Verkoop Haller werpt vragen op: ‘Zeg je nu niet dat je hem als miskoop ziet?'

Donderdag, 23 juni 2022 om 16:30Yvo van Dorst • Laatste update: 17:02

Pierre van Hooijdonk is het alles behalve eens met de verkoop van Sébastien Haller. De spits maakt voor 35 miljoen euro de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund en zal deze week gepresenteerd worden in Duitsland. Volgens van Hooijdonk een slechte keuze van Ajax. “Ik vind het verrassend en merkwaardig dat Ajax hem nu al laat gaan.”

“In Brobbey zit absoluut muziek, maar het is toch wel verrassend dat Ajax Haller nu al laat gaan”, laat van Hooijdonk optekenen door het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat zijn goals echt gemist zullen worden. Het valt niet mee om die terug te krijgen. Natuurlijk krijgt een Ajax-spits altijd erg veel kansen, maar als je er zoveel kunt maken in bijvoorbeeld de Champions League, dan ben je voor mij een goede spits.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van Hooijdonk vindt dat Ajax een grove fout maakt met het verkopen van de Ivoriaans international. “Ze hadden er ook voor kunnen kiezen om hem te houden. Het is ook niet een bedrag wat je echt niet kunt weigeren. Zeg je daarmee als club dat je hem als miskoop ziet? Waarom verkoop je hem anders met zulke cijfers”, doelt de analist en oud-voetballer op de transfersom die is overeengekomen. Van Hooijdonk vindt in ieder geval dat Haller een goed seizoen heeft gehad bij Ajax. “Voor mij is hij zeer zeker geslaagd bij Ajax.”

Haller vertrekt bij Ajax met een doelpuntenaantal van 21 afgelopen seizoen in de Eredivisie en nog eens 11 in de Champions League. Acht van die doelpunten maakte Haller met het hoofd, een kracht die van Hooijdonk van grote waarde schat. “Een spits hoeft geen vier man te passeren, een spits moet voornamelijk goals maken. Haller deed dat wel en zonder hem zie ik geen aanvallende koppers meer bij Ajax. Daar moet je er in mijn ogen altijd één van in je ploeg hebben.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door rob81)

Pierre snapt er natuurlijk weer niks van. 35 miljoen voor een bijna 28 jarige spits die als hij niet scoort weinig toevoegt, dat moet je natuurlijk meteen aannemen

23 juni 2022 om 16:49

Hij is toevallig gister 28 geworden, dus laat dat. "bijna" maar weg.

23 juni 2022 om 16:52

Pierre moet er ook weer eens wat anders van vinden... Wat een onzin kraamt die man steeds uit zeg. Haller wilde zelf weg en 35 miljoen is gewoon dikke winst, goede deal dus. Het brengt Ajax ook weer ruimte voor gewenste aankopen als Bergwijn, Wijndal en Brobbey.

Volgens Pierre hadden ze hem beter net als Jorgensen kunnen houden zodat je hem daarna 4 jaar lang aan de straatstenen niet kwijt kunt..

23 juni 2022 om 18:07

Haller wilde zelf weg? Heb daar niks over kunnen vinden…

23 juni 2022 om 18:23

Toen duidelijk werd dat Dortmund concreet was heeft Haller aangegeven zijn zinnen daar op te willen zetten. Er heeft hier, of op VI, ook een artikel gestaan hierover.

Het is dus niet per se zo dat Haller koste wat kost wilde vertrekken, maar bij de interesse van Dortmund heeft hij wel duidelijk laten blijken wat zijn voorkeur had.

23 juni 2022 om 18:29

Bewijsstuk 1: zijn handtekening staat op het contract.

23 juni 2022 om 18:54

@suc6Magnet

Die jongen gaat 11(!!) miljoen verdienen he. Natuurlijk wilt die weg

23 juni 2022 om 16:51

De laatste 8 wedstrijden ook alleen uit een penalty gescoord en veel grote kansen gemist bij zowel Ajax als Ivoorkust. Het was zeker een prima spits en als hij niet was verkocht ook prima, nu hij wel verkocht is kan je er wel iets vergelijkbaars voor terughalen.

23 juni 2022 om 16:53

Wat moet hij nog meer toevoegen dan los van al die belangrijke doelpunten? Moet hij ook maar inzakken en het spel meebepalen? Wie gaat dan de doelpunten maken?

23 juni 2022 om 17:39

Nou, een spits die het aanvalsspel soepeler laat verlopen zorgt voor meer kansen. Zelfs al schiet ie er maar de helft in, met het dubbele aantal kansen scoort ie toch net zoveel, maar de mensen om hem heen scoren wel het dubbele.

23 juni 2022 om 17:40

Tadic, Antony, berghuis, klaassen, ihattaren, daramy, unuvar etc. Zeker de 1e 4 speelden vorig seizoen gewoon vaak genoeg en hebben ook geen problemen het net te vinden. Leuk dat sommige clubs genoegen nemen met een spits die doelpunten maakt (jij noemt belangrijke doelpunten, maar gaat daar ook voorbij aan het feit dat hij ook belangrijke kansen heeft verpest) maar bij andere clubs worden ook andere dingen verwacht van een spits.

23 juni 2022 om 18:14

Hij heeft het gewoon prima gedaan. Voor mij boven verwachting iig. Maar tegen zo’n bedrag en dan mogelijk spelers als Brobby en Bergwijn er voor terug is natuurlijk gewoon een goede deal.

23 juni 2022 om 18:35

Een spits die alleen scoort en verder weinig toevoegt moet er in de eredivisie meer maken. Veel grote kansen gemist, dat overkomt natuurlijk elke spits wel maar het gretige mistte soms wel

23 juni 2022 om 16:59

De tijd zal moeten uitwijzen of dit een goede beslissing van Ajax is geweest, maar 35 miljoen is natuurlijk geen bedrag waar je makkelijk nee tegen zegt. Een spits die er zoveel injast op CL niveau en die daarnaast ook nog geweldig kan voetballen die zal je niet snel in de Eredivisie zien. Die spelen bij de grote clubs uit de topcompetities

23 juni 2022 om 17:21

(Japie) ik snap niet zo goed waarom ajax hem zo makkelijk laat gaan , hij heeft 66 wedstrijden gespeeld en 46 goals gemaakt , als je een spits wil terug kopen met dezelfde statistieken dan koop je die niet voor deze prijs , dus ik vind het allemaal maar gek hoor

23 juni 2022 om 17:47

Ik vind ook dat Haller het uitstekend heeft gedaan, maar blijkbaar zijn ze bij Ajax niet tevreden. Ik vraag me af of zijn opvolger het zomaar even beter gaat doen. In de Eredivisie misschien, maar de CL is andere koek

23 juni 2022 om 18:53

Precies Sloep, ik lees weer heel veel gemakzucht alsof Ajax hem niet meer nodig heeft, maar die man scoorde zo makkelijk en in een fase dat Ajax ook minder speelde viel zijn productie tegen. Echt bizar dat je deze goals inlevert voor een spits die het nog maar moet bewijzen en die je nog niet eens binnen hebt. Die 35 miljoen heb je voor een deel al verspilt doordat je Brobby eigenlijk op een hele dure manier moet terug halen.

23 juni 2022 om 19:23

Dit is wel een hele kromme beredenering @Romarki Je kunt beter zeggen dat he en bergwijn en Brobby niet kunt halen als je Haller niet verkoopt. Haller verkopen is dan een nobrainer.

23 juni 2022 om 19:29

@sloep wellicht heeft het er ook mee te maken dat nu niet Ten Hag maar Schreuder voor de groep staat. Als Scheuder zijn accenten net iets anders legt zou die 35 milj wellicht wel een goede deal vinden!

23 juni 2022 om 20:22

Helaas kan Leipzig nu ook makkelijker hoog in de boom blijven zitten, want die weten dat wij nu echt een spits nodig hebben...

23 juni 2022 om 17:03

Het is nattrulijk Pierre die er niks van snapt maar jij hebt er wel kaas van gegeten? Normaal gesproken ben ik niet eens met Pierre maar hier heeft hij een legitiem punt. Eigenlijk is de ham vraag of Overmars desbetreffende 35 miljoen wel had geaccepteerd als hij er had gezeten. Ben ervan overtuigd dat die minimaal 40-45 miljoen uit het vuur zou slepen. Overmars kreeg ook Traore verkocht voor een bedrag dat we niet dachten. Daarnaast blijft de vraag of je met Brobbey en/of Tadic de doelpunten van Haller kan gaan opvangen. Bij mij rijst iedergeval de vraag of H2 capabel genoeg zijn om dergelijke beslissingen te nemen. Ik zie zo’n Bergwijn en of Brobbey nou niet echt als geniale plan als vervanging. Bergwijn had bijvoorbeeld al afgelopen winter gehaald moeten, met hem erbij had ik ons nog zien overleven tegen Benfica.

23 juni 2022 om 17:41

Brobbey gaat iedereen verrassen. Dat wordt de spits die er op het WK bij is en met Bergwijn en Depay gaat concurreren voor de basis.

23 juni 2022 om 17:39

@klapstoel88: Als hij niet scoort.... Dat heeft hij amper gedaan in z'n carriere. Zelfs bij WHU waar hij niet in z'n kracht werd gebruikt, scoorde hij nog genoeg. Ik ben het roerend eens met Pierre in deze. Zolang er genoeg aanvoer is van de zijkanten (en dat heb je met Tadic en Anthony) en Haller moet afwerken in de 16, kan Ajax geen betere veroorloven. Brobbey kan amper een wedstrijd volmaken en is sowieso erg blessuregevoelig. Prima als stand-in zoals hij nu gebruikt is, maar vrees echt als hij onze 1e spits zou worden. Haller levert altijd.

24 juni 2022 om 09:47

@4everajax Word Tadic niet 1e spits, zodat Bergwijn voor diepgang op de vleugel kan zorgen? Denk dat je Bergwijn wel in z'n kracht moet gaan gebruiken. Verder zou ik Tadic ook liever in het centrum zien (9 of 10) dan op de vleugel

Misschien wilde hij zelf wel weg. Dan aardig winst gemaakt.

"het is ook niet een bedrag wat je echt niet kunt weigeren. Zeg je daarmee als club dat je hem als miskoop ziet?" Hier snap ik sowieso de logica niet van. Natuurlijk is Haller geen miskoop maar als je alle wedstrijden van Ajax kijkt kom je al snel tot de conclusie dat Haller uitermate zwak is voetballend en dat dit ook vaak in de weg heeft gestaan. Tuurlijk kan hij goed afmaken maar wat hij dit seizoen in de CL heeft gepresteerd gaat hij, met alle respect, nooit meer herhalen. Dit is dus juist het ideale moment om het te verkopen.

En om het toch nog even snel te benoemen... Van Haller verwachte je op voorhand niet dat meevoetballen zijn sterkste punt zou zijn en dat hij het vooral moest hebben van kansen afmaken maar zelfs op dat laatste punt stelt hij een beetje teleur, al mag je het misschien niet zeggen met het aantal doelpunten dat hij heeft gemaakt. Toch heeft hij, vooral in het laatste gedeelte van de competitie meerdere malen kansen gemist die je echt niet mag missen als een spits zijnde die het juist moet hebben van kansen afmaken.

23 juni 2022 om 16:52

Een speler met meer dan 10 miljoen winst verkopen en dan de conclusie trekken dat Ajax hem als een miskoop ziet, slaat als een tang op een varken.

Haller heeft een vermogen gekost, heeft een topseizoen gehad, en is volgend jaar misschien de helft waard, als je geluk hebt. Nu pak je miljoenen winst. Is een no-brainer.

23 juni 2022 om 17:13

Precies en draait hij nog zo'n seizoen dan is hij 29 en gaat geen club hem meer kopen. De PL clubs komen niet, want daar is hij al mislukt, dus was 35-40 het hoogst haalbare in mijn ogen. Prima deal voor alle partijen.

23 juni 2022 om 17:11

Vind het zoals Via Adriaanse zei "scorebordjournalistiek". Hij scoorde veel, praktisch alles kon je echt niet missen, maar miste echt heel veel open kansen tegen bijv Benfica. En zat het spel enorm in de weg. Mooi voor iedereen dit

23 juni 2022 om 18:09

Dus dan klopt het toch wat Pierre zegt? Ajax vindt hem dus niet goed genoeg, want ze denken dat hij dit nooit meer gaat halen.

23 juni 2022 om 18:18

Dat is nog iets anders dan hem bestempelen als miskoop.

23 juni 2022 om 19:34

Suc6Magnet als jij dat zo wilt zien is dat ook prima hoor....

Zo blijft er altijd een discussie. Veel mensen vinden dat Ajax een meevoetballende spits moet hebben. Maar waarom? Feyenoord heeft over het algemeen ook meer balbezit, maar daar zegt niemand het over. Van Hooijdonk zegt alles in 1 zin; een spits moet goals maken. Net als dat een keeper ballen moet tegenhouden. Ik heb dan ook liever een keeper die alles tegenhoudt en niet kan meevoetballen dan andersom. Haller maakte er veel, meer dan de meeste spitsen van ajax de laatste jaren (op een halve spits als Tadic na). Dolberg die goed kon meevoetballen maakte er zelfs niet zoveel. Jammer dat hij weg gaat in ieder geval!

23 juni 2022 om 16:51

Veel mensen denken gewoon dat Ajax wel even de nieuwe Kluivert of Van Basten in huis zal halen, maar dat gaat niet gebeuren.

Verder ben ik overigens wel van mening dat Brobbey het talent heeft om een veel grotere spits dan Haller te worden en die zou ik graag vaker de kans zien krijgen.

23 juni 2022 om 16:53

@matthijs

Deze verkoop gaat ook niet over de sportieve kans. Dat Haller goed gepresteerd heeft vindt iedereen. Die is gewoon een financiele keuze, en een hele goede wat mij betreft. Je maakt nu 10 miljoen winst, over een jaar maak je misschien wel 10 miljoen verlies.

Hooidonk heeft gelijk.
Maar, met een beetje mazzel is hij over 1 of 2 jaar terug. Jong zat

23 juni 2022 om 16:55

10 miljoen winst is toch geen miskoop. Als je hem voor 15 had laten gaan wel

23 juni 2022 om 17:00

Ik denk dat Hooidonk bedoelt dat Ajax hem voor een te laag bedrag laat vertrekken;
Iemand die zoveel goals voor je maakt laat je weggaan voor "slechts" €35 mln.
In de ogen van Hooidonk had Ajax veel meer moeten hebben gevraagd. Aangezien dit niet gebeurt lijkt het erop als of men blij is.
Hopelijk krijgt Schreuder niet de sleutel van de Jcarena, zoals iemand anders vorig jaar

23 juni 2022 om 17:06

@Cas, als je meer vraagt heb je de kans dat de deal stuk loopt. En ja, ajax zal tevreden zijn dat hij met winst is verkocht. Volgend jaar is Haller misschien de helft waard, als de CL campagne mislukt en hij weer een jaar ouder is.

23 juni 2022 om 17:11

Cas1. Ajax zag gewoon een kans om Haller met winst te verkopen. Bij Ajax kijken zij natuurlijk ook gewoon verder dan statistieken. Haller heeft voldaan, en zelfs meer dan dat. Echter ziet Ajax ook dat hij niet een spits is die Ajax op de langere termijn verder gaat helpen en het alleen maar minder wordt. Een miskoop is een speler die je zelfs met verlies nog wilt verkopen, en dat is bij Haller niet het geval. Piere zit weer eens onzin te verkondigen.

23 juni 2022 om 17:14

Ja of hij schiet/kopt er weer 11 in, in de CL groepsfase waardoor Ajax ook nog na de winter in de CL zit en is volgend jaar op 29 jarige leeftijd het dubbele waard, dan heb ik het nog niet eens over de miljoenen die Ajax kan verdienen omdat ze een ronde verder zijn

23 juni 2022 om 17:31

Wandering. Ik acht de kans groter dat het niet gebeurt dan dat het wel gebeurt. En denk dat zij zo ook bij Ajax denken. Als je al ziet hoeveel moeite Haller toch wel had om te scoren in de eredivisie. 21 goals vind ik niet bepaald indrukwekkend voor een spits van de kampioen en ook nog eens een kampioen die er bijna 100 heeft gescoord. Ik zie het hem bij Dortmund dan ook niet redden. Mist teveel 100% kansen en voetballend is het onder de maat. Is geen spits die zelf even wat creëert of op snelheid kan diep gooien. Is gewoon heel beperkt.

23 juni 2022 om 21:02

@wandering

11 goals in 8 wedstrijden in de CL is niet iets wat je herhaalt. Dit zijn cijfers waar normaal alleen Ronaldo, Messi en Lewa aan komen. Dat Haller er 11 uit 8 scoort en in de eredivisie 21 uit 31 zegt ook wel wat: die goals in de CL vielen gewoon precies op het juiste moment. Normaliter scoor je er daar minder dan in de eredivisie. De kans dat Haller iets soortgelijks nog een keer presteert is nihil. Zeker in een ajax waar Blind en Tadic weer een jaartje ouder zijn en waar je een paar belangrijke spelers mist. En als allerbelangrijkste: je succestrainer.

Persoonlijk denk ik dat een Bergwijn - Tadic - Antony aanval beter is dan Tadic - Haller Antony. Nou moet ik daar wel bij zeggen dat Bergwijn natuurlijk nog niet binnen is en dat je inderdaad voornamelijk in de lucht veel minder gevaarlijk bent.Van mij had hij absoluut ook niet hoeven gaan, maar als je 10 miljoen winst maakt op een speler die naar mijn idee vooral in de Champions League boven zichzelf is uitgestegen, niet de jongste meer is en de laatste maanden toch wat kwakkelde met zijn vorm kun je toch niet van een grove fout spreken

Bovendien gewoon een prachtige stap voor hem die Ajax hem waarschijnlijk gewoon gunt. Anderzijds lachwekkende comments gezien als 'strik erom heen' en 'ik breng hem op de fiets'. Werkelijk bizar hoe weinig deze man op waarde is geschat door veel supporters

23 juni 2022 om 16:54

helemaal mee eens, ik ben hem dankbaar voor zijn goals, en deze verkoop is puur een financiele afweging geweest, niet een sportieve.

Ik neem aan dat Overmars bij het aantrekken van Haller dit scenario heeft geschetst. Dit is een win win situatie voor alle partijen lijkt mij. Haller is absoluut vervangbaar

Ik heb het al vaker gezegd maar wat Haller het afgelopen seizoen heeft gepresteerd, ik zie hem dit nooit meer herhalen.
En 35 miljoen is voor Ajax begrippen een hoop geld hoor.

Iedereen weet toch dat Haller nooit meer zoveel goals in deCL gaat maken. Hij wordt na ieder seizoen minder waard, want dit was een uitschieter. Totaal geen miskoop verder, want hij heeftet fantastisch gedaan en ze maken 12 miljoen winst.

23 juni 2022 om 16:54Het is nog steeds moeilijk om te beseffen hoe bizar het is dat een speler van Ajax elf keer scoort in een Champions League-seizoen. Zulke cijfers worden normaal gesproken aangetikt door Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Karim Benzema en Robert Lewandowski. En die halen in zulke seizoenen vaak minimaal de halve finale.

23 juni 2022 om 18:23

Dat lag aan het totale elftal dat het enorm goed deed. Nu moet je ze er dan nog wel inschieten, maar het wordt je wel makkelijker gemaaktVoor een 28-jarige spits uit de Nederlandse competitie is een bedrag van 35 miljoen euro gewoon erg hoog. Dat bedrag zal je later nooit meer kunnen verdienen. Haller heeft dit seizoen gepiekt en uiteindelijk was de aanbieding van Dortmund de ideale gelegenheid om te profiteren van zijn goede optredens dit seizoen in de Champions League.

Wat vooral opvallend is.. is dat Dortmund afwijkt van hun filosofie. Normaal allemaal jonge spelers tussen de 18 en 23 ongeveer..

Opmerkelijk.

23 juni 2022 om 16:54

Tja, zoveel is er niet voor handen qua spitsen. Ze hebben daarnaast al die Adeyemi gehaald, wat een erg jonge jongen is. Een ervaren oudere spits erbij is dan wel slimmer dan nog zo'n broekie kopen. Los van het feit dat deze er momenteel ook amper zijn voor een fatsoenlijke prijs (isak 80 mln, Nunez 100 mln etc).

Koekoek! Haller is 28. Toen hij kwam was 22,5 miljoen al veel en dacht ik dat ze dat er nooit voor terug zouden krijgen, nu pakken ze nog goeie winst ook en zit Pierre nog te zeiken.

23 juni 2022 om 18:24

Ach Pierre…… die heeft niet zo heel veel meer bijgedragen op technisch beleid bij een club na zijn carrière

Van beide kanten is er wat te zeggen. Ik denk dat het i.i.g. duidelijk is dat Haller niet de gewenste Ajax spits is volgens Ajax zelf. Was dit wel zo, dan hadden ze hem natuurlijk nooit laten gaan. De tijd zal uitwijzen of dit ook een verstandige keuze zal zijn. Je laat tenslotte wel iemand gaan die er 21 in de Eredivisie en 11 in de Cl heeft gemaakt. Dat haal je niet zomaar terug.

23 juni 2022 om 16:56

@gooner

Ajax wist heel goed wat voor type spits ze in huis haalden. Deze verkoop komt door financiele afwegingen, niet door sportieve. Haller gaat nooit meer zo'n seizoen draaien, zeker niet in de CL. Over een jaar is hij misschien de helft waard van deze 35 miljoen.

24 juni 2022 om 08:20

Zeg ook niet dat ze het niet wisten, alleen is het wel duidelijk dat ze dit niet als lange termijn oplossing zagen.

Heeft het goed gedaan, maar dit is gewoon een one season wonder. Tegen Benfica heb ik hem niet gezien toen het echt moest gebeuren. Het is geen populaire mening, maar de goals in de CL waren prachtige intikkers. Erg goed gedaan, maar dit gaat hem niet nog een keer lukken.
Ik heb me in ieder geval groen en geel geërgerd af en toe aan hem, voetballend hield het allemaal niet over.
Als je hem voor 12 miljoen extra kan doorverkopen en je haalt dan een Brobbey en Bergwijn voor terug is dat meer dan prima.

23 juni 2022 om 17:07

Want alles moest alleen van Haller komen tegen Benfica? Volgens mij waren het anderen die hun man continu vogel vrij lieten lopen waardoor we op een gegeven moment overlopen werden. Mocht het ook eens iemand anders dan Haller zijn die opstond in die wedstrijd? En als je het intikkers noemt....sorry maar dan snap je er echt bar weinig van.
Als Brobbey zo had gescoord had je het dan ook over intikkers gehad?

23 juni 2022 om 17:18

Owjeej... soccerfan_1 zegt dat ik er bar weinig van snap.
Over 2 wedstrijden liet hij tegen benfica amper iets zien. Ik zeg niet dat het allemaal van hem moet komen, maar tegen een Sporting, Beskitas en Dortmund speelde die prima, al vond ik die teams allen geen hoog niveau halen.
Als je dan verder kan kijken en deze speler kan verkopen voor 35 miljoen ( 12,5 mil winst), dan zou ik dat doen ja.
Ik zeg er nog bij 'prachtige intikkers'. Dus inderdaad, hij tikt ze gewoon geweldig binnen... niet meer niet minder.

Als Brobbey ze zo had gescoord had ik het ook intikkers genoemd ja. Wil je nog meer weten?

23 juni 2022 om 18:15

Ik kan me echt in jouw reactie vinden. Haller heb ik altijd al gezien als een zeer beperkte spits. Ik zeg eerlijk, hij heeft mijn verwachtingen overtroffen… ik denk wel bij 99% van de mensen… maar wie weet is het aankomend seizoen 3x niks? Het is geen type spits als Eto’o, die veel meer kon dan alleen goaltjes scoren. Maar 35 mln vind ik ergens maar magertjes, wat koop je nou tegenwoordig voor 35 mln? Bergwijn moet naar verluid 25 mln gaan kosten, weliswaar 10 minder, maar wat heeft hij nou laten zien?! Nu volg ik hem ook amper, maar ik ben hem bijna nooit in de headlights tegen gekomen.

24 juni 2022 om 08:21

Krijgt gewoon heel erg weinig kansen bij Spurs, dus dan is het lastig. Bij Nederland laat hij zich wel zien. Voor de Eredivisie is die natuurlijk te goed eigenlijk, maar zo'n jongens moet je hebben om Europees ook potten te breken.

Pierre was zelf ook een type Haller natuurlijk, die voelt zich beledigd. Haller is zeker geen miskoop, maar dit was gewoon het ultieme moment om te verkopen. Tadic in de spits zal er geen 35 maken, maar de helft wel plus hij laat het elftal veel beter en onvoorspelbaarder voetballen. Want ik heb heel veel kansloze voorzetten gezien vorig seizoen, lekker meer over de grond spelen, des Ajax.

Wat van Hooijdonk ervan vindt interesseert mij precies helemaal niets. Ajax krijgt een mooi bedrag bijgeschreven en Haller zelf gaat een sloot meer geld verdienen in een grotere competitie. Dat komt omdat hij het meer dan naar behoren heeft gedaan bij Ajax. Zo werkt het in de voetballerij. Maar sommige gekleurde meningen willen anders doen geloven.

Zijn best wel veel mensen verrast dat Ajax Haller verkoopt, maar zelf vind ik het eigenlijk gewoon een prima deal voor Ajax en ook een bod dat moeilijk te weigeren is. Zelf heb ik Haller bij Ajax gewoon prima gevonden, want als ik mij niet vergis heeft Haller in 1,5 jaar tijd bij Ajax 65 wedstrijden gespeeld en daarin was hij betrokken bij 63 goals (alle competities bij elkaar) en dat zijn gewoon waanzinnige cijfermaar dit aanbod van Dortmund, 31 miljoen en tot 35 miljoen met best makkelijke en haalbare bonussen, was gewoon niet te weigeren. En ik denk dat Haller de prestaties van het afgelopen seizoen niet zou overtreffen en dan heb ik het vooral over zijn eigen prestaties in de Champions League. Met die 11 goals in 7 wedstrijden heeft hij zich gewoon in de picture gespeeld bij verschillende clubs en niemand had verwacht dat Ajax na de forse transfersom die ze voor Haller hadden betaald, dat ze dan nog winst op hem zouden maken.

Het is jammer, maar ik denk dat dit voor zowel Haller als Ajax de beste optie is en beide partijen zijn tevreden. Ajax houdt een mooi en flink bedrag aan Haller over en Haller heeft een prachtige overstap te pakken bij een prachtige club in een goede competitie, terwijl hij financieel ook behoorlijk gaat verdienen. Of dat dan 11 miljoen netto is, betwijfel ik maar anders zit hij denk ik op zo'n 5 tot 7 miljoen netto terwijl hij bij Ajax 5 miljoen bruto verdiende dus gaat hij er financieel ook nog eens flink op vooruit.

En ik denk dat Haller ook best wel goede kans van slagen zal hebben. Bij Dortmund zal de druk wel hoog zijn doordat ze in de voorgaande jaren spelers als Lewandowski, Aubameyang en Haaland in de spits hebben gehad en Haller is wel een stuk minder dan dat deze spelers waren bij Dortmund. Maar ik denk dat Haller ook gewoon een goede spits voor Dortmund zal zijn en dan een beetje tot het type spits van het kaliber Lucas Barrios zal behoren.

Dat was toen jaren terug ook gewoon een hele goede spits bij Dortmund, die er ook gewoon plusminus 20 inschoot in de Bundesliga en z'n goals meepikte in Europees verband. Werd er uiteindelijk helaas wel uitgespeeld door Lewandowski destijds.

23 juni 2022 om 17:08

@Rochester ik zeg het op deze site al maanden; Haller gaat verkocht worden. Precies vanwege die CL goals. Kan nooit een verrassing zijn wat mij betreft.

Is toch mooi om op een 28 jarige speler waar nog de nodige twijfels over zijn winst te maken. Het doelpuntenaantal in de CL zal hij niet nog een jaar doen, de doelpunten in de eredivisie zou hij waarschijnlijk wel weer maken maar ik kan me niet voorstellen dat Ajax met hun financiele mogelijkheden geen goeie vervanger hiervoor halen die ook in de eredivisie zijn goals maakt. Daarnaast gaat Haller er qua salaris heel erg op vooruit dus ik denk dat hij ook wel graag wilde gaan, moet je ook rekening mee houden. Als je nu nee had gezegd had je dit bedrag er nooit meer voor gehad.
Ik blijf het nog steeds een rare aankoop voor Dortmund vinden, ze spelen veel in de omschakeling en daar is Haller heel matig in.

Misschien heeft Haller ook nog wat te willen, 12m per jaar is 2 1/2 x meer dan hij bij ajax kreeg.....
Wie heeft er zo'n goeie job dat ie daar nee tegen zegt??

Zoek niet naar niet bestaande dingen Pierre. Haller is geen miskoop, maar Ajax denkt beter te kunnen krijgen. Transferbedrag is ook prima dus dan zeggen ze ja.

Eens! Bedrag was te weigeren. En een vervanger staat niet klaar. Maakt die nog eens zo’n seizoen door? Waarom niet? Allemaal speculeren. In z’n eerste halve seizoen liet ie het ook zien. Maar Haller gaat 11 miljoen netto verdienen dus die zal er niet mee zitten. Ik vind het iig jammer.

23 juni 2022 om 17:10

Omdat er bijna nooit iemand 11 goals in 8 wedstrijden maakt in de CL, en als het gebeurt, dan heten ze Messi of Ronaldo. Dit is eenmalig. Ook al omdat Ten Hag weg is, en Ajax opnieuw moet bouwen met nieuwe spelers. De kans dat je opnieuw zo’n goede campagne hebt, is nihil.

Ik begrijp de verkoop wel en zie het niet als miskoop hierdoor. Er is interesse voor Haller en ze kunnen hem nu goed verkopen. Winst maken op hem, geen kleine winst ook, is gewoon goed en voor Haller een mooie stap.

De verdediger( Colombiaan)Sanchez voor 50 mil was dat ook een miskoop? Na 1 seizoen Voor Heller mooie prijs na 1,5 seizoen. Nu op zoek naar een nieuwe spits Brobby hij is jong en kan nog veel opleveren dus win win situatie samen met Bergwijn

Haller heeft zijn statistieken voor een groot deel te danken aan het zware overwicht dat Ajax in de overgrote meerderheid van de wedstrijden had. Ajax heeft in de eredivisie negen! Wedstrijden met 5-0 gewonnen en vergeet de 9-0 tegen Cambuur niet. Ontzettend lekker om als spits dan mee te delen in de vreugde. Pavlidis of Siem de Jong hadden er ook met gemak 15 ingelegd.

23 juni 2022 om 17:23

Precies dat. En daarom zijn z’n statistieken niet geweldig in de eredivisie. Hadden er gewoon 30plus moeten zijn. Denk dat Ajax hem dan niet zo makkelijk had laten gaan. Champions League was once in a lifetime voor hem en dat weet Ajax maar al te goed, die zijn ook niet gek.

Het gaat om doorselecteren. Met dit bedrag kunnen ze een Bergwijn financieren en een zeer groot deel van Brobbey. Die vertegenwoordigen ook weer goede transferwaardes die door het talent en de leeftijden flink aardig kunnen oplopen. Zo kunnen de financiëel verantwoordelijken binnen Ajax verantwoord een fiat geven en wordt de selectie er ook beter en groter van. Pierre kijkt te beperkt naar dit verhaal en het label mogelijke miskoop is echt onzin. Dezelfde Pierre vond anderhalf jaar geleden dat Ajax een mogelijk doelpuntenkanon als Haller niet nodig had, Ajax scoort toch wel.

Als je als spits(Haller) zijnde het niet van je techniek moet hebben, moet je een topper zijn op het gebied van afmaken en dat is hij gewoon niet. En juist dat verzuimde hij de afgelopen maanden. Als je zo’n kansen mist als spits, dan ben je gewoon een huis tuin en keuken spits, want van zijn techniek en snelheid moet hij het niet hebben. Balaanname is ook gewoon slecht. Verspringt de helft van de tijd van zijn voet. Prima gedaan Ajax. Nu vol voor Bergwijn en Brobbey gaan, dan gaat Ajax er alleen maar op vooruit.

Je kan Haller na 1,5 jaar met 10 miljoen winst verkopen. Wat als die komend seizoen veel minder presteert? Doei geld. Ajax heeft prima gehandeld zo! Winst, geld voor een vervanger.

Ik denk eerlijk gezegd dat Ajax hier meer uit had moeten halen. Een net 28 jarige spits die 11 doelpunten maakt in de champions leauqe en ook genoeg doelpunten in nationale competitie is gewoon meer waard dan de 35 miljoen die er nu is betaald. Tuurlijk vergelijk ik hem niet met de beste spitsen ter wereld die doorgaans (zonder clausule) voor 100+ miljoen waard zijn, maar hij is zeker de helft hiervan waard. Helaas zullen we nooit weten wat een Overmars hier uit het vuur had gesleept.
Zou Luuk de Jong geen goede opvolger zijn? Heeft afgelopen jaar toch meermaals bewezen ook in een goede voetballende ploeg mee te kunnen doen en belangrijke doelpunten te maken met de voeten en het hoofd. Zie hem liever komen dan Brobbey die vorige jaar zo graag weg wilde voor de centen.

Dit heeft niets met een miskoop te maken. Was Pierre ook zo eens met Ajax dat ze Dolberg en Neres niet verkochten toen er voor beide 60 miljoen werd geboden en Ajax ze pas jaren later voor 12-15 miljoen verkocht? Dit is gewoon geld pakken op het moment dat het kan. Haller gaat nooit veel meer opleveren dan 35 miljoen. Dus dan moet je hem gewoon verkopen.

Naar mijn inziens geen miskoop en geen topaankoop. Heeft goed gepresteerd, maar is een ander type spits dan wat Ajax wilt. Daarnaast kunnen ze Haller met winst verkopen. Als men daar Brobbey voor terugkoopt is iedereen tevreden.

Haller gaat naar een betere competitie en gaat 9 miljoen verdienen. Dortmund heeft een spits in huis die zich bewezen heeft in CL en in de Duitse competitie. Ajax kan een spits kopen (Brobbey waarschijnlijk) die jonger is en beter bij Ajax past. Ik zie alleen maar winnaars in deze deal.

Sorry hoor meneer van Hooijdonk maar je hebt zelf toch ook gezien dat een Haller in de Eredivisie 9 van de 10 keer niets toevoegde. Dat hij in de CL zoveel gescoord had is juist een perfect moment om hem dan voor de hoofdprijs te verkopen. Hij is aardig maar totaal geen Ajax spits en ik denk dat als je de drie vervangers die Ajax zou willen ermee kan halen dat je er alleen maar beter/sterker van wordt. Het is nu ook niet dat Haller de nieuwe Benzema is ofzo.

Pierre heeft gelijk, maar de laatste periode heeft iedereen kunnen zien dat als hij niet scoort je met 10 man speelt!!

Het is inderdaad geen bedrag waar je geen nee tegen kunt zeggen aangezien je er €22,5m, tekenpremie en €5m pef jaar voor hebt neergelegd. Denk ook dat de RVC gewoon graag deze transfer zag gebeuren om ook de transfer van Bergwijn risicoloos te kunnen doen.

Als Ajax zijnde zou ik niet alleen voor Brobbey gaan maar ook Zirkzee. Brobbey heeft gewoon nog niet bewezen dat ie 90 min kan spelen, laat staan dat ie dat nu opeens 2/3x per 7 dagen kan.

Toch een goeie prijs voor een spits van die leeftijd die dan ( nog maar ) bij Ajax speelt. Als dat iemand is van rond of begin de 20 met die statistieken, dan moesten ze er meer voor gevraagd hebben. En ja, overmars had er misschien 40 miljoen uitgehaald, misschien ook niet, het is niet dat die 5 miljoen voor Ajax momenteel zo een verschil maakt..

Pierre wilt weer dokter voetbal uithangen en niet verder kijken dan zijn neus lang is.
Haller gaat nooit meer een seizoen draaien als vorig jaar, en mist gewoon het voetballend vermogen met 1/2 keer raken.
Vaak trage handeling en de bal die met enige regelmaat van zijn voet afspringt.
Wel een echte spits daar kan je niks op aanmerken, voor Haller een geweldige transfer en Ajax mag cashen en weer verder borduren.
Lijkt mij niks mis mee toch?

Met Brobbey kan je gevarieerder spelen, dat hij dan wellicht niet zoveel goals als Haller scoort maakt niet uit als de anderen daardoor ook lekkerder kunnen spelen. Met Haller en Tadic had je heel weinig dynamiek en diepgang, dat heb je straks dus veel meer.

Ik wil Haller bij deze bedanken voor zijn goals, ik snap de mening van Pierre wel maar ik snap de keuze van Ajax ook in deze deal. Het ijzer smeden als het heet is.
Dat Haller de laatste weken van de competitie minder was had ook met het systeem te maken wat Ten Hag hanteerde, je moet jouw topscoorder wel in zijn kracht laten spelen.
Van Brobbey verwacht ik niet veel, hij heeft wel diepgang maar is koptechnisch en voetballend erg zwak.
En is vaak geblesseerd en moet ongeveer 18miljoen kosten....

Miskoop is wel heel zwaar aangezet maar Ajax is op zoek naar een andere soort spits die kaatst op het middenveld en mee voetbald zoals bv Kluivert, v. Basten of Bergkamp. Ik heb geen idee of Brobbey en of Zirkzee daaraan kunnen voldoen.

Dikke strik er omheen! Absoluut geen Ajax waardige spits ondanks zijn goals in de CL. Meer geluk dan wijsheid en hij is gewoon niet goed genoeg. Miskoop? Nee natuurlijk niet ! Zeker niet als je hem met minimaal 10 miljoen winst weer van de hand doet 😂

Schreuder heeft zijn tactische plannen duidelijk gemaakt aan de technische staf. Haller past zeer waarschijnlijk niet in het ideale plaatje als je vlot combinatievoetbal wilt uitstralen. Plus daarbij komt kijken dat je winst kan maken op een 28 jarige 'oude ' eredivisie voetballer. Volgend seizoen zouden ze waarschijnlijk dit bedrag never nooit kunnen krijgen. Dus in de heat of the
moment is het de juiste beslissing achteraf. Tuurlijk je verliest een spits met top statistieken maar het financiële kant moet helaas ook van belang zijn om te kunnen doorpakken naar bijvoorbeeld een Brobbey of Zirkzee.

Als je een kop sterke spits erbij wilt hebben dan haal je Luuk de Jong toch op voor een paar knaken.

Even vi kijken.financieel noodzakelijk. 60mln aan afschrijvingen zonder verkopen en operationeel negatief resultaat vanwege vroege CL uitschakeling. Antony was beter geweest omdat die toch wel gaat maar soit

Ik hoop dat mijn auto ook een miskoop is die ik met zo'n winst percentage kan verkopen. Is ook al wat aan de oudere kant nu, maar doet het verder nog wel prima.

Deze opmerking van Pierre slaat echt helemaal nergens op. Dit is gewoon een hele goede deal. Haller speelde een prima seizoen, maar voor zo'n bedrag laat iedereen hem gaan. Goeie spits, piekte op het juiste moment, maar ook niet onvervangbaar.

23 juni 2022 om 21:06

Haha ja, zeker als je auto ook 28 jaar oud is. Deze deal was echt een no-brainer. Altijd verkopen, ajax gaat toch in de verbouw, Schreuder zal moeten wennen, dus pak dat geld in plaats van Haller in een jaar tijd de helft van zijn waarde zien verliezen.

Zul je zien, had Ajax hem gehouden, schiet hij komend seizoen geen druk meer in een pakje boter, en dan had Van Hooijdonk vooraan gestaan om Ajax te bekritiseren dat zij die 35 miljoen niet hadden aangenomen. Je kan het bij hem nooit goed doen, zo lijkt het.

Zodra zijn contract afliep was hij een 30er, Ajax is daarnaast een verkoopclub. En hij is alles behalve onvervangbaar. Hij had een uniek CL seizoen, maar dat doet ie nooit weer. In de competitie vond ik zijn moyenne normaal, 21 goals bij zo'n dominante ploeg. Ajax steekt er bovenuit en werd zonder hem ook wel kampioen. Hij voegt weinig toe als hij het niet heeft. is te beperkt en niet snel genoeg.

Dit had 100% zeker een gevalletje Neres geworden als Ajax had geweigerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

37 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 31 21 4 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Aanvullende eisen Spurs bemoeilijken papierwerk bij transfer Bergwijn

Ajax en Tottenham Hotspur bereikten maandag een mondeling akkoord over de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax, maar volgens De Telegraaf kan witte rook nog weleens op zich laten wachten. Spurs-voorzitter...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren