Rüdiger maakt zich gelijk geliefd bij Real Madrid met uitspraak over Barcelona

Maandag, 20 juni 2022 om 16:07Yvo van Dorst • Laatste update: 17:19

Antonio Rüdiger is maandag officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club Real Madrid. De centrale verdediger, die in de afgelopen seizoenen voor Chelsea uitkwam, tekende een contract voor vier jaar in de Spaanse hoofdstad. Rüdiger kon na zijn transfervrije vertrek uit Londen ook nog naar Barcelona, maar daar zei de mandekker al heel snel 'nee' tegen.

“Barcelona toonde ook interesse”, vertelt de 29-jarige Duitser tijdens zijn presentatie in het Santiago Bernabéu. “Maar ik vertelde mijn zaakwaarnemer direct dat ik alleen maar naar Real wilde. Ik vind het geweldig om voortaan el Clásico zelf te kunnen spelen, want dat is echt de mooiste wedstrijd die er is.” Rüdiger speelde afgelopen seizoen 54 duels voor Chelsea en heeft de Londense club na vijf seizoenen trouwe dienst dus verlaten.

Florentino Pérez, president van Real, is erg enthousiast over zijn nieuwe centrumverdediger. “Antonio, welkom in je nieuwe huis genaamd Real Madrid. Antonio is een van de beste verdedigers ter wereld en ik weet zeker dat hij alle kwaliteiten heeft om te slagen bij Real. We zijn blij dat we een speler hebben zoals jij, die alles al heeft gewonnen. Je komt van een mooie club waar je een voorbeeld was, net als in het Duitse team. We zijn erg blij dat je nu eindelijk bij ons bent.”

Ook vertelde Rüdiger, dat hij fan is van een voormalig verdediger van Real. “Real heeft zoveel goede verdedigers gehad, maar als je me vraagt om te kiezen ga ik voor Pepe. Ik hoorde dat hij op het veld een beest is, maar buiten het veld ontzettend vriendelijk. Daarnaast heeft hij verdedigende kwaliteiten die ik enorm kan waarderen”, spreekt de 53-voudig Duits international vol lof over zijn Portugese voorganger bij de kampioen van Spanje.


Poll

Zie jij Antonio Rüdiger slagen bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door lierposof)

Antonio Rudiger is een serieuze kwaliteitsimpuls voor Real Madrid. Een van de beste mandekkers die op deze planeet rondloopt. Nu nog Serge Gnaby halen en Barcelona kan zich alvast focussen op de Copa del Rey

20 juni 2022 om 16:18

Haha sommigen moet ook altijd maar sneren naar hun rivaal, maak je beetje zielig. Voetbal lekker op het veld en laat het mooi daarbij.

20 juni 2022 om 16:21

Ik dacht dat Bundy sr, die de sneer uitdeelt een La Coruna fan was. Ik kan me vergissen hoor, maar als hij dat is komt de sneer niet van de rivaal. Of ben jij misschien degene die de sneer uitdeelt naar Barcelona door ze als rivaal van een ploeg uit de derde divisie van Spanje te bestempelen?20 juni 2022 om 16:26

Is mij niet bekend inderdaad maar laat ik dan het rivaal weg en maak ik er een persoonlijk ongeliefde club van. Motie van mijn reactie blijft hetzelfde.

20 juni 2022 om 16:30

Ik heb aangepast terwijl je antwoord onderweg was BMG :-)

20 juni 2022 om 17:00

Vind juist jou reactie erg zielig. Moet kunnen, daar is juist rivaliteit voor. Als we dit al niet meer kunnen verdragen tjonge jonge.

20 juni 2022 om 16:19

Denk niet dat real zich nog gaat roeren betreft transfers. Las ergens uit een interview dat Florentino aangaf het hierbij te laten en slechts nog nieuwe spelers te kopen indien er iemand vertrekt of zich een buitenkansje voordoet.

20 juni 2022 om 16:25

Met Name in de lucht daar waren wij zo kwetsbaar met Alaba in het centrum had moeite met voorzetten vanuit de zijkanten en lange ballen.

20 juni 2022 om 17:02

Met hem naast militao en alaba op linksback is onze verdediging wel verbeterd. Alleen blijft een goede rechtsback noodzakelijk. Carvajal is niet meer van niveau.

20 juni 2022 om 17:47

Carvajal was weer veelbelovend na de CL finale...

20 juni 2022 om 17:53

Hij was echt geweldig in de cl finale. Maar nee hij komt echt enorm te kort.

20 juni 2022 om 18:00

Realx Mits Carvajal fit is is het echt een topback al hielp het echt veel dat je die Valverde erin stond die knapt veel op en speelt voor 3 man. De man heeft zoveel overwonnen ziekte blessures dan zo spelen in de finale is wel bewonderingswaardig diaz had 0 in te brengen

20 juni 2022 om 16:55

Rudiger is een speler die ik graag had willen zien blijven. Ook grappig dat hij Pepe noemt ik zie de vergelijkingen namelijk wel bij beiden spelers moet of moest je oppassen dat ze je niet het veld uitschoppen en lijken ze vaak een steekje los te hebben.

21 juni 2022 om 09:43

0-4

21 juni 2022 om 11:19

En real kan zich focussen op 0 prijzen

Wauw, wel een controversiële uitspraak zeg, ik hoop maar dat dit hem niet blijft achtervolgen. Dit zie je toch niet vaak bij voetballers dat ze zo uitgesproken zijn.

20 juni 2022 om 16:16

Hoezo controversieel? Hij zegt alleen maar dat hij alleen naar Real Madrid wou. Nou prima toch. Dat zeggen wel meerdere spelers over een bepaalde club als ze net een transfer hebben gemaakt.

20 juni 2022 om 16:18

Oh.... je hebt t sarcasme niet door?

20 juni 2022 om 16:31

Hij wilt Migi imiteren Dat is dan niet gelukt Al vind ik Migi wel echt geinig en brengt vaak humor op de site.

20 juni 2022 om 16:49

Nu wel ja. Tja zonder smiley is het voor mij nooit helemaal duidelijk haha.

20 juni 2022 om 16:59

Ik vind jou nog geiniger dan Migi hoor Aqua (sorry Migi) omdat jij onbedoeld hilarisch kunt zijn

20 juni 2022 om 17:28

Zo samcro dat zijn nog eens complimenten heb je zelfs een like voor gegeven

20 juni 2022 om 18:52

Ik had het ook niet door om eerlijk te zijn!

20 juni 2022 om 16:41

Lewandowski volgende week: " Real toonde ook interesse, maar ik vertelde mijn zaakwaarnemer direct dat ik alleen maar naar Barca wilde"

Ach, ze doen het om de supporters te pleasen. Niks nieuws onder de zon.

20 juni 2022 om 17:18

Bergwijn sneerde ook naar Ajax toen hij bij Tottenham begon, dus inderdaad elke speler doet dit en het zegt weinig.

20 juni 2022 om 18:34

Die sneerde wel vaker richting Ajax hoor, vrij openlijk zelfs.. OT: Dit zijn natuurlijk geen rare uitspraken voor een Madrileen, snap ze in deze wel erg goed.. Als je de keuze hebt, is die (in ieder geval nu) logisch lijkt me

20 juni 2022 om 20:39

@ Marc

Alleen weet iedereen dat het niet waar is. Lewa werd het afgelopen jaar niet in verband gebracht met Real, Rudiger - Barcelona wel. Maar ik snap wat je bedoelt..

20 juni 2022 om 20:53

@blink182

Ik heb eerlijk gezegd geen idee of Lewa weleens in verband is gebracht met Real.
Punt wat ik wil maken is dat veel spelers dit doen nadat zij getekend hebben.

Precies wat Kyle hierboven zegt over bijv. Bergwijn. Maar zodra hij getekend heeft bij Ajax dan "is Ajax altijd zijn club geweest".

Het zou de Clasico interessant maken als hij wat van zijn eigenschappen binnen het veld zou overnemen

Kan die de El Clasico in ieder geval beter bekijken vanaf de bank bij real Madrid ipv vanaf de bank thuis.

20 juni 2022 om 18:29

Hoezo bank? Rudiger gaat genoeg spelen en wellicht wel elke wedstrijd.

Hij zal wel stage lopen bij Dirk Kuyt zo te lezen

Leuk voor de fans maar ook als je bij Barcelona voetbalt speel je de klassiekers tegen Real Madrid

Heeft het prima gedaan bij Chelsea. Toch zie/voel ik op de een of andere manier niet de wereld topverdediger wat velen misschien wel zien.

Ja hij heeft het goed gedaan en veel bij Chelsea gewonnen (met vooral 1 heel sterk jaar), toch ben ik geen fan ik herinner ik me vooral ook fouten en roekeloze tackles. Maargoed, wie ben ik uiteindelijk, het is meer een puur gevoel.

20 juni 2022 om 16:20

Als je Pepe als voorbeeld noemt dan kan ik mij voorstellen dat je uitkomt op roekeloze tackles. Neemt niet weg dat de kwaliteiten van beide genoemden uitstekend zijn, maar ik zie wel een patroon

20 juni 2022 om 16:23

Rudiger gaat gewoon banken want een Alaba-Militao speel je niet snel uit de basis. Wellicht roulerend met Nacho af en toe.

20 juni 2022 om 16:36

Of Rudiger gaat gewoon spelen naast Militao en Alaba gaat op linksback staan in de roulatie met Mendy (die overigens ook een paar keer geblesseerd is geweest het afgelopen seizoen) rekening houdende met het feit dat Real Madrid La Liga, Copa del Rey, Super Copa toernooi, Champions League, Wereldcup voor clubs toernooi speelt en heel veel spelers aan nationale teams levert voor Nations League, WK en Rudiger ook nog eens op rechtsback (heel goed gedaan bij Roma op die plek) kan spelen waar we een schrijnend tekort hebben.

20 juni 2022 om 17:29

@rm:

Rudiger heeft niet vaak als rechtsback gespeeld bij Roma. Als nood misschien een aantal wedstrijden (max 10 a 12x) maar daar voldeed hij niet voldoende. Hij had wel snelheid, maar qua passing liep het niet lekker, technisch ook tekort voor langs de lijn.
Hij heeft ook bij Roma aangegeven dat hij liever niet rechtsback speelt.

Centraal heeft hij zich wel goed ontwikkeld en bij Roma is hij erg gegroeid, echter ben ik (was ik destijds ook al) geen grote fan.

Voor Real natuurlijk wel lekker om een extra ervaren CV erbij te hebben.

20 juni 2022 om 17:44

Gezien het manco bij Real Madrid, denk ik dat Rudiger voor ons een hele goeie rechtsback kan zijn Pango. Als Carvajal uitvalt hebben we Odriozola terug (die niet goed is) en de hard werkende Lucas Vazquez die af en toe goed is daar. Vergeleken daarbij zou Rudiger een verademing zijn als alternatief in nood op RB.

21 juni 2022 om 09:36

@rm:

Dat geloof ik gelijk, ik zeg enkel dat hij bij Roma niet op zijn best was als RB. Hangt wel van het spel af natuurlijk. Als nood is het voor Real wel een oplossing, echter wil je zijn kracht benutten dan speel je hem CV.

20 juni 2022 om 16:25

Volgens mij heeft ie gewoon de laatste stap gezet in zijn ontwikkeling richting de absolute top. Het zat er al heel lang in bij Rudiger en hij heeft ook niet voor niets al zo lang op hoog niveau gespeeld, maar spelen in de tactiek van Tuchel heeft hem dat laatste beetje richting de wereldtop getild.

20 juni 2022 om 17:39

Klopt! Ik denk zelf dat hij bij real een flop wordt … teveel roekeloze loopacties met de bal … te vaak achterin uitgespeeld .. ookal beweren mensen dat hij wereldtop
Is

Ik twijfel of de combinatie Rudiger Miltoa wel goed is. Beide zijn vrij druistig.
Zelf vind ik Rudiger onderschat hij kan prima verdedigen is snel en redelijk opbouwen.
Bij Barca hebben ze geen verdedigers maar alleen opbouwers als verdedigers.
Cristensen en Eric Carcia zijn zo matige verdedigers maar opbouwend super.
Aroujo is de enige Barca verdediger van niveau.

Heerlijk om deze kerel erbij te hebben. Eindelijk een extra optie voor centraal achterin. Met Rüdiger, Alaba, Nacho en Militao zit je wel goed voor komend seizoen. Hij gaat ook iets toevoegen voor in de lucht. Dat was afgelopen seizoen soms niet best. Met name tegen Chelsea was het echt billenknijpen steeds.

20 juni 2022 om 17:48

Defensie zit zo wel gebakken ja. Vooral verbeter je de luchtmacht met Rudiger en ook Tchoua. Heb ik wel gemist. Dat zal nu top zijn. Ben benieuwd wie er nu nog weg gaan voorin, zodat er andere gehaald kunnen worden.

Dat hij fan is van Pepe schept wel wat duidelijkheid.

20 juni 2022 om 16:26

Is wel type pepe zulke spelers heb ik echt gemist bij mijn club dat gemene. Miltao is wat te lief en soft vind ik wel eens hard maar niet zoals een pepe.

Rudiger wel kom in onze mooie witte shirt en het staat je goed. Heelrijk een fysieke beest in de selectie te hebben in het centrum is mooi, want in d elucht en met voorzetten waren wij echt kwetsbaar dat is met komst van Rudiger verholpen. Hala Madrid echt mooi om Rudiger in het maagdelijk wit te mogen aanschouwen.

20 juni 2022 om 17:00

Liep jij Rudiger niet continu af te zeiken wat voor gek het wel niet was etc tijdens de wedstrijden Chelsea - Real in de CL?

20 juni 2022 om 17:12

Je hebt hem liever in je team dan dat je tegen hem speelt, vind het wel wat hebben dat geniale gek fratsen..

20 juni 2022 om 17:50

Exact dat wordt nu sterk verbeterd. Sterk in de lucht, snel en een warrior. En ook met Tchoua wordt dat sterk verbeterd. Prima transfers. Nu nog kijken wat er voorin gaat gebeuren. Wie gaat er weg? Zodat er iemand gehaald kan worden.

20 juni 2022 om 17:56

Tchoua ergens zegt mij dat hij snel een basisplaats gaat veroveren. Backup voor Benzema en als het kan een rechtsbuiten, voor de rest is de selectie stabiel en evenwicht en balans.

Als deze man dezelfde overtredingen blijft maken die bij Chelsea maakte dan gaat hij nog heel wat gele kaarten pakken in Spanje. Ik heb er verder niemand over gehoord maar is een 4 jarig contract voor iemand van 29 niet aan de hoge kant? Hij zal genoeg minuten maken in het nieuwe seizoen maar of er ook een vaste basisplaats inzit voor Rudiger moet ik nog zien.

20 juni 2022 om 16:50

Verdedigers en keepers gaan veel langer mee dan de andere posities. Dus nee een 4-jarig contract is helemaal prima voor hem.

20 juni 2022 om 17:44

Uhm nee, dan is ie nog maar 33j joh. T Silva is 37 j, Pepe 38 j en gewoon basis bij portugal en porto. Ik zie Rudi wel tot zn 35e bij Madrid spelen. Geen probleem.

Rudiger ben ik heel blij mee. Netjes van Perez Je hebt zowel alaba als rudiger transfervrij binnen gehaald .. alaba heeft een geweldig eerste seizoen gehad hopelijk geld dat straks ook voor rudiger .. hoop dat Madrid nog voor een extra centrum spits gaat. Perez was heel duidelijk maar nu Jovic naar fiorentina gaat en mariano duidelijk heeft aangegeven weg te willen moet er sowieso iemand bij. Maryorall mag van mij nog een seizoen verhuurd worden.

Real Madrid is klaar op de markt zeggen ze en Barca zal nog wel wat gaan doen verwacht ik. Christensen en Kessie zijn al 99% procent binnen. Dan wellicht nog Azpilicueta en Alonso en natuurlijk Lewandowski. De voorhoede van Barcelona is minstens gelijkwaardig aan die van Real. Lewandowski en Benzema ontloopt elkaar niets. En een fitte Ansu Fati is van hetzelfde niveau als Vinicius. Op rechts heb je nog Dembele. Dat is toch wel smullen op de flanken. En een middenveld met Kessie, Pedri en Gavi is prachtig als Xavi het aan het draaien krijgt kunnen ze echt kampioen worden.

20 juni 2022 om 17:43

Echt ik begrijp Barca fans niet, zitten ze massaal aan de coke of hoe zit dat ? De hype rondom jeugdige spelers en spelers die gewoon niks laten zien is bizar.
Fati vergelijken met Vini die momenteel top 3 linksbuiten is ter wereld , dit seizoen qua goals en assist alleen Salah boven hem heeft als buitenspeler, La Liga heeft gewonnen en nr.2 is qua topscoorder van de competitie, super belangrijke assist, doelpunten in de CL en vervolgens de winnende maken in de CL en dan ga je dat vergelijken met een speler die nu 1,5 seizoen gewoon letterlijk NIKS heeft laten zien en is geblesseerd + voor zn blessure leuk liet zien dat hij kan voetballen maar ook echt niet iets bijzonders op een constante niveau laten zien ala Haaland of Mbappe. Laat fati maar eerst 1 hele seizoen vol maken en dan kan je kijken waar die staat.

Benz en Lewa zijn gelijkwaardig ben ik met je eens, maar Lewa is nog niet zeker dat hij naar Barca gaat. Dembele gaat echt niet bij Barca blijven dus voor de rechterkant heb je letterlijk niemand. Dus momenteel is de aanval alles behalve gelijkwaardig

20 juni 2022 om 17:48

Dit is niet eens een Barcelona fan, Toensie. Dit is een Liverpool fan die meer op Real Madrid artikelen reageert om zijn bagger over de club uit te smijten dan dat hij op Liverpool artikelen reageert. Maar zeg er maar liever niks van, want dan wordt je reactie gelijk verwijdert en krijg je punten in mindering als Real fan. Rudiger is gewoon een degelijke speler die nog wel eens kon verrassen in zijn nieuwe omgeving.

20 juni 2022 om 18:35

En laat het grootste probleem bij Barcelona de defensie zijn. Maar azpilicueta en Marco alonso gaan dat direct oplossen met hun jonge leeftijd. Ook op de lange termijn doet Barcelona het heel goed als ze die 2 en Lewa halen. Duidelijk en goed beleid waar Real bang van zal worden.

20 juni 2022 om 20:26

Dit is een 'liverpool' fan die meer reageert op Real artikelen en het dan gaat hebben over Barcelona. Deze gast praat veel onzin alleen omdat die Real niet mag. Tja Fati met Vini vergelijken en ik begin al te lachen. Fati mag maar is een tijdje fit blijven en wat gaan presteren.

21 juni 2022 om 12:41

Fati is beter dan vinicius, geluk heeft vinicius dat ie niet geblesseerd is geraakt.
Aan de coke zitten real fans zelf. Pech berekent niet dat ze het niveau niet hebben. fati heeft laten zien dat ie kan scoren en asissten maar dat zijn real fans al snel vergeten.

Beest van een verdediger. Kan me echt niets schelen als mensen zeggen dat die matig in een viermans verdediging. Ik heb hem paar keer gezien bij Duitsland afgelopen wedstrijden in de Nations League, en hij stond gewoon zijn mannetje. Dit is heerlijk, want dat betekent dat Militao en Alaba, ook zijn stinkende best moet doen. Concurrentie op deze manier is moordend achterin en dat is alleen maar lekker.

Succes Antonio.

20 juni 2022 om 17:58

Slecht in een 4-mansverdediging bij Chelsea misschien. Dat is ook niet verwonderlijk als je naast je als wingback het ieder keer moet doen met of een matige Alonso, of een matige Kenedy of een eeuwig geblesseerde Chilwell. En dan heb je als CV naast je ook elke keer weer iemand anders, is het niet Thiago Silva, dan is het die slome slingeraar Cristensen. Dus je speelt steeds met iemand anders naast je, waarbij sommigen er regelmatig een potje van maken, ja dan doet dat je eigen spel geen goed inderdaad.

Haha even een wit voetje halen bij de Real fans met deze uitspraak, slim hoor.

20 juni 2022 om 19:55

Was algemeen bekent dat hij alleen naar Real wilde gaan heeft weinig met wit voetje te maken.

Wil het best wel geloven hoor, maar dan laat je je manager niet gaan meeten met Jordi Cruyff en Yuste.

Perez ‘welkom bij je nieuwe huis gemaand Real Madrid’ en wanneer zijn contract bijna afloopt en hij niet meer wil bijtekenen gaat ie m zwart maken net als bij alle andere sterren Ronaldo Di Maria Ozil etc

20 juni 2022 om 19:30

En als persoon die zeer begaan is met Real Madrid en met de spelers van Real Madrid, zit dat jou heel erg dwars natuurlijk. Dat is heel nobel.

21 juni 2022 om 01:43

@alka. Zwart maken? Ozil wou van Carlo zekerheid mbt een basisplaats nadat isco werd gekocht. Kreeg die niet maar perez wel 50 miljoen van Arsenal. Di Maria kon veel meer verdienen bij united. Perez kreeg 70 miljoen. Ronaldo wou een nieuwe uitdaging. Perez kreeg 113 miljoen. Hij heeft zich nooit negatief uitgelaten over deze 3 die jij opnoemt. Verder doel jij verder op Casillas en Raúl ? Laat nou net beide een top functie bekleden bij real Madrid .

Het schijnt dat Rudiger, met een topsnelheid van 36.7 km/h, de snelste speler is/was van BPL. Dus wssn ook een van de snelste in La Liga. En Militao is natuurlijk ook echt snel. Heerlijk als je deze twee in je team hebt.

Ondanks zijn progressie bij Chelsea, heb ik hem nooit als een topspeler beschouwd want daarvoor vind ik hem niet goed genoeg. Real Madrid heeft er wel goed aan gedaan om hem transfervrij binnen te hengelen. Uiteraard zal hij wel wat tekengeld ontvangen hebben maar Perez is een uitstekend zakenman dus die weet wel wat die doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4277 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. LuninKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3 fans
Verdediger, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren