‘Eerste slachtoffer Pogba-transfer meldt zich vrijwillig bij leiding Juventus'

Maandag, 20 juni 2022 om 14:57Rian Rosendaal • Laatste update: 16:03

Adrien Rabiot heeft aan Juventus laten weten dat hij de club wil verlaten, zo weet L’Equipe. De Franse middenvelder lijkt daarmee voor te sorteren op de gevolgen van de naderende komst van zijn landgenoot Paul Pogba. Manchester United, Chelsea en Newcastle United worden reeds genoemd als geïnteresseerden. Juventus kan deze zomer nog wat aan Rabiot verdienen, daar hij zich in zijn laatste contractjaar bevindt.

Mocht de 27-jarige middenvelder niet zelf op een vertrek aandringen, dan bestaat alsnog de kans dat hij het veld moet ruimen voor de terugkomst van Pogba. Met een slordige 160.000 euro per week behoort Rabiot tot de grootverdieners van Juventus en de gehele Serie A. Hij zou dan ook een mogelijk middel zijn om financiële ruimte te creëren voor het salaris van de middenvelder van Manchester United, die ongeveer hetzelfde bedrag moet gaan opstrijken.

De Fransman van la Vecchia Signora werd in 2015 al in verband gebracht met een transfer naar Engeland. Destijds had hij net zijn contract bij Paris Saint-Germain verlengd, waarna bleek dat hij geen basisplaats zou krijgen in Parijs. Zijn moeder, en zaakwaarnemer, werd woedend en bood de middenvelder aan bij Arsenal. In 2019 verliet hij PSG alsnog, opnieuw na een conflict. Rabiot werd uit de selectie gezet nadat hij bekend maakte ook dit lopende contract niet te verlengen. Nadat de Franse topclub werd uitgeschakeld in de Champions League door Manchester United werd hij gespot in een discotheek, waarna het huwelijk definitief werd verbroken.

Bij Juventus groeide de linkspoot uit tot een vaste waarde in een controlerende rol. Met zes doelpunten en zes assists in drie seizoenen gaat Rabiot niet de geschiedenisboeken in, maar de 129 wedstrijden, waarvan hij driekwart in de basis begon, bewijzen zijn waarde voor de club uit Turijn. Of Juventus is bereid om mee te werken aan een transfer is nog niet bekend. Volgens Transfermarkt.nl kunnen de Italianen om en nabij nog twintig miljoen krijgen voor de speler met een vertrekwens.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door lierposof)

Zou een dramatische aankoop zijn voor United. Met dit soort aankopen (rabiot, Eriksen) ga je niet de aansluiting vinden met de Top4, vooral omdat Arsenal en Spurs waarschijnlijk ook sterk zullen inkopen. Ben bang dat United te lang gaat vasthouden aan Frenkie en 60% van het totale transferbudget aan hem zullen uitgeven. Als je dan bijvoorbeeld nog een Pau Torres haalt is het transferbudget al op. En moet je volgend seizoen met de volgende opstelling spelen: De Gea, Dalot, Varane, Pau Torres, Shaw, Frenkie, Mctominay, Bruno, Sancho, Ronaldo, Rashford.

20 juni 2022 om 15:18

Er staat nergens dat man u geïnteresseerd is. Hij moet ruimte maken voor het salaris van pogba die van man u vandaan komt.

20 juni 2022 om 15:21

Het zou wel des United's zijn om hem binnen te halen. Hopelijk heeft Ten Hag genoeg inspraak om dit tegen te houden.

20 juni 2022 om 15:22

Manchester United, Chelsea en Newcastle United worden reeds genoemd als geïnteresseerden. Bril nodig?

20 juni 2022 om 15:22

“Manchester United, Chelsea en Newcastle United worden reeds genoemd als geïnteresseerden.” Staat dat ze dus wel geïnteresseerd zijn. Is wel een betere middenvelder dan wat er rondloopt bij united. Maar hiermee ga je niet terugkomen bij de top.

20 juni 2022 om 15:37

Hij is zeker niet beter dan Fred en Bruno, maar wel beter dan VD Beek en Mctominay. Zou denk ik geen gekke breedteversterking zijn naast Frenkie, als die komt. United heeft nou eenmaal twee verdedigende middenvelders nodig, nu Matic weg is.

20 juni 2022 om 15:45

Ja blijkbaar wel haha

20 juni 2022 om 16:21

Bruno is toch totaal niet vergelijkbaar met Rabiot? Ik heb het over Fred, vd beek (indien hij niet op 10 staat) en Mctominay. Eveneens was hij beter dan de vertrokken Matic. Ik had duidelijker moeten zijn met wat ik bedoelde. Ik bedoelde natuurlijk de middenvelders in de vergelijkbare posities.

20 juni 2022 om 17:42

United is echt niet in hem geïnteresseerd. Puur namedropping om wat op te pompen.
@Hangover dus jij vind Fred te vergelijken met vd Beek en daarnaast ook nog eens beter? Dat vind ik opvallend.

20 juni 2022 om 20:22

Fred is toch zonder twijfel beter dan VD Beek als je over de afgelopen 2-3 jaar kijkt?

Niet helemaal zelfde types, VD Beek is meer een aanvallende middenvelder, Fred meer een box-to-box speler. Maar kom op, qua niveau is het toch geen vergelijking. Fred zou ook zonder problemen basisspeler zijn bij Chelsea, Liverpool, Arsenal of Spurs (en staat bij Brazilie bv ook boven Fabinho in de pikorde), VD Beek kreeg zichzelf niet de basis ingespeeld bij Everton en wordt zelfs niet geselecteerd voor het zwakste Oranje in 50 jaar.

Natuurlijk was het een klote seizoen bij United en dan ziet het er allemaal wat minder uit, maar dat doet niets af aan de individuele spelerskwaliteiten. Je hebt het omgekeerde ook met ploegen die onverwacht een wonderjaar hebben waar alles lukt, daar ziet dan altijd ook ineens elke modale speler eruit als een wereldtopper, als je op die manier naar spelers gaat kijken word je een soort VI.

20 juni 2022 om 15:37

Pogba zou hetzelfde, zo'n 160.000 euro per week moeten gaan verdienen? Ik hoor Pogba nu al roepen dat het een belediging is, dat ze niets bieden, dat ze hem blijkbaar niet willen hebben .

Voegde werkelijk helemaal niks extra's toe in Turijn. Heeft niet gebracht wat hij zou moeten brengen. De vraag is natuurlijk of dat er uberhaupt in zit bij hem. Ik denk het niet!

20 juni 2022 om 15:23

Beetje nietszeggende voetballer vind ik altijd. Allemaal net niks. Speelt ook ongelofelijk veel bij Frankrijk.

Ik heb veel slechte middenvelders bij Juve gezien, denk aan een Felipe Melo of Christian Poulsen. Maar deze Rabiot kon er ook vrij weinig van, een van de slechtse afgelopen seizoen.

20 juni 2022 om 15:20

Felipe Melo was absoluut geen slechte middenvelder. Misschien bij juve destijds, maar in het algemeen is het een speler die je altijd er bij moet hebben. Dat soort spelers missen we tegenwoordig.

20 juni 2022 om 15:36

Zowel bij Gala als Fiorentina destijds had die goeie jaren

Sterke speler als hij zich fixeert op het verdedigende werk. Hij kan blijven lopen, is nooit geblesseerd, zaagt nooit. Ik denk niet dat Allegri hem kwijt wil maar als hij wil gaan voor een nieuw avontuur, why not. Money is altijd welkom en als ik zie hoe het bestuur nu bezig is heb ik alle vertrouwen in de toekomst. Hopelijk zegt Angel ja want dat zou Kostic kunnen bekostigen. Anders moeten we transfergeld gaan investeren in een ander plan A. De linksback zal waarschijnlijk een budgetvriendelijke oplossing worden aangezien Sandro nog een jaar blijft. Stap per stap, we hebben helaas geen geldkraan.

20 juni 2022 om 15:28

Kan inderdaad een nuttige speler zijn als hij goed gebruikt wordt, maar waarom hij nu weer gelinkt wordt aan allemaal topclubs is mij een raadsel. Zou voor Newcastle een leuke versterking zijn, voor de rest van de genoemde clubs komt hij echt zwaar tekort.

Juve eindelijk met een mooie grote schoonmaak bezig. Morata en Bernardeschi niet verlengd. Demiral al verkocht voor een mooi bedrag en nu Rabiot die weg wilt. Nu moeten ze nog Ramsey Danilo Rugani en Mckennie zien te slijten. Wel raar dat De sciglio verlengd heeft want die kan er ook echt niks van. Benieuwd wie juve allemaal gaat aantrekken. Er zijn veel geruchten maar tot op heden is alleen Pogba een 'done deal'

20 juni 2022 om 15:27

Danilo is een prima speler die ik er graag bij zie blijven. Het is geen hoogvlieger. Maar voert zijn taken goed uit. Goed om erbij te houden.

20 juni 2022 om 15:41

De Sciglio is Italiaans, dan heb je altijd een streepje voor. Was altijd een talent, maar heb Juve te weinig gevolgd om er een goed oordeel over te vellen. Ramsey zou nog een jaar naar Rangers kunnen, scheelt een berg aan salaris, neem aan dat hij fit op het WK wilt verschijnen. Ramsey verdiende toch zon 7,5miljoen?

20 juni 2022 om 16:45

Demiral verkocht voor een veel te laag bedrag, heeft een goed seizoen gehad bij Atalanta. helaas optie tot koop, koopje voor Atalanta. had hm graag bij juve gezien

20 juni 2022 om 18:13

Danilo zie ik graag blijven. Begon niet goed maar heeft zich echt herpakt en geeft altijd alles. Centraal vind ik hem vooral goed. Over de rest ben ik het met hé eens

20 juni 2022 om 19:10

Ja Danilo kan nog als back up maar eigenlijk moet Juve als basisspeler wel een maatje groter hebben. Gaat cuadrado nog verlengen ?

21 juni 2022 om 11:09

Ik hoop van wel, Cuadrado is toch wel een van mijn favoriete spelers. Multi inzetbaar en heeft snelheid en geeft altijd alles.

Nog zo een overschatte speler die al veel te veel topclubs heeft gehad. Blijf me toch verbazen dat zulke matige spelers toch altijd weer bij een topclub terecht komen.

Eigenlijk toch een gevalletje morata aan het worden die Rabiot. Kan alleraardigst voetballen maar je vraagt je toch af wat een echte topclub er in zou moeten zien. Net zoals morata maximaal leuk voor op de bank. Maar dan niet zoals nu voor meer dan 10 miljoen per jaar.

20 juni 2022 om 15:24

Mensen vergelijken zo'n Morata met de Mbappe's en Lewandowski's, en concluderen dat hij er dus niks van kan, en hij zit natuurlijk in de categorie daaronder.

Net zoals deze Rabiot, die zit in de categorie onder De Bruyne, Pogba, Kroos of Kante. Maar er zijn zo'n 10-15 topclubs die allemaal vijf basisniveau middenvelders nodig hebben.

En laten we wel zijn, Rabiot hoort echt wel bij de beste 75 middenvelders van Europa, net zoals Morata wel bij de beste 75 aanvallers van Europa hoort. En dus spelen die bij een topclub.

20 juni 2022 om 15:36

Dat zal niemand ontkennen. Dat er ondertussen al ongeveer 250 miljoen aan transfersommen voor morata betaald is en dat rabiot meer dan 10 miljoen per jaar verdient, zijn echter wel gewoon waanzinnig.

20 juni 2022 om 15:41

Zo gek is dat toch niet? 10m is nou eenmaal ongeveer wat een gemiddelde basisspeler bij een topclub verdient.

20 juni 2022 om 16:02

Hij zou geen basisspeler moeten zijn bij een absolute topclub. Dat is het ding net. Daar draagt hij veel te weinig voor bij.

Mensen zijn vrij negatief over Rabiot maar ik vind m een heel behoorlijke allrounder - tis absoluut geen ballon d'or winnaar ofzo, en het is geen makkelijke jongen, maar technisch goed, prima loopvermogen, goede passer, positioneel/verdedigend slim genoeg, met nog wat groeimogelijkheid als hij de komende jaren wat meer volwassenheid in zijn spel brengt.

Apart, Pogba vond 350k per week “niks”, maar nu zou hij bij Juventus voor de helft daarvan gaan voetballen? Lijkt me vreemd.

20 juni 2022 om 15:27

Italiaanse bedragen zijn netto, Britse zijn bruto.

Dat de beste man zolang bij PSG en Juventus heeft gespeeld verbaasd me. Blinkt nergens in uit, denkt daadwerkelijk een grote meneer te zijn en verdiend veel te veel kijkende naar zijn kwaliteiten.

Nee, hier moet Juventus niet rouwig om zijn.

Middelmatige voetballer met een grote mond.
Dit soort spelers passen wel goed in Duitsland denk ik.

Juventus begint eindelijk aan een schoonmaak daar. Al eerder afscheid genomen van Ramsey, Morata en Bernardeschi. Deze Rabiot kon er ook helemaal niks van. Is zo beperkt aan de bal en heeft niks speciaals. Juventus moet echt het middenveld op orde hebben. Pogba heeft die potentie wel als die weer speelt zoals hij dat eerder deed bij Juve.

kan er niks van, zou niet eens opvallen in de eredivisie.
snel weg ermee en door selecteren

Yesss, Eindelijk! Wacht hier al zo lang op. En dan wil die het nog zelf ook, Fantastisch nieuws dit

Rabiot is een speler die wel iets toevoegt aan elke subtopper maar het is toch niet te vatten dat iemand als hij zowaar een van de grootverdieners is bij een club als Juventus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Lazio00
12.Lecce00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. AllegriUnknown
M. PerinKeeper
T. BarbieriVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

13 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 32 0 5 0
2020/2021 Juventus 34 4 6 1
2019/2020 Juventus 28 1 6 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 14 2 3 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 33 1 2 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren