Entourage Antony mikt op vertrek en vraagt Ajax te luisteren naar aanbiedingen

Donderdag, 23 juni 2022 om 22:55Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 02:34

Transfermarktexpert Fabrizio Romano komt donderdagavond met een update over de situatie rondom Antony en Manchester United. Romano zegt dat de entourage van de Braziliaanse smaakmaker aan de clubleiding heeft gevraagd te luisteren naar aanbiedingen. Ook meldt hij dat Erik ten Hag een grote rol speelt in in het proces om Antony naar Manchester te drijven.

Dinsdag gaf ESPN al aan dat United er alles aan doet om Antony in te lijven. Bronnen rond de nieuwszender meldden dat de club van Erik ten Hag 40 miljoen pond (46,5 miljoen euro) over heeft voor de buitenspeler. Antony wordt al langer in verband gebracht met een overgang naar de Premier League-gigant. Ook ploeggenoten Jurriën Timber en Lisandro Martínez staan naar verluidt op het wensenlijstje van Ten Hag.

Ook São Paulo volgt de ontwikkelingen rond Antony met bovengemiddelde interesse. De Braziliaanse club bedong bij de verkoop aan Ajax een aanzienlijk doorverkooppercentage van twintig procent. Ajax betaalde São Paulo 15,75 miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen kon oplopen tot maximaal 21,75 miljoen. Het doorverkooppercentage wordt berekend over het verschil tussen het aankoopbedrag en het verkoopbedrag. Antony kwam negen keer uit voor de nationale ploeg van Brazilië, wat zijn transferwaarde aanzienlijk heeft opgevijzeld. In die wedstrijden wist hij tweemaal doel te treffen. De kans is groot dat hij later dit jaar met Brazilië afreist

Antony wordt al enige tijd begeerd door United. De Engelse grootmacht is tot dusver nog niet daadkrachtig gebleken op de transfermarkt. Antony, die nog tot medio 2025 vastligt in Amsterdam, zou de eerste zomerse versterking moeten worden voor Ten Hag. Ook Liverpool en Newcastle United werden de voorbije maanden in verband gebracht met de Braziliaan, maar de aanwezigheid van Ten Hag bij United zou de doorslag moeten geven. GOAL meldde vorige week dat het management van Antony was gearriveerd in Manchester om de onderhandelingen te starten.

Het is echter nog maar de vraag of United tot een akkoord weet te komen met Ajax, daar de Amsterdammers naar verluidt zo'n zestig miljoen euro verlangen voor de flankspeler. Op dit moment hebben the Mancunians omgerekend 46,5 miljoen euro over voor de diensten van de technicus. Het is vooralsnog onduidelijk of United bereid is om aan de vraagprijs van Ajax te voldoen. Wanneer de gesprekken in Manchester met de zaakwaarnemers van Antony zullen plaatsvinden, is nog niet bekend. Antony was afgelopen seizoen een van de grote smaakmakers in de Eredivisie. In zijn tweede seizoen in Amsterdamse dienst kwam de linkspoot in totaal tot 33 optredens, waarin hij twaalf keer trefzeker was en elf assists verzorgden.


Poll

Wat is Antony waard in jouw ogen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

398 reacties (laatste reactie door ajaxjs)

Te weinig. Dat weet iedereen. Kom volgend jaar maar terug.

21 juni 2022 om 13:14

Ja veel te weinig minimaal 80 miljoen, alleen City, Real en PSG kunnen hem betalen. De rest mag allemaal achteraan in de rij staan.

21 juni 2022 om 13:18

Ik denk niet dat er een rij staat als je echt 80 miljoen vraagt. Ik vind het een mooi openingsbod maar denk dat 55 a 60 miljoen de juiste prijs is.

21 juni 2022 om 13:36

Zoals ik van de week al zei. Biedt iemand 30, willen de fans 60. Biedt iemand 40, willen we 80. Denk dat de eerste vraag is of Ajax hem überhaupt wil verkopen. Als ze dat willen, denk ik dat 60 miljoen de max is die je krijgt.

21 juni 2022 om 13:48

En dat is ook direct het minimale bedrag dat je moet ontvangen voor hem. Totaal geen noodzaak qua verkoop.

21 juni 2022 om 13:51

@vernon

Gelukkig zijn er naast fans ook supporters en die zijn wel realistisch
Maar je hebt gelijk Vernon. Net zoals de clubs zelf willen de supporters zo goedkoop mogelijk inkopen en de jackpot vangen voor hun spelers.

Persoonlijk denk ik dat Antony tussen de 50-60 miljoen waard is en Ajax blij mag zijn met zo'n bedrag. In het buitenland wordt Nederland helaas nog steeds gezien als Farmers League.

Maar nog beter is dat Ajax na Haller geen dragende spelers meer verkoopt. Ik wil straks naar de JC Arena gaan voor spelers als Antony, Timber, Martinez en niet voor Magallan, Pierie, Bande als "de nieuwe sterren"

21 juni 2022 om 13:54

@Marc433, Inderdaad. Hij is misschien wel 45 waard, maar er gaat nog wat naar Sao Paulo. Je raakt met Haller en Antony wéér 2 basisspelers kwijt. Als je Antony ook nog kwijt raakt moet je nog gewoon 3 aanvallers halen. Nieuwe trainer en straks ook nog 5/6 nieuwe basisspelers is gewoon niet ideaal.

21 juni 2022 om 14:14

@marc Niet helemaal mee eens. Als echt al die aankopen komen, dan moet of Berghuis of Klaassen verkocht worden, waarbij ik sterk de voorkeur heb voor Berghuis omdat die echt niet stil blijft op de bank. Maar je moet echt flink doorselecteren bij de spelers die op het middenveld terecht komen. Echt te veel ballast. Helemaal als Gravenberch echt vervangen wordt door Taylor, dat gaat geoe opleveren. Grootverdieners op de bank.

21 juni 2022 om 14:15

@ Messibazoer

Exact! Ik las dat Sao Paulo 20 procent krijgt bij een transfer van Antony.
Dan hou je heel weinig over als Ajax akkoord gaat met 45 miljoen.

Ajax is nu Ten Hag, Gravenberch, Mazraoui, Onana, Haller, Brobbey (huur) kwijtgeraakt. En de kans is heel groot dat Nico ook vertrek. Beetje teveel van het goede. Dan moet Schreuder bijna helemaal opnieuw beginnen.

21 juni 2022 om 14:22

Je hoeft ook geen rij... Hij hoeft niet weg. En misschien tijd om eens te leren van Porto en Benfica

21 juni 2022 om 14:41

Als hij idd voor 60 miljoen vertrekt en Sao Paulo 20% over het verschil krijgt ben je met een maximaal aankoopbedrag van 22 miljoen dus op 38 miljoen verschil. 7,6 miljoen hiervan gaat naar Sao Paulo, dus je houdt 30,4 miljoen over.

In totaal heeft hij je dan 7,6+22=29,6 miljoen gekost. Voor die 1 miljoen winst zou ik hem liever nog een jaar houden en zijn waarde op het WK laten stijgen of kan je hem iig alsnog voor een break-even bedrag (60 miljoen dus) van de hand doen. Daarbij is de kans dat hij je sportief meer dan 1 miljoen brengt door bijv. Europees te overwinteren veel aannemelijker.

Ook brengt het je niet de financiële ruimte om een vervanger a la Bergwijn te halen, al moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je die 22 miljoen aankoopbedrag al (deels) betaald hebt en dus nu bijgeschreven krijgt.

Alsnog vind ik de kosten/baten niet dusdanig positief dat ik hem zeker nog 1 seizoen in Amsterdam zou houden.

21 juni 2022 om 14:48

Als je 2 keer het aankoop bedrag eraf haalt heb je inderdaad maar 1 miljoen winst. Goed verhaal verder

21 juni 2022 om 14:49

tyuin

Op die manier kan je elke verkoop omlaag praten. Antony heeft je ook veel opgeleverd wat betreft prijzengeld in met name de CL. Daarnaast heeft die ongetwijfeld de aantrekkingskracht vanuit Brazilië vergroot en ga zo maar door. Als je dan nu 60 mil kan krijgen waarvan pak em beet 80% naar je eigen rekening gaat… Niet slecht toch?

21 juni 2022 om 15:00

@ninjakai

Het beleid van Ajax is om alle posities dubbel bezet te hebben. Het liefst met kwaliteit zodat de spelers elkaar scherp houden en je als club zijnde niet op achteruit gaat bij wissels.

Taak van Ajax is nu om eerst vervangers te halen. Ervan uitgaande dat Haller weg is, hebben we op dit moment helemaal geen spits meer. Bergwijn was eerder in beeld als concurrent voor Antony. Je zag hoe het ging toen Antony geblesseerd raakte.

Berghuis en Klaassen zullen onderling moeten uitvechten wie er speelt. Zeker als je 50 wedstrijden per jaar speelt, zijn er genoeg mogelijkheden om speelminuten te maken.

Over doorselecteren ben ik het met je eens. Daarom moeten spelers als Magallan, Bande, Pierie weg. Die voegen niets toe aan dit Ajax.

21 juni 2022 om 16:23

@tyuin, ik volg je niet. 60 mio verkopen, kostprijs = 29.6 miljoen dan maak je 30.4 winst niet maar 1 miljoen. 30 Miljoen is een prima winst. Daar koop je zeker weten een vervanger voor

21 juni 2022 om 17:14

@erodinho; waar baseer je dat op minimaal 80? Dus rond de 100 miljoen is redelijk? Wat heeft hij laten zien? Een paar keer goed gespeeld in de CL maar veelste wisselvallig en tegenover een goede back heeft hij duidelijk moeite. Ajax kan er wel meer uithalen aangezien dit een openingsbod is maar als ze hem niet verkopen bij 60 miljoen euro dan zijn ze echt dom bezig

21 juni 2022 om 17:15

@messibazoer, Of hopen dat Ihattaren het waar gaat maken dan heb je de vervanger al voor Anthony al in huis en die koste nog geen 5 miljoen dacht ik?

21 juni 2022 om 19:50

Als je zijn aankoop bedrag 2x mee telt blijft er idd weinig over.

23 juni 2022 om 23:02

Volgens mij zijn er nog zaakwaarnemers en oude club die ook mee moeten eten, hoeveel procent dat is weet ik niet

23 juni 2022 om 23:12

@marc

Ik vind het een duivels dilemma. Wat je ook doet als Ajax, volgens mij gaat komend seizoen gewoon een stuk minder worden. Nieuwe trainer, veel spelers weg, wennen, etc. Dus dan zakt de waarde van Antony misschien ook wel weer. Je kan ook nu maximaal cashen en nieuwe spelers halen waar je zo drie jaar mee vooruit kan.

En stiekem vind ik Antony wel spectaculair om te zien, maar het rendement is nog niet geweldig. Als je dan 55-60 miljoen krijgt, is dat wel heel veel geld.

23 juni 2022 om 23:30

Geen cent minder dan 100 miljoen op het moment dat een PL club komt voor een basis speler.

23 juni 2022 om 23:43

60 is nog steeds heel ruim voor iemand die in nl niet echt uitblinkt. Zeker als je vorige Ajacieden nu bij de topclubs het moeilijk ziet hebben. Vind 40 al ruim zat, het is geen gearriveerde topper. Of je moet echt mazzel hebben dat een utd zoveel gaat neerleggen. Zie niet veel clubs zo ver gaan voor Anthony eerlijk gezegd.

24 juni 2022 om 00:02

De Ligt en De Jong hebben het niet moeilijk. Donny gaat gewoon spelen onder Ten Hag, let maar op. En voor 40 miljoen een nog 3 jaar lopend contract afkopen van een 22 jarige aanvaller, international van Brazilië, die het goed deed in de CL dat gaat niet lukken natuurlijk. Het is trouwens eerder mazzel als United het niet wilt betalen dan wel, want Ajax en Ajacieden hebben alleen wat aan kapitaal op het veld.

24 juni 2022 om 09:09

Idd moet Antony minimaal 80 mlj opbrengen voor Ajax. Misschien nog meer zelfs. Maar het is beter als Ajax hem gewoon vast houd en Antony ook komend seizoen nog voor Ajax speelt. Na het WK is Antony waarschijnlijk 100 mlj waard. Ajax moet geen dragende spelers meer verkopen. En Ten Hag moet ophouden om steeds maar Ajax spelers te proberen weg te halen.

21 juni 2022 om 13:17

Is een openingsbod he. Zullen wel met een verbeterd bod aankomen wanneer het wordt afgewezen. Vind hem persoonlijk ook niet meer dan 60 mil waard

21 juni 2022 om 13:19

Als er 100+ miljoen betaald wordt voor spelers als Nunez moet je je als Ajax echt niet af laten schepen met 50-60 miljoen hier hoor...

21 juni 2022 om 13:24

'Spelers als Nunez'? Ik vind Antony een prima voetballer maar 50-60 vind ik een hoop geld hoor. Nunez liep bijna 1 op 1 in Portugal en 6 goals in de CL. Antony was belangrijk in de groepsfase maar als je hem over het hele seizoen bekijkt dan valt het toch allemaal wel mee qua cijfers? Gewoon redelijk, maar verre van uitzonderlijk denk ik. Zou voor hem beter zijn om nog een seizoen te blijven als ik heel eerlijk ben.

21 juni 2022 om 13:25

Schat nunez toch wel iets hoger in + spitsen zijn vaak veel duurder.

21 juni 2022 om 13:26

In dat geval moet Ajax 100 miljoen vragen voor Haller

21 juni 2022 om 13:29

Zou Haller überhaupt niet zo makkelijk weg doen eerlijk gezegd, spits met zijn statistieken haal je echt niet zomaar terug. Wordt gek genoeg onderschat in Nederland. Hij staat er voor zijn goals en die maakt hij ten overvloede.

21 juni 2022 om 13:30

En Gakpo is max 35 miljoen en Sinisterra max 25 miljoen. Beiden ongeveer het dubbele aantal g/a, maar geen 6 wedstrijdjes CL en niet het juiste shirt aan.

21 juni 2022 om 13:30

"spelers als Nunez", je bedoelt potentiele wereldtop itt Anthony, een speler die moeite heeft om het een jaar te laten zien in de Eredivisie? Wat een vergelijking zeg.. Je moet dolblij in je handen knijpen als die gozer voor 50 miljoen vertrekt..

21 juni 2022 om 13:34

Gakpo en Sinisterra spelen bij clubs met een mindere status, hebben niet kunnen schitteren in de Champions League en zijn geen Braziliaans international. Al die factoren spelen mee.

21 juni 2022 om 13:34

@11tegen11hj, jij denkt dat er clubs gaan komen die 40 miljoen gaan bieden voor Sinisterra? De CL is een aardige factor en daar kijken grote clubs naar. Die zagen ook wel Antony schitteren in de groepsfase. Denk niet dat grote clubs zoals Arsenal, United en Tottenham gaan kijken naar de Conference League. Met 30 miljoen gaat Feyenoord echt wel akkoord hoor. Zeg daar maar nee tegen als Feyenoord zijnde.

21 juni 2022 om 13:34

Ajax wilt hem helemaal niet verkopen. Of hij het waard is maakt dus totaal niet uit. Ze vragen 60+ zodat ze hem waarschijnlijk behouden en in het ergste geval met een flinke zak geld opgescheept zitten.

21 juni 2022 om 13:36

@fossen,

Zelf begrijp ik het inderdaad ook niet hoor omtrent Haller, leuk die 35? miljoen maar daar ga je nooit hetzelfde aantal goals voor terug kopen.

Eredivisie: 50 wedstrijden, 32 goals en 12 assists
Knvb: 7 wedstrijden, 4 goals en 2 assists
CL: 8 wedstrijden, 11 goals en 2 assists
Totaal in 1,5 seizoen:
65 wedstrijden, 47 goals en 16 assists....

Dan klagen mensen over zijn (gebrek aan) voetballende kwaliteiten, tja als hij die ook nog zou hebben was zijn naam Karim Benzema, speelde hij bij Real Madrid en koste hij 150 miljoen...

21 juni 2022 om 13:40

Hij was toch geblesseerd? Was volgens mij in 75% van de westrijden die hij speelde goed, en in de CL al helemaal.

21 juni 2022 om 13:56

Vooral dat laaste idd.. Men moet niet verwachten dat Ajax een spits kan binnen halen die alle facetten beheert. Die spelen namelijk niet meer bij Ajax, maar bij topclubs.

21 juni 2022 om 14:01

@yoericfc: Hoezo zou Nunez potentiële wereldtop zijn en Antony niet?

Wij zijn altijd goed om alles in NL naar beneden te praten. Zie daarboven ook een reactie van Fossen die zo nodig moet benoemen dat Nunez 1 op 1 zou lopen.

Misschien zijn wij met zijn allen vergeten dat Bas Dost dat echt deed in die competitie, alleen dan 2 seizoenen achter elkaar - in tegenstelling tot Nunez.

Daarmee praat ik niet de prestatie van Nunez naar beneden, maar hier wordt Eredivisie ook naar beneden gehaald. Waar spelen zij daar tegen dan? Nietzeggende clubs als Tondela, Vizela, Maritimo, Belenenses etc.

De prestatie van Nunez is niet slecht, maar als spits zijnde in Portugal 1 op 1 lopen gebeurd bijna om het jaar wel. Iedereen kan het talent van Antony zien wat er tevens vanaf spat. In de CL zijn er continu backs in de rust achtergebleven in de kleedkamer.

Minder dan 60 miljoen is gewoon volgend jaar terugkomen. Als die Portugese clubs de hoofdprijs mogen vragen, mogen wij dat net zo goed. Zeker als de prestaties er naar zijn.

21 juni 2022 om 14:02

@gooner4, die spitsen zijn uniek inderdaad. En ja natuurlijk mogen er een paar vlakken bij Haller beter en zie ik zelf liever ook een spits die technischer is. Desondanks zijn de goals/assists praktisch niet te vervangen. Haller is één van de redenen waarom Antony/tadic zo rendeerden door het eind station te zijn voor hun passing.

21 juni 2022 om 14:14

@TheThissa ik praat niks naar beneden, ik reageer op iemand die zegt 'spelers als Nunez' en daarmee een vergelijking maakt met Antony waaruit zou moeten blijken dat Nunez geen heel bijzondere speler is, terwijl hij veel meer heeft laten zien dan Antony natuurlijk. Dan kun je zeggen dat de Portugese competitie niet veel voorstelt maar ik schat die over de breedte hoger in dan de Eredivisie en hier heeft Antony toch ook geen bijzondere cijfers gehaald? Nogmaals, Antony is een meer dan goede voetballer, maar zit simpelweg wat mij betreft in de categorie Gakpo/Sinisterra waarbij ik Gakpo zelfs nog iets beter vindt omdat hij wat meer rendement heeft. Goede spelers, maar die gaan alledrie de wereldtop niet halen. Antony heeft een handvol goede wedstrijden in de CL gespeeld maar daarmee houdt het toch ook wel enigszins op? Men doet vaak net alsof hij al 10 seizoenen op topniveau acteert in de CL en ver boven andere buitenspelers in de Eredivisie staat, maar dat vind ik veel te ver gaan. Als Ajax snap ik dat je 60 miljoen gaat vragen omdat je hem niet kwijt wil, maar mensen die 60 miljoen roepen op basis van kwaliteit... ben ik het simpelweg niet mee eens. Zeker als men hem dan in de categorie Nunez schaart.

21 juni 2022 om 14:20

@thethissa, je staat volledig in je recht om het te vragen maar of je het gaat krijgen is een tweede. Als er iets is waar mensen in Nederland (lees: Ajacieden) zeker geen hulp bij nodig hebben dan is het hun eigen talenten/club ophemelen. De negatieve houding van mensen valt echt wel mee hoor imo, zodra je niet mee loopt in de polonaise als ze in Amsterdam vinden dat ze weer het volgende wereldtalent van 80+ miljoen gevonden hebben dan ben je al snel negatief, een hater of anti-Ajax.

Dost deed het ook in de Bundesliga? Wat is je punt? Dost is gewoon een prima speler.. Het gaat ook niet alleen om het 1-op-1 lopen, in de Champions League was duidelijk te zien dat we het hier over een speler hebben die exceptionele kwaliteiten kan ontwikkelen. De Eredivisie wordt door niemand naar beneden gepraat, maar zoals gezegd: Als je het moet doen voor Manchester United in de Premier League kun je maar beter heel dominant zijn in Nederland en dat vind ik hem zeker niet. Het is maar matigjes voor iemand waar jullie van verwachten dat het zo'n wereldtopper gaat worden..

21 juni 2022 om 14:24

Ik ben het ermee eens dat het rendement van Antony wellicht nog een stuk hoger kan liggen. Echter, moeten wij niet verwachten dat hij 1 op 1 moet lopen als buitenspeler zijnde.

In tegenstelling tot jou wil ik nog wel een slag om de arm houden of spelers als Gakpo en Antony de wereldtop niet zouden kunnen halen. Want heeft Nunez het bijvoorbeeld nu gehaald omdat hij getransfereerd is naar Liverpool? Heeft Antony het ook gehaald als hij transfereert naar Manchester?

Als in beide CL duels tegen Dortmund je directe tegenstander vroegtijdig gewisseld wordt, evenals Vinagre bijna huilend naar de kant ging tegen Sporting uit, dan kan je je als buitenspeler prima meten met de prestaties die Nunez heeft overlegd.

Als je continu door 2-3 man in de gaten gehouden wordt is dat toch wat moeilijker als buitenspeler om er net zoveel in te leggen.

21 juni 2022 om 14:44

Dat hij Braziliaans internationale is zegt meer over de staat van Brazilië dan over Antony. Daarnaast vind ik dat Gakpo gewoon evenveel waard als Antony, omdat dat een betere speler is en Sinisterra geldt bijna hetzelfde voor. Sinisterra zal echter voor een prijs van 20/25 wel op te halen zijn wat ik best weinig vind.

21 juni 2022 om 14:53

Hahaha prachtig hoe jij vind dat Gapko evenveel waard is alleen vind United en vele andere clubs dat niet. Anthony is een speciale buitenspeler met Braziliaanse DNA en kan ook echt een man passeren. Gaat niet alleen om assists en goals maar om alles. Gapko is een hele andere voetballer met een andere waarde zoals nu nog blijkt. Gelukkig is dat geen mening maar de markt komt zelf met bedragen 😂

21 juni 2022 om 14:59

Soms klopt de marktwerking gewoon niet. Dat hij Braziliaans DNA heeft is leuk voor hem maar wat heeft Brazilië nou gepresteerd de afgelopen jaren op Wk’s, niet veel. Daarnaast hoef je maar geblondeerde haren te hebben en onder de tatoeages te zitten of je maakt al meer kans om geselecteerd te worden. Nederland is op dit moment ook gewoon beter dan Brazilië vind ik.

21 juni 2022 om 15:15

@pieterpost, je zegt "je hoeft maar geblondeerde haren te hebben en onder de tagoegaes te zitten en je maakt kans op selectie Brazilië "
Met dit soort belachelijke opmerkingen neem ik je niet serieus en ben je een trol. De marktwerking klopt niet en geblondeerd haar en tattoages dat maakt pas het verschil. Wat een niveau.

21 juni 2022 om 15:49

Yoeri heeft een glazen bollll lekkerrrr hoorrrrr!! Nunez presteerde voor afgelopen seizoen ook niets. Antony laat het al 2 seizoenen zien in de CL en speelt bij Brazilie ook vaak mee. Je overdrijft nu aan beide kanten wel heel erg.

23 juni 2022 om 23:06

Valt echt wel mee hoor. Heeft het prima gedaan maar heb in de arena toch regelmatig een bal van hem moeten ontwijken nadat ie weer is heel wild afwerkte.

23 juni 2022 om 23:07

Ja, maar jij haat alles wat ajax is of uit nederland komt. Dus heel serieus is je reactie niet te nemen.

23 juni 2022 om 23:39

@Yoeri

Dat naar beneden praten relateer ik persoonlijk niet aan Ajax, maar aan alles rond Nederland. Hoe vaak werd/wordt er wel niet gezegd dat wij niks in de CL te zoeken hebben, dat Feyenoord Europees niks laat zien omdat die nieuwe competitie niks is, onze scheidsrechters zijn ruk, en de hele eredivisie is kansloos tegen clubs als Watford en Newcastle. Alles in het buitenland is beter, althans, dat blijkt uit veel reacties.

Terwijl we gewoon zesde op de Europese ranglijst staan, keiharde feiten over 5 jaar gemeten.

24 juni 2022 om 06:20

@11tegen11HJ

Opzich logisch toch, dat spelers die het laten zien op een hoger niveau en/of een betere club meer geld waard zijn?
CL vs EL
Braziliaans international vs Nederlands
Grootste club vh land vs de 2e of 3e club

Een braziliaanse speler van psg zal meer opleveren dan een speler uit luxemburg van Lille.

24 juni 2022 om 06:31

@Pieterpost

Probeer wel een beetje realistisch te blijven ondanks je clubvoorkeuren.
Gakpo is een leuke speler die misschien best nog kan doorgroeien, maar is absoluut nog geen topniveau. Sinisterra het zelfde.

Als je kijkt wat voor bedragen worden neergelegd voor spelers, dan zou antony echt niet voor minder dan 80 miljoen vertrekken uit portugal. Een competitie van gelijk niveau als nederland. Waarom moeten wij de topspelers dan maar altijd in de aanbieding doen? 60 miljoen voor Antony is nog steeds een koopje voor een topspeler die er ook meteen zal staan bij een topclub. Dat kan een speer als Gakpo niet. Maar daar moet psv ook gewoon hoog voor in de boom zitten en een vraagprijs van 35-40 miljoen vragen. Bergwijn was beter toen hij ging, maar mag allemaal best omhoog qua prijs.
Sinisterra vind ik lastiger omdat ik hem
Niet vaak zie spelen, dus voor mij een nog wat ‘onbekendere’ speler. Maar die moet feyenoord ook zeker niet voor minder dan die 20 a 25 miljoen laten gaan. Ook lekker daar op een nieuw clubrecord pakken.

24 juni 2022 om 09:12

Welke garantie heb je dat Antony er wel meteen zal staan bij een topclub? Laten we niet doen alsof Antony een bewezen topspeler is omdat hij 4 goede CL wedstrijden heeft gespeeld. Ziyech was beter en bepalender toen hij vertrok en die heeft het al lastig zat bij Chelsea. Zelfde geldt voor Frenkie bij Barcelona. Ik vind Sinisterra/Gakpo/Antony alledrie vergelijkbaar qua speler hoor, waarbij Gakpo nog het meeste rendement heeft. Gakpo een 'leuke speler' noemen en Antony een 'topspeler die er direct zal staan' ... dan kun je niet eerst van anderen vragen of ze 'ondanks hun clubvoorkeur realistisch willen blijven'. 😉

24 juni 2022 om 10:13

@pieterp Er zijn oprecht maar 2 spelers in het Nederlands elftal die een plekje in de basis bij Brazilie zouden hebben. Virgil van Dijk en Frenkie de Jong.

On: Zowel Nunez als Antony zijn hele grote talenten. Puur qua rendement had het misschien iets beter gekund, dat ben ik zeker met de mensen eens hier. Maar je moet je ook afvragen, hoevaak flitste hij zijn man voorbij en gaf hij een bruikbare bal maar werd het niet afgemaakt? Hij heeft dit jaar in 32 wedstrijden, 12 goals gemaakt en 10 assists gegeven. Hoe extreem goed was het geweest als hij wel doelgerichter was geweest/beter zijn kansen had afgemaakt?
Wat gebeurde er met Ajax toen zijn snelheid, acties, creativiteit en onvoorspelbaarheid wegvielen? Ik snap dat het makkelijk is om alles en iedereen maar af te kraken, maar Ajax krijgt waarschijnlijk niet een speler terug die net zo goed en uniek als Antony is. Dan moet je toch gewoon de hoofdprijs vragen? In elk geval 10 miljoen meer dan wat er nu ligt. Bij Wolverhampton liepen dit jaar Fabio Silva en Trincao, samen voor meer dan 70M verkocht uit de Portuguese competitie en die hebben samen 2 goals gemaakt over alle competities.

21 juni 2022 om 13:19

Ik denk dat je op je woorden terug gaat komen. Komen we sneller dan volgend jaar op terug.

21 juni 2022 om 13:19

Manchester zou ook volgend jaar terug moeten komen. Spelers die voor dergelijke bedragen gaan zouden de eredivisie kapot moeten spelen. Antony is de qua stats de 4e buitenspeler van de competitie, maar zat wel bij het meest dominante team. Een Bergwijn en een Memphis hadden ruim betere statistieken en zij gingen voor minder weg en slaagden niet. Enorm risico voor united, daar doen die paar goede CL wedstrijden niet aan af

21 juni 2022 om 14:20

Alleen slaagt Antony dus al in het buitenland in een competitie aan de andere kant van de wereld met een compleet ander klimaat. En niet gezeelig bij mam thuis op de bank ploffen als je thuis komt van de training. Mensen lijken gruwelijk hard te vergeten waar het mis gaat bij de talentvolle Brazilianen die over komen naar Europa. Eigenlijk is het zelden talent en haast altijd of heimwee of feesten partijen drank en drugs. Twee dingen die voor een jonge Braziliaanse voetballer in overvloed aanwezig zijn in Amsterdam.....

21 juni 2022 om 14:29

Ah nu je het zo schetst is hij ineens wel meer dan 50 miljoen waard....dit kan Feyenoord misschien ook meenemen in de onderhandelingen over Sinisterra.....

21 juni 2022 om 17:50

Was sarcasme natuurlijk

23 juni 2022 om 23:32

Voor 60 miljoen zal Feyenoord de Kuip er wel bij moeten geven.

21 juni 2022 om 13:19

8 goals en 4 assist nou nou. Geen geweldige speler

21 juni 2022 om 13:21

In 78 duels 42 G/A voor Ajax. Zo kan je het ook bekijken.

21 juni 2022 om 13:25

Dat is mooi! Dan kunnen Manchester United en co beter voor een speler gaan die wel geweldig is, laat Antony maar hier.

21 juni 2022 om 13:29

Ewoud, inderdaad zie Antony ook liever rollen in de Eredivisie, nog lang geen 50 miljoen waard.

21 juni 2022 om 13:32

@Shevanr7: de waarde wordt bepaald door vraag en aanbod. Als het eerste bod 'al' op 46,5 miljoen zit dan kan je er vanuit gaan dat hij minstens 50 miljoen gaat opleveren. En als je de berekening maakt naar zijn huidige contract, zijn leeftijd, zijn interlands en zijn presteren in de CL dan weet je misschien ook wel dat 50 miljoen veel te weinig is.

21 juni 2022 om 13:33

En die 4 assist waren tegen RKC, Willem 2 , Twente en Fortuna ….. verder kwam dit Wereld Wonder niet. Willen sommige fans +60 miljoen voor hebben. In een ploeg die 98 x scoort is 4 assist echt belachelijk weinig op Eredivisie niveau. Spelers als El Hankouri, Haye, Mahi, Rommens, Darfalou, Boussaid, Maulun, Odgaard deden allemaal beter in ploegen die de helft scoren van het aantal van Ajax. Antony staat niet eens in de top 20 qua assist en ook niet qua goals.

21 juni 2022 om 13:34

Dubbel

21 juni 2022 om 13:36

Antony speelde ook 23 wedstrijden mee en miste dus de nodige wedstrijden. Die vergelijking is dus onzinnig. Pak dan het gemiddelde rendement erbij. En oh ja, hij scoorde toevallig wel tegen Feyenoord, PSV, Dortmund en Sporting.

21 juni 2022 om 13:37

@baradona, En toch willen grote clubs liever Antony dan al die opgenoemde spelers die jij opnoemt inclusief Gakpo en Sinisterra. Ze bieden al 46 miljoen. Dat zie ik bij clubs niet doen voor Gakpo of Sinisterra. Zo werkt de invloed van CL prestaties nou eenmaal.

21 juni 2022 om 13:38

Als fan heb je er uiteindelijk vrij weinig aan hoeveel er voor een Antony gevangen wordt. Of het nou 40 of 60 miljoen is, ik zie het op mijn rekening niet terug. Natuurlijk, hoe meer je voor spelers vangt hoe betere spelers je terug kunt halen. Maar in de praktijk zal dat wel. Ik ben veel meer geïnteresseerd in de prestaties van de ploeg waar ik fan van ben, en daar is Antony gewoon een belangrijke speler voor. Is hij klaar voor Manchester United? In mijn optiek absoluut niet. Maar voor Ajax is hij ontzettend belangrijk (doch erg wisselvallig), ook al zie je dat niet altijd in de cijfers terug (pak je zijn CL cijfers erbij, dan ziet het er al anders uit). Er gaat zo veel gevaar van die gozer uit.

Is hij 60 mil waard? Waarschijnlijk niet. Maar voor Ajax is hij heel belangrijk, waar je toch al weinig snelheid voorin hebt. Dus maakt het me vrij weinig uit wat hij precies wel of niet waard is, en heb ik liever dat hij gewoon nog een jaar blijft.

21 juni 2022 om 13:41

Baradona, zijn statistieken vallen inderdaad tegen, maar zijn spel is goed en dreigend. Het is niet voor niks dat de Braziliaanse bondscoach hem veel laat spelen. Die heeft geen Ajax-bril op. Bij Haller is het spel slecht en de stats goed. Bij Antony andersom, maar hij is nog jong. Daar betalen ze voor.

21 juni 2022 om 14:04

Myvision, dan moet Haller ook 180 miljoen opleveren toch? Scoorde er op los afgelopen seizoen ook in de CL…

21 juni 2022 om 17:53

@Suarez, dat hij zo weinig wedstrijden speelde is omdat hij niet constant genoeg was. Zegt ook wel iets

24 juni 2022 om 08:48

Bij het nationale elftal speelt hij ook heel goed. Dat zal ook wel meewegen.

21 juni 2022 om 13:25

Als een Gravenberch voor 19 miljoen (bijna 25 miljoen inclusief bonussen) ging met nog een eenjarig contract, dan kan je er van uit gaan dat een Antony voor minimaal het drievoudige moet gaan gezien zijn contract tot medio 2025. Dit bod is veel te laag. Van zowel United als Ten Hag, want die laatste lijkt zich niets van een Heerenakkoord aan te trekken.

21 juni 2022 om 13:31

Want het maakt EtH ook nog maar iets uit hoe sterk Ajax aankomend seizoen is?

21 juni 2022 om 13:36

Blijkbaar niet. Maar dat is niet erg, hij zal alleen de hoofdprijs moeten betalen.

21 juni 2022 om 13:42

Dat is waar, en er zullen zeker nog miljoenen euro's bovenop dit bod bijkomen. United lijkt me bij uitstek de ploeg die teveel betaald.

21 juni 2022 om 14:02

het drievoudige op basis waarvan? Het heeft geen zin om dergelijke situaties met elkaar te vergelijken. Je kan Antony beter vergelijken met spelers op dezelfde positie en dezelfde situatie. Bijvoorbeeld Gakpo. Gakpo is iets beter (denk ik, statistisch in elk geval beter, bepalender, maar clubvoorkeur zal ongetwijfeld ook een rol spelen), en die moet 40 miljoen kosten. Zeg dat Antony ook zoiets waard zou moeten zijn (hij is nog niets jonger ook), dan komt er nog iets van een Ajax + CL tax overheen, dan kom je denk ik uit op max 50 miljoen. Dat lijkt me echt dikke prima. Strik omheen en verkopen; antony is echt wel goed vervangbaar, zeker met die 50 miljoen.

21 juni 2022 om 14:29

@rubentje en zo werk het dus niet. Gakpo is in niets beter, sterker nog PSV kon alleen van Ajax winnen als Antony niet mee deed. En dan komt het aller grootste verschil. Ook al klopt he bewering dat Gakpo iets beter is dan Antony dan doet de een dat in zijn eigen veilige omgeving en de ander dat in een a de wereld deel waar hij de taal niet spreekt en moet wennen aan de cultuur en het klimaat. Dus los van de discussie wie van de twee onder de streep het beste is, is het uitgangspunt dusdanig verschillend dat Antony altijd D voorkeur zal hebben, simpelweg omdat die het in het buitenland laat zien en dat dus geen extra vraag is op het formulier.

21 juni 2022 om 14:32

Hoezo is Gakpo iets beter? Gakpo speelt op EL-niveau of lager en Antyony heeft zich gemanifesteerd op CL-niveau. Is international van Brazilië waar de lat toch wel iets hoger ligt dan bij Oranje. En daarbij is Gakpo vaak geblesseerd of niet fit waardoor hij zich moet afmelden.

Maar goed, clubvoorkeur zal ook een grote rol spelen.

Ik kan me niet voorstellen dat Ajax voor een Braziliaanse international met volop doorgroeimogelijkheden genoegen moet nemen met 50 miljoen.

21 juni 2022 om 14:48

Antony speelde in een goeddraaiend elftal in de cl waardoor het veel makkelijk was om wat te laten zien. Daarnaast ligt de lat bij de selecao net zo hoog als bij ons. We willen allebei wereldkampioen worden en Brazilië is op dit moment echt niet beter dan ons.

21 juni 2022 om 14:53

Aanvallend is Brazilië duidelijk beter dan Nederland. Buiten Neymar ook zeker niet allemaal wereldtoppers, maar toch beter dan wat er bij Nederland rond loopt vind ik zelf.

21 juni 2022 om 14:58

NUFC_U2 je noemt alleen maar de plussen op maar de vele onzichtbare wedstrijden van hem zeg je niks over. Ook de beide wedstrijd tegen Feyenoord was mnr onzichtbaar buiten zijn goal. Zit nog steeds in de broekzak van Malacia. Dus ja wees blij met dit bedrag. Ook zal het gedrag van Anthony snel afgeleerd worden in Engeland met z'n duikelingen en dramagedrag. En Gakpo vind ik persoonlijk meer hebben in alles maar goed dat is ieder zijn mening, met alle gekleurde brillen op.

21 juni 2022 om 15:02

Niet mee eens Lierse. Bij Brazilië draait het sowieso te veel om 1 speler wat al niet goed is voor de teamgeest en dan heb je ook nog gelijksoortige types als Antony erbij. Ben blij dat wij minder over dat soort individualisten beschikken. Wij hebben hooguit wat meer persoonlijkheden.

21 juni 2022 om 15:21

Ik denk dat het iets lastiger is, gezien het achterland, om bij de Selecao te komen dan bij Oranje. Gakpo moet concurreren met Depay, Bergwijn, Djanjuma en Lang dan heb je het wel gehad....

21 juni 2022 om 15:54

@ninjakai zo werkt het denk ik wel. Antony zit nog steeds diep in de broekzak van Mauro, een aanvallende middenvelder die destijds een handjevol wedstrijden aan ervaring had als linksback. Dat zal vast goed op zn cv staan. Bovendien in de eredivisie een zeer matig rendement. De eredivisie is verdedigend een ontzettend zwakke competitie maar daarin kon hij zich niet of nauwelijks onderscheiden met veel doelpunten en assist, al twee jaar niet. Ook laat hij niet echt zien consistent te zijn. Dat hij een goed seizoen had in de CL, doet niets af aan het feit dat hij al twee jaar matige cijfers overlegt in de eredivisie (matig voor een speler die 50+ miljoen moet kosten). Daarbij was Gakpo in de CL voor PSV goed, in Oranje heeft ie t goed gedaan en eigenhandig Ajax en (bijna) Feyenoord naar de slachtbank geleid. Daarbij laat Gakpo statistisch veel betere cijfers zien dan Antony in de eredivisie. Dus waarin is Antony eigenlijk beter dan Gakpo, behalve theater en balletjes achter het standbeen aannemen? Dat Antony de voorkeur zal hebben zal best kloppen, maar dat verklaart dan ook waarom hij 25% duurder moet zijn dan Gakpo. Dat is dus niet per se op basis van kwaliteit namelijk...

21 juni 2022 om 15:55

In de wedstrijden tegen feyenoord had malacia hem niet in zijn broekzak. Er waren 2 man nodig (inclusief malacia) om hem uit te schakelen.

21 juni 2022 om 15:59

Er zit 1 groot verschil. Bij ajax kwam het gevaar niet van 1 speler. Dus je kunt de cijfers niet zo naast elkaar leggen. Ik vind hem persoonlijk echt een geweldig speler met een ontzettend hoog rendement. Als hij op goal schiet is het 9 van de 10 keer een goal. En ja hij heeft nog genoeg te verbeteren. Hij had trouwens heel gemakkelijk 3x zoveel assists kunnen hebben als niet te missen kansen gewoon werden afgemaakt.

24 juni 2022 om 07:10

@Musi26 zo kan ik ook redeneren ja. Gewoon alle statistieken negeren en maar wat losse cijfers op tafel gooien. Maar vooruit, ik zal de cijfers eens bij je uitspraken pakken.

Je beweert dat als Anthony op goal schiet het 9 van de 10 keer een goal is. Hierbij vergeet je dus al èèn ding. Namelijk om op goal te schieten, moet je eerst schieten. Dat heeft Anthony in 21/22 in totaal 79x gedaan. Hiervan waren maar 25 schoten op goal. Rest zijn dus kansloze afzwaaiers of geblokte schoten geweest. Dan heeft hij uiteindelijk maar 8x gescoord. Je uitspraak moet dus aangepast worden naar: als Anthony op goal schiet is het 3 van de 10x een goal

21 juni 2022 om 13:36

Dan zal Anthony ook gaan vertrekken. Bedrag zal nog wel oplopen tot 50 miljoen verwacht ik. Daarvoor kunnen ze dan in ieder geval Bergwijn voor aankopen, maar dan zijn de flanken nog steeds onder bezet. Indien Mo het gaat redden, heb je op rechts Bergwijn en Mo en op links Tadic en Daramy. Dan heb je nog een flankspeler nodig. Wat mij betreft weer een verrassing uit Brazilie en anders toch eens polsen of Suarez niet nog eens voor Ajax wil spelen.

21 juni 2022 om 13:49

Ja en dan net als met Neres en co, 40 miljoen zien verdampen. Gewoon lekker pakken die knaken, en weer door selecteren.

21 juni 2022 om 13:56

We pakken de knaken al met Haller en Gravenberch. Alles minder dan 60 is gewoon dom. Niet dat het realistisch is, maar wat boeit dat? Ik heb liever dat Ajax hem volgend jaar voor 45 verkoopt en dat hij dit jaar nog de sterren van de hemel speelt. Zelfde geldt voor Timber, contract verlengen en volgend jaar de stap maken. Dan heb je met Martinez, Timber en Antony weer een enorm gat op te vullen. Als je nu Mazraoui, Gravenberch, Antony en Haller moet vervangen is dat gewoon heel lastig.

21 juni 2022 om 14:13

Je loopt wel het risico dat het een gevalletje Neres wordt. Als je er dan de juiste prijs voor kan krijgen dan moet je het doen vind ik zelf.

21 juni 2022 om 14:41

Vind dat Antony al wel heel wat meer indruk heeft gemaakt dan Neres. Zo geweldig was Neres niet in dat CL seizoen waar ze de halve finale haalden. Wel goed, maar niet dragend.

21 juni 2022 om 15:10

Met Neres had je gewoon de finale gespeeld. Neres was absoluut een dragende speler dat seizoen.

21 juni 2022 om 23:23

@blackthought
Vond Neres ook echt een onderschatte voetballer die veel voor de club heeft betekend. Heeft helaas wat pech gehad met blessures, maar zie hem ook wel weer opleven bij Benfica. Toen Antony geblesseerd wegviel zag je meteen hoe een speler als Neres gemist werd.

21 juni 2022 om 14:26

Inderdaad, dit lijkt niet alsof Man United er alles aan doet. Veel te laag dit bod, moet minimaal richting de 60 miljoen gaan lijkt me

21 juni 2022 om 14:49

Vind 50 miljoen al meer dan voldoende voor een eredivisie speler die zich nog moet bewijzen. Ajax fans zijn soms echt iedere vorm van realiteit kwijt.

21 juni 2022 om 14:59

Precies kinggeorge. Maar wel voor een appel en ei bergwijn en brobbey willen hebben..

21 juni 2022 om 16:01

Met je eens, tenzij een PL club zich meldt. Op dit moment moeten we gewoon het dubbele vragen.

24 juni 2022 om 00:50

25 miljoen voor een bankzitter voor een appel en een ei noemen is toch behoorlijk bijzonder.

21 juni 2022 om 15:44

Lol, dat weet iedereen zegt ie. Niemand buiten Amsterdam schat hem zo hoog/duur in hoor. Ajacieden leven echt in hun eigen wereldje.

23 juni 2022 om 23:42

Dat wereldje wordt anders verdomd vaak realiteit.

23 juni 2022 om 23:10

Hij gaat vast goed om met tegenslagen en is heel makkelijk in de omgang als hij zijn zin niet krijgt. 😂

24 juni 2022 om 06:48

Ik vraag me af wat hij dan nog waard is onder een jaar Schreuder. Kan nog wel eens flink tegenvallen.

24 juni 2022 om 07:27

@LuisFigo je mag blij zijn als er iemand komt die €45 miljoen wil betalen voor dit overschatte voetballertje. Als ajax zijnde zou ik heel blij zijn met dit bedrag en hem verkopen, hij wordt alleen maar minder waard.

24 juni 2022 om 07:37

Antony is te weinig bedoel je? Voor wat Man Unt moet willen!! Als ze dit niveau blijven aankopen gaan ze nooit meer aansluiten.

Slecht nieuws en het bedrag is te laag minimaal 55 miljoen euro en niet omdat Antony zo constant is maar door zijn leeftijd en toch Braziliaans international, voor 55 miljoen strik erom weg ermee en of Berghuis/Ihatarren op rechts of een aankoop als Ludovic Blas of Andrej Zivkovic. De 1e een hele talentvolle Frans jeugdinternational van Nantes die het al een tijdje geweldig doet in de Ligue 1 , de 2e een Servisch international van Paok een hele kleine technisch behendige speler met een heerlijke actie en een goed schot, Schreuder zou Tadic meer om hem kunnen vragen 😉

21 juni 2022 om 13:26

Voor Ajax slecht nieuws ja. Behoorlijke leegloop zo. Icm een nieuwe coach kan dat zomaar resulteren in mislopen kampioenschap of snelle uitschakeling CL. Voor 55 of 60 miljoen zou het idd beter zijn. Wordt dan overigens wel boeiend om Utd te volgen. Ten Hag, Antony, mogelijk Frenkie en op de Bbc hoofdpagina wordt vermeld dat Utd een bod gaat uitbrengen op Eriksen. Wordt een Ajax enclave op die manier

21 juni 2022 om 13:32

Zeker leuk om te volgen maar als het misgaat dan is Ten Hag de gebeten hond want in Engeland een coach die vaak een enclave meeneemt staat onder een vergrootglas, zie LVG een tijdje terug en om eerlijk te zijn ik denk niet dat Frenkie en Antony de Premier League aankunnen, Antony heeft nu al vaak wedstrijden dat hij onzichtbaar is en hij is fysiek niet de sterkste ook Frenkie is niet geworden wat het moest zijn bij FC Barcelona, dus of je met deze jongen meegaat doen om de titel of top 4 lijkt me sterk❓️

21 juni 2022 om 13:41

Ik denk eerlijk dat Frenkie prima de PL aankan. Voor mijn gevoel is hij op zijn best als er veel gelopen moet worden en het af en toe een beetje fysiek wordt. Hierdoor kan hij ook niet oneindig met de bal rondlopen, wat in La Liga af en toe wel kan. Of Antony er past... geen idee. Heeft wellicht een jaar nodig om fysiek aan te passen. En het klopt wat je zegt over Lvg enzo, maar t werkt ook de andere kant op. Als hij het wel naar zn hand kan zetten en een identiteit erin weet te slepen, dan krijgt hij ook alle credits

21 juni 2022 om 13:47

Ik vind Frenkie echt geen PL speler hoor sorry, als Pogba het niet eens red bij United waarom Frenkie wel, ik zou als ik Ten Hag was naar meer realistischere opties kijken zoals Renato Sanches of Sergej Milinkovic Savic en op rechts een Gnabry dat lijken me ook jongens die er direct gaan staan en ook in de competitie passen.

21 juni 2022 om 13:48

Dat slechte nieuws moeten we eerst nog maar afwachten. Er wordt veel geschreeuwd, maar er gebeurt weinig.

Manchester gaat vol voor Frenkie
Manchester gaat vol voor Timber
Manchester gaat vol voor Martinez
Manchester gaat vol voor Antony

Tja.....

21 juni 2022 om 13:50

Hangt toch van je coach af ook. Ten Hag weet als geen ander hoe hij Frenkie moet gebruiken dus dan danst hij denk ik vrij eevnvoudige door de ietwat lompe PL. Ik denk zelfs dat een Donny van de Beek een opleving gaat krijgen. Met Ajax kon Ten Hag prima tegen Engelsen spelen, dat zal bij United niet anders zijn mits hij de juiste spelers daarvoor haalt.

21 juni 2022 om 13:41

Slecht nieuws? Ajax heeft er minstens zoveel invloed op als United hoor. Men doet hier altijd alsof een United de touwtjes in handen heeft qua onderhandelingen, maar Antony ligt nog 3 jaar vast dus zal United de hoofdprijs moeten betalen en anders blijft hij gewoon. Dus weet eigenlijk niet hoe slecht het nieuws is. Ajax liet voorgaande jaren steeds maar enkele sterkhouders gaan. Nu we Gravenberch al voor een hoofdprijs hebben verkocht (gezien zijn contract) en Mazraoui ook weg is denk ik dat er niet veel meer dan 1 a 2 sterkhouders meer mogen gaan en die zullen dan ook nog eens de hoofdprijs opleveren.

21 juni 2022 om 14:18

Komt uit de Sun, dus journalistiek slecht en vaak alleen maar geruchten. ESPN neemt het kennelijk over....

21 juni 2022 om 19:09

Leuk dat je met 2 suggesties komt. Blas ken ik niet. Ik ga hem opzoeken. Zivkovic (niet te verwarren met Richairo) ken ik met name van FM 2016. Hij was toen nog speler van Partizan en een koopje. Hij kon uitgroeien tot een van de betere spelers van het spel. Sinds dien ben ik hem een beetje gaan volgen. Helaas was Benfica niet de juiste stap voor hem, maar nu bij Paok doet hij het wel naar behoren. Ik vond het stiekem ook wel leuk toen hij (vorig seizoen?) in de Europa League tegen psv scoorde.

Doe het keer twee en dan gaan we praten...

21 juni 2022 om 13:20

En toen werd je wakker… Los van het feit of dit genoeg is, sommigen Ajacieden zijn echt totaal de realiteit kwijt. Het dubbele, alsjeblieft zeg.

21 juni 2022 om 13:23

Want we moeten Anthony verkopen voor aanzienlijk minder dan wat een Benfica vraagt voor zo'n Nunez? Hij heeft nog een lang doorlopend contract. Wat mij betreft gaan we even hoog in de boom zitten als de Portugezen.

21 juni 2022 om 13:30

Ten eerste Nunez is een spits, die zijn vaak duurder. Ten tweede is hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax, terwijl ik Anthony totaal niet gezien heb. Ook zaten alle grote clubs achter hem aan. Prima dat je Antony niet kwijt wilt, maar vergelijk hem niet met Nunez.

21 juni 2022 om 13:37

Het is wel zo dat spelers afkomstig zijn van de Portugese competitie vaker slagen in de top dan uit Nederland. Ik vind trouwens Anthony geen uitzonderlijke speler. Hij heeft 8 doelpunten en 4 assists in een competitie waarin ploegen best aanvallend spelen waardoor er meer ruimte is. Hij is een leuke spelers maar zijn rendement moet echt omhoog. Ik vind hem momenteel echt max 50M waard.

21 juni 2022 om 13:48

Hm, dat Portugezen vaker slagen in het buitenland lijkt me ook een beetje uit de lucht gegrepen. Kom even met harde statistieken?

21 juni 2022 om 14:05

Ik kan je zo een lijstje met een paar namen geven van spelers van Porto/benfica afgelopen jaren die geslaagd zijn in de top terwijl de spelers uit de eredivisie nauwelijks slagen of maar moeilijk uit de verf komen. Denk dat Frenkie en De Ligt uitzonderingen zijn, maar over het algemeen is het gewoon niet veel soeps (ziyech, Bergwijn, vdbeek, Depay). Uit de Portugeze competitie heb je James Rodriguez, Falcao, Militao, Bruno Fernandes, Ruben Dias, Diaz (liverpool)... Dan heb je t recht vind ik om meer te vragen.

21 juni 2022 om 14:07

Antony totaal niet gezien hebt? Heb je de wedstrijden tegen Benfica wel gekeken of alleen de uitslag? Antony speelde juist goed die wedstrijden, of in ieder geval was hij absoluut 1 van de betere. Nunez heeft het precies 1 moment laten zien, bij een fout van onze keeper...

21 juni 2022 om 14:32

Ik zal even de spelers van de afgelopen 10 jaar erbij pakken.
Ederson, Ruben Dias, Cancelo, Bernardo, Fernandes, Di Maria, Casemiro, Militao, Alex Sandro, James Rodriguez, Falcao, David Luiz, Oblak en dan zou ik vast nog een paar vergeten.
Na De Ligt, Frenkie en Eriksen kan ik niet zo snel bedenken wie er nou echt geslaagd is.
Dat komt omdat in de Portugese league niet 1 maar 15 ploegen zijn die verdedigd goed ingraven waardoor ruimtes kleiner zijn.
Ook kwam er veel dreiging af van Anthony tegen Benfica maar hij speelde wel tegen Grimaldo die echt niet kan verdedigen.

21 juni 2022 om 14:40

Is ook moeilijk jezelf te laten zien als je ploeg maar 30% balbezit heeft terwijl je voorin in je eentje staat.
Begrijp me niet verkeerd maar Anthony moet zeker voor zichzelf kiezen om een jaartje te blijven. Zijn rendement is momenteel te laag maar heeft zeker de potentie om volgend jaar 10+ goals en assists te hebben. Dan vind ik dat hij 55M+ waard is.
Daarnaast is het niet moeilijk om Grimaldo uit te spelen haha. Madueke heeft hem alle hoeken van de kamer laten zien.

21 juni 2022 om 15:17

Blijkbaar kijk je de eredivisie niet of in ieder geval geen ajax. Waar ploegen over het algemeen vrij aanvallend spelen staat bij ajax 90% van de wedstrijd 21 man op de helft van de tegenstander van ajax. Er is bijna geen club waar tegenstanders zo verdedigend spelen als tegen ajax. Dit geldt zeker voor Portugal waar ik de top 3 regelmatig zie spelen in wedstrijden met ruimtes op het veld zo groot als de Sahara.

21 juni 2022 om 15:33

Wauw, wat een prestatie. Benfica, Porto en misschien Sporting hebben dit al 15 jaar. Daarnaast vind ik dat over het algemeen dat de Nederlandse ploegen verdedigend zeer slecht staan, dat het ‘voetballende’ aspect voor gaat en dat geldt zelfs voor de verdedigers. Dit is een van de redenen dat Nederlandse ploegen het altijd lastig zullen hebben tegenover de Portugezen. En daarnaast klopt het zeker niet wat je nu beweert over de ruimtes.

21 juni 2022 om 15:43

@Krotekoker…..Want? Mag Ajax niet vragen wat ze willen als hij nog 3 jaar onder contract staat? Moeten ze op de knieën vallen en hem gratis mee geven? Dikke doei. Als spelers uit de Portugese competitie al voor 80 miljoen weg gaan dan mag Ajax zeker ook genoeg vragen. Koekoek. Hij is een belangrijke speler voor Ajax. Dan moet je betalen. Bovendien staat Antony continu met dubbele dekking tegenover zich. Goed dat je je dan nog zo kan laten zien waardoor topclubs je willen hebben.

21 juni 2022 om 21:54

@ nonameboy
Dit is natuurlijk geen goede weergave van de feiten:
Suarez (vertrok gelijk met David Luiz naar Engeland in januari 2011), Chadli, Vertonghen, Alderweireld, Dumfries, Gosens, De Vrij, Mertens, Lozano zijn allemaal (behoorlijk) geslaagd in het buitenland. Dan kun je ook nog over gevallen als Depay, Luuk de Jong, Lobotka, Dest en Dost discussiëren. Maar dat kun je over Falcao bijvoorbeeld ook. Daarnaast zijn ook jongens als Bebe, Joao Mario, Renato Sanches en André Gomez ontzettende miskopen gebleken. Uiteindelijk heeft de Portugese competitie wel meer grote namen verkocht, maar uit de Eredivisie zijn zeker wel meer namen geslaagd dan het lijstje dat jij noemt.

Te weinig mijns inziens. Braziliaans international, bewezen in de CL, pas 22 en zoveel goede jonge rechtsbuitens zijn er echt niet. 55 miljoen lijkt mij een prima prijs.

21 juni 2022 om 13:16

Helemaal geen prima prijs. Gewoon houden. Je verliest met Haller, Gravenberch en Mazraoui al 3 basisspelers. We willen toch weer overwinteren in de CL en kampioen worden? Laat Antony dan nog lekker een jaar blijven en versterk je met het geld van Gravenberch en Haller.

21 juni 2022 om 13:19

Laat ik voorop stellen dat ik hem ook liever zie blijven, maar als je bereid bent om hem weg te doen, vind ik 55 a 60 miljoen een prima prijs, veel meer ga je er denk ik niet voor vangen, tenzij hij een heel erg goed WK heeft.

21 juni 2022 om 13:16

Bewezen in de CL? Hij heeft er wat, 7 gespeeld met 2 doelpunten en 4 assists? En dan niet tegen de hele grote ploegen maar de subtop zoals Sporting en Dortmund.

Laten we het nou niet overdrijven met 'bewezen'.

21 juni 2022 om 13:17

Dat zijn toch prima cijfers?

21 juni 2022 om 13:18

Heb je je dan alleen bewezen als je een hattrick scoort tegen Real Madrid en Manchester City? Je kan moeilijk ontkennen dat hij dit seizoen een heel hoog niveau heeft gehaald op het hoogste podium.

21 juni 2022 om 13:19

Noem maar spelers op die 22 zijn en niet bij de absolute wereldtop spelen die dat soort cijfers hebben in de CL.

21 juni 2022 om 13:19

Prima cijfers inderdaad, maar bewezen is een groot woord. Wanneer hij die cijfers 3 jaar achter elkaar laat zien kun je eventueel spreken van bewezen.

21 juni 2022 om 13:20

Zo kan je alles wel naar beneden praten Jezus he.. in die wedstrijden liet ie mooie dingen zien en speelde gewoon goed.. alsof alleen een CR7 of Messi goed genoeg zijn omdat ze veel scoren.. dus volgens jou redenatie zou Haller nu top of the world moeten zijn toch?

21 juni 2022 om 13:21

Maar ik kan genoeg spelers opnoemen met betere statistieken in de eredivisie. Groot risico voor united

21 juni 2022 om 13:51

Als je puur naar statistieken kijkt over de CL en Eredivisie is Anthony toch max 35M waard. Het voordeel is wel dat hij het in de CL dit jaar goed deed en ook in het Braziliaans elftal verdienstelijk. Ik vind een Raphinha en Diaz stukken beter. Zij zijn echt al voor 55M waard en Diaz is voor 65M aangekocht. Zou Anthony ook veel beter zijn dan die Elanga? Ik betwijfel het en denk dat Anthony zeker het eerste jaar er niet meteen zal staan.

21 juni 2022 om 14:11

Heb even Haller zijn statistieken in de Champions League naast die van Nunez gezet, maar volgens jou krijgen we dan 30 miljoen voor Antony, maar wel 100 miljoen voor Haller toch?

21 juni 2022 om 14:19

Hij moet het over langere tijd laten zien dan 1 seizoen, dan heb je iets bewezen. Nu heb je alleen laten zien dat er veel potentie is. Voorbeeld is Neres, ook zo'n 'uitzonderlijk talent'en een Braziliaans international, wat is daar nou nog van over? Die liet het ook even zien, en daarna nooit meer echt. Het is afwachten hoe dat met Antony gaat.

En nogmaals: tegen de subtop he, niet het allerhoogste niveau. Nu weet ik dat een speler bij Ajax door Ajacieden al snel als uitzonderlijk wordt gezien, maar 60 miljoen...kom op zeg. 40- 45 miljoen mag je je handjes dichtknijpen. Maar goed, in de PL zijn ze toch van het overbetalen, dus het zal inderdaad niet vreemd zijn als Ajax hoog in de boom gaat zitten.

21 juni 2022 om 16:07

Ik hoor ze graag, want alleen ajax speelde CL.

21 juni 2022 om 13:17

Maar of hij echt de top kwaliteiten bezit is nog maar de vraag. Fysiek zijn ze in de pl sterker en sneller dan hem. In Nederland komt hij daar te veel mee weg. In de PL moet hij echt op techniek gaan passeren. Dat word gewoon lastig.
Deze miljoenen kan United beter inversteren in verdedigers/frenkie/erikssen

21 juni 2022 om 13:18

Antony heeft een meer dan prima techniek, daar kan hij echt wel op passeren. Daarnaast vergissen mensen zich volgens mij echt in hoe snel die jongen is, er zullen er echt niet veel zijn die hem er zomaar uitsprinten.

21 juni 2022 om 13:40

Hij is snel op de korte meter, maar dat zijn ze in de PL ook. Het mooiste van hem is dat hij aan de buitenkant begint en naar binnen trekt. Dat is ideaal voor het systeem van ten Hag. Daarnaast heeft hij zeker meerwaarde in zijn voorzetten en op techniek komt hij zeker ver.
Maar ik blijf het me afvragen hoe hij met de felheid omgaat van de PL verdedigers.
Zou ook zomaar kunnen dat hij het fantastisch doet.

Ik zou me prioriteiten als United zijnde wel meer op het middenveld/verdediging leggen. Ze willen wss 100 miljoen voor Frenkie. Dat is hun belangrijkste target op dit moment. Met hem veranderd het spel meteen.
De Ligt zou ook een fantastische optie zijn. Alleen die zouden ze moeten ruilen voor een Rashford oid.

21 juni 2022 om 13:19

Hij doet het ontzettend goed, maar bewezen in de CL valt nog wel mee he. Hij heeft daar pas paar potjes gespeeld, en handje vol interlands. Maar openingsbod, dus gaat nog wel meer worden.

21 juni 2022 om 13:22

Misschien was ik iets te enthousiast, maar hij heeft toch wel laten zien dat hij het niveau heeft om mee te doen bij een club die CL speelt?

21 juni 2022 om 13:43

Maar speelt vervolgens de Eredivise ook niet aan flarden, hetgeen voor een aanvaller in de buitencategorie of met dergelijke potentie toch als een walhalla moet gelden.

Aan de kant van United is het ook erg dom om voor Antony te gaan. Juist nu moet je op garantie kopen om het schip recht te trekken. Dit is een veel te groot risico, de stap in intensiteit is gigantisch. De truukjes en capriolen met de bal ogen erg flitsend en effectief, totdat je tegen teams komt te staan die niet op 3 meter verdedigen.

Ik zie dit niet goedkomen daar, United wordt alleen maar met spelers gelinkt die Ten Hag goed kent vanuit Ajax. Dat is niet de brede visie die je nodig hebt om zo'n grote club uit het slop te trekken.

21 juni 2022 om 13:43

Zes groepswedstrijden tegen de nummer twee van Portugal, de nummer zes van Turkije en de nummer twee van Duitsland vind ik niet echt bewezen in de CL. Bij bewezen in de CL denk ik meer aan ko wedstrijden waarin die Ajax bij de hand nam, dat deed die bijvoorbeeld tegen Benfica niet.

Te weinig, 60 miljoen anders wegwezen.

21 juni 2022 om 13:22

Ik denk dat Ajax bij 50 miljoen excl. 5/10 miljoen aan bonussen overstag zal gaan.

21 juni 2022 om 14:20

Dat denk ik niet, want zijn oude club heeft ook nog een hoog percentage van de verkoopprijs....

Strik er om heen, nooit garantie dat hij niet ernstig blessa raakt zoals Neres.

60 miljoen en hij mag weg

21 jaar, Braziliaans international, geschitterd in de CL, potentiële superster en nog een lang contract. Leg er 20 mil bij en we kunnen onderhandelen

21 juni 2022 om 13:20

Haha, wat ik toch af en toe tegenkom hier.. Ik wil het ook blijven zeggen (zeker na al de onzin die ik tegenkwam over onze eigen Conference League run): de CL prestaties van Ajax vond ik dit seizoen to-taal niet bijzonder tegen alleen maar ploegen die onder hun kunnen hebben gepresteerd, met Besiktas als hoogtepunt. En potentiële superster? Op het toneel, ja. Verder vooral nog veel te veel een showpony en laat hem uberhaupt eerst maar eens beter presteren in de PL dalijk dan pak ‘m beet Raphinha. Maar hey; PSV en Feyenoord moeten realistisch blijven over transfersommen.

21 juni 2022 om 13:24

Er zijn maar weinig clubs die erin geslaagd zijn in een groepsfase alle wedstrijden te winnen. Liverpool was dit seizoen bijvoorbeeld de eerste Engelse club die dat flikte. Om als club uit een land buiten de topcompetities dat te flikken is gewoon een topprestatie. Zeker als je de vloer aanveegt met Sporting (5-1) en Dortmund (4-0). We zijn geen Manchester City of Real Madrid ofzo. Wat voor verwachtingspatroon heb jij? Ik was ook teleurgesteld over de uitschakeling, maar met pech van een team met vergelijkbare financiele middelen verliezen kan gebeuren. Jammer dat onze enige nederlaag cruciaal was.

21 juni 2022 om 13:27

Een realistische?

21 juni 2022 om 13:29

Jullie prestatie was overigens ook top, daar niet van. En als ik Feyenoord was zou ik voor Kokcu ook dertig miljoen euro vragen. Bij Malacia en Senesi zou ik iets voorzichtiger zijn, omdat je bij hun op een must sell-moment bent, terwijl het contract van Kokcu drie jaar doorloopt.

Nou als het echt zo is, dit het eerste bod is en Ajax volgens mij 60 verlangt kom je uit op iets van 50mil. Not bad zou ik zeggen. Misschien incl bonussen 53 er uit te slepen?

Ja dit doet ajax vast meteen! Prima staaltje business van united, die ten hag gaat daar niet lang zitten denk ik. Geen enkele transfer nog, ook niet dichtbij 1. Gaat een zwaar jaar worden zo.

21 juni 2022 om 13:17

Vast niet meteen, 50 miljoen moet ajax pas accepteren. Wel eens dat het slechte zaken van united is. Hebben toch gewoon sancho lopen daar? voetballend vermogen is het belangrijkste wat moeten komen, van achteruit wel te verstaan. een voetballende cv en 6 is hoofdprioriteit. Dan ontlast je varane ook die kan alleen verdedigen. als je 50 miljoen betaald voor een aanvaller heb je geen budget meet voor de rest.

21 juni 2022 om 13:20

Ten hag is geen technisch directeur he. Wat denken mensen nou? Ten hag geeft namen door en de mensen die er over gaan moeten het regelen. Ten hag heeft er verder helemaal niks mee te maken zeg.

Onbegrijpelijk. Begrijp weinig meer van prios bij Utd. Dat wordt nog een seizoen aanklooien, houdt ten Hag niet vol

21 juni 2022 om 13:42

Is toch ook gewoon dom van ten Hag als hij hier zelf mee gekomen is? Deze jongen gaat je basis nooit per direct versterken als United zijnde. Ik hoop en voor United en voor ten Hag dat dit gewoon niet waar is. Dit zijn niet de spelers die we nodig hebben en al helemaal niet een speler die ons beter gaat maken.

21 juni 2022 om 14:22

Precies dit. Misschien dat hij over 2 of 3 jaar het vereiste niveau heeft, maar op dit moment is hij minder dan de aanvallers die daar al aan het worstelen zijn. De spelers die ze nu gaan aantrekken, moeten er direct kunnen staan en leveren.

Te weinig. Er zijn al genoeg basisspelers vertrokken nu. Poot stijf houden

21 juni 2022 om 13:55

Messibazoer

Te weinig? Voor openingsbod prima. Man U betaalt voorheen wel altijd te veel. Dus als openingsbod biedt perspectief. Hopelijk ergens rond 60 miljoen uitkomen, wat prima is.

Is dan qua financien toch goed geslaagd de verkopen.

- 18+ mil voor Gravenberch
- 35 mil voor Haller
- 60 mil Antony

Mochten de geruchten waar zijn, dat Bergwijn, Brobbey en Wijndal kan halen rond de 50 miljoen, lijkt mij prima. Misschien een Dost gratis halen als pinchhitter.

Nou, dat lijkt mij ook wel het maximumbedrag dat hij waard is. Of je moet extra betalen voor zijn acteerprestaties.

United denkt dat het de kringloop is

Strik erom en meteen verkopen. Gevalletje neres.

Is 46mio vol inzetten? Lijkt me toch niet in de buurt komen van het bedrag dat Ajax in gedachte heeft. Hebben ze daar op die positie niet ook nog ene Sancho rondlopen?

21 juni 2022 om 13:16

Klopt, lopen ja. Meer heb je niet aan m.

24 juni 2022 om 07:41

Precies, en wat betaalden ze voor Sancho? 85 miljoen. Waarom moet volgens velen hier Ajax dit aanbod dan meteen accepteren?

Inzetten op 90 miljoen, hebben geld zat en 50 miljoen is in deze tijd niet marktconform. Ook al blijft het voor Ajax veel geld.

21 juni 2022 om 13:31

Niet marktconform? Zijn waarde ligt rond de 35 mil. Met zijn contract + dat hij international is kom je rond de 55/60 mil. Uit. Prachtig bedrag lijkt me zo.

21 juni 2022 om 15:22

Je vergeet het feit dat ajax hem niet hoef en niet wil verkopen. Dat sentiment zul je toch echt ook nog af moeten kopen.

21 juni 2022 om 14:25

90 miljoen? Voor die 8 Eredivisie doelpunten, 2 CL doelpunten en iets meer dan een handjevol assists?

Ik zie heel veel mensen 60 of meer roepen maar dat gaat geen enkele club betalen lijkt mij. Is te wisselvallig en zijn rendement is nog te laag. Denk niet dat de PL goed bij hem past. Rond de 50 miljoen lijkt mij vrij marktconform.

21 juni 2022 om 13:15

Hij is wel Braziliaans international, een vleugelspeler en heeft aardig wat dingen laten zien in de CL. Als je een Nunez kan verkopen voor 80 miljoen dan mag je er best wel 60m voor Antony vragen. En vleugelspelers is ook een positie die gewoon meer waard is dan verdedigers of middenvelders.

21 juni 2022 om 13:17

Nunez heeft natuurlijk zich echt groots bewezen tegen Liverpool en na de groepsfase. Antony was na de groepsfase matig en dat speelt ook mee. 60 miljoen vragen mag, dan kom je waarschijnlijk uit op 50-55? Dat is toch netjes?

21 juni 2022 om 13:21

Daarom is die ook 80 miljoen. Dus 60 miljoen kan je dan makkelijk vragen. 50 miljoen zou ik zeker niet akkoord meegaan. Ook omdat Ajax volgens mij nog 20 moet doorbetalen van die transferbedrag aan de vorige club van Antony. En je kan het ook vergelijken met Raphinha. Die gaat waarschijnlijk voor 75 miljoen de deur uit. En dat voor van een degradatiekandidaat. Dus dan kan je echt wel meer vragen dan met alle respect 50 miljoen.

21 juni 2022 om 13:32

Als je ziet dat een Raphina, ook een Braziliaans international die zich al bewezen heeft op de lange termijn in een topcompetitie ook voor 55-60 miljoen lijkt te gaan te vertrekken dan is 80 miljoen te hoog ja.

21 juni 2022 om 13:35

Dat vind ik wel een slechte vergelijking. Buiten het feit dat beide heren verschillende posities hebben, schoot Nunez er 26 in in de Portugese competitie en ook nog eens 6 in de Champions League. Antony heeft net 30 procent van dat rendement.

21 juni 2022 om 13:47

Neres was ook Braziliaans international, verder zijn er zat internationals geweest die er eventjes bij zaten en later nooit meer werden opgeroepen.

21 juni 2022 om 13:16

Het zou top zijn als geen club het gaat betalen. Ik hou Antony liever bij Ajax. Met de inkomsten van Haller en Gravenberch kun je nieuwe aankopen ongetwijfeld financieren, er is daarbij ook genoeg salarisruimte met het vertrek van spelers als Onana, Mazraoui en in mindere mate een Labyad. Gewoon lekker hoog in de boom zitten.

21 juni 2022 om 13:24

Prima dan gaat geen enkele club dat betalen. Ajax heeft Antony hard nodig en wil hem niet verkopen. Als Manchester United hem desondanks willen hebben moeten ze maar flink in de buidel tasten.

21 juni 2022 om 13:42

Ergens snap ik het, omdat ze natuurlijk niet zomaar alles en iedereen willen verkopen. Dat zou betekenen dat ze een heel nieuw team moeten smeden, met als risico het eventueel mislopen van een kampioenschap. Die fans die dat roepen willen gewoon dat bepaalde spelers blijven.

Ik ben denk een van de weinige die het sowieso niet begrijpt dat er een club is die zoveel geld wilt uitgeven aan Antony. Ik vind het oprecht geen bijzondere speler. En ik ben ook van mening dat hij gewoon vervangbaar is. Zijn statistieken in de CL zijn goed maar de Eredivisie zijn i.m.o. matig voor een speler die zoveel geld moet kosten. Zeker bij een club als Ajax, die onwijs veel scoren, heeft hij echt niks bijzonder gepresteerd. Hij is mij zelf vooral negatief opgevallen, afgelopen seizoen. Als ik Ajax was zou ik wel openstaan voor een transfer bij dergelijke transfersommen. Ik denk oprecht dat er betere spelers te vinden zijn.

Is wel karig vind ik. Als je Nunez voor 80 miljoen kan verkopen dan moet je minstens 60 miljoen vragen voor Antony. Zeker omdat je al aardig wat spelers hebt verloren met Onana, Mazraoui, Gravenberch en hoogstwaarschijnlijk ook Haller. En Antony wordt ook een hele moeilijke speler om te vervangen.

21 juni 2022 om 13:16

Betere vergelijking is denk ik Raphina van Leeds. Antony is niets minder dus minimaal 60 miljoen vangen gezien dat het bedrag is dat rond gaat voor Raphina.

21 juni 2022 om 13:18

Dat ook inderdaad want Raphinha heeft nog niet eens Europees voetbal gespeeld. Maar als Benfica een speler voor 80 miljoen kan verkopen, terwijl die 3e waren met 17 punten achterstand op Porto, dan mag je als Ajax zijnde ook gewoon minimaal 60 miljoen vragen.

21 juni 2022 om 13:28

Wel met de nuance dat Raphinha een rendement in de Premier League had waar Antony niet aankomt in de Eredivisie. En dan was het rendement van Raphinha eigenlijk nog niet eens heel indrukwekkend, maar deed dat wel in allesbehalve indrukwekkende ploeg. Antony haperde in een hele dominante ploeg waar hij tot meer dan genoeg balcontacten kwam om mooie cijfers te weerleggen. Zo'n goede vergelijking vind ik het dus ook weer niet, al zou ik me voor kunnen stellen dat Ajax hoog in de boom gaat zitten.

21 juni 2022 om 13:33

Met nog de aantekening dat Raphinha vier strafschoppen tegen het net jaste. Natuurlijk moeten die er ook in, maar als Antony de strafschoppen mocht nemen, stond hij ook op pakweg 12 goals. Niet dat ik Antony per se wereldklasse vind of veel beter dan Raphinha. Je kan zeggen wat je wil, maar Premier League-tax speelt mee bij transfersommen.

21 juni 2022 om 13:37

Antony niets minder dan Raphinha. Nu hebben we het wel weer gehad voor vandaag denk ik? Nog even en Antony zou sws basis staan bij Arsenal zeker?

21 juni 2022 om 13:44

Als Raphinha rond de 75 miljoen gaat opleveren dan kan je echt wel minimaal 60 voor Antony vragen. Linksbenige rechtsbuitens zijn gewoon schaars. Daarom is die Raphinha ook zoveel waard. Met Antony heb je een speler in handen die heel interessant is voor grote clubs.

21 juni 2022 om 13:48

Voor het eerst een keer eens met Samcro, Rapinha vind ik ook beter, explosiever en heeft een beter schot. Anthony kan nog niet eens de eredivisie aan flarden schieten.

21 juni 2022 om 13:53

Raphina gaat denk ik eerder rond de 65-70 opleveren dus 50-55 voor Antony incl bonussen zou een heel mooie deal zijn.

21 juni 2022 om 13:56

Raphina gaat alleen niet rond de 75 miljoen opleveren.

21 juni 2022 om 14:11

Leeds wil gewoon rond de 75 miljoen voor Raphinha hoor.

21 juni 2022 om 14:12

Ja....en Ajax wil 60 voor Antony. Dat zegt toch niet zoveel?

21 juni 2022 om 14:15

En eergisteren was dat nog 55-60 miljoen.

75 Miljoen zou ook teveel zijn voor Raphina. Maar ja als Liverpool en real al 80 miljoen betalen voor Nunez en Tchouameni dan zit ik met mijn hoofd nog bij een andere periode qua waarde in de voetbalwereld denk ik.

21 juni 2022 om 14:46

Ja alsof Raphinha wel opeens de gouden greep is voor Arsenal. Saka is beter dan zowel Raphinha als Antony op dit moment. Antony vind ik dan weer meer waarde hebben omdat hij zich Europees heeft bewezen. Dat is meer waard dan die potjes tegen Burnley, Norwich, Newcastle of Brighton.

21 juni 2022 om 14:56

Ik durf te beweren dat Raphina al een stuk meer echte topwedstrijden gespeeld heeft dan Anthony.

21 juni 2022 om 15:16

Mag je vinden consy, maar feit blijft dat Raphinha zoals Lierse zegt al veel meer topwedstrijden gespeeld heeft en als we eerlijk zijn gewoon laat zien een betere en constanter presterende speler te zijn.

21 juni 2022 om 15:28

Wat zijn topwedstrijden? Met een degradatie kandidaat tegen een topclub spelen waar je lekker vrij je ding kunt doen omdat iedereen verwacht dat je toch kansloos bent? We zeggen toch ook niet dat bram van Polen (sorry consy) meer topwedstrijden in Nederland heeft gespeeld dan malacia? Een topwedstrijd speel je als je bij een topclub speelt en tegen en andere topclub moet. Dan moet je wat laten zien namelijk. Als kansloze degradatie kandidaat heb je niks te verliezen.

21 juni 2022 om 16:48

Haha geen probleem hoor Blackthought, ben het helemaal met je eens.

21 juni 2022 om 18:04

Nee natuurlijk. Als degradatiekandidaat heb je niks te verliezen. Degradatiedruk bestaat natuurlijk niet.

En tegen welk Europees topteam heeft Anthony nu eigenlijk al gespeeld? 2 Keer tegen Dortmund (wat al geen Europese top is) en 1 keer tegen Liverpool. Dan heeft Rapinha het met 4 keer tegen City, 4 keer tegen Chelsea, 4 keer tegen Arsenal, 3 keer tegen Liverpool, 3 keer tegen Man U en 3 keer tegen Tottenham (allemaal teams die minstens het niveau van Dortmund evenaren) toch echt niet minder gedaan.

21 juni 2022 om 19:30

Degradatiedruk bij een Braziliaan in een buitenlandse competitie? Geloof ik niet echt in, die weet dat hij toch wel weer bij een club terecht komt op het hoogste niveau. Kan hem het schelen wanneer Leeds zou degraderen, die heeft daar het hele jaar zonder enige druk kunnen spelen hoor.

Lekker verkopen. Anders kan het nog wel eens een nog vervelender ventje worden, wanneer ze hem deze kans niet geven.

55-60 miljoen vragen. Voor dat bedrag zou ik toch wel verkopen.

Minimaal 65 moest je continu aanhoren, nu gaat ie voor nog geen 50 vast.

21 juni 2022 om 13:16

Dit is een openingsbod.

21 juni 2022 om 13:27

Ik zeg ook niet dat dit de deal is toch?

21 juni 2022 om 13:16

“Nu gaat ie voor nog geen 50” Nee idd, want het feit dat united aangeeft dat te willen betalen betekend dat hij voor dat bedrag vertrekt..🤦 de verkopende partij bepaald nog altijd de prijs hè

21 juni 2022 om 13:26

Let maar op, dat wordt 45mio gbp vast en wat bonussen. Hoe dan ook, eens te meer wordt duidelijk dat Ajacieden de prijs voor hun eigen spelers te hoog inschatten.

21 juni 2022 om 13:27

Als volger van Engels voetbal dien je beter te weten dan blind op The Sun af te gaan.

21 juni 2022 om 13:34

Doe ik ook niet, dit artikel spreekt over ESPN en op twitter zie je ook wel wat andere outlets. Ik heb nog geen Braziliaans journo's gezien met nieuws ervan -die wel over Jesus en Raphinha berichten- maar dat was het punt niet zozeer.

21 juni 2022 om 13:42

De enige die het specifieke bedrag genoemd heeft is The Sun. ESPN en anderen hebben dat overgenomen (en verwijzen ook naar The Sun). Dat de interesse daar zou zijn, dat is wel door meer media genoemd. In jouw eerste bericht vond ik je vrij stellig over dat bedrag, dus ik dacht dat dat het punt was. In je andere reacties zie ik dat dat niet zo zeer het geval was. Uiteindelijk gaat het mij niet zozeer om de waarde. Ik zie hem op dit moment sowieso nog niet slagen in de Engelse top. Maar waarde en uiteindelijke prijs zijn in de voetbalwereld natuurlijk twee hele verschillende dingen. In een transferwindow waarin je nu al drie dragende spelers kwijt bent zou ik liever zien dat Antony gewoon blijft, tenzij er een krankzinnig niet te weigeren bedrag komt. Niet omdat hij dat waard is, maar omdat dat me beter lijkt voor de club en beter voor Antony zelf (omdat ik hem nog lang niet klaar vind voor de Engelse top).

21 juni 2022 om 13:51

Dan zijn we het grotendeels wel eens, want ik denk ook dat hij niet zal slagen en beter nog bij Ajax kan blijven tot hij als de beste speler vd eredivisie een stap kan zetten.

We hebben gezien hoe het Memphis en Bergwijn vergaan is en die presteerden imo beter dan Antony afgelopen seizoen gedaan heeft.

Waarom moet Raphinha 60M kosten en Antony 45m? Antony is jonger en in 't Braziliaanse elftal ontlopen die elkaar nauwelijks. Het eredivisie argument vind ik dan een beetje non-sense want in de CL schitterde Antony ook, Nunez komt ook 'maar' van Benfica. Gewoon de hoofdprijs vragen als Ajax zijnde of lekker binnen boord houden.

21 juni 2022 om 13:17

Precies dus! Nunez is voor 80 miljoen verkocht en Benfica werd 3e met 17 punten achterstand op Porto. Dus dan kan je makkelijk 60 miljoen vragen.

21 juni 2022 om 13:41

@modric: een speler beoordelen op teamprestaties… Dat zou de transfermarkt een stuk makkelijker maken. Nunez is vrijwel iedere wedstrijd bij Benfica bij uitstek de uitblinker. Antony is dat imo toch echt een stuk minder vaak.

21 juni 2022 om 13:43

Daarom is die toch duurder. Ik zeg niet dat Antony 100 miljoen is ofzo. Ik zeg dat je er makkelijk minimaal 60 miljoen voor kan vragen. Zeker omdat rechtsbuitens heel schaars zijn in de top. Daarom wordt Raphinha ook voor 75 miljoen verkocht.

21 juni 2022 om 13:20

Vraag dat aan alle topclubs in Europa. Als Anthony zo hoog stond aangeschreven als jij denkt dan zaten er wel meer clubs achter hem aan. Het eredivisie argument is zeker geen nonsense. De PL is 10 maal sterker en zwaarder dan de Eredivisie en Anthony kan nog steeds geen sterke en constante cijfers afleggen in de veel mindere competitie. Laat ik t zo zeggen: als raphinha bij dit Ajax in de eredivisie had gespeeld dan weet ik zeker dat hij minimaal dubbele G/A had dan Anthony.

21 juni 2022 om 13:34

Devalueren we het woord schitteren nu niet heel hard? Een uitstekende groepsfase gespeeld en slechte KO’s. Dan “schitter” je toch niet in de CL? Benzema en Courtois, die hebben geschitterd in de CL.

Anthony heeft het leuk gedaan in de voorcompetitie als het ware.

21 juni 2022 om 13:59

Wat jij doet is het devalueren van de groepsfase van de Champions League. Je doet alsof dat niets voorstelt. Voor Ajax is dat vele jaren het hoogsthaalbare geweest en is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat je door de KO fase's komt. Waar Ajax 6 van de 6 wedstrijden gewonnen heeft overigens, wat zeker niet vanzelfsprekend is. Als er een moment is om Antony hoog in de markt te zetten, is het dit jaar.

21 juni 2022 om 14:18

6 Potjes tegen de zwakkere teams uit de CL tellen toch logischerwijs minder mee dan knock-out potjes? Anthony heeft een oké CL gespeeld. Een uitstekende groepsfase en in de knock-outs kon hij het verschil niet maken tegen Benfica, ook absoluut geen hoogvlieger.

Als dat al schitteren is, wat hebben een Benzema en Courtois dan gedaan volgens jou in de CL?

21 juni 2022 om 13:56

Raphinha speelt in de PL minstens tegen 6 tegenstanders die beter of minstens even goed zijn als de 4 tegenstanders waar Ajax tegen speelde in de CL.Edit; Als aanvulling, Nunez speelde deze CL-campagne o.a. tegen Barca, Bayern en Liverpool en viel in deze wedstrijden positief op. Dit is met alle respect even wat anders dan een Besiktas en Sporting (en BVB waarbij die uitblonk met zijn uitstekende acteerwerk)

24 juni 2022 om 01:17

Als ik er even vanuit ga dat je dan City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, United en Arsenal bedoelt.

In 12 topduels scoorde Raphinha 3 goals waarvan twee uit een strafschop.
Ook niet echt denderende statistieken

Ik snap niet dat iedereen denkt dat je zo even 60 miljoen voor hem vangt. Ik denk dat als je 50 miljoen voor hem krijgt, hem gewoon weg moet doen.

21 juni 2022 om 13:25

Waarom? Ajax wil hem niet kwijt.

Niet minder dan 60 of 65 miljoen accepteren als ik Ajax was. Als Nuñez al voor 80 mil na 1 goed seizoen naar Liverpool gaat..

Zo er staat bij Ajax veel te gebeuren. 46,5 miljoen euro is een serieus openingsbod en ik denk dat Ajax en United er dan ook wel uitkomen voor rond de 50 miljoen euro als vast bedrag met 3 tot 5 miljoen aan bonussen. In dit geval moet Ajax er nog een spits of rechtsbuiten bij halen (indien Tadic als spits gebruikt gaat worden) naast de komst van Bergwijn.

Een openingsbod van 46,5 miljoen euro. Dan moeten de onderhandelingen nog starten. Ik denk dat 55 miljoen euro wel haalbaar moet zijn. Er is dan voldoende om te herinvesteren.

Dag hoor gewoon verkopen samen met haller.dan gelijk bergrijk.brobbey en wijndal ophalen en informeren naar timber van Utrecht en suarez en ziyech komt dan wel goed gr daarzo rode padde Jordan jans

Toch jammer dat ten Hag Ajax wil leegroven.

Ik zal 1 van de weinige zijn, maar voor een bod van +/-50/55 miljoen zal ik hem echt verkopen. Het zag er allemaal leuk uit bij hem, maar kwa cijfers valt hij echt vies tegen. Verkoop hem dan maar en haal een vervanger op

21 juni 2022 om 13:19

Misschien moet je dan eens verder dan cijfers kijken? Niet alles is te vatten in goals en assists..

21 juni 2022 om 13:25

Wel bij een aanvaller. Dergelijke argumenten vind ik altijd een handige manier om tekortkomingen niet te hoeven noemen, maar voor een aanvaller bij zo'n dominante ploeg is een haperend rendement geen goed teken. Ik vind hem ook uiterst onrustig in de laatste twee fases van een aanval. Dat gaat hij in Engeland echt niet ineens in een zomer vinden. Daarvoor moet z'n spelintelligentie nog wat ontwikkeld worden in die fase en ook in het algemeen is er nog wel wat aan te merken, in acht nemend het niveau waar United eigenlijk naartoe moet. Antony is niet beter dan wat er nu al loopt en die spelers hebben het lastig zat momenteel.

21 juni 2022 om 13:37

Waarom? ja ik vindt het fantastisch als hij een bal aan neemt achter het standbeen, maar er gebeurt daarna vrijwel niks zinnigs mee. Een Tadic aan de andere kant is veel belangrijker voor het elftal.

21 juni 2022 om 13:40

Helemaal mee eens Sirius. We hebben bijna +100 goald gemaakt dit seizoen (eredivisie/beker/ CL) en hij heeft daar cijfermatig weinig aan bijgedragen. Ik vindt een bedrag boven de 50 miljoen echt acceptabel. Zeker gezien het verloop van Neres, daar is het geld gewoon verdampt

21 juni 2022 om 13:42

In wedstrijden in de UCL was hij betrokken bij acht van de twintig goals die gemaakt waren toen hij op het veld stond.

21 juni 2022 om 14:59

2 goals en 4 assists. Ik tel er geen 8.

En dan is dan een openingsbod als er iets van waarheid in zit. Heerlijke zomer voor Ajax op deze manier. Alleen is het na Haller en wie weet Antony wel klaar hè met uitgaande transfers.

21 juni 2022 om 13:29

Komt wel extreem veel geld binnen. Dus dat is inderdaad wel lekker. Buiten dat verlies je wel een aantal belangrijke spelers met Haller, Mazraoui, Gravenberch en Onana verlies je een aantal toppers. De vervangers van Haller, Mazraoui en Gravenberch zijn nog niet binnen.

Als je dan ook nog Antony en Alvarez die blijkbaar ook weg mag volgens dit artikel dan verlies je wel heel veel basisspelers. Ook Tagliafico zal vermoedelijk nog vertrekken. Ook hier hebben ze niet echt directe vervangers klaar staan.

Zal flink geïnvesteerd moeten worden, maar dat kan natuurlijk wel gewoon. Tot nu toe zou ik als Ajacied wel vrolijk worden van de namen tot dusver. Brobbey en Bergwijn lijken wel te komen.

Prijs lijkt mij niet verkeerd. Goede voetballer, kam goed zijn directe tegenstander passeren en een goede voorzet geven. Zal echter niet teveel zijn vallende ziekte moeten etaleren. Ben bang dat ze hem dan de tweede ring inschoppen.
Wie hebben ze bij ajax als tweede linksbuiten???

Even los van de prijs en/ of deze conform de waarde is, maar die jongen overleeft de PL toch nooit? Als je ziet waar hij al krukken voor nodig heeft, is die binnen 3 maanden arbeidsongeschikt.

21 juni 2022 om 13:22

Ook z'n spelintelligentie en rendement is zeker nog niet dermate dat hij daar belangrijk kan zijn over een langere periode. Hij mag door de trainer daar dan wat krediet hebben, maar Ten Hag zal hem niet eeuwig kansen blijven geven als hij niet levert. Bovendien moet een Manchester United naar mijn mening hoger mikken dan Antony. Een speler met een haperend rendement in de Eredivisie gaat die aanval echt niet van extra kracht voorzien.

21 juni 2022 om 13:42

Waar Ajax en PSV de gok durven te nemen met bedragen van 10 of in het geval van Ajax 20 miljoen, doet United dit met bedragen van 40/50. Ik zie echt wel potentie in die jongen, goede techniek en op momenten dodelijk en pas 22. Maar met die mentaliteit schoppen ze je daar gewoon lam.

21 juni 2022 om 14:57

Die luxe heeft United dit seizoen niet meer. Die kunnen zich geen gokjes meer veroorloven. Elke tien miljoen moet goed uitgegeven worden, willen ze niet nog een aantal slechte jaren hebben. Bovendien is het voor Ten Hag ook belangrijk, want anders houdt hij het er geen 700 dagen uit.

Minimaal 65!! Laat manchester maar betalen!!

Heb 1,5 seizoen van hem genoten. Dit seizoen heb ik me teveel geërgerd aan zijn aan aanstelgedrag. Zal hem daarom niet gaan missen.

Dit zou ik zeer onverstandig vinden. Antony moet nog te veel leren. Die is dan over twee seizoenen pas een keer dermate goed dat hij structureel belangrijk kan zijn, als dat al gaat gebeuren. Sancho, Martial, Rashford e.d. kunnen zich ook niet onderscheiden zoals topspelers dat doen. Een Manchester United moet altijd hoger mikken, ook nu het lastiger zal zijn om spelers warm te krijgen. Het rendement van Antony is namelijk ook ver beneden peil om echt veel uit te richten in de Premier League. Eigenlijk moet die jongen gewoon nog een jaar bij Ajax blijven, al is de aantrekkingskracht voor een vertrek bij beide partijen wel bovengemiddeld. Ajax kan flink cashen en Antony kan naar een top competitie.

Weer een clickbait headline. Als ze er vol in gingen zou het bod geen 46,5 miljoen zijn maar 76,5 miljoen

46,5 miljoen voor zn betere linkerbeen? Doe er 25 bij en je krijgt de totale Antony. Hij is 22 jaar, redelijk tot goed seizoen gehad, ligt tot 2025 vast en is Braziliaans international. Als Benfica 100 miljoen heeft gekregen voor Nunez, moet niet zeker meer uit te halen zijn als Ajax zijnde. Ga maar eens hoog in de boom zitten en anders komen ze volgende zomer maar terug...

Nederlandse clubs moeten een voorbeeld nemen aan de portugezen.

Vraagprijs 100 miljoen, als je dan uit komt op 70 is het prima.

Hij gaat de PL echt niet overleven. Intensiteit en fysiek echt veelste hoog gegrepen voor hem. In de Eredivisie prima, maar alsnog te wisselvallig imo. Bovendien moet hij niet aankomen met die rare fratsen die hij zo nu en dan op het veld vertoond. Leuke speler verder, marktcomform prijs, maar ik denk dat ie lekker naar Duitsland of Spanje moet gaan

Waarom denken NL trainers altijd dat t een goed idee is om spelers van hun oude club mee te nemen?? 9 uit 10 keer is t een gigantische flop

Het lijkt erop dat Ten Hag precies de zelfde fouten als zijn voorgangers gaat maken. Voor heel veel geld spelers halen die niet mee kunnen in de intensiteit van de PL.

Antony heeft 17 goals en 12 assists in bijna 80 wedstrijden voor ajax en mensen hier boven willen er 80 mil voor als lewa 50 is is antony max 40

Is voor een openingsbod niet slecht. Antony tekent dus over 2 weken bij United. Ajax is geen Real Madrid of Liverpool of City en heeft geen spelers zoals Salah, Vinicius en Benzema in de selectie rondlopen. Dus waarom denken ze dat hun spelers 60 of 80 miljoen euro waard zijn.Prima bedrag, hoop dat Ajax dit gaat doen. Iedereen roept hier te weinig, vind het wel meevallen. Gewoon precies wat hij waard is. Als united er straks 50 van maakt zou ik hem op de fiets nog weg brengen. Leuke speler hoor, maar mijn inziens wel te vervangen. Laat soms leuke dingen zien maar vind hem imo ook erg wisselvallig. Was soms hele wedstrijden onzichtbaar of waren zijn acties erg voorspelbaar. Natuurlijk heeft hij die techniek, snelheid, goed schot, echt een goede speler hoor. Maar vind hem geen 80 miljoen waard. Bovendien is ie ook best blessuregevoelig, straks hou je hem en zit ie een heel jaar op de bank. Zou ik nu lekker die 45 mil pakken. En ben ook geen fan van die maniertjes en dat geacteer, zeg ik als Ajax fan. Vind dan een Nãºã±ez die Liverpool nu koopt nog net even een niveau hoger, en die is idd /- 80 miljoen waard.

Ik zie dat de meeste ajacieden hier meer geld willen zien, maar ik vind dit een heel aardig bedrag. Antony kan fantastisch voetballen, maar hij is echt niet van de buiten categorie. Haalt dezelfde cijfers als Sinisterra en Gakpo in een beter team dat veruit het meeste gescoord heeft. Is bovendien vergelijkbaar met Bergwijn en Depay in de tijd dat ze vertrokken uit de eredivisie. Wij dachten allemaal dat zij de eredivisie ontgroeid waren. Toch gefaalt in de PL. Daarbuiten een vervelende instelling in het veld en krijgt teveel Braziliaanse trekjes. Dat rollen en natrappen gaat niet voor goals zorgen. Als Ajax zijnde zou ik dit doen.

Blijft om je dood te ergeren: trainer gaat weg kent alle ins en kits van je club en wil je meteen 10 jaar terug gooien in de tijd lijkt het wel door de beste spelers mee te nemen! Anthony heeft contract tot 2025 is bepalend en Braziliaans international en Ajax moet 20% winst afstaan aan Braziliaanse club tel dat bij elkaar op dan kom je op 70 miljoen minimaal

Ik begrijp niet wat Ten Hag en Man United met hem willen als je ziet welke opties ze al op de flanken hebben? Dat is niet bepaald gericht je beperkte budget uitgeven. Dit lijkt meer we moeten spelers van Ajax hebben, als Timber of Martinez het niet worden dan Antony maar. Of het is weer een roddel en dan is het pure tabloids vulling.

Tadic, Brobbey, Berghuis, Bergwijn, Ihattaren, Daramy, Unuvar... Daar moet je het wel mee redden lijkt me? Ik denk dat Bergwijn nog effectiever zal zijn bovendien.
En als ze ook nog eens Wijndal halen en eventueel een rechtsback is het een prima zomer. Veel transferopbrengst en een selectie waar je mee vooruit kunt.

Ik betwijfel of dit een versterking is voor United. En Ajax gaat logischerwijs erg hoog in de boom zitten. Lijkt me geen beste deal voor United.

Aan iedereen die roept 60 mil of meer voor Antony: Wat zouden jullie een goede prijs voor Gakpo vonden? Gewoon nieuwschierig

24 juni 2022 om 14:24

24,5 mil vind ik een mooie prijs, meer zou ik er niet voor geven.

Gewoon veels te weinig. Antony is international, hartstikke jong en word alleen maar beter. Of hij nou wel of niet 60-70 waard is maakt niks uit. Ajax hoeft niet te verkopen dus waarom hem wegdoen voor zo'n prijs. Of doeken of ergens anders heen fietsen.

Anthony is een daalder waard , gekkigheid al die miljoenen voor spelers.

Waarom kan je niet minder dan 45 miljoen kiezen in de peiling?
Hoop dat ik van VZ mag zeggen dat ik hem minder waard vind.
Vind hem ook niet zo goed eerlijk gezegd.
Legt het te vaak af tegen goede linksbacks.

Ik vraag me wel af of de Premier League een geschikte competitie is voor Antony. In Engeland waait het vaak hard. Antony heeft vaak moeite om op zijn benen te blijven staan en met die harde wind zal hij nog vaker zomaar uit het niets op de grond liggen.

Als Haller voor 35 miljoen gaat, dan gaat Antony never nooit voor 45 miljoen. Ik denk dat Ajax zal inzetten op 55 of 60 miljoen. Maar dan moeten ze wel op gaan schieten met Brobbey en Bergwijn en achterin zal er ook zeker wat bij moeten komen vooral op op links maar ook op rechts.

Als Manchester United lekker in de subtop wil blijven voetballen moeten ze vooral deze jongen halen. Totaal overhyped in Nederland, omdat hij bij Ajax speelt. Het is een leuke speler, maar een buitenspeler bij Ajax mag na 2 seizoenen toch wel iets overtuigerende statistieken neerleggen? Maar goed Ajax lacht het hardst, want die pakken een bizar bedrag voor een middelmatige speler.

50 miljoen is een mooie prijs voor hem in de huidige markt

Anthony naar de premier leauqe laat me niet lachen op de training zal hij al gaan janken laat staan in de wedstrijd. succes daar maar ik geef je weinig kans dat gerollebold zal hij daar wel snel moeten afleren in de grote mannenwereld

Best een hoop geld en ik kan me toch zo voorstellen dat ze er in het buitenland en zekwr in Engeland niet direct meer van uitgaan dat succes bij Ajax succes in de PL betekent. Vd Beek en Ziyech blonken uit in een veel sterker Ajax.

Ik denk niet dat hij voor dat geld weg gaat......goede acteurs zijn erg duur tegenwoordig !

21 juni 2022 om 14:04

Daarbij, hij acteert niet, hij speelt zichzelf!!;-))

Ik neem aan dat Ajax voor Antony, Timber en Martinez een no go heeft uitgesproken. Mazraoui. Gravenberch en waarschijnlijk Haller zijn vertrokken, dus je moet wel een stevig geraamte overhouden voor komend seizoen. Daarbij kunnen voor die 3 toptargets na volgend seizoen veel hogere transfersommen worden gevraagd. Dus geen must om te verkopen. Alvarez zou ik voor eenzelfde bedrag als waarvoor Haller vertrekt, wel laten gaan. Zijn voor die laatste beiden veel betere alternatieven te vinden. Haal Brobbey terug, eventueel Bergwijn en Wijndal, al zie ik liever dat Tagliafico blijft. Al wil die wel graag verkassen naar een goede Spaanse of Engelse topper. Mocht die niet komen: verbeterd contract laten tekenen en niet meer naar een andere club. Met deze spelers en aanvullingen kan Ajax ook de CL in. Al hoor en lees ik dat Eriksen ook is benaderd. Dat zou een geweldige toevoeging zijn!

21 juni 2022 om 14:13

Eriksen gaat niet terug komen. Die wil perse in Engeland blijven.

Bijna om te lachen hoe negatief er over Antony wordt gepraat hierboven. Deze Braziliaan barst van de techniek en heeft de potentie om nog veel verder te reiken dan hij heeft laten zien bij Ajax. Met name in de reguliere competitie was het bijzonder mager. Maar in het miljoenenbal zag je al vaak genoeg waartoe hij in staat is. Zijn waarde zou prima rond de 50-55 miljoen kunnen liggen.

Gaan ze hier mee akkoord dan mogen Huntelaar en die andere die deze zaken hebben overgenomen van Overmars direct opstappen.

Minimaal 60 miljoen en eigenlijk sowieso proberen vast te houden tot na het WK.

21 juni 2022 om 14:11

Vriend dit is een openingsbod als het überhaupt al klopt. Niemand gaat akkoord met een openingsbod. Ooit van onderhandelen gehoord?

Ben fan van Antony en van Ajax maar ik vind dit eigenlijk best een redelijke prijs. Hij heeft op mij nog niet een dergelijke indruk gemaakt dat ik overtuigd ben dat hij gaat slagen, zoals ik dat bij een Timber bijvoorbeeld wel heb. 45 miljoen zou ik gewoon doen als Ajax zijnde. Antony is nog lang niet constant genoeg geweest en voor hetzelfde geld overtuigt hij komend seizoen helemaal niet, dan sla je jezelf voor de kop dat je het niet gedaan hebt.

Dit lijkt me al een absurd hoog bod, deze man zat redelijk vaak bij eredivisie linksbacks in de broekzak. Daarnaast zijn ze in de pl veel harder, wat betekent dat anthony alleen maar op de grond gaat huilen

21 juni 2022 om 15:59

Maar een Kieftenbeld was wél spijkerhard en stoer, maar die slaagde ook niet. Dus iets zegt me dat kwaliteit en talent toch doorslaggevend gaat worden. ...

22 juni 2022 om 12:44

Dan ben ik wel benieuwd bij welke club kieftenbeld niet geslaagd is? Overal gewoon gespeeld, daarnaast beetje raar om een doorsnee eredivisie voetballer te vergelijken, met een talentvolle braziliaanse buitenspeler

Zeker voor een oneindige berg geld als United die voor dwazen als Maguire veel meer betalen, mag een jonge ster uit het Braziliaanse elftal die in zijn eerste seizoen gelijk in de cl kon vlammen veel meer kosten

Prima prijs dit, sommige fans hier zijn echt de weg kwijt. Dat Ajax alsnog meer zal vragen is hun goed recht, maar veel meer dan 50m uitgeven voor een speler waarvan je nog maar moet zien of het ook week in week uit lukt om te presteren in de PL is vanuit Utd's oogpunt geen slim plan.

Ik vind het veel te veel geld. Er zijn wel beter opties.

Persoonlijk hoef ik deze dramaqueen ook niet te zien.

21 juni 2022 om 14:45

Precies! Je mag indd blij zijn dat er een club a la united (natuurlijk ivm ten hag) hem wilt. Malacia heeft deze Clown nog altijd in de broekzak zitten. Beetje een bijtertje op hem zetten en blijft er weinig van over..

Mooi al die transfer experts hier. Ga lekker bij Ajax werken

Wat een onrealitische reacties hier allemaal zeg. Het is Anthony he, nog weinig bijzonders laten zien behalve veel theatrale stukjes. En dat United hem wil is puur ivm dat ten hag van alles uit NL wilt halen. Daarbij mag Brobbey niet meer dan 10 milj.kosten maar zelf wel eisen dat Anthony en Haller voor nog hogere bedragen moeten vertrekken.

Ja dat gaat Ajax nooit doen natuurlijk. Gewoon 70 mil vragen en afwachten wat de gek ervoor wilt geven.

21 juni 2022 om 14:46

Dat doet "de gek" toch al met dit mega bod...wees blij. Strik erom en naar ten hag. In Engeland houden ze toch niet van dit soort circus voetballers.

21 juni 2022 om 17:43

Braziliaans international, meermaals bewezen in de CL, heeft een goeie actie, goed rendement. Ja hij heeft vervelende trekjes maar daar hebben de fans maling aan. Oh en een 1e bod accepteren is sowieso vrij dom, er valt altijd meer uit te halen.

Man United moet nog even flink door sparen. Een belachelijk bedrag waar ze mee aankomen.

Gisteren naar voetbalpraat gekeken. Die soap rondom man utd (boze supporter spreekt eigenaar aan, eigenaar geeft aan dat geld geen probleem is).

Moet Ajax gewoon gewoon 80 miljoen vragen.

#leegloop is begonnen

Ajax heeft nog een paar spelers waar ten Hag weg van is o.a Labyad en Klaiber. Die zijn niet zo duur

Zijn vertrek zou een flinke aderlating zijn. Maar goed, ik verwacht niet dat hij onder de 55/60 zal vertrekken.

Maar er wordt serieus getrokken aan onze Ajacieden. Ben wel benieuwd of Bergwijn dan zijn opvolger wordt, daar die liever/beter vanaf links is.

Hoop geld voor Shanice van de Sanden maarja de dames worden voortaan ook zelfde betaald als de heren he😃

Is 22 jaar, heeft net zijn eerste seizoen waarin hij er moest staan en leveren gedraaid en goede cijfers behaald. Ajax hoeft hem vanwege de inkomsten van andere spelers (Haller alvast meegerekent) en zijn contractsduur niet te verkopen. Groeit nog steeds als speler en wordt dus nog beter. Clubs kunnen hem ook nog verkopen en flink aan hem verdienen. Is in deze markt dus echt meer waard.

Ik zou gewoon vasthouden aan 60 miljoen en anders niet tot verkoop over gaan. We raken anders teveel spelers kwijt.

Haha, sommige Ajacieden zijn de realiteit echt helemaal kwijt. Dit is toch een prima bod of niet? Na de resultaten van de afgelopen jaren moeten we niet ineens gaan doen alsof ze Real Madrid, Liverpool of pak 'm beet PSG zijn.

24 juni 2022 om 06:09

Snap jij de voetbalwereld? Antony is belangrijk voor Ajax en is nog jong. Ze hebben al een aantal basisspelers verloren dus als ze Antony ook nog wel willen kapen dan kan je nu eenmaal meer moeten betalen dan wat hij waard is. Het gaat er om wat voor waarde hij voor Ajax heeft die ze dan ook nog kwijt raken. Misschien moeilijk te begrijpen maar het is volkomen logisch. Wil je Antony ook….dan betaal je ook gewoon meer dan gewoonlijk. Tis nu klaar met de uittochten namelijk

Als ik zie wat ajacieden voor prijs in het hoofd hebben voor Anthony, dan hoop ik voor ze dat het geen gevalletje Neres wordt.

En voor die prijs kan Man United beter verder zoeken naar goedkopere, maar toch degelijke alternatieven zoals:
Pedro Gonçalves (sporting)
Moussa Diaby (leverkussen)
Serge Gnabry (bayern)

24 juni 2022 om 06:10

Het gaat er om dat Ajax hem niet ook nog kwijt wil. Moeten ze hem toch perse willen….dan betaal je ook meer dan gewoonlijk. Heel logisch. Klaar is klaar namelijk.

Hier heb ik een enorme verbazing over op basis van wat denk ten hag en manu dat antony in Engeland wel gaat leveren en assists geven en goals maken als hij het daar in de eredivisie al lastig mee heeft? Als ajax zijnde snel inpakken en wegwezen

Erik weet toch wel wat Antony minimaal
Moet kosten lijkt mij. Het spel is begonnen, denk dat hij rond de 55-60 mil weggaat,

tik vind eigenlijk dat een trainer die naar een andere club gaat geen spelers mag kopen van de club die hij verlaat.

21 juni 2022 om 17:51

En je vindt dat want...? Dit wordt interessant, dames en heren.

Wat begrijpen ze daar in Manchester niet. Ajax wil 60 en geen 46.5 dus kom maar terug als je voldoende centjes hebt. Als ik naar de winkel ga en vraag wat kost dat ? Als die zegt €60,- en ik zeg hier hedde €46,50 doet er maar un tassie om

Meerderheid zegt meer dan 60 miljoen. Dat is ook weer overdreven. 46 is gewoon een fantastisch bedrag voor deze speler, heeft echt niet meer waarde dan dat. Men draait compleet door als het over Ajac gaat.

24 juni 2022 om 06:11

Snap je het nou echt niet? Het gaat er niet om wat hij waard is. Ajax wil hem niet ook nog kwijt. Wil je hem toch perse, dan moet je dus meer betalen.

Ajax moet qua Antony sowieso wachten tot na het WK.

Voor een buitenspeler die zich heeft laten zien in de CL en bij het nationale team van Brazilië speelt en een langdurig contract heeft minimaal 60 miljoen. Anders tot volgend jaar!

Haha 46.5? Alsjeblieft zeg. Man und smijt met miljoenen. Doe er alsjeblieft 30 bij. 76.5 klinkt beter.

Waarom zou je als Man Uth voor Antony gaan? Zelfde type buitenspeler als Sancho en dan heb je totaal geen variatie op de flanken.

Ajax gaat het zwaar krijgen komend seizoen. Vrees dat er komende weken nog wel wat weggekocht wordt. Er komen bedragen op tafel die Ajax niet kan weigeren.

Leuk voetballertje, maar laten we wel zijn, in Engeland wordt hij door midden gehakt, is veelst licht voor een grote competitie, in de eredivisie verdedigen ze alsof ze nog aant trainen zijn. Maar wie weet.

Ik als PSV supporter zal blij zijn als Antony weggaat bij Ajax zie dat maar als een compliment naar Antony van mij want vind hem een hele goeie speler. Ajax gaat zeker minder worden als hij een transfer maakt.

23 juni 2022 om 23:14

@Lampen; mij bekruipt het gevoel dat je nog meer opnieuw kan beginnen dan na dat succesjaar in 18/19. Stel je voor: Haller weg (ben geen fan van hem, maar wat hij heeft geflikt toch razend netjes), Gravenberch weg (geen uitmuntende speler, maar toch belangrijk voor stabiliteit op dit moment), Nico zal misschien ook een keer weg gaan… nou en dan heb je nog Antony, Alvarez, Timber en Martinez waar aan wordt getrokken xD. Hopelijk houdt Ajax haar poot stijf en blijft het gezellig in de groep, want anders kan je gewoon echt opnieuw beginnen.

Overigens ga ik er niet vanuit dat Alvarez, Timber, Martinez en Antony allen vertrekken.

Als er ploegen zijn die wel bereid zijn om zestig miljoen te betalen moet Ajax hem niet voor minder verkopen. Sowieso misschien niet verkopen. Na het WK wellicht 100 waard als ie ook in de CL nog eens goed presteert

PL clubs moet je altijd het dubbele laten betalen, met hun belachelijke inkomsten. Antony heeft een WK voor de boeg, als hij gek gaat doen dan is hijzelf het grootste slachtoffer. Ajax zal altijd luisteren naar biedingen.

Meer dan60 mln, voor iemand die Europees nog zo weinig heeft gepresteerd. Uiteraard nog wel genoeg potentie, maar reeel denk ik dat tussen de 40 en 45 mln zijn waarde is.

23 juni 2022 om 23:43

18 punten in de groepsfase. Er waren maar ,2 andere teams die dat ook voor elkaar kregen. Antony heeft daar gewoon een enorme bijdrage aan gehad en wast juist in de CL heel goed.

Met 40 of zelfs 50 miljoen moet je gewoon nooit akkoord gaan. Dat krijg je volgend jaar ook nog wel.

Wat het bedrag ook is: als je hem verkoopt is het seizoen al bekeken, namelijk kampioen en niks in Europa. Houd je hem, dan kun je met Bergwijn, Berghuis, Tadic en Brobbey en zeer dynamisch geheel kweken met héél veel tempo in de omschakeling. Dan kun je verrassen. Zonder Antony is dat er snel af

23 juni 2022 om 23:40

Als je als Ajax zijnde echt ambitie hebt dan moet je inderdaad gewoon nee zeggen, maakt niet uit wat ze bieden. Over een vertrek praten we volgend jaar dan wel.

24 juni 2022 om 09:14

Natuurlijk moet je ambitie hebben, maar wie verwacht nog zo'n geweldige poulefase als afgelopen jaar? Die potjes in de Eredivisie gaan er normaal gesproken niet voor zorgen dat hij meer waard wordt. Dan heb je nog het WK, maar volgens mij is hij ook zeker nog geen onbetwiste basisspeler bij Brazilie (wat geen schande is overigens). Je moet het ijzer smeden als het heet is.

Minimaal 50 en dan mag hij gaan waar hij wil....

23 juni 2022 om 23:13

Mocht Ajax daarmee akkoord gaan dan zal dat snel rondkomen maar vrees dat zij zoals er staat rond 60-65 mil willen en dan wordt het moeilijk.

23 juni 2022 om 23:39

50? Dacht het niet. We hebben al 3 basisspelers verkocht en hebben het geld niet nodig. Die 50 krijg je volgend jaar toch nog wel. 70, dan kunnen we erover nadenken.

Als je hem verkoopt voor 50+ heb je met Bergwijn, Ihatarren en Berghuis voldoende opties! Van Axel kan daarnaast proberen aan te haken. Het liefste wil ik dat hij blijft, maar hij kijkt inmiddels onhoudbaar?

23 juni 2022 om 23:37

Bergwijn is geen rechtsbuiten maar een linksbuiten. Berghuis was drama op rechts en verder is Ihattaren er gewoon nog niet klaar voor. In de Eredivisie is het misschien prima, maar Ajax heeft ondertussen grotere ambities dan dat.

24 juni 2022 om 02:58

Mo was anders super fit en gretig op de eerste training.

Denk zelfs dat hij de rechtsbuiten word mocht Anthony vertrekken

24 juni 2022 om 03:11

Hij zag er zeker fit uit, maar je mist weer zoveel snelheid met hem op rechtsbuiten.

Er is willens en wetens een contract getekend tot 2025 en dan moet Antony niet acheraf gaan jammeren dat hij al na 1 seizoen wil verkassen en dan nog tegen een bedrag die redelijk vindt. Al zou Ajax 100 miljoen vragen, dat recht hebben ze.

23 juni 2022 om 23:36

Dit is natuurlijk al zijn 2e seizoen. Verder zou ik wel ongelofelijk teleurgesteld zijn als Ajax met een bedrag onder 70 miljoen genoegen neemt. Bovendien is Ajax wat mij betreft dan bijna verplicht om Giovani (Palmeiras) als vervanger te halen.

24 juni 2022 om 00:56

Hij gaat niet voor 70 dus maak je niet druk. Niemand gaat voor meer dan 60 op Antony bieden dus hij blijft.

Pas gaan praten over een transfer als er een bod van 58 miljoen exclusief bonus binnenkomt.
Ik vind dat Anthony zeker 68 miljoen waard is.
Zet hij deze groei door in een top competitie bij een grote club is hij binnen no time het dubbele waard. Dus daarom hoog inzetten

23 juni 2022 om 23:38

Alsof clubs betalen omdat een speler het dubbele waard kan zijn. Voor hetzeldde geld laat ie niks zien en verlies je 50 mil op een speler.

Volgens mij denkt Ajax echt dat ze Vinicius of Salah onder contract hebben staan. Het is maar Antony. Die is wel even van een mindere categorie. En dan nog denken dat hij zoveel waard is. Waarom niet meteen 100 miljoen vragen? Maar hij gaat wel gewoon weg. Hij wil weg en als United hem echt wil dan kopen ze hem echt wel

24 juni 2022 om 00:14

Heel simpel: Omdat Antony een jongen met potentie is, die nog enkele jaren onder contract staat en Ajax niet in een situatie zit waar het móet verkopen. Daarbij heeft Man United geld als kraanwater en hoeft Ajax zich niet af te laten schepen met een "laag" bedrag van 30 of 40 miljoen, maar kan het naar goed Portugees voorbeeld meer dan het dubbele vragen. Hapt United, prima, happen ze niet, dan blijft Antony lekker nog een jaartje.

24 juni 2022 om 09:18

Je moet niet verkopen maar Antony wil weg. Wat ga je dan zeggen. Pech voor je dat je weg wilt we laten je toch niet gaan.

24 juni 2022 om 00:54

Vragen staat vrij. Ik denk ook niet dat ze t krijgen. Maar als zij dat willen vragen dan zie ik het probleem niet. Ze overspelen hun hand alleen maar. Top.

24 juni 2022 om 03:13

Ze willen hem gewoon niet verkopen. Ze vragen geen 80m omdat hij het waard is. Ze vragen 80m omdat ze geen betere rechtsbuiten kunnen binnenslepen en hem graag willen behouden.

Veel te weinig wat united bied! Braziliaans international die nog 3 jaar vast ligt en doorverkoop percentage over de winst zorgen voor minimaal 70 miljoen! Ik zij het trouwens vanmiddag al: wil Ajax kampioen worden dit jaar moet er wel gehandeld gaan worden en het team aanvallend in de diepte versterkt!

23 juni 2022 om 23:44

70 miljoen en ander komen ze volgens jaar maar terug. Het interesseert me niet of mensen vinden dat hij het waard is of niet. Als je ambitie hebt moet je hem behouden. Die 50 miljoen krijg je volgend jaar sowieso nog wel.

24 juni 2022 om 00:04

Sky Sports meldt dat de vraagprijs 69 miljoen pond is. Dat is een kleine 80 miljoen euro. Fantastisch dat dit wordt bevestigd door een zeer betrouwbare bron. Nu zorgen dat ze weinig gaan zakken. Hopelijk raakt United in paniek als elke speler ze weigert.

Bijzonder dat er geen keuze voor minder dan 45 miljoen is

23 juni 2022 om 23:53

Dat komt omdat er inmiddels al 46 miljoen geboden is

24 juni 2022 om 00:31

Dat wil toch niet zeggen dat er genoeg mensen zullen zijn die hem minder dan 45 miljoen waard vinden zijn?

24 juni 2022 om 00:55

Er is helemaal niets geboden, zijn gewoon speculaties.

Is Ten Hag Ajax aan het leeg plukken? Het siert gem niet in iedergeval. Weet niet of de ajaxieden hier blij mee zijn, maar ik zou er niet blij van worden.

24 juni 2022 om 00:03

Ik denk dat je dat wel kunt raden. Vind het echt een smerige actie. Hij gaat van Timber naar Martinez naar Antony. En dan keert ie weer terug bij Timber waarschijnlijk. Ik zou hem extra laten betalen

Lachwekkend om zo’n poll bij 45 miljoen te laten beginnen. Dat ventje is nog geen 10 miljoen waard.in 3 wedstrijden tegen Malacia niet meer laten zien dan een ordinaire elleboog. Dat mannetje lusten ze rauw in Engeland !

Ik denk niet dat er een club komt die 80 biedt. Is verder niet erg voor Ajax want dan blijft ie. Als het waar is dat de vraagprijs 80 miljoen zou zijn dan wordt t volgend jaar opnieuw kijken lijkt me

24 juni 2022 om 03:15

Ik hoop het. Hetzelfde geldt voor Timber en Martinez overigens. Je bent al 3 basisspelers verloren. Volgend jaar mogen ze vertrekken, maar dit jaar hebben ze pech.

Haha, die poll begint bij 45 miljoen. Nu wil ik niet flauw zijn, maar doe er dan op zijn minst de optie 'minder dan 45 miljoen' bij. Nu gun ik Ajax 60 miljoen plus, hoor. Clubbelangen spelen echt geen rol. Ik vind Antony gewoon niet zo goed.

Ik hoop oprecht dat Ajax 60 miljoen beurt, dat zou ik leuk vinden, en ik vind Antony tegelijkertijd minder dan de helft waard, reëel gezien.

Dat gezegd hebbende, het is natuurlijk bloedirritant dat Antony's entourage hiermee komt. Dit drukt de prijs alleen maar.

24 juni 2022 om 03:22

Tja, dit is gewoon de markt tegenwoordig. Er zijn maar heel weinig spelers die zo snel zijn en zo'n, goede techniek hebben. Dan gaat de prijs al snel omhoog. In de CL heeft hij het overigens uitstekend gedaan. Ik snap wel dat Ajax 80m vraagt. Ze willen hem gewoon niet verliezen. Een betere rechtsbuiten kan je namelijk niet binnenhalen.

Om diezelfde reden vind ik dat PSV ook minimaal 60 miljoen moet vragen voor Gakpo. In het ergste geval houdt je hem nog een jaartje. Die jongens worden alleen maar beter.

24 juni 2022 om 06:13

Hoeveel spelers in de wereld die niet zo goed zijn zijn voor meer dan 60 miljoen verkocht…..er loopt bij man Utd ook een achterin. Dat is de markt, heel simpel

Nou ik vind Antony nog niet heeft bewezen dat echt zo'n geweldige speler is. Vaak te nonchalant aan de bal. Hij kan goed voetballen en kan gevaarlijk zijn.. Maar ik heb het over het hele seizoen in alle competities te weinig gezien.. Zelfde vond ik van Neres.. Het zijn alles of niks voetballers..

Goh die Fabrizio die heeft ook overal afluisterapparatuur geplaatst hè. Die weet echt alles…..kuch.

Zijn er ook ajacieden die hem liever kwijt zijn dan rijk, obv zijn gedrag?

Ga weg met je fooitjes Erik.. volle mep anders blijft onze vriend nog een jaar in Mokum..

Jet blijft toch altijd wel leuk op zo'n forum. De niet ajax supporters geven aan dat zijn statistieken in de ED, zeker voor een aanvaller van Ajax eerder slecht dan goed zijn. Waarbij ajax supporters het hebben over een international van Brazilië die het geweldig gedaan heeft in de CL. Waarbij zijn dan wel weer commentaar krijgen dat hij vooral reserve is een nog geen vaste basisspeler een dat ajax in de CL het geluk dat ze veel ploegen troffen die door blessures en ziektes zelden een sterk elftal op konden stellen.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Een talent dat nog veel te leren heeft een zeker nog geen echte top is.

Als je de kop leest, verwacht je een ander verhaal.
Verkopen die gast heeft aardig gepresteerd, echter heeft hij mij verder weinig kunnen overtuigen.
Die transfer lijkt zeker haalbaar.
Als je dat ervoor kan krijgen moet je het gewoon doen.
Kan hij zich beter ontwikkelen.

Ajax gaat 55-60 miljoen krijgen minimaal. Ik denk zelfs dat als ze nu aangeven dat ze niet willen verkopen het ook zo maar zou kunnen zijn dat United in Augustus met hangende pootjes terug komt en nog meer wil betalen dan 60 miljoen.

Vanuit het perspectief van Ajax zou je meer vragen, maar volgens mij moet Ten Hag niet zo veel geld aan Antony besteden. Goede speler die het niveau wel aan kan. Maar niet de speler die Man U omhoog gaat brengen. Voor het zelfde geld wat je aan Antony besteedt haal je twee spelers die Man U van kwaliteit voorzien.

Antony zou beter passen bij een club als Inter, Napoli, Atletico Madrid. Zou als ik hem was niet voor Man U kiezen.

Er zit ook nog wel een risico aan dat als Ajax Antony niet laat gaan, je in de toekomst dit soort Braziliaanse spelers niet meer onder contract krijgt.

Mochten spelers daadwerkelijk aan clubs vragen om open te staan voor aanbiedingen dan kunnen spelers toch beter dit richten naar de clubs met interesse? Ik bedoel Ajax wilt luisteren en praten maar dan moet er (flink) wat geld op de tafel komen. Als een United in dit geval daarin niet mee wilt gaan is dat toch jammer voor de speler maar blijkbaar wilt zijn eventuele toekomstige club de speler dus niet zo graag. De speler heeft met volle verstand een langdurig contract getekend en had dus zelf intentie om langer te blijven dan moet je nu ook niet gaan huilen als Ajax de hoofdprijs wilt. De andere kant kan ook gebeuren weet Ajax (zie Onana) dus ik snap Ajax nu wel. En het moet ook geen leegloop worden want Ajax wilt ook gewoon blijven presteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren