Schreuder geeft transferupdate en spreekt torenhoge ambitie met Ajax uit

Woensdag, 22 juni 2022 om 18:48Yvo van Dorst • Laatste update: 18:48

Alfred Schreuder is woensdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Ajax. In zijn eerste interview geeft de 49-jarige oefenmeester een update over mogelijk in- en uitgaande transfers van de club. Daarnaast spreekt Schreuder een torenhoge ambitie uit.

“Iedereen weet inmiddels wel dat Nicolás Tagliafico eventueel weg zou kunnen”, vertelt Schreuder op de eigen clubkanalen van Ajax. “Als hij vertrekt moeten we kijken: wat hebben we al in huis en wat zou ons kunnen versterken. Op die positie hebben we ook Daley Blind, maar die kan op meer posities uit de voeten. Daarnaast hebben we ook gezonde concurrentie nodig, dus de linksback zou een positie zijn waarop we ons kunnen versterken.”

Ook de rechtsbackpositie is voor Schreuder nog een twijfelgeval. “Op rechtsback kunnen we nog kijken, maar we hebben daar nu ook Devyne Rensch lopen en daar moeten we ook gewoon vertrouwen in hebben.” Uitgaande transfers is ook iets waar Schreuder altijd rekening mee houdt. “Dat hoort er altijd bij, daar ben je Ajax voor. Het is belangrijk om geduld te hebben en te vertrouwen op het vakmanschap van mensen. Binnen Ajax werken overal professionals." Wel is de oefenmeester op een aantal posities erg duidelijk geweest tegenover de clubleiding. “Er zijn wel echt spelers in deze selectie die we absoluut niet gaan verkopen."

Het ontbreekt Schreuder bovendien niet aan ambitie. De kersverse hoofdtrainer van Ajax wil niet alleen de Johan Cruijff Schaal, het kampioenschap en de KNVB beker winnen, maar heeft ook winst van de Champions League als doel gesteld. "Zonder arrogant te zijn, maar je moet altijd de ambitie hebben om het hoogste na te streven. Ik heb zelf de ambitie om ooit een keer de Champions League te winnen. Ajax heeft dat in het verleden ook gedaan en we waren drie jaar geleden ook heel dichtbij."Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door janta)Knap als je hier nog op kan reageren. Schreuder heeft (gelukkig' niets gezegd .
Waar die emoji vandaan komt weet ik niet. Zie hem nu staan, laat maar

22 juni 2022 om 18:55

Apostrof gevolg met ) maakt een knipogende smiley

22 juni 2022 om 19:00

Als je geen doelstellingen heb dan kan je net zo goed thuisblijven.

22 juni 2022 om 19:09

@Janta, je haalt hier doelstellingen en ambitie door elkaar. Als de doelstelling is dat Ajax de CL wint, dan is het bij voorbaat een mislukt seizoen en kan Schreuder wel weer inpakken.

22 juni 2022 om 19:15

Dat is ook het idee. Puin ruimen, jeugd aftesten en daarna bedanken voor bewezen diensten. Want ja CL niet gewonnen 🤣

22 juni 2022 om 19:31

Tenzij ze hem dan ook winnen, want dan is de doelstelling gewoon bereikt

22 juni 2022 om 21:07

@ Janta

Doelstellingen om kampioen te worden en CL te spelen, lijkt mij een vereiste voor Ajax. De ambitie hebben om ooit de CL te winnen is leuk. Echter zie ik dat op korte termijn niet gebeuren helaas.

Je ziet dat zodra Ajax een paar leuke spelers heeft van niveau, rijke buitenlandse clubs wederom als aasgieren boven de JC Arena rondvliegen. En als een City, Chelsea, United, PSG, etc. miljarden uitgeven aan de beste spelers om CL te winnen, maar het lukt niet dan is het duidelijk hoe moeilijk het is. En vanaf 2025 wordt het helemaal moeilijk voor clubs als Ajax om de CL te winnen. Er komt een grote poule met al die giganten. Naar de volgende ronde gaan, wordt lastig genoeg.

Zou mooi zijn als Ajax af en toe de kwartfinale CL haalt en met een gunstige loting de halve finale. Realistischer is om bijv. de EL te winnen. We zien met Frankfurt en Villarreal dat het wel kan.

23 juni 2022 om 15:38

Ook dat moet je kenbaar maken. Ajax heeft een selectie om hoge doelstellingen te bewerkstelligen en als deze niet gehaald worden dan hebben ze gefaald.

Ambities prima, maar ik neem toch aan dat dit niet een "echte" doelstelling is..

22 juni 2022 om 18:57

Iets met een bord en een kop maar de titel en beker dat geloof ik wel

22 juni 2022 om 19:07

De titel en beker is natuurlijk prioriteit 1. Al kan het financieel dit jaar meevallen mochten ze 2e worden. Mits Nederland natuurlijk minimaal die 6e plek vasthoudt.

22 juni 2022 om 19:27

Echte doelstelling zal wel zijn overwinteren in de CL. Maar dan ga ik als supporter nog niet de polonaise lopen. Prima doelstelling van Schreuder! De man wil graag de boeken in en niet 2x kampioen worden en dan de trein pakken.

22 juni 2022 om 22:11

Precies. Je moet juist die instelling hebben anders ga je nooit groeien. Als je iets echt wil dan kan je het bereiken en als de hele groep dat gevoel heeft dan kunnen we mooie dingen gebeuren.

22 juni 2022 om 19:38

Moet kunnen de CL winnen. Wachten op de trainer van Fortuna die uitspreekt dat de doelstelling kampioen van de Eredivisie worden is

22 juni 2022 om 22:17

Dus die ambitie mag hij niet hebben? TH zat er niet ver naast en Schreuder wil hem een x winnen. Dus kun je wel denken grappig te zijn maar je vergelijking slaat werkelijk waar nergens op.

22 juni 2022 om 22:38

Olympique Lyon was er ook dichtbij maar als Bosz nu gaat roepen dat hij de CL wil winnen kan ik dat echt niet serieus nemen

22 juni 2022 om 23:15

Hoef jij ook niet serieus te nemen. Alleen zegt Schreuder niets vreemds. Zijn ambitie is ooit de CL te winnen als trainer en dat lijkt mij een prima ambitie voor een trainer.

23 juni 2022 om 00:28

Dat zou kunnen, maar toen ik dit las: "Het ontbreekt Schreuder bovendien niet aan ambitie. De kersverse hoofdtrainer van Ajax wil niet alleen de Johan Cruijff Schaal, het kampioenschap en de KNVB beker winnen, maar heeft ook winst van de Champions League als doel gesteld." dacht ik in eerste instantie dat hij met zijn persoonlijke doelstelling op aankomend seizoen met Ajax doelde

22 juni 2022 om 19:43

Jazeker wel, als Schreuder de CL niet wint zal hij zichzelf, en Ajax hem, dat nooit vergeven. Eigenlijk is het schandalig en een wanprestatie dat ten Hag hem niet gewonnen heeft. Dat vind heel Amsterdam en iedereen is blij dat Ten Hag daarom weg is.

Ik ben benieuwd hoe je het weerbericht beluisterd..

22 juni 2022 om 20:25

Hahaha...dan zal hij waarschijnlijk zeggen, dat we gaan smelten met 28 graden.

22 juni 2022 om 20:52

Als Paashaas zou ik hem dan geen ongelijk geven.

We worden wereldkampioen! Lekker Fred! Ik hoop dat het interview zelf wat genuanceerder was, want dit klinkt zo wel enigszins optimistisch :P.

22 juni 2022 om 19:44

Het is toch Ajax he. Die ‘moeten’ kampioen worden dus hij zegt niks geks.
Is het een type Ajax trainee?

22 juni 2022 om 20:25

Het ging mij ook om de CL winst, de rest lijkt me idd logisch om als doelstelling op te nemen.

22 juni 2022 om 22:18

CL winnen is een ambitie van Schreuder en geen doelstelling. Misschien interview eens bekijken?

22 juni 2022 om 21:35

Ik vind het een domme opmerking. De CL winnen? Kom op zeg. Wat een onzin. Daarnaast bevalt de zin dat iedereen weet dat Tagliafico weg kan me ook allerminst. Hallo heeft Fredje opgelet? Nico is een Ajax held, die kan je iets respectvoller behandelen.

22 juni 2022 om 22:19

Mag hij niet uitspreken de ambitie ooit te hebben een CL te winnen? Want dat is wat hij zei. Dus hoezo een domme opmerking??

23 juni 2022 om 00:01

En dan nog genuanceerder: het is zijn droom/ambitie om "ooit in zijn leven als trainer nog de CL te winnen". En in 18/19 waren we met Ajax ook heel dichtbij de finale dus -zo stelt hij- moet je altijd het hoogst haalbare nastreven. Hij zegt helemaal niks geks.

Toch wel lekker, iemand die vlot praat en goed uit zijn woorden komt. Inmiddels al 5 jaar geleden dat dat voor het laatst was. Maar het gaat om zijn kwaliteiten. Dat hij eerder jeugd noemt alvorens een eventuele aankoop bevalt me wel, dat was vorig jaar wel anders. Dit wordt de beste selectie die Schreuder ooit heeft gehad, dus ik ben heel benieuwd. Hij verdient een eerlijke kans.

22 juni 2022 om 19:10

Hij noemt het al een beetje maar ik vind Rensch niet goed genoeg voor de basis. De wisselwerking met Antony was niet veel soeps en maakt nog teveel fouten. Verder zie ik het middenveld Taylor, Alvarez en Klaassen/Berghuis niet als CL-waardig, voor de eredivisie lukt het wel maar in Europa is het niet genoeg. We vloeken wel eens op Gravenberch dat hij gigantische gaten laat ontstaan en niet omschakelt maar Taylor heeft dat ook wel een beetje. Kudus is nog wel erg blessuregevoelig en we weten eigenlijk nog steeds niet of die dat niveau lang kan volhouden. Schreuder vindt het wel genoeg maar ik vind het te matig voor Europa.

22 juni 2022 om 19:19

Correctie: hij vindt het nu genoeg. Als hij hetzelfde gaat merken dan zal er niet worden stilgezeten. Ik vind Rensch ook meer een speler voor de as trouwens, die wel een Timber 2.0 in hem. En dat middenveld kan er nog wel komen als Alvarez vertrekt en een betere voetballer wordt gehaald.

22 juni 2022 om 22:26

Alvarez is juist verschrikkelijk belangrijk gebleken. Een speler die technisch voldoende is maar ook een uitstekende bal afpakker is. Sterk. Goede mentaliteit. Alvarez moet de eerste zekerheid voor het middenveld zijn. Klaassen ervoor en nog iemand naast alvarez. Misschien taylor. Anders een andere speler erbij.

22 juni 2022 om 19:24

Vlotte babbel is leuk, maar ik zie hem niet zomaar ten Hag evenaren. En met die jeugd ga je die CL niet winnen, dat wisten Overmars en ten Hag maar al te goed, vandaar de aankopen. Het wordt een zware klus voor Schreuder en ik denk dat de uitgesproken ambitie iets teveel van het goede is. Maar goed, wie weet.

22 juni 2022 om 20:01

Romarky. Niemand evenaart Ten Hag zomaar.

22 juni 2022 om 20:09

Eens Romarky. Ik hoop dat ik er naast zit, maar ik denk dat heel Ajax, Schreuder voorop, er achter gaat komen hoeveel Ten Hag heeft betekend voor de club.

22 juni 2022 om 19:54

Beste selectie die Schreuder heeft gehad maar met een beetje pech is 50% van je basis 11 pleite. Martinez, Haller, Antony, Gravenberch en Onana weg. Met Brobbey en Bergwijn vul je het gedeeltelijk mooi op. Maar Ajax moet zeker nog wat binnen hengelen. Zouden spelers als Draxler, Wijnaldum en een jongen keeper zoals Kelleher geen mogelijke opties zijn?

22 juni 2022 om 22:42

Het zal me echt worst wezen hoe een trainer voor de camera praat. Ik vind resultaten veel belangrijker. Begreep bij Ten Hag nooit waarom dat zo'n issue was voor iedereen.

Met het verkoop van Haller 35 en Gravenberch 20 en startgeld CL 40 heeft Ajax al 95.Daar kun je Bergwijn, Brobbey en Wijndal gemakkelijk voor halen.Linksback zou ik gewoon voor Nico gaan of goed scouten in Zuid-Amerika want daar heeft Ajax hem ook goedkoop gehaald.Niet te vergeten Alvarez die weg mag, zou ik persoonlijk jammer vinden.

22 juni 2022 om 18:59

CL zit al in de begroting opgenomen, net als 30 miljoen afschrijvingen. Dus het wordt niet makkelijk maar het kan wel lukken.

22 juni 2022 om 19:04

Oke wist ik niet maar dan nog zit je op 55 en misschien Alvarez nog en heel misschien Anthony

22 juni 2022 om 19:02

De 40 mil van de CL wordt niet aangewend voor transfers en van de inkomende transfersommen wordt ook nog wel een deel gebruikt om het tekort te dichten van Corona.

22 juni 2022 om 19:05

Zo makkelijk is het niet. Ajax heeft ook een torenhoog salarishuis

22 juni 2022 om 19:05

Natuurlijk kan je niet alles investeren wat je binnenkrijgt maar die drie spelers lijken wel haalbaar voor Ajax. Wel weer mooi dat zijn alledrie potentiële oranje kandidaten en daar wilt Ajax ook wat meer op bouwen. Gaat wel een flinke investering worden want met wijndal (10m), Brobbey (18m) en Bergwijn (25-30m) zit je toch al op minimaal 53 miljoen aan uitgaven.

22 juni 2022 om 19:27

Oh bij City en PSG wel hoor.. die geven zelfs 10x zoveel uit als dat ze verdienen... maken het voetbal kapot.

22 juni 2022 om 19:33

@Christian, ik zie graag je feitelijke onderbouwing waaruit blijkt dat City en PSG tien keer zoveel uitgeven als ze verdienen. Heb het vermoeden dat dit populistisch gebrabbel van je is.

23 juni 2022 om 08:11

Dus jij denkt dat PSG meer dan een miljard kan uitgeven met een toeschouwersaantal lager dan die van Ajax? Dat komt door *proest* sponsor *proest* geld van smeriger zaakjes.

22 juni 2022 om 19:06

@mitchajax020; verder met Nico die aangeeft weg te willen of anders scouten in Zamerica ?
Je geeft net zelf aan dat Ajax makkelijk Bergwijn, Brobbey en Wijndal kan halen. Je beseft dat de laatste ook linksback is toch ?

22 juni 2022 om 19:11

@Robur ja lees het net terug foutje bedankt 😉

22 juni 2022 om 20:23

@mitchajax020 ik zou willen dat ik zo de boekhouding thuis kan doen. Haller heeft ook geld gekost, ik schat in zo ongeveer 30 miljoen. Dus dat is iets minder dat je overhoudt. Daarnaast moet Ajax transfers maken om andere verliezen te compenseren. Met andere woorden: ze geven normaal meer uit dan er binnenkomt.De Champions League winnen is een utopie, maar het zou mooi zijn om wederom te overwinteren. Komend jaar valt het rampseizoen 17/18 weg en we staan nu virtueel op de tiende plek op de UEFA-ranking. Het is dan ook van groot belang om komend seizoen goed te presteren, zodat we onze plek kunnen behouden in die top-10 en minimaal bij de top-16 van Europa kunnen blijven. Dit ook al, omdat het seizoen 18/19 na komend seizoen wegvalt. Realistische doelstellingen zijn het overwinteren in de CL en anders het minimaal bereiken van de kwartfinale in de EL. Uiteindelijk moet Ajax ernaar streven om bij de zestien beste clubs ter wereld te horen. Daar kan dan een uitschieter tussen zitten als nu plek 10 en een keer een halve finale, en soms een wat minder jaar waarbij je zakt naar plek 20-25.

22 juni 2022 om 19:45

De CL winnen is geen utopie, niemand had verwacht dat we er weer zo dichtbij zouden komen als in 18-19, waar je op een haar na in de finale staat. Ik vind het juist goed dat er hoog wordt ingezet. Mocht Ajax om watvoor reden dan ook niet overwinteren in de CL, dan moet je niet een kwartfinale EL maar een overwinning van de cup in de EL als doelstelling nemen. Want dat is de positie van het huidige Ajax wel.

22 juni 2022 om 19:54Ambities zijn goed, maar de Champions League winnen als doelstelling stellen is krankzinnig. Uiteindelijk is de prestatie van 18/19 waanzinnig, maar uiteindelijk ook een samenloop van factoren. Fantastische talenten, aankopen die boven zichzelf uitstijgen, een topcoach en soms ook wat geluk (wat bij elk succes komt kijken). Uiteindelijk is dat slechts incidenteel mogelijk in het huidige tijdsgewricht. En ik wil niet gemeen doen, maar uiteindelijk win je hem niet.

22 juni 2022 om 20:25

Tenzij je nog ergens een Ziyech, een De Jong, een De Ligt en een ontketende Tadic in de vorm van toen vandaan tovert, is het redelijk een utopie. Ajax heeft met Timber slechts 1 speler van dat kaliber talent. Voor de rest is de selectie zo indrukwekkend niet. Het is wellicht geen utopie met de bovengenoemde namen, maar met de huidige selectie ga je echt de CL niet winnen.

Met een korreltje zout nemen denk ik. Of een zakje zout. Misschien wel een pakhuis. Toch is er niks mis ambitie uitspreken en de lat hoog leggen.

22 juni 2022 om 21:38

De lat bepaal jij... Maar dat gaat soms ook mis blijkbaar. LOI zou Schreuder wegsturen met deze gelegde lat. Gewoon een domme uitspraak waar inderdaad een pakhuis zout bij nodig is.

22 juni 2022 om 23:58

Wat is precies een domme uitspraak? Hij zegt toch gewoon dat ie de ambitie heeft om ooit de CL te winnen? Wat is daar dom aan?

22 juni 2022 om 22:21

Helaas is de quote van VZ helemaal niet juist CL winnen is een ambitie van Schreuder en geen doelstelling van Ajax. Wel grappig dat juist hierover de reacties gaan lol

Champions League wordt wel heel erg lastig met alle topploegen zoals Liverpool, Real Madrid, Bayern Mã¼nchen etc en dan heb je ook nog topploegen zoals PSG en City die hem echt heel graag willen winnen. Dan moet je inderdaad creatief zijn daarbuiten. Maar met het huidige middenveld van Ajax zie ik ze het onmogelijk winnen. Daar heb je echt geluk nodig dat je weer een type Frenkie de Jong krijgt. Iemand die heel makkelijk aan de bal is maar ook verdedigend wat kan.

Het winnen van de Champions League moet makkelijk te doen zijn... Appeltje eitje.

Ik weet het niet bij Schreuder twijfel een beetje aan zijn kwaliteiten als trainer, en hij heeft een onmogelijke opgave om Ten Hag te doen vergeten lijkt mij een onmogelijk iets.

Ach Schreuder binnen 1 jaar ontslagen. Net als in Enschede en Duitsland etc. Maar ik hoop het niet voor hem want lijkt mij een aardige kerel.

Haha de CL winnen. Wat een grap is dat. De groep overleven met een half nieuw elftal zou een goede prestatie zijn. Afgelopen jaar hadden we een Nederlandse club in een Europese finale. Dat was een incident. Dat gaan we de komende jaren niet meer meemaken dat een Nederlandse club een finale haalt.

22 juni 2022 om 19:12

Laten we dit na elke keer blijven zeggen ok? De anti jinx. Gaat echt voorlopig niet meer gebeuren hoor!

22 juni 2022 om 19:19

🤣🤣🤣 Je weet dat de EL finale van Ajax niet zo heel lang geleden was he?

22 juni 2022 om 19:22

Exact. De kans dat Ajax de Champions League wint is natuurlijk nagenoeg nul. Maar als ploegen als Eintracht Frankfurt en AS Roma een niveautje lager Europese prijzen kunnen pakken, waarom zou het Ajax dan ook niet een keer kunnen lukken?

22 juni 2022 om 19:47

De kans nagenoeg 0 noemen is ook onzin. Gedurende afgelopen CL seizoen stond Ajax 4e bij de bookmakers. En de EL winnen moet sowieso een doel zijn mocht je afzakken na de poulefase.

22 juni 2022 om 20:16

@diegelbereds; waarom nagenoeg nul? Waarom zou Ajax niet weer eens de CL kunnen winnen? Het kan altijd, alleen is het aannemelijker om te zeggen dat City, PSG etc de CL gaan winnen.

22 juni 2022 om 20:28

Ajax heeft in ruim 20 jaar 1 keer de halve finale gehaald dacht ik. Dan kun je toch wel spreken dat de kans nagenoeg 0 is?

22 juni 2022 om 20:29

@myvision en janter. Ik geef Ajax voorafgaand aan het seizoen misschien 5% kans om de CL. Vergeef me, maar dat noem ik inderdaad nagenoeg nul. En Ajax stond 4e bij de bookmakers ná een spectaculaire groepsfase. Gedurende het seizoen kunnen zaken veranderen, maar daar hebben we het hier niet over.

22 juni 2022 om 20:58

@arsenal890 PSG stond niet veel vaker in de halve finale en heeft hem zelfs nog nooit gewonnen. En de kans dat PSG hem wint noemt men niet nagenoeg 0.

22 juni 2022 om 22:08

Moet ik nu serieus het verschil tussen Ajax en Psg uitleggen?

22 juni 2022 om 22:20

Dat kwam alleen door die simpele groepsfase, daarna verliezen ze van een middelmatig team als Benfica. De bookmakers zaten er wel heel erg naast.

Hahah die heeft te vroeg aan t bier gezeten. Winst champions league als doel?😂

22 juni 2022 om 19:19

Wat wil je dan dan die zegt ? Ons doel is om er in de groepsfase uit te gaan ? Iedere club speler en trainer start aan de CL om die te winnen.

22 juni 2022 om 21:42

Is toch niet zo moeilijk? We willen graag overwinteren in de CL en dan een goede knock out fase spelen. In de knock out fase heb je soms wat geluk nodig, maar met onze kwaliteiten kunnen we elk jaar verrassen. Daar moeten we voor gaan, en als je het dan wedstrijd voor wedstrijd bekijkt, kan je zomaar ver komen. Tegelijkertijd zijn we natuurlijk op zijn minst op financieel gebied niet daar waar andere topclubs in Europa zijn, maar dat heeft Ajax nooit afgeschrokken en ook onder mijn leiding moeten we altijd een kans hebben tegen de top in de CL.

22 juni 2022 om 19:19

Als je meedoet dan doe je mee om te winnen. Of het nou realistisch is of niet. Anders kan je net zo goed niet meedoen. Het is geen harde doelstelling maar van een beetje ambitie wordt niemand minder. Lekker makkelijk doen alsof men hier op VZ niet begrijpend kan lezen, hoewel dat oprecht een afnemende vaardigheid is in NL.. Ah, misschien kan ik het jou en die anderen niet eens kwalijk nemen.. Sterkte..

22 juni 2022 om 19:26

@DRL, even een checkvraag: PSV moet ook de ambitie hebben om de Champions League te winnen, aangezien ze voorrondes spelen en dus meedoen? En Excelsior moet ook de ambitie uitspreken om kampioen van de Eredivisie te worden? Of gelden er dan ineens andere argumenten? Daar zit voor mij namelijk de crux. Je spreekt als Schreuder zo'n ambitie toch niet uit als je daadwerkelijk het idee hebt dat je in staat bent om het toernooi te winnen? Ik heb altijd geleerd dat een ambitie ook realistisch moet zijn. Maar misschien kan ik het jou en de anderen ook niet kwalijk nemen inderdaad.

22 juni 2022 om 19:40

Kortom: Schreuder zegt helemaal niets..

22 juni 2022 om 19:27

De pilletjes van Onana liggen misschien nog in de kleedkamer😉

22 juni 2022 om 19:33

Ik zou zeggen: bekijk het interview even op YouTube en kom daarna met een reactie, hij zegt het op een heel andere manier. Hoop lui hier die vrij overspannen reageren alsof Schreuder het waarschijnlijk acht dat hij even met Ajax de CL gaat winnen. Hij zegt dat het zijn ambitie is om ooit als trainer de CL te winnen. En hij zegt; drie jaar geleden (toen hij assistent was van Ten Hag) waren we super dicht bij de finale, je moet dus altijd het hoogst haalbare na proberen te streven. Prima instelling, prima interview ook overigens!

22 juni 2022 om 19:36

Nee Sander, Voetbalzone biedt hier een artikel aan en daar wordt logischerwijs op gereageerd. Prima als het daadwerkelijke interview andere context geeft, dan is de tekst blijkbaar niet goed opgeschreven door een redacteur. Maar je mag niet verwachten dat iedereen het daadwerkelijke interview gaat opzoeken en gaat bekijken alvorens hier een reactie te plaatsen.

22 juni 2022 om 19:41

Inderdaad wordt hier -zoals zovaak- een andere context geschetst door de redacteur i.v.m. met het daadwerkelijke interview. Vandaar dat ik zeg; kijk het artikel even, dan heb je er een veel duidelijker beeld bij! Mits je dat interessant vindt uiteraard. Staat een beetje bot omschreven van me hier boven nu ik het terug lees, zo bedoelde ik het niet. Ik verwacht helemaal niks van wie dan ook, dat moet je helemaal zelf weten of je dat wil kijken of niet haha

22 juni 2022 om 19:43

Haha helder Sander. Heb zelf geen enkele behoefte om een interview te bekijken. Dat doe ik niet van Liverpool en Dortmund en al he-le-maal niet van Ajax

22 juni 2022 om 19:48

Dat is jouw goed recht natuurlijk, maar net wat je interessant vindt. Ik kijk het -buiten die van mijn eigen club Ajax- ook zelden, maar heb toevallig ook een stukje van Van Nistelrooij meegepikt deze week. Die vond ik, net als Schreuder dit maal, ook hele heldere taal spreken. Wel mooie trainers nu bij de Nederlandse top-3 met die twee plus Slot!

22 juni 2022 om 20:12

Inderdaad Sander. Hahaha sommigen doen net alsof die heeft gezegd: als we de cl niet winnen is het een niet geslaagd seizoen ofzoiets. Kerel wilt het hoogst mogelijke halen met Ajax. Liever dat ie aangeeft dat ie graag de CL zou willen winnen, dan aangeven van dat ie met overwintering genoegen neemt.

Met ambitie is nooit iets mis natuurlijk. Of het realistisch is is een andere vraag. Ik denk dat Schreuder het al vrij zwaar krijgt om de groep naar zijn hand te zetten na jarenlang Ten Hag. Andere visie om mee te beginnen. Maar goed hij heeft natuurlijk wel met afstand de beste selectie dus een kampioenschap moet wel het minimale zijn.

Laat Schreuder zich maar focussen op het halen van het einde van het seizoen. Ik heb echt m'n twijfels aan zijn kwaliteiten als hoofdtrainer, hopelijk weet hij positief te verassen.

22 juni 2022 om 19:29

Hoe die nu echt als trainer is weet ik eerlijk gezegd niet, maar ik geef hem juist het voorbeeld van de twijfel als je ziet hoe de meeste spelers over hem praten. En tevens weet Ajax wat ze in huis halen aangezien hij daar al gewerkt heeft.

Zie het verschil met die smerige olieclubs. Die met 5 linksback zitten. Hier zegt Schreuder... als Nico weggaat... dan hebben we Blind nog... dus dan zullen ze altijd op een jeugdspeler overgaan.

22 juni 2022 om 19:38

Ik heb het artikel niet heel uitgebreid gelezen omdat ik het volledige interview heb gekeken. Maar Schreuder hint juist wel degelijk op een aankoop op linksback mocht Nico vertrekken hoor, dan heb je namelijk alleen Blind (en die wordt ook nog voor back-up gezien op LCV en VM door hem geeft hij aan), dan is de bezetting dus te dun.

22 juni 2022 om 20:03

(Sanderk91) op dit moment heb ik weinig vertrouwen in mijn club wat ambitie betreft omdat het getreuzel maar aanhoudt 3 basisspelers weg waaronder onze topscorer , we zitten opgescheept met 2 bejaarde keepers en een keeper die nog nooit een wedstrijd heeft gekeept op het hoogste niveau leg eerst eens ja ambitie daarop de verdediging met een huis bouwen begin je toch ook niet met het dak ? Plus de eventuele aankopen Bergwijn wordt genoemd nou dat zie ik niet doorgaan zijn ze al een jaar mee bezig , Wijndal vind ik persoonlijk niet goed genoeg en Brobby kost naar verluid 16 miljoen , ja mag dan ambities hebben maar er moeten dan wel spijkers met koppen worden geslagen training is al begonnen ik heb er een hard hooft in , maar toch maar weer mijn kaart verlengt want dat doen we wel maar ik denk dat dit jaar een heel moeilijk jaar worden als er niets veranderd

22 juni 2022 om 20:12

Twee basisspelers weg, waarvan Mazraoui al een half jaar geleden bekend was. Haller is (nog) niet helemaal rond, al zal dat niet lang meer duren. Ik ga er juist vanuit dat Bergwijn in no-time rond is als Haller's transfer ook is afgerond, hij is momenteel ook in Amsterdam al nota bene. Taylor zie ik als interne oplossing voor Gravenberch, daar gaan ze niet eens iemand bij halen denk ik. Brobbey zou ik graag terug zien maar ik vind die 18 miljoen (was het geloof ik?) die genoemd wordt wel veel te veel eigenlijk, dan kun je beter op zoek naar wat anders. Als Nico vertrekt zie ik ze ook wel doorzetten voor Wijndal (of een andere linksback). Voor de rest moet de nadruk liggen op de selectie verder intact houden, geen enkele basisspeler meer weg doen tenzij er echt exorbitante bedragen op tafel komen. Volgens mij heb je dan gewoon een selectie die prima voor de titel kan gaan, toch? Vind Schreuder een uitstekende indruk maken in het interview overigens, en zijn keuze voor die Duitse assistent is ook prima onderbouwd. Ik ben erg benieuwd naar de voorbereiding, ik heb er gewoon vertrouwen in dat we voor de prijzen spelen in Nederland hoor.

22 juni 2022 om 20:21

Oké misschien heb je gelijk ik hoop het , maar dan nog vind ik de keeper echt een probleem daar zou ik liever een hoop geld aan uitgeven als een Bergwijn , Stekelenburg kan toch niet meer kom op zeg , Pasveer heeft het prima gedaan maar is ook 38 dus koop aub echt eens een goede keeper .

22 juni 2022 om 21:43

Tottenham watcher Charlie Eccleshare meldt net ook op twitter dat clubs akkoord zijn voor 25M, deal zal waarschijnlijk officieel op of na 1 juli plaatsvinden om boekhoudkundige redenen (nieuw boekjaar).

22 juni 2022 om 19:40

Dat is misschien wel lastig met het vertrek van llansana, de linksback positie wordt misschien opgevuld met Youri baas?

22 juni 2022 om 19:52

Salah-Edinne heb je ook nog lopen. Maar ik neem aan dat Ajax gewoon iemand wil aantrekken (ofwel Wijndal ofwel een nieuwe Zuid-Amerikaan wellicht?) als Nico inderdaad een stap maakt.

Zou het al een wonder vinden wanneer deze man de kerst haalt. Laat staan kampioen worden of de Cl winnen. Maar ik heb dan ook geen hoge pet van Dhr Schreuder op.

22 juni 2022 om 19:53

Waarom zou hij in hemelsnaam de kerst niet halen? Dat vind ik zulke aparte uitspraken altijd..

22 juni 2022 om 22:23

We hebben een nogal slechte ervaring met deze man in Enschede. De laatste 20 jaar niet zo slecht voetbal gezien als in het seizoen van Schreuder.

22 juni 2022 om 23:19

We gaan het zien, bij Ajax heeft hij ook wel veel beter materiaal ter beschikking dan destijds in Enschede uiteraard. Maar de kans dat hij na minder dan een half jaar ontslagen zou zijn is natuurlijk nihil, dat is gewoon een roeptoeter reactie die eigenlijk nergens op gebaseerd is.

Gelukkig is Schreuder er ook van overtuigd dat het drietal Antony, Martinez, Timber moet blijven behouden. Natuurlijk, als er bedragen tussen de 60/80 miljoen worden geboden, wordt alles vloeibaar. Maar sportief moet je ook presteren, dus is daar een volwaardige selectie nodig. Nu maar hopen dat hier ook echt prioriteit aan wordt gegeven.

Joh ik snap Schreuder wel. Hij gooit het misschien ook wel op de mindset van iedereen. Stel je zou zeggen: overwinteren in de CL. Tja... stel je overwintert dan heb je het al bereikt. Dat kan te veel rust brengen. Als je aangeeft van joh we gaan voor die CL-winst, dat is erg optimistisch maar wel iets waar je tot aan het einde van het seizoen naar kan toewerken en als het goed gaat steeds meer in wordt geloofd. Ik snap hem wel iig.

Ambitie is altijd goed, maar als hij de CL wilt winnen kan hij toch echt beter naar een Europese topclub gaan.

"zonder arrogant te zijn, maar je moet altijd de ambitie hebben om het hoogste na te streven." Alleen al dat hij begint met zonder arrogant te zijn, is hij arrogant bezig. Zeg dan gewoon, zo ver mogelijk komen in de CL. Je bent trainer van ajax, niet van Real Madrid, PSG, Bayern Munchen of de top van Engeland...

Prima tekst die je mag verwachten van een nieuwe trainer. Het zou toch raar zijn als hij zou zeggen dat hij ‘misschien wel een prijs hoopte te pakken’ ? Gaan voor die prijzen, alleen het hoogst haalbare is goed genoeg!!

Ach eerst maar is een kwaliteit injectie in de selectie, (snelle vleugel spits, goeie LB en RB)
En dan zien we wel verder, voorlopig zijn we aleen maar kwaliteit verloren.

Hij heeft het vooralsnog niet over aantrekkelijk of attractief voetbal gehad. We kunnen hem dus niet afrekenen op oersaai voetbal....want dat gaat het worden.

22 juni 2022 om 23:18

Als je het echt wilt weten zou ik zijn interview even nakijken. Daar heeft kenner juist over 433, aanvallend voetbal en vooral attractief voetbal. Veel positiewisselingen voorin. Dit is ook zijn reden voor zijn Duitse assistent die hij erg goed vind in aanvallende trainingen en organisatie vanuit een moderne blik. Zo nu kun je hem afrekenen en attractief voetbal verwachten .

22 juni 2022 om 23:23

Jawel hoor, daar heeft hij het juist uitgebreid over in het inerview. Voortborduren op de speelstijl van Erik ten Hag. Hoog druk zetten, veel positiewisselen voorin. De door hem aangestelde Duitse assistent is naar het schijnt erg goed in het trainen van aanvallende veldbezetting, looplijnen en variatie in het aanvalsspel. Was juist een erg duidelijk verhaal vond ik waarin ook de nadruk lag op Ajax' filosofie om met buitenspelers en hoge backs te spelen.

De cl winnen als doel stellen is toch totaal onprofessioneel. Overwinteren is fantastisch voor een club uit nl. En als je geluk hebt kom je nog wat verder. Ambitieus zijn is prima, maar een beetje realisme kan geen kwaad.

Sowieso is trouwens eerst roda aan de beurt om de cl te winnen, of was het vitesse ..of toch ado ...ik weet het niet meer.

22 juni 2022 om 23:24

Gelukkig doet hij dat dan ook niet. Niet alles zomaar aannemen wat een redacteur zonder context/in de verkeerde context opschrijft

Ik was totaal niet blij met de aanstelling van Schreuder. Zei vanavond nog tegen een maat tijdens training dat ik het bizar vind dat ze bij hem uitkomen.Net even rustig 11 minuten gekeken naar het interview en daar word ik toch wel vrolijk van.Duidelijk, goede uitleg over speelstijl en een nette man.Hij zegt niet dat hij de CL gaat winnen, maar hij hoopt ooit de CL te winnen… dat is wel een verschil. Die ambitie mag je gewoon hebben al is dat kans zeer klein.Daarnaast, wat hebben we ten Hag de eerste weken belachelijk gemaakt. Spel leek nergens op… de rest is geschiedenis.Ik laat me graag verrassen.

Al die slappe mensen die t raar vindt dat hij als doel heeft om CL te winnen zijn de echte geboren losers. Dat is t hele probleem van Nederland allemaal klein denkende losers die tevreden zijn als ze overwinteren of van pec winnen. Met zo n zielige instelling zal je zeker nooit wat winnen. Gelukkig zijn jullie allemaal geen coach. Jezus wat een slappe mentaliteit hebben de meeste hier 🙈 . Heb je is een coach die gewoon voor t hoogst haalbare wil gaan krijg je allemaal negatieve reacties te lezen. Oioioi wat een poten reacties. Lekker met ze alle iedereen belachelijk maken vanuit je kleine kt kamer met je uitkering in een achterbuurt. Voel je jezelf toch wat minder zielig.
Tuurlijk moet je ambitie èn doelstelling zijn om alles te winnen. Maar voor losers is dat misschien vreemde opmerking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper
O. AertssenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

357 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren