AZ wil voorhoede versterken en laat oog vallen op voormalig Feyenoord-talent

Donderdag, 23 juni 2022 om 12:00Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:26

AZ heeft zijn oog laten vallen op Crysencio Summerville, zo meldt Fabrizio Romano. De twintigjarige aanvaller van Leeds United staat volgens de transfermarktexpert ook in de belangstelling van Nottingham Forest. Leeds houdt Summerville echter het liefst op Elland Road.

AZ is er veel aan gelegen om in de komende weken de voorhoede te versterken. Zakaria Aboukhlal wordt naar alle waarschijnlijkheid verkocht aan Toulouse, terwijl Kamal Sowah na zijn uitleenbeurt terugkeerde naar Club Brugge. De Alkmaarders hopen op de korte termijn Jens Odgaard te presenteren, maar hebben volgens Romano ook interesse in Summerville.

AZ zou net als Nottingham Forest en vele andere clubs de mogelijkheid onderzoeken om de vleugelaanvaller van Leeds over te nemen. The Peacocks willen het contract van Summerville echter openbreken en hopen de Nederlander te overtuigen van een langer verblijf. BILD maakte in januari ook al melding van de serieuze interesse van HSV in de jeugdinternational van Oranje.

Summerville maakte in september 2020 de overstap naar Leeds United, nadat de rechtsbuiten zijn contract niet wilde verlengen bij Feyenoord. In zijn eerste seizoen in Engeland kwam Summerville uitsluitend in actie voor de Onder 23 van Leeds. Afgelopen september was het dan eindelijk tijd voor zijn debuut in de Premier League: Summerville mocht 23 minuten meedoen in het uitduel met Newcastle United (1-1). Voorlopig staat de teller op negen officiële duels namens Leeds, waarvan allen als invaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door tinus45)

Interessante optie zeg! Was deze jongen helemaal vergeten al. Zou best kunnen slagen bij een club als Az.

Alleen stoppen met aanval op top. Met spelers als Odgaard en Summerville, gewoon een van de sterkste subtop teams. Ze zetten clubs als Utrecht en Vitesse nu nog meer op achterstand.

23 juni 2022 om 12:46

Ik denk dat AZ met de huidige versterkingen serieus mee kan doen om plek 3.

23 juni 2022 om 12:55

Azeverton

Tenkoste van wie? Ajax zie ik goed versterken. PSV is ook erg goed bezig.

Feyenoord? Die hebben met Slot echt iemand die verschil maakt. Die maakt van hoopje matige spelers een goed draaiend team. Op dit moment zie ik Feyenoord nog stap te hoog. Wel even afwachten of Feyenoord oa Sinesstera, Kocku, Malacia en Senesi kwijt raakt. Dan ziet de wereld er anders uit.

Bij AZ vertrekt de beste speler denk ik. Midsto heeft nog 1 jaar contract. Dat is een klasbak en wel toe aan iets anders. AZ wil denk ik ook wat vangen voor hem met al die aankopen.

23 juni 2022 om 12:58

Tijani Rijenders staat al klaar om Midtsjo op te volgen.
Hij is wel een kleine stap minder, maar scoord meer dan Midtsjo.

23 juni 2022 om 13:09

@azeverton. AZ moet elk jaar een gooi doen naar plek drie, maar of dat realistisch is om dat elk jaar te bereiken weet ik niet.
Het doet me wel deugd om te zien dat we lekker actief bezig zijn.

23 juni 2022 om 14:02

Verwacht je geen uitgaande transfers van basis spelers?

Het is wel mooi om te zien dat Az nu hogere transfersommen kan neerleggen voor aanwinsten.

23 juni 2022 om 16:41

Tinus45

Reijnders vind ik ook wel een aardige speler, alleen is natuurlijk 'al' 23 jaar en nog steeds geen onomstreden basisspeler. Had verwacht afgelopen seizoen, na vertrek van Koopmeinders.

AZ komt wel te kort op het middenveld op dit moment. AZ zal echt moeten doorselecteren en af van net-niet spelers als Clasie en de Wit. Geldt ook voor achter met oa BMI. Trouwens keeper ook

23 juni 2022 om 17:42

Reijnders is een hele andere speler dan Koopmeiners, dus verwachten dat hij hem zou vervangen is niet erg logisch. Bovendien is Clasie erg stabiel. Clasie is geen net-niet speler, maar is dit seizoen een dragende speler geweest van AZ.

23 juni 2022 om 14:11

Als je op de hoogte bent van de leegloop bij Vitesse, dan weet je dat AZ Vitesse zeker voorbij, als ze dat nog niet waren iig. Bazoer, Doekhi, Rasmussen, Dasa, Openda, Grbic en waarschijnlijk ook Oroz ivm dienstplicht zullen niet aan het nieuwe seizoen starten.

23 juni 2022 om 17:52

We mikken ook op plek 3 met deze namen. We investeren nu bedragen van 4-5 miljoen in spelers. Dan moeten we plek 4 halen en zal plek 3 in zicht moeten blijven. Normaal gesproken is Feyenoord daarvoor een maatje te groot maar wie weet. Heb zin in het nieuwe seizoen!

Ik vond Summerville een leuke speler bij Ado. Beetje wild nog maar misschien is hij in Engeland wel wat volwassener geworden.. Zeker een interessante optie alleen er staat ook dat Leeds hem niet kwijt wil en dat Nottingham ook geïnteresseerd is dus ik vraag me af hoeveel kans AZ maakt. Zal wel een hoge prijs voor betaald moeten worden dan..

Lijkt kij een goede speler. Hoopte vorige zomer en deze zomer dat eagles hem kon huren.
Maar nu met interesse van nottingham forrest en az, lijkt dat onmogelijk.
Az krijgt als je de geruchten mag geloven een erg sterk team.

Ken hem van vroeger, kan er niet veel van. Geen goede optie, ik zal zelf voor een andere speler kiezen. Je hebt btw pavlidis ook nog staan die is van één andere klasse.

23 juni 2022 om 12:12

Hoe bedoel je ken hem van vroeger? Bedoel je uit de buurt of uit de zandbak? Heb je met hem geknikkerd? Of bedoel je bij Ado toen hij af en toe inviel? Toen kon je zien dat hij dreiging aan de bal had en mannetjes kon passeren en scoren, ookal was het wat wild..

En pavlidis is een spits Summerville is een typische buitenspeler dus die is ipv aboukhlal/karlson

23 juni 2022 om 12:28

Door de vergelijking met Pavlidis te trekken valt jouw hele argument volgens mij in duigen. Dat je het geen goede speler vind is prima, maar de gelijkenis is nogal raar.
Overigens vind ik dit een goede speler, maar lijkt mentaal zwak (vanuit zijn Feyenoord verleden).

23 juni 2022 om 13:07

Crysensio😂

23 juni 2022 om 15:31

En AZ heeft ook nog Beukema, dat is ook een klasbak. Waarom trekt AZ überhaupt nog nieuwe spelers aan?

Top, nog meer aanvallers... Het is leuk dat Huiberts op shopping spree is maar begint toch wel tijd te worden om de focus naar andere linies te verleggen. Het hele budget spenderen aan de voorhoede gaat weinig helpen als het achterin hetzelfde zooitje blijft.

23 juni 2022 om 14:31

Rechtsbuiten is nog wel nodig hoor, voor de rest eens, de prioriteit zou nu een cv moeten zijn.

Summerville zou een goede optie voor AZ zijn. Speelde toen in de Keuken Kampioen divisie de tweede seizoenshelft prima op huurbasis bij FC Dordrecht en werd het seizoen daarop door Feyenoord verhuurd aan ADO Den Haag in de Eredivisie, waar ik hem toen ook een goede indruk vond maken. Wordt in oktober dit jaar ook pas 21, en is gewoon nog jong en heeft potentie om een zeer goede speler te worden.

Speelt vaak vanaf rechtsbuiten en daar kan AZ zeker versterkingen gebruiken. Want Aboukhlal wordt dus waarschijnlijk verkocht, maar kwam toch uiteindelijk tekort en ook iemand als Evjen ben ik niet echt gecharmeerd van. AZ is wel lekker actief bezig, de Wit en Lahdo al binnengehaald, Odgaard komt er vrijwel zeker bij en Bullaude zijn ze dus ook mee bezig. Daar tegenover staat dus wel het waarschijnlijke vertrek van Wijndal, maar daar hebben ze met Kerkez en eventueel de Wit al een opvolger voor.

Maar persoonlijk zou ik nu voor Kerkez gaan, want die vond ik in de laatste paar wedstrijden van het afgelopen seizoen prima spelen als vervanger van Wijndal. En met Lahdo hebben ze ook al een beetje ingespeeld op een vertrek van Karlsson, maar rondom Karlsson vind ik het tot nu toe nog opvallend stil. Maar het zal mij ook niets verbazen als Karlsson deze transferperiode alsnog vertrekt, want hij staat wel open voor een eventueel vertrek.

Hoop eigenlijk dat Taabouni meer kansen zal krijgen. Vind dat echt wel een goede speler met best wel wat potentie en zeker als nummer 10 zou ik hem weleens bij het eerste van AZ willen zien. Doet het ook al een paar seizoenen gewoon prima in de Keuken Kampioen divisie bij Jong AZ, maar volgens mij liep zijn contract af bij AZ alleen weet ik niet meer of dat deze zomer al is of volgend jaar zomer?

Als het deze zomer al is, jammer want dan zal hij dus transfervrij vertrekken. Als het volgend jaar zomer is dan hoop ik dat AZ zijn contract nog zal verlengen. En anders zou hij denk ik een goede aanwinst zijn voor clubs als Vitesse, FC Utrecht, FC Groningen, etc.

Vindahl
Aankoop
Beukema
Martins Indi
Kerkez
Midtsjö
Clasie
Summerville
D.de Wit
Karlsson
Pavlidis
23 juni 2022 om 12:48

Taabouni is transfervrij

Crysensione Summervill gaat bij AZ floppen. Een blind paard, matige teamplayer etc. Een ordinaire buitenspeler met veel snelheid en weinig rendement. Zie het niet zitten.

haha grappig misschien kan ik ook een transferaccount beginnen. Voorspelde deze interesse een paar dagen geleden in het forum van Odgaard.

Als hij mentaal wat is gegroeid en zijn familie zich ondertussen een beetje gedeisd kan houden; een prima optie. Leuk spelertje, wel wat wild zo nu en dan. Dat kan in de jeugd en bij ado, maar bij Az wordt er wat meer consistentie verwacht.

Helemaal een beetje raar om voor de competitie al dat inkomende transfer nieuws over Az te lezen.
Ik word er helemaal een beetje warm van.......niet gewend dit.

23 juni 2022 om 20:23

Komt door het weer denk ik, morgen zal het wel koeler worden... Maar inderdaad, inkomend transfernieuws van AZ in juni, moet niet gekker worden .

Maar, twee kanttekeningen, er is nog niemand binnen én ze moeten dan ook nog een plek krijgen van Janssen. Ik was vorig jaar ook best enthousiast over Beukema, maar die heeft veel te weinig speeltijd gehad, wat mij betreft.

Max heeft geleerd van vorige zomer! Afgelopen seizoen was er door het gebrek aan aankopen nooit een optie voorin om in te vallen, waardoor aan het einde van de wedstrijd een uitgebluste Pavlidis meestal samen met prutser Aboukhlal erin stond. Met Lahdo, Odgaard en Summerville erbij en het vertrek van Aboukhlal en Sowah zou de aanval een ongelooflijke upgrade krijgen. Als dan ook nog Bullaude op 10 komt en De Wit vertrekt kunnen we eindelijk weer spektakel verwachten.

Echter vrees ik dan nog wel voor de achterhoede. BMI vind ik ten eerste al niets, aangezien er dan 0 voetbal van achteruit is. Maar vrezen doe ik echt met Vindahl op doel. Dat gaat gewoon nog ontzettend veel punten kosten.

23 juni 2022 om 13:01

Denk eerder dat men inspeelt qua Bullaude op een vertrek van Midtsjo, al hoop ik van niet.
Alleen al Abouklal weg word ik al vrolijk van terwijl die jongen wel wat belangrijke goaltjesdief heeft gemaakt als invaller maarja....houding he, dat doet het hem.

23 juni 2022 om 15:33

Ik hoop dat Reijnders de vervanger wordt van Midtsjo als hij weggaat, en dat Burrmeester dan als backup doorschuift vanuit jong AZ.

24 juni 2022 om 11:00

Inderdaad, dat zou het meest ideale scenario zijn.

Best veel spelers met een Feyenoord verleden al die jaren zo

Summerville was altijd een goed talent, koos helaas toen om Feyenoord te verlaten voor Leeds. Benieuwd wat hij op de Nederlandse velden zou kunnen brengen.

Vergeet Max de achterhoede niet? On: Ben zeker wel een fan van een speler als Summerville. Razendsnel, goede actie en veel dreiging. T.o.v. Aboukhkwal een absolute verbetering. Tevens een rechtsbuiten dus zal hij van Brederode niet in de weg zitten. Hopen dat Karlsson nog een jaartje blijft en van Brederode hem kan opvolgen. Ontzettend groot talent.

Hopelijk laten ze zijn broer niet binnen in de kleedkamer....!

Er van uit gaande dat Midtsjo vertrekt deze zomer en Tijjani daardoor blijft en niet naar Twente gaat , en dat de deals voor Odgaard, Bullaude en Summerville rond gaan komen, is dit een beetje de bezetting waarmee het moet gaan gebeuren. Mag hopen dat er centraal achterin nog wel wat bij gaat komen, maar verder ziet het er dan op papier een stuk beter uit dan wat we vorig seizoen hadden. Hoop stiekem ook nog op een nieuwe keeper, maar denk dat dat nog niet zal gebeuren helaas.

Vindahl/Verh
Yuki/Witry
Beukema/aank
BMI/Aankoop
Kerkez/Wit
Wit/Bullaude
Clasie/Koopm
Tijani/Buurm
Summer/Evjen
Pavli/Odgaar
Jesper/Lahdo
23 juni 2022 om 18:00

We moeten Vindahl ook een kans geven. Hij is nog jong en ik zie de potentie. Die jongen moet nog groeien maar zal dit jaar al beter gaan keepen. Daar ben ik van overtuigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller3817
V. PavlidisAanvaller3718
E. PokuAanvaller40
M. van BrederodeAanvaller10
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper360
M. MeerdinkAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Nederland
0 fans
Aanvaller, 20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren