Van Bommel: ‘Ik heb natuurlijk met Overmars gesproken over Ajax’

Dinsdag, 21 juni 2022 om 16:58Yvo van Dorst • Laatste update: 17:34

Mark van Bommel heeft zijn eerste persconferentie gegeven als nieuwe trainer van Royal Antwerp. De trainer werd in zijn tijd bij PSV en VfL Wolfsburg tussentijds ontslagen, maar wil met de Belgische club een nieuwe start maken. Het plan dat technische directeur Marc Overmars aan Van Bommel voorlegde was voor de oefenmeester een van de belangrijkste redenen om voor een avontuur op de Bosuil te kiezen. “Marc Overmars heeft een goed plan met deze club, maar dat gaat echt met vallen en opstaan.”

“Het is prettig als er mensen boven je staan die vertrouwen in je hebben”, zo wordt Van Bommel geciteerd door de NOS. “Mensen die niet nerveus worden als je een paar wedstrijden verliest. Overmars en ik kennen elkaar al heel lang en hebben na onze gezamenlijke tijd in Oranje altijd contact gehouden’’, spreekt de Nederlandse oefenmeester tijdens zijn eerste persmoment in België. Ook wordt Van Bommel gevraagd over het controversiële vertrek van Overmars bij Ajax. “Natuurlijk hebben we gesproken over zijn gesprek bij Ajax. Het is een aparte situatie, daar kun je niet voor weglopen. Maar als iemand een fout maakt dan betekent dat nog niet dat je nooit meer met diegene kunt samenwerken.” Overmars werd in februari ontslagen bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van Bommel gaat op de persconferentie ook in op zijn eerdere twee periodes als hoofdcoach. In die periodes moest hij zowel bij PSV als bij Wolfsburg vroegtijdig het veld ruimen. “Als je twee keer buiten bent gegooid als coach, dan ga je toch denken dat je wat verkeerd hebt gedaan. Ik denk niet dat ik een controlfreak ben, maar ik wil gewoon dat alles goed geregeld is voor mijn spelers. Ik geef elke dag alles om ervoor te zorgen dat de omstandigheden ideaal zijn om de spelers te laten presteren. Dan ben je geen controlfreak, maar heb je een topsportmentaliteit.” Van Bommel verwacht in ieder geval van Overmars meer tijd te krijgen dan hij in eerdere trainersklussen van de clubleiding kreeg. “Hij doet niet zomaar iets en daar voel je je als trainer wel prettig bij.”

Ambities zijn er bij de oefenmeester en Royal Antwerp in ieder geval genoeg. “De ambitie is om zo snel mogelijk in de Champions League te spelen”, vertelt Van Bommel over de plannen van de club. “Maar dat wil natuurlijk iedereen. Antwerp is een club in opbouw. Hier kunnen mooie dingen gaan gebeuren, maar zo ver is het nu nog niet. We willen wel snel elk jaar om de prijzen gaan meespelen.” Royal Antwerp eindigde vorig jaar vierde in de Jupiler Pro League.


Poll

Gaat Van Bommel bij Royal Antwerp wel slagen als trainer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door cas1)

Overmars moet Mertens en Alderweireld zo snel mogelijk binnen halen dan heb je ervaring in de ploeg. Daaromheen goede talenten scouten in Europa en Zuid-Amerika

21 juni 2022 om 17:10

Mertens zie ik nog wel van meerwaarde zijn met zijn traptechniek en neusje voor de goal.. maar Aldewereld speelt volgens mij ergens in de zandbak, ik zie hem daar niet spelen maar wie zegt dat hij het niveau nog aankan? Een versleten en dure verdediger heb je niks aan dan kun je beter voor jong talent gaan

21 juni 2022 om 17:10

Ze hebben al meer dan genoeg ervaring in die ploeg. En overmars moet allerminst uitgebluste oude spelers gaan halen die samen waarschijnlijk ongeveer de helft van de jaaromzet van Antwerp zullen verdienen.

21 juni 2022 om 19:20

Lierse, klopt ze kosten (te)veel. Maar mertens zou toch echt top zijn voor onze competitie. Veel meer dan een Naingollan of Alderweirld. Overigens echt geen fan van Antwerp. Vorig jaar echt vechtvoetbal met Verstraete als exponent. Janssen vind ik ook echt een draak van een transfer

21 juni 2022 om 19:46

Mertens is 35, daar heb je echt niets aan op de lange termijn vind ik zelf. Ik ben ook geen gigantische fan trouwens, dat zal ik zeker toegeven.

Maar die zal wel een goal of 15 maken of iets in die aard. Maar dat waarschijnlijk ten koste van een ridicuul loon.

21 juni 2022 om 21:17

Scouting daar ging Marc niet over maar de hoofdscout Veltmate die ook nog eens 20 scouts onder hem heeft werken, niet allemaal fulltime natuurlijk. Marc was alleen eindverantwoordelijke.

Ik heb echt vertrouwen in Van Bommel dat hij een succes wordt bij Antwerp. Gewoon een goede coach deed het ook een tijdje best goed bij Wolfsburg en is gewoon een hartstikke leuke trainer om voor te mogen spelen, hij is streng als het moet maar ook gezellig in de communicatie en bovendien een legend, ik gun hem al het succes in België en hopelijk krijgt hij z'n carrière weer op de rit !

21 juni 2022 om 17:08

Bij Wolfsburg draaide hij een geweldige voorbereiding, maar in de competitie ging het toch al snel minder. Hadden ze ook nog het beker debacle. Het zat hem niet echt mee wat dat betreft.

21 juni 2022 om 17:14

Nu weet ik even niet of ik in de war ben, maar volgens mij was de voorbereiding juist super slecht (Wolfsburg). Opeens wat lucky overwinningen vanuit het niets.. en toen ging het fout.

21 juni 2022 om 17:25

Voorbereiding was heel slecht idd en daarna stond ie vgm na 4 of 5 speelronden bovenaan in de Bundesliga

21 juni 2022 om 17:46

Helemaal gelijk, ik draaide het om. Stom van me.

21 juni 2022 om 18:06

Klopt de voorbereiding was niet goed maar hij was zelfs dacht ik Bundesliga coach van de maand stond bovenaan, jammer dat hij het niet kon volhouden maar hij heeft van z'n fouten geleerd en komt 2x zo sterk terug!

21 juni 2022 om 18:19

Ik vind Mark van Bommel een kwallebal. Ruzie zoeken als speler en als trainer en veel lekken naar de media (o.a. Derksen). Bij PSV niets van gebakken en in Duitsland ook niet. Waardeloze trainer. Ik verwacht dat het avontuur in Antwerpen snel gaat eindigen.

21 juni 2022 om 22:57

Je vergeet eventjes dat hij alles en iedereen tegen het harnas heeft gewerkt bij PSV. Iedereen kotste hem uit intern, het is gewoon een kwal van een vent. Ben benieuwd naar zijn periode bij Antwerp, ik heb er weinig vertrouwen in iig.

Ik hoop dat Van Bommel slaagt bij Antwerp.
Een trainer die in zijn 1ste jaar 83 punten haalt en met een doelsaldo 98 / 26 verdient beter. Normaal gesproken wordt je hiermee gewoon kampioen in NL.

Goed om te zien dat Overmars vertrouwen in hem heeft en samen weer vooruit kijken.

21 juni 2022 om 17:25

Dat puntenaantal kwam ook alleen maar door de goede eerste seizoenshelft. Daarna was het al minder en zijn 2de seizoen helemaal drama. Ook Europees en in de beker was het niet best.

Matige coach net zoals de andere jonge coaches in Nederland. Verwacht er weinig van ook omdat Overmars veel bezig is met oude spelers zoals Alderweireld en Mertens.

21 juni 2022 om 17:28

Van Bommel had idd ook wel een beetje pech. Schmidt werd tweede met 16 punten achterstand op Ajax. Van Bommel stond bij zijn ontslag geloof ik iets van 8 punten achter en stond vierde

21 juni 2022 om 17:36

Gaan we weer hoor… Van Bommel heeft echt geen pech gehad, hij bakte er gewoon niks van. Hij had 9 wedstrijden ofzo niet gewonnen? Uitgeschakeld door clubs als RKC en matige clubs in de EL. Is gewoon een onwijs matige coach en Schmidt deed het beduidend beter. Maar jouw mening kennen we daarover wel. Ga ik ook niet over in discussie.

21 juni 2022 om 17:38

Bullshit vergelijking; Schmidt had gigantisch veel pech met corona en blessures.

Van Bommel had een wedstrijdenreeks die als volgt was: 3-0 verlies Utrecht, 0-4 verlies AZ, 2-2 tegen Sparta, 2-1 verlies van Willem II, 2-1 winst tegen Heereveen, 1-1 tegen FC Emmen, 5-0 winst tegen Fortuna, 3-1 verlies tegen Feyenoord. En Europees: 0-0 tegen Lask, 4-0 verlies tegen Lask, 4-0 verlies tegen Sporting Lissabon, 1-1 gelijk tegen Rosenborg.

In twee maanden heel het seizoen verkloot. Schmidt bracht ten minste nog Europese overwintering.

21 juni 2022 om 17:39

@arsenal890

Van Bommel eindigde op slechts 3 punten van een Ajax dat later in de 1/2 finale CL stond. Europees is PSV al jaren niet goed en de beker werd afgelopen seizoen voor het eerst gewonnen in 10 jaar tijd.

Tweede seizoen besloot PSV uitverkoop te doen en ging er voor ruim 105 miljoen aan kwaliteit de deur uit. De vervangers waren duidelijk van een minder niveau. Met als gevolg dat prestaties ook logisch minder werden. Dat waren oa Mitroglou, Lato, Bruma, Baumgartl.

Wellicht tegen de stroming in, maar ik vind Van Bommel geen slechte trainer. Daarom hoop ik dat hij slaagt bij Antwerp.

21 juni 2022 om 17:43

Dat mensen nog serieus vinden dat van Bommel het beter heeft gedaan dan Schmidt bij PSV. In alle competities heeft Schmidt het beter of minstens even goed gedaan, er zijn prijzen gepakt en heeft veel spelers beter gemaakt wat PSV financieel ook veel geld gaat opleveren

21 juni 2022 om 20:27

Hoe lang moet ik Japie en zn 16 punten nog aanhoren. Je hebt het serieus al 1000x geroepen. Ik heb er speciaal voor ingelogd om dit te schrijven.. wat vind je er zelf van?

21 juni 2022 om 21:27

V. Bommel kreeg veel steun van zijn schoonvader v. Marwijk die tussentijds vertrok en daarna begon hij punten te verliezen. Ik zeg niet dat hij onbekwaam was maar wel onervaren als hoofdcoach.

22 juni 2022 om 12:15

@RaulSilva Ik benoem gewoon de cijfers. Wat voor conclusies jij daar verder uit wil trekken dat moet jij weten. We mogen dus alleen kritisch zijn op Van Bommel, maar als het om Schmidt gaat mag je dit soort wanprestaties niet benoemen?

22 juni 2022 om 13:22

Japie het is al vaker gezegd dat je kritisch mag zijn op wie je wilt, maar jij valt zovaak in herhaling dat het gewoon heel vermoeiend is en de topics alleen maar toxic maakt. Alleen heb jij dat zelf niet door omdat jij het blijkbaar leuk vindt om discussies 123334x over te doen. Zelfs je 'maar hij dan' verontwaardiging begint herhalende vormen aan te nemen....

21 juni 2022 om 17:32

En een trainer die acht van de tien wedstrijden niet wint, verdient ontslagen te worden. Noem me een lul, maar zowel van Bommel als Overmars vind ik geen leuke personen, van Bommel vanwege zijn slachtofferrol en Overmars vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag en zijn reactie daarop. Ik heb helemaal niks met Royal Antwerp, een club met een eigenaar die de afgelopen jaren vooral met geld heeft gestrooid. Dan heb je nog fans die zich niet kunnen gedragen. Nee bedankt.

Er zijn weinig clubs in de wereld waar ik minder sympathie voor heb dan Royal Antwerp eerlijk gezegd.

21 juni 2022 om 19:02

Vorig jaar heeft Gheyssens voor de eerste keer zijn geldbeugel deftig opengetrokken voor spelers aan te kopen. De jaren voordien merendeels via huurconstructies en kleinere aankopen. Bij ons zitten ook relschoppers die er van houden om eens los te gaan, bij welke club heb je die niet..

21 juni 2022 om 20:26

@yamiown

Welnee joh, ik ga je geen l*l noemen. Je hebt het volste recht om er wat van te vinden.

Persoonlijk hoop ik wel dat alle Nederlanders het goed doen bij Antwerp. Dus ook Vincent Janssen en wellicht meer spelers die nog gaan komen.
Is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal.

21 juni 2022 om 22:10

Valt mee hoor. Vanaf 2014 (buiten het coronajaar) 1x eerder een team met minder dan 83 punten kampioen geworden. ‘16/‘17 Feyenoord met 82 punten.

21 juni 2022 om 22:19

Waarom vanaf 2014?

Tussen 2011 en 2014 werd Ajax onder Frank de Boer 4x kampioen met 71, 73, 76, 76 punten ook kampioen.

22 juni 2022 om 19:07

Ik weerleg alleen jouw stelling dat je normaal gesproken met 83 punten kampioen wordt…

Overmars is niet ontslagen door Ajax, maar zelf opgestapt.

Ergens vind ik het nog steeds jammer. Wat hij heeft gedaan is natuurlijk fout. Maar Ajax had hem op non-actief moeten stellen, onderzoek doen en met slachtoffers praten. Dan had Overmars wellicht op den duur weer zijn functie op kunnen pakken, want hij heeft ontzettend veel goed werk voor Ajax verricht.

21 juni 2022 om 17:58

Mwa, ik denk dat dit niet te houden was. Sponsers worden hier in betrokken enzo. Dan word het een lastig verhaal.

21 juni 2022 om 18:27

Ik denk dat hij wel een zeer sterk signaal ontving, doe nou niet alsof hij zelf het nog in de hand had. En nee, hij kan nooit meer bij Ajax aan de slag door zijn eigen daden.

21 juni 2022 om 19:41

Ik zou zo iemand toch niet bij m'n club willen hebben. In ieder geval niet zo snel. Laat hem eerst maar even een jaar of twee op de blaren zitten.

21 juni 2022 om 20:15

Het grote probleem is dat Overmars tot op heden (correct me if I'm wrong) get woord "sorry" nog niet in zijn mond heeft durven nemen. (oprecht) Excuses maken voor de fout(en) die je gemaakt hebt lijkt me in dit ik wel het minste wat je moet doen om weer opnieuw te kunnen beginnen.

Maar dat dit nog steeds niet gebeurt is zegt ook iets over de persoon Overmars.

21 juni 2022 om 20:33

@paul_r

Ajax had natuurlijk wel al wat informatie over wat er gebeurd was, meer dan wat naar buiten gekomen is. Op basis daarvan, en wat Overmars zelf zegt, kan je al snel tot de conclusie komen dat je niet verder kan. Dat hangt er gewoon vanaf wat je op dat moment weet. Zeker omdat hij zo'n hoge pief was bij Ajax, is het extra lastig, aanblijven is dan gewoon heel erg ingewikkeld. Je kan dan, hoe hard je ook je best doet, er voor zorgen dat die vrouwen zich nooit meer vrij en veilig voelen op het werk.

21 juni 2022 om 23:22

@vernon: Waar haal je de onzin vandaan? Ajax wist meer dan er naar buiten is gekomen? Ben jij de enige die meer informatie heeft dan? Hebben ze jou als enige ingelicht? Of heb je onderzoek gedaan en alle betrokkenen gesproken? Of heb je het uit je kleine duimpje gezogen?

21 juni 2022 om 23:36

Zo hee, wat een frustratie. Chill man.

Natuurlijk weten ze binnen Ajax meer. Zij praten met elkaar, met Overmars, en daarvan breng je maar een deel naar buiten. En nee, ik weet niet wat die info is, en dat zeg ik ook nergens. Lees het eerst eens rustig.

Als je denkt dat bij incidenten alles wat ze intern weten direct op straat gooien, dan heb je het echt mis. Dat doet niemand, en is ook onverantwoord.

21 juni 2022 om 23:04

Maar overmars was toch al vertrokken voordat Ajax hem op non actief kon zetten?

21 juni 2022 om 23:22

@kingbolo: Mijn veronderstelling is dat Ajax de klacht tegen Overmars met hem is besproken en dat Ajax hem toen heeft vertelt dat hij ontslagen zou worden wanneer hij niet zelf op zou stappen. Hij heeft dus in dat geval de eer aan zichzelf gehouden. Maar dat is wat ik denk, ik ben er niet bij geweest. Maar wellicht kan Vernon daar iets over zeggen, die weet schijnbaar als enige meer.

21 juni 2022 om 23:38

Het zit je hoog geloof ik. Ik zei nog “het hangt er vanaf wat je weet”. En dat gaat dus over Ajax. Als je normaal leest zie je dat ik nergens zeg dat ik meer weet. Maar gelukkig heb je zelf wel een veronderstelling.

Tja ik vind het toch gek dat je er juist voor kiest om voor Overmars te werken als je ook andere opties hebt waar de technisch directeur niet zo'n dingen heeft gedaan. Volgens mij kon hij ook bij Genk tekenen toch. De keuze voor Antwerp heeft vooral met geld te maken verwacht ik. Desondanks gun ik het van Bommel wel om eindelijk eens ergens te slagen.

21 juni 2022 om 20:37

Van Bommel heeft echt helemaal niks te maken met wat Overmars gedaan heeft. En ik vind die paar zinnen "natuurlijk hebben we gesproken over zijn gesprek bij Ajax. Het is een aparte situatie, daar kun je niet voor weglopen. Maar als iemand een fout maakt dan betekent dat nog niet dat je nooit meer met diegene kunt samenwerken." gewoon helemaal juist. Zo simpel kan het zijn. Iemand heeft een fout gemaakt, maar daarmee is hij nog geen paria.

21 juni 2022 om 23:06

Overmars heeft als TD toch aangetoond over uitstekende kwaliteiten te beschikken? Ik vind het logisch dat v Bommel hiervoor kiest.

Ik hoop dat van Bommel zijn dominante managementstijl kan aanpassen want volgens mij houden Belgen daar absoluut niet van. Voordeel is dat Overmars er zit en die zal hem wel zoveel mogelijk beschermen. Toch denk ik niet dat van Bommel zijn karakter kan veranderen en denk dat een deel van de spelers snel op hem uitgekeken zal raken. Zal Marc hem dan blijven steunen of ontslaan om zijn eigen hachje te redden? Mijn gevoel zegt max 1 seizoen in België als hij niet is veranderd

Denk dat het voor veel trainers heerlijk is om Overmars als technisch directeur te hebben. Is in zijn vak een van de besten en weet ook waar hij mee bezig is en dan bedoel ik echt op sportief vlak, wat ook fijn is voor een club.

Heeft bij Ajax jarenlang laten zien echt iets op te kunnen bouwen en nam zeker zijn laatste 5 à 6 jaar toch wat meer risico bij Ajax. En dat heeft voor Ajax goed uitgepakt, al moet je wel met vele zaken rekening houden. Nu bij Royal Antwerp heeft Overmars eigenlijk weinig tot geen kapitaal rondlopen op het veld en met Janssen en misschien Mertens en Alderweireld wordt dat kapitaal ook niet meer gezien hun leeftijd, maar ik snap Overmars ook wel.

Met deze spelers kan je een soort vaste kern bouwen en misschien op Janssen na, die al jaren weinig heeft gepresteerd, zijn Mertens en Alderweireld versterkingen die sportief gewoon veel kunnen betekenen. Als hij daadwerkelijk Mertens en Alderweireld binnenhaalt, zit het met de ervaring wel goed en dan moet Overmars toch meer gaan focussen op jongere spelers met potentie.

Misschien dan een Zinho Vanheusden? Staat bij Inter onder contract en was afgelopen seizoen verhuurd aan Genoa, waar hij ook geen vaste basisspeler was. En verder misschien een Dodi Lukebakio? Die speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij VFL Wolfsburg maar voldeed niet en bij Hertha BSC staat hij officieel onder contract, maar is hij na een paar goede seizoenen eigenlijk ook niet meer verzekerd van een basisplek.

En zo zullen er vast nog wel meer opties zijn. En geld zal geen probleem zijn, want de eigenaar van Antwerp is bereid om fors te investeren. Janssen is een forse investering, Nainggolan was dat en Mertens en Alderweireld zullen dat ook worden als ze tekenen.

21 juni 2022 om 17:38

Balikwisha is ook gehaald vorig jaar voor 6miljoen euro

Bommel is een goede trainer. Natuurlijk zal hij tegen nederlagen aanlopen, logisch als je dingen moet uitproberen en spelers aan je systeem en aan elkaar moeten wennen.
Je kan ook kiezen voor lafaards, die van begin af aan slechts 1 ding willen+ proberen niet te verliezen )met grote cijfers'
Ik vond het lullig voor hem dat hij werd ontslagen bij Psv, maar zat er niet mee, omdat ik voor Ajax ben

21 juni 2022 om 18:28

Bij Wolfsburg denken ze wel anders over.

22 juni 2022 om 13:22

Trainers hebben zelden direct succes. Als je een team wil vormen naar jouw hand dan heb je tijd nodig. Bij grote clubs krijg je die natuurlijk niet, maar een Wolfsburg dat een jaartje mazzel had met xxxxx (naam kwijt, kwam van AZ) wilde boven zijn stand leven

21 juni 2022 om 20:32

Hoe kun je hem nou een goeie trainer vinden? Overal gewoon ontzettend matig gepresteerd en al bij 2 clubs ontslagen. Dat is hetzelfde als je bijv de boer een goeie coach zou vinden. Ook bij 4 verschillende banen ontslagen. Iedereen mag een mening hebben maar het is na mijn mening wel een beetje vreemd

21 juni 2022 om 20:39

De Boer heeft tenminste bij Ajax nog succes gehad. Da's nog net wat meer dan Van Bommel, die helemaal niks heeft. Beiden zijn ze gewoon keer op keer ontslagen, De Boer al wat vaker, Van Bommel verdient nog wel een kans.

21 juni 2022 om 20:44

Klopt, maar de Boer heeft daarbuiten ook niks gepresteerd en is nog vaker ontslagen. Van Bommel zal diezelfde kant op gaan denk ik. Beide gewoon ontzettend matige coaches.

22 juni 2022 om 13:20

Na Cocu was het een verademing om naar Psv te kijken.
Bovendien zag je ineens jingens uit lagere elftallen doorsromen
EN En
als Psv niet zo verschrikkelijk was genaaid toen de keeper Bergwijn ver uit zijn goal torpedeerde en de scheidsrechter niets deed, was Psv een ronde verder gekomen en zou de ster van Bommel niet doven.
Daarom dus

Ik hoop echt dat de 2 Marc's gaan slagen bij Antwerp en voor mij een reden om deze club te gaan volgen volgend seizoen.

Toch vrij sceptisch hierover. Komt vooral over als een ‘ons kent ons’ aanstelling en bij PSV en Wolfsburg was het behoorlijk wisselvallig. Maar goed een coach moet ook leren zeggen ze dan!

"maar als iemand een fout maakt dan betekent dat nog niet dat je nooit meer met diegene kunt samenwerken"

Zo simpel kan het zijn. Gewoon open over communiceren en nederig zijn, maar niet overdrijven. Ik denk dat overmars een veel betere pr-persoon bij zich had moeten hebben in de afgelopen maanden.

Revanche van van Bonmel op iedereen die hem al had afgeschreven, Mark my words.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. CosseyUnknown
J. ButezKeeper
L. Ava DongoVerdediger
J. BatailleVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

272 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren