Ajax rekent zich nog allerminst rijk met Brobbey en identificeert target twee

Donderdag, 23 juni 2022 om 08:32Tom Rofekamp • Laatste update: 10:33

Naast Brian Brobbey staat ook Joshua Zirkzee nadrukkelijk op de radar van Ajax. De Telegraaf meldt dat het technisch duo 'H2' - bestaande uit Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar - op korte termijn om de tafel wil met Brobbey, maar spreekt nog allerminst van een aanstaand akkoord. Zirkzee geldt in dat verband als goedkopere optie om het naderend vertrek van Sébastien Haller op te vangen.

Er hangt een prijskaartje van liefst achttien miljoen euro om de nek van eerste keus Brobbey. Nieuwe trainer Alfred Schreuder zou in de spits van RB Leipzig de ideale aanvalsleider zien om zijn visie voor komend seizoen tot leven te brengen. Daarbij is de oefenmeester op zoek naar een ander type dan Haller, van wie geacht wordt dat hij zijn prestaties van afgelopen seizoen niet meer gaat toppen. De topscorer van afgelopen Eredivisie-seizoen gaat voor naar verluidt 31 miljoen euro vast en 4 miljoen aan nagenoeg zekere bonussen vertrekken naar Borussia Dortmund.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

‘Ajax bereikt voor recordbedrag akkoord met Tottenham over Bergwijn’

Volgens The Athletic zijn Ajax en Tottenham Hotspur akkoord over een recordbedrag van 25 miljoen euro voor Bergwijn.Lees artikel

De komst van Steven Bergwijn heeft echter financieel ook flink wat voeten in de aarde. Ajax zou het volgens The Athletic eens zijn met Tottenham Hotspur over een transfersom van 25 miljoen euro, waarmee er al een groot deel van de miljoenen voor Haller wordt aangewend. Zirkzee is in dat opzicht een goedkoper alternatief dan Brobbey. De 21-jarige spits - afgelopen seizoen op huurbasis voor Anderlecht goed voor 16 goals in 38 competitiewedstrijden - is voor iets meer dan tien miljoen euro op te halen bij zijn broodheer Bayern München. Dat is flink minder dan Leipzig voor Brobbey wil zien. Het is echter onduidelijk of Ajax inzet op één van beide namen, of zowel Brobbey als Zirkzee naar Amsterdam wil halen.

Ook Anderlecht zelf had wel oren naar het definitieve vastleggen van zijn uitblinker van afgelopen seizoen. De Belgen hikten echter tegen zijn prijskaartje aan. VfB Stuttgart is nog wel nadrukkelijk geïnteresseerd in Zirkzee. De nummer vijftien van afgelopen Bundesliga-seizoen weet van de interesse van Bayern in zijn huidige aanvalsleider Sasa Kalajdzic. De Oostenrijker moet zo'n 25 miljoen euro opleveren, waarmee Zirkzee als vervanger kan worden opgehaald.Gerelateerd

Meer sportnieuws

196 reacties (laatste reactie door ajax1954)

Eerst 6mil, toen 10 en nu lezen we 18mil. Whats next?

23 juni 2022 om 08:38

Komt omdat Ajax eerst Haller heeft verkocht. Domme strategie imo. Leipzig weet ook dat Ajax nu wel moet.

23 juni 2022 om 08:56

Anton

Dat weet Leipzig helemaal niet. Ajax kan ook gewoon nee zeggen. Ik denk niet dat er andere clubs zijn die 10+ miljoen voor Brobbey willen betalen. Dus dan moet Leipzig kiezen: of zakken in prijs, of Brobbey op de bank zetten voor een dik salaris.

23 juni 2022 om 09:07

Dat is niet helemaal waar, Anton.

Ajax moet op het moment helemaal niks, aangezien Ajax al twee spelers heeft die als spits kunnen fungeren: Bergwijn en Tadic. Van Tadic weten we dat hij het kan, want die heeft het al eerder laten zien bij Ajax. Bergwijn heeft daarnaast bij Tottenham ook veel wedstrijden gespeeld als spits.

Ten tweede: het is ook veel verstandiger van Ajax om eerst Haller te verkopen. Stel je voor dat Ajax zowel Bergwijn als Brobbey kocht, en Haller niet vertrekt deze zomer. Dan heb je 35+ miljoen uitgegeven, geen geld binnengehaald voor Haller en je betaalt ook nog eens zijn monstersalaris plus de nieuwe hoge salarissen van Bergwijn en Brobbey. Ajax is financieel gezond, maar op die manier niet lang meer.

23 juni 2022 om 09:11

Of ze gaan Brobbey dit seizoen wel gebruiken?

23 juni 2022 om 09:22

Brobbey kan toch ook gewoon gaan spelen? Hij kan ook gewoon verhuurd worden aan welke club dan ook? Het is niet enkel ajax dat klokken slaat hè..

23 juni 2022 om 09:43

Bergwijn is geen spits, Tadic eigenlijk ook niet maar dat kan soms nog wel..

Waarom zou je spelers in de spits gaan zetten die op een andere positie (flank) een stuk beter zijn? Neem dan een echte spits en zet Tadic gewoon op links waarvandaan hij het beste speelt

23 juni 2022 om 09:46

Bergwijn heeft bij Oranje en bij Spurs gespitst.

23 juni 2022 om 10:11

@mantitty: alleen wil Brobbey enkel en alleen naar Ajax. Dus ja, het is wel enkel Ajax dat klokken slaat in dit geval

23 juni 2022 om 11:13

Bergwijn heeft bij Tottenham in een 2 spitsensysteem daar gespeeld ja. Totaal niet vergelijkbaar bij Ajax.

Tadic zou wel een goede zijn om daar neer te zetten. Leeftijd begint een dingetje te worden en in de spits heeft hij niet perse snelheid nodig, wel heb je uiteraard nog een alternatief nodig. Misschien wel iemand vergelijkbaar met Pantelic.

23 juni 2022 om 12:55

Als ik Brobbey was, zou ik het gaan spelen op: 'ik voel me niet meer gemotiveerd bij Leipzig en voel me ongelukkig. Het zou een grote fout zijn om mij niet te laten gaan.'

Beetje vies, maar ach, of Red Bull zelf nou zo'n nette club is?

23 juni 2022 om 13:29

@A123, daarmee ga je het als speler zeker redden. Als elke speler zoiets gaat flikken is geen een contract meer iets waard. Hij heeft zelf vorig jaar met 100% getekend bij red bull. Dan had hij Ajax nooit moeten verlaten.

23 juni 2022 om 13:42

Ligt eraan. Als je op die manier een transfer kan forceren naar Ajax waar je keihard gaat strijden dan waarom niet? Het is pas slechte mentaliteit als je het doet omdat je het contract wil uitzitten zonder te spelen. Suarez heeft zich ook misdragen richting FC Groningen, wil je zeggen dat hij geen topsporter is?

Ik zou dus gewoon een breuk forceren, Red Bull moet niet denken dat zij alle macht hebben en blij zijn als ze 5 miljoen krijgen van Ajax.

23 juni 2022 om 08:39

Lekker bij Leipzig laten zitten voor dat geld.

Zirkzee lijkt me overigens ook niet type spits voor Ajax.

23 juni 2022 om 08:47

Ik heb al een aantal keren aangegeven dat Ajax niet meer als 10 miljoen moet betalen voor Brobbey omdat we bij jong Ajax ook Rasmussen hebben lopen. Dan zou ik die de kans geven voordat Rasmussen gaat vertrekken. Wel hebben ze een kopsterke spits nodig. Enerzijds om in de laatste fase iets te kunnen forceren en anderzijds omdat Haller veel verdedigend werk opknapte bij corners en vrije trappen. Als ik dan lees dat Alvarez weg zou mogen, vraag ik mij af welke speler van Ajax dadelijk een spits van 1,95 van de tegenstander gaat afdekken. Zirkzee is 1,93 maar ik vind hem niet bij Ajax passen. Ik snap niet goed waarom Jorgen Strand Larsen niet in beeld is. Dat lijkt mij een prima spits voor Ajax en wie weet gaat hij het zo goed doen met betere spelers om zich heen, dat het zo maar eens de vaste spits zou kunnen worden.

23 juni 2022 om 08:49

Zelfs 10 miljoen is al teveel. Deze man heeft letterlijk Ajax een oor aan genaait om gratis weg te gaan. Gewoon laten zitten en voor 18 miljoen kan je heus wel weer topspits ergens zuid Amerika scouten.

23 juni 2022 om 08:51

Off topic: Stefan Pettersson, mijn eerste Ajax held ;-)

23 juni 2022 om 08:52

Waarom is zirkzee geen Ajax-spits? Een hele goede voetballer, dus goede techniek, dribbel, passing en overzicht en daarna ook een relatief klinische afwerker.

23 juni 2022 om 08:57

Nee bar bar, hij heeft een keuze gemaakt voor zijn eigen toekomst en heeft spijt en wil graag terug naar zijn club. Alleen maar mooi denk ik dan!

23 juni 2022 om 08:59

@Bar bar

Waarom zou je 15 miljoen aan een onbekende zuid-amerikaan uitgeven als je een speler kan halen waarvan je weet dat hij past? Als je zijn verleden bij ajax de doorslag laat geven dan laat je je leiden door rancune ipv prestaties op het veld. En het laatste lijkt me belangrijker.

23 juni 2022 om 09:10

@barbar, hoevaak heeft berghuis of Bergwijn Ajax wel niet genaaid op t veld, daar zetten de meeste zich toch ook over heen als het goed loopt. Als brobbey wordt gehaald en hij schiet er minimaal 20 in het hele seizoen in. Zegt iedereen : er is geen betere optie voor Ajax op dit moment

23 juni 2022 om 09:25

Ik zie liever uit principes Ajax dit bedrag niet neer tellen. Dan maar risico nemen en onbekende zuid Amerikaanse spits halen. Puur om te laten zien, dat niet te spelen valt met Ajax. Wat denk je dat een gemiddeld jeugdspelers denkt, als ze dit zien gebeuren.

@Jakke, hij heeft inderdaad zijn keuze voor de toekomst gemaakt, om vervolgens met staart tussen de benen binnen half jaar terug te komen. Ik zou zeggen laat hem nu maar bewijzen bij Leipzig voor zijn toekomstige keuze die hij heeft gemaakt.

@kjhuntelaar, het is toch niet zelfde situatie? Bergwijn en Berghuis hebben op veld tegen Ajax laten zien ja. Ze zijn niet gratis weggaan en hebben Ajax niet een jaar lang lijntje gehouden om contract te tekenen, om vervolgens binnen half jaar jankend terug te komen.

23 juni 2022 om 09:41

Helemaal mee eens bar bar! Ajax heeft toen alles gedaan om hem te houden, hij heeft een andere keuze gemaakt en klaar.

23 juni 2022 om 09:48

Ik zou eerder voor Dolberg gaan dan Zirkzee. Ik denk dat Dolberg nu wat meer ervaring heeft en volwassener is. Hij kent de club en het zou me niks verbazen als hij het nu wel waar zou maken bij Ajax

23 juni 2022 om 09:52

Lierse1997, Ik hem hem niet zien spelen bij Anderlecht maar wel in jong Nederland en dan komt het er niet uit. Het is te langzaam en het oogt nonchalant. Ik vind het ook geen speler die spelers om zich heen beter laat voetballen. Het is net of hij daar hele gedeelten van de wedstrijd niet meedoet om vervolgens er toch eentje in te schieten. Ik zie meer in Strand Larsen. Die oogt in ieder geval sneller en heeft oog voor zijn medesepelers. Daarnaast scoort hij ook gemakkelijk.

23 juni 2022 om 10:04

Volgens mij heeft Dolberg het prima gedaan bij Nice dit seizoen. Die gaat echt niet wel wat meer kosten dan Zirkzee.

23 juni 2022 om 11:52

Ik weet niet wat jij een Ajax spits noemt, maar Zirkzee is opgeleid bij Bayern München, ga er van uit dat hij wel snapt hoe een Ajax spits moet functioneren.

23 juni 2022 om 08:41

Ga dan voor transfervrije Suárez als je brobbey niet kan krijgen word niet zo warm van zirkzee in ajax.Denk verdedigers ook niet

23 juni 2022 om 10:51

Of transfervrije Cavani!

23 juni 2022 om 13:29

of Zlatan... :-)

23 juni 2022 om 08:42

Leipzig weet dat Ajax heel graag wipl en brobbey heel graag wil. Verwacht dat Ajax aan het einde van de transferperiode wanneer brobbey nog bij Leipzig zit hem wel voor minder op kan halen. Maar dat moet je niet willen en ik zou doorschakelen als ik Ajax was.

23 juni 2022 om 08:56

Persoonlijk zou ik als Ajax zijnde het boek Brobbey gewoon dichtslaan als dit bedrag waar zou zijn. Heeft de kans gehad bij Ajax te tekenen maar had daar destijds geen oren naar. Nu snel doorschakelen naar een andere spits zodat je zo snel mogelijk aan de voorbereiding kunt beginnen met de complete selectie.

23 juni 2022 om 09:00

Leipzig wil denk ik ook graag. Zelf hebben ze hem niet nodig, en er staan geen andere clubs in de rij. Ik denk dat Ajax openlijk moet gaan flirten met andere spitsen. Dan zakt Leipzig wel.

23 juni 2022 om 08:42

Bij Brobbey heb ik het idee dat hij pas komt in de laatste weken van de transfermarkt. Dat Leipzig dan pas gaat zakken. Rond de 12 miljoen zal hij dan denk (hoop) ik komen..

23 juni 2022 om 08:44

Volgens mij wordt 18 miljoen al heel lang genoemd. De andere bedragen heb ik wel vanuit supporters maar nooit vanuit serieuze kanalen gehoord

23 juni 2022 om 09:05

Lekker cadeautje van wijlen Raiola. Heeft Brobbey toch mooi naar een (weliswaar goedbetaalde) ‘gevangenis’ gebracht. Kan daar niet spelen en kan zo ook niet weg. 18 miljoen voor een jonge bankzitter slaat ook nergens op. Zonde van zijn carrière voorlopig als het hierbij blijft.

23 juni 2022 om 09:51

Hoezo naar gevangenis gebracht? Brobby heeft zelf zijn handtekening gezet toch? En hij kan toch gewoon ook voor zijn kans bij Leipzig gaan? Als hij goed genoeg is dan speelt hij wel, zwaar overdreven om leipzig een gevangenis te noemen. Dus leipzig betaalt hem miljoenen om hem in de cel te gooien? Die dachten ook een spits te kopen die goed genoeg wad voor het basiselftal, blijkbaar is hij dat niet. Of brobby doet meer zijn best voor Ajax dan voor Leipzig

23 juni 2022 om 11:55

Helemaal eens, hij lijkt zich zelf verkeken te hebben en motivatie zakte gelijk een paar puntjes. Tja dan redt je het niet. Maar hij is van harte bij Ajax natuurlijk, lekker spitsie hoor

23 juni 2022 om 09:21

Groot talent, dicht tegen Nederlands elftal aan. Denk dat 10 miljoen laag was. Een Engelse club of andere rijke club kan deze jongen gewoon kopen en twee jaar verhuren. Ajax heeft voordeel dat Brobbey wel graag naar Amsterdam wilt.

Kunnen we alleen nog maar Nederlanders kopen? Zirkzee lijkt me absoluut niet van het niveau.

23 juni 2022 om 08:40

Idd... laat hem maar naar Eindhoven komen lijkt me een beter plan 😉

23 juni 2022 om 08:41

18 miljoen voor Brobbey is erg veel, zeker als je hem het voorgaande jaar al in je team had, maar hij perse wou vertrekken. Maar nu Zirkzee als potentiele vervanger hoop ik toch absoluut niet, inderdaad niet het gewenste niveau om de CL mee in te gaan.

23 juni 2022 om 08:41

Lekker vergelijkbare spits ook. Brobbey of Zirkzee. Dan heb je dus geen plan, maar is het een gevalletje ‘als er maar een spits komt’. En hoe dat past bij het team dat je al hebt staan dat zien we dan wel weer.

23 juni 2022 om 08:42

16 goals is toch niet heel slecht? maar goed statistieken zegt niks. Bij ajax legt ook elke spits al is het in een rolstoel er 18 in. Maar goed bij anderlecht 16 scoren is al een stuk lastiger dan bij ajax.

23 juni 2022 om 08:53

Hoeveel (volledige) potten heb je van Zirkzee gezien dit seizoen?

23 juni 2022 om 09:30

Ik 1. En die was niet best hahaha. Maar vertel, deed hij het in de andere wedstrijden goed?

23 juni 2022 om 09:44

Hij heeft prima seizoen gedraaid. Het is niet voor niets dat Anderlecht hem wil overnemen. Met achttien doelpunten en dertien assists is verdere uitleg niet nodig lijkt me..

Daarnaast nog jong, zit nog veel rek in, zou het een prima aankoop vinden.

23 juni 2022 om 10:00

Volledige potten speelt hij ook amper. 8 keer niet gewisseld van de 47 potjes die hij voor Anderlecht speelde dit seizoen, zijn er iig stuk meer dan Brobbey die zelden de volle 90 maakt. Kunnen misschien samen die 90 minuten verdelen elke week, haha.

23 juni 2022 om 10:08

Hij heeft nog te vaak momenten waarop hij op de wedstrijd verdwijnt en zeker niet al zijn potten waren goed. Maar er was toch wel een duidelijke progressie waar te nemen en hij liet flitsen van klasse zien.

Het is zeker geen eindproduct of iets dergelijks, maar ja dan kost hij 80 miljoen en gaat hij naar real. Voor 10 miljoen zou ik als Ajax het gokje wel wagen.

23 juni 2022 om 10:25

Zirkzee was ook een groot talent wat niet voor niets naar Bayern ging, echter viel het mij op dat bij Jong Oranje (wat echt tegen de lamme en de blinde speelde) dat Brobbey echt vele malen gevaarlijker was en de nummer 1 spits was. Niet Zirkzee. En dat was bij alle wedstrijden zo. Ik weet dus niet zeker of hij goed genoeg is voor Ajax, maar laat mij heel graag verrassen.

23 juni 2022 om 08:58

Ik vind het positief dat Ajax ook nadenkt over alternatieven, maar ben niet heel erg overtuigd van Zirkzee.

Ajax wil Brobbey en Brobbey wil naar Ajax. Brobbey ligt nog lang vast, dus Leipzig zet hoog in. Daar moet je als Ajax zijnde niet in meegaan. Als je Brobbey wilt halen, dan over één of twee jaar als Leipzig niet meer zo hoog in de boom kan gaan zitten. Nu bv doorschakelen naar een transfervrije Suarez. Tadic in de punt als backup en derde spits vanuit de jeugd. Als Suarez dan over 2 jaar op is, kan je altijd opnieuw kijken of Brobbey nog plan A is.

23 juni 2022 om 11:59

Ja lekker, Suarez, Tadic en Bergwijn voor op links, wordt wel beetje ruzie op de bank denk ik. Ajax is geen bejaarde opvang, Suarez had 2 jaar geleden van Barca kunnen komen. Nu haalt ie dat niveau niet meer. Ajax streeft naar een beter niveau dan dat

23 juni 2022 om 13:01

Suarez is nog steeds een prima spits volgens mij. Bergwijn/tadic vanuit links, Suarez/tadic in de punt. Drie klasse spelers voor 2 posities die kunnen rouleren. Bovendien kan Bergwijn ook naar rechtsbuiten, waar je nu eigenlijk alleen Antony hebt. Denk dat het niet te vol wordt.

23 juni 2022 om 09:21

Zirkzee heeft meer bewezen dan brobbey momenteel

23 juni 2022 om 10:15

Valt ook goed mee toch, heel vergelijkbaar zelfs. Allebei op jonge leeftijd amper minuten gemaakt bij Duitse clubs (kleine 400 en kleine 200 minuten), erna verhuren (zirkzee kwam bij Parma tot 108 minuten, speelde nu jaar basis bij Anderlecht als eerste spits. Brobbey terug naar Ajax waar hij voor overstap al wat minuten maakte). Waar Zirkzee meer ervaring heeft in nationale competities heeft Brobbey meer ervaring in Europese toernooien. Bij Oranje o21 allebei vast in selectie en hun doelpunten gemaakt afgelopen kwalificatie. Zirkzee is jaartje ouder dan Brobbey en zal nu Europees zijn minuten willen maken, Brobbey zal in nationale competities meer minuten willen.

23 juni 2022 om 11:14

Het zijn allebei vooral totaal verschillende types. Qua niveau zijn ze denk ik wel gelijkwaardig. Brobbey is vooral een fysiek aanspeelpunt en een afmaker. Zirkzee kan ook goed meevoetballen en weet ook waar de goal zit, maar moet nog de balans vinden omdat hij nog te vaak uit de spitspositie loopt om de bal te krijgen.

23 juni 2022 om 09:22

Zirkzee heeft toch een prima seizoen gedraaid? Doet echt niet veel onder voor Brobbey die net aan 30 potjes voor Ajax heeft gespeeld waarvan meeste vanaf de bank..

23 juni 2022 om 09:41

Goed onderbouwd wel... jongen heeft het goed gedaan bij Anderlecht.

23 juni 2022 om 10:50

Zirkzee heeft het anders prima gedaan bij Anderlecht en kan prima statistieken voorleggen. Zirkzee is niet minder als Brobbey en houd het wel 90 minuten vol en is ook niet zo blessure gevoelig.

Van mij mag Ajax Zirkzee kopen voor 10 miljoen, dan nog een goede eerste spits erbij en dan is die positie rond.

23 juni 2022 om 11:50

vroeger:
je wint niet met alleen maar jeugd
toen:
hebben we nog eigen jeugd of kopen we alleen maar
toen:
alleen maar buitenlanders kunnen we niet meer nederlanders scouten
en nu:
kunnen we alleen maar nederderlanders kopen haha :D lastig om iedereen tevreden te houden.

23 juni 2022 om 12:05

Hahahaha, laten we toch even eerlijk zijn dat Zirkzee meer heeft laten zien in dit seizoen dan brobbey de afgelopen 3 jaar.

24 juni 2022 om 21:43

Brobbey bij een paar goede seizoenen kan hij zomaar naar een topclub gaan. Minimaal 60 miljoen. Zirkzee die is ook nog jong en kan ook paar goeie seizoenen voor 40 miljoen de deur uit. Het is investeren voor de lange termijn, maar je koopt er wel veel voor terug. Zie het als project De Ligt, Frenkie. Dat was de grootste financiele klapper voor Ajax. Zoiets kan ook als je zulke talenten nu alvast koopt en over 2/3 jaar verkoopt. Dolberg was ook ineens 50 miljoen waard, maar hij ging helaas niet naar Monaco. Spitsen zijn gewoon in theorie en praktijk ook veel meer waard als ze echt goed ontwikkelen. De Ligt is een uitzondering, maar die had ook zich goed bewezen in Europa League (finale) en CL (halve finale). Mocht Brobbey ook in de kwart of halve finale komen. Dan is hij zo goed als weg.

Zirkzee lijkt mij ook een prima spits. Heeft tenminste een heel seizoen op het hoogste niveau gespeeld. Weliswaar in België, maar toch. Heeft het daar volgens mij ook redelijk goed gedaan. Brobbey is natuurlijk prio 1 maar heeft afgelopen half jaar veel wedstrijden uiteindelijk niet meegedaan. Wordt wel een interessante transferzomer!

Misleidend artikel, Ajax wil naast Brobbey (bijna zeker dus dat die gehaald wordt), ook Zirkzee als tweede spits. Zirkzee zal niet gehaald worden als alternatief voor Brobbey, maar als aanvulling.

23 juni 2022 om 08:43

Dat staat er niet ..Ajax rekent zich nog allerminst rijk met Brobbey

23 juni 2022 om 08:44

Daarom is het ook een misleidend artikel.

23 juni 2022 om 08:48

Dus volgens jou wil Ajax 11 mil neertikken voor een tweede spits? Ik dacht dat Ajax met Tadic en Bergwijn toch al twee spelers heeft die op die plek uit de voeten kan. Lijkt me sterk dat de Zirkzee voor de bank halen.

23 juni 2022 om 08:58

Dat is niet "volgens mij".
Dat komt van De Telegraaf af.

"de amsterdammers zien in de 21-jarige spits van Bayern Munchen een tweede jonge spits die jarenlang mee kan. Hij moet met Brian Brobbey het nieuwe duo worden"

23 juni 2022 om 09:53

Gelukkig is De Telegraaf altijd een uiterst betrouwbaar medium. Zullen we gewoon de ontwikkelingen afwachten?

23 juni 2022 om 13:09

Volgens mij kwam het bericht dat Ajax zowel Brobbey als Zirkzee wil bij VI vandaan. Freek Jansen en Huntelaar kennen elkaar nog uit de jeugd van de Graafschap dus die heeft daar wel een aardige ingang.

10 of 11 miljoen lijkt me overigens geen raar bedrag voor een reserve spits van Ajax als je kijkt naar bedragen die voor andere aavallende spelers worden betaald (daramy, ook gehaald als backup, kwam ook voor zo'n bedrag bijvoorbeeld).

23 juni 2022 om 08:58

@ajax1812; dat vermoed je of dat weet je? In het laatste geval, kun je aangeven hoe je dat weet?

23 juni 2022 om 08:59

Dat meldt de telegraaf vanochtend, zie mijn comment hierboven.

23 juni 2022 om 09:40

Zo staat het ook op Ajax Showtime dat ze beiden gehaald moeten worden, dit artikel klopt dus niet helemaal

23 juni 2022 om 09:09

Ik schat Zirkzee hoger in dat Brobbey. Kan mij ook niet voorstellen dat ze bijna 30 miljoen in totaal zullen betalen voor deze 2. Zirkzee kost 10-11 miljoen dacht ik en Brobbey 18. Bij Leipzig zijn ze ook niet gek, die hebben ook gezien dat Ajax Brobbey graag wilt en net Haller heeft verkocht.

23 juni 2022 om 09:15

Kan natuurlijk ook om huur gaan met een optie tot koop bij 1 van de 2.

23 juni 2022 om 10:08

Dat kan, alleen bijv bij Brobbey lijkt mij die kans heel klein. Leipzig is ook niet gek hè. Beide halen lijkt mij ook een beetje gek. Vooral als je Bergwijn haalt en Antony ook nog blijft. Beide gaan niet banken en Tadic ook niet natuurlijk. Zoveel interesse is er ook nog niet dacht ik in Antony naast United. Dus kans is misschien wel groot dat die blijft.

23 juni 2022 om 10:20

10+ zou veel zijn voor een speler die nog 12 maanden op contract heeft, weg mag bij Bayern, geen Europese ervaring heeft en net als Brobbey eigenlijk pas één volledig jaar op hoogste niveau in benen. Probleem bij Brobbey is dat hij langdurig vastligt nog en RB Leipzig prima nog jaar kan verhuren en dan verkopen, iets wat bij Zirkzee niet is tenzij hij bij doet tekenen.

23 juni 2022 om 10:24

10 of 11 miljoen is toch geen gekke prijs voor Zirkzee? Die heeft tenminste meer bewezen dan Brobbey. Die aantal keer dat hij 90 min vol gemaakt heeft kun je op 2 handen tellen. Kans dat Leipzig juist Brobbey aan Ajax wilt verhuren is toch klein? Die weten dat Ajax het geld heeft.

23 juni 2022 om 10:48

Zirkzee werd ook hele seizoen vroegtijdig naar kant gehaald (39x in of uitgewisseld dit seizoen) dus daar gaat twee handen argument ook op. Maar met 12 maanden op contract, op Antwerp na geen goals in topwedstrijden en geen Europese ervaring is 10(+) wel veel. Als hij nog 3 jaar vast had gelegen en Bayern dus ruimte had om hem te verhuren kan je hoog in de boom gaan zitten, nu lopen ze risico dat hij niet wilt verlengen en in winter voor praktisch niets of volgend jaar zomer gratis gaat vertrekken.

23 juni 2022 om 11:18

wolter

Als Ajax hem graag wilde, hadden zij denk ik beter hem moeten betrekken in de Gravenberch deal. 15 + Zierikzee voor Gravenberch.

23 juni 2022 om 12:51

Heb ook het gevoel dat Zirkzee een hoger plafond heeft. Kost je nu minder nou waarom niet. Brobbey 18 mil slaat nergens op en helemaal hij eerst transfervrij vertrok.

23 juni 2022 om 13:05

Nou dat gevoel heb ik echt totaal niet. Ik vind Brobbey in alle opzichten beter. Maar vooral fysiek beter, sneller en energieker. Dat ontbrak er bij Haller ook aan, waarbij je nooit echt het Ajax spel kon spelen met hoog druk zetten.

23 juni 2022 om 09:09

Ja want ze gaan 18 miljoen voor Brobbey betalen, 10 voor de aanvulling en dan nog Bergwijn voor 25. Het blijkt gewoon dat Brobbey veel te duur is, en dat ze hem helaas moeten laten gaan. Zirkzee is als spits beter voor Ajax dan Haller, Brobbey en Bergwijn, heb alleen twijfels bij zijn techniek, maar die was bij Haller ook ver te zoeken. Voor 10 miljoen heb je spits voor een goede prijs en ka je gaan proberen een goede buitenspeler te halen.

23 juni 2022 om 09:14

Lees nou eens wat ik hierboven typ, dit is een quote van de Telegraaf door Ajaxshowtime, die vertrouw ik iets meer als het aankomt op Ajax nieuws dan Voetbalzone en de reacties hier.

23 juni 2022 om 10:38

@ajax1812 leuk wat je hier boven typt, maar hoe jij het schetst lijkt me erg onwaarschijnlijk. Ajax die 18 miljoen gaat betalen voor een spits die 15 wedstrijden in Ajax 1 heeft gespeeld en vaak geblesseerd is? Ook heeft Brobbey alles te bewijzen. Brobbey en Zirkzee liggen qua niveau niet ver uit elkaar en beide moet Ajax niet willen als eerste spits voor nu, maar voor de toekomst.
Iedereen loopt te zeuren dat Haller dit niet nog een seizoen doet, maar hij heeft dit bij Frankfurt al eens laten zien. Brobbey daar in tegen heeft in de 9 weedstrijden bij Leipzig nog geen deuk in een pakje boter kunnen schieten.
Als 1e spits moet je iemand hebben waar je op kan bouwen, dat is Brobbey nog niet en Zirkzee ook niet. Ajax zal ze echt gaan kopen als 2e spits en nog een goede eerste halen, bijvoorbeeld Suarez ofzo.

23 juni 2022 om 12:10

Het is sowieso belachelijk een tweede spits voor zoveel geld te moeten halen. Batshuayi zou een goede voor Ajax kunnen zijn.

23 juni 2022 om 12:48

@ajax1812,

Snap dat je Ajaxshowtime meer vertrouwd dan menig VZ bezoeker, maar Ajax gaat geen 28 miljoen uitgeven aan Zirkzee en Brobbey om een spitsenduo te verkrijgen, naast de 25 miljoen voor Bergwijn. Terwijl Berghuis, Antony, Tadic, Daramy, Ihattaren er lopen. En Hansen, Unuvar en Rasmussen ook aan willen haken. Met Bergwijn hebben we al 9 spelers voor 3 posities, daar gaan er geen twee bij komen.

23 juni 2022 om 09:36

Gaat Tadic of Bergwijn banken dan? Want wat jij zegt gaat natuurlijk anders niet. Ajax heeft nu een eerste spits met Tadic of Bergwijn (de ander op links) en zoekt een tweede spits. Nou zou Tadic in theorie naar de 10 kunnen, maar dan heb je het probleem dat Berghuis, Klaassen en Kudus ook speelminuten moeten krijgen. Brobbey of Zirkzee komt als tweede spits. En Zirkzee als derde spits lijkt me erg onverstandif, zeker omdat er in de jeugd ook veel rond loopt dat moet gaan doorbreken (unuvar, Rasmussen, Hansen, Daramy).

23 juni 2022 om 09:41Ik hoef hem ook echt niet te zien hoor, liever alleen Brobbey en dan Tadic op 10, Kudus vaker wisselen voor Tadic dan in dat geval. Berghuis op 8 en Taylor op 6, Alvarez is veel interesse in dus ik ga ervanuit dat die vertrekt.

De telegraaf meldt dat Zirkzee niet als alternatief wordt gezien, maar als aanvulling.

Dit artikel is daarom gewoon misleidend.

23 juni 2022 om 09:52

Ik mag toch echt hopen dat we dat niet gaan doen. Alvarez moet je sowieso koste wat het kost behouden maar mocht hij weggaan is een middenveld van Taylor, Berghuis en Tadic veel te aanvallend, dat kan echt niet.

23 juni 2022 om 09:55

Lijkt me in de Eredivisie prima. Kon met Donny, Frenkie en Schöne toch ook?

23 juni 2022 om 11:15

Dus jij denkt dat Ajax minimaal 30 miljoen euro neer gaat tellen voor twee talentvolle spitsen die niet voor elkaar onderdoen. Dat is sowieso bij 1 van de 2 gevallen dan een verspilling van talent. Heel onwaarschijnlijk en bovendien wil je niet met twee relatief onervaren spitsen de CL in. Ik denk dus dat het artikel redelijk goed zit.

Leuke speler voor Ajax in de Eredivisie, heeft er in Belgie ook aardig wat weten te scoren. Ik denk alleen wel dat hij veel te kort komt voor de CL. Heeft een fantastische techniek, maar alles lijkt op éã©n tempo te gaan.
Als Ajax zijnde Zirkzee huren met optie tot koop lijkt me niet verkeerd i.p.v. directe koop. Wellicht is een Italiaanse constructie niet gek, huren voor 2miljoen kopen voor 6miljoen, totaal 8miljoen.

23 juni 2022 om 11:21

Vitesse

Alleen heeft Zirkzee nog 1 jaar contract. Dus je vlieger gaat niet op. Zo een constructie zu met Brobbey kunnen. Dit seizoen weer huren en dan een optie tussen 12 en 16 mil bij

23 juni 2022 om 13:44

Dat wist ik niet, mijn punt was in ieder geval geen groot bedrag neer te leggen voor Zirkzee, omdat ik niet onder de indruk van hem ben. Zoiets met Brobbey zou je kunnen doen, maar ik neem aan dat je bij Brobbey dat risico wel wilt nemen omdat hij bekend is binnen Ajax.

23 juni 2022 om 12:52

Zirkzee heeft denk ik wel een hoger plafond. En in lastige matches kun je ook gewoon met Tadic op 9 spelen, Bergwijn links.

Dat gaat om heel veel geld. Ik zie dat bedrag nog wel dalen omdat meneer graag terug wil maar anders zou ik snel schakelen. Zirkzee is ook niet de CL proof oplossing. Wie wel?

23 juni 2022 om 08:44

Cavani? 4 mil salaris + tekengeld... weet niet wat het plafond is van ajax wat salarissen betreft.

23 juni 2022 om 09:15

López uit Argentinië was een leuke speler geweest maar die is een paar dagen geleden naar een andere club gegaan voor 9,5 miljoen. Sesko van Salzburg is een leuke spits maar die zullen ook wel veel geld vragen. Jesus Ferreira van Dallas presteert goed bij club en land. Elye Wahi van Montpellier, Castellanos van NYC,

23 juni 2022 om 11:53

Olsen is net gestopt dus er is nog een plekje vrij bij het scoutingsapparaat

23 juni 2022 om 16:53

Heb je Klaas Jan zijn nummer toevallig? Stuur ik even een open sollicitatie, niet geschoten is altijd mis zeggen ze toch?

Ff serieus die Schreurder word als een wonderdokter neergezet.. waar hij heeft hij iets gepresteerd dan? Bij hoffenheim ontslagen, ja hij de ballen opgepompt bij ten Hag.. ja dus? En hesjes uitgedeeld bij Koeman, dat was het? Zelfs Frank de boer zou kampioen worden met Club Brugge..ja hij kon goed overweg met Ziyech.. prachtige CV.. doet mij denken aan meulensteen, die werd neergezet alsof hij Man Utd op de kaart had gezet..stond ie eindelijk op eigen benen, regelrechte flop!! Ik moet het echt nog zien met Alfred.. ik loop in ieder geval niet hard van stapel

23 juni 2022 om 08:43

Je weet dat assistenten ook trainingen geven toch?

23 juni 2022 om 08:52

Hij maakt een goed punt toch? Waar heeft Schreuder laten zien dat hij een waardig opvolger is van Ten Hag? Zoals hij terecht zegt heeft Schreuder in de afgelopen 10 jaar alles bij elkaar geteld nog geen 18 maanden op eigen benen gestaan als trainer. Hoe kan het dat zo iemand trainer wordt van Ajax, de man die de tactieken bepaalt, die het team moet managen?

23 juni 2022 om 09:14

Voordeel is dat ie in een goed draaiend elftal terecht komt waar wel het nodige zal veranderen, maar waar de koppen omhoog staan en er uitgekeken wordt naar de toekomst.

23 juni 2022 om 09:57

Je zegt het zelf al: het nodige gaat veranderen, wie weet draait het wel een stuk minder goed. Ook Ten Hag heeft in het begin van zijn Ajax periode op het punt gestaan dat hij wellicht moest vertrekken, waar hij in ieder geval de fans tegen zich had.

Ik geloof dat het zijn van trainer een vak is wat draait op het hebben van ervaring. Hoe je je op moet stellen in bepaalde situaties, hoe je omgaat met druk, hoe je je gedraagt ten opzichten van de wisselspelers, wie je privileges geeft binnen een team etc. Ik betwijfel of Schreuder die skills nu heeft en ik denk dat er (in Nederland) weinig slechtere plekken zijn om werkend te leren dan bij Ajax.

23 juni 2022 om 11:17

@yoericfc - Je kunt eigenlijk al voorspellen wat er gaat gebeuren. Een goede start en langzaam maar zeker wordt het dat gebrei en dat eeuwige rondtikken. Schreuder had bij FC Twente ontzettend veel voetballend vermogen op het middenveld en hij wist het te presteren om er afbraakvoetbal mee te spelen. Ook bij Hoffenheim en Club Brugge was het voetbal niet om aan te gluren. Ik vond het gelijk al een hele merkwaardige aanstelling.

23 juni 2022 om 11:28

Yoericfc

Ben het ook eens met Candella32 en jou.

Alleen over dit: "je zegt het zelf al: het nodige gaat veranderen".
Enige voordeel bij Ajax nu is natuurlijk dat je veel ervaring hebt. Jongens als Steek/pasveer, Klaassen, Berghuis, Blind en Tadic zijn zeer ervaren en weten wat te doen.
Dat aangevuld met jongens als Martinez, Timber, Bergwijn (als hij komt) en Alvarez (mocht bij blijven) heb je ook jongens die karakter brengen en weten wat nodig is

Schreuder komt dus eigenlijk in een gespreid bed. Krijgt wat topaankopen (stel Ajax haalt echt Bergwijn, Brobbey, Zierikzee en Wijndal) en aangevuld met (top)talenten als Rensch, Regeer, Taylor, Ihattaren, Salah-Eddine, Fitz-Jim, Daramy, Unuvar, Axel Dongen, Sontje en Rasmussen moet je echt leuke dingen kunnne doen.

Op papier ziet het er gewoon goed uit. Alleen bang dat Schreuder een zooitje maakt. Lijkt mij ook een eigenwijs type.

23 juni 2022 om 08:50

Wat hij bij Brugge heeft gedaan is gewoon echt goed werk, los van het voetbal wat hij heeft laten zien dan. Union stond echt wel een ruim aantal punten voor in de competitie toen hij het over nam van Clement. Dat je geen fan van hem bent of gewoon de rest na praat, betekent niet dat hij het overal slecht heeft gedaan.

23 juni 2022 om 09:02

Als ze geen playoffs met punten halvering hadden had brugge het gewoon niet gered denk ik persoonlijk

23 juni 2022 om 09:24

Als het zonder halve punten was geweest, dan had Brugge 86 punten en Union 84, waren ze alsnog kampioen geweest.
In de competitie 14W-4G-1V , waarvan 4W-2G in de play-offs, zijn gewoon geen misselijke statistieken.

23 juni 2022 om 09:42

el_barca, het is gewoon terug te rekenen, snap dit soort uitspraken nooit zo goed. Hij is ingestapt bij een achterstand en zowel in het playoffs model of het reguliere model, in beide gevallen was hij kampioen geworden.

23 juni 2022 om 11:18

@vitesseasr - Club Brugge heeft natuurlijk wel met afstand de duurste selectie daar. Slechter kon het eigenlijk niet meer.

23 juni 2022 om 09:08

Ik denk gewoon door gebrek aan beter. Er waren niet echt topcoaches beschikbaar die voor Ajax een goede match waren. Met Schreuder weet je in ieder geval, dat je iemand haalt die de club kent en groot onderdeel is geweest van misschien wel het succesvolste Ajax in tijden.

23 juni 2022 om 09:46

Het ergste is om te lezen dat hij Brobby sls de aanvalsleider bestempelt. Hij wil dus zijn voetbal ophangen aan een jongen die continu geblesseerd is en geen 2 volledige wedstrijden in de week kan spelen. Nou, succes.

23 juni 2022 om 09:56

Precies dat dus. Brobbey heeft de kwaliteiten natuurlijk. Maar hij heeft zeer zelden 90 minuten gespeeld, laat staan voor weken achter elkaar. Laat hem dat eerst maar is doen + fit blijven, dan praten we verder.

23 juni 2022 om 10:00

Met Hoffenheim werd hij 5de en is hij geloof ik zelf opgestapt. Kampioen met Brugge inderdaad. Ook nog bij Barcelona en Ajax gezeten als assistent. Gewoon een zeer mooie lijst. Een psv haalt van nistelrooij die alleen nog de o19 heeft getraind en feyenoord heeft slot die alleen az had getraind. Dan heeft Schreuder toch een veel mooiere CV.

Als RB Leipzig idd 18 miljoen vraagt voor Brobbey, heb je aan Zirkzee een speler die gaat vlammen namens Ajax, en die na 2 seizoenen met héél veel winst wordt doorverkocht. Doen! Al zie ik liever Zirkzee en Brobbey samen, zodat ze elkaars "jonge speler" dipjes op kunnen vangen, en concurrentie aan kunnen gaan. Net als Kanu&Kluivert vroeger!

23 juni 2022 om 08:43

Kanu en Kluivert, ik wordt echt oud, ben een psv supporter, maar wat een team was dat zeg, Kanu, Kluivert, litmanen, finidi George, reiziger, rijkaarts, van de sar, overmars, de boertjes. Heerlijke voetbal periode was dat

Het is toch ongelooflijk dat ajax deze spits voor 18miljoen terug moet kopen die het zelf heeft opgeleid. Die overleden italiaanse zaakwaarnemer is hier in zeer grote mate voor verantwoordelijk.

23 juni 2022 om 09:49

Volgens mij is vooral Brobbey verantwoordelijk. En Ajax zelf natuurlijk. Natuurlijk was Raiola gehaaid en de beste in zijn vak, maar nog altijd in dienst van in dit geval Brobbey. Die besloot transfervrij te vertrekken.

23 juni 2022 om 15:05

Beide en Nagelsmann heeft Brobbey verleidt om vervolgens zelf naar Bayern over te stappen. Dan voel je je ook wel in het ootje genomen. Dat snap ik wel van Brobbey.

Heb nog geen duidelijk beeld of Tedesco iets met hem wil komend seizoen.

23 juni 2022 om 12:55

Ja echt zou echt stom zijn van Ajax. Lachwekkend eigenlijk. Gewoon skippen joh. Zirkzee is een prima optie. En in lastige potjes kun je ook Tadic op 9 zetten en Bergwijn links.

Las nu net op VI dat Leipzig interesse heeft in Alvarez. Prima toch om Brobbey daarvoor te ruilen plus een miljoen of 15 vanuit Leipzig kant? Alvarez willen ze namelijk voor 30 verkopen.

23 juni 2022 om 08:43

Ja, 30 miljoen voor Alvarez.. Dat gaat nooit gebeuren natuurlijk..

23 juni 2022 om 08:47

Jawel hoor, voor minder mag hij niet weg.

23 juni 2022 om 08:51

Tuurlijk wel. Stade Rennes bood vorig jaar al meer dan 20 en hij is alleen maar beter geworden. Hij is nog redelijk jong en een type speler die je niet heel vaak ziet.

23 juni 2022 om 09:02

Waarom niet? Marktwaarde wordt toch wel ruim over de 20 miljoen geschat, vorig jaar ook al een bod van meer dan 20 miljoen geweigerd. Hij is basisspeler bij Mexico en heeft nog een 3-jarig contract (vorige zomer verbeterde aanbieding getekend). Ajax zou per se de transfermarkt op moeten omdat ze haar enige echte VM zou verkopen. Lijkt me toch op zijn minst 25 miljoen te moeten kosten, dan is een vraagprijs van 30M niet heel gek als je niet happig bent om te verkopen.

23 juni 2022 om 10:51

Ging vorige week gerucht rond dat Brobbey +10 miljoen voor Alvarez vanuit RB Leipzig als optie gezien werd maar daar kwam ook sidenote bij dat Alvarez niet op RB Leipzig zou zitten te wachten. Zou zelf Brobbey + geld voor Alvarez geen gekke constructie vinden maar vrees dat daar teveel haken en ogen nog eraan zitten.

Heeft Zirkzee iets gepresteerd van waarde of gaan we nu volledig af op zijn leeftijd en paspoort? Ik vind nou niet dat de nieuwe technische mensen bij Ajax komen met namen waar je warm van loopt. Bergwijn is ook zo'n net niet speler waar ik niet van begrijp waarom ze daar steeds bij terugkomen.. Het succes van Ajax is de afgelopen jaren vooral geweest dat ze jonge jongens van een bepaalde leeftijd zochten die ze voor een godsvermogen willen doorverkopen. Zirkzee past daar al beter in maar hij zou al bij Bayern losgeweekt moeten worden, dat kost ook al vrij veel..

23 juni 2022 om 08:55

Overmars wilde Bergwijn ook al hebben, beetje onzin om dit bij de nieuwe technische mensen neer te leggen. Daarnaast keek Overmars ook al naar NL internationals/NL spelere. Is dus gewoon exact dezelfde lijn als voorheen. Pas als ze binnen bovenstaande criteria niemand kunnen vinden gaan ze buiten de grenzen kijken. Prima beleid imo.

23 juni 2022 om 09:04

Het succes van Ajax is juist geweest dat ze nu eens de portemonnee trokken voor ervaring door spelers als Tadic en Blind aan te trekken. Dus niet om jonge gasten voor een vermogen door te verkopen want op Tadic en Blind ga je qua transfersom niet veel meer verdienen.

23 juni 2022 om 09:41

Het paspoortverhaal komt van de raad van commissarissen. Ik erger mij daar ook aan. Beste voorbeeld waarom je daar niet naar moet kijken is Promes. Te duur, te weinig gebracht, te weinig oogeleverd, teveel heisa. En altijd gedoe met bijtekenen, waar de Zuid-Amerikaanse spelers heel makkelijk zijn.

18 mln. voor eigen speler die ongemotiveerd terugkomt naar Leipzig. Denk dat Ajax niet verder moet gaan dan 11 mln. en anders idd. overschakelen naar Zirkzee. In de Bundesliga denken ze ook dat ze voor wisselspelers die nauwelijks in hun plannen voorkomen kunnen vragen wat ze willen. Aangezien Brobbey de speelwijze van Ajax goed kent is het ook niet van belang om hem binnen nu en een maand te halen voor de voorbereiding van het seizoen.

23 juni 2022 om 08:45

Hoezo ongemotiveerd?

23 juni 2022 om 09:23Hij heeft toch zelf gezegd veel liever bij Ajax te blijven. Echt ongemotiveerd ook weer niet.

23 juni 2022 om 08:46

Brobbey heeft nog een lang lopend contract bij leipzig, dus die hoeven ook niet perse. Normaal gesproken wordt Brobbey alleen nog maar meer waard.

23 juni 2022 om 10:16

Als hij net zo weinig speelt als vorig jaar niet hoor. Dat zou wel raar zijn.

Ik zou het gewoon laten zoals het is. Leipzig zit nu blufpoker te spelen. Brobey is zo’n speler als Blind en Klaassen die (op dit moment) alleen tot zijn verf komt bij Ajax. Bij Leipzig is er geen plek voor hem en verdere interesse is er volgens mij niet. Dus als Ajax zijn interesse terugtrekt zal Brobey hoe dan ook in waarde gaan zakken.

En Ajax moet misschien ook realiseren dat Brobey echt niet zo speciaal is.

Ik heb net de goals van Zirkzee bij Anderlecht zitten kijken. Ik weet het niet hoor. Allemaal (relatief) simpele intikkers. Je moet er natuurlijk wel staan, dat is ook een kwaliteit, maar 0 goals met het hoofd. Dan lijkt me 10 mio veel te veel.

23 juni 2022 om 08:51

Haller blonk nou ook niet echt uit in wereldgoals. Waren vaak ook maar de intikkers

23 juni 2022 om 08:53

Maar wel sterk, best wat kop goals gemaakt ook. Daar zit het hem in. Zirkzee is een komende spits in de 16. Daarom moet Ajax Brobbey kopen, dan heb je een aanspeelpunt

Nooit maar dan ook nooit hem terug halen voor 18 miljoen. Ajax zet zich zwaar voor schut en Leipzig lacht zich kapot. Veder is hij ook gewoon ook geen 18 miljoen waard in mijn ogen en hem terug halen zou hele slechte signaal zijn naar andere jeugdspelers.

Die jongen heeft zichzelf in de voet geschoten en het is dan ook volkomen logisch dat Leipzig de hoofdprijs vraagt. Als Ajax zijnde zou ik schakelen naar andere opties, want op een gegeven moment is het niet meer te verkopen richting achterban naarmate hij duurder wordt. Dit was ook te verwachten, want hoe meer hij presteert bij Ajax, des te hoger de prijs om hem terug te kopen.

23 juni 2022 om 08:53

Als Leipzig niet 100% overtuigd is zullen ze hem wel voor minder laten gaan denk, hij heeft maar een half jaar salaris van Leipzig gehad. Zou een mooie winst voor Leipzig zijn als ze er nu veel voor vangen.

Zirkzee lijkt mij geen optie, zijn op geen enkel vlak vergelijkbare spitsen behalve dat ze een Nederlands paspoort hebben wat op dit moment het belangrijkste lijkt te zijn, misschien kom ik ook nog in aanmerking.

Brobbey is veel te duur. Probeer hem dan nog 1 seizoen te huren. En met Zirkzee kun je een goedkopere spits kopen. Want bij een vertrek van Haller moet je sowieso 2 spitsen halen.
Verder hoop ik nog op Truffert als nwe linksback. En zal er nog een rechtsback moeten komen. Alleen daar horen we nog niets over in de wandelgangen..

Hoezo niet? Zirkzee zou juist veel beter bij Ajax passen omdat hij een betere voetballer is. Brobbey moet het voornamelijk van zijn kracht hebben.

Ben op Zirkzee gaan letten vanaf de wedstrijden van Anderlecht tegen Vitesse, wat is deze man slecht en hoe zo zit iedereen achter hem aan, ballen springen van zijn voeten en ziet er altijd heel ongeïnteresseerd uit!! Wat hoop ik dat hij niet komt zeg pfff

23 juni 2022 om 09:09

Ik ben ook niet overtuigd van Zierikzee, het lijkt me een aanvaller die veel ruimte nodig heeft.
En dat is bij Ajax zeldzaam.. Maar Brobbey lekker bij zijn Duitse vrienden laten.

23 juni 2022 om 09:49

Ik heb 1 hele wedstrijd van hem gezien en zag het zelfde. Niet hoopgevend dat dat blijkbaar zijn normale nivo is.

Je zal er toch 18 miljoen voor neerleggen. an laat Ajax zich ook wel vreselijk ringeloren door die jongen, of waarschijnlijker door de zaakwaarnemers die erachter zitten. Om deze reden zou ik daar persoonlijk toch niet meer aan beginnen.

Ff in totaal 43 mil. Aftikken voor spelers die je notabene zelf heb opgeleid.... top beleid daar in Amsterdam en dan ook nog een salarishuis van meer dan 100 mil. Dat gaat een keer fout.

23 juni 2022 om 09:10

Ik zie niet wat Ajax verkeerd heeft gedaan..

23 juni 2022 om 09:11

Ach ja, dat is zuur, vooral in het geval van Brobbey, maar beiden zijn nog erg jong. Als ze één of twee goede seizoenen spelen dan kun je ze weer met winst verkopen. Kijk maar naar Haller. Die werd ook voor een bedrag rond de 20 miljoen gekocht. Anderhalf seizoen later en hij wordt voor bijna het dubbele weer doorverkocht.

Poohhh... 18 miljoen? Alhoewel Brobbey een getalenteerde speler is, en ik hem er graag bij zie, vind ik dat bedrag toch echt te veel. Hij heeft nog niet dusdanig veel laten zien om zo'n bedrag te rechtvaardigen.

Moeilijke gedoe leg die 18 miljoen neer en contracteren.

23 juni 2022 om 09:17

Veel leuker voor de transferperiode als er gehandeld wordt, toch? Niet dat er iemand anders in de markt lijkt voor Brobbey dus lekker uitspelen dit spel!

23 juni 2022 om 09:55

Ja moeilijk is het zeker. Maar ook niet gek toch. Is toch gekke situatie aangezien hij 1,5 jaar geleden gratis weg liep. En 18 miljoen is wel een hoop geld vind ik. Hij heeft het dit seizoen in de ED goed gedaan, maar zijn prestaties vind ik niet 18 miljoen waard, eerder de helft.

23 juni 2022 om 14:59

En als het niks wordt in de Champions League met hem, wat dan? Dan heb je voor wel heel veel geld een speler gehaald, die het voor de rest nog nergens had bewezen.

Lager bieden en anders doorschakelen naar iemand anders

Is er geen speler van Brugge die de spitspositie bij Ajax kan aanvullen? De Ketelaere een veelbelovende optie?

23 juni 2022 om 09:25

Kost 40 miljoen, veel te duur.

23 juni 2022 om 09:26

Club Brugge verlangt naar verluidt minstens veertig miljoen euro voor de Ketelaere..

23 juni 2022 om 10:00

Misschien omdat wij ze verlost hebben van Schreuder willen ze wel wat korting geven?

23 juni 2022 om 10:06

Haha, zie je het niet zitten in Schreuder?

23 juni 2022 om 10:50

Ik moet het nog zien, geweldige assistent trainer maar voor sommigen is dat gewoon waar ze het best in zijn. Zie Lijnders, Meulensteen. Geen schande natuurlijk, maar had liever Schreuder als assistent van een nieuwe trainer (geen idee wie). En dan dus De Ketelaere in de spits

Hehe, gewoon doorschakelen naar Zirkzee! Maar niet als vervanger voor Haller, of gaat Tadic of Bergwijn in de spits?

Bas Dost is nog niet genoemd bij Ajax.....?

23 juni 2022 om 10:07

Tja, doe maar niet..

Zirkzee is helemaal niet gek gedacht. 25 G+A in 38 potten is niet slecht. Is bij Anderlecht ook duidelijk fysiek sterker geworden. Barst van het talent imo. Bayern is duidelijk nog een stap te ver maar hij zat daar ook niet zonder reden hé. Viel soms nog leuk in. Zou bij Ajax veel kunnen leren, denk dat ze daar echt iets van hem kunnen maken. En schiet er in de ED zo 15 in.

23 juni 2022 om 10:09

Voor tien kan je het proberen, maar het lijkt me wel een gok.
Maar liever dat dan Brobbey ..

Zirkzee niveau beloften van Ajax. Ajax heeft geld te besteden, maar kijken alleen naar spelers die ze kennen. Misschien eens wat aan de scouting gaan doen.

Ok nu gaat Ajax toch ff een paar rara gangetjes door hoor. Alvarez die weg mag en nu zirkzee? Kom op aub.

23 juni 2022 om 12:11

En terecht. Alvarez prima kerel maar komt te kort.

23 juni 2022 om 14:57

Te kort voor wat? Is toch gewoon een goede speler en belangrijk voor Ajax?

Is beide spitsen niet een beter idee?
Je hebt niks achter de hand straks

18 miljoen voor Brobbey en 10 miljoen voor Zirkzee. Ruil je Haller in voor 2 spitsen en je houd nog geld over

Waarom zou je zirkzee halen? Is totaal geen Ajax spits. Koop gewoon een jonge jongen uit zuid Amerika, net als man city en type Julian alvarez. Hoop niet Ajax stopt met de strategie. Want er wordt alleen maar veel geld uitgegeven voor spelers die op een andere continent goedkoper zijn.

23 juni 2022 om 12:10

Maar daar ga je de mist in. Want spelers uit Zuid Amerika zijn per definitie duurder. Ze moeten niet alleen meer verdienen, ze zijn ook vaak nog eens eigendom van 5-10 verschillende partijen waardoor je onderaan de streep bar weinig overhoudt.

23 juni 2022 om 13:12

Nou als je optijd bent niet, kijk martinelli, raphinha van leeds kwam ook 6,5 miljoen naar Europa.

Ik blijf erbij. Haal Luuk de Jong op. Die is relatief goedkoop. Gegarandeerd 20 doelpunten in de Eredivisie. En kan Europees best aardig uit de hoek komen. Daarnaast veel ervaring. En heeft een uitstekende mentaliteit. Geloof dat die max 5 mil moet kosten. En het is een speler met ander kwaliteiten dan dat je al hebt. Neemt ook genoegen met een keer niet spelen. En hij zit niet bij je concurrent PSV. Het geeft je een jaar extra. Je kan een Brobby langzamer brengen. Want ook vaak geblesseerd en jong.

23 juni 2022 om 12:08

Ik blijf erbij... Luuk de Jong in een Ajax shirt? Neeeeeen.

23 juni 2022 om 13:14

Luuk is kopsterk, die maakt zeker 25+ goals in de eredivisie. En hij kan je redden in moeilijke situaties. Met het hoofd

24 juni 2022 om 06:19

Vond het ook geen fris idee, maar ipv Brobbey misschien niet zo gek.
Wel een reël bedrag want je schrijft hem voor 100 procent af..

Beetje een wazige titel, want het is juist de bedoeling dat zowel Brobbey als Zierikzee komen..

18 miljoen zou ik nooit betalen voor Brobbey. Veel te veel voor iemand die per sé weg wou en na een half jaar weer terug wou komen. En nu wil die definitief terug. Sorry maar dan had hij gewoon moeten kiezen om te verlengen. Zirkzee voor 10 miljoen is dan een veel betere optie. Die heeft het prima gedaan bij Anderlecht en kan je krijgen voor 8 miljoen minder. Dan heb je met Tadic en Zirkzee twee prima optie voor in de spits.

Je gaat toch niet Zirkzee halen als nummer 1 spits die het moet doen in de Champions League? Deze man heeft nooit echt overtuigd, en ook een beetje vervelende uitstraling. Brobbey is veel beter en past in Ajaxsysteem.

23 juni 2022 om 14:53

Nooit overtuigd? Heb je hem afgelopen seizoen bij Anderlecht gezien? Echt veel impact gehad daar door ze weer terug naar de top te brengen. Belangrijk geweest met zowel doelpunten als assists.

Speelt in Jong Oranje ook altijd erg goed. Of hij beter in het systeem past weet ik niet. Voordeel van Brobbey is natuurlijk dat hij al bekend is met Ajax, maar dat hoeft voor Zirkzee verder niet uit te maken.

En vervelende uitstraling? Wat is dat voor non argument?

23 juni 2022 om 15:19

Luister, Brobbey heeft het in Europa League, in topwedstrijden en Champions League laten zien. Naast hem wil je een ervaren kracht, geen tweede jonkie. Verder is uitstraling in de zin van: leergierig, hard werken, in de groep willen zitten, van belang. Daardoor is hij ook weggebracht door Bayern: dacht dat hij al een soort ster was. Niemand staat boven het team. Ook Ajax-voetbal moet hem maar net liggen. Ik zeg: weg met hem!

23 juni 2022 om 15:30

Absoluut, je wel een sterke ervaren kracht naast Brobbey of Zirkzee.

Weggebracht bij Bayern? Ik weet niet wat jij allemaal hebt bedacht, maar dat is absoluut niet waar. Hij kon zich niet in de basis spelen, omdat daar Lewa stond en hij wilde spelen, logisch toch dat hij is verhuurd?

Zirkzee heeft het net zo goed in topwedstrijden in België laten zien en in de CL bij Bayern.

Ik zou ook kiezen voor Brobbey, maar niet voor 18 miljoen en ook niet voor 15. Dat is gewoon te duur voor die jongen. Als je voor 10 miljoen Zirkzee kan oppikken, zou ik dat altijd doen. Of ik zou iemand met veel ervaring halen voor iets meer.

Maar het is me wel duidelijk, Zirkzee doet volgens jouw alles veel slechter dan Brobbey en Ajax moet gewoon 18 miljoen betalen. Prima, we gaan het zien

Als je Zirkzee voor rond de 11 miljoen kan oppikken zou ik dat altijd doen, want om nu Brobbey voor 18 miljoen te kopen, vind ik wel erg duur. Tuurlijk hij heeft de kwaliteiten, maar voor minder zijn er vast andere spitsen te vinden. Of investeer iets meer geld in een spits met meer ervaring.

Zirkzee heeft zich afgelopen seizoen bewezen bij Anderlecht. Ik denk dat hij dan ook wel het niveau van Ajax aankan. Maar hoop ergens dat hij voor zijn kans gaat bij Bayern.

18 mil voor iemand die een jaar geleden niet eens wou verlengen en Ajax zo graag wou verlaten

24 juni 2022 om 06:22

Die nog geen 90 minuten kan spelen en inmiddels bewezen blessure gevoelig is..

Sorry voor late reactie....... beetje druk . Ik zie de namen van Brobbey , Zirkzee en zelfs Luuk de Jong langskomen . Ik vind Brobbey een sympathieke gozer , heeft belangrijke doelpunten voor Ajax gemaakt , maar heeft Ajax in de maling genomen en voor het "grote" geld gekozen ( daar heb je zaakwaarnemers voor ) , dus als hij echt weer wil bij Ajax wil spelen , dan mag hij zelf paar miljoen bijleggen bij z'n transfer. 18 miljoen is natuurlijk absurd , nooit doen Ajax !! Zirkzee ken ik niet echt goed, begon leuk bij Bayern , maar inmiddels ook geen top meer. Luuk de Jong wil ik echt nooit in een Ajax shirt zien , niks persoonlijk , vindt hem een sympathieke gast , maar is een echt PSV man , denk dat hijzelf ook nooit naar Ajax wil . Maar ................... er spookt 1 naam door mn hoofd ...., waarom Dolberg niet terughalen. Inmiddels veel ervaring opgedaan , altijd in de rug aanspeelbaar , werkt hard en kent het "ajax spelletje ". Ik geniet nog steeds van zn stift balletjes.... Lijkt mij de ideale spits voor Ajax, maar wie ben ik ?????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Anderlecht 38 16 2 0
2021/2022 Bayern München 0 0 0 0
2020/2021 Parma 4 0 0 0
2020/2021 Bayern München II 4 0 0 1
2020/2021 Bayern München 3 0 0 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren