Lukaku niet met open armen ontvangen: ‘Zijn je verraad niet vergeten’

Woensdag, 22 juni 2022 om 16:40Jordi Tomasowa

Romelu Lukaku wordt niet bepaald met open armen ontvangen door de harde kern van Internazionale. Sky Italia meldde dinsdag dat i Nerazzurri een huursom van acht miljoen euro (exclusief bonussen) op tafel leggen om de 29-jarige spits te huren van the Blues, die afgelopen zomer nog 115 miljoen euro betaalden aan Inter voor de Belg. De Curva Nord spreekt duidelijke taal in een open brief over de aanstaande rentree van Lukaku. “We gaan niet lopen kwijlen achter hem.”

Vorig jaar forceerde Lukaku nog uit alle macht een toptransfer naar Chelsea, maar de aanvaller flopte vervolgens volledig in Londen. De wijze waarop de Belg destijds bij Inter vertrok zijn de supporters nog niet vergeten. In een open brief spreekt de Curva Nord zich uit over de komst van Lukaku. “Wij zullen ons niet keren tegen de komst van Lukaku (ondanks zijn gedrag vorige zomer). Maar we zullen hem niet verwelkomen met sjaals of spandoeken. Alles dat we in de toekomst doen voor hem, zal hij moeten verdienen op het veld met nederigheid en zweet."

“Vroeger was hij een koning, nu iemand zoals vele anderen”, zo laat de harde kern weten. “Laat ons duidelijk zijn dat we nooit tégen Lukaku zullen supporteren, maar we zullen ook niet achter hem lopen kwijlen. We zijn het verraad van Lukaku niet vergeten en zijn nog steeds ontdaan.” De Belgisch international flirtte tijdens winterse transferwindow van afgelopen seizoen in een interview met Sky Italia al met een terugkeer bij Inter.

Via een spandoek gaven de fanatieke supporters van Inter destijds een reactie op de flirt van de Belg. “Zij die ontsnappen wanneer het regent tellen niet mee”, viel er op het spandoek te lezen. “Zij die blijven wanneer het stormt, die tellen mee.” Lukaku bekende in het interview met weemoed terug te denken aan zijn tijd bij Inter, waarvoor hij twee seizoenen speelde. Lukaku was in het seizoen 2020/21 een van de grote uitblinkers in het elftal dat de eerste landstitel in elf jaar voor Inter binnenhaalde. Dat de spits vervolgens overstapte naar Chelsea, maakte hem absoluut niet populair bij de achterban van i Nerazzurri, zo besefte hij. "Ik wil allereerst mijn excuses aanbieden aan de fans van Inter, want ik denk dat de manier waarop ik vertrok anders had moeten zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door sitostick)

Als ie er 20 inpegelt hoor je niemand meer klagen. Gaat gewoon slagen daar big Rom!

22 juni 2022 om 17:27

Ze zijn toch eigenlijk nu al door de bocht. Ze zijn het verraad niet vergeten maar ze geven nu al aan dat ze niet tegen hem zullen zijn, en dat hij gewoon weer in genade wordt aangenomen als hij hard werkt. Zo hoort het wat mij betreft ook, maar van de stoere taal is weinig meer over.

22 juni 2022 om 17:46

Zijn door de bocht? Wat betekent dat?

On: Lukaku lijkt constant te falen wanneer hij wordt verwacht te presteren bij topclubs op topniveau. De Curva Nord en Lukakau verdienen elkaar.

22 juni 2022 om 17:50

Dat ze nu al het verzet laten varen. Eerst waren ze veel uitgesprokener, en nu zeggen ze al dat ze niet tegen hem zullen zijn.

22 juni 2022 om 18:24

Dat is toch ook wat ze zeggen in het statement.

“Wij zullen ons niet keren tegen de komst van Lukaku. Alles wat we in de toekomst doen voor hem, zal hij moeten verdienen met nederigheid en zweet.”

Is terug te lezen in het artikel.

Tja.. ergens wel te begrijpen maargoed. Het blijft een spelletje denk ik altijd maar he! 22 volwassen mannen die tegen een balletje aantrappen. Het is maar waar je je zo druk om kan maken!

22 juni 2022 om 17:49

Laten we dan allemaal stoppen met voetbal kijken jongens. Als we alles op die manier gaan beschrijven blijft er geen lol meer over gast.

22 juni 2022 om 17:54

Hehe, ik weet nog dat ik ooit schaatsen zat te kijken, en iemand verloor goud op 1 tiende van een seconde. Zegt de commentator, ach, wat is nou 1 tiende van een seconde op een mensenleven. Zucht. Dan heb je het echt niet begrepen.

22 juni 2022 om 19:25

Heeft de commentator dat serieus gezegd? NOS zeker? Wat een tenenkrommend commentaar altijd bij schaatsen.

On-topic:

Tja kan je niet veel mee natuurlijk. Aan de ene kant blazen ze maar aan de andere kant zeggen ze dat ze Lukaku gewoon accepteren als die doet waar die voor aangenomen wordt.

22 juni 2022 om 21:06

Ik dacht het moment te herkennen en las de zin in de stem van Frank Snoeks, kan dat kloppen? Die man kan dat soort dingen ook zo uit zijn mouw schudden haha.

22 juni 2022 om 19:14

Te begrijpen?

De club moest verkopen, dankzij hem hebben zij 120 mil ontvangen.
Kort erna huren zij hem terug voor 8.mil!!!

Ze moeten juist een standbeeld voor deze man maken

23 juni 2022 om 01:10

Probleem is dat hij aangaf te willen blijven, waardoor Inter Hakimi had verkocht. Daarna wilde Lukaku ineens vertrekken. Als Lukaku gewoon direct had aangegeven te willen vertrekken, had Hakimi nog bij Inter gespeeld.

22 juni 2022 om 20:12

Het gaat wel om heel veel geld waar ze om spelen. Vergeet dat niet, ookal is het maar een bal sport met 22 volwassen mannen

22 juni 2022 om 20:16

Bdb ben ik gedeeltelijk met je eens, klopt het is een spelletje, maar voor de spelers hun werk zoals jij en ik ook ons werk hebben. Dus moeten we ons dan ook daar niet druk over maken?

Ik snap het gevoel wel een beetje . Heb/had dat gevoel ook een beetje met Brobbey want die wilde ook zo graag weg en toen die daar was eigenlijk ook weer gelijk terug . Al heeft Brobbey wel gelijk ze waarden bewezen voor Ajax

22 juni 2022 om 17:53

Met als groot verschil dat Brobbey gratis weg ging en nu geld kost. Terwijl Lukaku een topbedrag heeft opgeleverd voor Inter.

Achja verraad. Deze moderne voetballers kennen geen liefde voor de club en dat is gewoon onderdeel van de sport

22 juni 2022 om 17:33

Ken jij liefde voor je werkgever of ben je weg als een ander bedrijf je het dubbele geeft?

22 juni 2022 om 17:42

@woel

Ik ben het wel met je eens hoor, ik verwacht helemaal geen clubliefde van spelers. Maar toch is het wel anders. Bij mijn werk staan er geen 50.000 man te applaudisseren, je bent er geen fan van als jongere, etc. Dat maakt de band tussen werkgever en werknemer toch wel heel anders. Een band tussen speler en supporters is niet uitzonderlijk. En in negatieve zin kan je het natuurlijk ook goed verbruien, zoals Lukaku, of een Onana, etc.

22 juni 2022 om 18:07

@vernon met alle respect maar wat hebben die 50.000 man te maken met een band? Die 50.000 supporters hebben een band met de club en verwachten dat iedereen dezelfde liefde heeft voor die club waar zij sinds jongs af aan al komen. Supporters verbazen zich dan ook hoe het kan dat spelers niet dezelfde liefde hebben en dat is omdat ze simpelweg van jongs af aan die band nooit hebben gecreëerd. Band tussen club en speler blijft hetzelfde als tussen jou en je werkgever daar doen een aantal supporters niks aan.

22 juni 2022 om 18:19

Verschil is dat die 50.000 mensen er voor zorgen dat spelers extreme bedragen aangeboden krijgen. Ik krijg niet het dubbele van extreem veel salaris aangeboden. Oftewel, hun noodzaak om te gaan is kleiner en de ongemakken worden financieel behoorlijk gecompenseerd. Mi is dit een mooi gebaar van de harde kern! Niets mis mee, laat hem maar aantonen dat hij het waard is om toegezongen te worden.

22 juni 2022 om 18:34

De vergelijking tussen een doorsnee bedrijf en een voetbalclub gaat ook niet helemaal op. Een voetbalclub kun je als kind al fan van zijn en een liefde voor ontwikkelen. Als je uiteindelijk bij zo'n club kan voetballen, ben je dan ook meteen je liefde voor de club kwijt omdat je voor ze werkt?

22 juni 2022 om 19:31

Wat een vreemde vergelijkingen hier allemaal. Hij was al kleine jongen fan van Chelsea dus die club heeft, net als Anderlecht een speciale plek in zijn hart. Bij inter was dat niet het geval maar toen hij daar speelde was dat zo een goede periode voor hem privé en sportief dat die club ook een speciale plek gekregen heeft.

Als je het zo bekijkt is deze hele stoelendans helemaal niet zo speciaal. Hij had een mislukt avontuur bij Chelsea achter de rug en wilde dat rechtzetten. Heeft dan weinig te maken met al dan niet liefde voor inter hebben.

22 juni 2022 om 17:44

Achja ook niet raar opkijken dan als je niet met liefde wordt opgevangen. Supporters hebben namelijk wel liefde voor de club.

22 juni 2022 om 17:47

@Prem_93 Met de enorme bedragen die in het moderne voetbal betaald worden, zal de financiële beloning vast een grotere factor zijn geworden voor velen. Daarentegen is dit niet enkel iets van nu. Zelfs al voordat de eerste voetbalbond ‘professionalism’ legaliseerde (English FA, 1885), was geld al een belangrijke reden voor iemand om zich aan een bepaalde club te binden, met name in het noorden van Engeland (in het zuiden speelde het minder, maar dat is niet zo vreemd als je ziet dat dat clubs van Eton, Cambridge en Oxford enzo betrof).

Bovendien, het is net zo goed van toepassing op de clubs van tegenwoordig. Inter had vorig jaar financiële issues. Toen ze konden cashen op Lukaku, zullen ze daar weinig emotionele pijn van gehad heb, gok ik zo.

22 juni 2022 om 18:23

prem wat weet jij over spelers en liefde voor de club waarvoor deze spelen? Niets, dat is een aanname van jou. omdat Lukaku van zn ene liefde naar de ander gaat hebben de moderne spelers geen liefde meer voor een club?

Was toch te verwachten? Inter aanhang hebben zich laten horen toen hij naar Chelsea wilde vertrekken, nu hij met hangende pootjes terug komt en beseft dat Inter het beste voor hem was denkt de aanhang ook bekijk het maar, ben er wel van overtuigd dat Lukaku het met de tijd goed zal maken door belangrijke goals te scoren

22 juni 2022 om 17:46

Zo streng is de aanhang niet. Hij mag het gewoon komen goedmaken en ze geven nu al aan dat ze niet tegen hem zullen zijn.

Denk ook dat hij zeker gaat slagen. Chelsea was zogezegd zijn droomclub waar hij altijd heeft willen slagen, zeker als ik de filmpjes van vroeger mag geloven. Verder is er voor Lukaku bij zijn vertrek gewoon heel dik voor betaald. Schiet er genoeg in en je bent weer de koning. Wordt wel een droomvoorhoede zo langzamerhand.

Dat uit alle macht een transfer forceren valt ook wel echt heel goed mee hoor. Lewandowski forceert uit alle kracht een transfer. Lukaku had gewoon interesse en Chelsea bood een bedrag dat inter onmogelijk kon weigeren.

Als Lukaku inter zoals twee seizoenen geleden gewoon terug kampioen maakt dan zal er geen haan naar kraaien en zullen die kerels van de curva even hard juichen als al de rest.

22 juni 2022 om 17:28

Lukaku liet wel blijken dat hij heel graag terug naar Chelsea wilde gaan om een aantal dingen recht te zetten (zijn vorige periode) nou dat is flink tegengevallen voor hem, zoals je aangeeft in je tweede alinea denk ik inderdaad dat het wel goed zal komen, Lukaku past perfect bij Inter.

22 juni 2022 om 17:49

Hij wilde zeker weg, maar een transfer heeft die echt niet uit alle macht moeten forceren, wat je wel zou kunnen afleiden uit de inleiding van het artikel.

Snap de harde kern van Inter Milan ook wel, want afgelopen zomer deed Lukaku er alles aan om te vertrekken bij Inter en nu komt hij met knikkende knietjes weer terug bij Inter omdat hij het daar gewoon fantastisch had.

Maar ze geven ook aan dat ze niet tegen de komst van Lukaku zijn en dat hij zich weer moet bewijzen. Als hij gewoon weer verder gaat met het maken van doelpunten zoals hij in zijn eerste periode bij Inter deed, lopen de fans zo weer achter hem aan.

Was gewoon een masterplan van Lukaku. Zat allemaal een idee achter om de club te helpen. Omdat Inter wat geldproblemen had, ging hij voor een groot geldbedrag weg om vervolgens in de clinch te liggen met Tuchel en Chelsea, om vervolgens weer terug te keren naar Inter. De Curva Nord moet hem gewoon dankbaar zijn. Wat een genie die Romelu.

Ik vind dit juist een keurige reactie van deze ultra’s, ze zullen niet tegen hem zijn maar wilt hij ze weer terugwinnen dan moet hij eerst presteren. Denk wel dat hij het goed gaat doen en een heerlijke driehoek gaat vormen met Lautaro en waarschijnlijk Dybala.

Gelukkig gaat het om wat er op het veld gebeurt. Die harde kerntjes voelen zich altijd veel te belangrijk.

Geef het een paar weken dan is hij weer de held. Altijd dat overspannen gedoe van al die harde kernen.

Hij heeft de club wel 115 miljoen opgeleverd. Een mega bedrag waar inter heel veel aan heeft gehad. Uiteindelijk is inter de winnaar en Chelsea de grote verliezer. Die krijgen nu maar 8 miljoen voor een huurperiode

Prima reactie van de harde kern. Lukaku is sowieso een aparte vogel. Vroeger bij Anderlecht was Chelsea zijn droomclub. Drogba zijn grote voorbeeld. Toen opeens Inter, omdat het daar heel goed ging, en toen opeens wilde hij weer heel graag naar Chelsea en nu is inter weer zijn club.. Hij zal het inderdaad moeten verdienen om weer in de armen gesloten te worden van de harde kern.

Nou ja Inter moest hem ook wel verlopen... Dus wees dan boos op de leiding en niet hem.

Lukaku werd met de grond gelijk gemaakt toen hij bij United speelde. Bij Chelsea volledig geflopt, 115mil weg maar veel minder kritiek. Zo zie je maar dat kranten altijd bij United overdrijven.

Oftewel: we tolereren verraders niet maar aangezien deze redelijk kan voetballen mag hij toch voor onze club voetballen.

Het zijn altijd maar de verhaaltjes waardoor lukaku nooit unaniem geliefd zal zijn, integendeel.
Het is al iets te veel geweest en op een bepaald moment houdt het dan op.
Dat hij een tweede keer naar Chelsea ging, hoogmoed komt voor de val.
Ipv gewoon te blijven. Inter had zeker het geld nodig, dus in dat opzicht mogen ze content zijn. Maar Inter was niet de vragende partij dat hij zou vertrekken. Nu gaat hij met hangende pootjes terug.

Voor Lukaku is het wel pijnlijk dat hij 2x mislukt bij Chelsea. Zelfs nadat hij inmiddels via andere clubs een ervaren goalgetter was geworden. Opmerkelijk is dat hij na een half jaar openlijk spijt betuigd van zijn keuze.

Hij had niet weg moeten gaan. Na Hakimi was het gat volgens mij al gedicht. Het rommelde wel tussen Conte en het bestuur, misschien speelde dat mee, maar hij speelde zijn beste voetbal bij Inter en die ploeg ging ook gewoon de CL in.

Vieze smerige verrader.!
Respectloos , Chelsea heeft veel geld betaald voor een laxe hond! Uit eindelijk wou die niet meer vechten voor een plek en nu jankend terug naar Inter. Hoop dat je paar maandjes uit de running bent dat verdien je, je grote voorbeeld Drogba je zal nooit worden zoals hij zielig mannetje

Dat wordt helemaal niks met die gozurt daar. Die moet gaan sleuren en beuken en als het niet lukt zijn die supporters tegen hem … ik voorspel een drama …

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1029 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. FarrisUnknown
A. CordazKeeper
I. RaduKeeper
W. RovidaKeeper
A. BastoniVerdediger
F. CortinovisVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

141 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren