In opspraak geraakte Hinteregger (29) zet per direct punt achter carrière

Vrijdag, 24 juni 2022 om 12:44Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:43

Eintracht Frankfurt-verdediger Martin Hinteregger heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. De 67-voudig international van Oostenrijk raakte onlangs in opspraak, nadat hij samen met een extreem-rechtse politicus een voetbaltoernooi organiseerde in zijn geboortedorp Sirnitz.

"In de afgelopen weken zijn er een aantal zaken naar voren gekomen over de 'Hinti-Cup', die ik met hart en ziel en met een zuiver geweten heb georganiseerd, waarvan de gevolgen mij pas achteraf duidelijk werden”, zo luidt de reactie van Hinteregger op de clubsite van Frankfurt. “Om het nog eens heel duidelijk te zeggen: Ik veroordeel rechtse, intolerante en onmenselijke ideeën in de sterkste bewoordingen. Iedereen die me kent, weet dat. Ik moet eerst wat afstand nemen en mijn leven opnieuw inrichten. Ik ben dankbaar dat Eintracht me de kans geeft om deze stap nu te zetten.”

De FPÖ-politicus Heinrich Sickl hielp bij de organisatie van het door Hinteregger georganiseerde voetbaltoernooi in Sirnitz. Hinteregger weigerde Sickl te veroordelen ondanks diens extreem-rechtse connecties. In plaats daarvan viel hij een journalist die de connecties onthulde in een interview met Sky Sports aan. In 3,5 jaar tijd groeide Hinteregger bij Frankfurt uit tot een publiekslieveling. De mandekker kwam in totaal tot 136 officiële duels voor die Adlerträger, waarin hij goed was voor 14 goals en 6 assists. Het afgelopen seizoen won hij met Eintracht de Europa League door het Rangers van Giovanni van Bronckhorst na strafschoppen te verslaan.

"Vorig herfst had ik mijn eerste gedachten om na het seizoen met pensioen te gaan", zo geeft Hinteregger aan. "Ik bevond me sportief gezien in een moeilijke fase: mijn prestaties schommelden. De overwinningen voelden niet meer zo goed, maar elke nederlaag deed dubbel zo veel pijn. Mijn prestatieboost in het voorjaar en onze gezamenlijke successen in de Europa League motiveerden mij des te meer om met een groot sportief succes afscheid te nemen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

176 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Waarom zo drastisch zijn carrière beëindigen? Vind het wat een vreemd verhaal. Ik snap de ophef echter wel, alleen is het toch geen reden om op 29-jarige leeftijd je carrière al te stoppen?

23 juni 2022 om 16:01

Waarom snap je de ophef? Of mogen mensen niet meer rechts zijn? Het lijkt erop iedereen maar links moet zijn, anders wordt je blijkbaar negatief weggezet.

23 juni 2022 om 16:09

*kuch* Extreem-rechts. Daar zit wel een grote nuance in vind je zelf ook niet?

23 juni 2022 om 16:13

@El Fenomeno

Nee hoor, een rechtse gedachtegang hebben is geen probleem. Een extreem-rechtse daareentegen wel. Net zo hard als extreem-links zorgen die extreme gedachtegangen maar enkel voor haat en onverdraagzaamheid.

23 juni 2022 om 16:13

Het lijkt er vooral op tegenwoordig dat mensen maar wat roepen op basis van onderbuikgevoel zonder ook maar enig opzoekwerk te doen wat er nu eigenlijk aan de hand is. Minuutje of 5 googelen en je hebt al een veel genuanceerder idee van hoe die situatie in elkaar zit.

Of je kan natuurlijk doen alsof rechts zijn een ramp is tegenwoordig. Dat is makkelijker en past ook wel in het populistische discours van bepaalde (zeer) rechtse partijen.

23 juni 2022 om 16:15

Lees wel eens dat de VVD links zou zijn maar dat heb ik nooit kunnen ontdekken : "Ja maar ze laten iedereen ons land binnen ". Een VVDer ziet potentieel goedkoop arbeidersvolk. Een werkgeverspartij van oudsher. Zo links en progressief is ons landje niet meer hoor.
Mag ik vragen hoe jij rechts omschrijft?

23 juni 2022 om 16:42

Als of extreem-rechts niet mag of deugt. In de huidige politiek worden er al iets van 6 partijen als extreem rechts aangeduid.

23 juni 2022 om 16:48

Racisme deugt niet inderdaad. Maar ben jij niet die El Phenomeno figuur die een tijd terug geband is voor een walgelijke uitspraak over migranten? Dat zou wel al veel verklaren.

23 juni 2022 om 16:51

Dat is ook wat partijen vanuit het linkse GroenLinks en D66 doen. Zij roepen vandaag nota bene nog dat BBB de rechtsgang ondermijnd en vergif spuit in de samenleving en daarmee een gevaar zou zijn. Dat trucje wordt constant uitgehaald dus is zeer relevant. Dan kan jij wel zeggen ‘alsof’ maar het wordt in de praktijk ook toegepast en is gevaarlijk voor de democratie, en dan is BBB nog zeer gematigd rechts. Laat staan wat ze over andere partijen roepen..

23 juni 2022 om 16:59

@godenzonen, omdat BBB constant aan het liegen is en onderbuikgevoelens aandraagt als argument tegen wetenschappelijk onderbouwde argumenten. Dat is pure demagogie. Dan ben je als politica gewoon niet oprecht en alleen maar bezig met zieltjes winnen. Dat mag je best benoemen.

23 juni 2022 om 17:01

@lierse

Dat ging over Akwasi die liep te zeuren over van alles en nog wat. Niet over migranten.

23 juni 2022 om 17:02@comokum

Als of wetenschap een vaststaand feit is. Ook binnen de wetenschap zijn er enorm veel verschillende meningen en invalshoeken. Hoe vaak heeft diezelfde wetenschap er wel niet naast gezeten betreft corona? houd toch op man. Al die klimaatvoorspellingen komen ook nooit uit.

23 juni 2022 om 17:09

Je snapt duidelijk ook geen snars van wetenschap. Er is een opwarming van de aarde, dat valt niet te ontkennen. Dat de mens een actieve rol speelt in die opwarming is ook bewezen.

Trouwens vind ik dat altijd hilarisch. Die rechtste figuren die denken altijd aan de “kritische” kant van de maatschappij te staan (wat vaak gewoon de andere kant dan de wetenschap en de overheid inhoudt) met als gevolg dat ze allemaal in de meest onwetenschappelijke theorietjes geloven. Een andere reden waarom extreem (let even op dat woordje trouwens) gevaarlijk is.

23 juni 2022 om 17:16

lierse1997

Vraag mij echt af, waarom zouden mensen twijfelen aan opwarming van de aarde? Snap dat er vroeger veel lobbygroepen waren van grote oliebedrijven. Die hebben veel schade gebracht door veel tegengeluid te geven. Dat bepaalde onderzoeken fout zijn of spelen op de man.

Maar als willekeurig burger, die bijv kinderen heeft, of neefjes/nichtjes. Waaorm zo je ook maar 0,01% risico willen nemen met onze aarde en overal maar tegenin te gaan.

23 juni 2022 om 17:22

@El Fenomeno:

Ik word er echt zo moe van dat mensen steeds maar roepen dat je niet meer rechts mag zijn... Terwijl helemaal niemend er vreemd van opkijkt als je VVD of CDA stemt, de Telegraaf leest, Powned en WNL kijkt en reaguurder bent op Geen Stijl.

Er zit echter wel een verschil tussen rechts en extreem-rechts. En die Heinrich Sickl staat te boek als een regelrechte neo-nazi en holocaust-ontkenner.

23 juni 2022 om 17:23

@lierse

Ach jij bent ook typisch zo'n stereotype linkse puppet die wat losse kreten uit de hoed kan toveren. Dat was mijn hele punt ook niet. Als je 80 miljard investeert en vervolgens 0,05% minder CO-2 uitstoot voorkomt, dan moet je jezelf afvragen waar je mee bezig bent. Maar vervolgens wel allemaal goederen importen uit China en India, waar de fabrieken 24/7 op volle toeren draaien. De wereld op haar kop.

23 juni 2022 om 17:24

@cabinesse

Als ik PVV, FVD, Ja21 of BVNL wil stemmen doe ik dat lekker ook. Niemand die tegen mij dat als fout mag gaan uitleggen of mij de les wil gaan lezen. Dat bepaal ik lekker zelf wel. Net zoals ik ook moet respecteren dat mensen op Groenlinks, PVDA of Bij1 gaat stemmen.

23 juni 2022 om 17:36

Ik heb nog nooit van mijn leven op een linkse partij gestemd.

23 juni 2022 om 17:38

@derkaiser123, haha je snapt echt niets van de wetenschappelijke methode he? Wetenschap is per definitie geen vaststaand feit maar bevindingen worden constant weerlegd. Maar wel onder voorwaarde dat deze meetbaar en reproduceerbaar zijn. Een mening of exemplarisch bewijs telt helaas niet. En ja, wetenschap zit er ook vaak 'naast' maar dat is inherent aan de wetenschap. 'al die klimaatvoorspelling komen ook nooit uit', man man man, er is al zoveel uitgekomen, sterker nog, erger gebleken dan voorspeld. Ik heb het idee dat jij lekker op je onderbuik vaart en dat is prima, maar je uitspraken over wetenschap raken echt kant noch wal.

24 juni 2022 om 01:18

Iedereen zou het toejuichen als Ziyech en Wilders een toernooi zouden organiseren die zich zou inzetten om jongeren te motiveren om te sporten.

24 juni 2022 om 07:28

Beetje jammer dat slachtofferrolletje, dat je zogenaamd niet rechts meer mag zijn. Er is al tijden een rechtse partij de grootste in Nederland. Extreem rechts met foute denkbeelden daar wordt echter (terecht) wel wat van gevonden door veel mensen, net als dat een hoop mensen (waaronder jij waarschijnlijk) ook iets vinden van extreem linkse bewegingen zoals Antifa of agressieve milieuactivisten.

De partij van die Sickl is verboden in Oostenrijk. Dat zegt wel iets. Niet dat Hinteregger dan ook gelijk dezelfde ideeën heeft, maar dat hij er vragen over krijgt is niet zo gek natuurlijk.

24 juni 2022 om 11:16

Jij met je wetenschap als vaststaand voldongen feit altijd. Tot nu toe is de club van Rome met haar wetenschappers erachter constant fout geweest in haar voorspellingen denk daar maar is een keer over na ipv blindelings alles geloven.

24 juni 2022 om 11:19

@coMokum Als je het debat van gister had gevolgd dan had je kunnen zien dat het D66 is die het RIVM en de wetenschappers negeert en blindelings doorgaat met de verwoesting van de welvaart in Nederland.

24 juni 2022 om 11:36

Wie zegt dat ik dat blindelings geloof?

24 juni 2022 om 12:02

"als ik PVV, FVD, Ja21 of BVNL wil stemmen doe ik dat lekker ook."

Uiteraard. Waar zeg ik dan dat dat niet mag?

24 juni 2022 om 12:06

"iedereen zou het toejuichen als Ziyech en Wilders een toernooi zouden organiseren die zich zou inzetten om jongeren te motiveren om te sporten."

Persoonlijk vind ik Wilders een nare man met verwerpelijke standpunten, maar om hem nou gelijk te stellen aan een neo-nazi en holocaustontkenner...

24 juni 2022 om 12:50

@Sir Paul, Studentenbeurs weer terug invoeren? Extra fondsen buiten het parlement om creeeren om absurde klimaatinvesteringen te doen? Boeren onteigenen? Gratis kinderopvang? Vind je dit nu echt een partij die voor zuinig en minder overheid staat?

23 juni 2022 om 16:03

Als ik de tekst zo lees wilde hij al stoppen, omdat z'n prestaties schommelden

23 juni 2022 om 16:17

@rinkhsv

Dan vind ik het eigenlijk een beetje dom om dat hele verhaal naar boven te halen, alsof dat de reden is dat hij wou stoppen.

Het is wel opmerkelijk, stoppen op je 29.

23 juni 2022 om 18:50

Nou ja propper stopte ook bij psv. Ik weet niet als dit z'n daadwerkelijke reden is maar het gebeurt wel vaker

Dus je mag tegenwoordig geen toernooi meer organiseren met een politicus.
Dit gaat natuurlijk nergens meer over, we zijn echt door aan het slaan, iedereen heeft altijd een oordeel ergens over klaar. Laat mensen gewoon lekker hun ding doen.

23 juni 2022 om 15:27

Het mag wel, hij heeft het uiteindelijk ook gedaan. We leven in een maatschappij waarin je vrij bent om te doen wat je wilt doen. Echter mogen mensen ook een mening hebben, dat is ook een vorm van vrijheid. Niemand heeft hem gedwongen om te stoppen, daar heeft hij zelf voor gekozen.

23 juni 2022 om 15:31

Sparta! Misschien voelde hij zo hiertoe gedwongen door de Oostenrijkse media? Op een gegeven moment heeft hij zich er misschien bij neergelegd omdat elke vraag indirect te duide had op zijn politieke voorkeur? Ik weet het fijne er ook niet van maar zo afschilderen als wat je hierboven doet zou het niet zijn.

23 juni 2022 om 15:36

Oostenrijk is volgens mij sowieso wel aardig rechts. Dus snap de ophef ook niet helemaal. Misschien vanuit supporters van Frankfurt, maar anders zou ik het niet weten. Raar verhaal.

23 juni 2022 om 15:43

@sparta! behalve als je mening en doen en laten rechts is. Dan ben je vogelvrij.

23 juni 2022 om 16:02

@sterkejerke

Ook de Eintracht supporters hebben een reputatie om vrij rechts te zijn...

23 juni 2022 om 16:13

Onzin. Eintracht Frankfurt heeft een vrij linkse achterban en is uitgesproken anti-rechtsextremisme.

23 juni 2022 om 16:16

@janh daar gaat het toch juist om? Vrij zijn.

23 juni 2022 om 17:15

Wat een flauwekul. Links of rechts, je krijgt commentaar. Thats it. Beide meningen mogen gewoon, alleen kan je worden tegengesproken.

Sparta heeft 100% gelijk.

23 juni 2022 om 17:43

Nou ja…. Denk toch dat de druk van de goeddenkers enorm groot is op dit gebied…. Je kunt het wellicht niet 1 op 1 vergelijken (alleen de media hetze geeft deze druk mooi weer) maar hetzelfde zagen we met Johan Derksen…. Hoe snel je uitgekotst wordt als je anders denkt of doet dan een bepaald ideaal…. Een ideaal dat eigenlijk door een minderheid erg agressief wordt opgelegd

24 juni 2022 om 00:08

Psv

Alsof rechtse idealen niet agressief worden opgelegd. Denk dat we wel een paar partijen met aanhang kennen. Ook zo’n term als “goeddenkers” is illustratief voor de polarisatie. Alsof er iets mis is als je iets goeds wil bereiken. Het hele punt is nou juist dat er verschillende meningen zijn. En die worden op een steeds vuilere manieren over en weer bestreden.

24 juni 2022 om 01:22

Vraag is dan, wat is goed? Dat is ook niet bepaald een objectief gegeven. Feit is idd wel dat alles veel agressiever afgedwongen lijkt te moeten worden. Geen goed signaal naar de toekomst

23 juni 2022 om 15:34

Het lijkt mij vrij logisch dat je niet zomaar met elke politicus iets kan organiseren, toch? Hitler en Stalin waren tenslotte ook enkel politici in beginsel, maar bleken gewoon levensgevaarlijke mensen. Misschien extreem voorbeeld maar de ophef in Oostenrijk is niet zomaar ontstaan.

Edit: VZ, kunnen we nog steeds geen speciale tekens in reactie's plaatsen zonder dat deze tekens in Egyptische hiã«rogliefen veranderen?

23 juni 2022 om 15:45

Het Stalinisme is juist een soort communistische ideologie wat eerder in extreem-links opduikt. Hiter was een extreme nationalist, maar wel van de partij Nsdap (nationaalsocialisme). Wat ook juist eerder weer meer linkse politiek is dan rechts. Maar toch wordt ''rechts'' altijd als de foute van de 2 gezien.

23 juni 2022 om 15:49

Daar werkt men bij de technische dienst van VZ pas een jaartje of 6 aan, ik verwacht dat we in 2047 wel fatsoenlijk thema's, accenten en andere speciale tekens kunnen gebruiken. Dan nemen ze ook gelijk mee dat je niet 80 witregels krijgt boven en onder je tekst als je deze wijzigt op desktop versie. Even geduld

23 juni 2022 om 15:49

Goede en sterke toevoeging Kaiser, ik gaf alleen niet aan dat ik Stalin als rechts bestempelde maar meer als voorbeeld voor politiek figuur. Links/rechts daarbuiten gelaten, dus.

23 juni 2022 om 15:51

Tja whats in a name, Hitler en de NSDAP waren mega grote fascisten samen met Mussolini en die zijn volgens mij toch aardig rechts hoor. Hoeveel landen in de wereld zijn er met de naam Republiek of Democratisch Republiek terwijl er gewoon een dictator aan de macht staat...

23 juni 2022 om 15:54

Derkaiser, zeggen dat de Nsdap links was is mogelijk het meest belachelijke dat ik hier in 7 jaar heb gelezen. Dat nationaalsocialisme heeft evenveel waarde als de Democratische republiek Korea

23 juni 2022 om 16:00

Echt waar die kerels die willen doen uitschijnen dat hitler een of andere socialist/linkse politicus was die zeggen ook gewoon iets zonder verder te kijken dan de naam van de NSDAP.

23 juni 2022 om 16:14

Dat mag je vinden. Noem mij eens argumenten op waarom ik Hitler als extreem-rechts moet definiëren? Zijn economisch beleid was net als het voormalige Sovjet-Unie juist eerder extreem links. Fascisme wordt vaak getypeerd als extreem-rechts, maar komt ook in extreme linkse hoek veel voor. Maar omdat rechtse partijen over het algemeen meer tegen massale immigratie zijn wordt uit linkse hoek vaak het woordje fascist of racist gebruikt zonder uberhaupt met tegenargumenten te komen. Bovendien waren zowel Hitler als Stalin tegen een bepaalde vorm van kapitalisme. Terwijl kapitalisme juist als een rechts kenmerk wordt gezien.

23 juni 2022 om 16:18

Ga je nu serieus vragen waarom ik Hitler als extreemrechts zou moeten zien? 1 Woord, moet je maar eens googelen: rassentheorie.

23 juni 2022 om 16:21

Wat ben jij volslagen idioot zeg. Hitler jaagde communisten en socialisten de dood in en verbood die idiologien. Lees eens een fatsoenlijk boek.

23 juni 2022 om 16:22

Hitler pakte als eerste communisten/socialisten op. Hoe kan hij dan een socialist zijn? Hitler heeft alle kenmerken van een fascist.

23 juni 2022 om 16:25

Met alle respect, Hitler had een hekel aan een bepaalde groep mensen. Maar dat kan je niet automatisch koppelen aan extreem rechts. Dat kan je net zo goed als extreem links zien. Tegenwoordig worden thema's extra aangedikt als een blanke man een donkere man wat aandoet. Maar als het andersom gebeurt dan hoor je ze er niet over. Mede door selectieve media spelletjes is de haat van donkere mensen op blanke mensen juist extreem toegenomen. Over het algemeen zijn de Antifa en dat soort type politieke activisten juist linkse groeperingen. Nu moeten we tegenwoordig met minderhedenquotum werken, dat is juist een vorm van racisme. Maar dan voor de gewone blanke man.

23 juni 2022 om 16:28

Wat voor kronkel moet je in je hoofd hebben wil je dit stukje geschiedvervalsing op een Voetbalforum deponeren?

23 juni 2022 om 16:28

Hitler haatte links. Das extreemrechtse retoriek.

23 juni 2022 om 16:30

Die kerel had niet gewoon een hekel aan een bepaalde groep mensen. Die kerel geloofde in eugenetica en het feit dat het Arische ras het enige ras was dat cultuur en verstand had. Andere rassen waren ondergeschikt voor hem en waren ballast die alleen nut konden hebben als slaaf.

Dat je dat überhaupt durft te vergelijken met wat extremer links tegenwoordig doet, vind ik ronduit shockerend en tegelijkertijd lachwekkend.

23 juni 2022 om 16:36''hitler haatte links''. Als we met dit soort tegenargumenten gaan aankomen, dan kan je ook geen fatsoenlijke discussies starten. "lees eens een boek zegt die''. Wie zegt dat ik dat niet gedaan heb? Er zijn zoveel boeken over verschillende invalshoeken, wetenschap, ideologieã«n etc. Jullie mogen je mening hebben, respecteer mijne dan ook.

23 juni 2022 om 16:41

Je moet meningen niet per se respecteren. Als iemand tegen mij zegt dat hij vindt dat zwarte mensen minderwaardig zijn dan heb ik daar allerminst respect voor.

Verder ga je ook niet in op mijn reactie, is daar een reden voor? Al zou het natuurlijk ook kunnen dat je die nog aan het typen bent.

23 juni 2022 om 16:42

Ik wil best meningen respecteren. Maar als je zegt dat bruin rood is is dat een mening die niet op feitelijkheden gestoeld is.

23 juni 2022 om 16:47

Hitler was natuurlink geen socialist. Hij verbood vakbonden, sloot mensen uit op basis van uiterljjk, afkomst en seksuele voorkeur (naja uitsluiten, vergassen bedoel ik) en was zeer (ZEER) nationalistisch. Allemaal tegenpolen van socialisme. De naam van zijn partij was een politieke keuze. Arbeiders waren ontevreden over de economie en die wilde hij aanspreken. Beetje vergeljjkbaar met Trump (of Baudet, of Orban, of Le Penn etc) die claimt het belang van de gewone man te behartigen (en een groot deel van de gewone man trapter ook bij hen in. Hij liet de socialistische kopstukken die er in de partij zaten niet voor niets doodmaken. Tuurlijk had hij voor de vorm wat links gedachtengoed op papier staan, hij was immers (helaas) niet achterlijk, maar de nsdap was net zo min socialistisch als de republiek van noord korea een republiek is.

23 juni 2022 om 16:49

Socialisten streven naar een maatschappij waarin de vruchten van de arbeid eerlijk verdeeld worden over alle mensen. Zij verschillen onderling van mening over de manier waarop dat zou moeten gebeuren. Karl Marx meende destijds dat het particuliere eigendom van productiemiddelen zo’n eerlijke verdeling in de weg stond. Daarom zouden zij in handen moeten komen van degenen die het echte werk deden, iets wat volgens de wetten van de geschiedenis, die hij ten onrechte meende te hebben ontdekt, op den duur trouwens toch zou gebeuren.
Men kon echter proberen de loop der geschiedenis te versnellen. Als bedrijven en fabrieken eenmaal collectief bezit waren, dan zou pas een eerlijke verdeling van de rijkdom tot stand kunnen komen. In de loop der tijd hebben de meeste socialisten op een radicale minderheid na afstand genomen van dit denken. Zij hielden nog wel lang aan de theorie vast maar in de praktijk waren zij weldra bezig met het tot stand brengen van concrete verbeteringen voor de kleine man, zoals hogere lonen, ziekenfondsen, coöperatieve winkels en sociale voorzieningen. Zij vonden in dat praktische werk vaak sociaal voelende liberalen en christendemocraten aan hun zijde.
Kosmopolitisch en internationaal Een belangrijk element in het socialistische denken was en bleef echter dat een bezitloze meer gemeen heeft met bezitlozen in andere landen dan met een rijke uitbuiter om de hoek. Daarom waren zij in principe kosmopolitisch en internationaal ingesteld. Zij streefden naar een stelsel waarin alle mensen broeders waren, de uitbuiting van de een door de ander was afgeschaft, en vrede heerste op de aarde.

Dit alles staat diametraal tegenover het denken van een Benito Mussolini of een Adolf Hitler. Zij waren hypernationalistisch. Zij dachten dat hun volk bijzondere eigenschappen had, dat het bij uitstek geschikt maakte om een leidende positie in te nemen. Iedereen die tweedracht zaaide, verzwakte het volk want dat was een soort mystiek lichaam. Het mocht niet uit elkaar gescheurd worden door politieke meningsverschillen tussen verschillende partijen of strijd voor betere leefomstandigheden. Daarom waren instellingen als parlementen of vrije verkiezingen uit den boze. In plaats daarvan diende ieder zich te stellen onder een leider die op welhaast bovennatuurlijke wijze de volkswil aanvoelde en vorm gaf. Wie zich tegen hem verzette was dan ook een landverrader. Hitler en Mussolini beschouwden socialisten met hun internationale instelling en hun theorieën over kapitaal en arbeid dan ook als hun gevaarlijkste vijanden.

23 juni 2022 om 16:49

Oke ik snap je punt lierse. Maar zijn dat dat kenmerken van extreem rechts? Vaak wordt vanuit linkse hoek die vergelijking gemaakt als je tegen massale immigratie of asielzoekers bent dat je automatisch een racist bent zonder dat er dan discussie over de inhoud wordt gevoerd. Het zegt ook genoeg dat mensen met een 2de nationaliteit steeds meer rechts zijn gaan stemmen. Die prikken er zo doorheen.

23 juni 2022 om 17:01

Ik ken geen enkele extreem rechtse partij die geen enkele vorm van racisme in zijn programma heeft staan.

23 juni 2022 om 17:03

@lierse

Noem eens een aantal voorbeelden. Om te beginnen bij BVNL (partij van Van Haga).

23 juni 2022 om 17:04

Ga je Hitler nu serieus vergelijken met Trump, Baudet, Orban? Man man een massa-moordenaar met een van de beste presidenten die Amerika ooit gekend heeft. Alleen al het inflatie verschil tussen Trump en Biden en de werkgelegenheid zegt al genoeg.

23 juni 2022 om 17:05

DerKaiser, wat zijn volgens jou dan kenmerken van extreem rechts? Als het plegen van genocide jegens mensen die een religie aanhangen niet onder extreem rechts vallen, weet ik het eerlijk gezegd ook niet meer.

23 juni 2022 om 17:11

Ga jij, nadat je de cancelcultuur vergeleken hebt met de rassentheorie, serieus vallen over iemand anders vergelijking?

23 juni 2022 om 17:17

Ja Joden en zigeuners gevangen nemen en zich in de fabriek dood laten werken, dat is heel erg links. Echt iets waar partijen van het volk heel erg trots op zouden zijn.

23 juni 2022 om 17:17

@troy010

Goeie en lastige vraag. Als je kijkt naar de ''extreme rechtse'' partijen in Nederland dan zie je op veel grote thema's ook enorme wisselingen. PVV vindt iedereen een extreem rechtste partij, maar is economisch gezien ook gewoon heel links. Persoonlijk vind ik rechtse kenmerken: open economie, vrije marktwerking, kapitalisme, conservatieve waarden, respect voor autoriteit, nationale trots en belangen en traditioneel.

23 juni 2022 om 17:24

Derkairser123

"met een van de beste presidenten die Amerika ooit gekend heeft"

Lol, alleen niet via verschillende lijstjes die opgesteld zijn door deskundigen. Daar bungelt hij - zeer terecht - ergens helemaal onderin.

Vraagje, al zijn corruptieschandalen, misbruik maken van zijn positie, zelfverrijking (geen enkele president heeft zoveel geld onttrokken tijdens termijn), liegen en bedriegen.
Hoe kijk jij hier tegen aan? Neem je deze zaken niet mee in de beoordeling?

23 juni 2022 om 17:27

derkaiser

"pvv vindt iedereen een extreem rechtste partij, maar is economisch gezien ook gewoon heel links."

Simpel, pvv is extreem-rechts.

Dat zij linkse thema's hebben is logisch als populistische partij. Die pakken natuurlijk zaken waar zij makkelijk mee scoren en wat massa graag hoort.
Dus ja logisch dat vrijwel alle extreem-rechtse partijen zulke zaken pakken.

Niet verwarren met typische rechtse partijen als VVD die voor marktwerking etc zijn.

23 juni 2022 om 17:27

Ik kan ook andere lijstjes erbij gaan pakken. En kijken naar iaantal oorlogen, inflatie, stijging van lonen, werkgelegenheid etc etc. Maar die zijn zekers niet relevant? Het is maar net welk lijstje je pakt natuurlijk en op welke kenmerken je iemand beoordeelt. Verder zal Trump op sommige vlakken ook wel niet deugen, maar die heb ik toch 10x liever dan die demente opa of Bush die enorm veel onschuldige burgers heeft gedood door zijn obsessie met het Midden Oosten.

23 juni 2022 om 17:28

@mrkrilin

Dat ben ik met je eens over de PVV en daarom zal ik ook nooit op de PVV stemmen.

23 juni 2022 om 17:33

Nee DerKaiser dat doe ik totaal niet, maar het feit dat je dat eruit haalt zegt wel genoeg. En ja hoor Trump was 1 van de beste presidenten ooit. Je hebt gelijk. Ik ga nu even een banaan lezen, daar steek ik meer van op.

23 juni 2022 om 17:58

@migi

Ach omdat jij dat niet vindt, betekent nog niet automatisch dat velen dat niet vinden. Trumpie komt over een aantal jaren wel weer terug. Kijken wie het laatste lacht.

23 juni 2022 om 17:59

Ik heb net Banaan deel 3 uit. Je mag m lenen als je wilt. Razend spannend.

23 juni 2022 om 18:03

Als Trumpie terugkomt dan zullen dat waarschijnlijk de grote bedrijven, zijn eigen portefeuille, klimaatontkenners, mensen binnen het Kremlin en racistische, sexistische,
en homogiene conservatievelingen zijn.

23 juni 2022 om 18:08

Ja, want Trump heeft de gewone man succesvol overtuigd van het feit dat hij hen belangen behartigt. Als je in de VS woont in zo'n arme pauperstaat snap ik dat nog enigszins, maar dat jij, waarschijnlijk wonend aan de andere kant van de wereld, er met de beschikbare informatie over het beleid, de beslissingen, de retoriek en hoe hij zich presenteert in interviews niet kan ontwaren dat de man een van de meest incapabele wereldleiders in de geschiedenis van de moderne wereld is, is hilarisch, treurig, schokkend en aandoenlijk tegelijk. Ik zou zo graag in keer in zoiemand's hersenen willen wonen een dagje. Lijkt me heerlijk rustig.

23 juni 2022 om 18:22

Ach migi dat jij je eigen denkvermogen gruwelijk overschat is inmiddels wel duidelijk. Ook typisch links gedachtengoed, andere meningen / opvattingen mogen niet. Opvallend heb nog een overeenkomst met Trump. Een narcistisch denkpatroon.

23 juni 2022 om 18:25

Ja dat kan ik ook niet ontkennen, maar een wijs man zei ooit, "he who knows, and knows he knows, is wise; follow him." Ik ben overigens geen narcist, ik ben gewoon opgegroeid in een wat elitaire omgeving. Schuld van m'n ouders

24 juni 2022 om 08:54

Als Trump zegt dat een vierkant 5 hoeken heeft geloof je m ook nog. Eerst Hitler links noemen, vervolgens Trump en Baudet in bescherming nemen. Kaiser, u bent zelf extreemrechts.

23 juni 2022 om 15:43

Lekker weer het halve verhaal vertellen om te blèren dat je tegenwoordig niets meer mag. Dit staat bijvoorbeeld ook in de tekst:

Hinteregger weigerde Sickl te veroordelen ondanks diens extreem-rechtse connecties. In plaats daarvan viel hij een journalist die de connecties onthulde in een interview met Sky Sports aan.

Daarnaast mocht hij het wel, hij heeft het zelfs gedaan! Dus kom daar alsjeblieft niet mee aan. Daar kwam terechte kritiek op, maar blijkbaar mag je van jou helemaal geen kritiek meer leveren tegenwoordig (in wat voor een maatschappij zijn we belandt!?!?!?!!? ).

23 juni 2022 om 15:59

Dat is niet echt de reden van het stoppen lijkt me. Eerder het feit dat hij er niet veel plezier meer uit haalde en net de Europa league gewonnen heeft.

Verder is die politicus een voormalige neonazi die gelinkt werd aan extreem rechtste identaire organisaties. Niet zomaar een politicus dus.

23 juni 2022 om 16:39

Ik snap ook niet dat we niet veel toleranter zijn naar neonazies. Bruinen, joden en homo's haten is ook gewoon een mening.

23 juni 2022 om 16:57

Precies. Iedereen mag wel lekker in Qatar voetballen waar allerlei slaven de dood in zijn gejaagd bij de bouw van die voetbalstadions, maar owee als je een toernooitje organiseert met een politicus. Dan gaat het opeens te ver

23 juni 2022 om 17:11

En een journalist van Sky Sport aanvalt, kuch kuch. Oh en trouwens, iedereen die naar Qatar, of ergens anders in "de zandbak" gaat voetballen, fluiten, coachen of wat dan ook, wordt gewoon publiekelijk aangepakt hoor.

23 juni 2022 om 17:28

Japie

"maar owee als je een toernooitje organiseert met een politicus."

kom op, jij bent beter dan dit.

23 juni 2022 om 22:17

Ik ben het niet eens met die politicus hoor, maar als Qatar door de vingers wordt gezien dan slaat het eigenlijk al nergens meer op om andere dingen te verbieden want veel erger dan Qatar gaat het niet worden

23 juni 2022 om 22:28

@Japie, je kan gewoon allebei veroordelen, niks mis mee. Het is ook echt een bullshit vergelijking. Hinteregger besluit zelf te stoppen na kritiek, de FIFA gaat gewoon door met het WK ondanks kritiek. Allebei fout, allebei kritiek. Staaltje whataboutism van heb ik jou daar.

24 juni 2022 om 17:30

Dat WK had gewoon geboycot moeten worden, maar als het om geld gaat verliezen al die bonden hun principes

Wat een verhaal... Ik kan mij niet voorstellen dat hij zomaar zijn carrière op 29 jarige leeftijd beëindigd. Daarnaast was het ook een prima verdediger. Heel vreemd verhaal.

Mocht het daadwerkelijk zo zijn dan is het natuurlijk vreemd, maar ik ken deze politicus verder niet. Is het extreem-rechts als in extreem-rechts, of "extreem-rechts" als in "ik veroordeel het immigratiebeleid", iets dat veel te vaak op 1 stapel word gegooid?

23 juni 2022 om 15:33

Ik gok dat hij extreem-rechts wordt genoemd vanwege zijn lidmaatschap van de FPÖ. Het is maar net het label dat je er op wil plakken, want ze hebben daar ook socialistische motieven, maar zijn wel voor een streng immigratiebeleid.
Links en rechts betekenen vandaag de dag eigenlijk nog maar weinig.

23 juni 2022 om 15:57

Ik heb geen idee waar de FPO voor staat, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik vind het alleen gevaarlijk hoe makkelijk men tegenwoordig met de term ''extreem'' slingert als het de politiek betreft. Niet omdat ze extreem zijn, maar om dat dat lekker makkelijk voor imagoschade zorgt. Hoe vaak ik tegenwoordig wel geen "extreem-rechts" en "extreem-links" hoor. Maar goed, het draagvlak van de politiek is dan ook nagenoeg afwezig. Het vertrouwen is historisch laag en natuurlijk hebben mensen daar goede redenen voor.

23 juni 2022 om 16:02

“Sickl, also from Sirnitz, sat on the Graz City Council for the nationalist Freedom Party of Austria (FPÖ) until 2021 and made headlines during that time because of his contacts with the far-right. For example, he rented premises to the far-right "Identitarian Movement Austria."

The symbols of the Identitarians have been banned in Austria since mid-2021, with the government describing the organization as "right-wing extremist, racist, sexist, nationalist and ethnically oriented."

As a youth in the 1990s, Sickl was a member of the German neo-Nazi organization Nationalist Front, which was banned as unconstitutional in 1992. The FPÖ had dismissed this as a "youth sin" on the part of the politician.”

Fout gegokt.

23 juni 2022 om 16:08

Oke, het is wel duidelijk dat die meneer dus daadwerkelijk extreem-rechts is. Daar wil je niet mee geassocieerd worden.

23 juni 2022 om 16:55

Dit is wel een serieus foute meneer hoor. Edit: ah Lierse zegt het al.

Hoe viel jij de genoemde journalist aan? Verbaal of non-verbaal? Vindt het in ieder geval een heftig en drastisch besluit. Raar verhaal. De beste man mag zelf toch bepalen met wie hij een voetbaltoernooi organiseert, met of zonder politieke voorkeur? Althans, dat mag van mij. Maar de laatste jaren is mijn morele kompas af en toe ver verwijderd van de kompas die ik steeds vaker tegenkom.

In wat voor tijd zijn we beland dat we ons druk gaan maken over de organisatie van een voetbaltoernooi…

23 juni 2022 om 15:54

We leven in een tijd dat we kritiek mogen hebben op politici die extreemrechts zijn. Sterke nog, deze politicus was meer dan dat, als tiener was hij bijvoorbeeld lid van Neonazi groep Nationalist Front. Dit is niet je typische Wilders of Baudet, dit is daadwerkelijk iemand die gelooft in het über ras en dat soort fascistische zaken. Als je daar zaken mee gaat doen, dan gaan mensen vragen stellen.

23 juni 2022 om 16:41

Helder, bedankt! Als publiek figuur zou ik dan ook liever niet geassocieerd willen worden met dit soort types. Sowieso krijg ik rillingen van alles wat extreem is (links, rechts, moslim, christen, noem het maar op). Het lijkt er ook vaak op dat deze mensen zelf het hardst schreeuwen om dat hun mening gehoord wordt, maar een andere mening nooit toleren. Helaas lijkt het ook alsof deze schreeuwers in de meerderheid zijn…

23 juni 2022 om 17:30

yamiow

"dit is niet je typische Wilders of Baudet"

Precies dit zij types waar een wilders of baudet graag mee op de foto gaan.

Dikke doei. Heeft gewoon veel affiniteit met extreemrechtse personen en dat vind ikzelf niet kunnen, in ieder geval. Frankfurt heeft ook weinig tegenstand geboden blijkbaar toen hij aangaf dat hij wilde stoppen. Deze man liep trouwens met zijn kampioensmedaille na EL-winst in een totaal beschonken toestand door de escortstraat van Sevilla en kwam daarnaast te laat naar een door Eintracht georganiseerd afscheidsfeestje van vertrekkende spelers. Leuke teamgenoot!

23 juni 2022 om 15:40

Oke,,,,
Waar ik voetbal, zijn de meeste jongens op de zaterdag zo'n 2/3 uur naar de wedstrijd ook geschonken. Dus laat die man wanneer iets wint wat die waarschijnlijk nooit meer ging winnen lekker dronken over de escortstraat van sevilla lopen. Kan me voorstellen dat vertrekkende spelers het hem wel vergeven hoor dat die te laat kwam voor 't afscheidsfeest, tjonge jongen zeg wat een schande... Iedereen heeft het recht om te gaan met wie dan ook. Extreem rechts is dodelijk in de media, terwijl we in de media op extreem links alleen maar lopen te geilen. Laat mensen lekker in hun waarde en laat ze doen wat ze zelf willen.

23 juni 2022 om 15:44

Arnino, jij voetbalt daarom dan ook waarschijnlijk met een vriendenteam op zaterdag, Hinteregger daarentegen op het hoogst mogelijk niveau. Tuurlijk kan hij een keer een fout maken, daarvoor moeten we hem niet ook gelijk publiekelijk straffen ofzo, maar ik wilde meer aankaarten dat het niet de eerste keer is dat deze speler door het stof is gegaan. Je verhaal over links/rechts-extremisme heb ik ook een mening over, maar ik beperk mij momenteel tot alleen Hinteregger. Verder mag hij ook gewoon doen wat hij wilt, ik ben echter ook vrij om daarover een mening te hebben en deze te uiten.

23 juni 2022 om 16:00

@flackogs - Oke, dan kun jij me waarschijnlijk beter informeren. Wat is er extreem-rechts aan de meneer waar deze Hinteregger een toernooi mee heeft georganiseerd? Politiek extremisme is namelijk levensgevaarlijk op (minimaal) nationale schaal. Als er dus daadwerkelijk sprake is van extremisme, dan snap ik de ophef wel enigszins.

23 juni 2022 om 16:04

Sirius, hij was een voormalig neonazi. Ik denk niet dat het nog extreemrechtser kan tbh. Ik ken geen beroemde neonazi's in NL maar probeer je in te beelden dat Matthijs de Ligt een toernooi met een voormalig neonazi organiseert in Leiderdorp. Denk dat we dat hier in NL ook zouden afkeuren.

23 juni 2022 om 16:07

Nee oke, dan lijkt z'n gedachtegoed me duidelijk.

23 juni 2022 om 15:42

Waarom zou je niet affiniteit mogen hebben met een ‘extreemrechts’ persoon? Hij kan het toch gewoon eens zijn met bepaalde standpunten en ideeën? Waar vaak helemaal niets mis mee is. Ik vind het vreemde opmerking.

23 juni 2022 om 16:01

Ik vind het vreemd dat je aangeeft dat er vaak niets mis is met de standpunten en ideeã«n van een extreemrechts persoon, een neonazi in dit geval. Ik keur elk vorm van extremisme af, zowel links, rechts, vooruit, achteruit, alles. Echter is extreemrechts (en links in mindere mate) een steeds meer radicaal wordend gedachtegoed waar ik mij totaal niet bij kan scharen.

23 juni 2022 om 17:40

Beetje overdreven. Tegenwoordig ben je al extreem rechts als je zegt dat mensen die hier niet thuis horen terug moeten naar hun eigen land. Het makkelijkste is om dit soort mensen weg te zetten als fascisten of racisten. Terwijl deze mensen heel veel goede ideeën hebben voor de politiek. Daarom dat ik het vreemd vindt dat hij geen affiniteit mag hebben.

23 juni 2022 om 17:46

Of je rechts of extreem rechts bent hangt er nogal vanaf hoe breed je definitie van “hier niet thuis horen” is.

Ah, ja. Enkel de rechtse politiek is intolerant. Wat een bijzonder statement.

23 juni 2022 om 15:38

Makkelijk punten scoren, dit. Je doet nu alsof de FPO in Oostenrijk als simpelweg ''rechts'' aangeduid kan worden, terwijl de partij sinds voormalig lijsttrekker Strache steeds meer een extremistischer karakter krijgt.

23 juni 2022 om 15:56

De gemiddelde Nederlander heeft een afkeer tegen China en Rusland, landen die communistisch zijn. Mensen veroordelen toch ook voetballers die zich voor Putin uitspreken.

Nice, stoppen op je hoogtepunt bij Europa League winst. Maar dit is natuurlijk redelijk kwalijk, ik neig zelf meer naar links, maar dit is natuurlijk onzin. Schijnbaar is hij gestopt omdat de Oostenrijkse media achter hem aan zit omdat hij "rechtse ideeen zal hebben". Wel een beetje een witch hunt zo.

Was wel typisch om te lezen gister. Tjeerd de Groot (D66)kon niet naar de boerendemonstratie door veiligheidsredenen. Hij en anderen (o.a. Klaver) noemden dit een absolute schande en een aanval op het publieke debat. Het zou zorgwekkend zijn dat iemand met een andere mening wordt buitengesloten van het publieke debat. Zo typisch dat precies deze mensen, alle anderen mensen met een andere mening buiten sluiten of zelfs uitsluiten van het publieke debat. De mensen die het hardst roepen met de woorden facist en facisme komen zelf er het dichtst bij in de buurt. Los van je eigen mening want ik heb zelf ook niks met die extreemrechtse idioten, is dit hier ook weer een voorbeeld van.. waarom doet iedereen dan net of deze jongen ook extreem rechts is omdat hij een voetbal toernooi organiseert? De meest intolerante mensen komen van (extreem) links.. claimen zelf zo inclusief en tolerant te zijn maar iedereen met een andere mening moet monddood gemaakt worden of helemaal uitgesloten worden..

23 juni 2022 om 15:51

Goeiedag wat gooi je de boel nu op één hoop zeg. Dit verhaal van Hinteregger is al vaag en waarschijnlijk missen we wat info, daar haal je al niet alles uit (bijv dat hij de journalist aanviel). Vervolgens trek je het lijntje naar onze eigen politiek, dat lijkt me al appels en peren, en daarnaast vergelijk je min of meer bedreigingen die door de NCTV vrij serieus zijn genomen met kritiek en ophef over de organisatie van een voetbaltoernooi. Mooie klap op de vuurpijl ook met 'de meest intolerante mensen komen van (extreem)links'. Een boel stevige woorden, maar nogal veel hak-op-de-tak en wat kort-door-de-bocht getrokken conclusies.

OT voor de mods; vreemd dat dit aanleiding is om er dan maar helemaal mee te kappen, maar de info in dit artikel is net te weinig om een goed beeld van de zaak te krijgen. En het boeit me dan weer net te weinig om het uit te gaan zoeken.

23 juni 2022 om 17:29

Ik zeg ook nergens dat die bedreigingen niet serieus zijn en vergelijk de zaken niet 1 op 1. Wat mij opvalt is dat mensen met een andere mening bijna overal worden uitgesloten of bepaalde plakkaten op zich krijgen wat vooral vanuit de linkse hoek komt. Het leek mij (inderdaad weinig kennis van deze zaak) dat dat hier ook het geval was. Druk van buitenaf waardoor hij stopt met voetballen. Hoe hypocriet is het dan dat mensen van D66 en GroenLinks roepen dat het een absolute schande is dat je wordt buitengesloten van het debat omdat je een andere mening hebt. Dat is namelijk precies wat zij al jarenlang doen. Al die gekkies die staan te protesten voor van alles en nog wat staan niet open voor andere meningen nee. Die zijn zowel bij links als rechts te vinden dus daar geef ik je gelijk. Wat me wel opvalt is dat je als rechts persoon bijna nergens meer een echte mening mag hebben want je wordt sociaal bekritiseerd of kan zelfs je baan kwijtraken. En dat probleem komt toch vanuit linkse hoek. Heb nog nooit iemand horen zeggen dat hij ontslagen is omdat hij voor klimaatbeleid is..

24 juni 2022 om 10:38

Klimaatbeleid is dan ook niet (kan het niet vaak genoeg zeggen) klassiek links danwel rechts. Hier in Nederland valt het volgens mij reuze mee met politici die rechtsdenkenden monddood maken en ook in het geval van Hinteregger krijg ik niet de indruk dat linkse politici (in dit geval de Groenen lijkt me) een rol hebben gespeeld. We leven namelijk in een deel van de wereld waar iedereen binnen fatsoensnormen gewoon alles mag zeggen wat hij/zij wil. Daar verantwoordelijk voor worden gehouden betekent niet dat je gelijk monddood wordt gemaakt of anderszins wordt gestraft. Volgens mij wordt je ook niet ontslagen in dit land wanneer je tegen migratie bent. Je wordt wel ontslagen wanneer je met een fakkel voor het huis van een politicus gaat staan. Dat lijkt me ook logisch.

Voor echt goede voorbeelden van politici die andersdenkenden monddood proberen te maken, gratis tip: ff het proces tegen Trump aan de andere kant van de oceaan volgen. Of je nou vind dat Trump of de aanklagers gelijk hebben, aan beide kanten vallen prachtige voorbeelden te vinden.

23 juni 2022 om 16:57

De meest intolerante personen komen helemaal niet van links. Google die meneer anders ff.

23 juni 2022 om 17:24

Het gaat niet om deze meneer maar in z’n algemeen. Iedereen met een andere mening is bij voorbaat al uitgesloten bij veel linkse mensen. Of je wordt weggezet als iets wat je niet bent.. kritisch zijn mag ook vaak niet. Je kan je baan kwijtraken als je iets over immigratie zegt bijvoorbeeld. Op universiteiten wordt je amper een blik waardig gegund als je een rechtse mening hebt en zelfs op middelbare scholen kan dit niet meer. Op tv wordt je geboycot etc

23 juni 2022 om 17:39

Op universiteiten wordt er geen blik waardig gegund aan mensen die rechts denken? Op wat is die uitspraak gebaseerd?

23 juni 2022 om 17:46

Links sluit uit om een mening. Rechts sluit uit om iemands huidskleur. Leuk he, zo'n generalisatie.

23 juni 2022 om 17:48

Eigen ervaring.. heb bestuurskunde gestuurd aan de universiteit van Tilburg. Meerdere gastcolleges gehad van o.a. kamerleden, burgemeesters, bestuurders. Kan me een college herinneren van Paul Smeulders (GroenLinks) nota bene zelf oud-student in Tilburg. Ik was kritisch op de manier van handelen van partijen zoals GroenLinks tov van andere partijen door ze bij voorbaat uit te sluiten (ik vind dit ondemocratisch en ondermijning van de rechtsstaat aangezien het volk zou moeten beslissen en niet de individuen van bepaalde partijen). Toen kreeg ik van een kamerlid naar m’n hoofd dat ik wel een Wilders aanhanger zou zijn en dat hij liever niet met mij daarover in debat wilde gaan.. Heb meerdere papers geschreven over immigratie in Nederland en Europa die zijn afgewezen omdat het onderwerp niet relevant zou zijn. Een hoogleraar maakte het zelfs zo bont dat hij heeft gezegd dat de moord op Pim Fortuyn misschien wel een zeggen is geweest voor Nederland vanuit een bepaald perspectief (die hoogleraar is overigens op non-actief gezet). En dit zijn natuurlijk alleen dingen die ik zelf heb meegemaakt. Je hebt het hier natuurlijk ook met mede studenten over en ik heb dit echt enorm vaak terug gehoord, ook in andere steden. En het is natuurlijk moeilijk om zoiets te generaliseren maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in.. En misschien moet ik oppassen met hoe ik dingen opschrijf want het is natuurlijk moeilijker begrijpen via tekst dan mondeling. Ik bedoel uiteraard niet alles en iedereen van links net zoals je niet elk rechtse persoon extreem of racist kan noemen. Alleen de hardste schreeuwers voeren vaak de boventoon.

23 juni 2022 om 17:55

Los van mijn linksheid is de linkse bias op Nederlandse universiteiten wel een feit. Al komt dat ook wel deels omdat het populisme van Wilders en Baudet niet echt aanslaat bij mensen die naar de universiteit gaan, omdat ze zich vooral richten op de "gewone" man.

23 juni 2022 om 18:05

Links zal bij de professoren en in het lessenpakket inderdaad eerder dominant zijn. Maar bij de leerlingen valt dat echt gigantisch goed mee. Zitten trouwens ook echt heel veel extreem-rechtse zakken tussen.

Dat je daarnaast een eigen voorbeeld extrapoleert naar het hele universitaire systeem, vind ik nogal dubieus.

23 juni 2022 om 18:21

Ik zeg dat het moeilijk te generaliseren is.. hoe letterlijk wil je het nog hebben? Ik spreek vanuit mijn eigen ervaringen en contact met mede studenten. Dat is niet universeel nee maar dat betekent dat er wel enige kern van waarheid in zit. Onder studenten valt het gelukkig mee, genoeg mensen die hetzelfde dacht als ik, ligt overigens ook echt aan welke universiteit je studeert.

23 juni 2022 om 18:51

In je oorspronkelijke post maak je die nuance niet. Daar is het een universele uitspraak over de universiteiten. Vandaar mijn eerste reactie.

24 juni 2022 om 01:55

Dan heb ik dat verkeerd geschreven.. bij deze dan.

De ophef is begrijpelijk maar hij ziet z'n fout in en neemt afstand van de extreemrechtse ideeën waarom dan ook nog stoppen?

23 juni 2022 om 15:40

Als ik dit zo lees:

''de FPÖ-politicus Heinrich Sickl hielp bij de organisatie van het door Hinteregger georganiseerde voetbaltoernooi in Sirnitz. Hinteregger weigerde Sickl te veroordelen ondanks diens extreem-rechtse connecties. In plaats daarvan viel hij een journalist die de connecties onthulde in een interview met Sky Sports aan. ''

Doet hij er geen afstand van. Alleen van ''rechtse, intolerante en onmenselijke ideeën in de sterkste bewoordingen'', oftewel heel algemeen, zonder deze politicus af te vallen.

23 juni 2022 om 16:00

Ik vind persoonlijk dat je iemand z'n politieke ideeën wel los moet kunnen zien van zijn of haar karakter, in dit geval gaat het om een voetbaltoernooi en wat concerten, niet om een bijeenkomst voor deze specifieke doelgroep om haat te zaaien bijvoorbeeld. Dus afstand nemen van de heer Sickl z'n ideologie lijkt me voldoende.

23 juni 2022 om 17:32

Waarom zou hij daar afstand van moeten doen? Als een voetballer extreem rechtse ideeën heeft en ik speel met hem in een team? Moet ik dan afstand nemen van zijn meningen om aan te geven dat ik zelf niet zo denk?

23 juni 2022 om 18:41

Ik vertel hier alleen de feiten zoals ik ze lees in de tekst, zonder mijn eigen mening naar voren te brengen. Ik vind het namelijk onzin.

Ik heb ook vrienden die extreem rechts denken, maar dat maakt nog niet dat ik ze veroordeel. Ieder zijn eigen ding.

Maar Hinteregger heeft er zo te lezen een halfjaar over gedaan om het besluite te nemen. Dus hij zal het wel goed hebben overwogen.

23 juni 2022 om 16:04

Blijkbaar denkt hij al een half jaar na over te stoppen, nog voor die hele commotie plaatsvond dus.

Extreem rechts is tegenwoordig minder gevaarlijk dan extreem links bovendien is links veel sluwer. Daarnaast mag iedereen zijn eigen politieke mening vormen of het nu (extreem) links of rechts is. Dus ik zie geen problemen waarom Hinteregger niet met deze man zou kunnen of mogen samenwerken. ik ben redelijk geïnteresseerd in politiek en ben weleens bij bijeenkomsten geweest van GroenLinks en D66. Daar kun je geen fijne gesprekken voeren. Daar wordt gewoon gesproken over het bezetten van kraakpanden en de sympathie voor extinsion rebellion. Zelf ben ik lid van JA21 en ik ken veel mensen van BBB. Daar valt wel goed mee te praten. Verstandige en intelligente mensen met goede ideeën en altijd waar je een goed gesprek mee kunt hebben

23 juni 2022 om 15:42

Ja je bent inderdaad heel objectief zo te lezen... Misschien eens wat nuance aanbrengen.

23 juni 2022 om 16:45

Er is geen sprake van een stikstof of klimaatcrisis, we hebben een grote groep linkse klimaatdrammers die ons dat proberen wijs te maken. Boeren proberen te onteigenen heeft ook niks te maken met het klimaat. Ze willen goedkope landbouwgrond in handen krijgen om te verkopen als goedkope bouwgrond. Om woningen en industrie op te kunnen zetten

23 juni 2022 om 15:55

Ja het oplossen van de woningnood door leegstaanden panden en een belastingkantoor bezetten om aandacht voor het klimaat te vragen lijkt me absoluut veeeeele malen gevaarlijker dan een snelweg blokkeren en met 4 op een rij 15 km per uur rijden op de A4 oid...

Ik vind het prima als je welke partij dan ook verdedigd, maar doe dan in ieder geval een beetje je best om met goede voorbeelden (cq argumenten) te komen.

23 juni 2022 om 17:33

Goede vergelijking. Boeren wordt alles ontnomen, hun werk, hun salaris, hun leven. En die hippies die daar staan te staken.. tja, waar doen ze het eigenlijk voor? Zullen wel niet naar hun werk hoeven he, hebben ze vaak niet.

24 juni 2022 om 10:30

Niet mijn vergelijking, Miki komt aan met de stelling dat. ' Extreem rechts is tegenwoordig minder gevaarlijk dan extreem links bovendien is links veel sluwer.' Vervolgens komt er een onderbouwing waar imo uit blijkt dat hij het al ontzettend gevaarlijk vindt dat er wordt gepraat over kraken en sympathie voor extinction rebellion. Vervolgens komt hij met twee partijen die nogal voortrekkers zijn in het boerendebat.

Zoals je ook in mijn reactie ziet maakt het me niet uit welke partij hij verdedigd, maar de manier waarop slaat kant nog wal.

Beetje kansloos dan ook om er nog een schepje bovenop te doen met je hippies zonder werk. Op deze manier komen we nooit tot een fatsoenlijke discussie.

23 juni 2022 om 16:59

Ik ken iemand van FVD, is een domme eikel. Jesse Klaver heeft een keer een biertje voor me gehaald bij Nieuwspoort. Links is dus tof en rechts zijn gevaarlijke domme eikels. Na jouw en mijn ijzersterke argument zijn we nu dus terug bij af.''extreem rechts''. Ik snap nooit waarom we extreem rechts als iets gevaarlijks moeten zien? Wat is extreem rechts? Moeten we mensen als Wilders, Baudet, Van der Plas, Eerdmans en Van Haga daar onder scharen? Zijn die mensen zo fout? Ik vind zelf extreem links een stuk gevaarlijker maar dat kan aan mij liggen. Dat zijn pas echt absurde communistische ideeã«n met hun extreme obsessie op klimaat, massale-immigratie en het opdringen van bepaalde denkwijze. Daar zit het echte gevaar. Verder was Hinteregger echt een goede verdediger. Een aderlating voor Frankfurt.

23 juni 2022 om 15:48

Nu al de derde keer dat ik dit lees in dit topic. Waarom is extreemlinks gevaarlijker dan extreemrechts? Het Aivd definieert rechts-extremisme als een collectief dat anti-democratische doeleinden nastreeft. Dit gaat gepaart met 'vreemdelingenhaat en ultranationalisme'. Racisme, opruiing, agressie noem het maar op. Het Aivd gebruikt redelijk dezelfde term voor links-extremisme. Het is dus maar net met welke ideologieën je meer identificeert. Overigens is dat opdringen van bepaalde denkwijzen net zo goed extreemrechts als extreemlinks

23 juni 2022 om 15:59

Het aivd, houd toch op. Ook weer een overheidsinstantie die extreem-rechts als slecht definieert. Dat is bij hun standaard. Volgens mij is het juist links wat vaker schade aanricht dan rechts. Als je toch alleen al naar de Antifa beweging kijkt. De laatste politicus die werd vermoord in dit land kwam ook extreem-linkse hoek. 20 jaar later weer vrij en huis van hier tot tokio. Dat kan alleen in Nederland.

23 juni 2022 om 16:04

Ik stelde een simpele vraag en die kan je al niet beantwoorden. In plaats daarvan zeg je weer precies waarom ik de vraag in eerste instantie stelde (dat links volgens jou meer schade aan zou richten). En waarom zou het Aivd extreemrechts niet als gevaar bestempelen? Dat doen ze ook voor extreemlinks. Het is inderdaad de standaard, en daar zou je blij mee moeten zijn.

23 juni 2022 om 16:11

Let maar op Arsenal, dalijk gaat hij je nog een schaapje noemen.
Ik snap overigens ook niet wat er mis is met FvD scholen, idee werd in Duitsland ook toegepast zo'n 80 jaar geleden en waren in die tijd toch het machtigste land van Europa.

23 juni 2022 om 16:19

Omdat extreem rechts altijd als gevaar wordt neergezet. Extreem rechts wordt altijd als het gevaar gezien van het huidige systeem. Op hoge scholen en universiteiten wordt je overrompeld met linkse thema's. Van de 17 Sdg's tot aan klimaat / duurzaamheid gekkigheid, tot aan iedereen is ''hetzelfde'' en gelijk aan elkaar. Kijk je naar media dan is alles meer links dan rechts, terwijl de meerderheid in Nederland gewoon rechts stemt. Kijk je naar een willekeurig praatprogramma dan heb je als rechtse politicus niks te zeggen. Pak de cijfers / data er maar eens bij van het aantal bezoekers van politieke partijen. Buitenhof, Op1, Jinek allemaal zijn het mensen van de Pvda, Groenlinks, D66 en CDA kring. Mensen van rechtse partijen (voornamelijk PVV en FVD) worden niet tot nauwelijks uitgenodigd. En weet je waarom ze dat zien? Omdat de echte elite voor massale immigratie is, voor klimaat is, voor de euro is, voor de Europese-Unie, voor de Amerikanen, anti-Rusland en voor de corona maatregelen. Andere meningen / opvattingen mogen en deugen niet.

23 juni 2022 om 16:27

Op zich is het vrij logisch dat echt rechtse thema’s niet zo dominant zijn op de universiteit aangezien die thema’s vaak draaien op onderbuikgevoelens en onwetendheid. Kan je nogal moeilijk een vak over geven op de universiteit.

23 juni 2022 om 16:37

''onwetendheid''. Noem eens een aantal concrete voorbeelden?

23 juni 2022 om 16:42

@derkaiser123, het is gewoon niet waar wat je zegt. PVV en FVD politici komen wel degelijk in praatprogramma's maar ten eerste vergeet je dat ze maar een klein deel van de Nederlandse maatschappij vertegenwoordigen, Heerenveen krijgt nou eenmaal minder aandacht dan Ajax, en ten tweede gaat het met sommige van die politici van kwaad tot erger. Raisa Blommesteijn mocht overal aanschuiven maar kraamt inmiddels zoveel onzin uit dat niemand daar meer veel waarde aan hecht. Een laatste punt is dat FvD uitgesproken anti-democratisch is. Daar mag je je als democratie best tegen beschermen. Het is ook licht ironisch te noemen dat de FvD als allergrootste schreeuwlelijk onder de (kleine) oppositiepartijen pro-Russisch is terwijl er in Rusland geen enkele plaats is voor oppositie. Maakt ze natuurlijk ook weinig uit want als zij aan de macht zouden komen zouden ze het liefst alle tegenstand marginaliseren.

23 juni 2022 om 16:44

Laten we al beginnen met het idee dat je migratie heel streng moet controleren en sowieso dat hele schrikbeeld dat er gecreëerd wordt omtrent migranten en dat het hier zogenaamd te vol zou zitten door de migranten en weet ik welke onzin.

23 juni 2022 om 16:45

@derkaiser
Ik snap je punt niet; klimaat / duurzaamheid is een gigantisch probleem. Dat zeggen gigantisch veel wetenschappers. Toch niet gek dat hier aandacht aan wordt besteed op hoge scholen?
Verder zijn mensen toch gelijk aan elkaar in het beginsel? Waarom zou een vrouw niet gelijk zijn aan een man? Waarom iemand van buitenlandse komaf niet gelijk zijn aan een Nederlander? Het is toch juist goed dat het besef er nu is dat iedereen goed behandeld dient worden? Toch niet gek dat hier aandacht aan wordt besteed op hoge scholen?
Verder zeg je dat de meerderheid rechts stemt in Nederland, maar dat klopt ook niet; rechts heeft grotere partijen (vvd, PVV, Fvd), links heeft meer verschillende partijen (cda, Pvda, Groenlinks, D66, SP) met een aardige hoeveelheid zetels. Als je de zetels erbij gaat pakken dan hebben de rechterpartijen (vvd, PVV, BBB, SGP, FVD, Ja21) 66 zetels. Dat is niet de meerderheid van Nederland.
Punten betreffende politieke programma's ben ik het wel eens, al moet ik daar wel aan toevoegen dat ik nooit televisie kijk (buiten sport) en daar niet het beste beeld van heb.
Maar je punt over elite is echt de grootste onzin die er bestaat. De elitepartij in Nederland is de VVD, dat is namelijk de partij die voor de rijken is. Die is al ruim een decennium lang de grootste in Nederland. Daarnaast zeg je dat er geen mening mag zijn over verschillende punten, maar je hoort genoeg kritiek op Amerika, mensen mochten demonstreren tegen corona maatregelen, mits ze daar de juiiste vergunningen voor hebben en zich aan de regels houden en daarnaast zijn de boeren nu ook weer de weg aan het blokkeren omdat ze niet snappen hoe klimaat werkt en dat mag ook in Nederland.

23 juni 2022 om 16:58

PVV is gewoon al 10 jaar een top-3 partij. Nu even de cijfers op een rijtje.

Programma Buitenhof
CDA : 16 uitnodigingen
PvdA : 12
VVD : 11
D66 : 6
SP : 5
Groenlinks : 4
JA21 : 2
PvdD : 1
BIJ1 : 1

Dan het programma dit is M

PvdA : 53 optredens
D66 : 25
SP : 13
Groenlinks : 13
CDA : 13
CU : 12
VVD : 12
BIJ1 : 4
DENK : 2
PvdD : 1
PVV : 1
De rest : 0

Dan bij Op1:

!

In de maand voor de #gemeenteraadsverkiezingen

VVD : 9 optredens bij #op1npo
CDA : 5
D66 : 4
PvdA : 3
CU : 2
Groenlinks : 1
SP : 1

Alle andere partijen : 0 optredens

Moet ik doorgaan, snap je nu mijn punt?

23 juni 2022 om 17:00

@yami

Met VVD erbij heb je gewoon overduidelijk een meerderheid op rechts.

@lierse

En natuurlijk zit Nederland te vol. Klein land met een kleine oppervlakte. Als je er dan jaarlijks 100.000 binnenlaat dan zorgt dit voor enorme problemen op de woningmarkt. Laat staan met de prijs.

23 juni 2022 om 17:01

Wilders heeft 2x afgezegd he. Daarnaast met een partijprogramma van 1 kantje zonder concrete werkbare oplossingen kan je ook weinig bespreken. En wat betreft fvd tja, een partij die onaflatend roept dat de npo het zaad van het kwaad is en alleen maar fake news brengt. Die zou ik ook niet uit nodigen. Al hebben die nu hun eigen npo zuil met die mevrouw van die matrassenreclame.

23 juni 2022 om 17:03

Je hebt het stuk “door migranten” even gemist zo te zien.

23 juni 2022 om 17:07

@derkaiser
Leuk dat dat het enige is waar je over in gaat en dan ook nog weigert de rest te lezen: VVD (34), Pvv(17), Bbb(1), Sgp(3), Fvd(8), Ja21(3) is samen 66 zetels, dat is geen meerderheid, Nederland heeft namelijk 150 zetels.

23 juni 2022 om 17:20

Omdat klimaat een politieke discussie moet zijn en niet een indoctrinatie op scholen. En iedereen met gezond verstand ziet dat mannen en vrouwen gelijk zijn. Juist quotums opstellen zorgt voor scheve gezichten en het omgekeerde effect.

23 juni 2022 om 17:28

Zullen we even de laatste peilingen erbij pakken? BBB staat inmiddels op 13 of 14 zetels. En JA21 op 10 of 11. Waar komen die zetels vandaan. Het zijn ontevreden CDA'ers of VVD'ers die helemaal klaar zijn met het stikstofbeleid en met het kabinet. Het CDA loopt al leeg. BBB is nu de derde partij van Nederland. PVV de 2de en VVV de grootste dat zijn dus 3 rechtse partijen. In totaal staan VVD, PVV, BBB, Forum, SGP, JA21 en groep van Haga nu op 74 zetels in de peilingen

23 juni 2022 om 17:36

Leuk die peilingen, maar dat is niet de realiteit, sterker nog je hebt er helemaal niets aan. FvD stond op een gegeven moment ook rond de 20, behaalde niet eens de helft. Rechts wordt altijd omhoog gepraat door partijen als Ipsos of Maurice de Hond om vervolgens bedrogen uit te komen. Overigens wel grappig dat zelfs na opgeblazen peilingen er dus nog steeds geen meerderheid is.

23 juni 2022 om 18:25

@yamiown

Je weet dat de CDA ook als rechtse partij wordt gezien? Dus in feite heb je dan allang een meerderheid.

24 juni 2022 om 08:55

Juist Lierse. Emo VS ratio.

23 juni 2022 om 16:07

Je snapt dat vooral niet omdat je het meer eens bent met die rechtse partijen lijkt me.

Verder zijn extreem rechtste figuren van die figuren die zich met de nazis associëren. Ken je die kerels nog? Hetzelfde trouwens met deze politicus. Was vroeger een neo-nazi. Maar ja “waarom zouden we dat per se als gevaarlijk moeten zien?”.

23 juni 2022 om 16:55

Lierse knap dat je weet wat iemand denkt, is iemand die links is een sympathisant van de moordenaar van Pim Fortuyn? dat hele hokjes denken van jou is waar mensen problemen mee hebben

23 juni 2022 om 17:00

Als of ook maar iedereen die extreem rechts is wil associeren met nazis. Man man wat een niveau weer!

23 juni 2022 om 17:04

@SCIREA, als je niet uit DerKaiser zijn reacties kan opmaken dat hij een bepaalde politieke kleur draagt dan ben je selectief blind.

23 juni 2022 om 17:06

Kan je even duiden waar ik zeg dat alle extreemrechtse mensen zich met nazis associëren? Er zijn gewoon extreemrechtse mensen die zich met nazis associëren, dat kan je niet ontkennen. En ziedaar het gevaar dat extreemrechts in zich draagt.

Sowieso snap ik niet dat je extreem rechts zou steunen, daar zit namelijk altijd een discriminatorisch kantje aan verbonden.

niet buigen voor een kleine groep mensen met een mening. ik zie het ook al bij voetbalclubs op bijv social media, Liverpool is nog een van de weinige clubs die stilstaan bij Joodse feestdagen op social media. maar de reacties die daar onder komen te staan zijn misselijkmakend, hoe noem je deze mensen? extreem rechts? IS aanhangers? begrijp wel dat voetbalclubs en voetballers huiverig zijn om nog iets te posten

23 juni 2022 om 16:16

Noem ze maar gerust knettergek, ik denk dat dat de juiste bewoording er voor is. Zo kunnen we een discussie uit de weg gaan dat links beter is als rechts of andersom.

Wat een vaag verhaal. Veroordelen, wat betekent dat überhaupt? Had Hinteregger gewoon kunnen zeggen: ''ik ben het niet eens met de denkbeelden van Sickl'', en was het dan wel prima geweest? Of stelde de journalist voor dat hij pertinent niet een toernooi samen met Sickl mag organiseren? En waarom zou dat tweede een probleem zijn? In welke zin zou het opzetten voor een toernooi met Sickl, Sickl's politieke agenda versterken (vooral vanwege het feit dat journalistiek onderzoek überhaupt nodig was om de connectie tussen het toernooi en Sickl naar boven te krijgen en dus niet duidelijk naar de voorgrond kwam)?
De logica van deze hele gebeurtenis ontgaat mij...

Nou dat is nog al een shock. Niet dat ik elke werdstrijd kijk, maar Hinteregger staat altijd op het wedstrijd formulier en is gewoon een hartstikke goede verdediger. Op je 29ste stoppen in de kracht van je leven, komt er meer bij kijken?

Door hun geschiedenis ligt het in Duitsland extra gevoelig.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Eintracht Frankfurt

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren