Çalhanoglu slaat terug naar Ibrahimovic: ‘Zlatan heeft niets bijgedragen’

Woensdag, 22 juni 2022 om 22:55Wessel Antes • Laatste update: 14:33

Hakan Çalhanoglu haalt in de Turkse media flink uit naar Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic kon het eind vorige maand tijdens de kampioensparade van AC Milan niet laten om de draak te steken met Çalhanoglu. In een interview met Tivibu Spor reageert de middenvelder van Internazionale, die vorig jaar zomer de overstap maakte vanaf stadsgenoot AC Milan, op deze actie. "Zlatan heeft niets bijgedragen aan het winnen van de Scudetto", aldus de 28-jarige Turk.

In het interview met het digitale Turkse medium gaat Çalhanoglu uitgebreid in op de situatie. Hij vindt dat de rol van Zlatan in het succesjaar van i Rossoneri veelal wordt uitvergroot in de media. “Zlatan is een man van veertig jaar oud. Ik zou zo’n actie nooit uithalen als ik zijn leeftijd had. Hij is geen achttien meer. Dit jaar heeft hij niets bijgedragen aan het winnen van de Scudetto. Hij heeft bijna niet gespeeld.” Calhanoglu zag Inter vorig jaar de Scudetto pakken, waarna hij besloot de overstap te maken naar het blauw-zwarte gedeelte van Milaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit seizoen was het frappant genoeg AC Milan dat Inter aftroefde in de strijd om de Italiaanse landstitel, wat Ibrahimovic ertoe aanspoorde om zout in de wonden van de middenvelder te strooien. Tijdens de kampioensviering van AC Milan stookte de Zweedse superspits het vuurtje op richting Çalhanoglu. “Ik hoor het niet! Stuur een bericht naar Hakan”, herhaalde de Zweed nog maar eens. Daarmee sneerde Ibrahimovic met de AC Milan-fans richting de gehate middenvelder.

Çalhanoglu kende een uitstekend eerste seizoen bij Inter. In 34 Serie A-wedstrijden gaf de Turk 13 assists en liet hij 7 treffers noteren. Ibrahimovic wist in 27 officiële wedstrijden 8 keer het net te vinden en gaf 3 assists. De Zweed werd voor de tweede keer kampioen met AC Milan (Eerste keer was in 2010/2011, red.). In zijn tijd bij Inter werd hij driemaal landskampioen. Çalhanoglu won deze prijs nog niet. Wel werd de 72-voudig international van Turkije vorig jaar bekerwinnaar met Inter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Haha wat een jaloezie en afgunst van deze meneer. Je kan er prima boven staan, negeren of met een andere reactie te komen, maar deze man bewijst hiermee dat hij geraakt is door de woorden van Zlatan en zelf een klein kind is. Hopelijk stuurt Zlatan hem een paar foto's van de scudetto en lacht zich kapot om deze opmerking.

22 juni 2022 om 23:22

Ja dit is inderdaad een jaloers en kinderachtige reactie van Hakan.
Juist die 'oude' krijger van 40 jaar die volgens hem nauwelijks gespeeld heeft, heeft er 8 goals ingeprikt en 3 assists= Zlatan Eindbaas #paktscudetto

22 juni 2022 om 23:24

Ik vind dit geen jaloezie, tijdens de titelfeest hebben ze veel over hem gezongen. Hernandez noemde hem zelfs een h*erenzoon. Dus ik vind het wel normaal dat hij een antwoord geeft als ernaar gevraagd wordt

23 juni 2022 om 07:10

Waarom moet je in Nederland altijd ergens erboven staan? Ik vind het een prima reactie van hem. Hij mag zichzelf toch ook verdedigen?

23 juni 2022 om 08:07

Ja tuurlijk. Zlatan gedraagt zich als een klein kind met z’n ploeggenoten en schelden hem uit en als hij dan reageert met iets wat overigens helemaal niet gek is, is hij jaloers en kinderachtig.. actie = reactie. Dat is gewoon menselijk. Uitgescholden worden door je ex-teamgenoten, dacht alleen dat tokkie supporters dat deden..

28 wedstrijden is toch niet niks..

22 juni 2022 om 23:15

Zeker als je bedenkt dat hij veel gemist heeft vanwege de ziekte van raiola.

23 juni 2022 om 07:49

Ongeveer 1000 speelminuten klinkt al heel anders.

23 juni 2022 om 08:16

Maar dat zet die 8 goals en 3 assists ook weer in een ander perspectief. Hij is gewoon nuttig geweest als hij speelde. Geen doorslaggevende factor, maar hij heeft zeker bijgedragen.

23 juni 2022 om 09:39

Nog steeds niet niks.

23 juni 2022 om 10:18

Als daar een paar winnende tussen zaten was het zekerdoorslaggevend. De Serie A was tot de laatste dag nog spannend. Een slippertje van ACM en Inter was kampioen.

23 juni 2022 om 12:45

Zekers wel. Luuk de Jong bijv. heeft 6 doelpunten gemaakt voor Barca in 642 minuten. En daar waren een paar hele belangrijke bij.😉😁

Zlatan heeft de mainset veranderd en een topsport klimaat gecreëerd dat bij Milan zoek was heeft grote aandeel in de titel, alleen zijn aanwezigheid zorgt voor veel zelfvertrouwen bij de Milan spelers. Çalhanoglu steekt hem dat hij vertrekt en Milan kampioen is geworden dat zit hem zwaar dwars, wat een slechte verliezer.

22 juni 2022 om 23:45

"Mainset", zou een goeie voor Kakhiel zijn 😅

Los daarvan helemaal juist en eens over wat de bijdrage van Zlatan is geweest. Superbelangrijk en iedere speler + de coach hebben dat gedurende het seizoen heel vaak aangegeven in interviews.

23 juni 2022 om 08:54

Jij hebt een enquête gehouden onder de spelers en technische staf van AC milan voor- en na de komst van Zlatan? Je kletst echt maar wat.

23 juni 2022 om 09:13

Als je fan van Milan bent en je volgt niet alleen de wedstrijden, maar ook de nieuwtjes en interviews eromheen, dan weet je dat soort dingen. Daar hoef je geen enquêtes of iets dergelijks voor te houden.

Als je erop staat, kan ik het ook aan wat mensen binnen de club direct vragen, aangezien ik met een paar van deze mensen in het verleden samen heb gewerkt.

23 juni 2022 om 10:24

Doe maar, schrijf een artikel en plaats het op vz.

23 juni 2022 om 10:50

In dat geval sta ik er op. Met welke grote namen werk je nu?

Zlatan is gewoon een klein kind in een 40 jarige lichaam.

22 juni 2022 om 23:18

Weinig mannen van 40 met zo een lichaam...zlatan heeft zelf ook gewoon voor beide clubs gespeeld,dus zo serieus was het niet

23 juni 2022 om 00:15

Dat neemt niet weg dat dergelijk gedrag niet gezond is. Ik snap ook niet dat mensen zoiets gewoon weglachen. Het is eigenlijk te hopen dat zoiets een act is.

23 juni 2022 om 09:36

Wat moeten we dan doen? De dokter voor hem bellen?

23 juni 2022 om 10:24

Je vergeet de feestelijke context toen Zlatan deze uitspraken deed. Daar zit gewoon wat infantiele humor in wat in die setting wel moet kunnen. Een beetje overtrokken om dit gedrag ongezond te noemen zonder even te nuanceren.

22 juni 2022 om 23:53

Kind met veel talent dan

23 juni 2022 om 00:17

Weinig mensen zo vermoeiend in de voetballerij als Zlatan inderdaad. Dat eeuwige trucje met Zlatan die zogenaamd overal bovenstaat en blablabla. Die grap was 5x leuk, 10 jaar geleden. Nu wordt het een herhaling van zetten en genant. Geweldige voetballer, vermoeiend figuur.

23 juni 2022 om 00:21

Haha denk dat veel 40-jarigen jaloers zijn op het lichaam van Zlatan.

23 juni 2022 om 07:27

Natuurlijk is het niet...

Ah gut. Zlatan dolt een beetje met Calhanoglu die de verboden overstap heeft gemaakt, terwijl Zlatan waarschijnlijk dondersgoed weet dat hij voor beide clubs heeft gespeeld. Wat laat Calhanoglu zich kennen, het enige wat hij had hoeven zeggen is dat Zlatan ook voor Inter heeft gespeeld, maar deze reactie laat zien dat hij het niet kan hebben.

23 juni 2022 om 01:09

Actie reactie toch

23 juni 2022 om 02:15

Dit is het ding met jullie Turken; gelijk volledig in het harnas gejaagd als er een beetje wordt geplaagd. Als Calhanoglu "zlatan heeft zelf ook 3 seizoenen voor Inter gespeeld" had gezegd en het daarmee had afgedaan bereik je twee dingen:

1 - hij laat zien dat Zlatan's provocaties beneden z'n waardigheid zijn en dat het hem geen reet interesseert
2 - hij laat Zlatan eruit zien als een klein kind, waardoor Zlatan voor lul had gestaan in plaats van hijzelf.

Nu vuurt hij terug zonder na te denken en ziet ie eruit alsof hij hard op zn pik getrapt is.

Verder vind ik Turken lief overigens

23 juni 2022 om 07:22

Wij jou ook (L)

23 juni 2022 om 16:59

Want alleen Turkse spelers reageren terug op iets, dat doen al die voetballers die kritiek of dergelijke krijgen hoor…

Op het veld was zijn rol inderdaad niet groot. Ook al had zlatan wel enkele belangrijke doelpunten en assist.
Naar wat ik begrijp was zijn rol buiten het veld wel groot. Winnaarsmentaliteit, geloof in eigen kunnen verhogen en meer van jezelf eisen zijn factoren waarin zlatan Milan de afgelopen jaren mee heeft geholpen. Sowieso is alleen al zijn aanwezigheid in en rond het veld van belang voor teamgenoten in positieve zin en voor tegenstanders in negatieve zin.

23 juni 2022 om 00:23

We moeten het ook weer niet te mooi maken. Nu heb je met 8 goals trouwens nog steeds wel een aandeel gehad, dus daar heeft Calhanoglu ongelijk. Ik geloof ook wel dat een Zlatan iets losmaakt in een kleedkamer, maar we gaan toch niet doen alsof zijn mentaliteit en het overbrengen daarvan ze het kampioenschap heeft opgeleverd?

Milan heeft technisch gezien de zaakjes gewoon steeds beter op orde. Juventus moet zich echt zorgen gaan maken. Die zijn duidelijk in verval en het enigste lichtpuntje is Vlahovic. Dan hebben ze eigenlijk met Inter nog 1 concurrent over, want de rest komt over een heel seizoen tekort om kampioen te worden. Nu wil ik niets afdoen aan Milan hoor. Knap dat ze nu al een kampioenschap binnenhalen terwijl ze duidelijk in opbouw zijn. Echter zegt het ook wat dat deze ploeg (eigenlijk Europese subtop) even kampioen van Italie wordt, net als Inter vorig seizoen.

Maar goed, als beide ploegen deze lijn doorzetten, kunnen ze weer naar de Europese top kijken. Bij Juventus ziet dat er momenteel toch anders uit. Die moeten zich ernstige zorgen gaan maken.

23 juni 2022 om 07:53

Ik geloof ook niet zo zeer dat er spelers zijn die alleen voor de kleedkamer gehaald worden. Maar als je alle interviews ziet met de Milan spelers dan heeft Zlatan echt een groot aandeel gehad in het veranderen van de mentaliteit. Met hem erbij begon het te lopen, alle aandacht ging ineens naar hem en hij nam alle druk op zich. Spelers trekken zich dan toch aan hem op. Uiteindelijk moet het natuurlijk op het veld gebeuren - en dan zijn met name Maignan, Leao, Hernandez, Kalulu en Tomori heel belangrijk geweest.

Lol ibra heeft desondanks toch ff 8 goals gemaakt meer dan Hakan dat alles speelde.Verder zijn uitspraken als “als hij me niet noemde in het boek, was het leeg” dude waarom zeg hij dingen wat hij zelf ook niet in gelooft lol. Het boek zelf niet gelezen, maar kan je nu al zeggen dat het niet waar is.Verder klopt het wel dat hij normaliter vrienden is met Hakan. Vaak uitjes enzo gehad. In dat opzichte toch opmerkelijk dat hij Hakan als nieuwe vijand kiest. Hakan moet eerst maar eens überhaupt kampioen worden voordat hij Daadwerkelijk een noemenswaardig persoon wordt in Ibra boek, lijkt mij.Wordt een gigantisch kraker aankomende zijn; lukaku en Calhanoglu vs Ibra. Alleen Ibra is er pas in 2e seizoenhelft bij. Nouja, dan moet Tonali en Theo maar de messen slijpen. Die kreeg het wel eens aan de stok met inter spelers.

22 juni 2022 om 23:20

Ah ja lekker spits met een middenvelder vergelijken, toppie!

22 juni 2022 om 23:24

Aanvallende middenvelder dat alles speelt Die moet een 40 (!!!)jarige dat weinig volledige wedstrijden, gemiddeld slechts 43 minuten, niet eens een volledige helft, toch wel minimaal evenaren Hakan neemt zelfs alle penalty’s, ibra niet? Ik vind het een prima vergelijking. Maar als jij dat niet vind, geeft dat nogmaals aan wat een klasse spits Ibra dan nog is op z’n oude dag. We kunnen alleen maar dromen wat Ibra te bieden had als hij 5 jaar eerder naar Milan kwam. Een veel fittere Ibra. Verder natuurlijk een prima seizoen gehad Hakan. Ben benieuwd naar volgend seizoen

23 juni 2022 om 00:17

Calhanoglu speelde bij inter als een CM met aanvallende en verdedigende taken, hij was de motor op het middenveld samen met Brozovic

23 juni 2022 om 00:45

Sorry maar hakan speelt bij inter veel beter als vorig jaar bij milan. Zijn beste seizoen dus voor hem zeker een goede stap, net geen kampioen tja volgend jaar beter

22 juni 2022 om 23:26

Ibra zal ook niet geheel serieus zijn he. Ibra heeft ook voor beide gespeeld en nog voor Juventus ook. Hij stookt gewoon een vuurtje op naar een speler die net vertrokken is en dan net geen kampioen wordt.

22 juni 2022 om 23:34

Nee, zei ook eigenlijk niet zoveel. Z’n vizier zou eerder op inter zijn, zoals we het willen zien. Maar het feit dat Ibra op z’n 40e nog steeds het vuurtje kan opstoken, is wel mooi.

23 juni 2022 om 07:56

“Zoals we het willen zien”. Waarom kunnen de Milanisti niet gewoon focussen op hun eigen succes ipv het constant bezighouden met Inter? 1 of 2 grappen naar Inter toe kan, maar jullie hebben het wel erg ver geschopt hoor.

Fijn dat Çalhanoglu, oud speler van AC Milan, ons verteld hoe het eraan toegaat bij Milan sinds zijn vertrek! Toevallig een camera hangen in de kleedkamer?

23 juni 2022 om 00:10

Ze delen een stadion, misschien dan ook de kleedkamer?

23 juni 2022 om 00:29

Clubs die een stadion delen, delen zelden ook de kleedkamers. Jets en Giants, Chargers en Rams in de NFL hebben ook allemaal eigen kleedkamers en lijkt me dat dat in San Siro ook zo is.

23 juni 2022 om 00:42

Inter en Milan hebben beide hun eigen kleedkamer. Die van Milan is alleen veel mooier dan die van Inter

Ach als je ingaat op die dingen van Zlatan heb je al verloren.

Zlatan kiest hem natuurlijk uit omdat hij de gevoelige overstap maakt naar Inter, als je dan de titel verliest aan AC Milan komt die hard aan. Doet hij ook voor de fans hoor. Zlatan heeft zeker z'n waarde gehad dit seizoen dus dat is ook onzin, ook al is het alleen al in de kleedkamer. Vind het wel lekker, vuurtje aan stoken, modder gooien lekker zo hoort dat tussen die 2 clubs.


Kleine speler Hakan je moet blij zijn dat je ooit met Ibra in de zelfde team hebt gespeeld

Zlatan is al jaren een karikatuur van zichzelf maar Calhanoglu laat zich wel een beetje kennen. Hij zegt zelf dat Zlatan geen 18 meer is, maar ondertussen is meneer zelf 28 dus kan hij zelf ook prima besluiten om erboven te staan. Kinderachtig van beiden.

Zlatan heeft wel degelijk wat bijgedragen. Die 8 goals en 3 assists zijn sowieso bepalend geweest voor de titel die op een punt ofzo is beslist.

Maar het moet wel dat Zlatan daar in de kleedkamer echt een winnaarsploeg heeft lopen smeden. Ik kan me inbeelden dat hij spelers die verslappen gewoon op hun bek slaat en er op staat dat ze tot het gaatje gaan. Ik volg Milan niet de voet, maar volgens mij zijn ze sinds Zlatan zijn komst echt opgeklommen. Pioli was daarvoor niet bepaald een messias.

Ik denk dat de conclusie is dat zowel calhanoglu als zlatan hier boven hadden kunnen staan, calhanoglu zegt nog als 40 jarige had ik dit niet gedaan, maar als 28 jarige was die blijkbaar nog niet volwassen genoeg om er niet op te reageren.

Dit is hoe Zlatan is, zijn opmerkingen richting Hakan verdienen absoluut geen schoonheidsprijs, maar hij reageert wel getergd zeg. Ibra heeft de mentaliteit bij Milan compleet veranderd de afgelopen twee jaar. Als er een speler belangrijk is geweest, dan is hij her wel.

Hoeveel pech heeft deze Hakan wel niet. Toen hij bij milan zat werd inter kampioen en dit jaar andersom hahaha

Tja, saaie middenvelder heb het nooit wat gevonden. Niks bijzonders, snap ook niet wat inter met hem moet.

“zlatan is een man van veertig jaar oud. Ik zou zo’n actie nooit uithalen als ik zijn leeftijd had. Hij is geen achttien meer."

Niemand die kan zeggen dat dit niet waar is en ongeloofwaardig is.

Zlatan, fenomeen. Alleen een kolere mentaliteit!!

Het gaat niet om de overstap van Hakan maar over alle shit wat hij daarna zei
Dus wat Zlatan zei was niet eens erg
Neemt niet weg dat Theo echt te ver ging

23 juni 2022 om 17:02

Vind Theo die Ibra dan ook een hoerenzoon aangezien die ook voor zowel inter en Milan heeft gespeeld en zelfs voor Juventus ?

23 juni 2022 om 22:44

Ik zeg toch duidelijk dat het niet aan de overstap lag maar aan het feit dat Hakan negatief begon te praten over Milan. En toen hij scoorde tegen ons ging hij de fans van Milan ook nog uitdagen. Dus nee het gaat niet over zijn overstap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1029 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. FarrisUnknown
A. CordazKeeper
A. OnanaKeeper
I. RaduKeeper
W. RovidaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

2245 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 23 8 2 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren