Oussama Tannane verrast vriend en vijand met pikante overgang naar NEC

Dinsdag, 21 juni 2022 om 18:39Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:45

NEC heeft voor een verrassing op de transfermarkt gezorgd door Oussama Tannane transfervrij in te lijven. De 28-jarige aanvaller komt transfervrij over van Göztepe en tekent voor twee seizoenen in De Goffert, zo maken de Nijmegenaren op de eigen clubkanalen bekend. Naast Tannane presenteert NEC ook de 24-jarige Pedro Marques als nieuwe aanwinst. De Portugees komt transfervrij over van Sporting Portugal.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is lovend over zijn kersverse aanwinst Tannane. "Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser", zo zegt Van Leeuwen op de clubwebsite van NEC. "Een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander. Een speler die in één geniale flits een wedstrijd kan beslissen. Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider. Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft."

Tannane vervolgde zijn loopbaan in januari nog bij het Turkse Göztepe. De aanvallende middenvelder leefde bij Vitesse in onmin met trainer Thomas Letsch en kwam begin dit jaar met de Arnhemmers een ontbinding van zijn contract overeen. Tannane was uitgerangeerd in Arnhem: hij werd eind september uit de selectie gezet, omdat Letsch niet te spreken was over zijn houding. In de ogen van de trainer reageerde hij niet goed op zijn rol als wisselspeler. De elfvoudig international van Marokko was in het Vitesse-shirt goed voor 61 wedstrijden, 15 doelpunten en 17 assists. Tannane keert na een teleurstellende half jaar bij Göztepe nu terug in de Eredivisie.

Naast de Nederlands-Marokkaanse creatieveling presenteert NEC ook Marques als nieuwe aanwinst. De Portugees komt transfervrij over van Sporting Portugal en tekent een driejarig contract met een optie voor een vierde jaar in Nijmegen. “We hadden Pedro Marques al langer op het oog. Toen de afgelopen maand duidelijk werd dat we een kans hadden hem te contracteren, hebben we niet geaarzeld", zegt Van Leeuwen. "Pedro kan op veel aanvallende posities terecht. Zoals de meeste Portugese aanvallers is hij technisch goed geschoold, een slimme speler met bovendien een neusje voor de goal. Dat hij het Nederlandse voetbal kent is een voordeel. Al was het alleen maar vanwege het feit dat hij er dolgraag naar terug wilde."

De transfer van Tannane is pikant te noemen, omdat de aanvaller twee jaar lang de smaakmaker was bij aartsrivaal Vitesse. De elfvoudig Marokkaans international is niet de eerste die dit jaar een soortgelijke gevoelige transfer maakt. Tijdens de winterstop van afgelopen seizoen trok NEC al Wilfried Bony aan. De Ivoriaanse spits speelde van 2011 tot 2013 bij Vitesse en werd in zijn laatste jaar topscorer van de Eredivisie. Bony kwam afgelopen seizoen maar een keer binnen de lijnen voor de Nijmegenaren. Vanwege een heftige blessure speelde hij slechts veertig minuten voor NEC en zal hij deze zomer de club transfervrij verlaten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door cancellara)

Hahaha. Nou succes! Zal wel eerst een half seizoen wedstrijd ritme op moeten doen en dan is hij hopelijk weer in conditie...

21 juni 2022 om 18:54

Ik hoop dat hij snel fit is. Ik zie liever een technisch begaafde speler als Tannane aan het werk dan de zoveelste eenheidsworst in de Eredivisie. Een Tannane in vorm is echt genieten

21 juni 2022 om 19:23

Maar je weet toch dat hij het weer gaat verkloten? Iedereen weet dat hij goed kan voetballen maar deze jongen heeft gewoon niet de mentaliteit voor topsport.. ik snap niet dat clubs er nog aan beginnen. Ik hoop dat NEC duidelijke afspraken in zijn contract zet

21 juni 2022 om 19:32

Half jaar dan is het weer over

21 juni 2022 om 19:51

Tuurlijk weet Japie en alle andere mensen die wel eens voetbal kijken dat. Deze dude kan dat niet laten. Dat laat z'n ego niet toe, net Depay of Balotelli. Maar entertainment is het wel, daar heeft Japie groot gelijk in

21 juni 2022 om 20:13

Idd ben een groot Tannane fan is qua kwaliteit denk ik de beste speler van NEC meteen, goede zaken gedaan daar in Nijmegen, heb eigenlijk alleen NEC gekeken in de wedstrijden tegen Ajax maar nu Tannane erbij komt zal ik zeker wat wedstrijden van NEC gaan volgen, geweldige speler Tannane echt een balgoochelaar met rendement💫👏

21 juni 2022 om 20:13

Alleen laat een Depay nog regelmatig zijn talent spreken, Tannane had, zo denk ik, toch ook een enorm talent?

21 juni 2022 om 20:17

Als je zoveel talent hebt en bij meer dan 5 clubs bent weggestuurd dan verdien je geen kans meer. Zo goed kunnen voetballen en dan zo weinig uit je carrière halen omdat je heel wat steekjes mist..

21 juni 2022 om 23:48

Samen met Schone kan leuk worden

22 juni 2022 om 08:03

Nu ben ik geen fan van Memphis, maar hoe kan je hem vergelijken met Balotelli en Tannane? Memphis leeft tenminste voor zijn sport en doet er altijd alles aan om fit te blijven. Dat Memphis-bashen begint inmiddels wel echt triestste vormen aan te nemen zeg..

OT:
Benieuwd of Meijer hem aan het werk krijgt aankomend seizoen. Verschrikkelijk goede voetballer, maar ook een verschrikkelijke mentaliteit.

22 juni 2022 om 10:45

Er gaan zelfs verhalen dat Memphis in zijn PSV tijd de speler was die altijd als laatst nog op het trainingsveld stond om zichzelf beter te maken. Dat is gewoon een op en top sportman die er het maximale uit wil halen

22 juni 2022 om 11:20

@Japie en niet te vergeten dat hij 's morgens of 's avonds als al die ideale schoonzonen nog in hun nest lagen of zaten te gamen nog een uurtje baantjes trekken in het plaatselijke zwembad .

22 juni 2022 om 12:35

Depay?.....huh! Laats begon iemand ook over Wijnaldum en nu over Depay. 2 jongens die alles uit hun carrière proberen te halen en nog eens goede dingen doen naast het voetbal.

Depay, vergelijken met Tannane en de Balotelli van 10 jaar geleden is mij echt een raadsel. Misschien, dat je het mij uit kan leggen?

22 juni 2022 om 12:59

Mooi man. De mentaliteit van de bijna topscorer aller tijden van Oranje in twijfel stellen. Dit is wel een troll van het aller laagste niveau. Kijk alleen naar het lichaam van die gozer... alleen daar is al een mentaliteit voor nodig die het grotere deel van Nederland niet zal kunnen opbrengen. Laat staan hoe hij omgaat met het Nederlandse publiek de laatste tijd, die hem jaren hebben verguist.

22 juni 2022 om 14:07

Vindt ik ook depay vindr ik nu echt wel in topprof die jongen doet er echt alles voor

21 juni 2022 om 18:57

Blij dat hij bij ons komt! En met de voorbereidingen in het vooruitzicht zal hij snel klaargestoomd zijn om de winnende in de derby te maken. Kijken of MarcoV dan nog zo cynisch is!

21 juni 2022 om 19:08

Cynisch of realistisch? Dat heeft Tannane zelf in de hand. Hoop voor hem dat die zich volwassen kan gedragen.... maar zal wel weer tegenvallen. En laten we er maar weer een mooi sportief feest van maken dit seizoen!

21 juni 2022 om 19:41

Ik zal niet teveel verwachten @nec wijchen het is een goede voetballer maar ook echt een ego en een kwal. Hij heeft bij ons maar een half jaar gespeeld en toen wilde hij niet meer voor het Utrecht publiek voetballen omdat de fans meneer ego helemaal zat waren.

21 juni 2022 om 19:49

Zal wel meevallen. Was toen bij Vitesse te zwaar en alsnog de beste speler met Bazoer. Ben wel blij met de voetballer Tannane, maar niet met de persoon Tannane. Hoop dat ze hem en hij zichzelf in het gareel kan houden. Mits dat lukt, een geweldige speler voor ons natuurlijk.

22 juni 2022 om 08:52

Verrassende overgang. Een geweldige momenten voetballer. Tannane verwacht wel dat alle spelers hem de bal toespelen en alles om hem draait. Eist alles op maar heeft (te) weinig rendement. Zou hem eerlijk gezegd bij Vitesse niet graag terug zien. Mooi dat hij ODW gaat ballen. Ben benieuwd wat het gaat worden.

Leuke transferzomer begin tot nu!
Hopen dat Tannane nog wat brengt dit seizoen

21 juni 2022 om 19:38

Hadden ze Bony ook niet nog ergens of was die alweer weg.

21 juni 2022 om 20:10

Las vandaag op Ad dat ze niet verder gaan met Bony.

21 juni 2022 om 20:31

Eens Raiss! Hopelijk zetten we dit door en komen er meer goede voetballers naar de Ed. De meeste clubs moeten nog, dus het belooft wat.

Tannane in goede doen is natuurlijk heerlijke voetballer om naar te kijken. Hopelijk focust hij zich nu puur op het voetballen en dan zie ik het wel goed komen.

Gaat lekker met de verassende transfers! Wie is de volgende? Di Maria naar Utrecht?

21 juni 2022 om 18:45

Werd hem net niet hoorde ik van insiders... hij wou graag een Fiat 500 als tekenbonus, maar helaas doet Utrecht geen zaken met Fiat

21 juni 2022 om 18:55

Ome Frans heeft wel wat voor hem

21 juni 2022 om 18:58

Een fiets? 😋

21 juni 2022 om 18:56

Odgaard naar az? Vind 4 mil wel veel.

21 juni 2022 om 19:09

Hendrix en til kunnen nog weg uit rusland.

21 juni 2022 om 19:39

Hendrix is nog een jaar gehuurd

21 juni 2022 om 21:41

Is dat een buitenkansje dan?
Dan zal het wel Zuidam kennende.

Nee het zal denk ik toch Ronaldo worden ben ik bang. zucht

Zijn ee Eredivisie tv gelden verhoogd? Jeetje waar komen al deze spelers opeens vandaan!! Wel goed nieuws voor de competitie.

21 juni 2022 om 20:19

Waar het geld van nec vandaan komt kan ik je zo wel vertellen. Daar zit 1 hele rijke meneer genaamd boekhoorn en samen met zn partners pompt die er wel extra geld in. Persoonlijk vind ik dat wel een goede zaak, in het geval van vitesse met russisch olie geld had ik liever gewoon een nederlandse club eigenaar gezien

21 juni 2022 om 21:11

NEC heeft een geldschieter en Ted van Leeuwen is best creatief als er geld te spenderen is. Echter is de kans heel groot dat NEC weliswaar even plezier aan Tannane gaat beleven, maar de kans is ook erg groot dat ook dat huwelijk niet heel lang standhoudt. Tannane heeft het bij al z'n werkgevers verbruid en lijkt maar niet van z'n fouten te leren. Jammer, want voetballen kan hij wel.

21 juni 2022 om 23:14

Haha die lofzang van Ted v Leeuwen past geen veer meer bij. Maar moet hem wel nageven altijd goede spelers te vinden. Die andere Pedro zal ook wel een verassing worden.

Wat heeft die jongen zich in de voet geschoten zeg..

Zullen de Vitesse fans leuk vinden.
Wel een mooie speler om te blijven volgen in de Eredivisie, lijkt er op dat de “kleinere” clubs ook aardige selecties op de been krijgen.

Ondanks zijn kwaliteiten, niet blij mee. Zorgt altijd voor gedoe en gezeik, zal me niks verbazen als dit nu weer gaat gebeuren

21 juni 2022 om 21:45

Denk ik ook maar laten we eens terug kijken naar bv Barrazite, overal mislukt en voor problemen gezorgd maar onder ten Hag in Utrecht toch goed gepresteerd zonder problemen.
Dus wie weet dat ze het bij NEC wel lukt met dhr. Tannane.

Voor de nederlandse velden qua voetballer wel een briljantje denk ik zo.

Maar goed dat is mijn mening.

Echt een hele goeie speler. Als de relatie goed blijft wint hij wedstrijden voor je. Mits je een Duitse trainer hebt natuurlijk...
Lekkere sneer naar Vitesse dit van hem en terecht!

21 juni 2022 om 18:49

Waarom terecht als ik vragen mag? Volgens mij heeft hij zich herhaaldelijk misdragen bij Vitesse waardoor een vruchtbare samenwerking niet echt meer mogelijk was.

21 juni 2022 om 19:00

Ik vond dat Letsch wel heel snel één van zijn beste spelers buitenspel heeft gezet. In de wedstrijden tegen Anderlecht maakte hij nog het verschil. Hij bereikte de Groepfase voor Vitesse en daarna lag hij eruit. Veel spelers hebben maniertjes, maar Duitse trainers zie Schmidt vs Ihattaren kunnen zulke gasten niet zo goed managen. Bij Marokkanen zit hun trots snel in de weg tegenover die Duitse arbeidsdiscipline!

21 juni 2022 om 19:18

Maar de trots (karaktereigenschap) van een Marokkaan is dan beter dan harde werker ((karaktereigenschap) van een Duitser?
Of wat wil je er nu eigenlijk mee zeggen dan?
Ik zie niet zozeer wat je punt nu is waarom het terecht is dat hij naar NEC gaat.

21 juni 2022 om 19:23

Ik denk niet zozeer dat het botst met hard werken, maar onderschat niet dat Duitsers echt stukken hiërarchischer zijn dan Nederlanders. Dus spelers 'met een mondje' zullen dan over het algemeen wel eerder botsen.

21 juni 2022 om 20:21

Misschien iets voor utd ten hag heeft anders wel laten zien met zulke types overweg te kunnen

21 juni 2022 om 21:14

@ajax4xcl - Tannane is bij al z'n werkgevers met gezeur weggegaan. Enkel bij Vitesse betrof het een Duitse trainer. Tannane kan goed voetballen en in interviews vind ik hem altijd wel sympathiek overkomen, maar hij heeft soms kortsluiting en schijnbaar is hij best lastig voor een trainer. Dit heeft niets met Marokkanen te maken verder, want er zijn meer dan genoeg Marokkaanse spelers of spelers met Marokkaanse roots waar je nooit slechte verhalen over hoort.

21 juni 2022 om 19:00

Met alle respect maar waarom is het een 'lekkere sneer' naar Vitesse en daarbij 'terecht'?
Volgens mij heeft Vitesse hem niks misdaan en juist constant kansen blijven geven. Uiteindelijk heeft hij zichzelf bij Vitesse in de voet geschoten, want meneer kon weg maar kwam weer niet fit uit de vakantieperiode waardoor geen enkele club meer interesse had. Dan krijgt vervolgens een Vitesse weer de ondankbare taak hem op te trainen, waar men op dat moment ook Ghobo had die beoogd werd als zijn opvolger. Uiteindelijk is het contract ontbonden zodat hij naar Turkije kon en zo zie je maar weer wat voor een impact hij daar heeft achter gelaten, gezien ze er nu al zat van hebben.

Een Tannane in vorm is een aanwinst voor alle clubs in de Eredivisie, echter is het nadeel dat er mentaal na een tijdje altijd problemen komen. Soms komt hij niet fit terug van onderbrekingen, andere momenten heeft hij conflicten met teamgenoten, en met regelmaat heeft hij conflicten met scheidsrechters waardoor hij zichzelf uit de wedstrijd speelt (waar de scheidsrechters wel een open schopseizoen op hem laten, heb je hier ook maar mee om te gaan). Ik hoop voor NEC vooral dat Tavsan en Tannane goed met elkaar kunnen omgaan, want op basis van vorig seizoen begon Tavsan richting het einde van het seizoen (na de succesvolle interland bij Jong Oranje) ook zijn eigen show te draaien. Ik kan daarbij op voorhand vertellen dat het een recept is voor een conflict met Tannane, want uiteindelijk wil die jongen wel dat het voetbal om hem draait.

In alle eerlijkheid maakt het mij persoonlijk niet zoveel uit dat Tannane naar NEC is gegaan, ik hoop voornamelijk dat hij zich herpakt en eindelijk volwassen is geworden zodat hij zijn hoofd koel houdt. Anderzijds ziet hij er nu al niet helemaal topfit uit (nu kan dat natuurlijk nog afgetraind worden, echter hoop je dit hij dit op voorhand al doet om een zogenaamd punt te bewijzen). Ik ben persoonlijk niet zo van de hetzes tegen spelers/clubs, dus ook al heb ik een seizoenskaart bij Vitesse misgun ik verder de spelers van NEC niks. Ik heb ook liever dat ze op het hoogste niveau blijven fungeren want dan heb je tenminste een leuke derby erbij.

21 juni 2022 om 19:01

Waarom een terechte sneer? Geloof dat Vitesse genoeg voor hem gedaan heeft. Dat hij het zelf verknald en in de vakantie op het vliegveld bij galatasaray gaat slapen om te smeken hem over te nemen is zijn probleem. Dat hij na een half seizoen al de handdoek in de ring gooit kan vitesse niks aan doen. Meneer denkt gelijk na een paar goals dat hij de topscorer is van de eredivisie en zich dan ook zodanig gaat gedragen is de schuld van Vitesse? Maar achter de schermen wel een grote muil hebben. Nee dan heb ik persoonlijk meer respect voor Bazoer. Was ook een probleemkind maar die heeft doorgevochten tot het eind. Is ook aardig bijgedragen en een leuke speler geworden. Zo kan het dus ook.

22 juni 2022 om 16:45

Ik weet niet of het als sneer naar Vitesse bedoeld is, ik heb niets met een van die twee clubs maar schrijf Vitesse toch een stuk hoger aan.

Als je dan na veel drama vertrekt en snel weer terug komt in Nederland bij een iets mindere club denk ik eerder dat er langs de andere kant sprake kan zijn van enig leedvermaak.

Nou, wat vinden de Vitesse fans hiervan? Tannane die opduikt bij de rivaal. Lastige jongen met wat maniertjes, maar kan wel ontzettend goed voetballen. Voor NEC wellicht een buitenkansje.

21 juni 2022 om 18:55

Doet ze niks verwacht ik, want die jongen gaat continue met ruzie weg. Op voetballend gebied een absolute aanwinst, maar zodra zijn maniertjes weer opspelen heb je er enkel last van...

21 juni 2022 om 19:12

Dat is waar. Sluit ik me bij aan. Kan dan ook wel begrijpen dat Vitesse-fans het minder vervelend vinden dan een geliefde speler zoals Bony. Voor NEC te hopen dat er geen gedoe komt, zoals bij menig club wel gebeurde.

Jong heereveen was hij echt een grotere talent dan ziyech,hij nam alle vrijetrappen en hoekschoppen,was dominanter dan ziyech en nog jonger,met alleen ruwe talent red je het niet...

21 juni 2022 om 18:54

Hopelijk heeft ie die knop nu omgezet en kan ie jaartje knalle bij ons en dan voor in schapelijk bedrag weg win win

Veel succes NEC fans geweldige voetballer alleen een mentaliteit die je bij de kelderklasse niet eens ziet.

Vond zichzelf te goed voor Vitesse om uiteindelijk maar naar Nec te gaan.

Nou.... Bas Dost nog naar ons!
Kan niet wachten op het seizoen...

Di Maria naar RKC en begreep dat Excelsior bijna rond is met Cavani

21 juni 2022 om 18:59

Heb ook gehoord dat Mbappe bijna naar Volendam was vertrokken, maar uiteindelijk toch koos voor het geld. De geldwolf...

21 juni 2022 om 20:30

Rekik naar sparta was ook een leuke

21 juni 2022 om 21:07

Ja bij Sparta houden ze van grapjes, ook met Pogba

Hopelijk neemt hij betere vrije trappen en corners dan Schöne. Maar 't zal wel weer niets worden, ik ben bang voor een gevalletje Bony

21 juni 2022 om 19:20

Wat is er gebeurd? Ik volg nec niet echt maar schone was toch wel de vrije trappen koning

Dit is wel lekker voor onze competitie hoor, ook al zijn het vaak gokjes. Yilmaz naar Fortuna, nu Tannane naar NEC en straks wellicht Dost naar Emmen. Het rechterrijtje is heel slecht nu maar wellicht worden er nu stappen gemaakt. Al kan elke ploeg wel een nieuwe keeper gebruiken nog.

21 juni 2022 om 18:51

Toen het erom spande konden de onderste teams opeens aardig wat winnen hoor. Denk dat afgelopen jaar het rechter rijtje sterk was vergeleken met andere seizoenen.

21 juni 2022 om 18:54

Wellicht heb je gelijk ja. Dit jaar was het wel extreem al die puntenaantallen. Maar het feit dat de kkd nu sterker dan ooit is laat wellicht zien dat het rechterrijtje nu wat minder wordt. Maar we gaan het zien. Hopelijk wordt het een beetje competitief een heel jaar lang.

22 juni 2022 om 17:48

Ik weet niet of het rechterrijte sterk was. Iemand zou het na moeten tellen maar ik denk dat de top 9 niet veel meer of minder punten heeft dan andere seizoenen.

Misschien de top 5-6 afgelopen seizoen veel punten had maar daar onder sprake was er vooral sprake van een grote nivellering. Het gat tussen de nummer 9 en plek 16 is meestal meer dan 10 punten (in de afgelopen 8 jaar is het een keer 9 punten geweest verder altijd meer met uitschieters naar boven van 17 en 18 punten) en nu maar 5 punten.

21 juni 2022 om 18:59

N.E.C heeft geen nieuwe keeper nodig als Branderhorst blijft. Dat was afgelopen seizoen echt een puntenpakker

21 juni 2022 om 19:38

Dit is toch geen gokje? Bij Tannane is het namelijk wel een zekerheidje dat hij een half jaar lekker speelt om vervolgens een dikke pens en kapsones te krijgen en door iedereen uitgekotst te worden.

21 juni 2022 om 21:36

Haha, scherp!

Toen Bony werd aangekondigd was de goffert te klein, benieuwd hoe dat nu zit
Toch een kwaliteitsimpuls

21 juni 2022 om 19:03

Sterker nog, de Goffert ging er zelfs van kapot.
Ik denk alleen dat Vitesse hier niet zo om rouwt.
Bony ging weg door de voordeur, Tannane door de achterdeur, mede door onenigheden.
Dan laat ik even in het midden wie daar schuldig aan was.

21 juni 2022 om 19:08

Netjes hoor om je niet uit te willen spreken maar in dit geval kan je voor 99 procent zeker zeggen dat Tannane hier schuld aan heeft gehad. Letsch heeft het lang met hem geprobeerd tot het echt niet meer kon. Grote stoorzender met overgewicht.

Ben er eigenlijk wel blij mee. Persoonlijk zeer gecharmeerd van de voetballer Tannane, creatief, mooie linker, kan een goal maken. Type speler die we toch al een tijdje missen. Ook knap dat er echt 0,0 aan geruchten was over hem voordat ie gepresenteerd werd, onze TD heeft zich echt opgesloten in een bunker en komt daar alleen uit als ie beet heeft. Niet echt leuk voor de supporters maar wel professioneel denk ik.

Enige punt bij hem is natuurlijk zijn bij vlagen idiote gedrag. Hopelijk weet men dat bij NEC een beetje te managen. Vrees wel dat als het niet loopt dit een speler is die totaal niet in het pulletje past bij het kritische Nijmeegse publiek voor wie strijd arbeidsvoorwaarde nummer een is, maar laten we van het beste uitgaan.

21 juni 2022 om 18:55

Tananne moet inmiddels wel een beetje beseffen dat hij zich anders op moet stellen. Dit is wel echt zijn laatste kans. Anders speel je weer bij idiote clubs die bewust eigen doelpunt maakte en degradeerde. In Turkije gebeuren soms rare dingen. En al helemaal onderin die competitie.

Heerlijk nieuws hopelijk heeft ie in mooi jaar goeie speler voor ons dit!

Hij heeft dus niet veel gevoetbald laatste tijd. Bij Vitesse tijdje er langs gestaan en nu ook weer. Hoop voor NEC dat die snel fit is, en zich wat beter opstelt dan bij Vitesse.

21 juni 2022 om 19:10

Fit was hij bij Vitesse al niet

Geweldige voetballer hoor maar wel als het goed gaat in zijn bovenkamer anders is het na paar maanden over en klaar, succes Oussama!

Goeie voetballer! Gaat ongetwijfeld weer mooie dingen laten zien.

Zijn toch al aardig wat mooie transfers bij o.a. Fortuna, PSV en nu dus NEC, ik ga bijna denken dat de Eredivisie in aanzien is gestegen. Ik denk dat Tannane met de juiste mentaliteit nog best wel stap naar de (sub)top kan maken, voetballen kan hij wel. Prachtige aanwinst voor NEC.

Hopelijk heeft hij van zijn tijd bij Vitesse geleerd .. geweldige voetballer natuurlijk …zijn eerste seizoen bij Vitesse was geweldig ..

"Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging.”

Haha, die Ted toch met z’n vleierij.

Na Bony de volgende "Vitessenaar" die naar de aartsrivaal gaat. Opvallend, zie je niet zo vaak.

Hahaha. Kijken hoe ze bij NEC weer reageren. Wat is dat toch met die uitgerangeerde Vitesse spelers. Was toen echt blij dat Tanane weg was. Wat en drama speler was zeg. 1 ding weet je zeker. Het hele team proces wordt om zeep geholpen met zo'n ego tripper. Ik zeg NEC suc6 ermee.

Geen slechte aankoop voor NEC mits hij zijn koppie erbij kan houden, anderzijds zou hij dan waarschijnlijk ook niet bij NEC terecht zijn gekomen. Benieuwd wat de Vitesse aanhang hier van vind.

Is nu elke transfer een stunt? Het zou een goede speler moeten zijn, maar als hij zo goed is gaat hij niet steeds met ruzie weg. Houding is ook kwaliteit.

Dit is gewoon een bewussie door naar N.E.C over te stappen gewoon om Vitesse nog een steek onder de gordel te geven.
Is niks mis mee verder hij heeft alle recht om te gaan en staan waar hij wil hij is transfervrij alleen denk dat hij wel naar meer clubs kon ook wel betere clubs dan N.E.C maar deze keuze is gewoon bewust om nog even te prikkelen

21 juni 2022 om 19:26

Kom op, je hebt de clubs voor het uitzoeken en dan verbind je je twee jaar aan NEC, alleen om te prikkelen? Herinner me er aan geen ruzie met jou te krijgen 😀

21 juni 2022 om 19:32

Ja waarvoor gaat die anders naar N.E.C??
Speelt N.E.C europees, verdien je er meer geld, hebben ze een betere opleiding?
Vitesse is in alle opzichte een betere club de laatste jaren T.o.v N.E.C en hij is pas een half jaar weg bij Vitesse alsof N.E.C de enige is die Tananne wil hebben

21 juni 2022 om 21:36

Welke clubs verwacht je dat allemaal in de rij staan voor Tannane dan? Hij heeft natuurlijk niet de beste indruk achtergelaten bij de clubs waar hij heeft gespeeld. Er was eigenlijk een constante factor, en dat is dat het uiteindelijk met Tannane altijd op ruzie/conflict uitliep. Hij heeft bij Vitesse ook in totaal van zijn 2,5 jaar eigenlijk 1 jaar heel goed gespeeld, de andere anderhalf jaar had hij ruzie met teamgenoten, was hij geschorst of was hij weer eens niet fit. Neem daarbij de verschillende clubs bij wie hij op bezoek komt wanneer hij op zoek is naar een nieuw avontuur (zoals bijvoorbeeld in Vitesse-tijd bij Fenerbahce) en dat hij daar compleet niet fit aankomt met een behoorlijk aantal kilo's overgewicht. Dat zijn lekkere fysieke tests voor zo'n club die daadwerkelijk interesse had om je over te nemen.

Uiteindelijk is hij weer met ruzie vertrokken bij Vitesse, of zoals ze dan in net jargon zeggen het contract is in goed overleg ontbonden, om uit te komen in Turkije waar hij ook welgeteld maar 5 wedstrijden heeft gespeeld, waarvan 2 als invaller en 3 voortijdig eruit gehaald. Hierbij praat je over Goztepe, wat nou ook niet bepaald een hoogvlieger is (afgelopen seizoen als 19de geeindigd).

Uiteindelijk gaan dit soort zaken ook meespelen dat clubs je gewoon de kans niet meer gunnen, dus moet je een stap omlaag doen. Daar heb je bij Ted van Leeuwen een goede aan die altijd nog het beste ziet in een speler (of dit nu terecht is of niet). Uiteindelijk zal de tijd uitwijzen of het een goede keuze is, ik vermoed op basis van de beelden dat het eerst weer twee maanden fit worden is, hopelijk voor NEC speelt hij vervolgens tot de winterstop de pannen van het dak, en dan moet je er al bijna over gaan nadenken hem snel te verkopen want je kan er vergif op innemen dat hij na de winterstop weer niet fit terugkomt (wat ik persoonlijk erg jammer vind gezien het talent wel degelijk in Tannane zit).

21 juni 2022 om 21:52

Utrecht had ook nog interesse want die hebben ervaring met het terug nemen van lastige spelers.
Een wel 3x.
Dus, ben blij dat we het hebben moeten afleggen tegen Nec.

Maar goed dat is mijn mening.

21 juni 2022 om 20:51

Denk jij nou echt serieus dat een voetballers zich door dat soort dingen laten leiden? Natuurlijk niet, het zijn profs, die hebben over het algemeen weinig tot niks met dit soort rivaliteitjes. Die bepalen gewoon hun keuzes op redelijk normale zaken zoals salaris, perspectief en speeltijd.

Waarom hij exact voor NEC gekozen heeft weet ik niet, ik zat (helaas) niet bij de onderhandelingen. Maar compleet vreemd is het niet. Zonder het van de daken te schreeuwen zijn Boekhoorn en Ted van Leeuwen volgens mij stiekem toch wel behoorlijk ambitieus en kan NEC, mede daardoor, als het echt moet ook gewoon goede salarissen betalen in vergelijking met de clubs om NEC heen. Daarnaast zal Tannane zich ook willen laten zien na een minder jaar, iets wat bij NEC kan want daar wordt hij gewoon de speler waar alles om gaat draaien (als hij het niet verkloot). De bovenste 5-6 ploegen in Nederland zullen hem vanwege zijn gedrag denk ik niet zo snel nemen en/of hebben hem al gehad. Dan kom je in Nederland toch al vrij snel bij NEC uit.

Verrassend, ja, onverklaarbaar, nee.

Dost nu nog naar Emmen! Bijzondere maar leuke transfers met Burak en tannane

Wat gaat er nog komen?
Dilrosun naar go ahead..
Donk naar rkc
Chery naar Sparta

Als Burak en Dost er 20 maken is je club al zo goed als safe!

Op papier zou een speler als Tannane net iets extra kunnen geven zo dat NEC niet in de problemen gaat komen. Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

21 juni 2022 om 19:13

Tannane leert het nooit, zijn ego zit hem in de weg. Misschien als hij met een psycholoog aan de slag zou gaan. Anders is wel te voorspellen hoe het zich gaat ontwikkelen. Het hele team zal zich aan Tannane moeten aanpassen.

Die Ted van Leeuwen is een mooie woordkunstenaar, dat moet ik 'm nageven. Op zich ook slim om die jongen te vleien, dat heeft hij nodig anders kan je al snel mot verwachten. Leuke transfer, natuurlijk een bewuste trap na naar Vitesse van Tannane, maar dat past bij zo'n jongen.

21 juni 2022 om 20:33

Ted van Leeuwen, poëet. Maar dat hij Tannane prijst om zijn werkethiek, gaat de dichterlijke vrijheid toch wel wat te buiten.

deze gozert had echt bij Feyenoord gepast met zijn flitsende acties echt ongelooflijk dat ze slapen en NEC m heeft.

21 juni 2022 om 19:16

Wees blij

22 juni 2022 om 07:33

Je snapt echt niks van het beleid van Feyenoord. Bij Feyenoord moet je a la Liverpool meters kunnen maken en constant druk blijven zetten. 1 luie speler en dat systeem valt in duigen.

Tannane past helemaal niet in onze manier van spelen.

Kunnen we binnenkort de eerste dichtbundel van Ted van Leeuwen verwachten? Man man man wat een beschrijving. Wel sterke zet van NEC! Denk eerlijk gezegd dat je hier meer aan hebt dan zo'n Yilmaz.

Wat had van Leeuwen gedronken voordat hij deze tekst in elkaar zette?

Interessante transfer, zeker een aanwinst als hij zijn oude niveau haalt.

Het wordt steeds gekker😂 Danilo naar Feyenoord. Benitez naar PSV. Burak naar Fortuna. Nu deze transfer. Geeft de
Competitie wel heerlijk veel kleur die onverwachte transfers. Vitesse - NEC wordt een pittige dit jaar!

Mooi. Dat we deze man weer in de Eredivisie mogen zien. Jammer genoeg bij de rivaal. Ben benieuwd of het heel veel langer dan een half seizoen goed gaat.

Nu nog Bazoer toch naar Feyenoord en Bergwijn naar Ajax om de gemoederen tot een kookpunt te brengen overal

Tannane, het is wachten totdat een trainer hem weer niet begrijpt en hij met een rel door de achterdeur vertrekt. Fantastisch talent voor voetbal maar mentaal zeer zwak.

Je weet gewoon bijna zeker dat Tannane zoiets had van: ''oh NEC wil me hebben?'' Dat is de grootste rivaal van mijn club Vitesse. Ik zal die klo*tzakken terugpakken ook omdat ze me aan de kant hebben geschoven! Ik zeg ja tegen Nec's aanbod!''.tannane is zo'n type speler, zo'n Marokkaanse straatrat die niemand respecteert, geen kritiek kan dulden een gigantisch heethoofd is en Vitesse denkt te kunnen pakken hiermee omdat hij nul zelfreflectie heeft.

Geweldige transfer ben toch een groot fan van deze jongen kan echt van hem genieten, heerlijk linkerbeen en brengt voor de neutrale kijker altijd iets extra's welkom terug Oussama ⚽️💫

Tannane gaat Vitesse in zijn eentje slopen! Let maar op. En offff hij gemotiveerd zal zijn

21 juni 2022 om 22:49

1 nare opmerking en hij is de draad kwijt, niks van te vrezen

Succes ermee, meneer wilde een toptransfer maken bij vitesse en kwam vervolgens toen dit niet lukte kilo's te zwaar terug op de club. Tel daar zijn temperament bij op en er is een hoop werk te verzetten bij nec. Hij had niks meer te zoeken bij een Nederlandse club omdat hij hier in dit land niet de waardering krijgt die hij vind dat hij verdiend. En kijk hier, tada daar is hij weer.

Een fitte en ontspannen Tannane is voor elke eredivisieclub op de top 3 naar een aanwinst maar om hem daar te krijgen en te houden is een hele opgave die bijna onmogelijk lijkt te zijn.

Er zijn weinig spelers met zoveel techniek. Heerlijk om hem weer in de eredivisie te zien schitteren. Gruwelijke jaar bij Vitesse gehad. wedstrijd Anderlecht....

Kijk je naar zijn voetballende kwaliteiten dan zeg je volmondig ja. Kijk je naar zijn karakter/gedrag dan zeg je in eerste instantie direct nee. Ik hoop dat Meijer en diverse ervaren rotten in de selectie, Marquez en Schöne hem in toom kunnen houden. Ben ook benieuwd hoe hij zelf mentaal ervoor staat. Vindt hij NEC, 'maar' NEC of wil hij net als pak 'm beet Ihattaren voor de laatste kans gaan. Ik hoop dat deze 'Vitesse-deal' wel goed uitpakt in tegenstelling tot Bony.

Welkom bij NEC!

22 juni 2022 om 23:50

Probleem is dat die jongen knettergek is.
Het is een fantastische speler. Heb bij Vitesse echt van hem genoten. Maar door die kronkel in zijn hoofd gaat hij op gegeven moment raar doen. Probeer er zoveel mogelijk van te genieten als hij goed speelt. Want als hij gek gaat doen is het afgelopen, en dat gaat gebeuren. Dat is precies de reden dat hij niet bij een topclub speelt.

23 juni 2022 om 09:25

Ik houd ook mijn hart vast, hoor. Bedoel, NEC zal vaker verliezen dan winnen en daar zal-ie mee moeten dealen en kunnen omgaan. NEC is niet alleen een lastige club voor dit soort jongens, maar je moet mentaal ook sterk zijn wetende dat je niet iedere wedstrijd gaat winnen. Ik ben benieuwd, heel benieuwd hoe Tannane er mentaal vandaag de dag voor staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder332
E. TavşanAanvaller305
A. AkmanAanvaller286
J. VetMiddenvelder272
S. El KarouaniVerdediger310
J. OkitaAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

28 jaar
10 fans
Aanvaller
SeizoenClubW
2021/2022 Göztepe 5 0 0 0
2021/2022 Vitesse 4 0 2 0
2020/2021 Vitesse 29 7 8 1
2019/2020 Vitesse 17 5 5 0
2018/2019 FC Utrecht 15 1 3 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren