Marciano Vink pakt Louis van Gaal aan om ‘onbegrijpelijk’ spelersadvies

Maandag, 20 juni 2022 om 22:42Mart van Mourik • Laatste update: 22:47

Marciano Vink vindt het onbegrijpelijk dat Jurriën Timber door Louis van Gaal geadviseerd is om bij Ajax te blijven. Afgelopen zondag schreef the Guardian dat de centrumverdediger naar alle waarschijnlijkheid in Amsterdam blijft en de kans om naar Manchester United te gaan laat schieten. Van Gaal zou invloed hebben uitgeoefend op de beslissing van Timber, en dat vinden de analisten van Voetbalpraat opmerkelijk.

“Ik vind het onbegrijpelijk dat Louis van Gaal de keuze van Timber beïnvloed heeft”, begint Vink wanneer de zo goed als zeker afgeketste transfer van de centrumverdediger ter sprake komt. “Van Gaal geeft aan dat spelers wel selecteert, ondanks dat ze niet altijd spelen. En zegt hij dat Timber bij Ajax moet blijven, omdat de kans op speeltijd bij Manchester United misschien wel kleiner is. Dan denk ik: dat is een beetje tegenstrijdig. Je roept ook dat je Bergwijn selecteert omdat hij levert, terwijl hij niet speelt...”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De samenstelling van Voetbalpraat op maandag

“Wie zegt er dat hij niet gaat spelen als hij naar Man United gaat?”, vervolgt Vink. “En wie zegt er dat hij niet kan leveren in het Nederlands elftal als hij niet speelt bij Man United? Aan de ene kant verplicht hij dus een jongen om bij een club te blijven en een verstandige keuze te maken, maar aan de andere kant schreeuw je van de daken dat het niet uitmaakt als je weinig speelt bij je club. Ik vind dat een bondscoach dat niet kan doen. Als ik Ten Hag was, dan zou ik er best pislink om zijn. Timber is gewoon een versterking voor Man United.”

Journalist Yordi Yamali sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. “Het is natuurlijk ook wel vreemd dat we het vandaag over Timber hebben en zijn potentiële rol binnen Oranje, terwijl Erik ten Hag ook belangrijk is geweest voor zijn ontwikkeling. Dat je wel gaat luisteren naar de huidige bondscoach, maar niet naar de trainer de gebracht heeft waar je nu staat... Kijk, ik snap het wel als Louis van Gaal hem geadviseerd zou hebben om niet naar United te gaan als daar bijvoorbeeld Mourinho nog aan het roer had gestaan. Maar nu met Erik ten Hag zou het toch geen gekke beslissing zijn om het te proberen?”, besluit Yamali.

Manchester United is volgens the Guardian op de hoogte gesteld van de intentie van Timber om bij Ajax te blijven. De centrumverdediger is nog allesbehalve zeker van zijn plek in Oranje en weet dat hij komend halfjaar een basisplaats nodig heeft om zijn kansen op speelminuten in Qatar zo groot mogelijk te maken. United meldde zich eind mei officieel bij Ajax voor Timber, die in Amsterdam direct ook een verbeterd contractvoorstel voorgeschoteld kreeg. Zijn huidige verbintenis loopt door tot medio 2024.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door lewizkid)

vink wat een zeurpiet, van gaal heeft gezegd dat hij moet spelen om een plek te verdienen en als hij op de bank bij united komt is hrt over. Bij Ajax speelt hij en leert hij. Hij kan 1 jaar blijven en dan verkocht worden.

20 juni 2022 om 22:59

Vink heeft gewoon gelijk. Het is meten met 2 maten. Daarbij komt Timber wel in een gespreid bedje bij Man.Utd. met Ten Hag als coach. En wekelijks spelen voor Man.Utd. vergroot wel de kans op speelminuten / basisplaats op het WK ipv de bank warm houden omdat De Vrij en De Ligt wekelijks op een hoger niveau met meer weerstand spelen en dus een streepje voor hebben.

20 juni 2022 om 23:08

Het is gewoon onzin. Van Gaal geeft gewoon advies, net zoals ten Hag of alle andere personen hem mogen adviseren wat hij moet doen. Als je een half jaar voor het ek een transfer maakt dan is dat gewoon een risico naar mijn mening. Wekelijks spelen is hoe dan ook het beste voor een speler.

20 juni 2022 om 23:26

Wat een gezever.. wanneer jonge spelers als Gravenberch naar Bayern vertrekken is het allemaal kansloos, onverstandig, "had hij nog genoeg te leren bij Ajax" & "Ajax had gewoon moeten proberen met hem te verlengen".

Dan luistert een Timber eens naar een v Gaal die hem puur schetst wat hij verstandig vind, en dan vinden we dat ineens opmerkelijk. Timber blijft bij Ajax, speelt daar alles, ontwikkeld zich meer als steunpilaar en maakt Ajax sterker in Europa wat weer goed is voor evt 2 CL tickets. Klasse Louis, ga zo door!

20 juni 2022 om 23:34

Meten met 2 maten? Een jonge net in de picture CV die onwijs veel concurrentie heeft in het NLs elftal, vergelijken met een altijd goed spelende Bergwijn wiens positie dun bezet is. Ik zie hier wel degelijk behoorlijke verschillen.

20 juni 2022 om 23:42

@memphisdepay

Van wat ik begrepen heb is dat Timber persoonlijk met Van Gaal sprak en die gaf aan bij eventueel een transfer naar United en Timber daar op de bank belandt, hij niet opgeroepen zal worden voor Oranje. Daarmee beinvloed Van Gaal de keuze van Timber.

Eerder raadde Van Gaal ook de transfer van Ten Hag af naar United. Heb het gevoel dat er nog wat oud zeer is bij Louis. En met zijn selectiebeleid laat hij zien dat hij met 2 maten meet. Wel Bergwijn en Ake, maar geen Timber wanneer hij niet speelt. Dus hier heeft Vink zeker een punt.

Neemt niet weg dat het fijn is dat Timber nog een jaartje blijft. En hopelijk Martinez en Antony ook. Anders moet Schreuder helemaal opnieuw beginnen aan een nieuw elftal bouwen. Dat lijkt mij niet de bedoeling.

20 juni 2022 om 23:58

Lvg heeft als coach gefaald bij utd en nu probeert hij timbers transfer te blokkeren. Lvg voelt aan dat ten hag het daar beter gaat doen, en lvg maar een gemiddelde outdated coach zal blijken. Zijn succes is van de vorige eeuw.
Ik vind t niet kunnen dat hij dreigt timber niet te selecteren terwijl de bergwijns, Vincent janssens, tils, hateboers, daley blinds etc wel worden geselecteerd. Louis zakt hier zwaar door de mand

21 juni 2022 om 00:05

Hahaha die Bochherief, wat een onzin kraam je uit. Van Gaal is gewoon op z'n 70e nog Bondscoach van een zeer gerenommeerd land. Waarom in hemelsnaam zou je dat outdated noemen? Hij kan anders dan een Ten Hag een gooi doen naar het wereldkampioenschap. Het feit dat jij denkt dat Louis alles en iedereen prestaties hij zelf allang heeft volbracht misgunt, zegt meer over jou. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. En waarom noem je nog steeds Blind in dit rijtje? Die gast speelt vrijwel alles. Je haat zit zo diep he, lachwekkend.

21 juni 2022 om 00:33

Outdated omdat zijn succes 25 jaar achter hem ligt. Zijn speelstijl bij oranje 10 jaar geleden en bij united was niet om aan te gluren, en de resultaten waren ook zwak. De fans waren blij dat hij werd ontslagen. Mourinho moest zijn puin opruimen. Rare transfers als een prime di Maria wegdoen voor een gepensioneerde falcao haha, dat was Louis van gaal. Nee, ten hag gaat jou laten zien dat hij meer in zijn mars heeft, dat vind ik tenminste een moderne trainer.

21 juni 2022 om 06:15

En dat advies is niet beïnvloed door het feit dat Van Gaal zelf is mislukt bij Manchester? En dat mislukken was natuurlijk niet zijn fout, maar van de club. Hij zal nu alle doen om United pijn te doen. Hij adviseerde ook Ten Hat het niet te doen

21 juni 2022 om 07:16

Nou de prestatie met NL in Brazilië is geen 25 jaar terug en geen één andere coach zou dit behaald hebben. Dus een succes. Dit zegt iemand die verte van een vGaal liefhebber is. Om geheel andere redenen ben ik van mening dat zijn aanpak namelijk de doodsteek van het voetbal is.Timber van dit soort advies voorzien vind ik ook niet slim. Ajax krijgt nieuwe trainer en je weet dus nog niet wat die met hem van plan is, straks wordt hij in een 433 systeem als rechtsback of verdedigende middenvelder gebruikt, dan is zijn WK ook erg ver weg. MU kan heel goed een snelle en voetballende centrale verdediger gebruiken. Hij zal daar onder Ten Hag zeker voldoende spelen.

21 juni 2022 om 11:00

@4fredondo. Het is zeker meten met 2 maten, maar wel met een reden. In de aanval is de bezetting erg pover als je het afzet tegen de bezetting van de verdediging. Dat is het hele verschil. Timber heeft gewoon veel meer concurrentie van hoger niveau dan aanvallers en dan is spelen en in beeld blijven een veel grotere must dan voor aanvallers die er nog bijna bij zitten als ze met hun beide benen in het gips zitten. Alleen ziet Marciano dat niet helemaal in volgens mij..

21 juni 2022 om 17:17

Derde op het wk is een zwak resultaat?

21 juni 2022 om 18:35

Van Gaal heeft juist groot gelijk dat hij dit soort spelers dus jonge talenten het enige juiste advies geeft om langer bij hun club in Nederland te blijven spelen. Het is ook voor Timber echt het beste om nog zeker 1 a 2 jaar bij Ajax te spelen. Ten Hag heeft een lang contract bij Manchester United en kan Tiimber over twee jaar ook nog halen met de kans dat Timber niet net als veel talenten die te vroeg weggaan hun carrière om zeep helpen. Ook terecht van van Gaal dat niet spelen bij de club ook niet spelen in Oranje betekent.

21 juni 2022 om 20:19

Ik proef hier toch ook een beetje oud zeer bij LvG. Eigenlijk precies zoals Bochherief aangeeft. Eerst raad hij Ten Hag af en nu gaat hij Timber dit adviseren.
Waarom mag een Timber niet op de bank belanden en een Bergwijn wel. Kun je zeggen omdat de aanval dun bezet is, maar de reden dat Bergwijn erbij zit is omdat hij levert! De reden dat Wijnaldum er niet bijzit is omdat hij niet levert! In Oranje wel te verstaan want dat bedoelt LvG namelijk. Dat gaf hij duidelijk aan over Wijnaldum. In Oranje 5x basis en 3x gewisseld. Niet geleverd. Het gaat bij LvG om leveren, niet omdat de aanval dik bezet is.
Je zou ook kunnen zeggen dat het voor een talent sowieso beter is wat langer te blijven, waar ik het ook mee eens ben. Alleen in dit geval, met Ten Hag als trainer is het grote gevaar van jong naar het buitenland direct weg. Ok als hij snel word ontslagen heb je een probleem, maar je gaat uit van het positieve, net zoals we er allemaal vanuit gaan dat Timber bij Schreuder ook gaat spelen.
Er zijn dus weinig redenen voor LvG om Timber de transfer af te raden anders dan oud zeer, iets waar LvG dus al eerder een kleine glimp van heeft laten zien.

@rikf geen een andere coach? Hoezo niet? Wat was er zo bijzonder aan derde worden daar? 4 jaar eerder waren we 2e. Het enige wat ik me kan bedenken waarom jij het bijzonder vind is omdat de publieke opinie was dat we niks gingen halen. Sluit niet uit dat andere trainers dezelfde prestatie hadden kunnen neerzetten.
Al met al is LvG natuurlijk een op en top voetbalvakman. Het schijnt ook een hele prettige persoonlijkheid in de privesfeer te zijn. Heb alleen het idee dat zijn ego net iets te groot is waardoor hij weinig stappen in zelfontwikkeling maakt, dus moet ik bochherief gelijk geven dat LvG gedateerd is.

21 juni 2022 om 00:25

Van Gaal is gewoon rancuneus richting ManU als het Arsenal of Chelsea was geweest dan was van Gaal er niet voor gaan liggen. Heeft zelfs ETH afgeraden naar ManU te gaan, zit hem nog dwars dat hij daar gefaald heeft en is doodsbang dat ETH wel succesvol zal zijn. Enge man die van Gaal

21 juni 2022 om 06:34

Of misschien is Vink wel rancuneus, omdat van Gaal hem toentertijd bij Ajax aan de kant heeft geschoven..
Dus wellicht moet Vink eerst eens zijn eigen gemoed peilen, want je zou ook kunnen zeggen dat Marciano opvallend negatief is over vgaal.
Kan me goed voorstellen dat LvG EtH de janboel van Utd niet aanraadt. Maar als je dat niet wilt horen dan moet je qua voormalig trainers SAF om advies vragen, want daarna is er niemand meer succesvol geweest bij Utd.
Dat een speler de bondscoach met een WK over half jaar voor de boeg om zijn mening vraagt, vind ik niet vreemd en dat vangaal de stabiliteit bij Ajax (vaste basisplek + CL voetbal) aanraadt boven een club in chaos, met een team in opbouw vind ik persoonlijk geen gekke gedachte.

21 juni 2022 om 03:42

Bij Ajax speelt hij, maar leert hij? Wat moet hij nog leren dan bij Ajax? Ja de topwerstrijden in de CL. Maar dat kan hij ook bij Man United.
Bovendien vind ik dat de ambities van Ajax anders zijn dan 10 jaar geleden, dat
Ajax is niet meer de leerschool om uiteindelijk door een topclub als schijntje worden verkocht.
Dus Ajax is een leerschool, en uiteindelijk moet je het bij een ander club bewijzen. Nee zo is het niet meer. Ik vind dat best denigrerend jegens Ajax.
Ook bij Ajax moet je je bewijzen.
Ajax bindt spelers langer aan zich vast door de veel hogere salarissen. De lat ligt een stuk hoger.
Ajax handelt veel agressiever dan 10 jaar geleden, Speler willen langer bij Ajax blijven dan voorheen,
Dus dat “bij Ajax kan hij nog leren” is iets waar ze vanaf moeten op langere termijn. Je hebt je beste spelers nodig om successen te boeken in Europa vooral.

Vink maakt een goed punt. Maar uiteindelijk maakt van Gaal deze keuze niet. Die maakt Timber zelf. Wanneer Timber klaar is bij Ajax dan zal er vast wel een goede club voor hem komen.

21 juni 2022 om 13:49

Niet een heel goed punt imo. Van Gaal wil gewoon dat Timber minuten maakt. Die kan niet teren op ervaring oid met zijn jonge leeftijd. Bovendien zijn er veel goede CV's, dus is ie zijn plek zo verloren. Dus snap Van Gaal prima

21 juni 2022 om 14:27

Van Gaal heeft ook gelijk dat het beter is voor een jonge jongen om minuten te maken. Timber is het daar mee eens en die kan naar mijn mening zich ook prima blijven ontwikkelen bij Ajax. Alleen moet van Gaal niet de leidende factor zijn. Dat is vgm wat Vink probeert te zeggen. Als hij het brengt van je moet minuten maken anders roep ik je niet op, dan begint het al snel op chantage te lijken en dan zou het ook hypocriet zijn tov Bergwijn.

Op dat punt ben ik het eens met Vink.

Marciano Vink vindt altijd een hoop. Ik vind (ja ik zie de ironie, maar ik word niet betaald voor mijn meningen) analitici bij EPSN sowieso nooit echt interessant, maar Marciano staat altijd het snelst klaar met een mening over dingen die er helemaal niet toe doen.

Timber is totaal niet zeker van een plek in de selectie, centrale verdedigers van niveau hebben we zat, dus als Timber niet speelt kan hij wel inpakken. Dan wordt z'n plek gewoon ingenomen door het nieuwe Ajax talent dat daar in de verdediging speelt en een paar goede tackels maakt.

20 juni 2022 om 23:01

En straks weigert Timber United en mag hij alsnog de bank warm houden in Oranje. Ik vind dat een bondscoach zich helemaal niet moet bemoeien met dit soort dingen. Je bent een bondscoach, geen zaakwaarnemer ofzo

20 juni 2022 om 23:16

Van Gaal kennende krijgt iedereen speeltijd als daar ruimte voor is. En een bankende Vd Beek werd ook niet opgeroepen voor oranje, dus waarom Timber dan wel?

20 juni 2022 om 23:17

Ik neem aan dat als Timber advies vraagt aan Van Gaal het wel geoorloofd is om te reageren?

21 juni 2022 om 00:06

Een bondscoach mag zich niet uitspreken over wanneer hij spelers al dan niet selecteert? Waha, bijzonder Japie.

21 juni 2022 om 00:17

@myvision Ik vind het gewoon vrij doelloos. Ten eerste komt Timber als hij naar United zou gaan onder Ten Hag te werken, een trainer die enorm veel vertrouwen in hem heeft en onder wie hij groot is geworden. Ten tweede, bijna bij geen enkel topland wordt je geselecteerd als je niet speelt, dat is niet eens nodig om te vermelden. Oranje wordt juist sterker van spelers die op een zo hoog mogelijk niveau acteren. Lekker veel vertrouwen heb je dan in Timber als bondscoach als je er nu al vanuit gaat dat hij op een hoger niveau gaat falen

21 juni 2022 om 00:37

@gofcte En bankzitter Bergwijn speelt wel. Van Gaal zijn principes moet je ook weer niet te serieus nemen

21 juni 2022 om 14:54

In de aanval is het momenteel anders gesteld dan in de verdediging natuurlijk. Ik sta ook niet te trappelen om niet-spelende spitsen op te roepen, maar goede voetballers zijn goede voetballers...

20 juni 2022 om 23:12

Deel 1 ben ik het best mee eens

Deel 2, wat een onzin. Alsof Timber zo maar even een talentje is wat aan komt waaien en niks presteert.

20 juni 2022 om 23:23

Ik zeg alleen dat Timber in het Nederlands elftal nog geen status heeft, en zodra hij niet aan spelen toekomt na een transfer hij gemakkelijk ingewisseld kan worden door een nieuw talent dat wel speelt. Hij heeft Virgil, de Vrij, de Ligt en Ake wel voor zich in de rangorde hoor.

21 juni 2022 om 00:08

Timber is juist iemand die zogezegd schijt aan rangen en standen heeft. Zo waren en zijn ook een Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt. Wie het beste in vorm is, speelt onder Van Gaal.

21 juni 2022 om 00:38

Hahahaha van Gaal is juist een coach die z'n systeem heilig verklaart en nu al z'n ideale basis op het WK in gedachten heeft. En ik kan me niet voorstellen dat Timber daarin staat, met z'n schijt aan rangen en standen

20 juni 2022 om 23:27

Vond dat vink wel sterk aan zijn carriere begon hoor als analist. Maar heeft zich afgelopen jaar geen goede dienst bewezen met zijn uitspraken. Vond ook dat stones en kalvin philips niet van her niveau ajax waren haha

20 juni 2022 om 23:37

Ik denk dat elke analist op televisie een goede eerste indruk maakt omdat ze iets nieuws brengen in het hele gilde. Maar vrij snel zijn ze onderdeel van dat gilde en kennen ze de trucs dat ze niks inhoudelijks hoeven te vertellen maar alleen maar meningen en clichés hoeven te herhalen om niet ontslagen te worden

21 juni 2022 om 00:43

Laten we juist blij zijn dat er nkg mensen bestaan die Van Gaal niet alleen maar in zijn hol kruipen en af en toe ook kritisch durven te zijn

21 juni 2022 om 01:13

@blaugrana Keith Richard zou een goede buitenspeler zijn; die weet de lijnen wel te snuiven en weet er vaak een fantastische solo te geven. Mick Jagger een goede aanvoerder. Maar ik denk dat ze beiden te rebels voor Ajax zijn.

Vink zegt rare dingen vandaag, dit ook weer. Van Gaal geeft advies als je erom vraagt en uiteindelijk mag Timber zelf gewoon kiezen. Daarnaast is hij nog lang niet uitgeleerd bij Ajax. En ik vind Utd een hele domme stap. Ik zie hem alleen bij Chelsea zijn niveau halen door het systeem wat ze daar spelen.

20 juni 2022 om 23:11

Dat zeg ik altijd over raiola, maar dan leggen mensen hier mij altijd uit dat spelers helemaal niet zo'n sterke mening hebben.
Trouwens wel een beetje rare laatste opmerking. Ik kan me namelijk zomaar voorstellen dat hij onder zijn huidige coach misschien ook wel zijn niveau zou moeten kunnen halen.

20 juni 2022 om 23:16

Ik vind Timber een heerlijk talent, op bepaalde vlakken beter dan de Ligt, maar hij moet wel oppassen voor zijn vervolgstap. En ik denk niet dat hij echt gaat slagen nu in een 433, eerder in een 343 en dan aan de rechterkant. Daarnaast is United totaal niet stabiel en zijn de verwachtingen veel te hoog als ie nu gaat. Nog een tijdje spelen bij Ajax en dan hopelijk naar Chelsea of een andere league.

20 juni 2022 om 23:55

Bij Raiola had ik toch altijd het idee dat het niet altijd de club was waar de speler heen wilde. Uiteindelijk koos de speler wel of hij tekende, maar als Barcelona er met Ajax uitkwam voor de Ligt, maar niet aan zijn voorwaarden wilde voldoen, dan was die optie wel uitgesloten. En juist als zaakwaarnemer ben je er voor de speler en zou een club jou niet hoeven te betalen. Dat mag, maar als de speler naar Barcelona wil, dan moet jouw gage dat niet tegenhouden, je bent namelijk in dienst van de speler en die dient jou te betalen.

21 juni 2022 om 00:01

Nijogeth een gage is iets dat ook tussen speler en zaakwaarnemer word afgesproken. De ligt mag altijd zeggen tegen een zaakwaarnemer tegen welke voorwaarden hij hem mag bijstaan. Een zaakwaarnemer kan nooit op eigen houtje een transfer blokkeren omdat een club hem niet een bedrag wil betalen dat hij zomaar verzint, terwijl de speler en clubs eruit zijn.

21 juni 2022 om 00:02

Nijogeth, je vergist je, raiola was een mastermind die 4 jaar geleden inzag dat barca een zinkend schip was en zijn cliënt wilde beschermen om daar niet heen te gaan. Juve past veel beter bij de ligt, de kennis die hij daar heeft opgedaan is goud waard.Zo stuurde raiola ook ibra van milan naar psg, want zinkend schip. Altijd in het belang van de spelers

21 juni 2022 om 00:24

@IronManUtd @Nijogeth Het ligt nog iets genuanceerder. Ja, uiteindelijk is het aan de speler om te beslissen. Echter, de wijze waarop ‘football agents’ worden betaald is niet helemaal hoe je het zou verwachten. Het is niet gebruikelijk dat de speler die betaalt, namelijk. Zelfs als speler en zaakwaarnemer afspreken dat de speler betaalt, wordt het in de praktijk vaak gedaan door de ‘buying club’. Hier zitten bepaalde belastingtechnische voordelen aan. Een nadeel is dat spelers vaak geen idee hebben wat zij betalen voor de diensten van hun zaakwaarnemer, doordat ze het niet zelf betalen. Daarnaast zijn er gevallen bekend dat een zaakwaarnemer zijn speler in het geheel niet verteld heeft over een bepaalde transfermogelijkheid, omdat die deal niet voordelig was voor de zaakwaarnemer. Door de wat complexe manier van betaling, zijn de zaken minder transparant en ook minder overzichtelijk voor de speler. Het is bij de ‘grote spelers’ over het algemeen bijvoorbeeld niet zo, wat veel mensen wel denken, dat zij een vaste contractuele afspraak met hun zaakwaarnemer hebben dat hij een bepaald bedrag (of percentage) van hun salaris/transferopbrengsten krijgt. In het geval van Raiola (maar dit geldt ook veel andere zaakwaarnemers) was het daarnaast zo dat hij vaak bepaalde rechten bedong op toekomstige transfers.

21 juni 2022 om 08:01

Dan nog is het aan de speler om hier afspraken over te maken. Wanneer een speler vooraf contractueel afspreekt dat een agent een x percentage van een transfersom mag ontvangen en niet aanvullende eisen bij een club mag stellen is het einde verhaal. Als je de zaakwaarnemer vrij spel geeft dan is dat ook een afspraak.

20 juni 2022 om 23:34

@hakimziyach22, nou ja, ik denk niet dat een van Gaal alleen advies geeft als iemand erom vraagt tbh.

Ik heb geen idee wat hij tegen timber gezegd heeft, maar je merkt altijd dat hij nog steeds zuur is over zijn ontslag bij united. Dat hij er waardeloos presteerde hoor ik hem heel weinig over.
Als hij zich hier inderdaad mee bemoeid heeft dan is dat natuurlijk wel belachelijk. Dat is totaal zijn zaak niet.

Vind het begrijpelijk als hij nog jaar bij Ajax blijft. Als hij nu de kleedkamer van United instapt en zegt Hello i am Timber dan denken zijn spelers who? Als hij op het WK wat laat zien en met Ajax Europees gaat knallen en daarna de transfer maakt denkt iedereen hey that is Timber.

21 juni 2022 om 00:01

Ga toch weg joh, Timber heeft topwedstrijden gespeeld in de Champions League, iedereen in Europa weet wie hij is.

21 juni 2022 om 01:16

En daar ligt nou net het probleem.. Engeland zit niet meer in de EU. Kans dus dat zij niet weten wie Timber is.

21 juni 2022 om 14:55

Hahahaha nice one. Het zou voor Ajax niet verkeerd zijn mocht Timber blijven, hij heeft wel de kwaliteiten imo om te slagen maar het zou ook niet verkeerd zijn als hij een jaartje langer blijft.

Onzin, gewoon logisch maar dat zal niet betekenen dat timber blijft omdat de oh zo grote van gaal dat heeft gezegd. Ajax wil ook terecht een grote som nu, dus dan gaat het lastiger. Een jaar ajax blijven lijkt me prima, ajax zou antony martinez en timber gewoon moeten houden.

Vink doet hier net of Timber bij Ajax
Blijft door advies v Gaal maar dat weet hij helemaal niet. Misschien wilde Tim er sowieso bij Ajax blijven minimaal nog een jaar. Dat v Gaal advies geeft doet ie bij vele spelers maar dat wil niet zeggen dat een speler daardoor beïnvloed wordt.

Mooi dat voetbalpraat waar vaak op roddels gereageerd wordt als waarheid om zo constateringen te doen of verbazing op te wekken.

Louis is gewoon zuur dat ie bij United zo is afgegaan. Dat straalt er in alles vanaf. Maar goed,de hand in eigen boezem steken kan iemand als Van Gaal niet.

20 juni 2022 om 23:31

Toch zou ik ook niet naar united gaan, snap niet dat een frenkie dat misschien wel doet. Vind dat echt totaal niet aantrekkelijk, nog steeds niemand gekocht ook of iets. De rest van de top is al flink bezig, zou daar helemaal niet heen willen eerlijk gezegd.

Laten we onze Louis dankbaar zijn dat deze jongen nog lekker bij Ajax blijft. Van gaal heeft natuurlijk de Cl gewonnen met een stel jonge honden en gunt dat Ajax nog wel een keer. Veel beter dan iedereen maar na de uitgang te praten. Timber is een verstandige gozer, die weet echt wel wat het beste voor hem is.

Toch mooi dat Nederlandse jongens lekker bij Ajax blijven. Mijn betreft blijven ze allemaal tot 23-24
De jong en De Ligt waren jammer genoeg ook gelijk weg. Nu gravenberch ook weer met 20 jaar en een paar weken... Iedereen snapt het salaris/competitie verhaal maar Frenkie en Matthijs hadden na de o zo zure uitschakeling tegen Totttenham eigenlijk moeten zeggen: we proberen het volgend jaar nog een keer!

Verder is het een zegen voor de nederlandse clubs dat het Wk deze winter is denk ik zo. Gakpo blijft wel bij Psv verwacht ik, Berwgwijn wil spelen bij Ajax en deze Timber natuurlijk.

Timber zou gewoon spelen lijkt mij bij United met de huidige CVs? Hij is een stuk beter dan Maguire en lindelof.

Mischien omdat Timber Moordend concurrentie heeft op zijn plekje in de defensie van t Nederlands elftal, en Bergwijn niet. Daardoor moet Timber idd blijven spelen om in aanmerking te komen.

21 juni 2022 om 09:30

Inderdaad dit dus. Dat valt toch prima te begrijpen/uit te leggen?
- Timber komt net kijken bij Oranje en mag het gaan uitzoeken met De Vrij, De Ligt, Ake, Van Dijk etc.
- Bergwijn heeft 20+ interlands en scoorde in 2022 4keer in 6 potjes. Alleen Depay is duidelijk beter de rest in de voorhoede is niet bepaald internationale top (Danjamu misschien nog)

Het is nog geen 31 augustus Timber kan zomaar nog vertrekken bij Ajax.

Marciano vink en die andere aan die tafel moeten zich eens realiseren dat wij in Nederland ook gewoon kwaliteit op het veld willen zien en wanneer spelers niet zo jong weggaan die competitie waarin ieder talent zo snel uitgeleerd zegt te zijn een stuk interessanter wordt. Wanneer jurien zijn huidige vorm had meegenomen naar united had hij in de voorbereiding al op de bank beland en stil gezet in zijn ontwikkeling.
Dat zogenaamde uitgeleerd zijn vind ik toch al ergelijk: ze willen gewoon meer verdienen en naar een ander land al gaat dat ten koste van speeltijd laten we het nou eens gewoon benoemen! Ik ben wel blij dat van gaal dit gedaan heeft een jaar extra Ajax lanceert die jongen en zal hem verder ontwikkelen en nog beter maken!

Vink heeft het niet begrepen. Gaal heeft geenszins gezegd: blijf bij Ajax dan neemt je kans op het Ned. elftal toe. Deze koppeling maakt Vink.
Gaal is van mening dat voor de ontwikkeling van Timber het beter is nog ten minste 1 jaar te blijven.
De ontwikkeling dus!
Als Timber weer zo goed presteert komt niet alleen MU, maar nog veel meer clubs. en kan hij meer eisen stellen!

Vink moet ophouden met betweterig gedoe.
Juist verstandig advies om langer te blijven is jong en kan nog beter worden. Volgens mij zijn er genoeg jonge spelers die wel na 1 jaar goed presteren vertrekken naar grote clubs en kijken alleen naar het geld, maar kijken niet of ze er uberhaubt kans hebben op speeltijd. E

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Malacia reageert op transfer: ‘Daarom kreeg ik daar een extra gevoel mee’

De officiële presentatie van Tyrell Malacia bij Manchester United laat nog op zich wachten, maar de 22-jarige linksback gaat in een interview met De Telegraaf alvast in op zijn aanstaande overstap...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren