Bedrijvig FC Utrecht werkt in diepste geheim aan transfer Bas Dost

Woensdag, 22 juni 2022 om 12:46Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:51

FC Utrecht hoopt te stunten met de komst van Bas Dost, meldt Voetbal International. De spits van Club Brugge verscheen in Nederland al op verschillende lijstjes, waaronder die van de Domstedelingen. Ook FC Emmen en Feyenoord zouden naar verluidt in de markt zijn voor de aanvaller. Volgens het voetbalweekblad werkt Utrecht 'in het diepste geheim' aan de transfer van Dost. Het is niet bekend of de boomlange spits zelf iets voelt voor een terugkeer op de Nederlandse velden.

De poging van Utrecht om Dost terug te halen naar de Eredivisie heeft volgens het blad 'een serieuze kans van slagen'. De naam van de 33-jarige aanvaller, die bij Club Brugge over een aflopend contract beschikt, werd de voorbije weken met menig club in verband gebracht. In Emmen hopen ze Dost te kunnen verleiden tot een terugkeer. De in Deventer geboren aanvalsleider begin zijn professionele loopbaan in 2007 bij de club uit Drenthe. Ook Feyenoord en een niet nader genoemde club uit Duitsland zien in Dost een gewenste versterking voor de aanvalslinie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Niels Dijkhuizen, journalist van RTV Drenthe, meldde maandag op Twitter dat de 33-jarige spits niet naar Feyenoord gaat. FC Utrecht lijkt nu de beste papieren te hebben. De ploeg van de nieuwe trainer Henk Fraser is op zoek naar een afmaker, daar Tasos Douvikas tot op heden nog geen potten wist te breken. De Griek kwam afgelopen seizoen in 36 competitiewedstrijden tot 9 treffers. Ook reservespits Henk Veerman, die in de Domstad nog een contract heeft tot medio 2024, wist geen onuitwisbare indruk achter te laten. De boomlange Volendammer trof slechts één keer doel in tien Eredivisie-duels.

De clubleiding van Utrecht is bezig met een drukke transferwindow. Taylor Booth (Bayern München), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Nick Viergever (Greuther Fürth), Vasilis Barkas (Celtic), Calvin Raatsie (Ajax) en Joshua Rawlins (Perth Glory) werden al aangetrokken. Bovendien staat de club op het punt om met Daishawn Redan een nieuwe spits aan te trekken. De aanvaller moet worden gehuurd van Hertha BSC met optie tot koop. Ook Nordin Amrabat wordt genoemd in stadion Galgenwaard. De voormalig Marokkaans international moet dan wel worden losgeweekt bij AEK Athene, dat niet lijkt mee te willen werken aan een transfer.


Poll

Doet FC Utrecht er goed aan om Bas Dost aan te trekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door zinedane)

Gaat nog leuk worden zo, wie de topscorerstitel komend seizoen in de wacht gaat slepen.

22 juni 2022 om 12:57

Ze hebben bij Utrecht laten zien dat een type Dost wel werk. Dus ja als het dan toch werk kan je er maar beter 2 hebben?
Uiteraard ligt de lat bij Dost hoger maar qua spel is het wel 1 pot nat

22 juni 2022 om 13:43

Met wie hebben ze dat laten zien dan?

22 juni 2022 om 13:43

Wie is die andere spits dan waarbij het werkte? Geen veerman lijkt me, want hij is (1) een ander type spits en (2) werkt het niet echt met hem

22 juni 2022 om 13:54

Haller

22 juni 2022 om 14:01

Iets met sarcasme. Sorry dat ik geen nuance in mijn bericht kon gooien zodat de sarcasme duidelijk werd

22 juni 2022 om 14:10

Haller is toch zo'n zelfde type speler? Ging best aardig bij Utrecht als je het mij vraagt

22 juni 2022 om 14:12

Mike ligt toch ook aan de aanvoer.
De laatste 2 jaar spelen ze waarschijnlijk anders. Veerman moest werken en lopen ja dat is niet voor zijn spel gemaakt.

Dynamisch duo samen met Henk Veerman in een 4-4-2. Sterkte Utrecht!

22 juni 2022 om 12:55

Veerman en Dost... dan heb je voorin twee aanspeelpunten zonder enige wending. Tenzij je alleen maar afhankelijk wilt zijn van voorzetten wordt dat echt dramatisch. Elke club die een beetje druk naar voren zal durven geven gaat Utrecht dan kapot spelen. Zou dit een domme transfer vinden van Utrecht

22 juni 2022 om 13:26

hoezo dom? is toch een hele slimme transfer, heeft bewezen overal te scoren, en kan samen met douvikas in de spits spelen, zodat Dost de bliksemafleider kan zijn en dan komt douvikas beter tot zijn recht dan de manier waarop hij vorig seizoen vaak in zijn eentje voorin stond.

23 juni 2022 om 10:49

Dan heb je toch 4 ton weg gegooid voor Veerman? Een vrij vergelijkbare speler, weliswaar met een lager niveau dan bas dost. Maar wel een prima speler voor Utrecht. Ik denk dat Utrecht zich veel beter kan richten op buitenspelers die de club echt al jaren mist. Jongens als Mahi, Sylla en Boussaid waren allen geen echte buitenspelers. Je mist aanwas van de flanken

22 juni 2022 om 12:59

Utrecht gaat geen 442 spelen onder henki of het word 352 of 532

22 juni 2022 om 13:21

Henk Veerman is eenzelfde soort spits. Die moet gewoon weg. Wat ie de laatste weken heeft laten zien is werkelijk abominabel.

22 juni 2022 om 15:38

Laatste weken heeft laten zien? Hij heft na zijn transfer 3 volle wedstrijden gespeeld.
1e wedstrijd invaller, laatste wedstrijd geblesseerd geraakt en 6 wedstrijden niet kunnen voetballen. Na zijn blessure welgeteld 43 minuten ingevallen in 3 wedstrijden...

Ik weet niet met hoeveel spitsen utrecht wil gaan spelen, maar als je veerman, douvikas, redan en mahi hebt en vervolgens dost gaat halen dan lijkt me dat overbodig

22 juni 2022 om 12:54

Mahi is helaas meer geblesseerd dan fit. Veerman is een breekijzer en naar het schijnt kan die terug naar Volendam. Douvikas naast een Dost zou kunnen werken. Of meer om Dost heen. Tasos staat nu voornamelijk op een eiland. Het meest belangrijke is dat de toevoer van de spits(en) beter word verzorgd.Dan heb je Redan en Mahi achter de hand en eventueel Veerman.

22 juni 2022 om 13:04

Zonde om te horen van Mahi. Je kunt wel stellen dat het na groningen niet veel meer is. Toch jammer, vind het altijd een leuke speler. Hoe doet balk het trouwens?

22 juni 2022 om 13:06

Balk is verhuurd aan Cambuur omdat hij te kort komt voor het eerste van FcU.

22 juni 2022 om 13:11

Had hij toch beter bij groningen kunnen blijven, het steeg alleen naar zijn hoofd na een goede pot tegen ajax. Overigens wel leuk dat ik zijn opvolger was bij mijn stage.

22 juni 2022 om 12:55

Ik snap sowieso bijster weinig van het aantrekken van Veerman en Redan. Douvikas vind ik nog wel potentie hebben en zou ik niet afschrijven. Mahi en Dost zou best een goed koppel zijn voorin.

22 juni 2022 om 13:15

Frezer speelt het liefgste zonder spitsen.

Ik lees in het diepste geheim en VZ m,eldt het aan alle miljoenen lezers. Lijkt het kabinet wel

Geheimpje he niet doorvertellen..

22 juni 2022 om 12:55

Twente is bezig met Messi en Ronaldo. Ps is een groot geheim. Niet door vertellen hé?

Veelbelovende aanwinsten in de Eredivisie. Van Walter Benitez tot Tannane en van Yilmaz tot misschien Dost. Hopelijk komen Bergwijn en Brobbey erbij ;-).

22 juni 2022 om 12:58

Mochten die twee toch naar Ajax gaan, voorzie je dan geen problemen qua speeltijd? Wie gaat er in de spits spelen bvb? Zou dat alleen Brobbey zijn moet je wel wat moeilijke keuzes maken met Bergwijn, Antony en Tadic.

22 juni 2022 om 13:14

Als Bergwijn komt zal Antony naar United gaan. Ze kunnen niet allebei spelen. En ze gaan natuurlijk geen van beiden genoegen nemen met een plek op de bank.

22 juni 2022 om 13:26

Maar bergwijn speelt toch vanaf links? Dat is zijn beste positie. Dus is het niet logische om Anthony te laten gaan toch? Tadic

22 juni 2022 om 13:48

Waarschijnlijk word het gewoon Bergwijn-Tadic-Antony en dan veel rouleren. Verwacht ook niet dat Ajax Antony laat gaan ondanks alle berichten.

Opvallend bericht na de afwijzing van Feyenoord.

Ik kan speculeren of bijdehante opmerkingen maken, maar ik ben dan gewoon oprecht nieuwsgierig naar de beweegredenen.

22 juni 2022 om 13:05

Hij wilt gewoon niet voor Feyenoord spelen, een andere reden zou ik niet kunnen verzinnen. In alles is Feyenoord een grotere club dan Utrecht, mocht dit waar zijn dan is hij wel een man van principes.

22 juni 2022 om 13:09

Maar ook dat is een speculatie en zo kan ik er nog tig verzinnen...

22 juni 2022 om 13:11

Of hem is duidelijk gemaakt dat hij bij Feyenoord geen basisplek krijgt en/of vooral als pinchhitter gebruikt wordt. En bij Utrecht dan weer voor de basis komt. Maar dat blijft inderdaad allemaal speculeren.

22 juni 2022 om 13:35

Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat Dost veel zin heeft van de bank in Brugge naar de bank in Rotterdam te verhuizen. Hij heeft simpelweg niet de (fysieke) eigenschappen die Slot zoekt in een spits. Zou toch mooi zijn voor hem om in zijn laatste voetbaljaren nog veel minuten te mogen maken. Die kans lijkt me bij Utrecht groter dan bij Feyenoord.

lijkt me lastig om zo diep in het geheim te werken aan een transfer , als het over staat aangegeven :D

Speelt ie toch nog een wedstrijdje in de Kuip!

Ik ben toch wel verbaasd dat mensen de komst van Dost toejuichen. Hij heeft tlch net zoals Veerman aanvoer nodig en in een team geleid door Fraser moet je het als spits toch vaker zelf zien te redden. Dost is kwaliteit, maar tenzij de speelstijl aanvallender is als onder de vorige teams van Fraser verwacht ik er weinig van

Ik heb het idee dat Utrecht altijd 5 nieuwe spitsen per seizoen haalt maar dat er nooit eentje presteert.

22 juni 2022 om 13:12

Meestal zijn het 5 nieuwe middenvelders😜

22 juni 2022 om 14:06

er hoeft maar weer 1 nieuwe haller tussen te zitten....

Zoals al door enkele analisten is gezegd, Utrecht haalt echt iedereen die los en vast zit. Vooral grote namen die het in het buitenland niet helemaal (meer) maken, zijn bijna per definitie interessant voor Utrecht. Een echte lijn kan ik er niet in ontdekken, en het kost wel handenvol geld. Ik heb het idee dat v. Seumeren dit wel stoer vindt overkomen, maar je zou veel meer met dat geld kunnen doen dan wat er nu gebeurt. Investeer in een duidelijke speelwijze (fraser is niet de juiste keuze lijkt me) met jonge talenten. Nu is het al jaren een allegaartje, dat ook al jaren tegenvalt. Ik vraag me af of ze komend jaar wel 'de top drie gaan aanvallen'.

22 juni 2022 om 13:41

Klopt, het lijkt wel alsof de technisch directeur daar een soort real-life FIFA probeert te spelen. Op papier aantrekkelijke namen en individueel ook goede spelers maar totaal niet in balans. Vorig jaar bijvoorbeeld heel veel, weliswaar goede, middenvelders die redelijk op elkaar leken maar een gebrek aan echt goede buitenspelers. Dit jaar opeens veel spitsen. Vergelijk dat met een Twente, op het oog misschien iets minder spectaculair maar wel beter doordacht. Ik zou als ik Van Seumeren was eens werk maken van een echt goede technische man als je echt stappen wil maken.

Utrecht heeft nog iets af te handelen met Feynoord betreffende Hendriks en kapen Dost weg...
Dost lijkt me een prima spits voor Utrecht voor de korte termijn

Ha!! Heeel toevallig schoot dit gisteren nog door mijn hoofd! 'wat als Dost naar ons zou komen.. Zou Utrecht hiermee bezig zijn?'. En nu lees je dit bericht.. nice! Laat maar zo snel mogelijk komen!!

22 juni 2022 om 14:15

Ga maar snel wat andere spelers in je hoofd halen als je zo'n voorspellende gave hebt. Neymar wellicht?

Zometeen Bas Dost, Wilfried Bony en Burak Yilmaz in de Eredivisie. Wordt nog een leuke race voor de gouden schoen dit jaar, al denk ik dat Brobbey gaat winnen mocht hij komen.

22 juni 2022 om 14:06

Of de gouden rollator.

22 juni 2022 om 14:13

Las ergens dat Bony weer vertrok bij NEC.

Zo geheim is het dus niet ...

Gaat Emmen hem dan toch niet over de streep kunnen trekken? Hij is wellicht ook nog wat te goed voor Emmen en heeft blijkbaar nog net genoeg power om voor een ploeg als Utrecht uit te komen. Goede spits voor Utrecht iig.

Haha de zoveelste poging van Utrecht om zogenaamd aan te haken zeker? Fiascootje in de maak, Fransje wil zeker heel graag van z’n miljoenen af 😂

22 juni 2022 om 15:02

ach ja beter zo dan het met afdankertjes moeten doen die verder niemand wil, in een stadion dat niemand eigenlijk wil, en nu de russische roebels opdrogen wordt het helemaal bagger, dan liever een eigenaar die wel zijn geld er in stopt.

Utrecht begint al aardig een koop cubje te worden. Ieder jaar 8 a 9 nieuwe spelers waar ze vervolgens netjes mee in de middenmoot spelen.

Je hebt veerman nog geen half jaar geleden gehaald en dan nu bezig met Dost. Vreemd … Dat zijn precies dezelfde spelers… misschien dat veerman dan zal vertrekken ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

70 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 26 12 1 0
2020/2021 Club Brugge 19 9 0 0
2020/2021 Eintracht Frankfurt 12 4 3 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 24 8 2 0
2019/2020 Sporting Portugal 1 0 0 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren