Kogel is door de kerk: Ajax breekt contract van Naci Ünüvar met drie jaar open

Maandag, 4 juli 2022 om 22:28Tom Rofekamp • Laatste update: 22:28

Ajax heeft op de officiële clubwebsite de contractverlenging van Naci Ünüvar bevestigd. De Amsterdammers zijn het eens geworden met de aanvaller over een verlenging en opwaardering van zijn oude contract, dat medio 2023 afliep. Ünüvar ligt nu tot 30 juni 2026 vast in de Johan Cruijff ArenA. Het openbreken van Ünüvars contract werd als hoge prioriteit beschouwd door technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, vanwege de vrees dat hij volgend jaar zomer gratis de deur uit zou lopen.

Ondanks dat Ünüvar 'gewoon trainde maandag', voelde het voor het jeugdexponent van de club toch niet als doodnormale dag. "Het was wel iets specialer." Met een uiterst productief seizoen bij Jong Ajax achter de rug is het doel voor komende jaargang bovendien duidelijk. "Minuten maken in Ajax 1. In de voorbereiding moet ik het laten zien en de kansen die er zijn met beide handen aangrijpen. Mijn doel is om bij Ajax te slagen, dat is nooit veranderd."

Ünüvar wordt al jarenlang gezien als een van de grootste talenten van De Toekomst. De negentienjarige aanvaller maakte op een leeftijd van 16 jaar en 223 dagen zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tijdens een bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0 winst). Ünüvar verzilverde vijf minuten voor tijd een strafschop en kroonde zichzelf daarmee tot de jongst scorende debutant van de Amsterdammers ooit. Dat gebeurde in januari 2020; vooralsnog heeft de jongeling de lijn nog niet door kunnen trekken in Ajax 1. In het seizoen 2020/21 speelde Ünüvar geen enkel duel in de hoofdmacht, terwijl zijn rol afgelopen seizoen beperkt bleef tot twee optredens (in totaal 56 minuten) in de TOTO KNVB Beker.

Kampte het Talent van de Toekomst van 2019 begin vorig seizoen nog met een vormdip, groeide hij niet veel later uit tot absolute smaakmaker van Jong Ajax. Ünüvar kende zijn meest productieve seizoen als prof tot dusver met 16 goals en 12 assists in 33 optredens. Desondanks gaf de inmiddels vertrokken Erik ten Hag half maart aan dat hij Ünüvar nog niet rijp achtte voor een vaste plek in Ajax 1. "Naci is op de goede weg, maar hij is nog niet op de weg om voor ons het verschil te maken", zei de oefenmeester destijds. "Dat is zijn mening", reageerde Ünüvar niet veel later. "Mijn voetballende kwaliteiten komen naar voren en ik ben superfit, negentig minuten lang. Het is voor mij wachten op mijn kans en moet nu vooral hard werken bij Jong Ajax en het daar laten zien."

De geboren Zaandammer speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij de overstap maakte van amateurclub OFC. Hij werkte zich moeiteloos door de regionen heen op De Toekomst en zijn talent stond al gauw buiten kijf. Op zijn vijftiende werd Ünüvar al regelmatig bij Ajax Onder 19 gehaald door toenmalig trainer John Heitinga. Tijdens een wedstrijd tegen Barcelona ter ere van de opening van Estadi Johan Cruyff (het tweede stadion van de Catalanen waar onder meer jeugdteams en de damesploeg de wedstrijden afwerken) in de zomer van 2019 stal Ünüvar de show, waarop Spaanse media rapporteerde 'dat Ajax een nieuwe sterspeler in huis had'. In december 2019 speelde de aanvaller zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax; niet veel later was het tijd voor zijn debuut in het eerste.Gerelateerd

Meer sportnieuws

144 reacties (laatste reactie door booya_410)

Leuk! Ik neem aan dat die dit seizoen onder Schreuder toch wel zijn kansen gaat krijgen.

20 juni 2022 om 09:11

Vond het wel apart, schijnt heel goed te zijn in jong ajax. Maar kreeg toch niet zoveel kansen van Ten Hag.

Als hij dit seizoen niet doorbreekt dan gaat het echt niet meer lukken. 19 jaar is nog vrij jong, maar bij Ajax krijg je juist de kans als jonge spelers.

20 juni 2022 om 09:20

Mrknow

Issue was natuurlijk dat Tadic op zijn positie speelt. Die man is superfit en werd zelden gewisseld.

Erik heeft het goed gedaan, alleen zijn wisselbeleid was vaak wel erg slecht.
Heb zelf eerlijk gezegd erg weinig vertrouwen in Schreuder, maar verwacht wel dat hij in ieder geval meer gaat wisselen. Denk ook dat hij Unuvar meer kansen gaat geven.

20 juni 2022 om 12:2219 jaar pas? Nog vrij jong. Voor mij gevoel leek hij over 25 gepasseerd te zijn :

Komt denk ik door dat hij in de jeugd vaak in de picture stond en daar bericht heb over gelezen. Ook werdt zijn naam aantal jaren genoemd om bij de eerste elftal aan te sluiten.

Heb wel een idee wat voor type voetballer hij is maar heb hem nooit zien voetballen.

4 juli 2022 om 22:38

@ Mrkrillin

Eens! In ieder geval goed werk van Huntelaar en Hamstra om het contract van Unuvar te verlengen tot 2026. Vooral afgelopen seizoen liet hij met 16 goals en 13 assists zien dat hij recht had op speelminuten in Ajax1 en nu een contractverlening verdient.

Schreuder zie ik hem wel speelminuten geven inderdaad. Unuvar gaf laatst aan dat hij iig niet verhuurd wilt worden. Hij wilt voor zijn kansen gaan.

4 juli 2022 om 22:42

@Mr Krillin Het schijnt dat onder EtH Schreuder wel een belangrijke rol speelde bij de technische staf en in het elftal. Hopen dat hij de de speelstijl van EtH kan vasthouden. We hebben nog niets gezien en begrijp je voorgevoel. Maar laten we wachten tot de basisspelers er snel weer zijn en zien wat er gebeurt! Unuvar is een leuke speler die ook op 10 kan spelen, hierdoor zou je een leuk koppel kunnen krijgen met Ihattaren (mits fit) gezien de frivole speelstijl van beiden.

20 juni 2022 om 09:26

Ja in de beker tegen een amateurploeg, die jongen kan je beter een jaartje verhuren in de ED

20 juni 2022 om 11:02

Afhankelijk van wat ze met de opvolging van Haller willen. Aangezien Bergwijn niet voor de bank komt en hij op z’n best is op links, zou je Tadic meer als spits kunnen gebruiken. Dan moet je vooral kiezen tussen Unuvar als backup en Daramy verhuren of andersom. Daramy zou met zijn snelheid prima bij Twente passen bijvoorbeeld, terwijl ook Vitesse een opvolger voor de snelle openda zal moeten zoeken

20 juni 2022 om 12:42

Ik denk dat ze bij Ajax eerder Unuvar zouden verhuren die nog nauwelijks ervaring heeft in de Eredivisie dan een Daramy die voor miljoenen gekocht is vorig jaar en al een aantal keren mocht komen opdraven in het eerste van Ajax.

20 juni 2022 om 09:53

Ik zie Naci geen potten breken bij Ajax1. Doet het leuk bij de beloften, maar zie hem geen grote worden..

20 juni 2022 om 11:34

En op basis waarvan precies? Dit is een beetje roepen om het roepen, hij doet het een heel stuk beter dan slechts ''leuk bij de beloften''.

20 juni 2022 om 12:45

Het struikelblok van Unuvar is natuurlijk zijn fysiek. In de Keuken Kampioen Divisie compenseren z'n kwaliteiten het nog vaak, maar in de Eredivisie heb je hooguit drie ploegen van het niveau waarmee je in de KKD kampioen wordt. Het is nog lastig in te schatten hoe Unuvar zich staande zou houden in het eerste van Ajax. Technisch is hij een uitstekende speler, maar op fysiek vlak is het allemaal wel twijfelachtig en z'n lengte helpt daarin niet mee.

4 juli 2022 om 22:43

De enige aantoonbare zwakte van Naci is zijn bouw. Hij moet echt aan zijn fysiek werken, want hij heeft echt nog het postuur van een jongetje. In de CL zou hij ondersteboven gelopen worden. Dus wil hij echt het hoogste niveau halen, zal hij daar echt iets aan moeten doen.

5 juli 2022 om 00:07

Moet best wel beetje grinniken door de vele reacties hier. Naci grootste talent van Ajax kan beter verhuurd worden, gaat het niet redden en zijn fysiek maakt hem ongeschikt. PSV stunt met Xavi Simons, basis plaats en geweldig talent zelfde lengte Naci, zelfde gewicht, zelfde fase als voetballer maar gaat PSV wel versterken. ðã¿ëœâ€š

5 juli 2022 om 00:54

Zie jij Taylor potten breken dan?
Bij jong Ajax is Ünüvar beste man vaak, en niet Taylor. Spelen zelfde competitie waar Ünüvar de betere is, terwijl Taylor wel kansen krijgt bij het eerste

5 juli 2022 om 08:30

Haha precies wat ik dacht Thamike, het is gestoeld op pure hoop en afgunst. Ben overigens heel blij met dit nieuws, hoop dat Schreuder de jeugd wat meer minuten gaat geven!

20 juni 2022 om 12:54

Hele mooie verlenging, die gast dit seizoen zeker de kans krijgen.

Leuke speler maar ben bang dat hij het niet redt bij Ajax. Mist fysieke kracht voor de top. Leuke speler voor Utrecht of Groningen ofzo.

20 juni 2022 om 08:07

Bij die clubs moet je het toch juist meer van je fysiek hebben?

20 juni 2022 om 12:43

Op zich wel maar bij die clubs kan vaak wel een spelverdeler zonder fysiek nog wat onderscheiden. Maar in de CL wordt vaak toch wat meer gevraagd. Of je moet echt een Messi oid zijn dan ben je van uitzonderlijke kwaliteit. En ondanks dat ik Naci een goede speler vind is hij natuurlijk niet van dat niveau

20 juni 2022 om 13:09

Messi is natuurlijk buitencategorie, de beste van allemaal.
Je kunt hem beter vergelijken met Antony, ook een buitenspeler en fysiek klein. En Antony liet zien in de CL dat veel tegenstanders geen vat op hem hadden. En ja, ik weet dat Antony snelheid heeft als wapen, maar toch..

Het feit dat Unuvar nu tot de zomer van 2026 getekend heeft, zegt mij ook dat er gesproken is over speeltijd in Ajax1. Dus zowel Ajax als Unuvar hebben er vertrouwen in.

5 juli 2022 om 11:49

Unuvar is toch geen buitenspeler??????

Hoort gewoon op 10 te spelen.

20 juni 2022 om 08:09

Messi, Xavi enz enz zijn ook allemaal grote gasten he...

20 juni 2022 om 08:13

Koningmeester, dan noem je ook gelijk even namen op zeg…

20 juni 2022 om 08:29

Frenkie en Klaassen zijn ook niet sterk, maar speelden wel onder Ten Hag. Dus ik denk niet dat het fysieke aspect veel uit maakt.

20 juni 2022 om 08:29

Van de Vaart, Sneijder, Ziyech, Dries Mertens, ect… shit zelfs Johan Cruijff en Christiano Ronaldo waren in hun eerste jaren fysiek ver van top.

20 juni 2022 om 08:37

je snapt dat dat uitzonderingen zijn toch? over het algemeen is fatsoenlijk fysiek hebben heel belangrijk in sport

20 juni 2022 om 08:49

Hij is pas 19 niet iedereen heeft brobby lichaam.
Hoeveel spelers zijn fyiek in hun tiener jaren. Man zelfs Depay niet.
Jijzelf waarschijnlijk ook niet.
betrokken bij bijna 30 goals en men twijfelt lol. Dit is met afstand onze beste technische middenvelder. Heerlijk nieuws.

20 juni 2022 om 09:38

Frenkie en Klaassen zijn wel allebei gewoon 1m80 oid. Unuvar is een dwerg.

20 juni 2022 om 09:49

Depay was op z'n 15e al net zo breed als dat ie lang was

20 juni 2022 om 12:14

@lee112,

Persoonlijk vind ik Taylor een stuk verder in zijn ontwikkeling, weliswaar staat deze lager op het veld. Taylor is volledig twee benig en versnelt het spel continu. Als we dan ook nog Ihattaren als meer aanvallende middenvelder hebben zie ik in Unuvar niet de beste techische middenvelder. Eerder plek drie naar mijn mening.

Hij is qua cijfers beslissend, desondanks zijn er relatief veel spelers in Jong welke ik eerder een vaste plek bij Ajax 1 zie veroveren dan Unuvar.

20 juni 2022 om 12:39

@migi, en Klaassen heeft inhoud. Frenkie heeft inhoud en veel snelheid. Bij Naci is zo'n beetje elk fysiek aspect (flink) ondergemiddeld. Dan moet je wel heel, heel veel compenseren.

20 juni 2022 om 12:47

Messi en Xavi zijn/waren dan ook absolute toptalenten en later topspelers. Met die argumentatie kun je de zwakke punten van elke speler goedpraten.

20 juni 2022 om 13:36

En unuvar is ook een absoluut top talent. Er zijn genoeg technisch begaafde en fysiek beperkte spelers die het goed gedaan hebben.

20 juni 2022 om 13:39

Depay niet fysiek op jonge leeftijd? Is altijd al ontzettend sterk geweest…

4 juli 2022 om 23:54

Die Fransman van Marseille.

5 juli 2022 om 00:49

Een middenveld met Taylor, Berghuis en Klaassen kan best complementair zijn. Je hebt echter geen echte breker.. Als Bergwijn en Brobbey nog komen ben ik benieuwd naar de beoogde beste 11. Er is gelukkig een goede mix van talent en ervaring in de groep! Ik verwacht dat Martinez en Antony nog vertrekken, want anders zie ik geen ruimte voor Brobbey of Bergwijn.

Pasveer/Gorter
Klaiber/Regeer-Timber-Blind-Wijndal
Taylor-Berghuis-Klaassen
Antony?/Ihatarren-Brobbey-Tadic

20 juni 2022 om 08:15

In de kkd is het anders behoorlijk fysiek spelen tegen veelal ook oudere gasten/mannen. Hij weet zich daar toch ook aardig staande te houden imo.

20 juni 2022 om 09:14

Met gemiddeld 25,2 jaar had De Graafschap dit seizoen de oudste selectie in de KKD.

20 juni 2022 om 09:52

En dan denkt de gemiddelde KKD-speler 12 seconden langzamer dan Unuvar. Er bestaat geen twijfel over het talent van hem, maar of hij op een hoger niveau het ook met zijn fysiek redt is gewoon een terecht twijfelpuntje.

20 juni 2022 om 12:50

Zo oud is de gemiddelde leeftijd in de KKD tegenwoordig niet meer en het mag dan redelijk fysiek zijn, maar het niveau is een heel stuk lager dan de Eredivisie. Overigens is vooral het rechter rijtje nog fysiek (buiten de beloftenploegen), maar die hebben in relatieve zin een heel beperkt niveau. Dan hoef je niet eens een enigszins groot talent te zijn om te excelleren.

De voorsprong die Unuvar op technisch vlak heeft in de KKD, valt voor een groot gedeelte wel weg in de Eredivisie, waar het niveau gewoon een stuk hoger is. Dan is hij technisch nog steeds wel beter dan menig speler, maar of dat verschil genoeg is om z'n fysieke zwakke punten te compenseren, dat is vooral de vraag.

20 juni 2022 om 13:38

Unuvar is technisch beter dan 90% van de spelers hoor. Als het niet hoger ligt dat percentage.

20 juni 2022 om 08:27

In de Eredivisie kun je makkelijk meedraaien met techniek en snelheid, fysiek is echt niet perse nodig.

20 juni 2022 om 08:27

Over fysiek beginnen en dan clubs als Utrecht en Groningen noemen. Heb je sprietje Ziyech wel eens gezien? Heeft het ook prima gered bij Ajax hoor

20 juni 2022 om 09:38

Ja of kijk naar de armpjes van berghuis. Dat is ook gewoon een botje.

5 juli 2022 om 10:42

Ziyech had z'n fysiek gewoon in orde ook al zie je dat niet aan hem af.

Ziyech vloog gewoon de duels in en won ze ook nog

20 juni 2022 om 08:35

Fysiek is zo'n loos argument tegenwoordig. Kijk alleen al naar Noa Lang van de week. Die gebruikt het als zijn kracht. Het enige wat belangrijk is, is longinhoud. En daar had hij in het begin moeite mee. Vorig seizoen wel echt serieuze stappen gezet. Kan alleen maar zeggen dat hij op de goede weg zit momenteel

20 juni 2022 om 08:41

Dat verschilt per speler hoe snel ze d'r klaar voor zijn. Frenkie kwam ook pas op z'n 20e in de basis

20 juni 2022 om 08:43

Dan noem je 2 clubs die juist op fysiek spelen.. Bovendien, heb je Ziyech gezien? Niet bepaald het toonbeeld van fysieke kracht en die was ook bepalend. Daarbij is Naçi nog jong dus met z’n fysiek kan het nog alle kanten op. En breed zijn betekent niet per definitie dat je sterk bent en als je smaller bent betekent dat niet dat je zwak bent.

20 juni 2022 om 12:56

@drl80 - Ziyech is wel even meer dan 20 centimeter groter dan Unuvar. Natuurlijk hoef je niet per se ontzettend atletisch te zijn, maar bij Unuvar is het wel duidelijk dat er veel moet gebeuren op het fysieke vlak. Maar goed, hoe dan ook is het lastig in te schatten waar die jongen precies staat totdat we hem aan het werk zien in de Eredivisie.

5 juli 2022 om 01:31

Meer dan 20cm?? Unuvar is ongeveer 1.70. En hij groeit nog een jaartje door.

20 juni 2022 om 08:47

Burdy, ik denk ook dat ie te kort komt voor Ajax1.

20 juni 2022 om 09:21

Sir Paul, omdat? Unuvar heeft ontzettend veel talent waarop baseer jij dat hij het niet gaat redden?

20 juni 2022 om 09:20

Dooddoener van de eeuw vind ik dit. Speler heeft geen gespierd lichaam en mist meteen fysieke kracht. Grappig dat een Ziyech en Mahrez zich dan toch prima staande weten te houden.

20 juni 2022 om 09:42

Alweer 1 die aan het papagaaien is zonder dat hij zelf ook maar een minuut heeft zien spelen.

4 juli 2022 om 23:53

Lol heb je Ziyech z’n bouw weleens gezien? En die heeft de hele Eredivisie en CL naar de maan geschoten.

5 juli 2022 om 08:22

En nu bakt hij er vrij weinig van in de PL, dus dat stelt allemaal ook niet al te veel voor.

5 juli 2022 om 10:57

Ja beslissende goals scoren en mensen lanceren is er vrij weinig van bakken? En daarbij gaat dit over Ajax 1 en niet Chelsea. Beetje irrelevant om een hele andere competitie te benoemen vind je niet?

Goeie zet. Zoveel talent moet je nog niet laten gaan. Hoop dat hij komend seizoen echt eens minuten mag maken in Ajax 1. Leuke gozer lijkt het me ook

Klasse, moet ook echt minuten gaan maken in 1 dit seizoen nadat hij vorig jaar een uitstekend seizoen bij jong Ajax heeft gehad. Hopelijk ook snel witte rook betreft Haller/Timber/Bergwijn. Zodat we half juli de selectie al rond hebben voor 90%.

20 juni 2022 om 08:11

Inderdaad ik hoop dat hij zijn kans krijgt! Mocht Antony vertrekken hoop ik dat Bergwijn de directe vervanger is en Brobbey komt ter vervanging van Haller. Ik verwacht niet dat Brobbey 2 keer in de week 90 minuten kan spelen dus als je Tadic vaker in de spits speelt komt er een plekje vrij op links voor Naci, Daramy en misschien van Axel?!

20 juni 2022 om 09:07

Bergwijn Brobbey/Tadic Antony is toch een aanval om van te smullen. Denk dat als Antony nog gaat, er een directe vervanger komt, op rechts is Bergwijn toch minder en je mist dan weer een speler met diepgang

20 juni 2022 om 10:07

De directe vervanger heb je al gehaald in de vorm van Ihatarren! Een voorhoede met: Tadic/daramy/naci/brobbey/bergwijn/ihatarren/bergh... is in mijn opinie meer dan voldoende!

20 juni 2022 om 10:18

Je mist een spits. Tadic is geen spits en Brobby is constant geblesseerd en kan geen 90 minuten spelen en zeker niet continu 2x per week. Brobby is niet je nr 1 spits.

20 juni 2022 om 08:19

Inderdaad een goede set om dit talent langer vast te leggen. Ajax gaat van deze jongen nog veel plezier krijgen denk ik. Laten ze niet vergeten om indien nodig als Unuvar het echt goed gaat doen in Ajax 1 opnieuw zijn contract op tijd weer op te hogen zodat ook hij straks weer voor een appel en een ei de deur uit gaat. Net als Masraoui en Gravenberg.

Ik had eigenlijk gedacht en gehoopt dat Unuvar onder Ten Hag meer speeltijd zou krijgen maar Erik had op het laatst weinig zin in nieuw talent. Dat geeft Schreuder wel de kans om nieuw bloed onder hem te laten vormen. Prachtige speler!

20 juni 2022 om 08:27

Kwam Taylor niet juist op het einde toch nog even de ploeg in geslopen? Lijkt mij ook wel uniek om 2 talenten tegelijk te brengen in een moeizame titelrace.

Ik ben benieuwd of hij de kans echt gaat pakken dit seizoen. Ik hoop dat Mo fit uit de voorbereiding komt en dan wat extra's voorin/aanvallend kan brengen. Misschien heeft Louis deze jongens wel een handje geholpen door Berghuis nog wat naar achteren te schuiven haha

20 juni 2022 om 08:44

Klopt, maar Taylor kwam ook wel deels uit overmacht natuurlijk (blessure van Gravenberch en -in sommige van die laatste duels- een 4-4-2 opstelling vanwege de aanhoudende blessure van Antony).

20 juni 2022 om 08:47

Zoals Mangoloco inderdaad aangeeft, Taylor speelde steeds meer op het einde en kregen spelers als van Gelderen, Regeer (eredivisie debuut) en Salah-Eddine (weliswaar nadat ze kampioen waren) nog minuten. Ook pech dat Axel geblesseerd was anders had hij ook steeds meer gespeeld. Ik had persoonlijk ook gehoopt dat Unuvar minuten had gemaakt in de Eredivisie.

20 juni 2022 om 13:43

Van axel dongen is letterlijk de enige speler van jong ajax die minuten had gemaakt voor de laatste paar wedstrijden en dat waren er 5 in 1 wedstrijd. De enige reden waarom regeer en van gelderen hun debuut maakten was vanwege blessures en eigenlijk geld hetzelfde voor Salah eddine. Nee, ten hag gaf talenten geen kansen. Taylor was ook vanwege blessures en had voor die laatste reeks nog geen 2 wedstrijden aan speelminuten mee mogen doen. Ten hag schoot gewoon enorm tekort in het doorstromen dan talenten.

Het eerste wapenfeit van H2, schitterend nieuws natuurlijk. Het perspectief moet wel goed zijn voor hem dus. Benieuwd of hij gaat aansluiten of wordt verhuurd. Maar dit is al zijn derde contract in 3 jaar tijd, beide partijen hebben er heel veel vertrouwen in. Wat hoop ik dat ie doorbreekt zeg.

Heel goed nieuws en nu vooral hopen dat Schreuder oog heeft voor de jeugd. Naci hoort gewoon speelminuten te krijgen in Ajax 1. Wellicht dat hij dit jaar regelmatig kan invallen, zodat hij richting de basis kan groeien en het Tadic lastig maken.

20 juni 2022 om 08:29

Mag daramy ook nog wat kansen krijgen? Die zit al een jaar te wachten

20 juni 2022 om 09:17

Ik hoop het wel! Als Haller vertrekt naar Dortmund en je haalt Brobbey op dan zou ik Tadic als back-up gebruiken voor in de spits! Op deze manier komt er geregeld een vacature op links vrij en dan kunnen Daramy, van Axel en Naci zich laten zien.

Antony is de absolute nummer 1 op rechts en ik zou Bergwijn alleen halen als Antony vertrekt. Ihattaren kan dan mooi achter Antony plaatsnemen en hopelijk richting een niveau groeien dat hij Antony kan vervangen mocht hij vertrekken! Het schijnt dat Ihattaren in de vakantie heeft doorgetraind en grote kans dat hij fit start aan het seizoen.

Als Martinez vertrekt zou ik er ook voor kiezen om Blind op links centraal te zetten en voor linksback iemand aan te trekken of Nico proberen te behouden.

Verder is de selectie goed in balans, maar mis je verdedigend wel alternatieven als bv Timber ontbreekt.

Pasv/Gorter
Regeer/Rensc
Timber/??
Martin/Blind
Blind/Salah
Alvarez/Tayl
Klaas/Kudus
Berghuis
Antony/Ihata
Brobbey/Tadi
Tadi/Dar/Nac

Hoe ontwikkeld deze jonge zich.
Begin vorig seizoen dachten een hoop ajacieden dat hij wel door zou breken en minuten zou gaan maken maar dat is niet gebeurd.
Is hij goed genoeg?
En moet het dan dit jaar gaan gebeuren?

20 juni 2022 om 08:15

Denk wel dat hij meer minuten zal gaan maken dit jaar inderdaad. Vorig jaar in de tweede seizoenshelft liep het allemaal wat stroef en hield Ten Hag veel vast aan zijn vaste kern maar Unuvar heeft wel een uitstekend seizoen bij Jong gehad. Moet zich nu in de voorbereiding echt gaan laten zien aan Schreuder! Is vorige week 19 geworden dus zijn tijd moet nu een beetje komen, ik ben heel benieuwd naar hem in de ED!

20 juni 2022 om 08:38

Ik moet zeggen ik zit ook altijd te rekenen met leeftijden. De echte talenten maken toch echt al minuten op hun 18/19, zeker als je beseft dat 17 jaar niet meer een uitzondering is. Kijk naar Engeland en Spanje. Maar dan bedenk ik me ook dat bijv voor de serie A nog heel normaal is als je op 22e nog verhuurt wordt zonder minuten bij je eigen club haha. Daar is het redelijk normaal om “pas” op je 22e,23e door te breken. Milan heeft met Capanni een 22 jarige dat nog nooit heeft gedebuteerd voor Milan of een Tsadjout dat over een maand 23 wordt. in Nederland ben je dan al over je houdbaarheidsdatum

20 juni 2022 om 08:53

Klopt wel inderdaad, in Nederland debuteert het gemiddelde grote talent meestal vrij vroeg. Naci heeft officieel zijn debuut ook al wel gemaakt natuurlijk, maar alleen nog in de beker tegen kleine ploegen, dat tel ik even niet mee. Natuurlijk verschilt het ook per speler. Eenvoudig voorbeeldje: Frenkie de Jong, die was ook al ruim een half jaar 19 toen hij debuteerde voor Ajax in de ED. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden van vrij "oude" debutanten die nog een mooie carriere voor de boeg bleken te hebben, maar andersom idem dito uiteraard. Jongens die op hun 16e al debuteerden maar die we enkele jaren later niet meer zagen. Unuvar heeft ook wel de pech dat onze captain op linksbuiten staat, Tadic is al-tijd fit en is super belangrijk voor de ploeg, dat is een moeilijke positie om op door te breken natuurlijk, maar zijn tijd komt wel, daar ben ik van overtuigd!

20 juni 2022 om 09:21

Ik zou Naci ook graag een jaartje bij Vitesse zien! Er is daar voldoende perspectief en die kunnen wel een creatieve speler gebruiken. Je ziet bijvoorbeeld Timber bij Utrecht opbloeien en de top 3 heeft inmiddels interesse.. Twente zou ook een optie zijn, maar die hebben voldoende kwaliteit op de vleugels lopen terwijl Vitesse een behoorlijk jasje uit heeft gedaan!

20 juni 2022 om 13:48

@maurootje je hebt een punt dat talenten in Nederland over het algemeen eerder al speelminuten krijgen, maar bij ajax is dit de laatste jaren veranderd. Er zijn een paar uitzonderingen van fysiek sterkere spelers als de ligt en gravenberch, maar over het algemeen ligt bij ajax die leeftijd nu toch wel op 19+. Ten hag hecht ook veel waarde aan ervaring.

5 juli 2022 om 01:56

Ben zelf net die leeftijd geweest (rond de 18) en dan besef je toch wel hoe ziek jong je dan eigenlijk nog bent. Is niks mis mee om op je 21e nog door te breken. Niet elk lichaam is op zijn 17e al goed genoeg voor senioren voetbal.

20 juni 2022 om 08:18

Heeft zich toch aardig herpakt met 16 goals en 12 assists dit seizoen. fysiek is het niet de sterkste, dat is duidelijk, maar technisch is hij zo sterk. Goede trap, die buitenkant voet passjes van hem zijn echt geweldig.

20 juni 2022 om 08:22

Fysiek is sportschool werk en lichaam goed gebruiken toch?
En als je technisch goed ben kan je vaak uit de duels blijven ook.
Als je 19 bent is het nog jong maar voor de eredivisie moeten denk wel je jaren nu komen.
Is uitlenen een optie met garantie op speeltijd.
Ik ben wel benieuwd naar hem in principe elke ajacied is altijd lovend over hem.

20 juni 2022 om 08:23

Tja er zat een eigenwijze trainer die besloten had om de jeugd te boycotten in zijn laatste jaar. Op de valreep kreeg Taylor nog kansen en pardoes hadden we er een extra selectiespeler bij. Unuvar gaat het sowieso redden zegt mijn gevoel, spelers die bij Jong Ajax presteren doen dat bij Ajax 1 vaak ook gewoon. Een beetje geduld is nodig maar meer ook niet. De stap van jeugd -- kkd is misschien wel groter dan kkd -- eredivisie voor een speler als Unuvar. Hij heeft ook de branie om meteen mee te draaien, Schreuder zal hem wel bij het eerste betrekken normaal gesproken.

En toch heb ik er (nog) geen vertrouwen in dat dit een grote Ajax speler zal worden. Hij is inmiddels 19 en nog niet overtuigend genoeg voor de a- selectie .

20 juni 2022 om 08:25

Frenkie had op zijn 19e ook nauwelijks minuten in het eerste. Die kwam pas op zijn 20e ‘aan de buurt’ nadat hij op zijn 19e was verkozen tot beste speler van de KKD.

Ik hoor denk ik al zo’n 4 jaar op dit forum dat dit een gigantisch talent is, maar vooralsnog niet veel laten zien in Ajax 1. Hij is natuurlijk nog steeds maar 19, maar het moet nu wel onderhand gaan komen. Ben benieuwd! Wellicht uitlenen aan een subtopper anders als hij geen kansen krijgt bij Ajax. Denk dat hij bij Twente echt wel zou spelen en bij Vitesse weet ik het wel zeker.

20 juni 2022 om 08:17

Dat komt omdat hij fysiek gewoon niet zo sterk is, Frenkie maakte ook pas laat zijn debuut.

Unuvar is technisch echt ongelofelijk goed, die gaat sowieso kansen krijgen komend seizoen.

20 juni 2022 om 08:59

Vier jaar geleden was hij net 15 geworden (is namelijk vorige week 19 jaar geworden). Ja, toen was het ook al een van de grootste talenten van De Toekomst, maar alles voor afgelopen seizoen was hij gewoon nog echt een jeugdspeler. Vorig seizoen was hij gewoon de beste man bij Jong Ajax, getuige ook zijn betrokkenheid bij 29 goals in 2530 minuten. Maar inderdaad, nu (lees: aankomend seizoen) moet het langzamerhand ook gaan komen bij Ajax 1. Talent heeft hij maar zat, dat kan iedereen met een TV zien, nu tijd om stappen te zetten bij de hoofdmacht.

20 juni 2022 om 09:25

Vitesse kan wel wat creativiteit gebruiken en lijkt mij ook goed om even elders vlieguren te maken. Tadic is bijna altijd fit en nog steeds onwijs belangrijk. Zou Naci een zich een jaar kunnen ontwikkelen in de eredivisie maakt hij wellicht het jaar daarop kans op een vaste plek in Ajax 1. Tadic is dan weer een jaar ouder en hij is verder in zijn ontwikkeling. Rasmussen zou ook bij Vitesse kunnen spelen, want de spitspositie is ook een zorgekindje in Arnhem.

20 juni 2022 om 09:43

Vrijwel alles is een zorgenkindje momenteel bij ons. Kom maar door met die spelers.

Ik ben Ajacied en hoor deze naam nu al een paar jaar. Maar zijn echte doorbraak heeft hij nog niet gehad. Is het talent wat hem ontbreekt ? Is het zijn fysiek ? Of veel blessures ? Hij is nog steeds pas 19, maar als je op je 16e al je debuut maakt zorgt dat voor hoge verwachtingen.

20 juni 2022 om 13:52

Fysiek. En een minder jaar door corona en het feit dat hij (mede daardoor?) niet goed in zijn vel zat.

Als het echt zo’n groot talent was, zat hij in ieder geval al vast bij de 1e selectie. Hij is 19 jaar, dan zou je er allang bij moeten zitten. Kijk naar Timber, Gravenberch en ga zo maar door.

20 juni 2022 om 08:32

Wat een onzin. Nog even en je moet op je 12e al bij het eerste zitten als je een groot talent bent. Ligt ook aan de concurrentie in het eerste. En hij heeft even een dipje gehad. Mag het? 19 is piepjong

20 juni 2022 om 08:56

"Hij is 19 jaar, dan zou je er allang bij moeten zitten."

Timber kwam ook pas vlak voor zijn 20e bij de selectie en 3 maand voor zijn verjaardag maakte hij zijn debuut..

20 juni 2022 om 12:52

@douwe dabbert, hij maakte net voor Corona zijn basisdebuut in Ajax 1. Toen was hij 18. Daarna werd alle competitie geschrapt dus speelde hij niet meer in dat seizoen.

20 juni 2022 om 21:55

Je hebt gelijk, ik heb het opgezocht (just to be sure 😉 ). Hij is zelfs geblesseerd uitgevallen..

20 juni 2022 om 09:01

Hij is vorige week 19 geworden, draaide afgelopen seizoen op 18-jarige leeftijd een uitstekend seizoen in de KKD. Timber was "al" ouder toen hij uberhaupt bij Ajax 1 kwam... Gravenberch was inderdaad jonger, en zo waren er wel meer in het verleden. Frenkie de Jong bijvoorbeeld was weer ouder, ook zo waren er wel meer in het verleden!

Met zijn huidige leeftijd mag de stap nu dan wel eens gezet gaan worden. Daar waar de naam Taylor op het wedstrijdformulier staat en niet Unuvar zegt volgens mij dat hij in de hierarchie gedaald is of dat hij alleen op de aanvallende positie kan spelen. Dan heb je wel een lichtelijk probleem met Klaassen en/of Berghuis op die plek.

20 juni 2022 om 08:46

Unuvar is ook geen 8, dus die opmerking over Taylor gaat niet op.

20 juni 2022 om 13:54

Volgens mij zegt het vooral dat Taylor fysiek verder is. En ook ouder. Dat vond ten hag vrij belangrijk.

Prima gedaan door Huntelaar en Hamstra. Hopelijk gaat het er ook uit komen bij Naci en gaat hij kansen krijgen. Hij heeft ongelofelijk veel techniek en hopelijk kan hij het nu ook fysiek volhouden.
Ik lees ook veel van mensen die Brobbey graag terugzien. Doe ik ook alleen niet voor bedragen boven de 10 miljoen. Dan mogen ze wat mij betreft ook Rasmussen een kans geven in de voorbereiding. Is ook 19 jaar, fysiek sterk, 1,84 en scoort gemakkelijk. Met de juiste voetballers om hem heen, zie ik die komend seizoen ook graag zijn kansen krijgen en misschien wel doorbreken.

20 juni 2022 om 09:13

Dat gemakkelijk scoren bij Rasmussen vind ik wel tegenvallen hoor, heeft vaak veel kansen nodig, ben wel gecharmeerd van hem. Mag inderdaad een keer een kans krijgen. Vind hem een soort Dolberg qua speelstijl.

20 juni 2022 om 13:20

7 goals in 2300 minuten in de KK divisie is echt heel weinig, dat zou zelfs voor een talentvolle middenvelder weinig zijn. Brobbey zit al op hetzelfde aantal in de Eredivisie met nog geen 400 minuten.

Deze jongen wordt wel heel langzaam gebracht of is hij gewoon niet goed genoeg?

Dit seizoen gewoon telkens laten invallen voor Tadic of Klaassen als het 2-0 of meer staat, rond de 60e minuut.

Is alweer 19 inmiddels. Dan heb ik weinig vertrouwen meer dat er nog grote stappen gemaakt gaan worden. Hij is al 2 seizoenen "kwijt" Hoe is de mentaliteit van deze kerel?
Dat je veel met een bal kunt betekent niet dat de mentaliteit hebt om de absolute top te halen. Ik twijfel...

20 juni 2022 om 13:56

Is hij al 2 seizoenen kwijt? Ik dacht dat hij afgelopen seizoen gewoon bijzonder hoog op het lijstje stond qua doelpunten en assists in de kkd. Net zoals frenkie op zijn leeftijd zeker "kwijt" was omdat hij nog niet in ajax 1 speelde?

"Juweel", en dan nauwelijks gespeeld op 19 jarige leeftijd in het eerste...Dat is dus een redelijk talent. Vermoed dat hij over een jaar of 4 ergens bij een middenmoter in Ned of buitenland op duikt.

Ik heb ergens gelezen dat Unuvar en Kluivert onlangs in Enschede waren gespot. Geen idee of dit waar is. Zijn er mensen op de hoogte van dit gerucht?

Als hij zich zo door blijft ontwikkelen als het afgelopen seizoen dan dat hij minuten maken in het 1e.

20 juni 2022 om 09:47

Met alleen af en toe invallen loopt hij wel vertraging op. Deze speler moet zien dat hij ergens vast aan het spelen komt. En zeker als Bergwijn straks ook nog komt is hij dadelijk met enige pech gewoon 3de keuze. Dat is slecht voor zijn ontwikkeling. En nog een jaar in Jong Ajax is ook niet goed voor hem.

20 juni 2022 om 12:53

Hij weet als geen ander dat de lat bij Ajax verdomd hoog ligt en hij is nog maar 19.

20 juni 2022 om 12:59

Hij is inderdaad jong maar hij krijgt nu wel een periode dat hij moet spelen om beter te worden. Je ziet nu dat het voor talenten steeds moeilijker wordt omdat er continu spelers gekocht worden.

Betrokken bij 28 doelpunten in 33 wedstrijden is niet misselijk als jonge speler. Kwaliteiten om door te breken heeft die wel, maar hij zal fysiek echt nog wat stappen moeten maken.

Goede zet vanuit de jeugd eerst langdurig bijtekenen voordat je een (wezenlijke) rol krijgt binnen het eerste.

bij stukjes over ajax jeugd kijk ik graag naar reacties van wolterx. Volgens mij is hij wel enthousiast over Unuvar en dit is dan dus zo'n speler waar ik het niet met hem eens ben.
Unuvar heeft naast overmatig fysiek malheur een gebrek aan een versnelling, volgens mij moeite om zijn gewicht op peil te houden en als grootste nadeel dat hij voetbalt voor zichzelf.
Dat heb ik jaren geleden al kunnen bekijken in de (volgens mij ) Future Cup waar bijvoorbeeld Sontje Hanssen slechts 1 jaar ouder was maar veel ouder leek omdat die echt in het teambelang speelde.
Unuvar is zo'n speler waarvan ze bij ons in de regio zeggen da's een leuke voor het circustheater in Scheveningen.
En ik heb v.w.b. alles wat ik hier opnoem in de loop van de afgelopen 4 a 5 jaar geen verbetering kunnen waarnemen.
Mijn conclusie is dus: bijna geen kans dat deze jongen het gaat redden bij Ajax.

Tot de winterstop Ajax de kans geven om meer speeltijd en anders koffers pakken en wegwezen.

Leuke speler maar te klein voor het eerste team. En je moet fysiek sterker zijn.

Heerlijke start van de week zo. Er is ook versterking voor Jong Ajax onderweg bleek gisteren, al moeten we nog even een slag om de arm houden. Maar de toekomst ziet er goed uit. Naci gelooft in het plan van de club. Nu nog Timber en Taylor, dat vind ik belangrijker dan inkomende transfers. Mooie start.

4 juli 2022 om 22:34

Verwacht jij dat Ünüvar nog een jaar in Jong-Ajax speelt? Ik heb wel het idee dat hij daar uitgeleerd is en bij het eerste elftal zie ik ook niet gelijk veel kansen op speeltijd.

4 juli 2022 om 22:41

Ik denk dat ie hooguit gaat pendelen tussen 1 en Jong. Maar niet structureel Jong nee, dat podium heeft ie allang kapot gespeeld. Het is tijd voor de volgende stap. Schreuder gaat hopelijk veel meer rouleren dan onder ten hag. En meer kostbare minuten voor de jonkies bij een voorsprong.

Naci zei eerder dat hij een verhuur niet zag zitten, dus of hij moet opeens veranderd zijn van mening of de club wil hem in Ajax 1 zien dit jaar. In combinatie met Ihattaren denk ik dat hij wel eens mooie dingen kan laten zien dit jaar. Hopelijk denkt Schreuder er hetzelfde over.

4 juli 2022 om 22:44

Als Ajax Europees overwintert (wat toch altijd het doel lijkt te zijn), gaan ze straks tegen de 60 wedstrijden spelen. Daarbij worden de wedstrijden ook nog in recordtempo afgewerkt omdat er in december een WK afgewerkt moet worden. Genoeg reden om nu wel met Tadic te rouleren en Ünüvar kansen te geven, lijkt me zo.

4 juli 2022 om 22:45

Ik denk dat hij op iemand anders doelde. Ben echter oprecht op wie.

4 juli 2022 om 23:25

@airbags, tegen de 60 is ook wel een beetje overdreven. Dan moet Ajax en beker finale en CL finale halen. Vorig seizoen zat Ajax op 48 en toen werd beker finale gehaald en overwintering. Met finale CL zou je ook nog maar op 53 zitten.

4 juli 2022 om 23:45

@Primetime
Idd de jaren dat er rond de 60 wedstrijd werden gespeeld had vooral met voorronde CL te maken.

Mooi, dit jaar maar eens wat speeltijd gunnen. Talent heeft hij genoeg, nu zal hij het waar moeten maken. Hier spreekt in ieder geval vertrouwen uit en mocht het helaas toch anders lopen dan kan er gelukkig wel nog een transfersom voor gevraagd worden. Belangrijk jaar voor Ünüvar.

Leuk voor Naci! Nog steeds imo 1 van de grotere talenten van Ajax, zo niet de grootste.

Btw, kan men aub nieuwe artikelen plaatsen. Vind het irritant om allerlei oude reacties te zien.

Ik wacht al jaren op zijn doorbraak!! Laat het dit seizoen nou eens gebeuren....

Als je CL wilt spelen dan is het logisch dat je niet met teveel jeugdspelers kan spelen. Talenten moeten gewoon meer geduld hebben bij ajax. Goede jeugdspelers kan ajax houden tot max 23 jaar dan willen ze door.

Hoop niet nog een jaar in jong ajax , ook niet af en toe spelen.

Gewoon verhuren aan een subtopper. Hij moet een stap gaan maken nu .... de stap naar ajax1 nog te groot in mijn ogen !

Tegen echte verdedigers moet hij het nu gaan laten zien, met alle respect voor de kkd

Geweldig. Volgend jaar wennen aan de eredivisie, het jaar er op een basisplaats veroveren en het jaar daarop knallen, waarna hij transfervrij weg loopt. Kom op zeg, je maakt het jezelf ook moeilijk om te onderhandelen. Geef het grootste talent van de jeugd dan een contract voor 5 jaar, dan heb je zelf wat speling en ruimte om een dikke vergoeding te vragen. Niks geleerd van Mazraoui en Gravenberg.

4 juli 2022 om 23:55

Die jongens hebben zelf ook nog wat te bepalen. 5 jaar tekenen bij Ajax is dom tenzij je Tadic bent die toch nooit meer weg wil.

5 juli 2022 om 01:19

Is misschien juist beter.
Als Unuvar komende 1-2 jaar stappen maakt, kan Ajax hem tijdig weer een beter contract aanbieden. Hoeveel gaat ie nu verdienen?

Hele goede zet. Je leest veel over zijn fysieke tekortkomingen maar Unuvar is wel een buitengewoon vaardige speler. Ik zie het hem wel redden. Contract tot 2026 spreekt ook vertrouwen uit. Blij om te lezen dat dit gelukt is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

4 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren