‘Philipp Max krijgt de kans om PSV na twee jaar al te verlaten’

Maandag, 20 juni 2022 om 20:20Wessel Antes • Laatste update: 20:31

1. FC Union Berlin probeert Philipp Max te verleiden tot een terugkeer naar Duitsland, zo meldt Florian Plettenberg van Sky Sports maandagavond. De linksback werd in september 2020 voor 7,7 miljoen euro overgenomen van FC Augsburg. Verslaggever Rik Elfrink voegt aan de berichtgeving uit Duitsland toe dat PSV een 'flink prijskaartje' om de nek van Max hangt.

Met name in zijn eerste seizoen was de linksback een belangrijke schakel in het elftal van trainer Roger Schmidt. De Duitser speelde tot dusver 92 officiële wedstrijden voor PSV waarin hij 8 keer scoorde en 18 assists gaf. Max beschikt over een contract in Eindhoven dat doorloopt tot medio 2024. Afgelopen voetbaljaargang verloor hij op de linkerflank regelmatig de concurrentiestrijd van Mauro Júnior. Het is vooralsnog onduidelijk aan wie trainer Ruud van Nistelrooij komend seizoen de voorkeur geeft, mocht een transfer van Max afketsen.

Max stond maandagmiddag nog wel 'gewoon' op het trainingsveld bij PSV. Op de Herdgang ontbraken drie spelers tijdens de eerste training vanwege het afronden van een transfer. Daar zat de Duitser nog niet bij. Maximiliano Romero, Mario Götze en Vincent Müller krijgen die ruimte al wel van de club. Mocht het Union niet lukken om Max aan te te trekken, dan gaat de club het contract van de 33-jarige Bastian Oczipka alsnog verlengen.

Union Berlin eindigde afgelopen seizoen op een knappe vijfde plek in de Bundesliga. De Duitse subtopper heeft zich daardoor verzekerd van een plek in de poulefase van de Europa League. Op Europees niveau viel de club vorig seizoen enigszins tegen. In de poule van Feyenoord werd de knockout-fase niet bereikt. De Rotterdammers wisten zowel in Rotterdam (3-1) als in Berlijn (1-2) te winnen van de Duitsers. Eerder werd al bekend dat Union zich versterkte met Danilho Doekhi, die de transfervrije overstap maakte van Vitesse. Ook Timo Baumgartl, die momenteel herstelt van teelbalkanker, komt komend seizoen in principe op huurbasis uit voor voor die Eisernen.


Poll

Moet PSV Philipp Max laten vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door london calling)

Gwn houden, zonder Max is er geen concurrentie op de linksback. Oppergard is nog niet goed genoeg

20 juni 2022 om 21:41

Je hebt toch ook gewoon mauro rondlopen die aanvallend beter is en verdedigend niet minder? Ik zou hem verkopen voor een goed bod en misschien jeugdspeler als backup.

21 juni 2022 om 00:33

Nee hè hè, als Max vertrekt haal je toch een vervanger? Verkoop de Duitser kostendekkend en dan Victor Kristiansen van Fc Kopenhagen halen en je zit voor zowel nu als in de toekomst goed.

Lekker laten gaan voor het juiste bedrag. Kan als Luuk komt een geweldig duo samen vormen, maar verdedigend zo slecht. Happen naar Peijnenburg

20 juni 2022 om 20:42

Max laten gaan nu zou niet de slimste keuze zijn. Wie gaat hem opvolgen? Wie heeft de ervaring? Niet zomaar iemand verkopen als je geen waardige vervanger hebt. Zeker in de top van de competitie niet.

20 juni 2022 om 20:46

Mauro was hem al voorbij het laatste half jaar. En aub niet weer Luuk de jong terughalen.

20 juni 2022 om 23:31

Maar dan heb je maar 1 speler die geschikt is op lb
Lijkt mij niet verstandig wat als die geblesseerd of geschorst is?
De jeugd daar achter is nog niet zo ver

20 juni 2022 om 23:46

Niet helemaal waar, Mwene kan natuurlijk ook op LB spelen en daarachter heb je ook nog Oppegard staan wie ongetwijfeld meer minuten gaat krijgen dit seizoen, Oppegard is zeker al wel ver genoeg om wedstrijdjes in de Eredivisie mee te pakken tegen een Sparta of RKC.

Zeker behouden. Heeft de nodige ervaring en de LB positie is niet zomaar ingevuld zeker niet voor die bedragen die PSV doorgaans wil betalen

20 juni 2022 om 21:01

Met deze redenatie kun je iedereen wel behouden. Max goed eerste seizoen, dramatisch 2e seizoen. Ik zou hem verkopen, opvolger is al in huis (mauro) en het geld kan goed gebruikt worden voor andere versterkingen.

20 juni 2022 om 23:03

Hoe kan je dat nou zeggen? Max heeft de laatste 1,5 jaar laten zien dat hij het niveau niet aan kan. Als je wil groeien en een Champions League waardige ploeg wil zijn (wat we willen zijn) dan kan je niet met dat soort middelmaat blijven aanklooien. Als je hier je aankoopbedrag of iets meer voor terug kan krijgen dan moet je dat direct doen.

Union Berlin is wel op dreef met het halen van spelers uit de Eredivisie. Die hebben Feyenoord natuurlijk zien spelen en dachten, daar lopen vast nog wel wat pareltjes rond.

Geen onverdeeld succes, minder dan Angelino en Willems bijvoorbeeld. Verdedigend soms echt een amateur. Zie hem graag gaan voor 8 miljoen en dan Wijndal voor 10 miljoen halen. Dan heb je ook nog restwaarde in de ploeg.

20 juni 2022 om 21:05

Wijndal voor 10. Dit is een grap mag ik hopen? Die gaat voor het bijna dubbele weg waarschijnlijk. Laat staan als ze hem aan een ‘concurrent’ (niet mijn woorden) verkopen.

20 juni 2022 om 21:08

Volgens die Ajax-watcher heeft ie clausule van 10m

20 juni 2022 om 21:10

boris

Ex Ajax watcher, althans had vroeger ingangen bij Ajax, maar nu al jaren niet.

Geloof niet dat Wijndal een clausule heeft. Lijkt mij niets voor AZ. Ook zonder verlenging, hadden zij hem deze zomer voor rond dat bedrag kunnen verkopen.

20 juni 2022 om 21:10

Wijndal kan voor 10 naar Ajax dus dat zal voor PSV vast niet anders zijn. Hij heeft zijn contract bij AZ verlengd, waardoor deze afspraak vast is gemaakt.

20 juni 2022 om 21:34

Schreuder zit er weer dus zijn ingang is er weer

20 juni 2022 om 22:38

@GeenInspiratie. Was inderdaad op basis van informatie in de media. 20 miljoen is voor PSV natuurlij veel te gek. Maar je weet wel wat je in huis haalt, nog steeds pas 22.

Begon sterk maar is toch wel hard terug gevallen. Denk dat we wel ergens een betere back kunnen halen.

20 juni 2022 om 21:09

Ja aanvallend ja toen kwamen de ballen aan en deed hij goede dingen in aanvallende opzicht toen dat wat wegviel werd hij wel afgerekend op verdedigend zwakheden...Niet da Max verdedigend stabiel is maar er is geen linksback die die positie kan invullen. Dan moet er al een vervanger staan en die is er niet.

Ik zag de persconferentie heb de indruk dat Ruud meer op resultaat is en wat verdedigender van hoe Roger speelde, zou ik heel jammer vinden

20 juni 2022 om 21:14

Er is wel een vervanger. Mauro JR heeft het vorig seizoen goed gedaan, die kun je zo de kans geven. Dan moet er nog even bekeken worden of Oppegard voldoet als wissel. Misschien is Willems wel een leuke speler om erbij te halen. Voor mij toch echt een held uit het verleden, die helaas veel te weinig uit zijn carrière heeft gehaald, mede door blessures. In dat ene seizoen bij PSV dacht ik dat hij de top kon halen.

Het voetbal onder Schmidt was vaak ook niet om aan te gluren. Cocu speelde misschien ook verdedigend toch genoot ik in die tijd meer van het voetbal van PSV.

20 juni 2022 om 21:35

Mauro was goed dit jaar maar is toch ook niet het niveau wat PSV moet nastreven. Dat is een ideale roulatiespeler maar voor de basis moet je gewoon niveautje Dumfries en Angelino hebben.

20 juni 2022 om 21:42

Onderschat je Mauro heel erg. Die jongen hield zich prima sterk in Europa en tegen Ajax. Hij is heel vel en zit dicht op de tegenstander. Ook is ie voetballend en aanvallend heel sterk.

20 juni 2022 om 22:13In het meest ideale scenario wel ja. Maar die spelers zijn ook niet zomaar haalbaar. Hij heeft het gewoon goedgedaan en mag naar mijn mening er gewoon in. Zeker aangezien Max gewoon tekort kwam vorig seizoen, als je nu nog wat aan hem kan verdienen dan lijkt mij dat geen slechte zaak. Een nieuw talent halen kan altijd nog, maar Max mag van mij gewoon weg.

20 juni 2022 om 22:40

"mauro was goed dit jaar maar is toch ook niet het niveau wat PSV moet nastreven."

Serieus? Mauro was afgelopen seizoen na Sangare en Gakpo de beste speler van PSV.

21 juni 2022 om 00:02

Philipp Max is bijna 29, verdedigend te zwak. Gewoon verkopen, als je nog een jaar met hem zit is tie 30 + 1 jarig contract. Levert dan niks meer op, nu minimaal quitte spelen en door.

20 juni 2022 om 23:05

Geld dat je voor Max krijgt, kan je toch gewoon herinvesteren in een nieuwe linksback? Ik neem aan dat er linksbacks op de radar staan met meer potentie dan Max.

Bij een “flink prijskaartje” lijkt me dat PSV zijn aankoopbedrag toch wel minimaal terug wilt zien? Die 7,7 miljoen vind ik trouwens al een redelijk hoog bedrag waar ze hem voor gekocht hebben. Heeft een goede trap alleen verdedigt echt op 2e divisie niveau.

20 juni 2022 om 20:56

Mee eens. Geloof wel dat Union met 5 achterop speelt. Als linker wingback komt hij wel perfect in zijn kracht te spelen.

20 juni 2022 om 21:08

Idd zal niet meer dan 8 miljoen zijn gok ik.

20 juni 2022 om 21:40

John de jong’s geld die overigens superieur is in geld verkeerd uitgeven. Ook weg met die man

21 juni 2022 om 18:20

Dit is wel enigszins selectief. Max heeft het een periode heel goed gedaan, haalde in de periode ook het nationale elftal en toen was het de aankoop van Schmidt.

Het afgelopen half jaar deed hij het minder en dan is het nu een aankoop van de Jong.

Verkopen voor mooi bedrag en wijndal halen.

20 juni 2022 om 21:05

Die zou wel perfect passen Psv moet snel handelen voordat andere clubs met Wijndal van door gaan.

21 juni 2022 om 10:07

Dat wat AZ wilt gaat PSV nooit betalen en niet aankomen met die verzonnen clausule van 10 miljoen. Die bestaat namelijk niet.

Ik zie dit wel rondkomen. Max lijkt zijn beste tijd bij PSV gehad te hebben en nu kunnen ze nog een mooi bedrag krijgen. Wellicht dat PSV zich dan nog in de strijd om Wijndal gaat gooien.

20 juni 2022 om 21:06

Heb t idee dat Ajax Wijndal helemaal niet dolgraag wil hebben. Misschien dat ik t verkeerd heb. In principe hebben wij Mauro en Oppengard vanuit de jeugd erachter. Mwene zal waarschijnlijk vertrekken, daar komt Brenet voor terug. Kan op links en rechtsback.

20 juni 2022 om 21:55

Geef Ajax eens ongelijk. Voorlopig hebben wij met Blind en Tagliafico twee internationals van redelijk grote voetballanden. Als je Nico op de bank hebt, is linksback niet de belangrijkste positie om je op te richten nu.

20 juni 2022 om 22:21

Idd. Kan aan mij liggen maar ik ben niet zo fan van Wijndal.

21 juni 2022 om 18:32

Ik denk ook dat Ajax niet zit te springen om Wijndal, naast de huidige en aankomende backs is hij ook niet het best haalbare. Binnen de eredivisie zijn in mijn ogen Malacia, Blind en Tagliafico beter en ik heb ook het idee dat richting het Nederlands elftal Bakker hem voorbij aan het gaan is (en wie je dan het beste vind hangt vaak af van een club voorkeur en welke eigenschappen je belangrijk vind in een back). Nou begrijp ik dat Malacia en Bakker niet haalbaar zijn, maar Ajax moet in mijn ogen geen speler halen die pas bij een paar afmeldingen in Oranje komt (tenzij het een jong talent is en die status is hij op zijn 22e toch wel een beetje voorbij), dan kunnen ze beter buiten Nederland - Nederlandse spelers gaan kijken.

Mauro linksback, Oppengard of eventueel Brenet erachter.

Wordt Willems al weer aan PSV gelinkt, of is het niet verder gekomen dan die open sollicitatie van een paar weken geleden?

Nu PSV een nieuwe weg is ingeslagen met zowel een nieuwe trainer als algemeen directeur, is het ook hoog tijd om de bezem eens grondig door de selectie te halen. En mocht er dan een Duitse club langskomen die bereid is enkele miljoenen voor Max neer te tellen, dan moet je daar als PSV direct mee akkoord gaan. Het is geen slechte speler maar uiteindelijk gewoon niet goed genoeg. En dat geldt voor de gehele Duitstalige kliek achterin: Ramalho en Mwene zie ik zelfs liever vandaag dan morgen nog hun koffers pakken en Baumgartl heeft dat gelukkig al gedaan, zij het op huurbasis.

21 juni 2022 om 00:07

‘Enkele’ miljoenen? Minimaal 8 waarvoor hij is aangekocht. Heeft een 2 jarig contract en hoeft niet weg.

Iedereen geeft aan dat Mauro hem prima kan opvolgen, maar is hij niet veel beter als rb? Ik heb het idee dat hij op die positie aanvallend veel meer toevoegt. Daardoor komt hij vaak rechtsbuiten te staan wat eerst zijn positie was, oogt natuurlijker wanneer hij van die positie naar binnendraait voor een pass of schot. Max mag zeker weg voor een goed bedrag, verdedigend echt te slecht. Compenseert dat imo niet genoeg met zijn aanvallende kwaliteiten.

Strik erom en weg ermee. Heeft een half jaartje goed gedaan en anderhalf jaar zwaar tekort gekomen

Psv heeft toch wel iets in jong Psv lopen?
Ik vond Max in zijn eerste jaar goed maar daarna is het bergafwaarts gegaan met hem, onbegrijpelijk dat hij ooit voor het Duitse elftal is opgeroepen

21 juni 2022 om 02:49

Oppergard hangt daar inderdaad rond maar komt denk ik nog te kort voor het 1e. Kan wel als back-up fungeren misschien met Mauro als 1e linksback?

Alles boven de 5 miljoen direct accepteren en dat geld in de transferpot stoppen. Iedereen die PSV wekelijks heeft gevolgd weet dat Mauro het een stuk beter doet. Mac begon leuk maar is een softe speler die niet kan verdedigen. Altijd maar te laat zijn, verkeerd staan en zo slap de duels in gaan. Het enige wat hij kan is schijnverdedigen en mee doen met de aanval. Mis je dus niks aan. Mauro Jr eerste linksback maken. Met Oppegard erachter of evt een Willems.

Beetje gemengde gevoelens bij Max, maar natuurlijk alleen doen als je (Wijndal meteen doen) goede alternatieven hebt. Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie de naam Willems vaak voorbij komen. Volgens mij heeft die een hele lange weg (en dikke nek) te gaan, maar dan wissel en weer fit laten worden ofzo? Weet niet, ik word er niet blij van! Luuk mag van mij sowieso terugkomen, maar moet teveel water bij de wijn doen ben Ik bang..

Begon sterk, maar takelde ook enorm af het laatste jaar. Rende echt als kip zonder kop over het veld. Maar goed, dan moet je wel een andere links back op het oog hebben die voldoende niveau heeft en niet te veel kost. Wellicht toch Willems?? Prima koppel met Luuk (als die komt)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren