Ajax neemt na tien jaar afscheid zonder officieel debuut in hoofdmacht

Woensdag, 22 juni 2022 om 14:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:40

Ajax heeft afscheid genomen van Enric Llansana. De 21-jarige verdediger annex middenvelder wordt per direct verkocht aan Go Ahead Eagles. Llansana werd in 2012 door Ajax opgenomen in de jeugdopleiding, maar wist nooit zijn debuut te maken in de hoofdmacht. Wel verscheen hij verschillende keren op het wedstrijdformulier en mocht hij zijn opwachting maken in oefenwedstrijden. Zijn contract in Amsterdam liep nog door tot volgend jaar zomer.

Llansana, die beschikt over een Spaans en Nederlands paspoort, werd door Ajax in 2012 weggeplukt bij amateurclub VPV Purmersteijn. De middenvelder maakte op 25 maart 2019 zijn debuut voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Het afgelopen seizoen was Llansana een vaste waarde voor het beloftenteam en kwam hij tot 24 competitieduels, waarin hij eenmaal wist te scoren. Ook staat de Spaans-Nederlandse speler op 27 jeugdinterlands voor vijf verschillende vertegenwoordigende Oranje-elftallen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“De laatste jaren heb ik bij Jong Ajax veel centraal achterin gespeeld, maar bij Go Ahead Eagles is het middenveld mijn beoogde positie", blikt Llansana alvast vooruit op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ja, daar heb ik in de jeugdopleiding van Ajax – vóórdat ik doorstroomde naar Jong Ajax – ook altijd gespeeld. Ik voel me ook meer middenvelder dan verdediger. Het ligt me wel om de verbindingsspeler te zijn tussen achterhoede en voorhoede. Ik ben heel temperamentvol. Aan verliezen heb ik een ontzettende hekel, dan slaap ik heel slecht."

Llansana kijkt uit naar zijn avontuur in Deventer dienst. "Na twee jaar in de Keuken Kampioen Divisie beschouw ik het als een heel mooie stap om bij Go Ahead Eagles te laten zien wat ik zelf in huis heb als middenvelder. Ik wil aantonen dat ik het niveau van de Eredivisie aankan, veel spelen en genieten bij deze prachtige club." Ook technisch manager Paul Bosvelt is in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst. "Enric is positioneel verdedigend goed en kan ook agressief de duels aangaan. Daarnaast is hij in balbezit behoorlijk balvast. Ondanks dat hij in april pas 21 is geworden, heeft hij al meer dan zestig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan."


Poll

Is dit een goede zet van Go Ahead Eagles?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door kalou2005)

Prima speler. Kwam gewoon te kort voor Ajax. Zou me niet verbazen als hij binnen 2-3 jaar wel niveau Groningen/Twente/Heerenveen aan tikt.

22 juni 2022 om 15:18

Jong Ajax houdt zo wel heel weinig centrale verdedigers over. We hebben Aertssen natuurlijk nog, maar ik heb geen idee wie er straks naast hem komt te staan. Voor veel anderen lijkt de stap naar Jong Ajax me nog te vroeg.

Is er iemand die hier meer over weet?

22 juni 2022 om 17:22

Milovanovic zal gelijktijdig meegaan, dat is een aardig talent. Beiden wel linkspoten al is Aertssen behoorlijk tweebenig dus die zal aan de rechterkant moeten spelen. Gooijer is van nature ook een CB maar die heeft al minuten op zijn naam als RB (en deed dit behoorlijk goed). Verder zijn er met Yah en van Gelderen ook twee noodopties vertrokken, dus een extra aankoop zou geen kwaad kunnen. Verwacht heel misschien alleen Delgado die daar kan spelen (en dat is een pure gok).

22 juni 2022 om 18:29

@ticer dit is dus precies waarom zo vroeg mogelijk naar het buitenland verkassen het beste is qua slagingskans. Nu heeft ie tien jaar bij Ajax gezeten en word zo afgedankt aan de Eagles. Ajax supporters 'tsja niet goed genoeg!' en Klaar is Kees. Zat hij eerder bij een Arsenal in de jeugd om daar vervolgens niet te slagen, had de Nederlandse top 5 het nog aangedurfd met hem. Wereld van verschil dan nu van Ajax naar GAE in dezelfde tijdspanne. Waar is de ophef? Trouwe dienst blablabla nu? Dat is het hypocriete hieraan.

22 juni 2022 om 21:03

Dat waag ik te betwijfelen, echt niet alle spelers die bij een club als Arsenal in de jeugd zitten (waarvan het dan nog maar de vraag was of die überhaupt in Llansana zouden zijn geïnteresseerd) en daar niet uit weten door te breken naar het eerste komen terecht bij de top 5 van een competitie in de Europese subtop, of hoger. Da's uiteindelijk ook maar voor een betrekkelijke enkeling weggelegd.

Voetbalclubs zijn anno 2022 bovendien ook niet meer gek, die hebben tegenwoordig allemaal een databank waar de geheime dienst van een land van het formaat Slowakije nog een puntje aan kan zuigen. Die voetbalclubs hadden dan zeer waarschijnlijk alsnog wel de conclusie getrokken dat een club als Go Ahead Eagles wel zo'n beetje het niveau is waar iemand als Llansana zich momenteel begeeft.

Komt er ten slotte nog eens bij dat voor verreweg het merendeel van de voetballers de weg der geleidelijkheid altijd nog het beste werkt. Velen die de cheat code uitproberen door op hun 16e/17e naar met name Engeland te gaan, komen uiteindelijk met hangende pootjes alsnog terug naar Nederland om de benodigde vlieguren te maken. Dan heb je misschien wat meer knaken in de pocket, maar sportief schiet je er effectief weinig tot niks mee op.

Zo de eagles blijven spelers binnenhalen. Ken deze speler niet. Lijkt veelbelovend voor het niveau van de eagles.

22 juni 2022 om 15:23

Er zijn 7/8 (basis) spelers bij Go Ahead vertrokken die vorig jaar veel speelminuten hebben gemaakt. Daar moet natuurlijk wel wat voor terug komen. Er is helaas niet voldoende budget om mee te bieden op de gevestigde namen, maar er wordt leuk ingekocht. Ik denk dat het team al aardig vorm begint te krijgen en nu voldoende potentie in de verdediging en op het middenveld. Helaas hebben we voorin teveel spelers die zeggen dat ze wel een goaltje mee willen pikken, ipv spelers die zeggen dat ze er 15 in gaan schieten. Hoop dat het in de koppies goed zit en niet bij een paar nederlagen op rij geen inzet meer tonen. Van Wonderen kon daar goed mee omgaan, ben benieuwd of Hake dat ook kan.

22 juni 2022 om 15:33

Komt er niet heel veel geld vrij nu Inigo Cordoba is vertrokken? Volgens Capology verdiende hij 2,6miljoen per jaar. Het lijkt me dat je daar een leuk aantal spelers voor kunt halen, daarnaast kan ook een deel van de transfervergoedingen van Noppert en Brouwers worden gebruikt, Kun je misschien toch weer 1a2 nieuwe spelers transfervrij van halen.

22 juni 2022 om 15:38

Cordoba was gehuurd en niet zijn volledige salaris werd overgenomen. Noppert had volgens mij ook maar een contract dat afloopt eind deze maand. Alleen voor Brouwers en Oratmangoen hebben we een transfersom ontvangen. Dacht aan 1 miljoen en 750 duizend. Rest is uit contract, transfervrij of terug naar de eigen club ivm eind van het huurcontract.

Mooi voor Llansana. Gewoon een prima voetballer met fijne techniek en een slimme speler. Denk dat het allemaal te snel voor hem gaat op Ajax niveau en daar boven, maar deze jongen zou best goed z'n ding kunnen doen bij de clubs buiten de top 5 zeg maar.

Had die jongen tegen Vitesse lekker zijn debuut gegund. Nu zat hij weken erbij op de bank en krijgt hij waarschijnlijk nooit meer de kans op een eredivisiewedstrijd in het Ajax shirt

22 juni 2022 om 15:04

Ajax is geen liefdadigheidsinstelling he.

22 juni 2022 om 15:38

Maar als je dan al kampioen bent, de helft van het team nog dronken is van de champagne, en je hebt dan nog een wedstrijd voor des keizers baard..

22 juni 2022 om 15:40

Zelfs met een invalbeurt van 5 minuten geef je die jongen iets waar hij de rest van zijn leven op kan terugkijken en 10 jaar hard voor heeft gewerkt,

Ik ben het eens dat Ajax geen liefdadigheidsinstelling is, maar dit zou net dat beetje extra menselijkheid kunnen zijn.Kwam gewoon tekort voor Ajax, wat absoluut geen schande is. Lijkt zo op het eerste gezicht een prima versterking voor Go Ahead Eagles en wie weet kan Llansana zich vanaf Go Ahead Eagles omhoog werken naar uiteindelijk een hoger niveau. Toch mooi dat Ajax de afgelopen jaren een hoop spelers aan de subtop van de Eredivisie of het niveau onder de subtop heeft afgeleverd, met o.a. Becker, Zeefuik, de Wit, Sierhuis, Cerny, Matusiwa, Kasanwirjo, Timber, Nunnely, Flemming, Doekhi en dus Llansana.

Hebben allemaal toch prima stappen gemaakt en spelen nu bij prima clubs, terwijl bijvoorbeeld spelers als Becker, Zeefuik, Matusiwa en Doekhi na hun vertrek bij Ajax nog mooie stappen hebben gemaakt naar clubs uit het buitenland. En ik denk dat daar op den duur spelers als Kasanwirjo, Timber en Flemming bij zullen komen die een stap hogerop zullen maken binnen de Eredivisie of uiteindelijk naar het buitenland (maar hoop dat ze eerst een stap omhoog maken in de Eredivisie) zullen vertrekken.

Vertrekken trouwens met Musampa en van Gelderen ook twee spelers, wat natuurlijk al langer bekend was. Beide gaan naar FC Groningen en denk dat het voor beide spelers gewoon een goede stap zal zijn.

Go Ahead Eagles is een mooi vervolgstap voor hem. Ajax1 gaat hij toch niet halen en dan is het mooi dat hij nu naar een club gaat waar hij toch in de ED kan spelen.
Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden.

Veel succes Enric!

Zonde dat zulke gasten zich niet een jaartje eerder laten uitlenen, evenals die Van Gelderen. Prima om het eerste jaar bij Jong Ajax in de KKD te voetballen op je 19 jaar. Maar als je naar 20 gaat zou je bij Ajax toch op zijn minst tegen het eerste aan moeten hikken. Is de concurrentie te groot, ga dan na die 34 wedstrijden KKD lekker door naar type clubs als Fortuna, Willem II, Groningen om richting de 34 wedstrijden in de Eredivisie te gaan.

De echte stempel van talent is er in deze tijd wel van af, ondanks zijn nog jonge leeftijd. Natuurlijk kan hij alsnog bij de top van de Eredivisie geraken, maar denk toch dat die jongens zelf ook eerder moeten doorpakken.

Ja hoort alleen maar verkopen en spelers die transfervrij weggaan de eerste trainingen zijn al begonnen maar nog geen zicht op spelers die eventueel gekocht worden , ook nog geen zicht of er wel of geen goede keeper gaat bijkomen niets van dat alles, Er zijn al 3 basisspelers weg ik weet niet wat het komend seizoen moet worden maar ik hoop toch wel dat er onderhand eens wat beweging komt want met de huidige selectie gaat hem niet worden zonder een paar stevige aankopen .

22 juni 2022 om 15:37

Kunnen de posities van Mazraoui, Gravenberch en Haller niet direct worden ingevuld? Een nieuwe spits lijkt me inderdaad geen overbodige luxe, loopt er nog iets in de jeugd rond?

22 juni 2022 om 15:44

Ik zou inderdaad zeggen dat Mazraoui wordt opgevangen door Rensch, Gravenberch door Taylor / Kudus. Zodra Haller verkocht wordt zullen ze zeker doorschakelen op Bergwijn en Brobbey.

22 juni 2022 om 17:23

Vergeet niet dat de transfermarkt nog niet open is he.

Het zijn schitterende dagen die transferperiode. Voor ons een super aanwinst met een lang contract, die gaat over 2 seizoenen wat winst opleveren. Ga zo door Paul en kees!

Lekker bezig H2, Jong Ajax wordt aardig opgeruimd. Dit keer zelfs een transfersom gekregen. Voor GAE is dit een topper trouwens, ik had hem bij de subtop verwacht. Over 2 jaar zie ik hem wel een stap richting pakweg AZ maken, was een vd beteren bij Jong dit seizoen op een secundaire positie. Had van mij wel mogen debuteren, genoeg wedstrijden waar Alvarez rijp was voor een wissel. Misschien ooit in de toekomst.

Jong Ajax heeft nu wel echt alle verdedigers doorgeselecteerd. Echt 4/5 stuks die weg zijn. Geen overbodige luxe om de markt op te gaan, want ik ken er maar 3 die door kunnen schuiven op korte termijn.

Zonde ik zag het wel in hem zitten. Maar als je op je 21e nog niet bent gedebuteerd wordt het wel een heel lastig verhaal.

met een Spaans paspoort had ik een goede zaakwaarnemer genomen en Spaanse clubs laten polsen of er interesse is.

Toch wel benieuwd naar Cambuur en de Eagles komend seizoen. Zo'n eerste seizoen is vaak prima te doen voor een promovendus, maar dan komt dat lastige tweede seizoen. Veel basisspelers vertrekken doorgaans en de kans dat je met veel nieuwe spelers meteen een goed collectief neerzet is niet erg groot. Zeker gezien de kwaliteit van de nieuwelingen vaak wat te wensen over laat. Nec zal daar waarschijnlijk minder last van hebben daar ze simpelweg meer inkomsten kunnen genereren.

22 juni 2022 om 20:14

Ieder seizoen dat we in de eredivisie kunnen spelen is mooi meegenomen op dit moment. Ik merk dat er wordt gewerkt aan funderingen om in de toekomst hogere ogen te kunnen gooien. Zo liggen er plannen om de laatste 2 tribunes te vervangen en wordt er meer geïnvesteerd in langer lopende contracten van talenten. De onverwachte promotie en vroege handhaving helpen zeker mee om een jaar af te snoepen van het jarenplan wat er lag en weg die is ingezet. Mogelijk komt er deze week nog één speler bij en zal halverwege augustus een balans worden opgemaakt en kijken we waar een goede gevestigde speler buiten de boot valt. Handhaving is weer het doel en samen met de promovendi zullen we moeten vechten voor lijfsbehoud. Er zullen weer wat ploegen onderin gelijkwaardig zijn aan elkaar. Go Ahead, Excelsior, Sparta, Volendam, RKC en Emmen, allen zullen moeilijke momenten en slechte reeksen krijgen.

23 juni 2022 om 10:33

Ja leuk zeg. Goed dat er goed nagedacht wordt over het stapsgewijs opbouwen van de club. Zo'n (onverwachte) promotie kan het e.e.a. in een sneltreinvaart brengen. Eredivisie inkomsten zijn natuurlijk nooit weggegooid en met de bezetting van komend seizoen zijn er wel meer ploegen die niet veel uit te geven hebben en het onderin moeten gaan beslissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 24 1 5 1
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 33 3 3 1
2019/2020 Ajax U19 12 2 4 1
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren