in Gorter wel een toekomstige Ajax keeper

24 juni 2022 om 10:05

Ik zie Schuurs liever blijven. Die was de laatste wedstrijden voor zijn blessure juist ineens vrij solide. Die kan zich echt nog wel ontwikkelen.

Verder wordt Steek gewoon 3e keeper achter Pasveer en Gorter. Dat lijkt me helemaal prima.

24 juni 2022 om 10:07

Schuurs moet je ook behouden, nu er zoveel interesse is in Timber. Stel je laat Schuurs gaat voor een appel en een ei en volgende week vertrekt Timber voor een flinke som geld, dan moet je het doen met Martinez, Blind , Rensch en eventueel Alvarez. Dat moet je niet willen.

24 juni 2022 om 10:07

Zou me niks verbazen als Schuurs een 2e Botman is. Maakt soms fouten maar is dat heel gek zonder ritme? Ik denk als hij 2 seizoenen lang speelt dat hij een stuk stabieler is. Bij een eventuele verkoop een doorverkoop percentage bedingen.

24 juni 2022 om 10:33

Botman past toch ook gewoon niet bij Ajax. Bij Ajax moeten verdedigers kunnen voetballen, opbouwen, rust uitstralen en niet zoals in het buitenland puur en alleen een man uitschakelen.

24 juni 2022 om 10:50

@myvision; dat kan Schuurs dus nou juist niet, puur een man uitschakelen. Keer op keer is hij gewoon veel te lief in het veld. Had gehoopt dat Bogarde hem wat kon bijleren, maarja blijkbaar komt het niet binnen/over.

24 juni 2022 om 13:16

Schuurt had toch voor Timber een vaste basisplek? Daar maakte die toch teveel fouten ondanks voldoende ritme. Schuurs kan als back up maar als Ajax zijnde moet je voor de basis echt hoger inzetten.

24 juni 2022 om 10:06

Sorry maar heeft Steek er de afgelopen jaren er niet gestaan dan? Is mss niet de jongste meer en idd er mag van mij echt wel een jonge goede/talentvolle keeper aangetrokken worden maar Steek nie afvallen... Die staat er altijd en altijd een voldoende!

24 juni 2022 om 10:27

NipkeAjax. Altijd een voldoende? Stekelenburg komt gewoon niet meer van de grond en heeft het geluk dat die niet zoveel ballen kreeg. Kan mij nog een FC Twente uit herinneren waar het toch wel pijnlijk duidelijk werd dat het niet meer kon. Is volgens mij nog steeds onderweg naar de hoek.

24 juni 2022 om 10:49

Leuke grap nipkeajax, ajax heeft geluk dat de tegenstanders in de eredivisie weinig aanvalt als ze tegen ajax spelen. Maar als speler van de tegenstander zou ik het wel weten, schiet de bal in de hoek en stekelenburg gaat er in geen mogelijkheid bijkomen

24 juni 2022 om 11:34

Het zou alleen wel lekker zijn als er straks ook nog spelers overblijven, als je naast de halve basis ook de halve bank laat vertrekken zit er wel heel veel verloop in de selectie. Daarnaast is zeker Schuurs als stand-in wel van een aardig niveau

24 juni 2022 om 12:05

Mogen van mij ook weg maar langzamerhand houden we geen speler over. Dit is toch wel een probleempje aan t worden.

Klaiber mag van mij per direct vertrekken, want daar mis je als Ajax zijnde weinig aan. Schuurs zou ik wel jammer vinden omdat het een prima stand in is, maar ik snap dat hij nu wel een keer ergens basisspeler wilt zijn. Hij is ondertussen 22 en heeft nog niet laten zien over de kwaliteiten te beschikken om basisspeler van Ajax te zijn. Mocht er een club komen die er een leuk bedrag voor geeft, dan kun je ook hem wel verkopen.

24 juni 2022 om 10:10

Opzich wel met je eens, maar als Schuurs gaat zal er wel een backup voor Timber bij moeten, tenzij Rensch die backup wordt. Gaat Klaiber, dan moet er echt sws een rechtsback bij, maar dat was sws al wenselijk denk ik. Misschien die Kevin Alvarez van Pachuca, is al eens langsgekomen en is qua transfersom niet de duurste. Wordt druk bij Ajax, helemaal als Antony en Alvarez ook gaan (Alvarez scheen weg te mogen las ik gisteren volgens mij?). Moet er een rechtsback, linksback, centrale verdediger, defensieve middenvelder, rechtsbuiten, linksbuiten en (2?) spitsen bij…

24 juni 2022 om 10:22

Van mij mogen Regeer en Rensch het uitvechten op de rechtsback positie, je moet een keer de jeugd de kans geven. Mocht Schuurs vertrekken dan denk ik inderdaad ook dat er een extra verdediger bij moet komen. Op het moment loopt er niet een speler rond in de jeugdopleiding die deze rol kan invullen, dus er zal iemand van buiten af moeten komen.

Als Tagliafico vertrekt dan mag er inderdaad een linksback bij en als Schreuder echt van Alvarez af wilt dan moet er ook gezocht worden naar een extra middenvelder. Nu Bergwijn is aangetrokken lijkt het mij dat we geen vleugelspeler er meer bij hoeven te halen. Je hebt nu Tadic, Daramy, Bergwijn en Antony voor de vleugels. Daar achter heb je ook nog spelers zoals Berghuis, Unuvar en Ihatarren die er ook kunnen spelen. Als Antony vertrekt, dan zou ik gaan denken aan een nieuwe vleugelspeler.

Voor de spits positie moet er minimaal 1 speler gehaald worden, en zoals het er nu uitziet gaat dit tussen Zirkzee en Brobbey. Ook hier heb je weer aardig wat spelers die eventueel in nood daar kunnen spelen zoals Tadic en Bergwijn.

24 juni 2022 om 11:43

Je zou op rechts ook Martha kunnen proberen, want op rechtsbuiten komt hij zwaar te kort in mijn opinie.. Rensch zijn voorkeur gaat uit naar het centrum dus die kan als back up van Timber fungeren. Regeer heb ik veel vertrouwen in en zie ik als beoogde nummer 1! Je zou Dasa kunnen polsen van Vitesse, want die is inmiddels transfervrij..

24 juni 2022 om 10:29

Klaiber altijd al onbegrijpelijke aankoop gevonden. Al helemaal voor die prijs. Was puur om 10 Hag te vriend te houden, zo lijkt het. Schuurs vind ik ook maar n matige speler dus die zou ook gewoon weg doen. Gewogen en te licht bevonden voor de Nederlandse top.

24 juni 2022 om 11:34

Klaiber werd toen vooral gehaald om het gat van Dest op te vangen en een concurrent voor Mazraoui binnen te halen. Ik moet zeggen dat ik destijds ook redelijk positief was over de komst van Klaiber, alleen niet over de betaalde prijs. Hij heeft toen in het begin ook wel een handje vol met redelijke wedstrijden gespeeld, maar dat was het ook wel. Later in het seizoen was Rensch hem ook gewoon voorbij.

24 juni 2022 om 11:57

Achteraf misschien niet nodig geweest. Alleen kwakkelde Mazraoui op dat moment al ruim een seizoen met blessures en had je daar achter Rensch, die meen ik zijn debuut nog moest maken uit de jeugd en die fysiek echt nog een paar maanden nodig had (ik kan me een wedstrijd na de winterstop herinneren tegen AZ waar hij er na 60 minuten volledig door heen zat) en Timber die ook pas een keer mee had gedaan en ook de backup was van Schuurs (en die tot de winterstop in de pikorde nog onder Schuurs stond).

Met dat in het achterhoofd was het misschien niet nodig, maar ook niet onbegrijpelijk.
Achteraf bleek Mazraoui inderdaad door te kwakkelen met blessures (ook de reden waarom hij geen goede aanbieding kreeg vanuit Ajax) maar pakten Timber en Rensch het dat seizoen, na de winterstop, fantastisch op.

24 juni 2022 om 10:35

1 van de sterke punten van Ajax, in de competitie, is de laatste jaren geweest dat de bank vrij sterk was, vooral verdedigend. Viel iemand uit dan had je altijd een redelijke goed alternatief, in de vorm van Schuurs, Klaiber, Nico, etc. De selectie van Ajax gaat er echt flink op achteruit als dit soort spelers, net zoals Labyad, weg gaan. Je kan dit echt niet alleen opvullen met jeugdspelers, want die staat er zelden gelijk en moeten altijd aan het niveau wennen. Ik zou het echt niet toejuichen als Ajax dit soort spelers laat gaan. Je bent Mazraoui sowieso kwijt, waarschijnlijk Nico en dan dus ook Schuurs en Klaiber. Dan moet er verdedigend echt flink wat bijkomen, zeker voor de breedte, want als je volledig op de jeugd gaat terugvallen dan wordt het een pittig jaar.

24 juni 2022 om 11:47

Magalan heeft vorige seizoen veel gespeeld en kan misschien iets toevoegen? Pieri komt ook terug en is weer fit. Daarnaast heb je Bande die ook ritme heeft. Toegegeven dit zijn niet direct de namen die uit het oogspringen, maar kunnen wel de selectie opvullen samen met talent uit de jeugd?! Verdedigend vind ik het in de jeugd momenteel heel matig, maar de overige posities loopt genoeg potentieel!

24 juni 2022 om 12:04

Mee eens, het is bij PSV vorig jaar heel veel gegaan over blessures. maar ik meen dat als je de beste wedstrijd van Ajax, die tegen dortmund, pakt en bijvoorbeeld de 2-2 wedstrijd tegen aan het einde van het seizoen tegen AZ dat Ajax ten opzichte van de wedstrijd met 8 andere spelers speelde agv blessures.

Als je dan nu naast de halve basis ook nog eens de halve bank laat vertrekken wordt het zeker een lastig jaar.

Als ik Schuurs was zou ik naar een Duitse middenmotor gaan. Voetballen met minder ruimte in je rug, af en toe aanvallend iets kunnen brengen en een competitie die hem denk ik wel ligt. En, afhankelijk van de club, dichtbij huis.

24 juni 2022 om 11:48

Mee eens, maar Atalanta zou ook heel mooi zijn! Wel belangrijk een hoog doorverkoop percentage op te nemen, want zie hem zeker doorgroeien de komende jaren!

Hopelijk gaat Klaiber voor Inter spelen in Suriname. Het schijnt dat Ronnie Brunswijk zijn salaris wilt financieren

24 juni 2022 om 10:14

Nu moet ik zeggen dat ik niet geheel bekend ben met het niveau van de Surinaamse competitie of -in het bijzonder- Inter Moengotapoe, maar ik kan me voorstellen dat dit hooguit KKD niveau zal zijn. Klaiber zal daar op zijn 27e nog geen trek in hebben lijkt me toch als er ook clubs uit de Championship interesse tonen. Al kan die Ronnie Brunswijk ook wel aardig wat centjes op tafel klappen om hem te overtuigen natuurlijk

24 juni 2022 om 10:17

Hahaha dat die kerel niet meer in de bak zit is toch ook een grote schande. Corrupte bedoeling, maar daar kunnen ze in Europa ook af en toe wat van natuurlijk. Buiten dat zou ik het best gaaf vinden als zo’n speler ineens besluit lekker in Suriname te gaan spelen.

Allebei zo snel mogelijk verkopen zijn beide niet van het gewenste niveau

Klaiber zou perfect in de Championship, Zwitserland passen. Schuurs heeft toch de nodige CL ervaring meegekregen en is een perfecte vervanger in de verdediging mochten er blessures zijn. Rond €10 miljoen deal rondmaken dan heeft Ajax het niet slecht gedaan.

Schuurs is een prima verdediger! Denk dat PSV en Feyenoord er heel blij mee zouden zijn. Jammer dat ie op z'n jonge leeftijd weinig gespeeld heeft.

24 juni 2022 om 10:35

Eens. Ondanks dat wij nu een kale kletser achterin hebben staan die afgelopen seizoen de beste speler van Feyenoord was (helaas in de finale een foutje met gevolgen), maar ik vind Schuurs helemaal geen slechte speler. Heeft het bij Ajax gewoon goed gedaan. Zijn foutjes worden zwaar aangerekend, terwijl De Ligt zijn fouten met de mantel der liefde werden bedekt. Zelfs nu nog bij Juve en Oranje.

Schuurs heeft in de CL goede potten gespeeld en in de nationale competitie is het een meer dan uitstekende speler. Hij heeft gewoon de pech dat Timber zich razendsnel heeft ontwikkeld. Maar Timber heeft in vergelijking met Schuurs wel altijd in diverse top jeugdopleidingen gespeeld met betere trainers en voetballers om zich heen.

Klaiber (van voor zijn blessure) zal ook een goede speler voor Feyenoord zijn. Ajax had toen 2 geblesseerde rechtsbacks en was voor Ajax noodverband in de winterstop. Ook al verdiend Ajax genoeg aan transfers, maar om niet verplicht elk jaar je sterkhouder te moeten verkopen en daardoor hogere transfersommen kan vragen zijn de CL inkomsten de levensader van Ajax geworden. Die moest gewoon veilig gesteld worden. En voor eredivisiebegrippen is Klaiber een uitstekende voetballer en voor Ajax was hij dat half jaar een prima stand-in.

24 juni 2022 om 10:39

Schuurs speelt vaak erg sterk, maar maakt ook altijd wel 1 grote (dekkings)fout waar een goal of mega-kans uitkomt. Het is bij hem altijd billen knijpen. Hij wordt vaak slechter neergezet dan hij is, maar tegelijkertijd heeft die nog erg veel verbeterpunten. Ik zie hem graag blijven en mocht Martinez vertrekken heb ik liever Schuurs dan een nieuwe aankoop, waarvan je vooraf sowieso niet weet wat je kan verwachten.

Schuurs zou ik proberen te behouden, al kan ik me goed voorstellen dat hij eindelijk eens regelmatig wil gaan spelen.

24 juni 2022 om 10:59

Voor ajax volgens mij ook het beste om hem te houden alleen voor hem beter om te gaan. Enkele jaren geleden was hij beter dan botman. Door bij ajax zo weinig te spelen en botman wel minuten maakt is botman hem voorbij.

klaiber strik erom en verkopen, miskoop van ten hag. Schuurs verlengen en verhuren aan bv roda jc of 2 e bundesliga, championship.

24 juni 2022 om 11:00

Je wilt Schuurs na al die jaren nu ineens dumpen bij een KKD club? Dat gaat nooit werken. Zowel mentaal als prestatief gezien schiet je daar niks meer mee op. Schuurs is de KKD volledig ontgroeid.

24 juni 2022 om 11:40

Schuurs is een prima stand-in, in plaats van de 2e bundesliga zie ik hem eerder naar de Duitse of Engelse subtop vertrekken.

Laat Schuurs maar naar Atalanta gaan. Ik denk dat hij prima in Italië past. En nadat ajacieden vanaf het begin hebben gezegd dat hij niet goed genoeg is. Zal hij daar denk ik helemaal gaan opbloeien. Nederlanders doen het goed bij Atalanta. En je speelt natuurlijk op een serieuzer niveau waar verdedigen een vak apart is

Weg met Schuurs! Waarschijnlijk super vriendelijk joch, maar gaat echt nooit wat worden bij Ajax. Koop er maar een goede vervanger voor terug uit Zuid-Amerika!

Schuurs op de plek van alvarez opbouwend veel beter

Bva schuurs snap ik het. Maar wat had klaiber verwacht? Dat hij basis bij ajax zou worden ?

24 juni 2022 om 16:09

Nou ja, als Mazraoui degene is die je voor je hebt, dan weet je in ieder geval dat die erg vaak ontbreekt door blessures. Net zoals je bijv 2e keeper bent bij Feyenoord

Beide verkopen lijkt me. In ieder Klaiber, Schuurs kan je wellicht verhuren? Maar als die per se verkocht wil worden moet je niet te moeilijk gaan doen. Ze spelen al geen basis dus ze zijn prima op te vangen.

Klaiber mag van mij weg, voegt echt niets toe met zijn invalbeurten.
Schuurs begrijp ik wel dat hij ook weg wil maar zou hem toch proberen te houden.
Hoop dat wij gauw definitive nieuws krijgen omtrent de spelers die Ajax gaat en wil kopen.
Hoop op Brobbey maar niet voor die 18 miljoen, als Nico echt weg wil twijfel ik ja of nee Wijndal.
Weinig Az spelers die slagen bij Ajax.

Serieus geen nieuwe keeper? Feyenoord en PSV hebben een uitstekende eerste doelman en Ajax komt met Pasveer, Stekelenburg en Gorter aanzetten. Man man man. Pasveer heeft natuurlijk een top seizoen gehad vorig jaar, maar wordt ouder, hoelang houd hij dat vol?
Stekelenburg is gewoon niks meer, waarom die blijft is me een raadsel. Gorter moet vlieguren maken en kunnen ze beter verhuren. Als hij de strijd met Pasveer verliest mag die nog een jaar jong Ajax. Wat ik van Gorter heb gezien vind ik het nog geen Ajax materiaal, mag eerst wel verhuurt worden aan een eredivisie club.

Klarinet missen we niks aan, en Schuurs is mooi voor de breedte, maar denk dat die bij een club die wat meer bij de 16 verdedigd beter tot zijn recht komt.

Ik zou niet verkeerd vinden om beide spelers achter de hand te hebben want hun invalbeurten waren niet slecht. Aan de andere begrijp ik dat ze meer willen spelen maar een basisplaats bij Ajax zit er gewoon niet in en dan word het tijd om naar andere clubs te gaan kijken. Ik wens ze daarmee veel succes.

Schuurs zie ik echt nog genoeg potentie in.
Natuurlijk maakt hij wel eens een foutje, maar heeft natuurlijk ook weinig ritme.

Wie word dan de eerste back-up in het centrum? Hoop dat hij blijft en dat Schreuder wat meer rouleert met de spelers.
Je hebt ook altijd kans op blessures en schorsingen en met Schuurs heb je een goed alternatief.

Klaiber als 3de rechtsback moet je inderdaad gewoon laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

143 fans
Keeper, 39 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 7 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
2017/2018 Everton 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Schreuder heeft op persmoment louter hoopvolle teksten over Ihattaren

Alfred Schreuder heeft zich vrijdag op het persmoment in De Lutte uitgelaten over de blessure van Maarten Stekelenburg. De 39-jarige keeper moest het trainingskamp hierdoor vroegtijdig verlaten. Schreuder ging ook in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren