Komst Wijndal naar Ajax onzeker: één struikelblok belemmert onderhandelingen

Donderdag, 23 juni 2022 om 22:42Yvo van Dorst • Laatste update: 22:43

De komst van Owen Wijndal naar Ajax wordt steeds onzekerder. Trainer Alfred Schreuder, technische beleidsbepalers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en de scouts van Ajax zijn allen erg gecharmeerd van de kwaliteiten van de verdediger. Volgens De Telegraaf zijn echter de salariseisen van Wijndal voor veel mensen binnen de club te gortig.

Wijndal staat al een langere tijd op de radar bij Ajax. De aanvoerder van AZ verlengde afgelopen seizoen zijn contract bij de Alkmaarders, die een afkoopsom van tien miljoen euro in zijn verbintenis lieten opnemen. Dit bedrag lijkt echter niet het grootste probleem voor Ajax te zijn. Het salaris dat Wijndal aankomend seizoen wil opstrijken bij een overstap naar Amsterdam is volgens veel mensen binnen de club niet haalbaar.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Met het vertrek van Sébastien Haller maakt Ajax geld vrij voor onder andere de eventuele komst van Wijndal. De Franse spits verkast voor een bedrag van om en nabij de 35 miljoen euro naar Borussia Dortmund. Ook Nicolás Tagliafico mag vertrekken uit Amsterdam waardoor er een plekje vrijkomt links in de defensie voor Wijndal. Als concurrentie kunnen ook Daley Blind en Lisandro Martínez op die positie uit de voeten.

Ajax is echter niet de enige club die geïnteresseerd is in de diensten van Wijndal. Volgens verschillende Italiaanse media is ook Juventus in de race voor de linksback. La Vecchia Signora zou geen vol vertrouwen meer hebben in de huidige linkervleugelverdediger Alex Sandro en wil daarom een goede concurrent halen voor de Braziliaan. Wijndal speelde afgelopen seizoen 43 wedstrijden voor AZ, waarin de verdediger goed was voor 12 assists en 1 goal.


Poll

Zie jij Owen Wijndal alsnog naar Ajax vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door frankmunik)

Niet te hoog inzetten op deze jongen,
Je mag er best wat voor betalen, maar hij is echt geen topsalaris waard.
Het is niet dat het nou een topspeler is.

23 juni 2022 om 13:49

Eens. Zou wat mij betreft in de schaal basisspelers horen en zeer zeker niet bij de grootverdieners zoals Tadic en straks Bergwijn.

Als hij dat geld ergens anders wel kan verdienen dan gun ik hem die stap van harte. Is een redelijk goede back maar je mag toch aannemen dat onze nationalisten in de directie ook nog wat tropisch achter de hand hebben mocht Wijndal niet haalbaar blijken..

23 juni 2022 om 14:02

Aan de andere kant, wie moet je dan halen? Goede backs zijn schaars. Een nieuwe gok uit Argentinië of Brazilië betekent tegenwoordig ook al 8-10 miljoen met een hoog doorverkooppercentage plus het probleem dat veel jongens moeite hebben om zich direct aan te passen. Tagliafico is het gelukt en kijk hoe vreemd het eigenlijk voor ons was dat het gelijk werkte. Wijndal is nog erg jong, kan nog veel gaan groeien en is aanvallend vaak belangrijk geweest voor AZ.

23 juni 2022 om 15:48

Waarom moet Ajax een linksback halen? Ze kunnen alle spelers opleiden behalve linksbacks. Keepers en spitsen gaat ook moeizaam maar sinds Blind hebben ze geen linksback meer opgeleid.. ik zou als Ajax zijnde daar eens naar kijken, wat gaat daar mis in de jeugd? Aan de andere kant op rechts hebben ze juist het omgekeerde, de een na de ander breekt daar door

23 juni 2022 om 16:12

Misschien heb je gelijk hoor, maar aan de andere kant, Mitchel Bakker heeft zelf gekozen om transfervrij naar PSG te vertrekken. Dat was anders toch een goede opvolger geweest uit de eigen jeugd?

23 juni 2022 om 16:17

Klopt bakker die was ik vergeten maar die had de pech dat Tagliafico en Blind ervoor zaten. Zelf ervoor kiezen weg te gaan komt soms ook door de concurrentie.. beetje als brobby die wegging omdat Haler kwam en Huntelaar nog veel inviel.. kip of ei verhaal maar feit is dat Ajax veel meer goede rechtbacks opleiding dan links.. misschien omdat linkspoten liever aanvallend of op het middenveld spelen?

23 juni 2022 om 20:02

@Liondinho84. Ik ben het eens met de strekking van je verhaal. Qua inhoud klopt het echter niet overal.

Haller werd gehaald juist omdat Brobbey niet wilde bijtekenen. Ajax had het maandenlang geprobeerd en hij wilde maar niet tekenen. Op den duur moet Ajax door schakelen en hebben ze Haller gehaald. Haller werd dus pas gehaald toen Brobbey niet wilde tekenen en gratis kon worden opgehaald voor andere clubs. Haller was een buitenkansje dat voorbij kwam. Anders zat Ajax zonder spits. Brobbey had sws niet bijgetekend.

23 juni 2022 om 23:52

@iseldiroed,

De komst van Haller stond los van de onderhandelingen met Brobby net zo min dat Brobby niet wilde bijtekenen omdat Ajax Haller aantrok. Ajax was idd al veel langer in onderhandeling. Haller werd gekocht voor de korte termijn, kampioenschap veilig stellen (m.a.w. minimaal 40 miljoen). Brobbey was voor de lange termijn, maar wilde waarschijnlijk meer garanties en salaris.

@brasileiro,

We hebben Mitchel toch bij PSG aan het werk gezien. Hij heeft op mij weinig indruk gemaakt en ik kan dan ook niet geloven dat hij bij Ajax zou zijn doorgebroken.

Ik denk echt dat Wijndal een hele goede aankoop is voor Ajax en het spel wat Ajax onder Ten Hag speelde. Weet niet wat Wijndal vraagt en wat Ajax biedt. Mazraoui is ook vertrokken omdat hij vergeleken met het salarishuis wel heel weinig betaald kreeg. Wijndal zal rond de miljoen verdienen bij AZ, wat vraag je dan aan Ajax wetende dat Haller 5 miljoen verdiende en Tadic zo'n 4,5. 3 miljoen, of 2,5 excl. bonussen? Is 2,5 te veel gevraagd, als je ook naar het buitenland kan en oranje international bent? Een Dessers vroeg ook +2 miljoen.

24 juni 2022 om 07:50

@4fRedondo

Ook hier klopt het verhaal maar half. Mazraoui wilde meer, hoeveel meer is gissen., maar hij wilde vooral ook eens iets anders. Bij Brobbey werd zelfs toegegeven dat het een nette aanbieding was, zal bij Nous niet anders zijn geweest. Je mag best kijken naar een Haller en Tadic salaris, moet je wel net zo betrouwbaar en inzetbaar zijn als die 2. Dus alle wedstrijden fit, altijd 90 minuten inzetbaar en ook mentaal probleemloos dit een heel seizoen vol houden. Zo niet dat wordt het toch een ander verhaal. Wordt het toch meer de categorie Antony en Martinez. Waarbij Martinez in mijn ogen ook steeds meer in aanmerking komt voor de categorie Tadic.

24 juni 2022 om 08:56

Bij Brobbey waren dat de laatste onderhandelingen, maar intussen had RB zijn hoofd op hol gebracht of die van de zaakwaarnemer ($$$). Misschien dat Brobbey dacht: "jullie bieden nu alleen meer zodat ik bijteken en niet gratis de deur uitloop", maar ook dat is gissen. Maar het is ook gissen of de verhalen van Brobbey wel oprecht waren of dat hij zijn straatje aan het schoonpraten was.

Over enkele (ex)voetballers heb ik genoeg inside info. Maar over alles wat in Amsterdam afspeelt ben ik afhankelijk van artikelen in de media. En of die op waarheid zijn berust? Dus ja, het is idd concluderen, formuleren en gissen op een nuchtere denkwijze.

Mazraoui verdiende bij Ajax 1 miljoen bruto per jaar en wilde richting salaris Ziyech. Mijn verwachting is dan dat Ajax niet verder wilde gaan dan 1,8 miljoen. Wijndal verdient 80.000 p/m bij AZ. Die wilt ook minimaal een verdubbeling zien van zijn maandsalaris, uitgaande bij een contract van 5 jaar. O.b.v. wat Dessers vroeg bij Feyenoord is mijn verwachting dat Wijndal als oranjeinternational inzet op 2,5 miljoen. En ja, het blijft gissen..

23 juni 2022 om 17:01

jroent33

"je mag er best wat voor betalen, maar hij is echt geen topsalaris waard."

Betreft wel een potentiele Oranje speler. Zal tussen Malacia en Wijndal gaan.

Is lekker fel, staat zijn mannetje en voegt aanvallend veel toe. Veel assists en ook nog eens leider.
Vooral koppel Bergwijn en Wijndal links zie ik echt als top. Bergwijn naar binnen en Wijndal die er steeds overheen gaat.

Als het klopt dat bedrag 10 miljoen is, gelijk doen!

Zou wel gaaf zijn als Ajax veel spelers kan leveren voor het WK. Pasveer, Timber, Blind, Wijndal, Klaassen, Berghuis, Bergwijn en Brobbey. "gewoon" hofleverancier met 8 spelers.

En als alles goed gaat na het WK ook nog eens spelers als Rensch, Regeer, Taylor en Ihattaren.

En lagere termijn Gorter, Saleh-Eddine, Fitz-Jim, Alex Dongen en Unuvar.

23 juni 2022 om 22:54

Ik sla deze comments van Ajacieden op pm te gebruiken als hij na 3 wedstrijden in Ajax shirt volgens dezelfde mensen boven Malacia in de pikorde staat bij oranje

24 juni 2022 om 02:58

Ja maar zo simpel is het ook. Zodra hij 1 cl wedstrijd in de benen heeft hoort hij ook in de basis te staan tov van malacia. Behalve als malacia een mooie stap maakt

24 juni 2022 om 08:33

Ik weet dat sommige Amsterdammers zo simpel denken, maar lees het zelf nog een paar keer na en dan hoop ik dat je doorhebt hoe dom je opmerking is. Succes

24 juni 2022 om 12:17

Na nog een aantal keer lezen heb ik het nog steeds niet door. Nouja ik zal wel een hele domme jongen zijn dan.
Afgelopen seizoen vond ik wijndal en malacia weinig voot elkaar onder doen waar wijndal meer aanvallend zn steentje bijdroeg en wat gif bracht vij az terwijl malacia vooral verdedigend hele grote stappen heeft gezet, aanvallend vond ik hem in de uecl een beetje onstuimig in de latere fase van het toernooi. Mocht wijndal zich bij ajax in de CL gewoon goed staande houden terwijl malacia zich niet significant verbetert zou het naar mijn inziens gewoon terecht zijn om wijndal boven malacia te laten spelen bij het nl elftal. Vooral in het systeem wat van gaal wil spelen omdat ik wijndal aanvallend van een hoger niveau vind dan malacia

24 juni 2022 om 14:10

Dat is een totaal ander verhaal dan "zodra hij 1 CL werdstrijd in de benen heeft"......

Waarom wil Ajax Wijndal eigenlijk? Goede back hoor maar wat ga je dan met Blind doen? Ik zou eerder een jong talent halen die er op de lange termijn dan kan staan, want Wijndal haal je zeker voor de basis.

23 juni 2022 om 13:25

Martinez zal vast gaan vertrekken vermoed ik.

23 juni 2022 om 13:52

Denk en hoop vooral dat Nico weggaat en hij als vervanger van Nico komt. Martinez zie ik liever niet gaan.

23 juni 2022 om 13:25

Ik zou liever kijken naar wat momenteel de beste/meest talentvolste back van de A of B jeugd is en die over halen naar ajax te komen. (als die er niet al speelt) Voor nu ben ik tevreden met blind en nico en vind ik wijndal niet veel beter. Kijk was hij nou 6 miljoen oid zou je hem er bij kunnen nemen maar momenteel is hij 4e keus van nederland onder malacia blind en Ake.

23 juni 2022 om 14:25

Als die goed genoeg was zou die allang bij het 1e zitten, Ajax kiest namelijk altijd eerst voor eigen talent, en als die jongens niet goed genoeg zijn, dan schakelen ze over op een goeie aankoop.

23 juni 2022 om 16:27

Vgm begrijp je niet helemaal wat ik zeg spursfan

23 juni 2022 om 18:55

Ik begrijp je prima hoor, ik zeg alleen dat de meest talentvolle back uit de jeugd allang naar Ajax 1 was gehaald als hij daar goed genoeg voor was, omdat dat nou eenmaal de Ajax-filosofie is. Punt is alleen dat er dus geen genoeg talentvolle linksback in de jeugd rondloopt.

24 juni 2022 om 11:05

Ik heb het niet over de back van Ajax @spursfan

24 juni 2022 om 11:36

Nogmaals, als die back echt zo talentvol is, zou hij al gehaald zijn. Is hij talentvol genoeg en nog niet gehaald, dan zal hij die overstap niet meer maken, omdat hij dan allang een contract heeft.

24 juni 2022 om 14:25

@spurs. Maar zo werkt dat helemaal niet, anders zou afgelopen jaren depay huntelaar bergwijn, ihatarren messi mbappe bellingham en ga zo maar door allemaal bij ajax zijn doorgebroken. Ook is het ook nog eens zo als je naar alle jeugd teams van ajax kijkt ze overal geen kampioen zijn geworden. Elk team staat 2e of 3e etc

23 juni 2022 om 13:31

Als je deze interesse naast het nieuws dat Alvarez mag vertrekken legt, zou het wel eens kunnen dat Schreuder Blind op de CVM wil plaatsen.

23 juni 2022 om 13:51

Of Martinez

23 juni 2022 om 13:53

Zou een goede keus zijn. Blind op 6 is echt goed. Zeker nu hij te sloom is voor achterin. Hij had daar denk ik al eerder gevoetbald was het niet voor De Jong en Gravenberch.

23 juni 2022 om 13:56

In theorie helemaal geen slecht idee. Werd daar speler van het jaar waardoor hij een transfer naar United verdiende.

En ook toen was hij al zo traag als dikke stront door een dunne trechter dus dat hoeft geen probleem te zijn. Vind zijn gebrek aan snelheid eerder een probleem op de back positie.

Blind wordt zo wel een beetje een hoofdpijn dossier. Hopelijk hervindt hij zichzelf als 6 dan kan hij nog wat jaartjes mee. Als back zit zijn tijd er ver op vrees ik.

23 juni 2022 om 13:57

Zodat nu je middenveld totaal overlopen wordt in plaats van je linkerflank?

Er is een reden dat Blind al 8 jaar niet meer als centrale middenvelder gebruikt wordt.

23 juni 2022 om 14:00

@zytto34 Vind je? Ik heb bij Blind op CVM altijd het idee dat het in theorie geweldig zou moeten werken, maar in werkelijkheid pakt het steeds een stuk minder goed uit voor mijn gevoel wanneer het geprobeerd wordt. Bovendien maakt het Ajax wel kwetsbaar op juist een plek die dat al is, aangezien het team altijd hoog staat en de meest gevaarlijke situaties vaak ontstaan uit een counter. Een sprintje mee terug is niet bepaald de kracht van Blind.

23 juni 2022 om 14:02

Als je middenveld totaal overlopen wordt ligt dat aan meer dan 1 speler. Je ziet toch overal dat de traagste spelers in de as staan opgesteld. Is niet alsof er hier hele vreemde dingen geopperd worden.

Bovendien heeft Blind wel degelijk op 6 gespeeld bij United. De reden dat dat ophield was volgens mee eerder omdat Mourinho geen voetballers op zijn middenveld wilt..

23 juni 2022 om 14:36

Nou schone was nog trager en daar wonnen we bijna de CL mee. Pirlo was zo traag als dikke stront en hielp Juventus naar de CL finale. Blind is niet de snelste, maar zou prima op 6 kunnen. Enige reden dat hij niet op 6 heeft gespeeld is dat daar je 2 grootste talenten stonden die naar Bayern Munchen en Barcelona zijn vertrokken.

23 juni 2022 om 14:45

Dat stopte al bij Van Gaal na een paar wedstrijden en uiteindelijk werd hij daar alleen als noodverband neergezet wanneer Carrick niet fit was. Hij kwam echt zwaar te kort op 6.

23 juni 2022 om 14:46

Lille-Ajax, beste wedstrijd van het seizoen qua veldspel. Verdedigend 0 problemen gehad met Blind op het middenveld.

Bayern-Ajax, de eerste topwedstrijd die Ajax op de mat legt in een geweldig seizoen. Blind op de plek van Frenkie, Schone ernaast, Wober erachter. Blind was gruwelijk goed die dag.

Er zijn ook mindere wedstrijden geweest, maar niet zodanig minder dat ik het heb onthouden. Alleen de JC schaal stond ie op het middenveld, maar dat vind ik geen graadmeter. Hij kan het echt nog wel.

23 juni 2022 om 15:00

Klopt zeker die pot bij Lille uit was echt geweldig verdedigend gezien, misschien wel de beste pot als team onder Ten Hag, er werd echt geen enkele kans weggegeven tegen een zeer sterk Lille.

In de PL bij United redde hij het niet op 6 maarja er zijn er maar weinig tegenwoordig die het redden bij United.

23 juni 2022 om 15:23

@zytto34 Uiteraard, ik bedoelde alleen dat het opstellen van Blind wel die 'zwakke plek' van Ajax kwetsbaarder zou maken. Daarnaast ben ik het ook met je eens dat het zou kunnen werken. Het grootste gedeelte van de tijd is Ajax sowieso in balbezit, dus dan is iemand met het overzicht van Blind op die plek juist een fijne toevoeging. Vandaar dat ik aangaf dat het in theorie voor mijn gevoel goed zou moeten werken, alleen in de praktijk is dat naar mijn mening nog niet vaak tot uiting gekomen.

23 juni 2022 om 16:20

Blind kan ook op rechtsback, bij Groningen speelde hij daar uitstekend.

23 juni 2022 om 17:20

Schone bog trager? Zou kunnen hoor, maar Blind is zo traag als dikke ontlasting door een trechter. Die houdt nog geen rollator bij

23 juni 2022 om 13:33

Memphis, waarom zou Ajax niet gewoon proberen Nico binnen boord te houden? Mocht Schreuder echt voornemens zijn om met Blind op de positie van Alvarez te spelen (en ik hoop dus echt dat hij het licht ziet en dit niet gaat doen), dan krijgt Nico speeltijd als back. Ik vind Nico beter dan Wijndal die zeker dit laatste seizoen bij AZ niets heeft laten zien. Mocht Blind wel linksbac gaan spelen waarom zou je dan Wijndal willen halen? Dat is een veel te dure oplossing. Dan moet je een talentvolle back zoeken en het liefst eentje met grinta om ten Hag zijn woorden te gebruiken. Als ik de geruchtenmachine moet gelover spelen we dadelijk met een achterhoede met een gemiddelde lengte tussen de 1,75 en 1,80. Hoef je als tegenstander alleen maar een sterke kopper van minimaal 1,90 tegenover te zetten. Als Ajax Gravenberch, Haller beiden 1,90 en Alvarez van 1,87 laat vertrekken en dan Bergwijn, Brobbey en Wijndal zou gaan halen, dan is dit op zijn zachtst gezegd vragen om grote problemen. Benieuwd of Schreuder bij tegenvallende resultate dan de winter gaat halen.

23 juni 2022 om 13:48

Ik begrijp wel dat ze Nico zijn transfer gunnen daarnaast zal die ook uit zijn contract lopen anders. Blind op het middenveld moet Ajax niet doen, hij heeft de snelheid niet om counters eruit te halen. Ik zou Alvarez niet snel verkopen hij laat andere spelers beter spelen. Inderdaad verliiest Ajax wel wat lengte met die 2 maar ondanks hun beperkte lengte zijn Martinez, Timber en Brobbey volgens mij ook best sterk in de lucht.

23 juni 2022 om 14:00

Ik begrijp niet waarom mensen zeggen dat wijndal niks heeft laten zien afgelopen. Hij is even geblesseerd geraakt en toen is Malacia hem terecht voorbij gegaan. Maar in de tussentijd heeft Wijndal onder de radar een prima (niet persé goed of fantastisch) seizoen gedraaid. 1 goal en 10 assist in de eredivisie. En dan heeft die nog de nodige wedstrijden gemist.

23 juni 2022 om 14:34

10 assists in een stroef draaiende elftal staat gelijk aan helemaal niets laten zien? Oké weer wat geleerd.

23 juni 2022 om 15:21

Want Nico heeft dit laatste seizoen wel veel bij ajax laten zien? Of kunnen we dan wel naar het verleden kijken? Overigens vind ik 12 assists als linksback in een matig draaiend elftal niet 'niks', maar dat is mijn mening.

23 juni 2022 om 16:00Kennelijk gaan we een linksback beoordelen over hoeveel assists hij heeft gegeven waaruit een doelpunt komt. Volgens mij staat hij er om te verdedigen en om te voorkomen dat de tegenstander scoort. Assists voorin zijn prima, maar hij wint maar 33 van zijn luchtduels,en 54 van zijn grond duels, hij heeft vrij weinig balveroverringen in een wedstrijd. Laat hij nu net daarvoor staan en dat was afgelopen seizoen nu juist matig te noemen. Maar ieder heeft recht op zijn eigen mening en ik hoop van ganser harte dat hij bij AZ blijft. Iedereen blij.

24 juni 2022 om 05:28

Eens Pettersson. Hoewel van mij mogen ze Wijndal halen voor 90% van de eredivisiepotjes. Aanvallend is hij prima. Maar daarbij hoort dan sowieso geen topsalaris. Dus als hij beter kan verdienen in het buitenland, prima adios.

24 juni 2022 om 16:19

Bij Ajax zijn ze niet tevreden als je als linksback 0 assists hebt hoor. Daarnaast heb je tegen 90% van de eredivisieclubs helemaal geen goede verdedigende linksback nodig, omdat je tegenstander de bal helemaal niet krijgt. Blind is verdedigend net zo matig, en nog trager, maar toch staat hij al jaren standaard in de basis, vanwege zijn voetballende kwaliteiten.

23 juni 2022 om 13:44

Als Bergwijn komt, is een type Wijndal wenselijk doordat hij veel naar binnen gaat. Ik vind Blind het beste als back met Tadic, die aan de buitenkant staat waardoor Blind zelf aan de binnenkant kan spelen. Daarnaast gaat Bergwijn zelden of nooit buitenom, en heeft Wijndal een uitstekende teruggetrokken voorzet.

23 juni 2022 om 14:10

@memphisdepay: Ik vind Wijndal sowieso niet goed genoeg voor Ajax (heeft nog veel te weinig laten zien). Zie ook veel liever een 'tropische verrassing' of huidige spelers (blind/salah Edine/baas) daar staan. Was ook een gerucht over Truffert van Rennes. Weet niet of hij haalbaar is, maar zou het top vinden als hij komt.

23 juni 2022 om 15:22

Omdat je meer dan 1 speler per positie nodig hebt... Zeker een club als Ajax, die vaak op vele fronten tegelijk bezig is en altijd een zwaar en lang seizoen heeft, moet nou eenmaal een brede selectie hebben, waarbij de breedte ook nog eens goed moet zijn.

Deze jongen niet nemen! Inconsistent en is vervelend als het niet gaat zoals hij het wil, ook is hij defensief extreem kwetsbaar en heeft hij problemen met opbouwen.

23 juni 2022 om 13:50

Ik herinner mij ene Ziyech en Berghuis die vervelend waren als het niet ging zoals ze het wilden maar bij Ajax hebben geleerd te blijven strijden. Kan best goed komen.

23 juni 2022 om 13:59

Gaan we nu 2 klasbakken als Ziyech en Berghuis vergelijken met een diva als Wijndal die niet eens de veters mag strikken van de 2 heren hierboven.

23 juni 2022 om 15:07

Het punt is denk ik dat Ziyech pas echt een klasbak werd toen hij onder Ten Hag leerde dat hij moest meeverdedigen. Daar maakte hij een grote stap vooruit mee. Nou is Ten Hag weg, dus ik zou niet weten waarom een aanwezigheid bij Ajax iemand zomaar leert om te strijden, maar het kan dus wel. Vergeet ook niet dat Wijndal op een heel andere positie staat. Dus dan is het makkelijk om te zeggen dat die andere twee zoveel beter zijn. Met Ziyech ben ik het eens, met Berghuis niet. Die heeft het aan het begin leuk gedaan bij Ajax maar al snel werd het een stuk minder.

23 juni 2022 om 17:40

Vervelend als het niet gaat zoals hij het wil? Dat is nieuw voor me, en ik kijk elke wedstrijd van AZ. Geef eens een voorbeeld dan? Wijndal is juist altijd goed gemutst. Dat hij dit seizoen niet geweldig speelde zal ik niet ontkennen, maar hij is niet extreem kwetsbaar.

24 juni 2022 om 05:13

Voor mij ook nieuw. Vind hem totaal niet vervelend namelijk. Zegt waar het op staat, en is gewoon altijd eerlijk. Dit is gewoon een potentiële topper op de linksback positie, met voor zijn leeftijd al aardig wat ervaring. En dan wilt ziyechrihamna ook nog beweren dat hij niet kan opbouwen, terwijl dat juist vaak zijn sterkste punt is… Zeg dan gewoon niks

23 juni 2022 om 23:27

Hij kan dus eigenlijk niks, vreemd

24 juni 2022 om 16:21

Maar toch in de belangstelling staan van Ajax, Juve, Spurs, etcetera. Doet hij erg knap, ik zou willen dat ik mensen zo zou kunnen bespelen.

Altijd leuk artikelen, totdat de Telegraaf erbij staat. Maar wat verdient hij nu? En wat zijn ze eisen? Is dat bekend.

23 juni 2022 om 13:26

Hij verdient nu ongeveer 1,2 miljoen euro bruto per jaar en zou naar verluidt 3 miljoen willen gaan verdienen.

23 juni 2022 om 13:31

En dat past binnen het salarishuis van AZ? Bijzonder. Dan zijn ze in de afgelopen jaar in financiële zekerheid toch enorm gegroeid.

23 juni 2022 om 13:36

150% salarisstijging dan ben je ook wel vreemd. Ik vind 1,2 mln al betrekkelijk boven de verwachting en ik zou 3 mln absurd vinden. Dan maar laten gaan.

23 juni 2022 om 14:38

@bundy Waar haal je dat vandaan als ik vragen mag? Is dat na zijn contractverlenging van afgelopen maart? Want hij verdiende daarvoor (maar) 3 ton bruto bij AZ. BMI is met een half miljoen de grootverdiener daar

Haal Francisco Ortega bij Sarsfield op voor 6 miljoen euro. Erg talentvolle linksback met veel pit en international van Jong Argentinie.

23 juni 2022 om 14:30

Kijk! Een man met kijk er op!

Als Ajax Wijndal als topprioriteit voor die positie heeft bestempeld maar de salariseisen te gortig vindt, kunnen ze natuurlijk altijd proberen om met een bonusconstructie te werken. Presteert Wijndal niet, dan krijgt hij het basissalaris wat Ajax voor ogen heeft, presteert Wijndal wel, dan treden er clausules in werking waardoor hij automatisch meer salaris krijgt. Als Wijndal overtuigd is van zijn eigen kunnen doet 'ie dat wel.

Anders wordt het doorschakelen naar een andere speler. Die Francesco Ortega die hierboven door Bundy_sr genoemd wordt ken ik niet, maar een prijskaartje van zes miljoen voor een international van Jong Argentinië klinkt niet verkeerd.

23 juni 2022 om 13:41

Goede back is qua felheid vergelijkbaar met Tagliafico. Zou aanvallend (qua assists) nog wat kunnen groeien maar snelheid en felheid heeft hij al en dat zijn 2 belangrijke kwaliteiten op die positie.

23 juni 2022 om 13:52

Bundy... Ik moet altijd wel wel lachen om mensen zoals jij. Die dus lukraak maar wat roepen. Wijndal had afgelopen seizoen namelijk 12 assists in 43 wedstrijden. Kijken we naar de hier alom geprezen Malacia die vele malen beter zou zijn dan Wijndal: 5 assists in 50 wedstrijden. En dan zeg jij dat Wijndal aanvallend nog moet groeien? Wat moet Malacia doen dan? Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind Wijndal ook nog niet rijp voor de top, maar wat er de laatste tijd over hem wordt verkondigd is gewoon pertinent niet waar. Het is voor Ajax echt een hele goede en bruikbare linksback, waar de rek zeker nog niet uit is. Vergeet niet dat AZ afgelopen jaar echt een ruk jaar heeft gehad, en dan kan hij alsnog zulke cijfers overleggen.

23 juni 2022 om 13:54

Ik heb het over Ortega niet over Wijndal..

23 juni 2022 om 14:01

Op die manier. Maar is Ortega een grotere garantie op succes dan Wijndal? Wijndal kent de club, de taal, de competitie en heeft in Europa toch meer laten zien dan zo'n Ortega? Spelers bij Ajax moeten er direct staan, dus als je iemand haalt van overzees dan moet het echt direct een schot in de roos zijn. En aangezien Ajax 9/10 keer op de helft van de tegenstander speelt, is het toch wel handig als de linksback bewezen assists af kan leveren...

23 juni 2022 om 14:30

(AZRico) voor hoeft Wijndal niet te komen hoor ik ben persoonlijk niet zo kapot van hem , en ik betwijfel of hij het niveau wel aankan bij ajax ik denk dat ajax daar ook mee worstelt hoor heus niet het salaris want daar kom je echt samen wel uit .

23 juni 2022 om 15:17

@azrico

Wijndal is een prima speler maar ook al een paar jaar een 'talent', net als Stengs en Boadu dat waren Ik heb bij alledrie het idee dat ze net niet helemaal doorbreken. Vooral van Boadu vind ik dat jammer trouwens, daar verwachtte ik heel veel van. Maar ik snap de twijfel over Wijndal wel. Als je dan voor minder geld een veelbelovende Argentijn kan halen, dan snap ik dat ook. Jammer dan, dat die even een half jaartje moet wennen. Dat zal Schreuder ook moeten, denk ik.

23 juni 2022 om 15:25

Ook jammer dan als je daardoor de KO-fase van de CL misloopt? Ik zou die gok als Ajax zijnde nooit nemen, het kost misschien wat meer, maar je weet wel meteen wat je hebt.

23 juni 2022 om 23:23

Ik denk dat Ajax dit seizoen, met of zonder Haller, het heel erg zwaar gaat krijgen in de CL. Die kans acht ik een heel stuk groter dan dat Haller ons een ronde verder schiet. Dus verkopen. Natuurlijk, als je denkt dat je met Haller een ronde verder komt, en zonder hem niet, ja dan moet je hem houden. Maar zo'n type speler is hij gewoon niet. Je zag in de tweede seizoenshelft dat hij, in een minder Ajax, opeens ook veel minder rendeert. Dat lijkt me een voorbode voor komend seizoen.

Wijndal heeft de fout gemnaakt vorig jaar niet te vertrekken. Toen was het ijzer heet.
Dit jaar heeft hij slecht gepresteerd. In het Ned.elftal is Malacia hem fluitend voorbij gegaan.
Vervolgens verlengde hij, met hopelijk voor hem een hoger salaris, en nu wil hij ook nog meer verdienen.
Laat gaan. Geef dat geld dan aan Tagliafico

23 juni 2022 om 14:01

10 assist als back in de eredivisie vind ik niet persé slecht.

23 juni 2022 om 15:26

Gek hè? Dat die jongen met een nieuw contract bij een nieuwe club meer wil verdienen dan dat hij bij z'n oude club deed. Ik kan me geen voetballer herinneren die als talent verkaste naar een andere club en daar minder ging verdienen dan hij bij z'n oude club deed.

23 juni 2022 om 16:11

De vraag is wat is meer en wat is te veel.

Bovendien speelt hij nu CL en niet misschien Conf. leageu.
Hierdoor zal je meer gaan verdienen, middels premies
Last but not least, hij kan nu
1. een plek krijgen in het Ned. elftal
2. een mooie transfer maken na een jaar of twee. Hoe je het ook wend of keert, spelers van Ajax en Psv staan meer in de belangstelling dan die van Az

Zoals je kan zien moet je je niet blind staren op de extra verdienste die je op korte termijn wil.

23 juni 2022 om 19:01

De andere clubs die interesse in Wijndal hebben (bv spurs, juventus) spelen ook CL, geven je misschien nog wel een grotere kans op het NL elftal (zie bv Bergwijn) en als het daar niet lukt kan je altijd nog naar een andere ploeg in een topcompetitie, waar je bij ajax als je mislukt weer terug naar AZ of naar Feyenoord kan.

Ik weet niet precies hoe het zit met de financiën bij Ajax maar ze kunnen ook Luca Netz gaan ophalen voor ca 20 miljoen en dan haal je in potentie 1 van de beste linksbacks van de wereld in huis.

Nico is nog altijd mijn favoriet maar die kun je wegstrepen, ooit meldt een club zich wel. Daarnaast, vind Wijndal interessant als ie een clausule heeft, en heeft al een hoog basisniveau met veel ervaring. Zeker in combinatie met Bergwijn is dat een lekker duo. Maar hij moet niet gaan overdrijven. Ik vind niet dat hij nu al een Nico salaris verdient. Al lees ik wel interesse van pakweg Juve, Spurs, West Ham, daar kan je wel serieus meer verdienen normaal gesproken. We will see..

Als Ajax Wijndal uiteindelijk gewoon laat lopen, zou ik er gewoon alles aan doen om Tagliafico te behouden. Aast wederom op een vertrek bij Ajax, maar het is natuurlijk heel stil rondom Tagliafico en Tagliafico is (terecht) ook heel kieskeurig wat een nieuwe club betreft. Zijn contract loopt volgend jaar zomer natuurlijk af, en zou hem dan verlengen met een paar jaar en hem gewoon een basisplaats beloven.

Blind als back is okã©, maar Tagliafico is gewoon beter. En hij heeft dan een mindere periode gehad en raakte afgelopen seizoen zijn basisplek kwijt, maar tegen het einde van het seizoen in de laatste wedstrijden vond ik Tagliafico gewoon prima en bracht hij een hoop strijd en passie met zich mee. En het bespaard Ajax waarschijnlijk ook een flinke transfersom en ik snap Tagliafico dat hij graag de stap naar een grotere competitie wilt maken, maar nog jaren bij Ajax spelen en daar als een soort icoon uiteindelijk de deur uitgaan is toch ook iets moois?.

De rechtsback positie zal Ajax vast wel intern gaan oplossen met Rensch en Regeer. Klaiber reken ik niet mee, want dat is (met alle respect) gewoon opvulling geweest en geldverspilling die puur bij Ajax is komen te spelen doordat ten Hag hem graag wilde. Persoonlijk heb ik dan een voorkeur voor Regeer, en die is van oorsprong een middenvelder maar vond ik het afgelopen seizoen tegen het einde prima in Ajax 1 als rechtsback maar ook bij Jong Ajax heeft hij het prima gedaan en Rensch was in het begin prima maar daar heb ik nu mijn twijfels bij.

Álvarez zal nu na de berichten die vanochtend verschenen denk ik wel verkocht worden. Zelf zou ik het geen slimme zet vinden, maar ergens vanuit voetballend oogpunt snap ik het wel weer. Álvarez is verdedigend gewoon prima en voetballend is hij niet slecht, maar hij is wel degene die je aan de bal kan laten als je de opbouw van Ajax wilt verstoren want van de 3 middenvelders is hij dan wel het minst op voetballend gebied.

Ik denk dat Schreuder dan met een middenveld zal spelen bestaande uit Taylor, Blind en Berghuis want ik heb gisteren het eerste interview van Schreuder bij Ajax TV gezien en ergens had ik echt het idee dat Schreuder Blind in de as van het veld wilt hebben, in plaats van aan de zijkant ook al heeft Schreuder dat niet echt benoemd. Dan kan je hopelijk met Tagliafico op linksback spelen.

En ik zie Antony ook nog wel vertrekken bij Ajax. Verder moet Ajax geen spelers meer laten gaan die van waarde kunnen zijn, tenzij je echt krankzinnige bedragen van 60 miljoen of meer voor spelers als Martinez en Timber krijgt. Ik hoop eigenlijk ook op een kleine tactische wisseling van Schreuder: Tadic op rechts en Bergwijn op links.

Tadic speelt bij Serviã« altijd vanaf rechts en speelt daar altijd heel goed. Is ook goed met beide voeten en Tadic op links vind ik goed, maar op rechts vond ik hem bij Serviã« iedere keer nog beter. Heb het idee dat hij daarvandaan veel meer voorzetten en assists aflevert maar ook gewoon nog steeds z'n goals maakt, terwijl Bergwijn prima vanaf rechts is maar veel meer dreiging vanaf links heeft.

Stiekem hoop ik eigenlijk dat Gorter de nieuwe eerste doelman wordt, maar ik verwacht toch Pasveer. En dat is ook gewoon een prima keus, zeker als Pasveer het niveau haalt dat hij tot zijn blessure had en spelers als Regeer, Timber en Martinez zijn nog vrij jong en daar kan hij dan mee communiceren en ze coachen, al hebben Timber en Martinez inmiddels al redelijk wat ervaring maar denk dat Pasveer wel goed is in het neerzetten van de spelers en het continu communiceren.

23 juni 2022 om 14:24

En dan haalt Schreuder de winter niet indien hij gaat spelen met Taylor, Blind en Berghuis op het middenveld. Ze zijn alle drie veel te traag in de omschakeling en worden er alle drie op de eerste 10 meter er 4 uitgelopen. Je hebt een stofzuiger nodig op het middenveld, iemand die het vuile werk wil opknappen zodat anderen beter kunnen spelen. Ik hoop op een middenveld van Alvarez, Kudus en Berghuis. Blind blijft linksback met als back up Nico als die wilt blijven.
Investeer het geld van Haller in Brobbey mits die maximaal 10 miljoen kost en in een kopsterke backup spits (jorgen Strand Larsen). Wijndal is niet nodig en zou ik laten vertrekken naar het buitenland. Zoek een talent in jong Frankrijk of jong Duitsland als back up voor Blind mocht Nico wel willen vertrekken.

Het is heel simpel. Bij Ajax kan hij redelijk goed verdienen. Wilt hij meer dan gaat hij lekker naar Juve, Napoli of zo met de kans dat hij lekker gaat banken. Keuze is aan hem....

Pasveer;Rensch,Timber,Martinez,Wijndal;Blind;Taylor/Klaassen,Berghuis/Kudus;Bergwijn,Brobbey/Zirkzee,Tadic.
Met leuke wissels als Gorter, Regeer, Schuurs, Klaassen, Kudus, Ihattaren, Zirkzee, Unuvar en Daramy. Prima selectie. Lekker Nederlands. En talenten zat. Alvarez en Tagliafico zullen nog we gaan. En Anthony lekker voor cashen. Bergwijn gaat ons meer goals/assists geven en is een echte teamplayer. Tempo erin H2! Dan zijn we er helemaal klaar voor dit jaar!

23 juni 2022 om 15:30

Ik vind de bank dan wel te smal, veel talenten, Schuurs (niet goed genoeg), Klaassen (magertjes afgelopen jaar), Kudus (standaard geblesseerd). Ik zou daar nog wel een of twee betrouwbare routiniers bij willen hebben.

23 juni 2022 om 19:22

Pasveer, Stekelenburg, Blind, Klaassen, Berghuis, Tadic. Routiniers genoeg. En Martinez bijvoorbeeld is ook geen broekie meer hoor. Ik zie juist liever wat meer hongerige talenten.

Zo graag wil wijndal niet naar Ajax dan. Lijkt me dat je dan wel genoegen neemt met wat minder

Helemaal prima, daar ik verdedigend niet overtuigd ben van Wijndal. Ik hoop dat Ajax serieus werk maakt van Adrien Truffert. Een echte klasbak.

Matige speler, niet een basisklant bij NL

23 juni 2022 om 15:28

Dat zijn er wel meer niet bij Ajax, zijn dat allemaal matige spelers? Overigens was Tagliafico ook geen basisklant bij het Argentijnse elftal toen hij werd aangetrokken, en Frenkie ook niet bij het NL elftal toen hij werd overgenomen van Willem 2.

Dit is het lastige in het huidige voetbal.. De salarisplafonds die de eredivisieclubs hebben zijn laag in vergelijk met de Championship in Engeland. Dus als een Wijndal bij een middenmoter in de premier league terecht zou kunnen, verdient ie sowieso veel meer dan hij ooit in Nederland zou kunnen verdienen. Dus logisch dat hij hoog inzet.. Dit is helaas de zakelijke harde realiteit in het losgeslagen voetbalwereldje.. (los van het feit dat ik het schandalige bedragen vind)

Nico behouden en gewoon in de basis laten starten. Blind op 6. Talent vanuit de jeugd achter de hand houden bij eventuele blessures.

Gewoon een middenklasse salaris maar je behoort niet tot de top...

Graag of niet...

Een twijfelgeval ga je echt geen topsalaris aanbieden, bij AZ is hij heel wisselvallig en dit seizoen vind ik hem zeker niet beter geworden. Bij Oranje kan hij totaal geen kans afdwingen terwijl daar behoefte is aan een aanvallende wingback, en is Malacia hem allang voorbij gestreefd terwijl hij aan de bal echt minder is maar positioneel en verdedigend veel beter. Ik zie liever dat we weer een Argentijn halen.

Gewoon doorschakelen als die bij de grootverdieners wilt horen. Ik snap de interesse, maar hij is niet zoveel waard als Tadic, Blind en Bergwijn.

Ik zou lekker verder kijken als Ajax zijnde. Het is een leuke speler, maar hij gaat je niet naar een hoger plan tillen. En wat Juventus hier nou mee zou moeten is mij helemaal onduidelijk, maar die zijn de weg al een paar jaar kwijt.

Wijndal is verreweg de beste linksback van Nederland, met AZ ,een club die het heeft gepresteerd om de selectie te laten bestaan uit hele matige voetballers( Midtsjo en Karlsson daargelaten) zijn ze toch erin geslaagd om vijfde te worden.
Wijndal was een van de drie spelers die wekelijks een voldoende haalde.
Bij Ajax past hij goed, een branie mannetje die weet wat hij kan.
Inderdaad met een goede linksbuiten waar hij zo nu en dan overheen kan wordt Wijndal echt een versterking.
10 miljoen is peanuts.AZ spelers slagen over het algemeen niet na een stapje hoger. Nu is Wijndal door vooral de pers de hemel ingeschreven maar zal die echt nog vele stappen moeten maken om goed te presteren op CL niveau. Als hij te hoog in de boom gaat zitten met salaris is dat met de transfersom wellicht teveel van het goede. Ajax beloont spelers die presteren sowieso dus waarom het niet van je prestaties laten afhangen ook wetende dat ex spelers van Ajax, zelfs bij niet geheel slagen altijd (financiëel) goed terecht komen.

23 juni 2022 om 17:48

Koopmeiners, Gudelj, Weghorst, Gouweleeuw en ook op het einde van het seizoen Boadu hebben het niet zo slecht gedaan afgelopen seizoen(en). Er zitten ook missers tussen als Jahanbaksh en Janssen maar dat heeft elke club. Beetje onzin om te zeggen dat AZ-spelers nooit slagen bij hun volgende club. Dat blijft toch een hardnekkig fabeltje

Zal bij AZ ook niet heel veel verdienen. Waarom denkt hij nu ineens de jackpot te kunnen vragen? Laat eerst maar eens zien dat je het waard bent. Dan kan er later altijd nog opgewaardeerd worden

23 juni 2022 om 19:04

Omdat de concurrenten in de strijd om zijn handtekening lachend dat salaris neerleggen. En als het daar goed gaat, kan dat hoge salaris ook worden opgewaardeerd naar een nog hoger salaris.

Ik zie deze jongen niet veel stapjes meer maken. Zeker geen topsalaris waard als back zijnde.

Prime Taglia is gwn 3x beter dan deze Owen, no offense

Toen ik ‘een struikelblok’ las, wist ik meteen dat het om niets anders dan het salaris moest gaan. Begrijp me niet verkeerd. Wijndal is top 3 linksbacks van de eredivisie (na Tagliafico en Malacia), maar heeft ook echt soms een vervelend ego. Komt ook al in interviews naar voren hoe geweldig hij zichzelf vindt en nu zie je dat terug in zijn salariseisen. Zodra het al een beetje te hoog is, zou ik me als Ajax zijnde terugtrekken. Mag ie lekker nog jaartje linksback zijn bij AZ en daarna verkassen naar een gare middenmoter in een andere competitie. Is dat zijn beloning.

24 juni 2022 om 08:28Opzich past dat ego wel prima bij een club als Ajax, die voelen zich (bijna) allemaal geweldig. Echter moet ik ook nog zien of hij gaat slagen bij Ajax, voor Eredivisiebegrippen is het een prima back. Ik zie hem niet schitteren in de CL, daar mist hij toch nog wat kwaliteit voor in mijn ogen.

24 juni 2022 om 08:54

Daar heb je dan wel weer gelijk in, als we het over ego’s hebben. Gelukkig hebben wij bij Twente gewoon lekker de nuchtere Smaldini.

24 juni 2022 om 09:11

Die Smaldini is zo lekker gewoon gebleven he, een voorbeeld voor vele voetballers!

Voor 10 miljoen euro zou je een gokje kunnen wagen, al vind ik hem persoonlijk niet goed genoeg voor Ajax en Oranje. Maar je moet hem natuurlijk geen topsalaris gaan geven. Laat hem dan maar lekker naar Juventus gaan.

Spelers van AZ zijn berucht dat ze bij de volgende club slecht uit de verf komen. Ajax kan beter iemand anders scouten.
Wijndal is wel Nederlands en international dus in dat opzicht met stukje herkenbaarheid bij Ajax snap ik de interesse wel zodat ze geen vreemdeling legioen worden.

Noem nou eens een paar Ajax spelers die bij Ajax weg zijn gegaan en het echt Top hebben gedaan in het buitenland. Zijn de laatste ook niet echt veel misschien heeft dat gewoon met de Nederlandse competitie te maken. De spelers van Ajax hoeven ook alleen maar in CL echt te werken en in de Nederlandse competitie kunnen ze achterover hangen. Daardoor stijgen in de CL boven zichzelf uit maar deze spelers kunnen dat niet wedstrijd in en wedstrijd uit. En daardoor vallen ook veel spelers door de mand die vanuit Nederland naar het buitenland gaan.

Blind en Tagliafico zijn beiden beter! Mocht Nico worden verkocht kun je een poging wagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller3817
V. PavlidisAanvaller3718
E. PokuAanvaller40
M. van BrederodeAanvaller10
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper360
M. MeerdinkAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

50 fans
Verdediger, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren