Superstunt Fortuna Sittard: Burak Yilmaz tekent voor vijf seizoenen

Dinsdag, 21 juni 2022 om 15:06 • Laatste update: 19:27

Fortuna Sittard heeft de komst van Burak Yilmaz afgerond, zo meldt de club via de eigen kanalen. De 36-jarige spits komt transfervrij over van Lille OSC en heeft voor vijf seizoenen getekend bij de ploeg van trainer Sjors Ultee. Yilmaz zal tijdens de eerste twee seizoenen als speler actief zijn, waarna hij in Zuid-Limburg een trainerstraject gaat volgen.

“Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard", zo geeft Yilmaz te kennen op de clubwebsite van Fortuna. "Voor mij was het complete plaatje enorm belangrijk, iets wat ze mij in Sittard kunnen en willen bieden. Maar eerst gaat de focus op mijn periode als speler bij de club. De club is ambitieus en ik wil de komende seizoenen met mijn ervaring daarin een bijdrage leveren.”

Sjoerd Ars, technisch manager, namens Fortuna Sittard is verheugd met het inlijven van Yilmaz.: "Dit is een prachtige dag voor Fortuna Sittard, dat we een speler met deze status weten vast te leggen… Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde gaat zijn voor ons, zowel op als buiten het veld.”

Fortuna is sinds 2016 eigendom van de Turkse zakenman Isitan Gün, die er dus in is geslaagd om zijn bekende landgenoot naar Sittard te halen. Yilmaz was tot voor kort nog de aanvalsleider van het Turkse nationale elftal, maar nam na de uitschakeling in de strijd om een WK-ticket afscheid. De uitschakeling konden de Turken niet wijten aan Yilmaz, die volop scoorde en vorig jaar onder meer een hattrick maakte tegen Oranje (4-2). De aanvaller strandde op 31 goals in 77 interlands.

In clubverband speelde Yilmaz de laatste twee jaar voor Lille, waarmee hij in 2021 verrassend landskampioen werd. Met 16 competitiegoals en 5 assists had Yilmaz daar een groot aandeel in, maar het afgelopen seizoen kwam er zand in de motor: slechts 4 goals en 3 assists in 31 Ligue 1-duels. In totaal kwam Yilmaz tot 25 goals en 10 assists in 73 duels voor de Franse topclub. Zijn meest succesvolle periode kende Yilmaz tussen 2012 en 2016 bij Galatasaray. Hij speelde ook voor onder meer Besiktas en Trabzonspor.

Met het binnenhalen van Yilmaz is Fortuna nog niet klaar op de transfermarkt. De Telegraaf meldt namelijk dat Silvester van der Water de volgende aanvallende versterking van de Limburgers moet worden. De buitenspeler vertrok in de winter van 2021 van Heracles Almelo naar Orlando City voor 1,8 miljoen euro, maar volgens verschillende Amerikaanse bronnen staat de club uit Florida open voor een verkoop van de Nederlander. Fortuna zou zich inmiddels gemeld hebben voor de 25-jarige Van der Water.Gerelateerd

Meer sportnieuws

217 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Die gast maakte vorig jaar nog een hattrick tegen Nederland😂

21 juni 2022 om 15:12

Hahaha klopt, echt bijzonder Burak bij Sittard denk oprecht dat ie er 20 inramt bij Sittard, haha dat ik dat ooit nog zou zien een Turkse legende die 2 jaar terug Lille nog kampioen maakte bij een Nederlandse degradatiekandidaat als Sittard, was zelfs voot Feyenoord voor 2 seizoenen geen gekke optie geweest, stel dat Sittard nog Fellaini kan aantrekken dan koop ik oprecht een seizoenkaart van Sittard man zou echt geweldig en lachen tegelijk zijn 😅👑

21 juni 2022 om 15:16

Wel grappig dat hij tot zijn 41e heeft getekend. Wrs is dat om zijn salaris te spreiden over 5 seizoenen omdat het anders niet kan volgens de financiële regels van de KNVB

21 juni 2022 om 15:18

42, want hij is over een maandje 37

21 juni 2022 om 15:22

Ik denk eerder dat het te maken heeft met de financiële middelen die Fortuna tot zijn beschikking heeft. Als Fortuna het geld heeft om een speler 10 miljoen per jaar te betalen kan de KNVB daar niets aan doen/van zeggen.

21 juni 2022 om 15:23

20 doelpunten? Lol hij heeft 4 goals gemaakt in de Ligue 1 afgelopen seizoen. Het is geen Ronaldo even voor de duidelijkheid.

21 juni 2022 om 15:23

Haha mooie grote naam in de Eredivisie, maar goed 20 is wel erg veel denk ik. Scoort er 4 in ligue1, die telt ook gewoon zat slechte ploegen.

21 juni 2022 om 15:25

Thanks man, dat je jet duidelijk maakt. We hadden hier namelijk allemaal het idee dat dit een kruising is tussen ronaldo 9 en cristiano.

Deze man maakt er echt nog makkelijk 15+ in de eredivisie hoor.

21 juni 2022 om 15:29

Nou als ik de mensen hier moet geloven is Burak inderdaad een kruising tussen Ronaldo 9 en cristiano. Hij gaat er niet zomaar 15 maken, daarvoor heb je een team nodig. Burak is bovendien een afmaker. Als er niks gecreëerd wordt voor hem kan hij het ook niet afmaken.

In zijn toptijd een uitstekende spits maar nu hij 37 jaar is, is hij toch wel een beetje over de datum.

21 juni 2022 om 15:29

Burak maakt er gewoon 20 in de Eredivisie zelfs als ie zonder kicksen speelt, je zag dat de beste man ondanks zen gemiste penalty gewoon Portugal heel lastig maakte met al zijn energie en passie en dat hij 4 goals maakte komt ook doordat Christopher Gaultier van Lille naar Nice ging en de nieuwe coach extreem defensief ging spelen waardoor Burak op een eiland kwam want het jaar daarvoor schoot hij er 16 in bij Lille, Burak is gewoon de beste spits volgend seizoen van de Eredvisie als Haller vertrekt en is ook qua fanbase hartstikke aantrekkelijk want die man heeft miljoenen Turkse fans en die gaan natuurlijk ook Sittard volgen op bijvoorbeeld social media, deze stunt is gewoon in alle opzichten een topprestatie van Sittard 👏

21 juni 2022 om 15:31

Hij zou er bij Ajax misschien 15 kunnen maken, maar niet bij Fortuna.

21 juni 2022 om 15:32

Hahaha zo moeilijk is het niet om er meer dan 15 te maken hoor in nederland. Lukte giakoumakis, malki en vlemincx ook. Moet ik nog meer namen noemen van beperkte spelers die dit voor elkaar kregen?

21 juni 2022 om 15:32

Net als Giakoumakis bij VVV zeker?

21 juni 2022 om 15:34

Commercieel zal het inderdaad niet verkeerd zijn. Maar bij Fortuna gaat Burak natuurlijk ook op een eiland komen. Kijk als Fortuna even kwaliteit inkoopt verder, dan word het makkelijker voor Burak. Maar zolang dat niet gedaan wordt is Burak gewoon een 13 in een dozijn speler voor Fortuna.

21 juni 2022 om 15:36

Giakoumakis is 10 jaar jonger. Toch wel even wat anders vriendelijke vriend. Burak heeft 4 goals gemaakt afgelopen seizoen in de competitie die volgens sommige hier op VZ gelijkwaardig is aan de Nederlandse. Dan is het toch niet vreemd dat ik concludeer dat Burak niet aan de 20 goals gaat komen in Nederland, zeker niet bij Fortuna?

21 juni 2022 om 15:41

Giakoumakis heeft het in Griekenland zelfs niet gered, als we hem met Burak gaan vergelijken is het net een vergelijking met een nieuwe Opel Corsa of een Porsche die al wat op de KM-teller heeft staan dan kies ik toch voor die Porsche.

21 juni 2022 om 15:48

Mij zal je niet horen ontkennen dat Burak beter is dan Giakoumakis. Het gaat er meer om dat Burak geen 20 goals gaat maken denk ik. Dit omdat hij al 37 wordt over een paar weken, en vorig seizoen al niet verder kwam dan 4 goals in de 'farmers league'. Daarbij speelt hij bij Fortuna, niet bij Ajax of PSV en daardoor wordt 20 goals voor een 37 jarige gewoon onmogelijk.

Mensen zitten hier hypocriet te doen want de Eredivisie was zogenaamd gelijkwaardig aan de Ligue 1 nadat Feyenoord Marseille versloeg en nu schiet Burak er ineens 5 keer zoveel in, in de Eredivisie omdat dat een veel makkelijkere competitie is dan de Ligue 1? Ironisch.

21 juni 2022 om 15:53

Zyiech. Vergeeft niet dat Burak er gaat voetballen met het idee om af te bouwen. Dat is een hele andere mindset dan van een jonge speler die nog een stap wilt maken. Ik zie Burak er ook niet zomaar 20 inschieten. Zijn honger zal niet zo hoog liggen gok ik zo

21 juni 2022 om 16:06

Vergeet niet dat er een hele grote Turkse gemeenschap woont in Nederland zo'n 500.000 mensen, lijkt me dat Burak daar ook motivatie uit kan halen om zijn landgenoten in Nederland te laten zien dat hij nog steeds een goede spits is.

21 juni 2022 om 16:29

haha oke ik moet toegeven dat je hier wel een punt hebt paris. Maar je bent het toch ook wel met mij eens dat in nederland de ploegen bijna allemaal open huis spelen. Je krijgt echt veel kansen in nederland. In frankrijk heb je toch veel meer slopers achterin staan. En de franse competitie is echt nog wel een stuk beter dan de nederlandse. Vooral in de breedte. De topteams zijn wel ongeveer gelijk aan elkaar (op PSG na dan natuurlijk).

21 juni 2022 om 16:44

Hele gave transfer. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Voor Feyenoord zou ik het wel een te groot risico vinden, aangezien hij al 36 is. Al werd Lille in 2021 nog kampioen met deze speler in een belangrijke rol. Voor Fortuna is dit natuurlijk een geweldige deal. Zorgt bovendien ook voor de nodige aandacht.

21 juni 2022 om 17:02

Niet heel bijzonder want Fortuna heeft een Turkse eigenaar

21 juni 2022 om 17:17

@allez paris de prijs van azijn is niet gestegen blijkbaar .... man man man
Voor Fortuna is dit gewoon een top aankoop.
En dat met die leeftijd kan je nog goed mee in deze competitie hier is alleen Ajax Feyenoord en Psv niet haalbaar voor de rest kan iedereen van elkaar winnen.
Zian Flemming komt ook uit de jeugd van Ajax en blijkbaar te ligt bevonden heeft vorig seizoen Fortuna wel persoonlijk erin gehouden met zijn doelpunten en dat waren er genoeg.

21 juni 2022 om 15:19

Whauw wat een mega stunt van Fortuna Sittard. Nu al de transfer van het seizoen! Halen hier gewoon even de beste Turkse spits (na Hakan) aller tijden binnen. Dit wordt een groot (toeter) feest in Limburg e/o.

En het mooie (of juist minder mooi) is dat Ajax in de 1ste wedstrijd direct tegen Burak moet spelen, uit bij Fortuna.

Maar prachtig nieuws dit voor de Fortuna Sittard fans. Gefeliciteerd met Burak Yilmaz!

21 juni 2022 om 15:22

Mooi om te zien dat de ED toch weer wat aantrekkingskracht heeft teruggekregen. Yilmaz bij Fortuna, Bony bij Nec en straks Dost bij Emmen. Nu Suarez nog terug naar Groningen, Pelle naar AZ en Zlatan naar Ajax.

21 juni 2022 om 15:55

En Van Nistelrooij bij PSV!

21 juni 2022 om 15:23

En Lille kampioen!

21 juni 2022 om 15:32

En heeft ons het WK gekost na zijn penalty misser tegen Portugal 😅

21 juni 2022 om 15:11

Laten we eerlijk zijn... Burak Yilmaz wordt op 15 juli 37 jaar oud. Wat moet je ermee? Hij gaat Fortuna echt niet even de top 7 inschieten op zn oude dag.

21 juni 2022 om 15:12

En zelfs op deze oude leeftijd was hij belangrijk voor Lille in Ligue 1. 2021 nog landskampioen geworden mede door hem

21 juni 2022 om 15:15

Toen had hij wel een ander team om zich heen dan Fortuna uiteraard. Dit seizoen was hij al veel minder.

21 juni 2022 om 15:28

Fortuna streeft ook niet naar een dergelijke plek op de ranglijst, maar naar lijfsbehoud. Prima speler daarvoor!

21 juni 2022 om 16:47

Met die redenatie kan hij nog 10 jaar mee. Er is een moment dat het klaar is. Je zag vorig jaar al dat het een stuk minder is.

Vijf seizoenen. Optimistisch.

21 juni 2022 om 15:09

2 als speler. Lezen.

21 juni 2022 om 15:27

In mijn ogen zegt BVB-045 niet zoveel verkeerds. Het is maar net hoe je het interpreteert.
Ik lees het als 5 seizoenen contract= vertrouwen in Burak Yilmaz. Zowel als speler en als trainer.

Tadic heeft ook een contract getekend voor 7 jaar, waarvan de laatste twee jaar als trainer. Dat is ook optimistisch en spreekt vertrouwen uit. Voor hetzelfde geldt gaat Tadic door als speler.

21 juni 2022 om 15:36

Dat bedoelde ik dus Marc

21 juni 2022 om 15:54

Ik weet het. Zo las ik jouw comment direct.
Los hiervan vind ik het altijd jammer dat er zo bashend gereageerd wordt.
Een vraag stellen over wat iemand bedoelt, komt zelfden voor hier. Jammer.

21 juni 2022 om 15:11

Moeite met lezen ??
Je hebt waarschijnlijk puur en alleen op de kop gereageerd...

21 juni 2022 om 15:25

Moeite om mij te begrijpen?
Kennelijk wel.

Ik vind het optimistisch.

21 juni 2022 om 16:49


Als Fortuna fan ben ik het met je eens BVB. Drie jaar was ook goed geweest. Kun je aankijken hoe hij rendeert als technisch staflid. Maar ik vermoed dat Gun zijn mentor hierin zal zijn.

Wow dat is wel een zieke stunt voor een club als Fortuna! Kan veel ervaring toevoegen aan de hele selectie van zo'n club. Ben benieuwd naar hem aankomend seizoen.

Haha welkom abe, wel grappig om te zien Burak bij Sittard🤣, was zelfs voor Feyenoord geen gekke speler geweest, maar Burak met zijn status in Turkije die bij een degradatiekandidaat in NL gaat spelen extreem bijzonder want dat trainerstraject kon hij ook in Turkije volgen.

21 juni 2022 om 15:20

En hoe denk je dat iedereen gereageerd had als Feyenoord hem gehaald zou hebben?

21 juni 2022 om 15:19

Maar wel 8 miljoen klasses beter. Ja beetje overdreven.

21 juni 2022 om 15:21

Ik heb de transfer van Cruijff naar Feyenoord niet gezien!

21 juni 2022 om 15:18

Michael Laudrup bij Ajax dat was de beste,wereldtopper

21 juni 2022 om 16:50

Zo, daar noem je even eentje van een andere orde!

Haha dit is wel legendarisch hoor, Burak Yilmaz in Sittard. Heerlijke transfer, gefeliciteerd aan de Fortuna supporters hier!

Heel gaaf! Maar 5 jaar?😂

21 juni 2022 om 15:11

Waarvan 2 als speler, even een paar regels verder lezen

21 juni 2022 om 15:20

Nergens staat dat hij dan niet blijft spelen naast deel te maken van de staf 😜

21 juni 2022 om 15:11

Misschien eerst ff de tekst lezen...

21 juni 2022 om 15:11

2 jaar als voetballer staat er..

21 juni 2022 om 15:13

Waarvan 3 jaar als trainer. Lezen een keer

21 juni 2022 om 15:13

2 jaar als voetballer en 3 jaar met de staf meelopen

Wat een stunt! Deze man werd vorig jaar nog kampioen van Frankrijk!

Haha geniaal van Sittard! Schiet er normaal wel een paar in

De tering, dit kan je zeker een stunt noemen voor Fortuna! Die gaat hun veel plezier bezorgen!

Ik vind het toch eerder Burak Yilmaz stunt met contract voor 5 seizoenen

21 juni 2022 om 15:29

Lezen is moeilijk. 2 als speler, 3 als onderdeel van de staf.

21 juni 2022 om 15:46

Het is toch nog steeds een contract voor 5 seizoenen. Kan je wel bijdehand doen SterkeJerke maar 5 seizoenen is 5 seizoenen hoe deze verdeeld is heb ik niet over toch.

Hoe netjes is dit! Leuk voor Fortuna en de eredivisie, hopelijk een opmaat naar meer kwaliteit in de eredivisie.

Wauw, deze transfer is wel gaaf. Handige connecties heeft die eigenaar! Heel benieuwd naar welke 'extraatjes' hij aan Yilmaz beloofd heeft.

21 juni 2022 om 15:11

Denk een vaste stap als trainer na zijn voetbalcarrière.

21 juni 2022 om 15:18

Ja, dat denk ik ook, maar ik kan me voorstellen dat hij daarnaast ook nog wat buiten het voetbal aangeboden heeft gekregen.

Wow ! Ben heel benieuwd. Heel Sittard straks met een Yilmaz shirt

Tja qua naam zeker een stunt! Maar eens kijken hoe goed hij nog kan renderen. Daarnaast is hij natuurlijk afhankelijk van de aanvoer. Dus daar moet ook in geïnvesteerd worden.

De eredivisie krijgt steeds meer status terug in het europese voetbal. Wat een spelers komen naar kleine clubs, Dost misschien naar Emmen en nu dit.

21 juni 2022 om 15:11

Dost is niet zo'n stunt natuurlijk aangezien die uit die regio komt.

21 juni 2022 om 15:56

Hij mag uit de regio komen, dat is wel een kaliber speler die normaliter niet naar Emmen zou gaan. Hoop dat hij ook echt gaat, samen met Yilmaz echt top zo voor de Eredivisie!

21 juni 2022 om 18:08

Kijk naar het spelersbudget van Emmen. Die betalen echt wel flink.

Had Feyenoord hier niet meer mee kunnen doen was misschien een goede vervanger geweest voor Dessers

21 juni 2022 om 15:25

Moet je niet willen als feyenoord zijnde. Het spel onder slot vergt enorm veel loopvermogen, hoog druk zetten en veel afjagen. Nou niet echt de specialiteit van een bijna 37 jarige Yilmaz. Dat is een afmaker die aanvoer nodig heeft. Een hele goede afmaker, dat dan weer wel.

21 juni 2022 om 15:51

Dan heb jij niet vaak een wedstrijd van Burak Yilmaz gezien denk ik. Hij is juist een speler die het 90 min lastig maakt voor de verdedigers, ook zonder bal. Vaak zonder een doelpunt te maken speelt hij daardoor ook een uitstekende wedstrijd. Wel is het zo dat hij dit niet meer 90 minuten aan kan.

21 juni 2022 om 16:06

Dat is juist zijn kwaliteit. Ook op 36 jarige leeftijd kan Burak voorin 90 min lang druk zetten op de tegenstander. En snelheid heeft die ook nog steeds. Zelfs op 36 jarige leeftijd is hij veel te goed voor Fortuna.

Ik noem dit toch wel een stunt van fortuna. Het is dat wij al van wolfswinkel hebben. Maar die had hier ook prima gepast.

Heerlijke transfer! Aanwinst voor de Eredivise, speelde vorige jaar het Nederlands elftal nog zoek.

Een soort Tadic traject dus, en ook wel een vergelijkbare stunt als dat Ajax toen deed met het binnenhalen van Tadic. Misschien is dit nog wel een grotere stunt.
Het zou mooi zijn als hij ook zo'n grote impact kan hebben, mooi gedaan door Fortuna.

21 juni 2022 om 15:14

Dit is natuurlijk groter tadic is niet een grotere naam dan burak en fortuna is natuurlijk kleiner dan ajax

21 juni 2022 om 16:06

Tadic Is bij Ajax natuurlijk een grotere speler geworden

Trots op Fortuna, wat een stunt. Yilmaz volgend seizoen in Sittard te bewonderen. Zoals ik al zei in de vorige reactie. De Turken doen alles voor elkaar. Hopelijk weten ze zich nog een keer hand te haven

21 juni 2022 om 16:52

Gezien ook de begroting die omhoog gaat. Als Fortuna nog een paar goede versterking haalt hoef je ons op papier niet in het degradatie rijtje te zetten. Maar is altijd afwachten.

Zou wel goed zijn voor feyenoord deed het bij lille heel goed hele rare stap dit maar wel een leuke

Heeft hij een band met NL? Zou toch denken dat hij andere clubs heeft waar hij een trainer in opleiding zou kunnen zijn.

21 juni 2022 om 15:11

Hij heeft een goede band met de eigenaar van Fortuna.

21 juni 2022 om 15:17

Waarschijnlijk warme herinneringen na die hattrick van vorig jaar

Haha! Is toch mooi dit Yilmaz in de zelfde rol als Bulykin bij ADO en hij prikt er zo een stuk of 20 in. Mooie transfer voor Fortuna. Hopelijk voelt Yilmaz zich niet te groot voor de eredivisie.

Lachen, misschien Bas Dost ook naar Emmen. Leuk dit soort transfers ook voor de kleinere clubs in de Eredivisie5 seizoenen.. dat is natuurlijk ook een manier om fors te gaan betalen, zonder dat je begroting uit de bocht vliegt. Laatste 3 seizoenen als rustend lid (of natuurlijk echt trainerscursus). Maar hij zal wel grof betaald krijgen ook in deze 3 seizoenen 'spelerssalaris' en geen 'trainer in opleiding salaris'.

Wat een stunt! Ben benieuwd wat Yilmaz nog kan toevoegen op deze leeftijd.
Leuk dat hij een na zijn actieve loopbaan het traject kan vervolgen richting het trainerschap, slim gedaan door Fortuna.

Heh? Oke, hij is al oud. Op basis daarvan zou je kunnen zeggen dat ook een Fortuna Sittard kans maakt om hem in te lijven. Maar even serieus. Wat? Burak Yilmaz? De man die Oranje op een blauwe maandag aan gort speelde vorig jaar? Dit is toch gewoon een bizarre kwaliteitsimpuls voor de club uit Sittard?! Ik kan het niet geloven, maar het is echt zo haha. Heel gaaf!

21 juni 2022 om 15:22

Kleine correctie. Hij heeft 3 goals gemaakt, maar absoluut niet aan gort gespeeld.

21 juni 2022 om 15:38

Als je als spits van Turkije er liefst drie maakt tegen het grote Oranje met haar wereldverdedigers, dan speel je ze toch behoorlijk aan gort.

21 juni 2022 om 15:45

Die wedstrijd was elk balcontact van Burak billen knijpen en levensgevaarlijk. Scoorde er 3 waardoor Nederland flink op hun klote kreeg. Dat komt wel behoorlijk in de buurt van aan gort spelen.

21 juni 2022 om 16:11

Dan hebben we een andere uitleg van 'aan gort spelen'. Als er één overwinning gelukkig was, was die het wel. Alles zat Turkije die dag mee. Maar goed, Yilmaz stond er wel iedere keer, dat is natuurlijk wel een hele belangrijke kwaliteit van een spits.

Wow dit is wel ziek. Fortuna is in ieder geval ambitieus. Dit helpt misschien ook om wat meer mensen richting dat stadion te krijgen.

Dit is wel echt fantastisch! Ik dacht dat het bij een alla Eto'o gerucht zou blijven.
Hij was bij Lille in zijn eerste seizoen nog erg goed en scoorde nog niet zolang geleden tegen Nederland.
Nu beven de verdedigers als ze tegen Fortuna spelen.
Op miraculeuze wijze gehandhaafd en nu op miraculeuze wijze zo'n topper binnen gehaald. Meestal gaan Nederlandse vedetten zoals Van Persie, Van Hooijdonk, Sneijder, Nigel en Kuyt in Turkije afbouwen en cashen. Dit is wel heel doordacht van Burak.
Natuurlijk ook omdat Fortuna in Turkse handen is.

Topclubs krijgen wel heel moeilijk tegen Fortuna Sittard met Burak Yilmaz als spits, zeker ook dat ze niet kunnen degraderen naar KKD. IK zie Fortuna nu als kanshebber voor Europees voetbal als ze goed blijven voetballen met Yilmaz. Ik zie de club komend seizoen eindigen tussen plek 4-7 in Eredivisie.

21 juni 2022 om 15:42

Ja, en Yilmaz wint de gouden schoen

21 juni 2022 om 16:03

Je kan wel overdrijven hoor. Ja, Yilmaz is een ongekende kwaliteitsimpuls in de voorhoede bij Fortuna (en een superstunt), maar je hebt nog wel 10 andere spelers rondlopen in het veld. Als die allemaal het niveau Yilmaz hebben, ben ik het met je eens. Maar tenzij je meer info hebt dan wij en dat er dus wel nog 10 "yilmazzen" aankomen, zie ik jouw scenario niet voltrekken.

21 juni 2022 om 16:15

Ik vraag me af of je serieus bent. Mocht dat het geval zijn, dan ben je wel heel erg aan het overdrijven. Ook al zou Fortuna Messi of Ronaldo halen, één speler kan het niet alleen.

21 juni 2022 om 16:59

Sorry maar waar heeft yilmaz nou in het buitenland behalve 1 seizoen bij nice goed gepresteerd. Ook met yilmaz blijft fortuna een dramatisch team. Ze zullen zich echt nog wel meer moeten versterken om van die 15de plaats omhoog te klimmen.

Wat een stunt haha. Hopelijk voor Fortuna kan hij nog van meerwaarde zijn... schoot Lille tenslotte een jaar geleden nog naar het kampioenschap.

Koning buitenspel in Sittard! Voor Fortuna gewoon een toptransfer. Heeft overal goals gemaakt. Ben benieuwd!!

Wat mooi voor de eredivisie, mijn complimenten Fortuna!

Fortuna wat een stunt het is Fortuna en de fans gegund. Zou bij Psv niet hebben mistaan...

21 juni 2022 om 15:40

Thanks bro, dit maakt mijn dag wel

21 juni 2022 om 15:41

Nou Aqua niet gaan overdrijven he. Voor de top komt die nu echt tekort. Als je had gezegd Groningen en lager had ik akkoord gegaan. Fortuna daarintegen is wel een gigantische stunt!

21 juni 2022 om 15:44

Je maakt Lille kampioen dat noem te kort komen?

21 juni 2022 om 16:26

16 goals in het kampioens jaar, een groot aandeel zeker maar zeker niet alleen gedaan.

Daarnaast had hij afgelopen seizoen in 31 wedstrijden maar 4 goals en 3 assists..

Fantastische aanwinst voor Fortuna maar zeker niet iets wat een topclub als PSV moet willen.

21 juni 2022 om 17:45

Zijn laatste jaar was al een stuk minder zowel qua rendement als spel. Dat kampioensjaar was onwijs goed en knap, evenals die hattrick tegen Nederland. Maar met zijn leeftijd wordt je normaal gesproken elk jaar echt een stuk minder.

Haha 1 april is toch al geweest. Wat een stunt dit. Geweldig gedaan door de eigenaar van Fortuna. Nu nog een keer stunten met een goede keeper

21 juni 2022 om 15:15

Die hadden we al, maar helaas verhuren we Verrips aan Groningen.. v.osch vind ik eigenlijk gewoon te kort komen. Ondanks dat hij het tweede deel van vorig seizoen sterk gekeept heeft.

21 juni 2022 om 15:54

@kalou klopt die van Osch is idd te klein. Kost je te veel punten. Hopelijk weten ze nog ergens een goede keeper te vinden.

21 juni 2022 om 16:29

Dat zal niet gaan gebeuren. Verrips is in mijn ogen beter, maar doordat hij even uit de running was, kwam vOsch weer terug en deed hij het onverhoopt erg goed. Daardoor Verrips ontevreden en nu verhuurd aan Groningen. Doodzonde.

Wat een transfer zeg! Uiteraard hadden we deze transfer zonder Gün en zijn connecties nooit kunnen bewerkstelligen, maar is het uiteindelijk ook slim gehandeld en goed meegedacht vanuit de club om hem dat trainerstraject te bieden. Dat is natuurlijk wel iets waar we in Nederland in uitblinken; opleiden!

Daarnaast marketingtechnisch natuurlijk een geweldige stunt. Er zal veel positieve aandacht uitgaan naar Burak en wie weet; Fortunashirts met Burak achterop in Marmaris en Alanya voor de toeristen? Daarnaast gaat hij er natuurlijk zeker een aantal inschieten dit jaar. King Burak in ons stadion, wie had dat 5 jaar geleden gedacht?

Een redelijk grote naam..maar betwijfel of het een succes gaat worden. Het is tenslotte een veteraan. En Fortuna heeft veel middelmaat rondlopen, en sluit niet uit dat Burak zich op den duur aan gaat ergeren. Bovendien zal die een hoog salaris krijgen, en dan gaan zijn medespelers zich gegarandeerd aan hem ergeren als ie niet meer alles kan geven.

21 juni 2022 om 16:54

Zoveel middelmaat dat we maar enkele punten onder Groningen eindigden.. en dat het halve seizoen zonder een spits of defensie van niveau.

Ook al is ie op leeftijd, dit is wel een stunt.

Hahahaha wat een geweldige stunt zeg. Koning Burak in Sittard geweldig, een cultheld die nog kan scoren ook. Mooi!

21 juni 2022 om 15:21

Meteen een leuke test voor jullie centraal duo in de 1e wedstrijd.. Wellicht kan hij er nog een in de kruising jassen van 25m afstand. Veel dichter bij t doel zullen we toch niet komen :P

21 juni 2022 om 15:34

Wie weet, gozer heeft een kanonskogel in z'n voeten zitten. Succ6 vriend en gefeliciteerd, toch een gozer waar je naar het stadion voor komt.

21 juni 2022 om 15:51

Absoluut. En de clubleiding ziet ook in dat na 16 magere KKD jaren het vertrouwen in de club nog niet super groot is. Dat poets je niet met twee drie eredivisie seizoenen weg.

Laat iets als dit wat meer mensen over de streep trekken een seizoenkaart aan te schaffen en vervolgens langzaam maar zeker de weg naar de club uit te bouwen. We hebben een groter stadion dan een GAE bijv, maar een stuk minder sk houders. Daar liggen dus nog veel kansen. We gaan het zien.

21 juni 2022 om 16:55

Hopelijk leidt dit tot een boost in SCC.

"De beul van Oranje" 😅Erg leuk voor de eredivisie dit, kan mss nog wel een potje breken voor fortuna 👍

Leuk voor de Eredivisie en geweldig voor de club Fortuna!

Gefeliciteerd Fortuna!! Goed voor het Nederlandse voetbal

Leuk voor de uitstraling van de Eredivisie

Dit is wel een stunt van formaat en goed voor de Eredivisie/aanzien. Ja...hij is 36/37, maar heeft een enorme carriere achter zich, grote schare voetbalfans, etc. Knappe prestatie van Fortuna, ben wel benieuwd hoe hij het gaat doen in hun systeem, vaak niet dominant/in de 16 van de tegenstander en een trainer die jonger is dan hijzelf. Maar...goed gedaan Fortuna.

Het hele plaatje klopte. Als ik dit zo lees denk ik altijd aan mediatraining én aan het financiële gedeelte van het plaatje, haha. Deze jongen gaat 100% een vermogen opstrijken in Sittard. Geen idee wie die jongen betaalt, maar het is een gigantische stunt. 36 jaar, maar nog lang niet versleten. Vooral in Nederland moet-ie wel meekunnen. Al speelt Fortuna niet vaak in de zestien van de tegenstander waardoor hij veel meters moet overbruggen wellicht vanaf de middencirkel.

Maar goed, qua naam is dit natuurlijk bizar voor een club als Fortuna. Dit gaat voor een piek in seizoenkaartenverkoop zorgen, 100%.

21 juni 2022 om 15:25

Dat zal denk ik ook een grote reden zijn om deze transfer te maken vanuit de club gezien. Bovendien gaat hij goed met de Turkse leiding van de club, dus hij zal heus niet het onderste uit de kan gaan verdienen. Daar ziet Gün altijd wel op toe. In dat kader is zo'n trainerstraject natuurlijk wel creatief meegedacht.

Wat je verder zegt klopt ook natuurlijk. Burak is hartstikke fit en schiet er met gemak nog 10-15 in voor Fortuna. Bovendien super leuk voor de competitie en top voor de merchandise.

Wtf, deze spits is zelfs van toegevoegde waarde bij Ajax. Niet voor 5 seizoenen, maar zo ontzettend goed. Wtf nogmaals. Gefeliciteerd Fortuna, ook daarvoor met die Griek van Benfica.

Hahaha dit is toch een grap

Toen ik een pushmelding kreeg dacht ik: 5 seizoenen die zijn knettergek, maar als je dan leest 2 als speler klinkt wel al een stuk beter. Ben benieuwd hoe deze man het gaat doen, toch een speler met status erbij in de eredivisie

21 juni 2022 om 16:57

Als dit zo doorgaat (met de begroting die enorm omhoog is gegaan) mag je je wel afvragen of Fortuna wel een concurrent in degradatie strijd zal zijn.

Wow, das wel echt een megastunt! Leuk om hem te zien hier in NL

Oké, die zag ik even niet aankomen. Dat is dan ook meteen het leuke van deze tijd, transfers die totaal onverwacht zijn. Benieuwd of hij er nog een doelpuntje of 10 in kan schieten in onze competitie.

Hoe kunnen ze hem eigenlijk betalen?😂

21 juni 2022 om 15:31

Met M&Ms

Ik vind dit geniaal. Durf weer te dromen van Messi in een Sparta shirt.

21 juni 2022 om 16:28

Hopen op een argentijnse eigenaar zou ik zeggen

Bijzonder dat hij kiest voor Fortuna Sittard. Zal er zeker 15 gaan maken voor Fortuna.

Ze hebben een turkse investeerder. Dus dat is een groot voordeel! Met het aantrekken van Yilmaz. Die schiet er zo nog 15 in!

Ahh dit is inderdaad wel een stunt. En nu komt Suarez terug naar FC Groningen? :D

Prachtig natuurlijk. Ze weten daar in Limburg toch met enige regelmaat lekker te stunten, paar jaar geleden was het VVV met Lee Cattermole, dat werd jammer genoeg een sof. Deze transfer geef ik toch meer kans van slagen.

Yilmaz zou toch in Turkije ook bij een mooie club terecht kunnen en daar trainer worden? Ben benieuwd wat hem motiveert om de komende 5 jaar in een stad als Sittard te gaan wonen en de laatste 2 jaar van zijn carriere bij Fortuna te spelen ipv in het Midden-Oosten of Turkije.

21 juni 2022 om 18:30

Burak wordt helemaal niet gewaardeerd in Turkije en is niet echt een clubman.. Bijv een Volkan Demirel ( Oud keeper van Fenerbahce ) die gaat uiteindelijk 100% bij Fener belanden in een huppelepup rol.

Burak heeft overal voor gespeeld dus een echte Turkse club heeft ie niet ( Hij zegt zelf Besiktas )

Burak hoeft het niet meer te doen voor geld, hij heeft ook de aanbod van Acun ( eigenaar Hull City ) afgewezen ivm dat de Championship te veel wedstrijden zijn naar Buraks mening.

Hij heeft dus echt bewust voor Fortuna gekozen, mooi !

Burak! Eredivisie pas op, deze man schiet er nog genoeg in vermoed ik. Is aan de oude kant, maar knalde er heel recent nog 3 in tegen Nederland.

Wat een prachtige stunt van de eigenaar van Fortuna. Ik had het niet verwacht.

Ik vind het prachtig voor Fortuna, maar zou je niet eens in jeugd investeren? Je haalt bakken met ervaring binnen elk jaar en zet daaromheen vaak een vreemdelingenlegioen en af en toe een talentvolle jeugdspeler van een andere club, maar ik mis gewoon de identiteit van de club. Het zou net zo goed Fortuna Delfzijl, Middelburg of Lelystad hebben kunnen heten.

Ik waardeer de supporters wel erg, maar ik mis gewoon een identiteit met jongens die ervoor spelen uit de eigen regio. Ik tel alleen Roel Janssen, verder heb ik niemand uit de regio zien spelen.

21 juni 2022 om 15:54

Die jongens die de identiteit waarborgen worden altijd meteen weggekocht.. dat is het hedendaagse voetbal: Linssen, Schuurs Saddikki etc.

21 juni 2022 om 17:08

Ja opzich, Saddikki helemaal over het hoofd gezien. Die komt ook bij jullie uit de jeugd. Tja is ook wel lastig, In midden/zuid Limburg heb je al twee profclubs. Niet veel om dan nog te scouten (tenzij in België of Duitsland).

Ik vind het zelf minder identiteit hebben. Maar dat ben ik.

21 juni 2022 om 15:55

Maar definieer regio even. Roel Janssen komt namelijk niet eens écht uit de regio; die komt uit Venlo en dat is Limburg Noord.

Stap gewoon van het idee af dat elke club zich kan redden met wat er in de regio door komt. Dat is gewoonweg te weinig. Daarbij isner in 16 jaar KKD weinig tot niets geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Sinds de promotie wordt daar wel weer volop in geïnvesteerd, maar dat duurt een aantal jaren voordat we daar de vruchten van kunnen plukken.

Daarnaast is Burak ook geweldig voor je PR, sponsoring, aantrekken andere spelers en merchandise. Dat hij er vast wel 10 in gaat schieten is ook mooi meegenomen natuurlijk.

21 juni 2022 om 17:06

Dat weet ik, maar dat is enigszins in de buurt. Uit Zuid-Limburg sowieso niks.

Ik heb niet het idee in mijn hoofd dat je het met alleen jongens uit de regio kan redden, als je dat hieruit opmaakt, dan bij deze, zo bedoel ik dat niet. Ik bedoel dat ik het mooier vindt als je een paar jongens uit de regio hebt of uit de jeugd die meespelen in het eerste/minuten kunnen maken.

Wat betreft Burak is het super mooi voor de club. Win win situatie. Ervaring en doelpunten neemt hij mee en het levert lekker wat publiciteit op voor Fortuna. Ik kijk er naar uit om hem te zien spelen aankomend seizoen.

21 juni 2022 om 22:22

Nou ja in de buurt.. om je meteen even goed te informeren; van het Fortuna stadion naar de Koel in Venlo is een uur rijden! Je vergist je denk ik in hoe lamggerekt Limburg is. Venlo heeft een totaal ander achterland en VVV haalt zijn sponsoren dan ook uit een hele andere regio.

Nijmegen en Zwolle liggen toch ook niet enigszins in de buurt? Ook dik een uur rijden van elkaar.

Michael Laudrup, Brian Laudrup, Kuffour, Gotze, nu Yilmaz. Weliswaar niet allemaal super succesvol, maar toch altijd mooi wanneer een buitenlandse speler van statuur naar de Eredivisie komt. Ik vind het mooi!

Leuke naam natuurlijk maar ik acht de kans van slagen echt heel klein. Wel heel leuk voor Sittard om zo een cultheld binnen te halen!

21 juni 2022 om 15:52

Wat is slagen? Schiet er sowieso 10 in in de Eredivisie dan ben je naar mijn inziens al geslaagd bij Fortuna

21 juni 2022 om 16:19

Op basis van wat schiet hij er sowieso 10 in dan? De beste man komt bijna niet meer vooruit en hij speelt nu bij een team wat alleen maar op de counter gaat spelen.. In de 16 zal hij nog wel dodelijk zijn, maar ik moet het allemaal nog maar zien. Blijft natuurlijk wel ontzettend leuk voor de Eredivisie zo een speler, misschien dat hij ook wat Turkse talenten over kan halen om voor Fortuna te komen spelen om ervaring op te doen.

Transfer van het jaar, wajoo.

Moeilijke gezever hier van velen.. natuurlijk fantastisch voor Fortuna, dit is een mega verrassing.. Ja, was al eerder sprake van, maar gaat om het totale idee van zo’n geweldenaar in zijn nadagen bij een staartclub..

Ja, gast, ik zat even een paar keer naar de kalender te kijken, vroeg me af of er een Limburgse prankdag is waar ik niet van afwist en bedacht toen dat voetbalzone gehackt was en toen dat Fortuna Sittard gehackt was. Helemaal met een titel van 5 seizoenen terwijl je weet dat hij 35 is. Nou, het is waar: Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard. Echt een aanwinst voor de competitie en helemaal voor een Fortuna Sittard, heerlijk nieuws.

21 juni 2022 om 16:59

Je moest eens weten hoe wij Fortuna fans zich nu voelen. Zelfs als ie mislukt en er maar 5 maakt. Dit is op zoveel gebieden een boost.

22 juni 2022 om 14:51

Ik ben helemaal hyped en ik ben iemand die enkel een zwak heeft voor Fortuna Sittard omdat... waarom weet ik eigenlijk niet, ik kom uit Rotterdam. Laat staan een supporter van de club.

Deze gast gaat gelijk knallen tegen ons Ajax!! Wedstrijd van het jaar bij aanvang van het seizoen!!

Hadden die Rotterdammers ook wat aangehad. Maar slapen haha

Dit is Burak, die prikt er met penalties en vrije trappen zeker al 5 in. Paar afstandschoten, aantal kopballen, paar binnen de 16. 15 goals is al binnen voor Fortuna. De beste man kwam even de Ligue 1 binnengewandeld en schoot Lille naar de kampioenschap. Gefeliciteerd jongens, leuke aanwinst!

21 juni 2022 om 16:23

Zeker waar maar ik ben vooral bang voor Yilmaz zelf dat hij niet vaak in scoringsposities zal komen. Bij een club als Utrecht bijvoorbeeld zou hij ook echt niet misstaan hoor. Daar had hij veel meer kansen gehad en zeker 15 doelpunten gemaakt.

Poeh, dit is wel een goede set hoor van Fortuna. Bewondering voor!

Ik snap niets van de reacties op deze transfer. Dit is helemaal geen stunt maar regelrecht wanbeleid van Fortuna. De man is 37 en verdient zoveel dat Fortuna 5 jaar de lasten er van draagt wat betekend dat er ook als hij niet meer speelt minder geld voor andere spelers is. Bovendien heeft hij vorig seizoen bij een goede middenmoter in Frankrijk het reusachtige aantal van 3 of 4 doelpunten gemaakt. Bij die club heeft hij betere spelers om zich heen. Hij is bovendien weer een jaar ouder en zal alleen maar minder worden. Turkse clubs zijn dol op uitgerangeerde vedettes die in Turkije nog even komen uitbuiken voor een riant salaris. Het resultaat van dit beleid is dat de Turkse clubs steeds verder afzakken internationaal gezien. De Turkse eigenaar van Fortuna denkt volgens mij dat dit wel succesvol gaat worden bij Fortuna. Ik geloof daar persoonlijk helemaal niets van.

21 juni 2022 om 16:32

Ik denk dat je gelijk heb maar toch.
Shirt verkoop gaat intekent worden voor Sittardse begrippen. En het zou best grappig zijn als je ergens in Turkije een turksventje in zo’n lelijk groengeel shirt zie lopen!

21 juni 2022 om 16:33

Jij weet het allemaal wel erg goed volgens mij he? Of zullen we het beleid van bedrijfseconoom Günn die, op elke plek waar hij werkt bewijst goede keuzes te maken, toch maar boven jouw visie verkiezen?

21 juni 2022 om 17:00

Laat dat soort mensen lekker, medefan. Sommige mensen denken dat hun visie op football manager de realiteit is. Ik denk dat hij weinig idee heeft hoe goed Burak voor dit niveau is.

21 juni 2022 om 17:08

En stel hij raakt geen pepernoot, wat niet in de lijn der verwachtingen ligt, dan brengt hij commercieel gezien meer dan genoeg op. Hoeveel Turkse Duitsers zullen er wel niet voor hem komen kijken vanuit de omgeving? Alleen al in het Ruhrgebied en Keulen wonen miljoenen Duitsers waarvan er echt wel een aantal een Turkse achtergrond hebben die Burak nog wel eens live willen zien. Geweldige reclame voor Fortuna.

21 juni 2022 om 17:16

Gewoon logisch nadenken. En ik heb zoveel mensen die succesvol zijn in het bedrijfsleven zien falen in het voetbal dat zijn achtergrond mij niets zegt. Ik vind dit een volkomen onverantwoorde constructie voor een speler die hoogstens een subtop spits was in zijn prime. We hebben het niet over Messi of Mbappe.

21 juni 2022 om 21:45

Maar goed dan dat Günn dit al jarenlang voor voetbalclubs doet en met succes Tot zover jou ongestaafde logica dus.

Je mag er uiteraard van vinden wat je wil, je onderbouwing slaat echter kant noch wal en is een bewijs dat je weinig kaas gegeten hebt van marketing en commercie.

Nogmaals, al faalt hij op het veld van alle kanten, wat erg onwaarschijnlijk is, verdient hij zijn geld dubbel en dwars terug.

21 juni 2022 om 17:33

Is het dan bekend hoeveel hij gaat verdienen?

Ik weet dat ik een paar weken terug er al kritiek op had toen de mogelijkheid bekend werd, maar hoeveel is het precies wat hij krijgt?

21 juni 2022 om 21:46

Hij zit niet bij de laagverdieners natuurlijk, maar past verder prima binnen het salarishuis.

22 juni 2022 om 12:14

Ja, en daarom moet het salaris over 5 jaar worden uitgesmeerd. Het is gewoon een boekhoudtruc maar uiteindelijk moet het wel betaald worden. Maar steek de kop maar gewoon in het zand.

22 juni 2022 om 14:52

"ik snap niets van de reacties op deze transfer."

Every party needs a pooper, that's why they invited you
Party Pooper
Party Pooper

Wat een stunt! Hij staat niet alleen bekend vanwege zijn doelpunten. Het is de koning van de schwalbe als die het even niet meer weet gaat die liggen. Vooral bij gala was het extreem! Er gaat sowieso over gesproken worden! 👏🏼

Leuk voor de Eredivisie en helemaal voor Fortuna dat zo'n speler hier tekent. Kan nog wel de dubbele cijfers halen. Maar om dan nog ff te zeiken. Iedereen vind deze transfer geweldig maar als een onbekende Turkse club een grote naam strikt dan is het wanbeleid en gaan ze er alleen maar heen voor het geld en weet ik het wat. Terwijl Yilmaz hier natuurlijk ook niet komt voor en paar knaken. Voor relatief kleine competities zijn dit gewoon super transfers. Want je ziet wat het doet met het volk en dan is Yilmaz nog niet een wereldtop geweest.

22 juni 2022 om 14:53

Ach ja, je weet hoe we zijn. Hypocriet als de pest.

Wauw, ik dacht dit moet zo'n titel zijn waarbij Fortuna iemand heeft gehad die ook Burak Yilmaz heet. Tof dit zeg.

Misschien een lucky one

ik vind dit echt waanzinnig. Geweldig voor Fortuna en de Eredivisie. Ik ga alleen al naar Fortuna kijken om hem te zien spelen. Geweldig toch? Hopen dat hij fit blijft en het geen Arjen Robben verhaal word zoals bij Groningen.

Dit zal zeer waarschijnlijk de beste transfer van het seizoen zijn. Ik denk dat bijna alle eredivisie ploegen op de top 5 na zich nu achter hun oren krabben. Ja de man is oud en heeft geen restwaarde, maar is gewoon een betere spits dan bijna alles wat er rond loopt in de eredivisie.

Die video is erg amateuristisch zeg. Een koning kan helemaal niet van het bord worden geslagen, de koning kan alleen schaakmat worden gezet. Als je niks van schaken af weet, gebruik het dan ook niet in een video. Schaam je Fortuna Sittard.

Leuke stunt, voor Fortuna natuurlijk fantastisch en voor de competitie ook interessant. Ben benieuwd wat die oude strijder er nog van kan, zou me niet verbazen als hij er nog aardig wat pegels in knalt.

Fortuna kon hier veel meer uithalen op social media, zeer slechte video.

Burak kiest bewust voor Fortuna en voor het geld hoeft hij het niet meer te doen natuurlijk.. Hij heeft Hull City ( Eigenaar Acun Ilicali, goeie vriend van iedereen en ook Burak natuurlijk ) geweigerd omdat hij vond dat de Championship te veel wedstrijden heeft en hij vroeg zich openlijk af of hij dat nog allemaal kan bijbenen ( Goede zelfreflectie )

Burak gaat er zeker geen 30 inschieten meer denk ik maar hij blijft een strijder en pikt toch wel zijn goaltjes mee. Echt mooi om te zien dit !! Ik zag die tweet van Fortuna voorbijkomen toen ik aan het werken was en ik was echt van WTF HOE DAN ?!

Nice we gaan Fortuna ook volgen dit jaar dus

21 juni 2022 om 21:51

Volgens mij is Burak nog op vakantie, of iig niet in Nederland geweest. Vond de video daarom wel aardig gedaan eigenlijk.. Heel veel meer konden ze niet doen aangezien hij niet fysiek bij het stadion is geweest.

We zijn er afgelopen seizoen in gebleven zonder spits, dus als hij er 10 of 12 maakt is dat al dikke prima. Voor de rest levert hij meer dan genoeg op via merchandise en sponsoring etc.

Welkom Börek Yilmaz suc6

Het is allemaal leuk en aardig voor Fortuna dat ze een spits halen die in Frankrijk behoorlijk belangrijk voor Lille was en die tegen Nederland nog een hattrick maakte maar ik snap niet dat ze dat type speler halen. Dit is eenzelfde soort transfer als Huntelaar die op zijn oude dag bij Ajax vertrok en Schalke 04 moest zien te redden van degradatie wat overigens niet lukte. Huntelaar moest bij Schalke rennen van zijn eigen zestien naar het strafschopgebied van de tegenstander. Dit terwijl hij puur en alleen een spits is die in het vijandelijke strafschopgebied kan spelen. Dit is deels de reden dat hij in zijn tweede periode bij Schalke niet uit de verf kwam. Ik ben bang dat Burak Yilmaz hetzelfde probleem gaat ondervinden, namelijk dat qua naam er veel van hem verwacht gaat worden maar dat Fortuna met de kont in de eigen zestien hangt, op de counter speelt, dat hij daar niet (meer) toe in staat is en dat de fans dan zeggen dat hij er geen reet van kan terwijl het aan de club ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Deroy DuarteMiddenvelder331
M. SeuntjensMiddenvelder329
B. RienstraMiddenvelder282
Z. FlemmingAanvaller2812
Y. van OschKeeper320
M. AnghaVerdediger310
T. TekieMiddenvelder271
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

173 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Lille OSC 31 4 9 1
2020/2021 Lille OSC 28 16 6 0
2019/2020 Besiktas 25 13 4 0
2018/2019 Besiktas 15 11 4 0
2018/2019 Trabzonspor 7 5 3 0
Laatste voetbalnieuws

Fortuna Sittard is nog lang niet klaar en gaat voor volgende verrassing

Fortuna Sittard begint zich duidelijk te roeren op de transfermarkt. Nadat dinsdag het nieuws bekend werd dat Burak Yilmaz volgend seizoen de kleuren van de Limburgse formatie draagt, moet ook Silvester...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren