Van Nistelrooij had ‘topgesprek’ bij PSV: ‘Symbolisch heeft hij al bijgetekend’

Maandag, 20 juni 2022 om 16:57Yvo van Dorst • Laatste update: 17:19

Ruud van Nistelrooij is maandag bij PSV begonnen aan zijn eerste werkdag als hoofdtrainer. De oud-speler van de Eindhovenaren kijkt naar eigen zeggen enorm uit naar aankomend seizoen. De opvolger van Roger Schmidt kreeg zelfs applaus toen hij zijn entree maakte op het trainingsveld van De Herdgang. Voor van Nistelrooij zijn de doelen voor aankomend seizoen erg duidelijk met allereerst het halen van de groepsfase van de Champions League.

“Ik herinner me het nog goed, toen ik hier jaren geleden voor het eerst aankwam”, vertelt de 45-jarige Geffenaar tegen PSV TV. “Na de onderhandelingen was ik al zo blij dat ik PSV-speler werd. Dan kom je hier op De Herdgang en ga je eigenlijk beginnen aan je droom. En vandaag ben ik op dezelfde plek om te beginnen aan een nieuwe fase in mijn voetbalcarrière. Ik ben er trots op dat ik hier vandaag sta, het is voor mij een erg grote eer.”

Over de visie en het voetbal dat van Nistelrooij wil uitstralen met PSV is de oud-spits ook duidelijk. “De passie en strijdlust die onze ploeg liet zien in de bekerfinale tegen Ajax, dat is wel echt iets om verder mee te bouwen. De combinatie van mentaliteit en professionaliteit is dé basis om te presteren. Het is de Brabantse mentaliteit, hard werken, normaal doen en daarmee grote hoogtes kunnen bereiken.” Ook het eerste doel is voor de nieuwe oefenmeester kraakhelder. “We willen de Champions League in en daar gaan we alles aan doen. De voorbereiding op deze duels is misschien wat kort, maar je moet je niet druk maken over dingen die je niet zelf in de hand hebt.”

Er waren 25 spelers aanwezig op de eerste training van de Eindhovenaren. Onder meer Jordan Teze, Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo ontbraken nog vanwege vakantie. Met name laatstgenoemde wordt veel in verband gebracht met een stap hogerop. Van Nistelrooij is echter positief dat Gakpo gewoon bij PSV blijft. “Ik heb een topgesprek met hem gehad. Hij weet wat PSV te bieden heeft, hoe ik wil spelen en wat zijn rol daarin kan zijn. Dat waardeert hij ook. Hij is een echte PSV'er, een jongen uit de stad, uit de jeugd. Hij weet hoe hij bij de supporters ligt, symbolisch heeft hij al bijgetekend. Zolang er niks speelt rondom een transfer ga ik dus ervan uit dat hij blijft”, aldus de hoopvolle Van Nistelrooij over Gakpo, die bij PSV vastligt tot medio 2026.


Poll

Zie jij Cody Gakpo bij PSV aan het nieuwe seizoen beginnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Straalt toch veel rust en vertrouwen uit en geeft overal eerlijk antwoord op in plaats van politiek correct.

20 juni 2022 om 17:34

Eens, ik was absoluut tegen de aanstelling van Van Nistelrooy omdat ik bang was dat dat te snel voor hem zou zijn. Hij ziet er in ieder geval ontzettend relaxed uit én het is ook gewoon een ontzettend sympathieke man. Ik denk ook dat dat de meest belangrijke eigenschap is van een coach: dat je een goeie people manager bent. Ik denk dat Ruud dat zeker is. Als we dan kijken naar van Bommel dan heeft hij dat in ieder geval op hem voor. Hopelijk niet nog een PSV legende door de achterdeur weg.

20 juni 2022 om 17:35

Serieus, dit is toch alleen maar prietpraat, passie en strijd, gewoon doen, wij willen CL halen, hopen dat Gapko blijft, gewoon een nietszeggend interview. Geeft niet hoor is bij iedere presentatie zo, maar dat jij hier niet politiek correct uithaalt vind ik vrij bijzonder

20 juni 2022 om 17:40

Ik denk dat hij bedoelde dat Van Nistelrooy concreet op dingen inging. Hij heeft bijvoorbeeld concrete dingen genoemd wat hij anders wil doen ten opzichte van Schmidt. Het was natuurlijk waarschijnlijk dat hij daar niet op was ingegaan om Schmidt niet tegen het zere been te schoppen. Maar hij heeft het uiteraard wel beleefd gehouden.

20 juni 2022 om 18:11

Man wat hoop ik als Heerenveen fan dat ruud een succes word. Als klein kereltje was hij mijn favoriete speler. 1 van de beste pure spitsen die er rondgelopen heeft. Niks anders dan respect voor hem.

21 juni 2022 om 00:05

Allesbehalve een pure spits in mijn ogen. Was niet voor niets een middenvelder voordat Foppe (geloof ik) hem in de spits zette. Van Nistelrooy was vooral een speler met een geweldige timing, oog voor de ruimte en uitermate koel, waardoor hij vaak 1 op 1 gezet kon worden. Vergeten wordt dat ie ook gewoon heel fijn mee voetbalde en regelmatig inzakte naar het middenveld om uiteindelijk de loopactie de diepte in te maken.

21 juni 2022 om 12:10

Mwoah op lager niveau, eens. Maar op top niveau is hij natuurlijk nooit een wereldvoetballer geweest, wel een wereldspits. Vind juist dat hij een perfect voorbeeld is van iemand die juist heel erg in zijn kracht is gaan voetballen. Begrijp me niet verkeerd, hij was voetballend gezien niet een Inzaghi oid, maar ook weer geen Del Piero.

Ik ben benieuwd. Van Nistelrooij is toch wel een goed uithangbord voor PSV verwacht ik en hij heeft de gunfactor. Hopelijk blijkt hij ook een goede coach te zijn want de laatste twee PSV coaches waren redelijke misperen. Het zou ook wel weer mooi zijn om weer een goede Nederlandse coach te zien doorbreken

20 juni 2022 om 17:31

Zo te lezen heeft van Nistelrooij bij jou ook de gunfactor. Ik hoop het van harte, dat gaat veel ergernis schelen Het blijft een lastig verhaal voor PSV om de CL te halen, aangezien de voorbereidingstijd zo verrekte kort is. We gaan het zien, het is te hopen dat Gakpo blijft en Madueke eens langere periode echt fit is. Dan kan er met wat gerichte aankopen echt een prima selectie staan die voor de prijzen strijdt.

20 juni 2022 om 17:38

Zeker weten. Ik hoop dat Slot het nog net iets beter doet in de competitie omdat ik voor Feyenoord ben, maar ik hoop zeker dat Van Nistelrooij gaat slagen. Was echt een geweldige speler bij Heerenveen, PSV, United en in Oranje

20 juni 2022 om 17:49

En topscorer van PD bij Real.

20 juni 2022 om 17:52

Real ook nog inderdaad. Van Nistelrooij was echt een geweldige spits. Ook in de CL kan ik me herinneren dat hij een heel indrukwekkend doelpuntengemiddelde had

20 juni 2022 om 18:12

Klopt, jarenlang all time topscorer geweest vd CL

20 juni 2022 om 17:33

Gunfactor... eerste wat ik dacht toen ik dit artikel las.

Zo anders dan die Schmidt die toch op de een of andere manier een weerstand oproept ...

20 juni 2022 om 17:48

Daar heeft Schmidt het zelf ook wel naar gemaakt met zijn complottheorien en vervelende gedrag

20 juni 2022 om 17:56

Het is slechts een eerste indruk. Van Bommel was ook dat goede uithangbord, maar iedereen weet hoe dat afgelopen is.

20 juni 2022 om 17:58

Helemaal zeker weten doe je het idd nooit. Als de resultaten tegen zitten blijkt meestal pas of een coach daarmee om kan gaan of dat de druk hem teveel wordt en hij vervelend gaat lopen doen

Gakpo zie ik wel blijven, en in tegenstelling tot wat in de tekst staat valt al die interesse juist wel mee toch? Denk dat de clubs de vraagprijs wat te hoog vinden, goed dat PSV hoog in de boom gaat zitten. Van Nistelrooy zie ik een beetje als een mix tussen Van Bommel en Cocu, straalt rust uit, maar ik denk dat hij ook wel echt pit heeft. Valt nu natuurlijk nog helemaal niks te zeggen over hoe hij het gaat doen, de doelstellingen zijn in ieder geval erg hoog voor een beginnende trainer. Maakt het er niet makkelijker op.

Hij kan het beste nog een jaartje bij PSV blijven.. gegarandeerd basis en een wk (mits hij fit is) . Mocht hij een goed wk spelen dan gaat de prijs omhoog en heeft hij de clubs voor het uitzoeken. Bovendien kom je ook anders binnen bij een nieuwe club als je internationaal wat gepresteerd hebt.

Groepsfase CL halen en met passie en strijd spelen. Dat zijn toch wel woorden waar ik blij van wordt. Natuurlijk moet hij het eerst maar eens laten zien, maar dit zijn in ieder geval de juiste doelstellingen.

20 juni 2022 om 17:39

Zou ook wat zijn als hij zei ik hoop dat we de cl groepsfase niet bereiken en dat mijn spelers zonder strijd en passie de wedstrijden ingaan.

20 juni 2022 om 17:44

Ja want het is het een of het ander? Van Nistelrooy heeft net zijn visie beschreven met dingen die ik al lang niet bij PSV gehoord heb. Dat is gewoon fijn om te horen.

20 juni 2022 om 17:53

Hij dekt zich niet zoals zn voorganger, die ik overigens hoog zitten heb.

Mooi om hem als Hoofdcoach aan het werk te zien. Hoop dat dit een grote gaat worden. Gun het hem.

Hoop ook voor hem dat Gakpo idd bij tekent. Zou voor beide partijen goed zijn om nog 1 jaartje door te gaan denk ik. Gakpo is een sterkhouder, maar zeker nog niet uitgeleerd in NL. PSV kan zijn kwaliteiten, net als iedere ander ploeg in NL, heel erg goed gebruiken.

Overigens bevestig Van Nistelrooy net de komst van Benitez, prima keeper denk ik zo.

20 juni 2022 om 17:34

Dat is alvast positief nieuws. Dan snel doorschakelen voor in ieder geval een rechtsback, een centrale middenvelder en een spits. Een centrale verdediger mag er ook nog wel bijkomen, in ieder geval als back-up. En hopen dat Madueke eens langere periode echt fit wordt/blijft.

20 juni 2022 om 17:37

Meer dan een prima keeper kan wel eens een nieuwe Gomes worden Benitez. al wil ik niet te snel juichen.

20 juni 2022 om 18:03

Luuk is ook zo goed als binnen.. Hopelijk blijven Gakpo en Sangare. Dat zeg ik met de (hoopvolle) gedachte dat ik meende dat we niet verkopen hoeven om toch wat aan te kunnen schaffen. Ook worden er dure jongens uit t salarishuis geschrapt. Realistisch bekeken is Sangare behouden schier onmogelijk vrees ik. Levert een hoop geld op. Maar als we die weten te behouden is de kans op behalen CL wel groter. De vervanger van Sangare, imo de beste middenvelder vd eredivisie, zal t altijd minder doen. Plus dat als 2 basismiddenvelders tegelijk vertrekken er alleen maar lastiger op wordt voor Brands en JDJ. Meerdere redenen waarom t belangrijk is waarom Ibi blijven moet. Maar goed,zal niet makkelijk worden.

In principe geldt voor PSV hetzelfde als voor Ajax. Als je echt mee wil doen moet je gewoon je beste spelers proberen te houden. Gakpo ligt nog vast tot 2026 dus waarom verkopen? Gewoon hoog in de boom gaan zitten zoals Ajax met Martinez, Timber of Antony doet.. en als dat niet betaald wordt dan blijft hij gewoon. Ik hoop dat de Nederlandse jongens (Timber en Gakpo) ook gewoon blijven met oog op het WK.. zou mooi zijn om weer twee Nederlandse ploegen in de CL te zien.

Ik heb respect voor Ruud van Nistelrooy! Echte winnaar en altijd zo gewoon gebleven. Kwam hem op zaterdagmiddag weleens tegen op het voetbalveld als hij langs de lijn stond te kijken bij zijn zoon. Heel normaal en altijd open voor een gesprekje. Ik hoop dat hij een groot succes wordt bij PSV

Wat lekker toch dat we weer een trainer hebben die Nederlands spreekt ben echt blij met Ruud.

20 juni 2022 om 17:42

@Lampen. Kan ik me voorstellen! Oud wereldspits en de juiste uitstraling. Een echte Brabander in mijn optiek met een rust-gevoel.

20 juni 2022 om 17:45

precies Prem, kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen.

Van Nistelrooy is gewoon een echte winnaar. Die is gewend om de lat hoog te leggen. Dat deed hij altijd bij zichzelf maar nu ook weer bij PSV. Hij komt relax en rustig over. Maar ik denk dat hij echt wel te keer kan gaan in de kleedkamer als het moet. Daarnaast heeft hij een soort natuurlijk gezag. Het helpt natuurlijk wel als je in de absolute top hebt gespeeld. Ik laat me echt verrassen dit jaar.

Mooiste is nog dat hij zegt dat PSV altijd om 3 prijzen mee moet doen en hij niet naar begrotingen kijkt. Zou dit dan eindelijk het einde van die excuuscultuur in Eindhoven zijn. Dit zijn top uitspraken.

20 juni 2022 om 17:54

Als supporter zijn dat inderdaad mooie uitspraken. Gaat het stroef of zelfs slecht, dan wordt je hier extra hard op afgerekend. Valentijn zal dit soort teksten met rood omcirkelen om hem later op terug te pakken..

Luuk is ook zo goed als binnen.. Hopelijk blijven Gakpo en Sangare. Dat zeg ik met de (hoopvolle) gedachte dat ik meende dat we niet verkopen hoeven om toch wat aan te kunnen schaffen. Ook worden er dure jongens uit t salarishuis geschrapt. Realistisch bekeken is Sangare behouden schier onmogelijk vrees ik. Levert een hoop geld op. Maar als we die weten te behouden is de kans op behalen CL wel groter. Startgeld plus 6 gegarandeerde wedstrijden en je hebt m grotendeels terugverdiend..De vervanger van Sangare, imo de beste middenvelder vd eredivisie, zal t altijd minder doen. Plus dat als 2 basismiddenvelders (Götze)tegelijk vertrekken er alleen maar lastiger op wordt voor Brands en JDJ. Meerdere redenen waarom t belangrijk is waarom Ibi blijven moet. Maar goed,zal niet makkelijk worden. Gakpo zie ik wel verstandig zijn met oog op WK en voor zekerheid op speeltijd kiezen.

Alhoewel ik het Van Nistelrooy heel erg gun en in hem voor de toekomst wel een goede trainer in ziet. Denk ik dat het toch wel heel erg snel gaat en de verwachten iets te hoog zullen gaan liggen voor hem. Laten we hopen dat het niet zo is en dat we voor een volgende ex international en topspeler als trainer kunnen krijgen.

20 juni 2022 om 18:39

Dit PSV eindigt altijd minimaal top 3. Kampioen worden is natuurlijk het hoofddoel en dat zal best lastig zijn; maar zeker niet onmogelijk. Maar wanneer hij gewoon zichzelf blijft wanneer er kritiek komt, en dat zal er ook een keer komen, dan denk ik dat hij alle druk gewoon aan kan. Trainers als van Bommel en Schmid kunnen niet tegen kritiek en in Nederland breekt dat je op. Dan gaan ze je zoeken. Ten Hag had daar ook moeite mee, maar die boog de kritiek om door prestaties. Een trainer als bijvoorbeeld Arne Slot kan daar veel beter mee omgaan, en dan denk ik dat je in Nederland bij een topclub altijd slaagt. Dan heb je de sympathie van de media en het grootste deel van de fans. Of je moet natuurlijk echt onderpresteren; maar dan moet je al richting het mislopen van Europees voetbal gaan.

‘Je moet je niet druk maken om dingen die je niet zelf in de hand hebt’

Slaan we die op? Uitspraken waar heel veel spelers en coaches wat van kunnen leren. Doen wat in je macht ligt en maximaal groeien + presteren. Dit kan een leuk jaar worden voor PSV.

20 juni 2022 om 18:39

Benieuwd of Ruud zich rustig had gehouden na t wel/niet bal over de zijljjnmoment met Daley Blind. Of bij de laatste Kuippenalty met Gozbuyuck. Ik zie Ruud dan ook wel uit z'n plaat gaan hoor. Dat zijn toch wel momenten die je niet in de hand hebt. En dan zal ie direct met de grond gelijk worden gemaakt. Als speler was ie een gigantische driftkikker. Dat gaat bij curieuze momenten echt wel op spelen. Aard van t beestje. Zo'n lieverdje is t niet. En dat hoeft ook niet. Als zn manschappen hem maar pruimen en voor m door het vuur willen gaan. Ik vind Ruud voor de camera ook erg chill, maar ik weet hoe venijnig hij kan zijn. Tis een absolute winnaar. Hopelijk slaat hij niet door zoals Bommel en heeft ie van die situatie geleerd.

20 juni 2022 om 18:44

Je hebt verder volledig gelijk natuurlijk. Nu zijn het woorden en uiteindelijk leer je iemand het beste kennen als het tegenzit. Maar hij komt al veel beter en gecontroleerder over dan Van Bommel en Schmidt dus dat voordeel geef ik hem wel.

20 juni 2022 om 19:48

Is ook zo. Ik hoop er t beste van iig haha. Fijne avond!!

Geen club die ooit het bedrag gaat betalen voor Gakpo wat PSV nu in gedachte heeft.

Met het aanstaande WK zou Gakpo er verstandig aan doen om bij PSV te blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wil doorpakken: verdediger en ‘droomwens’ Wijnaldum moeten Til volgen

Guus Til staat op het punt om een meerjarig contract in Eindhoven te tekenen, maar volgens het Eindhovens Dagblad is PSV daarmee nog niet klaar op de transfermarkt. Georginio Wijnaldum is...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren