Götze heeft gewenste transfer te pakken en gaat Champions League in

Dinsdag, 21 juni 2022 om 17:33Tom Rofekamp • Laatste update: 16:45

Mario Götze heeft PSV definitief achter zich gelaten voor Eintracht Frankfurt. De dertigjarige middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen bij de Europa League-winnaar van afgelopen seizoen. Ondanks dat Frankfurt als elfde eindigde in de Bundesliga, bezit de club vanwege de Europese successen tóch een Champions League-ticket, iets waar Götze nadrukkelijk naar op zoek was bij zijn nieuwe werkgever. De Einhovenaren houden aan de transfer vier miljoen euro over.

Sport1 maakte zondagavond al melding van een akkoord tussen Götze en Frankfurt. De Duitse wereldkampioen, die naar verluidt zo'n drie miljoen euro op jaarbasis gaat opstrijken (exclusief bonussen) sprak in de afgelopen dagen in Mallorca uitgebreid met technisch directeur Markus Krösche. Voor de spelmaker ligt een belangrijke rol weggelegd in het elftal van trainer Oliver Glasner, zo legde de bestuurder uit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook het Champions League-ticket van Frankfurt lijkt een belangrijke factor te zijn geweest voor Götze. De club versloeg het Rangers van Giovanni van Bronckhorst afgelopen seizoen in de Europa League-finale (1-1, 5-4 na strafschoppen) en verzekerde zich daarmee van de groepsfase van het toernooi. Götze gaf in maart nog blijk van zijn nog altijd springlevende Champions League-droom. "Ik heb nog steeds voor ogen dat ik de Champions League graag wil winnen. Het liefst ga ik in Italië of Spanje spelen, maar ook de Premier League spreekt mij aan", liet hij in maart optekenen in een interview met Sports Illustrated.

Aanvankelijk leek de 63-voudig international het miljardenbal in te gaan met Benfica, maar een vrijwel zeker lijkende transfer ketste op het laatste moment af. Volgens Record en A Bola vond de Portugese topclub de salariseisen van Götze te gortig. Ook Inter Miami was geïnteresseerd in de diensten van de Duitser, maar voor een overstap naar Amerika vond hij zichzelf nog te jong. Götze had bij PSV nog een contract tot medio 2024, waardoor Frankfurt een afkoopsom van naar verluidt vier miljoen euro betaald. De middenvelder speelde in dienst van de Eindhovenaren in totaal 77 wedstrijden, waarin hij 18 keer scoorde en 19 keer aangever was. Hij won er de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker.

Götze neemt op Instagram uitgebreid afscheid van PSV. "Er zijn zoveel redenen om dank je wel te zeggen! Dank aan de hele club die me hartelijk heeft ontvangen en me vanaf het begin een goed gevoel heeft gegeven. Ik heb in die twee jaar veel plezier in het voetballen gevoeld en jullie hebben me er vaak aan herinnerd waarom ik zo van deze sport houd. Dank aan de ongelooflijke fans! Ik zal nooit vergeten dat ik scoorde voor een volgepakte menigte en we voelden zelfs jullie steun tijdens de coronapandemie met lege stadions."Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Hartstikke leuke speler maar ook een luie speler, sinds dat hij bij PSV zat had ik het idee dat hij telkens bezig was met een andere clubs en PSV als een B-keus zag en puur kwam doordat Schmidt trainer was van PSV, vond hem ook vaak afwezig en nonchalant ogen tijdens wedstrijden als ik zijn PSV periode een cijfer mag geven is het een magere 5,5.

21 juni 2022 om 17:41

Dat valt best mee. Hij heeft bijna alles gespeeld bij PSV en het is niet zo dat hij alleen maar wandelde over het veld. Hij heeft dat altijd een beetje gehad dat hij zo oogde, zelfs voor zijn zware blessure. Als hij in een goed elftal komt wat op hem is afgesteld dan mag hij ook lui zijn. Als hij de geniale balletjes maar kan geven

21 juni 2022 om 17:43

In het hedendaagse voetbal bestaan er geen Gotze's meer of Jamesjes, je moet werken ook al ben je een nummer 10 moet je je verdedigende meters maken en bij Gotze had ik vaak het idee wel de lusten maar niet de lasten en als je vaak aangeeft dat je liever in het buitenland zit en PSV maar als een soort springplank ziet ben je buiten lui zijn ook nog extreem respectloos.

21 juni 2022 om 17:46

Ik heb hem best vaak zien meeverdedigen.. heb je statistieken hierbij qua aantal meters en verdedigende acties e.d.? Volgens mij is dit vooral gebaseerd op gevoel en anderen napraten, als hij bij Ajax had gespeeld had je denk ik een andere mening gehad..

21 juni 2022 om 17:51

Dit heeft niks te maken met Ajax, stel dat Berghuis of Ihatarren volgend seizoen zo erbij lopen als Gotze en net zo nonchalant gaan meeverdedigen verdienen die ook gewoon schop onder hun hol, je moet als nummer 10 gewoon meeverdedigen hoe goed je ook mag zijn, je ziet zelfs bij PSG dat als Messi op '10' staat en verdedigend geen zak uitvoert je je team enorm benadeelt en ziet er ook extreem vervelend uit als je in het stadion zit en je als supporter wel de moeite hebt genomen om 3x over te stappen met je minimumloon en er zo'n vedette maar wat wandelt.

21 juni 2022 om 18:11

Ach joh, veel jonge talenten zien Ajax, PSV en Feyenoord toch ook gewoon als opstap, moet je niet zo zwaar aan tillen.
Daarnaast heeft Götze prima, en veel, ‘vieze meters’ gemaakt. Iedereen die over hem spreekt, spreekt van een absolute prof qua instelling en beleving, dat vind ik wat waardevoller denk ik

21 juni 2022 om 18:15

Volgens mij heb jij Gotze weinig zien spelen want dat wandelen viel echt reuze mee.. blijkbaar heb je geen statistieken die dit kunnen aantonen? En messi mag van mij zoveel wandelen als hij maar wil. Ik ben er meerdere malen voor naar Barcelona gevlogen.. als hij maar die geniale goals en assists geeft, laat anderen maar het vuile werk opknappen...

21 juni 2022 om 18:19

Je zegt het goed jongen talenten maar niet een ervaren jongen als Gotze die de afgelopen jaren geen drol heeft laten zien dan verwacht ik op zijn minst een beetje respect naar PSV en Jan de Jonghe!

21 juni 2022 om 18:27

Nou ik heb het maar even opgezocht:
Statistieken van Eredivisie website, Ik deel het aantal gelopen kilometers door het totaal aantal gespeelde minuten.

Gotze: 138 km in 1086 minuten = 0,127
Berghuis 141 km in 1132 minuten = 0,124

Klaassen bijvoorbeeld zit hier weer iets boven en Gravenbergh iets eronder.
Als je geen PSV wedstrijden kijkt kun je er beter niks over zeggen.

21 juni 2022 om 18:29

Wie is Jan de Jonghe? De terreinknecht?

21 juni 2022 om 18:57

Psv-er! Bedankt voor het opzoeken, wilde net zeggen. Gotze die maakt aardig wat meters indd. Onder Schmidt een beetje lanterfanten zit er niet in

21 juni 2022 om 20:35

Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar vaak was het zo als de verdediging van de tegenstander de bal had, dat Götze degene was die druk ging zetten en Zahavi was degene die verder inzakte. Götze maakte juist heel veel vuile meters dus als er over nonchalant meeverdedigen gepraat wordt dan heb je er echt weinig verstand van of roep je zomaar iets. Over werkethiek echt 0 te klagen, had hem alleen graag iets vaker gevaarlijk in de 16 willen zien.

21 juni 2022 om 21:10

Wat een mafkees ben jij zeg, heeft betere statistieken neergelegd als gemiddelde dan Ziyech... daar gaat het niet over, maar kom svp met juiste onderbouwing....en dan Jan de Jongh. Goed reageren en anders ...sssst

21 juni 2022 om 17:43

Dit gevoel had ik ook ! Dacht de hele tijd dat psv een springplank was.. in principe voor velen! Alleen hij sprak al snel uit dat hij naar het buitenland wou.

21 juni 2022 om 17:51

Dat hij ook te vaak onzichtbaar was ben ik wel met je eens. Maar hem lui noemen sla je volgens mij wel de plank mis. Menig wedstrijd om hem gelet en ik denk dat hij een van de spelers was met de meeste kilometers per wedstrijd. Als hij echter minder speelt zie je hem ook geen overtredingen maken of zich onderscheiden door veel te coachen, hij wordt dan inderdaad wat onzichtbaar. Maar lui en nonchalant kan ik niet inkomen.

21 juni 2022 om 17:55

Ik vind hem wel degelijk lui als je alleen zin hebt in voetballen met bal maar zonder bal vrijwel nutteloos bent heb je er als team zijnde helemaal niks aan, anno 2022 is het belangrijk om zelfs als nummer 10 of spits af en toe je verdedigende taken te doen en wat pressing uit te voeren op je tegenstander en dit ontbrak heel erg bij Gotze, ook is het een slappe zak die amper zijn teamgenoten coacht als het niet loopt en het wel goed lijkt te vinden, van een ervaren Gotze verwacht je toch meer leiderschap want hij liep er letterlijk bij als een pupil.

21 juni 2022 om 18:12

Je blijft volharden in je eigen verhaal, terwijl dat feitelijk onjuist is, kun je ook mee stoppen..

21 juni 2022 om 18:15

Het is gewoon onzin Rihanna, Götze werkte juist hard zonder bal en was belangrijk in de pressing van Schmidt. Coachen deed hij idd niet maar waarom hij dat zou moeten doen is mij niet helemaal duidelijk? 1 of 2 verbale leiders in een elftal is vaak meer dan genoeg.

21 juni 2022 om 18:25

Hij hoeft dat ook niet te doen. Het zit niet in zijn karakter. Bedoel er meer mee te benadrukken dat als hij niet in de wedstrijd zit, hij ook niet opvalt door dat soort zaken, waardoor hij in mijn ogen in sommige potjes inderdaad onzichtbaar was.

21 juni 2022 om 18:26

Maar bij vlagen onwijs van hem genoten en in die vlagen was hij wat mij betreft ook de beste speler in de eredivisie. Maar lang niet constant genoeg om daadwerkelijk de beste te zijn.

21 juni 2022 om 17:57

Dan zit je toch echt mis. Götze zat standaard bij de jongens met de meeste kilometers per wedstrijd, zeker wat betreft high intensity runs. Hij haalde binnen PSV cijfers die de inspanningsfysiologen zelden hadden gezien bij een speler. Dat "Gotze vakantieman" imago is er door een aantal analisten ingebracht en wordt gretig overgenomen maar is niet alleen onjuist, het tegenovergestelde is zelfs waar.

21 juni 2022 om 18:03

Net zoals dat fabeltje dat hij altijd geblesseerd is. Die jongen heeft zowat alles gespeeld dit seizoen

21 juni 2022 om 18:08

Gotze teert gewoon puur op die WK goal en hype, daardoor vind hij telkens weer een goede club net zoals James destijds door die ene goal naar Real mocht en Eder van Portugal die bij zen clubs nooit iets heeft laten zien maar door die goal tegen Frankrijk tot z'n 35e gegarandeerd is van goed verdienen en elk seizoen weer een nieuwe club vinden puur door dat ene goaltje.

21 juni 2022 om 18:11

Het mooie is dat Götze vorig seizoen gewoon 52 wedstrijden gespeeld heeft in alle competities. Zijn er überhaupt andere Eredivisie spelers die dat aantal aangetikt hebben? 😂

21 juni 2022 om 18:14

Op het moment dat mensen Götze een luie speler noemen haak ik echt af. Betekent simpelweg dat ze dit seizoen geen volledige wedstrijd van PSV hebben gekeken want anders kun je dat onmogelijk beamen. Loopt de meeste kilometers van iedereen en heeft er ondanks zijn status geen enkele moeite mee om zichzelf weg te cijferen voor het grotere geheel

21 juni 2022 om 18:14

Maar hij is niet lui Rihanna

21 juni 2022 om 18:42

Waarom blijft Rihanna ontkennen en geloven in zijn eigen verhaal?

Terwijl statistieken anders spreken, en zeker als je PSV volgt

21 juni 2022 om 19:10

@ZiyechRihanna oke dus nu je eerste punt weerlegt is kom je met iets anders? Iets zegt me dat je niet helemaal objectief bent.

21 juni 2022 om 20:19

Niet helemaal objectief ben ? Heb niets tegen PSV en niets tegen Gotze persoonlijk en ook niets tegen Duitsers dus in die hoek hoef je het niet te zoeken, ik geef gewoon puur mijn mening over de wedstrijden die ik heb gezien van PSV en dat zijn er nogal wat.

21 juni 2022 om 20:21

Maar je mening klopt feitelijk niet met de werkelijkheid. Vervolgens zeg je niet: "goh verkeerd gezien". Nee, dan begin je opeens over de WK finale. Dan ben je gewoon dingen aan het zoeken.

21 juni 2022 om 20:34

Maar Fossen, Gotze heeft wel enorm de hype mee door dat doelpunt tegen Argentinië, daardoor komt hij bij bijna elke club binnen als een soort superheld en topper terwijl hij al jaren niet meer de oude was en eigenlijk na Dortmund nooit iets heeft laten zien, ik noem ook bijvoorbeeld Eder die overal binnenkomt als de EK winnaar puur door dat goaltje en er jaar in jaar uit hele commerciële contracten uitsleept puur door dat doelpuntje tegen Frankrijk.

21 juni 2022 om 20:37

Oke dus toegeven dat je net onzin vertelde zit er echt niet in? En welke contracten heeft hij dan allemaal verdiend? Hij heeft na Bayern bij BVB, PSV en nu Eintracht gespeeld. Als je vindt dat hij bij PSV niks heeft laten zien zou ik toch die wedstrijden nog eens nakijken. Maar iets zegt me dat je ook daarin je ongelijk niet gaat toegeven dus veel zin heeft dit niet. Eerst zeg je dat hij lui is, en als iemand reageert dat hij een van de meeste km maakt dan begin je over die WK finale. Zo kan ik ook een discussie voeren.

21 juni 2022 om 18:53

Absoluut geen luie speler. Was de meest actieve speler in het pressen en maakte ook verdedigend genoeg vuile meters. Voetballend in de combinatie ook zeer goed. Groot mispunt is dat hij te vaak onzichtbaar en te weinig beslissend was. Genoten van Gotze maar op 10 zijn we met Veerman beter af, die gaat op die positie veel potten beslissen met zijn goals, assists en steekpasses.

21 juni 2022 om 19:08

Hou toch op. Deze man presteert het om zelf op 40% alsnog een van de betere spelers hier in Nederland te zijn.

Dankje voor alles Mario Gotze, het gaat je goed!

Bedankt voor alles Super Mario, het is je gegund. Ik ga je missen in het rood wit! 🤍❤

Nou ben benieuwd wie PSV als vervanger ziet. Nog geen geruchten gehoord over aanvallende middenvelders. Götze heeft mijn verwachtingen niet helemaal waargemaakt maar liet bij vlagen zien fantastisch te kunnen voetballen.

21 juni 2022 om 17:39

Ze wouden toch die vinicius santos ofzo heet die toch

21 juni 2022 om 17:40

Dacht dat dat meer een verdedigende middenvelder was.

21 juni 2022 om 17:49

Als ik het goed begrepen heb dan speelt Ruud niet met een klassieke nummer 10. Lijkt me dat je dan Souza als verdedigende middenvelder kan opstellen met Sangare als 8 en Veerman in een meer aanvallende rol. Ik denk dat veel middenvelders in de eredivisie dan wel even zullen slikken als ze tegen sangare en Souza moeten spelen. Dat zijn namelijk allebei kerels van 2 bij 2 waar je elk fysiek duel in ieder geval van gaat verliezen.

21 juni 2022 om 18:09Ik verwacht ouderwets PSV voetbal 4-3-3 met de punt naar achter. Controle op het middenveld zoeken zodat je aanvallend goed kan stoten


Veerman in de Pröpper-rol. Sangar㩠op 6 en op 10 een aankoop allicht

Weten we in ieder geval op tijd dat Götze weg is. Kan PSV op tijd een vervanger regelen. Toch wel genoten van 2 jaar Mario in Eindhoven. Het verhaal van de auto bij de snackbar, de wereldpotjes tegen Sociedad thuis en de bekerfinale tegen Ajax. Daarnaast is het een nuchtere gozer en heeft totaal geen sterallures. Hopelijk kan hij van waarde zijn bij Frankfurt.

21 juni 2022 om 17:40

Die vervanger os er al. Veerman. Nu alleen Luuk nog en liefst ook nog een goeie CV en CVM.

21 juni 2022 om 17:44

En nog een spits achter Luuk, lijkt me. Tenzij Fofana klaar zou zijn maar dat geloof ik niet. Die was vorig jaar geloof ik zowat heel het jaar geblesseerd.

21 juni 2022 om 17:50

Er moet echt wel een vervanger voor Götze komen. Maar een linksback als Max weggaat en een spits (een betere dan Luuk) zijn prioriteit.

Mooi dat deze jongen bij heeft gespeeld. Wat een vreselijk makkelijke speler zeg. Alles ging simpel via zijn fout. Had nog iets meer verwacht van hem maar heeft echt zijn waarde gehad. Het ga je goed Mario.

22 juni 2022 om 11:31

Meerderjarig zijn en "oud en wijs genoeg" zijn zijn twee extreem verschillende dingen.
Jij kunt bijvoorbeeld best meerderjarig zijn!

Slechte transfer, gaat echt niet meer het verschil voor je maken daar. Had sowieso wel meer van hem verwacht de afgelopen seizoenen, maar je kan enorm lang teren op een heel speciaal doelpunt.

21 juni 2022 om 17:44

Typische Ajax-fan reactie.. wat had je van hem verwacht dan bij PSV na zijn blessures? Zo'n grote speler komt niet voor niets op die relatief jonge leeftijd naar de eredivisie.. daar was een reden voor en dat is dat hij nooit meer de oude Gotze zou zijn. Je doet net alsof David Silva of Pirlo in hun goede jaren naar PSV waren gegaan en er dan niks van bakten

21 juni 2022 om 17:53

Wat is dat toch voor iets raars om Ajax erbij te betrekken?

Iedere voetbalkenner ziet dat het zo is, of je nou fan van Fortuna, PEC of barca bent

21 juni 2022 om 18:30

Sommige PSVfans doen dat ook bij Ajaxspelers. Alleen zijn er 20x meer Ajaxsupporters hier, dus valt t veel meer op. Toch zit sneren wel een beetje in t AjaxDNA. Deze topic-kop zal denk ik niet door een PSVfan bedacht zijn.

21 juni 2022 om 19:27

Wat is daar typisch Ajax-fan aan? Alsof alle honderdduizenden Ajax fans dezelfde gedachtegang hebben en zich hetzelfde gedragen. Typische reacties zijn dat altijd...

Ik had als romanticus misschien ook nog wel ietsje meer verwacht van Mario Gotze, maar als je reeel kijkt dan was dat niet geheel terecht na zijn eerdere blessures wellicht. Al met al gewoon goede periode (maar niet fenomenaal ofzo) bij PSV achter de rug, waarin hij wel degelijk vaak het verschil maakte met zijn spelintelligentie. Maar zeker geen slechte transfer mijns inziens.

21 juni 2022 om 17:46

Een fitte Götze was na Dortmund nooit naar PSV gekomen, dus wat verwacht je dan? Het laatste halfjaar was hij weer echt op topniveau. Tot slot kost het PSV vrijwel niets angezien hij nog een paar miljoen oplevert en transfervrij binnenkwam

21 juni 2022 om 19:42

Ik noem het ook geen slechte transfer van PSV hè, maar van wie hem aantrekt.

21 juni 2022 om 17:48

Dat had hij al niet meer bij z'n terugkeer in Dortmund. Hij is nu gewoon een uitstekende controleur geworden naar mijn idee. Zijn inzicht in het spel is nog steeds zo goed.

Als 10 kan hij helaas niet meer mee, daar is hij te langzaam voor. Ook bij Frankfurt.

Het ga je goed, Mario. Uiteindelijk was het een hele leuke speler. Maar niet dé dragende speler van PSV. Ik gun hem dan ook die stap en er komt weer een hoop salaris vrij waar we andere grote spelers mee kunnen strikken. Hopelijk, komen er nog wat leuke verrassingen aan de komende weken.

Heb natuurlijk niet heel vaak PSV gekeken, maar op de momenten dat ik het deed altijd gelet op Gotze en toch vaak genoten van de kleine dingen die hem een specialere speler maken dan anderen in de Eredivisie. Eigenlijk precies zoals ik bij van Persie had toen hij nog even bij ons speelde; genieten van de techniek, het inzicht, de passes, etc. Het is jammer dat het - zoals ik ook vaak lees - niet helemaal eruit kwam, maar toch mooi dat iemand als Gotze de Eredivisie weer wat populairder heeft gemaakt.

Prima transfer voor PSV. Wat Frankfurt voor rol voor hem weggelegd heeft, is voor mij nog gissen. Hij mist de snelheid om achter de spitsen te spelen. Wellicht als controleur om de ballen naar voren te spelen, want dat heeft hij bij PSV ook fantastisch gedaan.

Heel erg benieuwd wie de vervanger moet gaan worden bij PSV. Vinicius Souza is een gerucht, maar wellicht komt er een compleet andere speler voor. We gaan het beleven.

21 juni 2022 om 18:50

Ik denk dat Gotze niet 1 op 1 te vervangen is. Psv zal waarschijnlijk voor een 10 gaan die ook wat meer diepgang heeft. Zo'n type ontbrak er vorig seizoen, alhoewel Veerman dat misschien kan worden.

Ook bij PSV kon je zien dat Götze klasse heeft en meer talent dan 90% van de rest van de competitie. Toch heeft hij het niet gebracht uiteindelijk in mijn ogen. Te weinig beslissend geweest, al liet hij het middenveld wel wat beter functioneren door het spel op de juiste momenten te versnellen. Verwacht niet dat zijn carrière nog sprongen gaat maken, wat dat betreft voor PSV ook geen ramp dat hij nu vertrekt.

21 juni 2022 om 18:29

Bij de beste 10% zit hij natuurlijk sowieso. Doel is beste 1 of misschien 2%. Wat dat betreft waarschijnlijk net niet geweest, had bij PSV alleen al Gakpo en Sangaré voor zich. Desondanks wel erg van hem genoten, van zijn branie én zijn harde werk.

21 juni 2022 om 18:48

Het enige nadeel voor hem is misschien dat hij uiteindelijk op statistieken wordt afgerekend, echter was hij in balbezit toch wel de beste bij Psv en ook wel van de eredivisie.

PSV heeft met Veerman al een andere creatieve middenvelder. Zal me benieuwen of Sangaré blijft, want die speelde zich steeds meer in de kijker. Als die gaat, heeft PSV wel een flink gat op het middenveld. Waarschijnlijk wordt Luuk de Jong nog gehaald, en wordt dat talent uit Jong PSV klaargestoomd om ook meters te maken als spits. Daarnaast is de vraag of Gakpo voor hetzelfde pad zal kiezen waarvoor Timber waarschijnlijk heeft gekozen, namelijk minimaal nog een seizoen er aan vast plakken, om zo de kansen op WK deelname niet te verliezen. Voor wat betreft Gakpo, denk ik dat de stap naar het buitenland sowieso nog wat te vroeg komt, want hij heeft in Oranje nog niet kunnen overtuigen. Al was zijn laatste optreden wel hoopgevend. Achterin zal er ook nog wel wat veranderen. Al met al is PSV echt nog niet klaar voor de voorronde(n) groepsfase CL. Dat is het nadeel van maar 1 directe plaats voor de CL. Voor PSV (of Ajax of Feijenoord!) een geluk dat dat volgend seizoen 2 plaatsen zijn. Hoe dan ook, de transferperiode is los. Ook voor de andere clubs...

Bedankt Gotze voor de 2 Mooie Jaren dat je PSV van waarde bent geweest. Heel veel Succes bij Frankfurt en mogen jou wensen uitkomen.👏🏿👏🏿👏🏿

77 wedstrijden, 18 goals, 18 assists. Eens per 2 wedstrijden bij een goal betrokken ongeveer. Maakte de meeste km van alle spelers. Had iets meer een stempel verwacht qua dominantie. Toch relatief vaak anoniem terwijl de kenner dan ook de slimheid gezien zal hebben. Een 7.

Een heerlijke stap en weer terug in de CL en eigen land. Ik ga deze man zeker volgen daar!

Enigzins laffe transfer van deze speler net als die dat vaker in het verleden heeft gedaan. Nu gaat die spelen om de 4e plaats en weer aardig verdienen mede door de lage transfersom die die heeft bedongen. De uitdaging bij PSV is groter qua doelstelling dan bij Eintracht.

De Duitse invasie is weer voorbij. Een mooie voetballer, die Gotze, naar heeft ook weinig potten kunnen breken. Psv of een sponsor is in ieder geval van een zware salarispost af!

Prime Götze was natuurlijk nooit naar Eindhoven gekomen, maar ondanks hij misschien niet meer zo goed is als vroeger, is het nog steeds een geweldige speler met kwaliteiten die ik niet vaak zie ik Nederland. Een meester tussen de linies en in de kleine ruimte, met een touch die andere beter laat spelen. Wijzen naar de doelpunten en assists is heel makkelijk, maar kijken naar hoe de ballen daar komen, welke ruimtes getrokken worden en het “doorvoetballen” blijkt voor de negatievelingen onder ons een stuk moeilijker. Het zal iig een hele grote uitdaging worden om dezelfde kwaliteiten terug te kopen, want we zullen hem zeker gaan missen.

Af en toe van hem genoten. Helaas in mijn ogen net te weinig. Ik ben blij dat PSV er in ieder geval nog wat aan verdient. Ik ben wel benieuwd wie de aanvallende speler op het middenveld wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Eintracht Frankfurt

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

447 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 29 4 4 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

James Rodríguez naar PSV? Telegraaf en ESPN laten gekte losbarsten

Het heeft er alle schijn van dat De Telegraaf afgelopen weekend iets te voorbarig is geweest in zijn nieuwsvoorziening. Het dagblad schreef dat PSV in de zoektocht naar een nieuwe creatieve...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren