Van Nistelrooij onthult beslissend belletje; Walter Benitez reeds in Nederland

Maandag, 20 juni 2022 om 17:50Wessel Antes • Laatste update: 17:50

Ruud van Nistelrooij heeft tijdens de eerste persconferentie van het seizoen bij PSV een onthulling gedaan over zijn aanstelling als hoofdtrainer. In eerste instantie had de ex-topspits ‘’nee’’ gezegd tegen Toon Gerbrands toen hij werd gevraagd voor deze functie. Nadat Marcel Brands de plek van Gerbrands overnam veranderde zijn blik op de situatie. “Met de komst van Brands is er wat veranderd binnen de organisatie. Ik voelde dat ik onderdeel wilde uitmaken van deze nieuwe start.”

“Met een andere directeur weet je dat er een nieuwe koers gevaren zal worden. Het is nu niet ondersteboven gezet, maar wel met andere accenten. Ook met de rol naar mij toe. En daar wilde ik graag deel van uitmaken. Dat was het grote kantelpunt’’, aldus van Nistelrooij. Dat hij het in eerste instantie niet zag zitten, heeft niks te maken met het functioneren van Gerbrands. “Laat ik voorop stellen: niets dan goeds over Toon. Maar ik kreeg een telefoontje van Marcel. En toen zat ik daarna in de wachtstand. Ik hoopte er wel op.”

Met Boy Waterman wist PSV zich maandag te versterken met de eerste zomerse aanwinst. De 38-jarige keeper is transfervrij overgekomen van OFI Kreta en heeft een contract getekend tot medio 2023. Waterman trainde direct mee tijdens de eerste training van de Eindhovenaren. Van Nistelrooij gaf tijdens de persconferentie verder duidelijkheid over het aantrekken van een andere keeper: Walter Benitez. Hij zal de eerste keeper worden bij PSV.

De 29-jarige Argentijnse doelman is inmiddels al gearriveerd in Nederland. “Walter Benitez is hier, die wordt gekeurd. Hopelijk kunnen we daar snel groen licht over krijgen”, zo meldt van Nistelrooij. De kersverse hoofdtrainer sprak ook met Joël Drommel, die zijn basisplaats definitief kwijt is bij PSV. “Ik heb met hem gesproken. Hij was vorig jaar de grote aankoop. Ik heb aangegeven dat ik hem absoluut nog niet heb afgeschreven. Hij is nog niet waar we hem graag zien, als absolute nummer een. Maar met zijn leeftijd kunnen we nog steeds heel veel uit hem halen.”


Poll

Heb jij hoge verwachtingen van het 'nieuwe' PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door dr. duck)

De belangrijkste positie is dus binnen. Heel mooi nieuws. Van wat ik hoor en lees over Benitez is dat een uitstekende keeper.

20 juni 2022 om 18:15

Prima keeper inderdaad. Heeft het goed gedaan bij Nice en is toch een keeper die ik eerder naar een Italiaanse of Spaanse Europe League club zag vertrekken dan naar PSV. Bij het Argentijnse elftal zijn ze niet kapot van hem, maar zeker voor clubs als PSV is dit een meer dan uitstekende keeper

20 juni 2022 om 18:35

Bij Argentinië heeft hij Martinez voor zich, die is gewoon ff beter.

20 juni 2022 om 18:42

Martinez is inderdaad een heel stuk beter. Maar als 2e of 3e keeper staan Musso en Armani (en ook Marchesin en Andrada) hoger in de pikorde. Benítez zijn ze gewoon niet zo'n fan van

Heerlijk! Een keeper met een flinke naam. Ben hier zo blij mee!

Dit is wel een uithangbord zeg. Prima woorden. Gewoon eerlijk. Nergens omheen draaien. Sowieso een erg sympathieke gast. Wat hoop ik van harte dat hij slaagt!

20 juni 2022 om 17:55

Dit gaat trouwens over Ruudje. Niet over Benitez. Ik weet niet of dat een eerlijke en sympathieke gast is met prima woorden 😉

20 juni 2022 om 18:30

Waarschijnlijk is het Spaans wel

20 juni 2022 om 18:33

Hij komt goed en duidelijk over hoor, maar het is wel grappig om te lezen hoe sympathiek iedereen hem wel niet vindt terwijl het vroeger op het veld wel eens een enorme klootzak kon zijn haha.

20 juni 2022 om 19:26

Ik vond hem als speler al erg leuk, al heb je wel een streepje voor als je het prachtige blauw-witte-pompeblede-shirtje op je schouders hebt gehad

20 juni 2022 om 20:54

Ruud had een echte winnaarsmentaliteit en ging over lijken in het veld. Gemeen was hij echter nooit. Die stempel van klootzak heeft ie enkel en alleen door dat incident bij Manchester United.

20 juni 2022 om 19:37

Eens. Hoop ook dat hij slaagt: netjes 2e worden en ver komen in de Champions League

Benieuwd wat die nieuwe koers is. Zal PSV all-in zetten op de titel of gunnen ze Van Nistelrooy een soort van tussenjaar zodat hij kan gaan bouwen aan ‘zijn’ PSV? Van Nistelrooy zelf is in ieder geval duidelijk, CL halen en kampioen worden. Mooie én tegelijkertijd ontzettend moeilijk. Aan de leiding om een selectie neer te zetten die aan de doelstellingen kan gaan voldoen.

20 juni 2022 om 17:58

Zal zeker geen tussenjaar worden. Denk wel dat die de tijd krijgt als het even minder zou lopen.

20 juni 2022 om 18:04

Ja ik bedoel meer als hij dus naast de titel grijpt en geen CL haalt. Dan kunnen ze het moreel gezien niet echt maken om hem te ontslaan aangezien ze hem echt over hebben moeten halen. Als hij buiten de top 3 zou eindigen of iets in die richting ligt het natuurlijk anders.

21 juni 2022 om 12:08

Weet ik niet, want ruud durfee gisteren niet uit te spreken dat ze kampioen moeten worden.

20 juni 2022 om 18:11

We hebben al sinds het tweede seizoen Van Bommel tussenjaren. Mag wel weer eens geoogst worden. Helaas hebben we er (te) lang over gedaan om weer eens een competitief team te krijgen, maar komend seizoen, met gerichte aankopen; zoals deze keeper, en het blijven van bepaalde sterkhouders, moeten we er staan.

20 juni 2022 om 18:17

Zijn er eigenlijk geruchten rondom Sangare? Ik lees en hoor er bar weinig over. Zou het echt niet erg vinden als die weg zou gaan, veel te goed is hij

20 juni 2022 om 18:26

Niet iets wat de verste uithoeken van de wandelgangen overstijgt. Zo werd Liverpool genoemd, maar die zullen hem ws hooguit op een lijstje hebben staan. Hij heeft een afkoopsom van 34,5 miljoen, geloof ik. Dus het is wel zo dat hij op elk moment weg kan.

20 juni 2022 om 19:28

Oi. Afkoopsom van 34,5mil? Dat zou een fikse aderlating zijn. Hele, hele goede middenvelder en als Premier League-manager zijnde had ik geen seconde getwijfeld dan

20 juni 2022 om 19:45

Afkoopsom van 37 miljoen meen ik. Flinke afkoopsom toch? Zeker voor een centrale/verdedigende middenvelder. Daarnaast schijnt Vinicius Souza deze week bij PSV te tekenen dus zijn vervanger is al binnen, mocht het kloppen.

20 juni 2022 om 19:52

Heb even teruggezocht. 40, 37,5 , en 37 worden genoemd. Zeker een mooi bedrag! Denk alleen niet dat we snel een speler van vergelijkbaar niveau kunnen aantrekken. Met Sangaré hebben we echt gezwijnd dat de grotere clubs hem over het hoofd zagen. Ook super gescout natuurlijk.

20 juni 2022 om 19:58

Rik Elfrink houdt het op 37 miljoen dacht ik, dat lijkt me de meest betrouwbare. Echt een topaankoop inderdaad. Volgens mij was er toen al wel interesse in hem vanuit de PL maar had PSV een beter plan. Heeft goed uitgepakt.

20 juni 2022 om 19:59

@Fossen waar heb je het gelezen over Souza? Echt er gaat zoveel transfergeruchten langs de Nederlandse psv watchers. Ook over neco Williams is in Nederland nog niks opgepikt.

20 juni 2022 om 20:09

Op PSV forum heeft een gewaardeerd lid dat vandaag gedeeld, die heeft het van 3 verschillende bronnen. Is een serieus lid op het forum met altijd onderbouwde en serieuze reacties dus de kans dat hij het uit zijn duim zuigt lijkt me vrij klein.

20 juni 2022 om 20:17

Klinkt veel beloved. Kan een mooie transferwindow worden. Het gerucht over neco Williams zou ik ook echt blij van worden, zeker nu max lijkt te vertrekken. Zou Mauro dan alsnog rb worden, aangezien neco lb is? Btw dat gerucht is ook erg berouwbaar (lijkt het) komt van skysport zelf.

20 juni 2022 om 21:33

Neco Williams naar PSV? Ik las daar laatst nog geruchten over van meer dan 20 miljoen naar Norwich, of haal ik nou dingen door elkaar? 😅 Ken hem verder niet hoor, maar zie juist dat het een rechtsback is? Edit: zie nu bij diverse kanalen dat PSV eerder geinteresseerd was maar nu lijkt te zijn afgehaakt door de bedragen die Southampton, Fulham en Norwich bieden.

20 juni 2022 om 22:43

Welk PSV forum als ik vragen mag? Zou hier ook graag een profiel willen maken.

20 juni 2022 om 22:58

Negentiendertien .nl, altijd welkom. Ben zelf meer toeschouwer/meelezer dan actief lid, maar is ook leuk om diverse onderwerpen te volgen. Af en toe wel even de onderbuik en subjectiviteit laten voor wat het is 😉

20 juni 2022 om 23:11

Dank! Zal eens een kijkje nemen😁👍🏻

20 juni 2022 om 18:16

Messobazoer

Nieuwe koers, mogelijk dat er knopen door gehakt worden? Dat hij Gerbrands eigenlijk een super lieve man vindt, maar qua sterke man niet. Wel vertrouwen in Marcel dat hij wel stevig is.

Komt echt over als is een erg lieve man..

"niets dan goeds over Toon."

20 juni 2022 om 19:04

@MrKrillin. Ik denk niet dat ie dat bedoelt. Gerbrands is geen voetbalman, dus qua voetbaltechnische zaken kun je niet met hem sparren. Ik denk dat ie dat bedoelt. Gerbrands heeft organisatorisch mooi werk verricht en qua opleiding, marketing, financien is er een mooi fundament. Een goed moment om een voetbalman op de positie van AD te zetten. Met andere accenten bedoelt Ruud dus volgens mij vooral meer voetbal gericht.

20 juni 2022 om 20:59

Boris

Jij kent de ins veel beter dan ik, maar heeft Gerbrands echt zulke mooie resultaten behaald?

Corrigeer mij aub als ik het fout heb, maar hoe heeft hij organisatorish mooi werk geleverd, door overal een vriendenclubje te installeren? Van John de Jong tot Vennegoor tot Bouma etc. Bijna allemaal kaartvrienden van elkaar en lijkt van buiten, niet dat er topsport heerst.

Opleiding: staat nu echt een goede jeugdopleiding. Komen echt leuke talenten door. Was dit onder Gebrands in werking gezet of nog Brands (weet het even niet meer). Indien Gerbrands, dan heeft hij zeker hier goed werk geleverd met oa Gakpo en Madueke.

Marketing? Kan je toelichten? Ik vond vroeger PSV veel meer trendsetter. Begonnen mooie projecten in Australie, Zuid Korea, Mexico etc. Waren in NL echt trendsetters. Laatste jaren vind ik juist erg tegenvallend. Zo een Brainport ook slap.

Financien, heb ik niet goed beeld over.

20 juni 2022 om 18:52

Ze zijn echt van plannen om met echte versterkingen nog te komen, zal zeker geen tussenjaar worden.

20 juni 2022 om 21:19

PSV roept al jaren dat het CL wil halen, maar faalde toch op meerdere fronten hopeloos om het daadje bij het praatje te krijgen. Hoewel het chique is dat Van Nistelrooij niet op de details ingaat, kun je tussen neus en lippen door wel lezen dat deze discrepantie niet onopgemerkt bleef door hem en hij dit niet los ziet van Toon Gerbrands en John de Jong. De faam van Marcel Brands is niet groot genoeg in mijn ogen om qua genialiteit naar boven af te steken tegenover dit duo, het maakt eerder duidelijk dat Van Nistelrooij weinig heil zag om in de poel der middelmatigheid van Gerbrands in te willen stappen.

Ze zullen het bij hoog en laag ontkennen en de scouting zal zich haasten te zeggen dat hij 'al langer op onze radar zat', maar ik kan me de komst van een uitstekende doelman, met een mw van €14m, die voor een topsalaris komt spelen voor een Nederlandse club die niet eens gegarandeerd CL speelt, niet voorstellen als John de Jong nog in zijn eentje zou hebben zitten Football Manageren...

Hopelijk is het de opmaat om De Jong, Simic, Souza en Hoever nog op te halen. Als PSV daarnaast eerdere prospects Evander en Ahmedhodzic ook nog weet te strikken staat er een uitstekend elftal.

Benitez
Hoever
Ramalho
Ahmedhodzic
Mauro
Veerman
Souza
Evander
Madueke
De Jong
Gakpo

Heb wel het idee dat PSV een goede slag heeft geslagen door van Nistelrooij aan te stellen als hoofdtrainer. Natuurlijk moet hij nog veel bewijzen, maar heb wel het idee dat hij een hoop zal verfrissen en verversen bij PSV en dat dat PSV ten goede zal komen maar ook dat er gewoon een goede trainer in van Nistelrooij schuilt.

En met Benitez haalt PSV een hele goede keeper binnen. Misschien niet de beste keeper van de Ligue 1, maar behoorde de afgelopen jaren sowieso tot een van de beste keepers in de Ligue 1. En met Benitez kan PSV jaren vooruit, want ook al is hij 29 keepers gaan natuurlijk veel langer mee.

Hoop dat het in het nieuwe seizoen een spannende titelstrijd zal worden. Ajax en PSV moeten allebei redelijk gaan vernieuwen en verversen en zullen hier en daar wat (beslissende) spelers kwijtraken, maar beide teams zullen dat ook weer goed opvangen en ik hoop dat Feyenoord in het nieuwe seizoen weer een nieuwe stap vooruit kan zetten.

Zal de titelstrijd alleen maar spannend maken en het Nederlands-voetbal ten goede komen, maar wel op voorwaarde dat Ajax uiteindelijk kampioen wordt.

20 juni 2022 om 18:06

@ Rochester, wij mogen toch ook wel weer een keertje. Zo even tussendoor

Ik ben heel benieuwd. Zoals Van Nistelrooy ook aangeeft waait er een frisse wind in Eindhoven. Zelf voel ik die ook. Een échte keeper weer. Man, dat is lang geleden. En ik hoop zo dat Van Nistelrooy een beetje lijn in het spel krijgt. Maakt me niet uit welke tactiek, als we eindelijk maar weer eens automatismen zien.

In tegenstelling tot Van Bommel, en Schmidt, begint Van Nistelrooy ook met een team dat met slechts een paar aankopen competitief is. Hij heeft in ieder geval, vooralsnog, het meest gunstige instapmoment. Laten we hopen dat dit zo blijft.

20 juni 2022 om 18:30

Rochester, prima stukje. Je vergeet alleen te vermelden dat feyenoord ook moet gaan vernieuwen en verversen. Ze zijn Dessers,Til en Linssen al kwijt en aan de andere 2 spelers die een goal kunnen maken wordt ook flink getrokken (Kokcu en Sinestera). Daarbij is er volop belangstelling voor Malacia en Senessi.
Het is in ieder geval leuk om te zien wie er het sterkste uit de transferperiode gaat komen. Ik ben in ieder geval akkoord met jouw voorwaarde over de kampioen!

20 juni 2022 om 18:36

Klopt inderdaad ook over Feyenoord. Maar toch denk ik dat ook Feyenoord wel verschillende goede spelers binnen zal halen. Danilo is oké en kan misschien nog weleens gaan verrassen, maar bijvoorbeeld iemand als Ekkelenkamp zou ik ook niet heel warm van worden.

Maar ik zie Feyenoord desondanks wel gewoon weer goed draaien. Bij Sinisterra en Kökcu heb ik wel het idee dat ze zullen blijven, Malacia en Senesi zie ik wel vertrekken. En beide spelers zou dan toch een grote aderlating zijn, want voor Senesi kan ik niet zo gauw iemand bedenken maar voor Malacia werd die Ian Maatsen volgens mij genoemd?

Ken hem niet heel goed, maar zo'n gokje kan je wel wagen. En verder ben ik benieuwd wie Feyenoord allemaal nog kan en zal halen.

20 juni 2022 om 18:59

Hoop het met je mee over PSV en Feyenoord, maar heb er meer vertrouwen in dat Feyenoord weer een stap kan zetten dan PSV. Puur vanwege wat er al is verandert bij beide clubs en in het verleden is gebeurt. Feyenoord heeft al stappen gezet onder Slot. Dat geeft veel vertrouwen dat er een stabiele basis is om verder uit te bouwen. Bij PSV vind ik die basis nog ontbreken. Die ontbreekt, in mijn ogen, al jaren. Onder Cocu was dat er nog wel een beetje, maar Van Bommel heeft dat helemaal afgebroken en Schmidt heeft dat ook niet voldoende herstelt/dat wordt nu weer deels afgebroken door het vertrek van bepaalde spelers. PSV is nu de club die Ajax ook een hele tijd zelf is geweest; veel wisselingen qua trainers, beleid, spelers en elk jaar weer nieuwe hoop om echt eens een stap te zetten, maar dat is helaas echt heel vaak ijdele hoop. Het zou geweldig zijn als ik ernaast zit, maar op basis van mijn ervaringen in het verleden (niet alleen over PSV dus) ben ik sceptisch. Eerst zien, dan geloven.

20 juni 2022 om 19:25

Toch heeft PSV de afgelopen 2 jaar onder Schmidt meer laten zien in de eredivisie. Natuurlijk heeft Feyenoord stappen gemaakt maar zij moesten ook van verder komen. Nu staat er een goed elftal maar als je puur kijkt naar de hele selectie dan is die van PSV beter naar mijn mening, ook verliest Feyenoord een aantal spelers. Het is afwachten hoe het volgend seizoen loopt, Slot lijkt mij ook de beste coach maar voor hetzelfde geld pikt een buitenlands team hem op na dit seizoen.

20 juni 2022 om 19:40

Schmidt heeft niets gebracht wat we wilden. Geen enkele topper gewonnen in de competitie. 2 jaar lang niet.

20 juni 2022 om 19:45

Laten we zien wie er gaan en wie er komen. Blijven Gakpo en Sangare, of 1 vd 2. Blijven Sinistera en Kokcu, of 1 vd 2. Slot heeft wel iets stabiels. Ruud moet nog blijken. Gelukkig een relatief ervaren staf. Schreuder moet t ook nog ff laten zien. De aanstaande kampioen staat niet vast imo.

20 juni 2022 om 21:05

@Sur Paul, wat je zegt over Schreuder en Ajax is ook net zo waar! Ook bij Ajax is het momenteel onzeker. Hoe goed zijn Hamstra en Huntelaar in het technische beleid? Welke spelers komen er echt, vertrekken er nog spelers? Maar de grootste onzekerheid voor mij is Schreuder. Trainers zijn in mijn ogen enorm bepalend. Een goede trainer kan een TD maken of breken. Feyenoord heeft goud in handen met Slot. Dat is een trainer die ik in staat acht om Feyenoord echt te blijven verbeteren, ondanks het vertrek van spelers. Schreuder is in mijn ogen nog een nobody als hoofdtrainer. Persoonlijk heb ik er weinig vertrouwen in. En een slechte trainer kan een club ook slopen, zeker gezien de rest van de leiding bij Ajax ook nog weinig krediet heeft opgebouwd/krijgt kan het snel bergafwaarts gaan. Voor Ajax breekt ook weer een spannende tijd aan.

21 juni 2022 om 06:37

Toekomst, de Toekomst zal t leren. Fijne dag!!!

Wat een uithangbord heeft PSV hier als coach. Super trots en blij mee dat we met zo’n legend het seizoen in gaan. Hopelijk krijgt jij het op de rit en kan hij de ploeg “eindelijk” aanvallend voetbal laten spelen. Psv moet is af van die afwachtende cultuur en gewoon is lekker gaan ballen. Je bent 8 van de 10 keer de betere ploeg dus speel hier naar. Onder Schmidt speelden we af en toe ook wel leuk voetbal maar niet consistent. Ben dus benieuwd hoe dit zich ontwikkelt onder de nieuwe coach.

Topaankoop! Ruud is ook gewoon eerlijk, daar bereik je het meest mee. Ik denk dat er nog wel wat te halen valt voor beide back posities en spits verder een top selectie.

Deze man gun ik echt alle succes van de wereld! Onwijs veel voor Nederland betekent en komt heel sympathiek over zo. Is op een goede manier klaargestoomd en moet nu de tijd krijgen om alles naar zijn hand te zetten, iets wat een hele klus kan worden na Schmidt. Succes Ruud!

Ben toch wel jaloers dat PSV deze keeper heeft weten te halen en dan gratis ook nog. Dit is meteen de beste keeper van de Eredivisie ook al heb ik Pasveer ook hoog zitten tegenwoordig.

Lijkt me een stabiele keeper. Uitstekende statistieken. Brok ervaring die nog jaren mee kan.

Nistelrooy moet nog veel leren. Hij zegt dat er niets mis was met Gerbrandts, maar toen Brandts het overnam wilde hij wel trainer worden. Zeg dan niets. Zo wakker je de boel aan

20 juni 2022 om 19:22

Ja heftig dit. Zullen veel mensen wakker van liggen. Gelijk je eerste persconferentie zulke controversiële uitspraken, je moet het maar durven als Van Nistelrooy zijnde.

20 juni 2022 om 20:08

Hij blijft toch gewoon lekker dicht bij zichzelf en geeft hier een eerlijk antwoord? Wat mensen daar van vinden mag hem aan zijn reet roesten.

Die aankoop (en zo zullen er meerdere volgen) komt uit de koker van Brands. Die sukkel van een john de jong bakt er hélemaal niets van. Vorig jaar veel uit de koker van Schmidt, nu van Brands.

Die john de jong mag voor niets weggegeven worden. Heeft veel geld verbrast met zijn vriendjes uit de scouting.

Goed werk Marcel. Nu JdJ nog eruit flikkeren

Ik heb die Benitez nog nooit zien keepen, maar op basis van statistieken zou dit wel eens een top aankoop kunnen zijn. basisspeler bij Nice, 14x de 0 gehouden afgelopen seizoen ...maar 2 fouten waar doelpunten uit voort kwamen, 29 jaar. Laatste paar wedstrijden wel meer doelpunten tegen, maar gemiddeld over het hele seizoen prima cijfers.

Naar verluid krijgt hij ook een prima salaris, maar een goede keeper (en spits) is heel veel waard. Stel je voor dat PSV dit jaar een goede keeper had gehad en luuk in de spits ...dan hadden ze zelfs met schmidt kampioen kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

190 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2022- PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV
Laatste voetbalnieuws

Brands schrok zich rot bij Everton: ‘Dat wordt er gewoon doorheen gedrukt’

Marcel Brands kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode als technisch directeur bij Everton. De Brabander, die sinds 1 juli algemeen directeur bij PSV is, had het Engelse avontuur voor...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren