Al-Khelaïfi houdt zich niet in: ‘Hij heeft geen idee, LaLiga is dood’

Woensdag, 22 juni 2022 om 10:25 • Laatste update: 11:49

Nasser Al-Khelaïfi heeft in een uitgebreid interview met MARCA een boekje opengedaan over het project van zijn club Paris Saint-Germain. De voorzitter ging onder meer in op de veelbesproken deal met superspits Kylian Mbappé en de aanklacht omtrent Financial Fair Play die de Spaanse bondsvoorzitter, Javier Tebas, indiende tegen PSG en Manchester City. "Niemand zegt ons wat wij wel of niet kunnen."

Recent stapte de directie van LaLiga naar de UEFA om een officiële aanklacht in te dienen tegen PSG. Eerder ondernam het bestuursorgaan dezelfde stap om Manchester City voor de rechter te slepen. De Spaanse bond is het niet eens met het gesjoemel met de Financial Fair Play-regels, die de twee rijke clubs continu lijken te omzeilen. "Het is schandalig dat een club als PSG, die vorig seizoen een verlies van meer dan 220 miljoen euro rapporteerde na in voorgaande seizoenen verliezen van meer dan 700 miljoen euro te hebben opgelopen, zo'n overeenkomst kan sluiten", zei bondsvoorzitter Tebas over de exorbitante deal van de Parijzenaren met Mbappé.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Wie is Tebas? Ik ken die man niet”, zei Al-Khelaïfi cynisch over de aanklager. “Ik accepteer niet dat anderen ons de les lezen. Als wij iets doen, is dat omdat het kan.” Vervolgens benadrukt de veelbesproken voorzitter dat vorig jaar hetzelfde liedje klonk. “Met Messi zeiden mensen ook dat het financieel onmogelijk was. Maar we hebben geld verdiend met Messi en zullen geld verdienen met Mbappé. We verspillen geen tijd aan wat naar buiten komt in de media.” Tot slot maakte de Qatarees van de mogelijkheid gebruik om een sneer uit te delen naar Tebas en zijn competitie. “Hij heeft geen idee. Hij moet zich op zijn eigen competitie richten, want LaLiga is een beetje dood.”

Deal met Mbappé
Ook buiten de wettelijke context werd ‘project-Mbappé’ hevig bekritiseerd in Spanje, niet allerminst omdat Real Madrid voor lange tijd de eindbestemming leek van de Franse wereldkampioen. Florentino Pérez stelde dat Mbappé in vijftien dagen tijd 180 graden draaide ‘door politieke en economische druk’. Al-Khelaïfi verdedigt zijn pupil. “Ik weet niet wat Real Madrid gezegd heeft. Ik weet al achttien maanden dat Mbappé wilde blijven. Zij boden in de zomer 170 en 180 miljoen. Hun aanbod was beter dan dat van ons. Mbappé was geïnteresseerd in het project en voetbal. Hij wil zijn stad, land en club vertegenwoordigen. Hij heeft niet gekozen voor het geld en het is oneerlijk dat over hem te zeggen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door alkmaar54)

Vind het wel mooi om te zien dat de Spaanse clubs in de positie komen die elke Nederlandse clubs jaarlijks heeft. Een buitenlandse club kan meer betalen, dus in dit geval komt de speler niet. Nou ze weten niet waar ze het moeten zoeken.

22 juni 2022 om 10:36

Club-s #karma. Uiteindelijk zie je dat Rusland en Portugal ook niet meer de mogelijkheden hebben. Ben blij dat wij met z'n alle een gezond financieel beleid voeren. Incidenten nagelaten.

23 juni 2022 om 05:48

Rusland is niet meer aantrekkelijk en Portugal smijd niet met geld hoor. Ze investeren in jonge spelers zoals Felix en die aanvaller die deze week naar Liverpool ging voor in totaal 100 miljoen. Als je zoveel winst maakt en zo goed steeds weer nieuwe scout, kun je structureel in de subtop meedoen. Portugal is niet rijk en groot. De steden zijn geen miljoenen steden. In potentie heeft Nederland meer kans, maar Portugal heeft één heel groot voordeel en dat is dat ze goede banden met latijns Amerika hebben vanwege de taal. Met name Brazilië. Ze proberen zoveel Braziliaanse talenten en dan krijgen de Argentijnen en andere latino's snel het idee dat Portugal de ideale springplank is naar de top vanaf Zuid Amerika. Ajax probeert die lijn laatste jaren ook steeds meer in te zetten. Spelen nu al meer latino's in de Eredivisie dan 10 jaar terug. PSV begon er eigenlijk het eerst mee. Nu lopen ze bij Feyenoord en AZ ook.

22 juni 2022 om 10:39

Behalve dat de Spaanse clubs de titels in Europa vooralsnog gewoon aan elkaar blijven rijgen. Real Madrid heeft dit jaar nota bene zijn club eruit geknikkerd en daarna de hele Engelse top. Vorig jaar won Villarreal de EL ook nog eens.

22 juni 2022 om 10:48

Ik ben zelf ook barca fan en gun iedereen een op het veld verdiende titel. Blijft alleen krom dat er totaal geen eerlijk systeem is. Het voordeel van een grotere competitie met meer aantrekkingskracht, is al voordeel genoeg. Dat zal altijd zo blijven.

22 juni 2022 om 15:17

Ergens heeft de beste man uit Qatar gelijk. Het gaat niet zozeer om het succes van de individuele Spaanse clubs. Maar Laliga geneert tov de premier league steeds minder inkomsten. Het vertrek van Messi en het niet kunnen aantrekken van Mbappe helpt daarbij niet. Daarnaast worden de inkomsten in Spanje heel scheef verdeeld (tov bijvoorbeeld PL). Barca en Real krijgen veel meer dan bijvoorbeeld nr 3 (ath.m) die scheve verdeling gaan ze aanpassen waardoor op de lange termijn Real en Barca minder geld hebben (relatief tov PL). Dit zou dan kunnen leiden tot minder succesvol in Europa omdat het financiële gat groter wordt.

22 juni 2022 om 23:40

Ach, het voetbal gaat altijd in golven, maar de absolute top zoals Real, Barca en Bayern zullen altijd overeind blijven, ongeacht de competitie waarin ze spelen. Barca heeft een paar off-seasons, als de strijd tussen Real en Barca weer eerlijker is, komt daar meer aandacht voor. Daarnaast begint de subtop van Spanje wel breder te worden met Villarreal en Betis die steeds nadrukkelijker aanwezig zijn. Tel daarbij een slapende reus als Valencia op en zo slecht is het niet.

23 juni 2022 om 17:56

Real madrid wint de cl’s voor spanje. Barca doet al jaren niks. @fcb_catalunya

22 juni 2022 om 10:40

Inderdaad wel ironisch te noemen. En uiteindelijk houdt de FFP toch voornamelijk de status quo in stand in plaats voor gelijkheid te zorgen in de voetbalwereld.

Wat natuurlijk wel niet wegneemt dat het belachelijk is dat de UEFA zijn eigen regels niet kan opleggen aan bepaalde clubs.

22 juni 2022 om 13:26

De FFP is buitenspel gezet door corona. Neem aan dat deze binnenkort toch wel weer zijn intrede doet en PSG dan weer andere addertjes gaan zoeken.

22 juni 2022 om 14:03

City is er ook al aan ontkomen. Die reglementen worden door een goede advocaat 90% van de tijd gewoon totaal met de grond gelijk gemaakt.

22 juni 2022 om 19:57

De eigen FFP regels zijn aan geen enkele club opgelegd afgelopen jaren. En maar goed ook want een hele hoop clubs hadden niet Europees mogen spelen als ze dat wel gedaan hadden.

22 juni 2022 om 10:43

Ik denk dat dat wel meevalt. Voor veel spelers blijft spelen voor Real Madrid of Barcelona een droom. Tchouameni kon ook naar PSG voor een beter salaris, maar koos voor Real. Christensen en Rudiger konden bij Chelsea ook een verbeterd contract tekenen en meer gaan verdienen. Toch willen ze naar Spanje. Lewandowski wil ten koste van alles naar Barca terwijl Bayern in alles beter is op dit moment. Christensen zei: “Het maakt niet uit in welke positie een club zit, het blijft geweldig om te kunnen zeggen dat je voor een club als Barca mag spelen.”

22 juni 2022 om 10:50

Meneerja, over het algemeen met je eens. Echter denk ik dat Lewandowski een nieuwe uitdaging wil en Christensen (die eerst al bijna akkoord was) na de komst van Tuchel en meer speeltijd ineens veel meer wilde eisen voor zijn contractverlenging. Voor Rudiger is Real Madrid wel een droom voor hem uitkomt.

22 juni 2022 om 13:25

Omdat de Spaanse bond een mening geeft betekent niet dat Real Madrid in dezelfde positie zit als de Nederlandse ploegen?
Real Madrid heeft het rooskleurig voor elkaar en kan maar wil het niet betalen. Lijkt mij ook logisch omdat je niet 1 iemand van alles geeft terwijl de rest het niet krijgt. Daarnaast doet Real Madrid niet mee aan het beleid van PSG door oude vedettes te halen.

Real laat volgens mij aan de prijzen duidelijk zien dat ze niet zijn gedaald maar slimmer beleid voeren voor op de lange termijn.

22 juni 2022 om 13:35

Sergio Ramos is geen oude vedette, die is nog top fit. Wat een goede speler.

22 juni 2022 om 14:54

Hartstikke fit die Ramos. 12 wedstrijden gespeeld dit seizoen. Dat noem jij fit? Real Madrid heeft het hartstikke slim gespeeld door hem te laten gaan ook al was hij mijn favoriete speler van Real Madrid.

22 juni 2022 om 13:31

Champmanus, Spaanse clubs zitten helemaal niet in die positie.

Ten eerste, ze zeuren niet, Perez gaf vorige week nog een vrij nette reactie op de hele Mbappe-saga.

Ten tweede, Spaanse clubs blijven ondanks dat clubs meer kunnen betalen nog steeds succesvol, zie de EL winst van Sevilla in 2020 en afgelopen zomer de CL overwinning van Real Madrid.

Ten derde, spelers dromen nog steeds van Real Madrid en Barcelona. Barcelona zit vrij diep in de shit, toch kwam Ferran Torres bijvoorbeeld naar de club. PSG bood meer geld aan Tchouameni en aan Monaco, Liverpool was ook in de race voor de Fransman. Toch wilde hij naar Real Madrid, puur vanwege sentiment. Het gaat niet altijd om geld namelijk.

22 juni 2022 om 13:41

Ik doelde meer op barca, had ik idd specifiek moeten benoemen. De reactie van perez was idd heel goed. Ik als barca fan schaam me voor het beleid, zoals het op korte termijn verkopen van rechten. Als het aanklampen in de bergen in de tour. Alleen om zijn eigen periode als president glans te kunnen geven. Maar je snapt wel het punt dat het beleid van Nederlandse clubs komende jaren ten opzichte van meerdere landen ons ten goede gaat komen. Ik gaf ook aan dat verschil qua aanzien en grote van competitie altijd zal blijven. Maar dat eerlijke speelveld op financieel niveau is ver te zoeken. En ja dan geniet ik wel vd kinderachtige reactie van de Spaanse competitie. Die alle clubs vertegenwoordigd. Groeten uit Spanje btw

22 juni 2022 om 14:04

Nee je hebt gelijk. Hun fans zitten plots in een positie waarin er grotere vissen in de zee zijn. Hebben ze ook al een jaar of 10 niet meer meegemaakt.

22 juni 2022 om 14:13

@lierse, dank je wel. Dit was mijn hele punt alleen een stuk meer concreet zoals jij het benoemd.

22 juni 2022 om 15:21

Ach mensen, waar maken we ons druk om? Wat Al Khalifa eigenlijk bedoelt te zeggen is dat de Liga dood is omdat de Super League de toekomst heeft. Ironisch genoeg, dat weten ze bij Real Madrid natuurlijk ook wel. de Super League is echt nog de enige manier voor die topclubs van Europa om hun dure hofhoudingen in de huidige markt van stijgende looneisen van spelers, oplopende inflatie en concurrentie van clubs met eigenaren met heel erg veel geld in stand te houden. Want in de huidige verhoudingen en de huidige opzet van de CL is dat niet meer vol te houden.

Dus die Super league komt er wel. Kwestie van tijd. En nee, supporters en andere romantici gaan dat niet tegenhouden, dat geef ik je alvast op een briefje.

22 juni 2022 om 15:51

Ik snap waar je op doelt wat betreft fans, misschien is het mijn fout dat ik dat niet goed lees, maar je had het natuurlijk beter kunnen benadrukken. De reactie van de Spaanse competitie en de fans vind ik ook zeker kinderachtig. Echter de reactie van de fans op Mbappe zelf niet, die heeft Madrid al een tijdje aan het lijntje gehouden.

22 juni 2022 om 16:19

Ben ik zeker met jou eens. Madrid is zeker goed bezig. Maar tebas spreekt namens de hele competitie. Mischien kan hij zich beter met zn eigen verantwoordelijkheden bemoeien.

22 juni 2022 om 19:30

Onzin.. het geld komt al jaren van smeriger partijen die hun zooi komen witwassen.. de Super League zou het alleen maar makkelijker maken grotere sommen geld wit te wassen..

22 juni 2022 om 20:00

Nee die Superleague komt er niet. Er is veel teveel weerstand tegen en dat maakt het erg moeilijk voor clubs om nationaal te blijven spelen en in een SL te spelen. Elke club heeft allang becijferd dat ze zonder nationaal voetbal ten dode opgeschreven zijn.

Heeft iedereen zijn bingokaart paraat? Ik pak de popcorn!

22 juni 2022 om 12:20

Ik kan er oprecht van genieten. 2 toonaangevende clubs die beetje ruzie maken wie de grootste piemel heeft. Hoop echt dat die 2 elkaar treffen komende seizoen en stel je voor Mbappe scoort? Poh

22 juni 2022 om 13:27

Waar maakt Real ruzie?

22 juni 2022 om 13:48

Maurootje, sorry maar hier sla je toch de plank mis. Welke clubs heb je het over? Tebas is voorzitter van de competitie.

22 juni 2022 om 18:05

En stel je voor dat real dan alsnog door gaat😉

Uiteraard kinderachtig van Tebas, maar ook Al-Khelaïfi laat zich hier kennen. Snap echt niet dat je in hier in deze positie niet gewoon boven staat ipv zo kleinzerig te reageren.

22 juni 2022 om 11:33

Botsing van egootjes lijkt me. Ook zo'n zin als 'wij laten ons door niemand de les lezen'. Man wat een testosterongelul, en dat is dan bestuurder. Deze man maakt hier een zandbakindruk, en dan bedoel ik uiteraard niet zijn afkomst, maar zijn gedrag alsof hij een kleine (k)leuter is die niks met kritiek kan. Ook weer dat 'we trekken ons niks aan van wat in de media komt' en je het vervolgens heeeel erg aantrekken.

22 juni 2022 om 13:45

Ja inderdaad, ben benieuwd waar Tebas nu mee gaat komen

Hahaha, deze man hè. Ik moet wel zeggen dat ik het ergens nog mooi vind ook. Iemand met zóveel geld die even in het voetbal komt en iedereen de mond snoert!

Er is niemand die daar tussen kan komen want de Fifa steunt alles netjes wat meneer doet

22 juni 2022 om 14:46

Hij 'snoert' alleen de mond omdat de FFP regels even niet gelden in Coronatijden (onbegrijpelijk eigenlijk, omdat dit de ongelijkheid meer in de hand werkt). PSG is een ordinair miljardairsclubje geworden, net als Man C. In het bedrijfsleven zal zoiets op deze schaal nooit voorkomen. Ik hoop vooral dat de FFP flink wordt aangescherpt zodat we een veel eerlijker speelveld krijgen in Europa. Maar heb heel erg het gevoel dat ik nogal naief ben als ik dit hoop.

Hahahah La Liga is een beetje dood. Real Madrid heeft jullie er net uitgeknikkerd en daarna City en Liverpool verslagen. Beetje respect mag wel voor zo'n prestatie, zeker als je zelf met een sterrenensemble het zo weggeeft tegen Real. Wat een clown haha.

22 juni 2022 om 10:40

Ja precies! En zelf in de Franse competitie uitkomen..

22 juni 2022 om 10:42

Dat heeft op zich niks met de competitie te maken natuurlijk. Afgelopen seizoen was weldegelijk een relatief ‘saai’ seizoen vond ik als semi-passieve volger van de competitie. Zeker voor de titel, al was dat in Frankrijk nog erger. Wel was het spannender voor de Europese plaatsen in Frankrijk vond ik zelf.

22 juni 2022 om 11:13

Ja maar om een competitie dood te noemen die ploegen huisvest als Barcelona, Real Madrid, Atletico, Sevilla, Valencia en zelfs een Betis of Sociedad? Die man is gek haha, Frankrijk heeft imo enkel PSG en misschien Lyon en Marseille. Lille zakt nu alweer enorm weg bv.

22 juni 2022 om 11:30

Als het niet spannend is dan kan je het zo noemen natuurlijk. En vergeleken met de hoogdagen is het allemaal toch wel wat minder.

Niet dat hij vanuit de Ligue 1 veel kritiek moet hebben, maar het feit dat Tebas zo hevig tekeer gaat is een gevolg van de achteruitgang van la Liga als je het aan mij vraagt.

22 juni 2022 om 12:11

Ik heb Laliga nooit een interessante competitie gevonden, buiten de top-8 veel onbekende spelers en vaak is de top3 wel hetzelfde, Real, Barca en Atleti. Ligue 1 heeft wel een aantal interessante spelers om te volgen met Ben Yedder, Payet en vaak een hoop talenten (terrier, Tchouameni, Camavinga, Mbappe) die al snel worden opgepikt door buitenlandse ploegen.

Offtopic: Ik vind de FFP eigenlijk wel echt doodzonde dat het zo is ingericht, ploegen als PSG kunnen besteden wat ze willen door die absurde sponsorcontracten en bijv. mijn club AS Roma moet vaak eerst verkopen, voordat ze weer kunnen kopen.. Al heeft dat ook te maken met wanbeleid, 3 technisch directeuren afgelopen 5a10 jaar met een verschillende visie en veel dure miskopen.

22 juni 2022 om 12:33

Buiten de top-8 is iedere competitie bezaaid met onbekende spelers, tenzij je de competitie op de voet volgt. Wat is dit toch voor lulargument? Hahaha!

22 juni 2022 om 12:39

Want de Ligue 1 is niet altijd dezelfde top 1 zelfs zo ongeveer? Leuk dat Monaco en Lille kampioen zijn geworden een keertje, maar het is een one club show daar tegenwoordig. Verder loopt er ook genoeg talent rond in de La Liga en rijgen de Spaanse clubs nog altijd de Europese prijzen aaneen. Nee, Nasser moet zich lekker bezighouden met Paris en niet met La Liga, want daar slaat hij de plank volledig mis.

22 juni 2022 om 13:39

Hahaha je zegt veel onbekende spelers buiten de top 8 en noemt vervolgens interessante Ligue 1 spelers uit de top 4...

22 juni 2022 om 11:10

Heeft toch gewoon gelijk LaLiga is ook dood aan het raken, totaal geen amusement meer en de beste spelers beginnen ook te verslijten, Ligue 1 haalt LaLiga gewoon in de komende 3 jaar.

22 juni 2022 om 11:27

Hahah hoe dan? Gaat Psg miljarden sponseren aan de overige clubs om het een beetje spannend te houden? Er is nu maar 1 club in de Ligue 1 die speelt om de prijzen en ik zie dat niet veranderen.

22 juni 2022 om 12:13

Nou ja, dat vind ik wel een beetje een slecht argument. Het is een klein wonder te noemen. Eigenlijk was alleen die finale wel een 'terechte' uitslag. Neemt niet weg dat Laliga gewoon een goede competitie is.

22 juni 2022 om 13:16

Jongens hij heeft het ook niet tegen real, de la liga is ook minder aan het worden. Real pompt iedereen van alle kanten, net als psg in frankrijk. Ik begrijp wel dat die het zo over wilt brengen om een beetje pijn te doen. Real is op dit moment nr1

La Liga dood noemen, maar toch uitgeschakeld worden in de Champions League door een club uit de La Liga die ook nog eens de Champions League zelf wint. Neemt iemand deze man überhaupt serieus?

22 juni 2022 om 10:43

Hoevaak heeft een club uit La Liga de CL gewonnen in de laatste 10 jaar en hoevaak uit de Uber Eats? Ik denk dat hij beter kan zwijgen.

22 juni 2022 om 11:07

Want hij heeft het over afgelopen 10 jaar? Overduidelijk dat hij het over afgelopen seizoen had…

22 juni 2022 om 11:18

Verandert dat de zaak dan? Volgens mij was het nog altijd Real Madrid dat PSG uit de Champions League kegelde en daarna met de cup naar huis ging.

22 juni 2022 om 11:25

Met nodige hulp ja, PSG was beter over 2 wedstrijden, sommige doen net alsof Madrid een wereldpartij speelde.

22 juni 2022 om 11:28

Shevanr7, toch schakelt Madrid ze uit en heeft Madrid ze ‘doodgemaakt’. Overigens heeft 1 indivduele tie weinig met de competitie zelf te maken. Marseille en Monaco kunnen niet tippen aan Barca en Atleti. Een Clermont kan niet tippen aan Getafe.

22 juni 2022 om 11:43

Maar het feit dat Real wint, betekend dat dan dat de hele competitie "goed is"? De bundesliga begint ook dood te raken, maar dat Bayern wereldtop is ontkend niemand.

22 juni 2022 om 12:04

R.madridista, La Liga is voor mij persoonlijk leuker dan de Ligue 1 hoor, ging mij er meer om dat er mensen zijn die doen alsof Madrid werelds speelde tegen PSG terwijl zij het nodige geluk hadden, kwa competitie kun je het niet vergelijken La Liga is veel aantrekkelijker voor mij, in de Ligue 1 kijk ik alleen PSG vanwege de sterren die daar spelen, de rest zal me aan me reet roesten 😅

22 juni 2022 om 13:07

Hulp? Geluk sheva ja zoiets dwing je zelf af. Paris werd in laatste 20 minute van de mat geveegd hoort gewoon terecht kan stellen dat Real beter was.

22 juni 2022 om 13:15

Zeer slecht argument Troy. Ik noem toch in mijn reactie andere argumenten, maar nee, jij concentreert je op 1 zin.

22 juni 2022 om 13:28

Real had 3x geluk? Is dat dan niet gewoon een kwaliteit?

22 juni 2022 om 13:50

Met nodige hulp, welke hulp? Waarom mag Real nooit een gewoon iets winnen met moeten er altijd kanttekeningen geplaatst worden? Slaat nergens op en duid op stevige jaloezie, erg zielig. Als psg zoveel beter was waren ze wel doorgeweest.

22 juni 2022 om 14:09

Lol, Madrid schakelt psg, chelsea, city uit en verslaat lfc. City had ervoor alle moeite met atleti. Villareal verslaat bayern en Juve en lfc had alle moeite met hen! Waar heeft deze gast het over!

22 juni 2022 om 16:08

Hulp? Hahah ik ga helemaal stuk. Laat de haat jegens Real je niet blind maken he. Je kan toch niet beweren dat Real hulp heeft gekregen. Of bedoel je hulp van God?

22 juni 2022 om 16:48

Hahaha, welke hulp dan? Het doet bij velen toch nog altijd pijn blijkbaar. Als ge de Champions League wint, na zulk parcours, is het wel verdiend denk ik.

22 juni 2022 om 17:34

Blink deze hater zal het je eens uitleggen, hulp van Donnaruma, hulp van Marquinhos die opeens stond te schutteren, dat zijn al 2 goals he? Madrid supporters worden met de dag erger hier, kleine haantjes die constant met haat, jaloerzie of misgunner komen, zonder een van die dingen op te noemen kunnen jullie geen discussie aangaan, iedereen die Real geen goddelijke team vind is tegen hun of niet?

22 juni 2022 om 17:36

Sociofan, moeite met lezen denk? Ik heb het over PSG - Madrid niet de hele CL campagne… zucht

22 juni 2022 om 17:38

Aqua, PSG was gewoon 160 min beter, Madrid heeft dan de kwaliteiten om fouten af te straffen in 20 min dat is wel weer een verschil natuurlijk.

22 juni 2022 om 17:39

Madridista5511, Madrid heeft verdiend de CL gewonnen daar zeg ik niks over, mij doet het ook absoluut geen pijn omdat ik een fanatieke Galatasaray supporter ben, die zullen nooit tippen aan Madrid 😅

22 juni 2022 om 17:42

Kinggeorge, Madrid mag het wel winnen van mij, waarom mag ik niet aangeven dat zij enig geluk hadden? Snap niet waarom iedereen gelijk aangevallen word hier…

22 juni 2022 om 18:09

Geluk dwing je af shevan

22 juni 2022 om 18:33

Dat is ook waar Harun.
haha 'hij heeft niet gekozen voor het geld' , direct na tekenen van zijn contract is hij denk ik in de top 3 best betaalde atleten in de wereld gekomen.

Je hebt spelers die alles zouden doen om voor een Real / Barca te spelen en dat zijn de spelers die je zou willen. Als je al in de top 10 de best betaalde voetballers behoort en jij twijfelt nog altijd door geld dan hoef ik eerlijk gezegd zo een speler niet bij Real te zien. Dan zit je motivatie gewoon scheef imho.

Ik denk ook niet dat hij hierover heeft gelogen: â€å“ik accepteer niet dat anderen ons de les lezen. Als wij iets doen, is dat omdat het kan.ã¢â‚¬â Met hun positie bij UEFA en hun invloed denk ik oprecht dat hij zich alles kan veroorloven.

Edit:
Hij is best betaalde athlete op aarde na zijn nieuwe contract

23 juni 2022 om 05:55

Barca blijft ook gewoon tientallen miljoenen aan spelers uitgeven ondanks hun 'crisis'.
Die topclubs weten door trucjes alles te omzeilen en krijgen qua marketing ook veel meer binnen natuurlijk als wereldwijd merk. Daarom kunnen ze het permitteren, terwijl ze eigenlijk nog honderden miljoenen verlies draaien. Het blijft een raadsel. Kan niet in hun boekjes kijken, maar zowel PSG als de Spaanse clubs lijken de schulden op bergen achter een horizon aan geldbomen en bronnen.

Deze man liegt zelfs in zijn slaap! Totaal onbetrouwbaar deze man!Ik ben het helemaal niet eens met de acties van Tebas, maar wat is deze Al Khelaifi een clown zeg. Zegt dat Laliga dood is, terwijl er slechts 1 Franse ploeg in de laatste 16 stond van de Champions League. Slaan al jaren een modderfiguur in Europa. Terwijl er 3 Spaanse ploegen in de kwartfinale stonden en 2 Spaanse ploegen in de halve finale.

Wat betreft spelers in de competitie, ook niet speciaal. La Liga heeft nog steeds spelers met betere kwaliteiten, vooral als Lewandowski naar Barcelona gaat.

Haha het was nog nota bene Al Khelaifi die zo gefrustreerd werd jegens UEFA officials in het Bernabeu... Maar UEFA heeft alleen Leonardo geschorst, terwijl Al Khelaifi een Real Madrid-medewerker heeft bedreigd die de boel had gefilmd. Hij zit in de Ethische (!) Commissie van de Uefa. En is hun uithangbord tegen de Super League, tuurlijk wordt hij dan niet gestraft.

Wat betreft Mbappe. Liegen dat Real Madrid meer geld heeft geboden. Iedereen weet dat PSG carte blanche heeft geboden voor een contractverlenging.

22 juni 2022 om 10:50

Als je met 'slaan een modderfiguurin Europa' op PSG doelt kan ik je ergens volgen (al speelden ze 2 jaar geleden 'gewoon' nog de finale).

Als je op de Ligue 1 doelt, dan volg ik je niet want die competitie staat al sinds 2002 op de 5de plek volgens de UEFA coefficienten (competitie). De Franse ploegen presteren dus zeer consequent in Europa, zonder echter uitschieters weliswaar (maar slaan dus geen modderfiguur).

22 juni 2022 om 11:33

Al Khelaifi vindt La Liga een dode competitie. Daarmee insinueert hij dat hij Ligue 1 beter vindt. Dan slaan alle Franse ploegen inderdaad wel een modderfiguur in Europa, ze presteren simpelweg niet goed voor een ‘topcompetitie’ en zijn by far de slechtste top 5 competitie. Hoe durft Al Khelaifi wat te zeggen als die competitie sinds 1993 geen CL gewonnen heeft?

22 juni 2022 om 11:47

De prestaties van Ligue 1 in de CL de laatste 5 jaar:

2016/2017: halve finale CL (monaco)
2019/2020: halve finale CL (lyon)
2019/2020 : finale (psg)
2020/2021: halve finale (psg)

Voor een competitie die historisch gezien de nummer 5 van Europa is, zijn dit gewoon degelijke prestaties. DIt zijn objectieve gegevens.

Hoe jij de uitspraken van Al Khelafi interpreteert is subjectief en van invloed op je oordeel van de Ligue 1. Want als bovenstaande prestaties gelijk staan aan ' een modder figuur slaan' voor jou, dan kan je hetzeflde zeggen over de Buli. Om maar te zwijgen over pakwag de NL of Portugese competitie...

22 juni 2022 om 11:49

R.madridista, dat maak jij er van. Als ik zeg dat ik Lex Immers een slechte speler vind, betekend dat dan dat ik mijzelf beter vind? Dat is natuurlijk onzin. Je kan dus alleen "goed" in Europa zijn wanneer je de CL wint? Wanneer je hem niet wint sla je een modderfiguur is wat jij dus insinueert.

22 juni 2022 om 12:20

@thenry_228 Het is zeker niet slecht, maar toch ook weer niet heel bijzonder. Vitesse is de 5e club van Nederland (ligue 1 de 5e competitie) en kijk wat die doet in de KNVB beker in de afgelopen jaren.

22 juni 2022 om 12:31

@alkmaar: ik geef maar reactie op de oorspronkelijke opmerking dat de Ligue 1 een modderfiguur slaat... wat gezien de resultaten in de CL én het feit dat Ligue 1 maar de 5de competitie is van Europa, simpelweg niet klopt (dat ze een modderfiguur slaan).

Voorts met je eens dat ze zeker geen uitzonderlijke prestaties leveren maar mag je dat verwachten van een competitie die maar de 5de van Europa is?

22 juni 2022 om 13:21

Troy010, dit is misschien de domste en slechtst passende vergelijking die ik op deze site heb gezien. Lex Immers heeft jou niet aangeklaagd. Zie je niet wat Al-Khelaifi impliceert hier? Interviewer: Waarom zou Tebas jullie aanklagen? Hij zegt dat Tebas bang is dat Laliga doodgaat. Hij impliceert dan duidelijk dat Tebas bang is dat Ligue 1 Laliga inhaalt. Dat jij dat verband niet ziet, betekent niet dat ik er wat van maak.

Wederom lees je toch belabberd slecht mijn tekst. Ik zeg alleen in mijn laatste zin wat over de CL, als afsluiter. Ze slaan een modderfiguur als zgn. topland ja. Want ze halen amper volgende rondes, per seizoen is er misschien iemand in de kwartfinale/halve finale. Incidentieel stond PSG dan in de finale, laatste keer dat dat daarvoor gebeurde was in 2004 (monaco).

22 juni 2022 om 13:23

Thenry_228.

Ze presteren prima voor een 5e land van Europa. Ik bedoel een modderfiguur naar de maatstaven van Al-Khelaifi, die de competitie kennelijk hoog heeft zitten. Niet naar de maatstaven van de gemiddelde voetballiefhebber, die maatstaven overtreft de Ligue 1 zelfs weleens.

23 juni 2022 om 05:59

Portugal en volgens mij Rusland hebben zelf stuivertje gewisseld op die 5e plek. Portugal won nog wel eens een CL met Porto of Europa League met Porto. De finale van 2011 was Porto - Sporting Braga. 2005 Sporting Lissabon - CSKA Moskou. Dus ik denk dat Portugal vaak boven Frankrijk stond. Enkel nu door PSG staat Frankrijk weer 5e.

22 juni 2022 om 10:58

R.madridsta

Zonder PSG zou Frankrijk helemaaal zwaar hebben met een hijgende Portugal en Nederland in de nek.

22 juni 2022 om 11:20

Mr Krillin:

NL heeft de afgelopen 2 seizoenen 1.000 punten ingehaald op Fr... de 3 seizoen daarvoor haalde FR echter zowat 13.000 punten meer dan Nl.

FR staat dan op de huidige ranking ook nog altijd 11.000 punten voor op Nl... Wel ziet NL volgend seizoen zijn zwakke Europees seizoen van 2017/2018 wegvallen maar dan nog moet NL een Europees seizoen zoals dit jaar herhalen om echt een bedreiging te vormen voor FR. (want op heden is de voorsprong van FR nog altijd 11.000 punten)

22 juni 2022 om 11:35

niet waar Marseille doet het al jaren goed in europa. Halve finale onlangs. Finale paar jaar terug. Lyon stond in de halve finale CL paar jaar terug, Monaco een paar jaar daarvoor.

Dus Frankrijk doet het zelfs zonder PSG beter dan Nederland en Portugal over de afgelopen jaren

22 juni 2022 om 11:30

Zou eigenlijk toch gewoon mooi zijn een super league zonder Psg? Puur om die denigrerende Al Khelaifi even aan te pakken die denkt boven de mensheid te staan.

22 juni 2022 om 13:27

Al-Khelaifi doet alsof hij niet meedoet aan de Super League voor de fans. Maar dat is alleen maar omdat hij hoge posities bezit in de UEFA en in de vakbonden. En daardoor de UEFA onvoorwaardelijk steunt.

Sterker nog, ik vind de huidige template van de Super League veel beter dan wat de Champions League gaat voorstellen in 2024. De Champions League deelt namelijk 4 plekken uit o.b.v. historie. De Super League doet dat helemaal niet en werkt zelfs met promotie-degradatie systemen.

En het geld wordt eerlijk verdeeld over de teams i.c.m. met prestaties in de competitie natuurlijk.

22 juni 2022 om 14:10

Precies, maar blijkbaar snappen vele het nog niet! Maar kan niet wachten tot het daar instort en de ESL wordt ingezet! (Wel in een open concept).

22 juni 2022 om 20:05

Met Laliga is een beetje dood bedoelt men de aantrekkings kracht van Laliga, niet de prestaties van Real Madrid.

En daar zit een terecht punt, veel sterren die vroeger in Spanje zouden spelen, spelen nu in Engeland. De wedstrijden van het Spaanse voetbal worden gewoon minder bekeken dan in het tijdperk Messi-Ronaldo. El Classico was toen echt wereldwijd een mega gebeurtenis. Nu is het gewoon een van de wedstrijden.

Vind het altijd zo’n interessantdoenerij als clubs over “project” beginnen. Wat is precies het project als je alles kan kopen wat je wil.

22 juni 2022 om 11:35

Mwah ben geen PSG fan maar ze hebben vaak wel goed ingekocht toch? Stonden echt enorm goede teams op het veld daar de afgelopen jaren, ook goed uitgebalanceerd. Alleen ze winnen die CL maar niet.

22 juni 2022 om 12:16

Het is juist niet goed gebalanceerd. Messi en Neymar hebben weleens beter gerendeerd en als team is het ook allemaal maar pover. Het zijn eigenlijk de individuele kwaliteiten die het 'm doen.

22 juni 2022 om 12:27

Hmm ik vond zelf met Di Maria Neymar Mbappe Veratti Paredes dat er echt veel creativiteit was en dat ze met brekers als Marquinhos Kimpembe Danilo Gueye en een goede keeper wel een afgewogen team hadden. Of Messi echt nodig was betwijfel ik trouwens ook.

22 juni 2022 om 14:02

Bij PSG zie ik ook niet echt een project. Bij City lijken ze met al die satellietclubs wel echt bezig met iets groots op te zetten wat op den duur ook zelfstandig kan draaien.

'La Liga is een beetje dood' en dat zegt hij terwijl de huidige CL winnaar uit La Liga komt. En hij zit zelf in de Ligue 1 met een Marseille, de nummer 2, die niet eens van Feyenoord kan winnen in de Conference League. Het verschil moet er maar wezen. La Liga heeft 2 halve finalisten gehad vorig seizoen. In Frankrijk is het eenrichtingsverkeer met alleen PSG daar. En die Khelaifi denkt serieus dat Real een hoger aanbod heeft gedaan dan PSG lol...

Die Khelaifi is de doodsteek van het voetbal. Verschrikkelijk dat zulke mensen ons voetbal hebben afgenomen.

22 juni 2022 om 10:51

Daarvoor moet je toch echt bij de UEFA zijn. 4 deelnemers voor de grotere landen met dat prijzengeld, dat heeft veel scheefgetrokken.

22 juni 2022 om 12:25

De doodsteek van het voetbal is inderdaad de Uefa. Die doen er alles aan om de kleintjes klein te houden en nog kleiner te maken. De Champions League is het in woorden allang niet meer en geld vloeit naar de nummer 4 van een competitie in plaats van naar de kampioen uit sommige kleinere landen.

Verder zijn de olieclubs natuurlijk niet het enigste vergif in de voetballerij. Tal van clubs worden gesponsord door die oliestaten en laten zich lenen voor die sportpropaganda, enkel om weer wat geld te kunnen graaien. Ze denken allemaal aan eigenbelang en doen daar alles voor. Het grote verschil is dat de olieclubs daar momenteel net wat beter in zijn en meer middelen hebben.

Ik vind het maar hypocriet gedoe. Clubs die door dubieuze constructies tot voor kort bovenaan die financiele voedselketen stonden, lopen nu als kleine kinderen te zeiken. Ik wacht nog steeds op het moment dat er van binnenuit een club verantwoordelijkheid word genomen als ze zichzelf schuldig maken aan puur eigenbelang en daar de meest dubieuze dingen voor over hebben.

22 juni 2022 om 13:24

Kijk naar een PSG, een City en een Chelsea onder andere. Met dat wanstaltige City Group, kopen honderden spelers op, puur als verdienmodel. De meeste komen nooit bij City terecht. Deze spelers zouden gewoon naar andere geïnteresseerde clubs moeten kunnen gaan. En dat Financial Fair Play is een gedrocht. Want PSG en City worden gewoon niet aangepakt. Ja af en toe voor de vorm, maar in hoger beroep wordt alles weer ingetrokken.

22 juni 2022 om 20:06

Want? Waarom is PSG de doodsteek van het voetbal?

"Ik weet al 18 maanden dat hij wilde blijven .Hij is geïnteresseerd in het project en voetbal.Hij heeft niet gekozen voor het geld." Haha wat een leugenaar en dit noemt een voorzitter van een club en hoe hij ook communiceert op een arrogante manier daarom zou je niet presteren als je onder zo'n voorzitter werkt een groot verschil met perez.

22 juni 2022 om 12:28

Perez is net zo'n arrogante kwal. Die man heeft regelmatig moeite om clubiconen door de voordeur te laten vertrekken en loopt de SL door de strotten van iedereen te drukken voor extra centen. Al die eigenaren en voorzitters die zichzelf zo nadrukkelijk op de voorgrond plaatsen (zowel bij clubs als bij de Uefa), zijn zo arrogant en hypocriet als maar kan en bovendien zijn die mensen vergif voor de voetbalwereld.

22 juni 2022 om 13:47

Welke clubiconen vertrokken niet door de voordeur?

Precies het probleem van dat soort mannetjes, denken dat niemand iets over ze te zeggen heeft. Puur vergif.

22 juni 2022 om 20:07

Nee hoor, ze hebben zich aan de lokale regelgeving en die van de Uefa te houden. En dat doen ze ook. Maar hij heeft niets te maken met Laliga of de voorzitter daarvan.

""niemand zegt ons wat wij wel of niet kunnen." Wat moet het toch heerlijk zijn om dit te kunnen zeggen, wetende dat je geld als kraanwater hebt en genoeg vingers in de pap hebt om overal ongestraft mee weg te komen, Rules for thee and not for me zullen we maar zeggen.

22 juni 2022 om 14:13

En vooral dat hij de uefa in zn zakken heeft. Je hoort ze niet over hun verliezen, ze maken nu al 3 jaar meer dan 100 miljoen verlies, nu weer boven de 200 mil! Maar agh de ffp, ff bellen naar Ceferin en die regelt het wel. Ze verlengen een giga aanbod, kopen nunes over, vitinha, straks skriniar, agh kan allemaal.

Enge mannetjes blijven het toch, beetje dreigen over eigen regels bepalen etc....
Jammer dat zulke gasten hun intrede in het voetbal hebben kunnen doen en met een paar zakken extra geld mogen blijven roepen en dreigen wat ze willen.
Van mij mag PSG liever vandaag dan morgen verwijderd worden uit alle competities.

22 juni 2022 om 11:36

Liever dit soort mannen en dit soort geld verwijderen uit clubs als PSG.

Beetje rare uitspraken. De La Liga zou dood zijn terwijl de winnaar van de CL en de club die PSG uitschakelde daar vandaan komt. Ja het algehele niveau is iets gedaald, maar dood? Daarnaast ook nog de uitspraak over ‘hij koos voor het voetbal en niet het geld’. We weten allemaal dat geld echt wel een rol speelde.

22 juni 2022 om 11:55

Dat geld een rol speelt betekend niet dat dat zijn enige keuze is geweest. Volgens mij vergeet iedereen hier dat Mbappe uit Parijs komt en wat is nou mooier dan in je eigen land en stad te voetballen en nog eens een enorme hoeveelheid geld binnenharken? Over 2/3 jaar kan hij altijd nog naar de La Liga, of misschien naar de PL. Of hij blijft lekker in zijn stad, heerlijk toch?

Tebas is gewoon bang omdat er bij geen wereldsterren meer spelen in la Liga. spelers die je op de cover van Fifa zet zeg maar. De meeste sterren zijn in de laatste fase van hun carriere of er komen jonkies die zich moeten bewijzen over een geheel seizoen. Er is niet echt 1 ster die rond de 22/23 is en de league 10 jaar zou kunnen dragen op dit moment(misschien alleen Vinicus, Frankie had het moeten zijn maar die heeft het niet laten zien, Felix hetzelfde verhaal, Dembele, Jovic)

Tebas is bang dat met La Liga hetzelfde gaat gebeuren wat er met de Serie A gebeurde aan het begin van deze eeuw.

Hoe dan ook prachtige reactie: La liga is dood. helemaal gelijk. Laat die Tebas daar maar druk om maken.

Ze hebben net de CL gewonnen. Zo dood zijn ze niet. De enige reden dat Mbappe nog voetbalt bij PSG is geld. De aantrekkingskracht van Real is enorm. Als daar een miljoen verschil tussen had gezeten dan zat Mbappe nu in Spanje. Maar PSG betaald zulke absurde bedragen dat spelers gewoon niet meer weg gaan. Wijnalbum gaat liever op de bank zitten dan bij Barcalona voetballen. Vanwege het geld.

Wat verwacht je van een representator van een dictatuur? Frankrijk maakt zich volstrekt belachelijk dat het zijn nationale sport heeft weggegeven aan de dictator van Qatar. Frankrijk moet zich echt kapot schamen.

22 juni 2022 om 20:07

Ik betwijfel of veel Fransen voetbal als de nationale sport zien.

22 juni 2022 om 23:31

Ja dat is wel een beetje een noord-zuid dingetje geloof ik.

Wat zeurt Madrid nou, als rijkste club van Spanje. Die al jaren lang geld smijt om een sterrenteam te kopen ipv te maken. Zonder dat zouden ze ook nooit wat winnen. Maar een paar sterren van de afgelopen en huidige tijd: Benzema Vinicius Modric Alaba Courtouis Kroos Marcelo Ronaldo Kaka DiMaria.. om er een paar te noemen…

22 juni 2022 om 13:56

De laatste jaren valt het met geld uitgeven reuze mee bij Real. Ze noteren groene cijfers en sparen netjes geld op om er vervolgens uitgedachte aankopen mee te doen. Afgelopen tijd? Je hebt het over transfers verspreid over 13 jaar. Vind ik persoonlijk niet “afgelopen tijd”. Misschien moet je je wat beter inlezen voordat je iets gaat schrijven dat iedereen kan lezen.

22 juni 2022 om 14:14

Waar zie jij Real zeuren gast, lees de artikel even man, gaat om Tebas van laliga! Maar agh, je leest wat je wil lezen. Maar over die virus van psg en hun oliegeld die het voetbal eco systeem verpest hoor ik je niet en hun dirty werkwijze en de uefa die ze als slaafje gebruiken. Over hun verliezen die ze maken, nu weer meer dan 200 mil, hoor ik je niet, hmm!?

23 juni 2022 om 17:51

Artikel niet gelezen en gelijk in de comments allerlei onzin komen roepen is nog dommer dan het wel lezen en dan onzin komen roepen shtsteve. Wat je zegt slaat helemaal niet op wat er in de tekst staat. Echt heel dom dit.

Aldus de man die beschermd wordt door de UEFA

Ach, het gaat hier om twee autoritaire eikels die een van mening zijn dat hun trots belangrijk is.

"als wij iets doen, is dat omdat het kan" is ook een dubieuze uitspraak welke perfect past bij een autoritaire zakkenwasser.

22 juni 2022 om 14:17

Lachwekkende gast is het, samen met Ceferin. Dictators lijkt het wel. En weet je wat vreemd is, zie hoe weinig verontwaardigd zijn nu, maar owee als er een barca artikel is met interesse voor een speler oid, dan is de wereld te klein. Terwijl psg veel verpest met hun dirty werkwijze en ook gewoon meer dan 200 mil verlies maakt en zelfs 500 a 600 mil in 3 jaar tijd! Dan hoor je ze niet.

Snapt die man de kritiek op PSG überhaupt? Er wordt gezegd dat het raar is dat ze zulke verliezen maken en alsnog blijven doorgaan met dure spelers aantrekken. De reactie van de sjeik hierop is dat niemand ze zegt wat onmogelijk is (en dat ze dus doorgaan met dikke schulden maken). Dat is juist het punt, volgens de FFP regels zou dat onmogelijk moeten zijn omdat het niet eerlijk is. Dan kun je als rijke sjeik wel zeggen dat je daar schijt aan hebt maar dan geef je die "haters" dus gelijk. Die Tebas is ook een twijfelachtig figuur trouwens. Als PSG in la liga speelde vond hij het waarschijnlijk totaal geen probleem.

“Niemand vertelt ons wat we wel en niet kunnen doen”?! Die uitspraak zegt alles.. Per direct dit soort constructies verbieden. Dan zakt PSG weer af naar waar het stond; middenmoot/subtop met af en toe een uitglijder de positieve kant op.

22 juni 2022 om 14:18

Dat gaat niet, daar zij de uefa in hun zakken hebben! Ze hebben beide belangen aan elkaar. Daarom willen bepaalde klassieke topclubs weg stappen en de ESL beginnen om uefa ook te laten vallen.

Lekker dit, tebas en real denken alles te kunnen en te willen.

Als La Liga zo dood was had je niet door de catacomben van het Bernabeu heen geraasd samen met Leonardo op zoek naar Makkelie om hem de strot dicht te knijpen. Diezelfde Liga zit gewoon heel diep in jou hoofd Nasser El Kaleffie.

22 juni 2022 om 14:20

Nasser bleef buiten schot wie werd geschorst ja Leonardo, zo lachwekkend dat de man alles mag van de Uefa...

22 juni 2022 om 14:40

Hypocriete bende is het, hij en de Uefa. Idd ja, Leonardo is eruit, die wordt opeens bestraft maar deze Nasser niet. Vuile praktijken bij de Uefa. Kan niet wachten op de ESL en de down fall van de Uefa!

22 juni 2022 om 15:58

Ja voor de bühne kijk ons straffen haha maar UEFA durft niet Nasser te straffen UEFA is gewoon het slaafje van Nasser...

Lol deze man is echt een schande voor het voetbal en belachelijk dat de Uefa zich zo laat verkopen voor hen en die oliestaat! Kijk hoe die praat man en dan is hij nog zogenaamd ook de voorzitter vd ECA? Onbegrijpelijk. En ze hebben het dan over fairplay, spierballen taal maar waarom vertelt ie niet even hoeveel verliezen zij nu al elk jaar maken! Nu weer meer dan 200 mil maar toch blijven kopen. En de Uefa? Die hoor je opeens niet! Zo hypocriet! Als men echt denkt dat zij er voor het voetbal zijn nja sorry maar dan ben je echt naief! En nog, men hoor je hier nauwelijks over klagen maar owee als barca een speler wil halen hoor, dan is de wereld te klein!

En laliga dood? Haha pundit, uber eats ja, kijk nou maar uit want anders haalt de Eredivisie ze nog in. Maar misschien kunnen ze met hun oliegeld de andere franse clubs helpen. Oh en is ie vergeten dat Madrid de CL heeft gewonnen! Vorig jaar Villareal de EL. En zij die dit seizoen Bayern en Juve uitschakelde en een Liverpool dat het lastig had met ze. City bijna eruit door Atleti. Ja man, laliga is dood haha, wat een clown. Engnek! Destroyer of football!

Er is toch werkelijk waar geen ene ziel in deze wereld die dit slappe gelul gelooft? Wat een idioot!

Wel mooi om deze man te horen , wanneer is een Franse club winnaar geweest van een Europees toernooi . De finale halen is niet genoeg , je moet m ook nog eens winnen. Je kan lekker alle sterren blijven kopen , en ze lekker allemaal samen laten spelen maar dit is geen garantie voor succes . Als ze nou eens een keer nadenken en gericht gaan kijken wat ze missen , maar ja sterren heb je nou eenmaal nodig om geld te genereren. Oh wat was ik blij dat real al die olie geld clubs eruit knikkerde , ik had het wel verwacht . Maar ja daarom ben ik kon madrista

Sinds PSG de oliemiljarden heeft is de franse competitie juist dood. Met een beetje pech staan ze binnen 2 jaar 7e in in coefficientiepunten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

105 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 35 28 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren