‘Bas Dost weigert bod van Feyenoord en speelt hooguit één duel in De Kuip’

Dinsdag, 21 juni 2022 om 11:38Wessel Antes • Laatste update: 11:38

Feyenoord lijkt een transfervrije overstap van Bas Dost naar Rotterdam te kunnen vergeten. Niels Dijkhuizen, journalist van RTV Drenthe, meldt op Twitter dat de 33-jarige spits niet naar De Kuip komt. “Hooguit voor een competitieduel”, voegt de cryptische Dijkhuizen eraan toe. Diverse Twitter-gebruikers vermoeden dat de verslaggever hint op een overstap van Dost naar FC Emmen, al kan die aanname niet bevestigd worden.

Eerder meldde het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl dat Feyenoord Dost als de ideale nieuwe spits voor komend seizoen ziet. De boomlange aanvaller loopt eind juni uit zijn contract bij Club Brugge. Feyenoord zou volgens 1908.nl een toenaderingspoging hebben gedaan bij de spits, maar volgens Dijkhuizen is die poging dus mislukt. De Rotterdammers raakten Cyriel Dessers en Bryan Linssen kwijt, terwijl Danilo transfervrij opgehaald werd bij Ajax.

Bij Club Brugge stond Dost sinds januari 2021 onder contract. Hij kwam voor vier miljoen over van het Duitse Eintracht Frankfurt. In totaal scoorde Dost 24 keer in 57 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Hoewel hij in het afgelopen seizoen voornamelijk als invaller werd gebruikt door Alfred Schreuder, kwam de spits in 1416 minuten tot 14 treffers.

Dost doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en brak in 2007 bij die club door op het hoogste niveau. Zijn jeugdliefde ziet hem maar wat graag terugkeren, zo vertelde Dick Lukkien onlangs bekend. "Voor Emmen zou het perfect zijn als je zo'n jongen kunt toevoegen", aldus de coach van de Drentse club, die onlangs promoveerde naar de Eredivisie. Lukkien voegde toe dat een overstap naar Emmen 'prematuur' is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

zelfs Emmen is ons nu voorbij. #vangeelout

20 juni 2022 om 20:42

Van Geel is allang out bij Feyenoord. Je bedoelt Arnesen

On;
Zou wel een prachtige stunt zijn als FC Emmen Dost terughaalt.
33 jaar is niet oud als je ziet dat spelers tegenwoordig langer doorgaan.
Ik zie Emmen hoog eindigen in de Eredivisie dit seizoen.

20 juni 2022 om 20:55

Sarcasme... Ooit van gehoord?

20 juni 2022 om 21:10

@ Mark010

Nee, wel ooit over gelezen

Maar even zonder dollen; Van Geel wordt vaak weggezet als incapabel, echter was hij het die bepaalde spelers haalde en zo Feyenoord het kampioenschap bezorgde.

Terwijl Arnesen recent 4 miljoen aan Bozenik uitgaf. Of Diemers, Conteh, Antonucci, Pratto. Maw, elke TD heeft zijn miskopen.

Dan is Bas Dost veel beter dan deze spelers.

20 juni 2022 om 21:39

Bozenik heeft niet gebracht wat er van verwacht werd al heeft hij best wat kwaliteit. Diemers speelde prima bij Fortuna een goedkope gok waar je nu ook nog geld voor krijgt. Conteh was een grote gok en speelde bij Dordrecht wel prima. Antonucci paste helaas niet in het spel van Slot omdat hij niet zoveel loopvermogen heeft maar dat hij kan voetballen is duidelijk. Voor hem mooi dat hij met Volendam in de Eredivisie zit nu. En Pratto ja die was natuurlijk gehuurd en die moest komen op advies van Cor Pot en Dickie dik.

20 juni 2022 om 21:56

Ik vind Arnesen een goede TD Sander, dus begrijp mij aub niet verkeerd. Zijn grootste en beste transfer is die van Arne Slot.
Maar ook voor het aantrekken van spelers als Senesi, Aursnes, Trauner, Pedersen en Dessers (huur) verdient hij alle credits.

Het herstructureren van de jeugdopleiding en scouting is ook iets wat hij goed heeft gedaan.

Wanneer het hem lukt om de belangrijke spelers van Feyenoord zoals Kokcu, Sinisterra, Malacia, Bijlow voor veel weet te verkopen dan is hij helemaal top.

20 juni 2022 om 23:05

Je hebt gelijk hoor Marc. Bij Van Geel ligt altijd de nadruk op wat er niet geslaagd is, terwijl hij Feyenoord behoorlijk wat gebracht heeft. De juiste trainers aangesteld, met een lege portemonnee een elftal samengesteld dat tweede werd, met relatief weinig geld toegegroeid naar een kampioensteam. Maar dat wordt vaak vergeten

21 juni 2022 om 09:43Senesi is gehaald onder Jaap Stam.......... even je huiswerk overdoen.

21 juni 2022 om 13:39

Hagroe, je bedoelt: Senesi is gehaald door Sjaak Troost?!

21 juni 2022 om 17:50

@hagroe Neemt niet weg dat ongeveer alles wat Arnesen doet hier de hemel in wordt geprezen terwijl van Geel op geen goed woord kan rekenen terwijl dat in mijn ogen in beide gevallen wel iets genuanceerd mag worden.

Los van dat er onder van Geel ook genoeg niet goed ging, zoals bij elke TD, was hij ook mede verantwoordelijk voor de wederopstanding van Feyenoord die uiteindelijk uitmonde in het kampioenschap. Misschien niet altijd qua voetbal maar qua prijzen een van de beste periodes in de afgelopen 50 jaar.
In die periode werden er ook genoeg spelers wel creatief gescout en de meeste sterkhouders van het huidige Feyenoord zijn of door hem aangetrokken of hebben onder zijn TD-schap de jeugdopleiding doorlopen.

20 juni 2022 om 21:09

Wees blij dat Emmen Feyenoord van zo'n Van Geeltje weghouden als het de club zelfs zonder de naamgever van dit soort geblunder niet eens lukt. Hoop voor Feyenoord dat de Drenten ook Sergio Padt, Daley Sinkgraven en Joshua Brenet preventief uit de Kuip weten te houden.

20 juni 2022 om 23:09

Brenet zou ik best prima vinden. Malacia vertrekt waarschijnlijk en als Senesi vertrekt gaat Geertruida vermoedelijk naar het centrum. Dan heb je nul linksbacks en één rechtsback. Met Brenet heb je iemand die bewezen heeft aan beide kanten op zijn minst degelijk te zijn. Kun je er goed bij hebben

21 juni 2022 om 10:11

Vind het een beetje opportuun. Presteert een half jaar leuk bij FC Twente en dan ben je ineens topclubwaardig. Had Feyenoord hem opgehaald bij PSV of Hoffenheim, dan zou de pleuris destijds zijn uitgebroken. Bovendien, moet Feyenoord ook niet gewoon gaan verdienen op uitgaande transfers?

21 juni 2022 om 11:45

@gomes1psv

Padt wordt (eventueel) als opvolger van Marciano gehaald en niet, zoals VZ in de titel van het artikel ons wilde laten geloven, als opvolger van Bijlow. Ik heb Padt het afgelopen jaar niet gevolgd, maar op basis van zijn laatste jaar bij Groningen kan je hem er prima bij hebben als 2e keeper.

Slechter dan Marciano zal hij het in ieder geval niet doen.

21 juni 2022 om 12:37

Brenet is voor de nood bij Feyenoord op die posities en de huidige financiele situatie gewoon een prima alternatief. Ook Padt en Sinkgraven zijn in dat perspectief prima spelers om de selectie mee aan te vullen. Het zijn allemaal geen wereldtoppers, maar ze hebben iig bewezen een prima niveau in de ED te halen. Als reservekeeper snap ik alleen niet dat Mulder niet transfervrij wordt benaderd, lijkt me goedkoper dan Padt en is als back up een prima optie. Niveau Bijlow gaan ze toch niet meer kunnen halen en met Padt & Mulder heb je op zich 2 prima ED keepers die samen niet de hoofdprijs kosten.

Dost naar Emmen zou ik wel een stunt van jewelste vinden zeg, maar of hij nou echt Feyenoord verder had geholpen betwijfel ik. Ook bij Brugge geen geweldige prestaties geleverd en in tegenstelling tot Dessers en Linssen is Dost een echt statische spits waar je alleen iets aan hebt in de 16 van de tegenstander.

21 juni 2022 om 14:39

Daar wordt bij de verkoop van Malacia (die bijna rond schijnt te zijn) Maatsen voor gehaald. Omdat Feyenoord maar 40% van de transferinkomsten kan investeren zal er hoogstwaarschijnlijk nog wel een transfervrije backup bij moeten. Daar is Brenet voor.

21 juni 2022 om 17:07

Was die marciano ook niet mede verantwoordelijk voor het bereiken van de finale?

Dat spelers als Dost naar clubs als Emmen gaan js fantastisch nieuws voor de Eredivisie. Wat betekent dat niet alleen de top van de Eredivisie stappen maakt (Europese resultaten), maar ook de onderkant. Wat weer voor een sterkere competitie zorgt.

21 juni 2022 om 08:01

Dit lijkt me om eerlijk te zijn eerder een gevalletje ‘sorry maar ik had mijn woord al aan Emmen gegeven’ of een gevalletje ‘ik ga lekker afbouwen’. Al heeft Dost wel vaker eigenwijze keuzes gemaakt, getuige zijn afhaken bij Oranje ooit.

21 juni 2022 om 11:44

Ik zat eerlijk gezegd niet op hem te wachten, ik zie 'm nou niet jagen op de keeper zoals Dessers.

21 juni 2022 om 12:12

Denk dat die bij Emmen ook gewoon dik gaat verdienen. Die hadden 2 jaar geleden in de eredivisie al het negende of tiende salarisbudget, dus vermoed dat ze voor Dost ook diep in de buidel tasten. Misschien wel meer als Feyenoord over heeft voor een plan B spits.

Dit kan je wel een stunt noemen zeg. Vrees met mijn grote vrezen dat Emmen nog eens een outsider kan worden voor t kampioenschap

20 juni 2022 om 20:37

Tweede natuurlijk, achter Fortuna, zodra Yilmaz komt dan… 😉

21 juni 2022 om 07:38

Zou leuk zijn, hele sympatieke warme club met toppersoneel en een heel gedreven maatschappelijke stichting. Laat ze maar hoge ogen gooien. Dit is nog wel wat anders dan bij mijn clubbie uit Groningen.

Hij heeft natuurlijk net een jaar gemerkt wat het is om als tweede spits gezien te worden. En Brugge heeft natuurlijk meer kwaliteit voorin, maar dat zou bij Feyenoord ook zomaar kunnen gebeuren. Zou wel opvallend zijn als dit echt is.

Waaruit blijkt dat het om Emmen gaat? Het kan toch ook om Heerenveen gaan? Of mis ik iets?

20 juni 2022 om 20:32

Deze Niels Dijkhuizen is journalist bij RTV Drenthe. Als ie nu bij Omrop Fryslân had gezeten, dan was Heerenveen een optie geweest.

20 juni 2022 om 20:51

Niels Dijkhuizen is Emmen watcher voor RTV Drenthe.

Zou leuk zijn voor emmen

Mooi dat dit niet doorgaat. Lijkt mij niet de type spits voor Feyenoord. Zie liever een jongere spits met veel beweging/dynamiek. Bas dost moet het veelal van voorzetten hebben en met de spelers binnen de Feyenoord selectie zie ik dat niet gebeuren. Die gaan liever naar binnen, om de combinatie te zoeken of zelf te schieten

Dat is maar mooi ook. 33 jaar ook alweer dus hier win je als Feyenoord zijnde helemaal niks mee. Voor Emmen natuurlijk een mooie aanwinst.

20 juni 2022 om 20:32

Ik ben ook blij dat hij niet naar Feyenoord komt, maar voor Emmen een absolute top spits.

20 juni 2022 om 21:05

Godzijdank dat hij de beker wedstrijd niet mee doet?

Dit zou wel een stunt zijn hahaha. Bas Dost bij Emmen! Zie hem er zomaar 20 in knallen als die het op z’n heupen krijgt. Blijft een klasbak natuurlijk.

Dost naar Emmen, Burak Yilmaz naar Fortuna (gerucht), Bony bij NEC. Of ze kwalitatief iets toevoegen is een ander verhaal, maar leuk dat de Eredivisie toch weer wat aantrekkingskracht heeft teruggewonnen.

Erg leuk om te horen. Dost weer terug op het oude nest. Veel plezier daar!

Dit zou ik echt een geweldige stunt vinden van Emmen! En het zou Dost ook heel erg sieren. Dit is, in het klein, toch een beetje Robben die terugkeert bij Groningen. Dost kan in mijn ogen nog prima mee bij een club uit de subtop en kan zeker van waarde zijn voor de grootste clubs in de competitie. Nogmaals, geweldig nieuws voor Emmen als dit rond komt!

20 juni 2022 om 20:55

Toch het bewijs dat er niks boven Groningen gaat 😉

Dat zou voor Emmen een mega stunt zijn!

Onwijs blij mee! Ik hoef Dost niet meer bij Feyenoord te zien. Een aantal jaar geleden was dat wel anders maar inmiddels is hij ook al 33 jaar oud. Daar moet Feyenoord gewoon niet aan beginnen. Voor Dost is het ook veel leuker om af te sluiten bij zijn jeugdliefde. Lekker nog een of wellicht twee jaartjes als eerste spits spelen is voor hem toch ook veel leuker!

Emmen verkiezen boven Feijenoord. Dost heeft iets teveel wafels daar in Brugge gegeten

20 juni 2022 om 20:57

Haha hoezo? Dit is toch juist schitterend? Zou hetzelfde zijn als Kuijt en Van Persie die afsloten bij Feyenoord. Als spelers zoveel met hun clubs hebben dat ze grotere clubs afwijzen om daar nog van waarde te kunnen zijn/af te kunnen sluiten, kan je daar toch alleen maar waardering voor hebben?

Heel gauw weghouden bij Feyenoord, heeft het statistisch gezien de afgelopen jaren prima gedaan maar wilt liever voor “zijn” cluppie FC Emmen spelen. Snel doorschakelen naar Thiago Borbas van River Plate uit Uruguay. Denk dat je daar echt wel redelijk goud mee in handen kan krijgen.

Kan wel janken!
Wat mooi nieuws!

Voor ons alsof tja geef eens een voorbeeld.... Van Dijk op zijn 33e terug naar Groningen of Willem ll gaat.

Zo zin om dit jaar te genieten

Dost terug in de Eredivisie, mooi toch?

Bohhh wat ben ik blij, met dit nieuwsbericht

Hij sliep in een Ajax pyjama vertelde hij ooit, dan kan hij toch nooit voor Feyenoord spelen .

Dost wil gewoon elke week spelen, wat helemaal niet zo raar is, als dan Emmen op de stoep staat en als speler heb je een Emmen verleden dan is dit niet zo vreemd.

Die verkiest Emmen natuurlijk maar om 1 reden. Het easytoys pakket van de hoofdsponsor 😜
Mocht het Emmen lukken dan is dat fantastisch..

Als dit doorgaat ligt Heerenveen weer te slapen (zoals ieder voorjaar) Zo'n jongen kunnen we goed gebruiken, hebben geen goede spits.

21 juni 2022 om 13:09

Sarr is een goede spits met veel potentie. Dus hoezo hebben wij geen goede spits. Wel is het een probleem dat we totaal maar 1 spits hebben. Dus er mag nog wel wat bij. Hopelijk wachten ze niet op van Hooijdonk want ik heb liever voor de competitiestart de selectie grotendeel rond. En Sidney wil eerst meedoen bij Bologna

Als je als Emmen zijnde Kelle Roos en Bas Dost weet te halen ben je al veilig

Volgens mij is dit een dubbel bericht. Meen het gisteren ook al bovenaan bij VZ te hebben zien staan. Maar goed, vooralsnog heeft Dost nergens getekend tot op het moment.

'bas Dost weigert bod', terwijl Feyenoord alleen 'een toenaderingspoging zou hebben gedaan bij de spits'.
De titel en het artikel verschillen, want dit is zeker niet hetzelfde.
On:
Leuk voor Dost om bij Emmen aan de slag te gaan, daar gaat die sowieso veel meer minuten draaien.

Hij kiest voor de minuten....begrijpelijk

Logische keus van Dost. Komt nooit in aanmerking voor de basis en zal bovendien behoorlijk last krijgen van Kuipvrees. Kon de druk bij Oranje ook al niet aan en bedankte ervoor. Bij Emmen gaat hij het mannetje zijn.

Wees blij. Heeft Feyenoord niks aan. Beter investeren in een talent die je nog kan verkopen. Voor Emmen is Dost prima.

Verkiest ie nou Emmen boven Feyenoord? Misschien heb ik iets gemist maar ik snap hier echt niks van. Iemand die mij dit uit kan leggen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden

70 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 26 12 1 0
2020/2021 Eintracht Frankfurt 12 4 3 0
2020/2021 Club Brugge 19 9 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 24 8 2 0
2019/2020 Sporting Portugal 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

FC Utrecht presenteert Bas Dost: ‘Ik kon elders veel meer verdienen’

FC Utrecht heeft Bas Dost vastgelegd. De 33-jarige spits, die ook werd begeerd door FC Emmen, komt transfervrij over van Club Brugge en heeft voor één seizoen getekend in Stadion Galgenwaard....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren