Alfred Schreuder moet door ‘vrijwel zekere’ deal gaan kiezen tussen drietal

Woensdag, 22 juni 2022 om 08:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:54

Maarten Stekelenburg staat op het punt om zijn aflopende contract bij Ajax met een seizoen te verlengen, zo meldt Voetbal International. De strijd onder de lat in Amsterdam staat daarmee op punt van ontbranden, want ook Remko Pasveer zinspeelt na een ijzersterk eerste seizoen op een basisplaats. Jay Gorter heeft eveneens een jaar kunnen wennen in Amsterdam en zal ook een serieuze gooi doen naar de titel eerste doelman onder Alfred Schreuder.

De inmiddels 39-jarige Stekelenburg miste door een zware heupblessure vrijwel het volledige afgelopen seizoen, maar overtuigde de clubleiding met een terugkeer eind april van zijn fitheid. Nu gaat de routinier volgens het weekblad 'vrijwel zeker' bijtekenen. Stekelenburg werd vorig jaar februari na de dopingschorsing van André Onana de eerste doelman van Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Stekelenburg begon ook met die status aan het afgelopen seizoen, maar moest eind augustus afhaken met een zware heupblessure. De 38-jarige Pasveer nam het vervolgens zeer verdienstelijk over van de geblesseerde 63-voudig international, maar moest zelf zijn plek in februari van dit jaar afstaan door een gebroken vinger. Nu beide routiniers volledig fit aan de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang beginnen, zullen ze alles uit de kast halen om de nieuwe coach Schreuder te overtuigen van hun kwaliteiten. Gorter speelde na zijn komst vorig jaar vanaf Go Ahead Eagles pas twee keer voor Ajax 1 en lijkt op voorhand het minst kansrijk van de drie.

Kenneth Taylor
Ajax heeft ook Kenneth Taylor een nieuw contractvoorstel gedaan. De twintigjarige middenvelder veroverde aan het eind van het seizoen een basisplaats en moet de leegte invullen die de naar Bayern München vertrokken Ryan Gravenberch achterliet. Taylor, die tot medio 2024 vastligt, liet onlangs al doorschemeren open te staan voor een nieuw contract. “Voor mij is het simpel”, zei Taylor in het Algemeen Dagblad. “Ajax is mijn club. Het liefst blijf ik bij Ajax. Ik heb elf jaar keihard gewerkt om hier te komen. Hier wil ik volledig doorbreken.”


Poll

Wie moet de nummer één bij Ajax worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door tursten)

Goede deal! Maarten is een hartstikke goede keeper gebleken ondanks z'n leeftijd en lag goed in de groep, ik zag hem met zowel de wat oudere jongens als de jonge garde regelmatig gezellig een praatje maken en kon zich tijdens z'n blessure wel als een topprof gedragen integenstelling tot Onana die Ajax een vieze mes in de rug stak, die kan nog veel van Maarten leren qua persoonlijkheid en clubliefde, van mij mag Maarten vooreeuwig bij Ajax blijven een echte clubman en heeft bij mij altijd de gunfactor mee.

21 juni 2022 om 21:50

Onana speelt bij Inter in de absolute top. Zit in een prachtige stad met een mooi salaris en met betere spelers. Onana is in dit geval de lachende 3de

21 juni 2022 om 21:54

Weleens in Milaan geweest?
Dat prachtige stad is subjectief... Maar ik vindt het een smerige rotzooi met een enkele leuke plekjes

21 juni 2022 om 22:00

Het is nog maar de vraag of Onana gaat spelen. De kans is zeer groot dat hij op de bank belandt, zeker als hij de lijn van de laatste maanden voortzet..dan blijven z'n salaris, de spelers en de stad mooi, maar sportief kan het weleens voor Onana tegenvallen.

21 juni 2022 om 22:20

@jeron dat geldt helaas voor bijna elke wereldstad. Parijs is nog veel erger, en wat dacht je van New York...

21 juni 2022 om 22:35

Afwachten of hij speelt, maar ikheb zo'n idee dat het hem niet uitmaakt zolnag hij betaald wordt....de ambitie van een puber heeft die man.

22 juni 2022 om 00:17

Ik denk dat Onana zijn hele carriere vergooid heeft met hoe hij zich heeft gedragen. Laatste wedstrijden bij Ajax slecht gespeeld. Twijfel bij Inter over zijn capaciteiten en iedereen bij Ajax kotst hem uit. Inter haalt nog een doelman en hij mag zich bewijzen. En Inter haalt geen slechte doelman oftewel hij speel op zijn vroegst pas volgend jaar Dan heeft hij 2 jaar niet gespeeld op zijn niveau. Die gozer heeft alles zelf vergooid door niet loyaal te zijn. En volgens mij heeft hij nog steeds niet getekend.die zien we volgend jaar bij een promovendus of een oost europese competitie.

22 juni 2022 om 11:17

Ben zeker in Milan geweest, hoe je zon prachtige stad nou een smerige rotzooi kan vinden is me een raadsel. Ontzettend veel te zien en heerlijk eten, daarnaast ook nog eens bijna altijd lekker weer.

21 juni 2022 om 21:51

Stekelenburg is echt geen goede keeper meer hoor. Kan amper duiken.

21 juni 2022 om 21:54

Gewoon een goede 2e keeper op zijn leeftijd en de reden dat hij niet meer vol wil duiken is omdat hij een vergoot kans heeft op blijvend letsel en hersenschuddingen op zijn leeftijd en als keeper van Ajax hoef je buiten de Champions League amper te duiken.

21 juni 2022 om 21:56

Fijn, zo'n keeper op doel dan... Tijd om te stoppen?

21 juni 2022 om 21:58

Hij kan bij Ajax nog handig zijn voor bijvoorbeeld Gorter om hem het nodige bij te leren en ook tegen de kleinere ploegen kan die meedoen, krijg je toch amper schoten afgevuurd ! Zou jij wel vol duiken als je Maarten zijn leeftijd hebt en kans hebt op blijvend letsel, je wil toch na je carrière gezellige tijd hebben met je kinderen en vrouw.

21 juni 2022 om 22:01

Fijn zo’n doelman zeg. Lijkt mij verstandig als die gaat stoppen. Anders maakt die kans op blijvend letsel hè

21 juni 2022 om 22:01

Áls hetgeen wat jij zegt waar is, en ik stond in Maartens' schoenen, dan had ik ze lekker aan de wilgen gehangen. En in de schoenen van de technische leiding had ik Maarten hartelijk bedankt en hem de deur gewezen. Je kunt toch niet een doelman onder contract hebben, hoe ervaren ook, die niet meer duikt?

21 juni 2022 om 22:01

Dat is niet wat Jopie zegt. Als je er blijkbaar zo in staat moet je stoppen met keepen. Maar heb je een bron waar hij dit zegt?

21 juni 2022 om 22:04

Ik had vernomen dat Maarten niet voluit wil duiken door zijn leeftijd en is laatst een onderzoek geweest dat als keepers op leeftijd vaak voluit duiken ze blijvend letsel kunnen houden na hun carrière en er vooreeuwig last van kunnen houden.

21 juni 2022 om 22:09

@ziyechrihanna8. Als je niet 100% kunt geven , dan hoor je niet in Ajax 1 , dat kun je niet op 80% afdoen, dan veel liever een Gorter die 100% geeft en veel meer snelheid heeft

21 juni 2022 om 22:25

Maakt het nou uit dat hij niet kan duiken. Wie weet kan hij de ballen uit het doel kijken

22 juni 2022 om 09:31

Dit zou ik graag wat beter onderbouwd zien, want "er is laatst een onderzoek geweest" klinkt heel mooi, maar deze geparafraseerde conclusies zijn nogal heftig en het onderzoek zit ongetwijfeld vol nuances. Ben heel benieuwd wat ze precies geconstateerd hebben in dat onderzoek, want als wat je hier zegt waar is, dan heeft dat nogal grote gevolgen.

21 juni 2022 om 23:03

Ik zie niet wat hier zo goed aan is. Ajax heeft 2 keepers die bij elkaar opgeteld bijna 80 zijn en een onervaren keeper die zich alleen maar op eerste divisie niveau bewezen heeft. Als je ambitie hebt om structureel de poulefase van de CL te overleven dan moet er op keepersvlak toch gewoon kwaliteit bij en moet je doorselecteren? Steek of Pasveer ontloopt elkaar niet veel en beiden prima als 2e/3e keeper. Heb je daarnaast Gorter als jonkie alleen je mist toch iemand van bewezen kwaliteit die er de komende 2 a 3 staat.

21 juni 2022 om 23:12

Pasveer, deed het goed met maar, 2 tegentreffers maar is ook weer een jaartje ouder geworden, Steekelenburg is helemaal te oud geworden en dan heb je nog Gorter die te onervaren is om CL te gaan spelen. Ben van mening dat er een ervaren keeper aangetrokken moet worden.

22 juni 2022 om 09:48

Meen je dat? Ik vind dat je toch echt zag dat Stekelenburg het niveau voor een Ajax keeper niet meer heeft. Duikt haast niet meer en in de potten die hij speelde voor oranje en Ajax vind ik het niet veel meer. Leuk als 3e keeper wellicht maar hoop dat Ajax nog een doelman haalt. Als enige in de traditionele top 3 nog geen echt goede doelman.

22 juni 2022 om 09:58

Heb je het wel goed gelezen?

22 juni 2022 om 10:01

Ik snap ajax in deze echt niet.
Pasveer heeft echt wel een prima jaar gehad hoor maar gaat toch wel naar de houdbaarheidsdatum.
Stekelenburg is gewoon inet goed genoeg meer.
Ik neem een beetje aan dat Gorter nummer 1 moet worden.dan heb je daarnaast 2 oude keepers zitten met veel kans op pijntjes en gebreken.
Als ik Ajax was zou ik er een jongere keeper bijhalen..

Hopelijk gewoon Gorter, anders Pasveer. Maarten is prima als de bal op hem afkomt, duiken doet ie niet.

21 juni 2022 om 21:54

Ik hoop persoonlijk ook op Gorter, maar ik verwacht dat het Pasveer wordt. Verder wel heel mooi nieuws over Taylor. Die gaat volgend jaar iedereen verbazen.

Mijn voorspelling is dat hij volgend seizoen beter zal spelen dan Gravenberch dit seizoen speelde.

21 juni 2022 om 22:49

Ik hoop eerlijk gezegd dat Pasveer wederom 1ste keeper wordt. Hij heeft het laten zien en verdient het ook. Zijn cijfers zijn ook echt top. Hoogste reddingspercentage in de ED, 19x clean sheet, straalt veel rust uit en zet de verdediging goed neer.

En dan Gorter als tweede keeper. Die mag dan sowieso de bekerwedstrijden keepen en eventueel Pasveer vervangen bij blessures, schorsingen. Dan kan hij meteen laten zien of hij klaar is om volgend seizoen 1ste keeper te worden.

Maarten dan als 3de keeper voor het geval dat.

Zou mooi zijn als Taylor zijn contract gaat verlengen. En tijdens de voorbereiding maar laten zien dat hij in de basis hoort.

21 juni 2022 om 21:59

Ik hoop ook hartstochtelijk op Gorter ...

21 juni 2022 om 22:06

Met Timber en Martinez ervoor zou ik toch kiezen voor Pasveer. Het is geen toeval dat er zoveel tegendoelpunten vielen vanaf het moment dat deze drie uit elkaar gehaald werden.

22 juni 2022 om 11:12

@tmaria: Wat dat betreft is Maarten een prima keeper voor in de Eredivisie. Ik heb niet het het idee dat er heel veel ballen richting goal komen in het geval van Ajax, dus de kans dat er gedoken hoeft te worden is klein,

Nou, die concurrentiestrijd wint Pasveer makkelijk. Stekelenburg haalt dat niveau al een tijdje niet meer

Hoe goed Pasveer het ook deed afgelopen jaar zie ik liever Gorter als eerste keeper. Gooi hem maar voor de leeuwen en mocht hij er niet klaar voor zijn dan heb je altijd Pasveer nog. Stekelenburg is duidelijk de 3e keeper en zal weinig tot niets gaan keepen verwacht ik.

21 juni 2022 om 21:56

Gorter werd vorig jaar niet eens opgesteld toen Steek en Pasveer geblesseerd waren. Ik zie niet in hoe die nu opeens eerste keeper kan worden.

Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat er gewoon een nieuwe keeper gekocht zou worden. We hebben vorig jaar gezien hoe het mis kan gaan met deze groep keepers. Dat willen we niet nog een keer, zeker niet nu ook Onana weg is.

21 juni 2022 om 23:35

Toen was Gorter dus ook geblesseerd..
Al denk ik wel dat hij toen nog onder Onana in de pikorde stond

22 juni 2022 om 09:35

Gorter staat in jong oranje ook gewoon achter Scherpen en laatstgenoemde was ook nog niet klaar voor Ajax 1. Ajax moet een goede doelman kopen. Van de traditionele top 3 is Ajax de enige nog zonder echt een goede keeper.

21 juni 2022 om 22:05

Dat dacht vorig jaar iedereen over onana..

21 juni 2022 om 22:18

Je gooit natuurlijk Gorter niet zomaar "even" voor de leeuwen om te testen of hij er klaar voor is. Zo'n actie kan een carrière breken als het verkeerd uitpakt. Kijk naar Drommel. Die moet nu tweede keeper zijn bij PSV en krijgt de komende paar jaar natuurlijk amper nog kansen.

Als Gorter te horen krijgt elke dag meetrainen bij het eerste en zijn wedstrijden spelen in de KKD bij Jong Ajax dan moet hij dat natuurlijk weigeren en echt aansturen op een verhuurperiode. Gorter moet 34 wedstrijden spelen in de eredivisie. Niet nog een seizoen in Jong Ajax, daar ontwikkeld hij zich niet

21 juni 2022 om 21:53

Helemaal mee eens. Ik hoop dat Gorter een kans zal krijgen (en die ook pakt). Voor zijn ontwikkeling moet hij echt wekelijks op het hoogste niveau keepen. Ik hoop bij Ajax, omdat hij de toekomst is. Maar kiest Schreuder voor bv Pasveer. Dan kunnen ze Gorter het best een jaar verhuren aan een Eredivisie club.

22 juni 2022 om 09:08

Maar dat geld ook voor een Unuvar en Taylor. Deze hebben niets in de KKD meer te zoeken en moeten vooral VEEL minuten maken op een hoger niveau. Zonder Jong elftallen in de KKD waren dit waarschijnlijk spelers geweest die allang verhuurd waren geweest en dus meer wedstrijden in de KKD gespeeld hadden. Dit is toch 1 van de keerzijdes van de jong elftallen in de KKD.

Ik hoop dat Pasveer weer de voorkeur krijgt. Heeft het geweldige gedaan afgelopen seizoen. Als hij niet geblesseerd was geraakt had Ajax de titel veel eerder gepakt

Lijkt me toch wel dat Pasveer dan eerste keeper wordt. Betrouwbaar en uitstekend gekeept. Stekelenburg daarentegen wordt (of werd) toch vooral statischer. Maar het zou wel typisch Ajax zijn als Gorter plots z'n kans grijpt.

Waarom lees ik dat Taylor de plek van Gravenberch in moet gaan nemen? Naar mijn mening lijkt Kudus toch een stuk verder. Gouden genen heeft die jongen!

21 juni 2022 om 21:52

Dat die jongen een geweldig talent heeft is duidelijk. Alleen ik vind hem meer van glas dan van goud. Hoop dat hij even blessurevrij kan blijven, dan kan het nog wel de "verassing" worden dit seizoen

Vind het een lastige keuze. Pasveer heeft bewezen dat hij ook de verdediging goed kan neerzetten. De cijfers liegen er niet om als je ziet wat er gebeurde toen Onana onder de lat kwam te staan. Toch zal Schreuder wel iets aan Gorter moeten kunnen bieden. Ik ga er van uit dat hij in de voorbereiding veel gaat keepen. Persoonlijk heb geen voorkeur.

Hij moet Pasveer boven Steek verkiezen. Sowieso. Die gast zet het zo goed neer achterin. Communicatie is zo belangrijk.

Stiekem hoop ik eigenlijk op Gorter als eerste doelman in het nieuwe seizoen. Natuurlijk een risico, maar vind hem wel een goede doelman met potentie en natuurlijk zal hij waarschijnlijk weleens wat fouten maken maar zo is bijvoorbeeld Onana toen jaren terug ook begonnen. En als Gorter geen eerste doelman wordt, dan zal het vast wel Pasveer worden wat ook gewoon prima is en zeker als Pasveer gewoon weer het niveau haalt wat hij voor zijn blessure had.

Heb wel zin in het nieuwe seizoen. Ben niet geheel overtuigd van Schreuder, maar ergens geef ik hem ook wel het voordeel van de twijfel. Van de basiself zijn Mazraoui en Gravenberch al weg en is het bij Haller alleen nog wachten op de officiële mededeling en ook Antony zie ik nog wel vertrekken. Bij Timber heb ik wel het idee dat hij zal blijven en ik hoop ook dat Ajax erin slaagt om Martinez te behouden en als Ajax hem verkoopt, dan voor minimaal 50 miljoen want Ajax hoeft niet te verkopen en hij heeft nog een contract voor 3 of 4 jaar.

De transfer van Bergwijn zie ik wel rondkomen en ik hoop dat ze dan nog een rechtsback, een linksback en twee diepe spitsen zullen halen. Een rechtsback kan ik zo gauw niet bedenken, de linksback zal waarschijnlijk Wijndal worden en als diepe spits hoop ik op Brobbey en zou het geweldig vinden als Suárez terugkeert.

Zal dan wel fors moeten inleveren, maar wie weet wilt hij dat wel. Zou hem dan niet als basisspeler binnenhalen, maar in een soortgelijke rol zoals Huntelaar die destijds had toen hij terugkeerde bij Ajax en ook dan zal Suárez (net als Huntelaar destijds) genoeg minuten maken en daar komt dan nog bij dat Brobbey niet altijd volle wedstrijden kan spelen en zo nu en dan weleens kampt met pijntjes.

Wat misschien ook een optie zou kunnen zijn voor Ajax als Brobbey niet komt, is dan doorschakelen naar Donyell Malen. Denk wel dat Brobbey echt een lastig verhaal zal worden, want zie vaak bedragen van 15 tot 18 miljoen voorbijkomen en dat vind ik toch wel teveel voor hem. Als je hem voor zo'n 7 à 8 miljoen kan terughalen, zou ik het doen en anders zou ik doorschakelen naar Malen.

Met de komst van Adeyemi (een vergelijkbare type als Malen) wordt het al niet rooskleurig voor Malen en nu met de komst van Haller al helemaal niet. En ook Malen zal vast wel 15 miljoen of iets in die richting moeten gaan kosten, maar daar vind ik het dan wel makkelijker omdat Malen ook gewoon (net als Brobbey) een spits met veel potentie is en daarbij komt Malen natuurlijk ook uit de jeugd van Ajax.

En daarbij is Malen ook pas 23, dus nog best wel jong en hij heeft bij PSV laten zien gewoon een hele goede spits te zijn. Hoop dan op deze opstelling aankomend seizoen (zie opstelling). Als Brobbey terugkeert, dan natuurlijk Brobbey in de spits.

Gorter
Aankoop
Timber
Martinez
Wijndal
Álvarez
Taylor
Bergwijn
Berghuis
Tadic
Malen
21 juni 2022 om 21:58

Rochester, dat zijn toch wel alleen de voor de hand liggende namen. En dan geen nieuwe keeper? Vorig jaar ging het ook mis met deze drie, en toen hadden we Onana nog.

Ik denk dat Ajax wel wat meer (bij ons minder bekende) namen op de lijstjes zal hebben. Daar komt nog wel wat verrassends uit.

21 juni 2022 om 22:08

Hoezo Malen? Dat lijkt mij geen spits voor 433, los van z'n snelheid heeft hij niet veel bijzonders. Voor 15 miljoen kun je dan beter voor Brobbey gaan, al vind ik dat eigenlijk te veel voor hem.

Voor rechtsback zou ik gewoon Rensch en Regeer het laten uitvechten, daar hoeft van mij niet perse een aankoop te komen. In nood kan eventueel Timber rechtsback en Klaiber is er ook nog. Al kan je in topwedstrijden echt niet met Klaiber aankomen.

21 juni 2022 om 22:21

Brobbey zou ook mijn eerste optie zijn, maar als die niet komt dan zou ik wel voor Malen gaan. En Malen heeft bij PSV toch ook eigenlijk altijd in een 4-3-3 formatie gespeeld? Begon toen volgens mij als een soort linksbuiten en deed het daar prima, scoorde daar geregeld goals en toen Luuk de Jong vertrok werd hij als centrumspits geposteerd en ook dat deed hij gewoon prima.

Malen is inderdaad ook snel, maar voetballend ook prima. En daarbij heb ik wel het idee dat je bij Malen bepaalde dingen nog kan trainen, want ergens heb ik wel het idee dat Malen een soort killersinstinct heeft en makkelijk zijn goals kan maken. Haller was voetballend niet heel goed, maar ook niet slecht en zelf ben ik altijd wel aardig tevreden met hem geweest maar iemand als Malen is sowieso beter op dat gebied vergeleken met Haller.

Denk ook dat Malen makkelijker voetbalt met spelers als Tadic, (waarschijnlijk) Bergwijn, Berghuis en eventueel Ihattaren. Bergwijn en Ihattaren heeft hij ook mee samengespeeld bij PSV en daar kwam het er misschien niet altijd uit, maar daar was het wat moelijker omdat Ihattaren en Malen daar pas in de basis kwamen op het moment dat PSV het moeilijk had onder van Bommel en dan lijkt het mij lastig om je te laten gelden, al deden Malen en Ihattaren dat toen wel goed onder van Bommel.

Regeer als rechtsback zie ik ook wel wat in, maar vind het te gevaarlijk om hem daar het hele seizoen te laten spelen. Is van oorsprong natuurlijk een middenvelder en Mazraoui zat in ongeveer hetzelfde schuitje destijds als Regeer nu, maar Mazraoui had volgens mij letterlijk op alle posities gespeeld op doelman en volgens mij diepe spits na en had daarvoor al meerdere keren invalbeurten en basisplaatsen gehad in Ajax 1, voordat hij definitief doorbrak als rechtsback en dat heeft Regeer toch minder.

Rensch als rechtsback hoef ik helemaal niet. Vind die jongen zo matig. In het begin toen hij bij Ajax 1 kwam vond ik hem nog wel goed, maar sindsdien geen enkele stap meer vooruit gezet en heb eerder het idee dat hij achteruit is gegaan in zijn ontwikkeling. Klaiber dat is gewoon pure opvulling en eigenlijk geldverspilling met alle respect, die heeft niets te zoeken bij Ajax en is puur op aandringen van ten Hag gehaald.

Dus er moet in mijn ogen wel een rechtsback erbijkomen.

21 juni 2022 om 22:43

Malen grossierde bij psv ook in het missen van kansen, dus dat killerinstinct heb ik nog niet zo kunnen ontdekken. Maar wie weet...
Rensch vond ik vorig jaar echt goed spelen. Dit seizoen was het allemaal een stuk minder, maar hij is nog maar 19. Ik denk dat hij wel weer op niveau kan komen.het moet inderdaad wel beter. Ik zou het jammer vinden als er een miljoenenaankoop zou komen, terwijl je mogelijk al twee goede jonge backs in huis hebt. Over Klaiber heb je gelijk.

22 juni 2022 om 09:10

Bij Malen is het bij het afronden alles of niets. Waar bijvoorbeeld Gakpo heel rustig hard kan schieten lijkt Malen vooral heel blind af te ronden. zou voor mij totaal geen optie zijn.

Zou voor mij geen lastige keuze zijn. Gewoon geld uitgeven voor een nieuwe keeper. Bayandir of Livakovic lijken mij goede opties, kun je nog jaren mee vooruit en in de toekomst nog geld aan verdienen.
Er is vast wel ergens een goede buitenlandse doelman te koop voor Ajax. Op Pasveer en Stekelenburg kun je toch niet meer bouwen, veel te oud. Gingen vorig seizoen goed mee met het niveau, maar zijn de eerste die door het ijs zakken als het minder gaat ben ik van overtuigd.

Dit wordt denk ik gewoon Pasveer. Die heeft het zo goed gedaan vorig jaar, verdient te blijven staan. De defensie werd geweldig georganiseerd door hem en hij is nog steeds heel goed als lijnkeeper. Voetballend ook goed. Ik hoop wel dat Gorter ook gaat spelen en het jaar erna neemt ie het hopelijk over. Stekelenburg als 3e keeper, ook prima. Gorter mag ook wel als eerste keeper beginnen van mij, maar vind Pasveer te goed in vorm om te passeren nu.

Dit zal een strijd tussen Gorter en Pasveer worden. Wordt het de potentie en het kapitaal of de ervaring? Beide prima keepers waarbij ik de voorkeur aan Gorter zou geven. Hij moet een keer de kans krijgen en anders moet je hem zo snel mogelijk verhuren. Minuten maken in de Eredivisie is een vereiste.

Dat kun je toch niet serieus menen..? Met 2 bejaarde keepers en een onervaren jongen voor de prijzen willen spelen.

21 juni 2022 om 22:14

@houtapp gaat prima hoor, en Gorter is beter dan jij verwacht, let maar op

21 juni 2022 om 22:19

Vorig jaar met dezelfde keepers kampioen geworden, bekerfinale en 18 punten in de CL. En zonder die bedrieger erbij wellicht nog een kwartfinale CL ook. Prima bezetting.

21 juni 2022 om 23:06

Aan de ene kant geef ik je gelijk. Maar aan de andere kant, Ajax heeft zoveel geld. Ik denk echt dat het heel goed mogelijk moet zijn om een keeper binnen te halen die net dat extras toe kan voegen. Zoals Onana eerst was eigenlijk, dat was echt een fenomenale keeper voor zijn dopingschorsing.

Pasveer heb ik toch mijn twijfels bij, vorig seizoen een goed seizoen maar toch erg oud en vond hem over zijn hele carrière geen speciale keeper. Stekelenburg echt heel oud, begin toch twijfels te krijgen. Gorter volgens mij een groot talent, maar hoe goed is hij nou echt heeft nauwelijks ervaring op het hoogste niveau.

Als Ajax de kans heeft om een keeper met potentie tot Europese top op te pikken dan zou ik dat zeker niet nalaten.

21 juni 2022 om 23:56

Je bent een punt over die extra jonge keeper, maar ik zie nu ook analisten zeggen dat Ajax 'zoveel geld heeft', in mijn ogen wordt dat een beetje overdreven. Het geld van Frenkie, de Ligt, Ziyech en Donny is niet oneindig. De afschrijvingen zijn jaarlijks 30-35 miljoen, en vorig jaar waren er amper inkomsten dus moest dat ook gecompenseerd worden. De buffer is op aan het raken, zeker als je Bergwijn en Brobbey gaat halen. Dus er is zeker geld voor een extra keeper, maar eentje van 15-20 miljoen is niet haalbaar. Of je moet Antony/martinez slijten, wat kan maar niet ideaal is.

22 juni 2022 om 11:14

zou je niet alvast een crowd funding actie starten om Ajax te redden van de ondergang?

Dit word een misrekening. 2 oudjes en een onervaren keeper op top niveau. Ajax moet zich schamen om met Steek en Pasveer de CL in te gaan. Vorig jaar pakte dat goed uit, dat wil niet zeggen dat dat nu ook gaat geneuren. Wat dat betreft hoop ik dat Gorter de weg van Onana bewandeld en eerste keeper wordt. Die kwam ook na een jaar KKD ineens boven drijven toen Cillessen weg ging. De rest is geschiedenis.

Ze kunnen allemaal wel een gooi willen doen naar een basisplaats, maar in mijn ogen is het toch meer kwantiteit dan kwaliteit. Pasveer vond ik nog super. Dat viel reuze mee, maar hij wordt ook ouder en we ambiëren toch Champions League niveau. In mijn ogen kan je niet met die drie keeper aankomen en moet er echt nog een groot talent of topper bij. En dan doel ik niet op een Flekken of Cillessen.

21 juni 2022 om 23:12

Ik verwacht dan sowieso wel een Flekken of Cillessen, de scouting lijkt niet meer te bestaan, we kijken niet meer verder dan het NL elftal ineens.

22 juni 2022 om 01:29

Dat is niet ineens. Nederlandse internationals waren altijd al de eerste keus als we ons wilden versterken.

Ik zie er liever dat Ajax een goede keeper koopt die er meteen staat.

HELEMAAL FOUT.
Deze oudere doelmannen zijn weer een jaar ouder geworden. En daarmee te oud. Er is slechts plek voor 1 vd 2.
Ajax wil zo graag bij de middelgrote clubs horen, maar is te krenterig om een goede keeper aan te trekken
Psv steekt zijn nek ten minste uit op dit gebied.
Koop een keeper die Europees punten voor je pakt.
Zonder Ajax met Liverpool te willen vergelijken, maar kijk wat zij hebben gedaan.
Hun goede keeper kostte ze de CL en direct weh ermee. Ze kochten een topper die punten pakt

22 juni 2022 om 01:30

Bij de middelgrote clubs? Relatief gezien behoort Ajax met zijn plek of de UEFA-ranglijst gewoon tot de top..

22 juni 2022 om 09:12

Relatief gezien wel, verder natuurlijk niet.

22 juni 2022 om 10:52

Ik heb maar even de cijfers erbij gehaald anders krijg je weer die eeuwige Ja/nee strijd.
Deze UEFA cijfers zijn berekend over de afgelopen 10 jaar zodat er ook geen sprake is van een One Day Fly.

16. Ajax met 155.500 pts
35. PSS met 84.000 pts
52. AZ met 58.000 pts
81. Feynoord met 40.000 pts

Uit deze cijfers blijkt dus dat Ajax structureel tot de subtop van Europa behoord.

22 juni 2022 om 13:11

Dus bij de middelgrote clubs, best knap voor een team dat maar 2 keer bij de laatste 16 in de CL is geëindigd de laatste 15 jaar.

22 juni 2022 om 13:28

Gevoelsmatig hoort Ajax bij de top.
Als ik in Barcelona zou wonen zou Barca 1 zijn en Ajax 2
Nu ik in Amsterdam woon is Ajax 1 en Barca 2.

Maar wat is groot?
Kijk je naar omzet, toeschouwersaantallen, naamsbekendheid, Wereldbekers, Europa cup 1/CL beker enz.
Het is maar naar wat je kijkt
Ajax kan zich niet structureel meten met bijv City, Liverpool, Real, Bayern, Barca.
Incidenteel winnen we, maar over een langere periode gemeten niet
Als Ajax zijn spelers makkelijk forse bedragen kan verkopen dan zijn ze-/we groot
Gravenberch voor een appel en een bradwurst verkocht

Bij Stekelenburg zit de slijt er duidelijk op. Maar die kan prima als derde doelman fungeren. Pasveer heeft zich vorig jaar bewezen, al had ik wel verwacht dat Ajax nog een nieuwe keeper zou halen.

Anders. Geen van 3en zullen 1e keeper worden.

Doe nou gewoon net als PSV met die Argentijn een topaankoop.. Pasveer en Stekelenburg zijn onzeker qua leeftijd en Gorter heeft 0 garanties.

Grote fout om te verlengen met Stekelenburg, een keeper die niet kan duiken kan toch niet bij een topclub op doel. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij zou stoppen na afgelopen seizoen.

Pasveer als 2e keeper kan wel, die heeft zich bewezen afgelopen seizoen en is gewoon betrouwbaar. Eerlijk gezegd word het tijd om de portemonnee te trekken voor een goede keeper ipv al die tijdelijke oplossingen en dan geen vergane glorie met Cilessen ofzo.

Steek als derde keeper lijkt me prima. Beetje zoals Waterman bij PSV. Handig om achter de hand te hebben, mocht Gorter of Pasveer geblesseerd raken.

Hoop dat Gorter zich in de voorbereiding mag laten zien. Hopen dat ie Schreuder weet te overtuigen.

Pure leeftijds discriminatie, ze doen het uitstekend.
Ajax doet het prima met de keepers , dat gelul dat je op je dertigste niet mee kunt!!! Onzin en dat blijkt maar al die zogenaamde deskundigen vinden het leuk om af te branden .
Bah bah wat als ze op hun 45 ste nog goed kiepen?? Dan euthanasie????

22 juni 2022 om 07:09

Stekelenburg kan echt niet meer. Hij duikt niet zit mis bij hoge ballen. er is niks met keeper opleeftijfd maar moet er toch niet aan denken dat hij moet keepen in cl. Lkkr keeperstrainer van maken

Ik denk eerder aan een een nieuwe eerste doelman en een verhuurperiode voor Gorter. Setford lijkt me gewoon vaste eerste doelman van Jong Ajax dit seizoen.neem bijvoorbeeld Cillessen of Flekken en dan volgend jaar Steek en Pasveer met pensioen sturen.

Best bijzonder dat je als Nederlandse topclub de CL in gaat met een onervaren keeper, een oude keeper en een versleten keeper. ...

Eigenlijk moet je Stekelenburg niet meer in het doel willen. Ondanks dat hij ongetwijfeld een enorme clubman zal zijn.

Ik hoop dat Ajax een nieuwe keeper haalt. Jay Gorter heb ik weinig vertrouwen. Zeker als je ziet dat Feyenoord en PSV al een uitstekende keeper hebben voor aankomend seizoen. Ik las ergens dat Ajax met Flekken bezig was..... Jay Gorter kan zich beter laten verhuren en vlieguren maken. Een keeper die echt punten pakt is noodzakelijk, dat hebben we dit jaar wel gezien toen Pasveer ineens wegviel.

Zelf hoop ik dat Schreuder helemaal niet moet gaan kiezen tussen dit drietal en we een behoorlijke keeper op doel krijgen. Niets ten nadele van Pasveer, ik vond hem bij Vitesse geweldig en ook vorig jaar bij Ajax na een moeizame start, maar ik vind niet dat je met een keeper van binnenkort 39 de competities in kan. Net als Stekelenburg, echt te oud. Dan desnoods Gorter maar voor de leeuwen gooien in de oefenwedstrijden en kijken of ie het aan kan.

Kom op ajax kies een keer voor de langere termijn met groter op
De goal. Pasveer en steek houden er Misch volgend jaar wel mee op

Ik snap niet waarom keepers zo'n lage prioriteit bij Ajax lijken te hebben. Krijg sterk het idee dat zowel Stekelenburg als Pasveer vorig jaar boven hun kunnen hebben gepresteerd. Weliswaar goeie coaches en meevoetballers van achteruit, maar geen keepers die stelselmatig met reddingen hun ploeg versterken. Overschat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2022- Ajax
2022-2022 Club Brugge
2020-2021 Barcelona
2019-2020 TSG Hoffenheim
2018-2019 Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Antony vindt vraagprijs Ajax te hoog; werkweigering niet uitgesloten'

Antony is ontevreden met de vraagprijs die Ajax hanteert inzake een eventuele transfer van de aanvaller. De Amsterdamse club vraagt liefst tachtig miljoen euro. De Telegraaf schrijft dat er vanuit Brazilië...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren