PSV bevestigt: Mario Götze ontbreekt op training om transfer af te ronden

Maandag, 20 juni 2022 om 14:35Rian Rosendaal • Laatste update: 22:12

Mario Götze lijkt definitief zijn laatste wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld. Sport1 meldde zondagavond al dat de dertigjarige middenvelder tot een akkoord is gekomen met Eintracht Frankfurt en PSV bevestigt een dag later dat hij ontbreekt op de eerste training om de transfer af te ronden. Götze beschikt in Eindhoven over een contract tot medio 2024, maar door een speciale bepaling kan hij PSV voor afloop van zijn verbintenis voor vier miljoen euro verlaten. Naast de Duitser krijgen ook Maxi Romero en Vincent Müller de ruimte om van club te wisselen.

Götze sprak in de afgelopen dagen op Mallorca uitgebreid met technisch directeur Markus Krösche, die de PSV-middenvelder uitlegde wat men in Frankfurt voor ogen heeft komend seizoen. Voor de spelmaker ligt een belangrijke rol weggelegd in het elftal van trainer Oliver Glasner. De raad van commissarissen van de Europa League-winnaar komt maandag bijeen om te praten over het aantrekken van Götze. Mocht er groen licht worden gegeven, dan staat in principe niets een overgang van de PSV'er naar de Bundesliga in de weg.

Wat wellicht ook meespeelt in het besluit van Götze is het feit dat Frankfurt door het winnen van de Europa League in mei volgend seizoen de Champions League ingaat. Hij had ook kunnen kiezen voor het Inter Miami FC van mede-eigenaar David Beckham, maar volgens Sport1 vindt Götze zich te jong voor een Amerikaans avontuur. Het Benfica van trainer Roger Schmidt, die twee jaar samenwerkte met de middenvelder bij PSV, kon naar verluidt niet voldoen aan zijn salariseisen, waardoor de onderhandelingen werden gestaakt.

Het is geen geheim dat Götze dolgraag weer in de Champions League wil spelen, iets dat de ervaren middenvelder eerder al deed bij Borussia Dortmund en Bayern München. "Ik heb nog steeds voor ogen dat ik de Champions League graag wil winnen. Het liefst ga ik in Italië of Spanje spelen, maar ook de Premier League spreekt mij aan", liet hij in maart optekenen in een interview met Sports Illustrated.


Poll

Verstandige keuze van Mario Götze?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door woenselaar)

Het ga je goed Mario

19 juni 2022 om 23:26

Heeft het niet slecht gedaan en ook zeker niet goed als je kijkt naar het salaris. Had meer verwacht, maar het was oké. Prima dat hij weg gaat. Zal een Xavi Simons direct een toegevoegde waarde kunnen zijn voor dit PSV?

19 juni 2022 om 23:39

Ik vraag me af of je dat als PSV zijnde moet willen. Een supertalent dat nog alles te bewijzen heeft. Met het vertrek van Zahavi en Gotze zijn je twee meest ervaren spelers weg en juist ook spelers die een sturende/coachende rol leken te hebben binnen de selectie. PSV heeft denk ik juist behoefte aan een Guardado 2.0, met enorm veel ervaring en rust op het middenveld. Daar zouden jonge honden zoals Veerman en mogelijk Souza bij een vertrek van Sangare zich aan optrekken. Geen idee welke speler daarvoor in aanmerking zou komen maar juist die ervaring in de as is enorm belangrijk.

20 juni 2022 om 00:18

@eindtovenaar10

Tweede seizoen vond ik Gotze een stuk beter spelen dan zijn eerste.
Ergens is het wel jammer dat hij vertrekt. Juist nu PSV hem de kans heeft gegeven om weer fit te worden vertrekt ie. Had het mooi gevonden wanneer Gotze nog een jaartje bleef en PSV helpt om de CL groepsfase te halen. Dan had je een win-winsituatie.

Nu wordt het voor PSV haast onmogelijk om een vergelijkbare speler te vinden voor 4 miljoen. Hoe dan ook; jammer van zijn vertrek. Ook voor de Eredivisie.

20 juni 2022 om 03:01

Ik vond hem meer verstoppertje spelen in 80% van de tijd. Dan dacht je in de 80ste minuut oja die doet ook nog mee. Ik ben er niet rouwig om als die weg is.

20 juni 2022 om 06:46

Misschien een Gudelj (ex Ajax) die nu bij Sevilla speelt..

20 juni 2022 om 09:04

Gudelj speelt meer op positie ‘8’ toch?

20 juni 2022 om 09:55

Heeft het niet heel slecht gedaan, maar ook niet super. Lekker gaan. Ben je van dat kabaal om hem heen af..

Snap niet dat zo een hardwerkende ploeg een speler als gotze wil, lekker laten gaan. Kan je wel een goede vervanger voor vinden hoor.

19 juni 2022 om 23:20

Voor 4 miljoen vind je geen betere als PSV zijnde denk ik.

19 juni 2022 om 23:29

Eriksen is transfervrij 😉

19 juni 2022 om 23:33

@Fossen, Zet je PlayStation eens uit kerel!

19 juni 2022 om 23:43

Haha, laat me dromen 🥲

19 juni 2022 om 23:49

Dat had 99% 2 jaar geleden ook gezegd over Götze. Maar Eriksen lijkt mij wel echt onhaalbaar, zeker omdat hij een speciale band met Ajax heeft.

20 juni 2022 om 00:23

Ik denk dat Eriksen eerder onhaalbaar is omdat die nog ‘gewoon’ in de top van het voetbal kan spelen. Götze was die privilege, zeker na zijn ziekte, kwijt en zocht gewoon een club om weer te ballen. Dat was ook de manier waarop Brentford Eriksen kon halen. Nu zijn de kaarten echter heel anders geschud.

19 juni 2022 om 23:29

Voor vier miljoen een speler met zoveel rust, ervaring en slimmigheidjes terughalen is in de huidige markt een complete utopie dus dat je er een goede vervanger voor kan vinden lijkt me sterk. Ik heb genoten van Gotze in een PSV shirt, altijd een baken van rust en vaak het begin van een aanval. De combinaties tussen rasvoetballers veerman en Gotze ga ik wel missen na deze zomer. Wel ideaal dat gotze al zo snel de beslissing heeft genomen. PSV kan nu verder met flink wat ruimte in het salarisbudget en nog 4 miljoen extra in de kas. Lijkt mij dat komende week nog spijkers met koppen geslagen worden en dat er een nieuwe middenvelder (Souza/Timber/nog een verassing zoals Benitez) gepresenteerd gaat worden. Veerman doorschuiven naar de plek van Gotze en een ander type middenvelder halen voor het spel van RvN.

19 juni 2022 om 23:37

Die speler heb je al in de gelederen met Doan. Die kan prima de rol van gotze invullen samen met Veerman en Sangare! Madueke en Bakayoko kunnen dan strijden voor een plekje op rechts. Gakpo op links en je hebt nog Vertessen, maar wellicht moet hij verhuurd worden?!

19 juni 2022 om 23:45

Sorry hoor, ik zeg het niet graag maar doan mag echt nog niet eens de schoenveters strikken van Gotze. Doan is een perfecte 12de man voor volgend seizoen, multifunctioneel inzetbaar in de aanval, meestal wel minimaal een zesje en een harde werker. Gotze gaf PSV wat extra's, extra kwaliteit, extra rust, meer internationale uitstraling, een speler die wist hoe je moest spelen in grote wedstrijden. Doan komt nog niet eens in de buurt en er zal dus een vervanger voor moeten worden aangetrokken. Wie dat is mag John weten maar Doan is daar te licht voor.

19 juni 2022 om 23:34

Met het vertrek van Zahavi, Götze en Bruma bespaar je zo 6-9 miljoen per jaar. Daar kun je wel een goede vervanger voor aantrekken. Het technisch inzicht en bravoure van Götze gaan we wel missen.

19 juni 2022 om 23:43

Gotze is tot dusver de enige sleutelspeler waar in mijn opinie een vervanger voor is binnen de selectie (Doan). Daarnaast is ook Thomas weg en is er naast een keeper weinig kwaliteit bij gekomen.. PSV start de voorbereiding aanstaande week zonder een spits en dat is wel zorgelijk!

19 juni 2022 om 23:53

Romero en Vinicius zijn er nog. Maar er moet nog wel een spits bij. Misschien wel 2 aangezien Romero op de vertreklijst staat. Thomas gaan we niet missen denk ik.

20 juni 2022 om 00:18

Doan een vervanger voor Götze? Hiermee wordt maar weer eens duidelijk hoe de waarde van Götze wordt onderschat. Oké, misschien hadden we meer van hem verwacht maar wel een speler met absolute klasse die in de Eredivisie op de nummer tien positie nergens rondloopt

20 juni 2022 om 08:34

Vinicius is toch gewoon weer terug naar Benfica, of zit ik er naast?

20 juni 2022 om 08:39

Vinicius is dacht ik voor 2 seizoenen gehuurd. Romero gaat waarschijnlijk naar Racing Club.

20 juni 2022 om 09:07

Dat is volgens mij bij niemand bekend, was inderdaad gehuurd voor 2 seizoenen. Maar of PSV nog een optie heeft, geen idee. Ik denk eerlijk gezegd geen optie aangezien PSV daar tot op heden niks over heeft gezegd. Of ze wachten tot ze vervangers hebben om hem dan alsnog terug te sturen?

Succes Mario bedankt voor je diensten!

Jammer want is zeker een speler die iets toevoegt bij PSV en waar ik van geniet maar vanuit Götze een hele logische stap natuurlijk. In je thuisland bij een club spelen die de Champions League in gaat.

Ik had hem bij Benfica verwacht. Zonde! Met zijn naam alleen al gaf hij de Eredivisie veel meer kleur, af en toe kwam zijn klasse er ook uit maar dat was vaak niet genoeg. Ik had meer verwacht van hem.

Zooo, JdJ moet wel echt aan de bak. Tot op heden nog niks binnen..
Mooie stap voor Mario zelf denk ik. Voor PSV is het al met al ook een aardige deal geworden. Toch genoten van zijn klasse..

19 juni 2022 om 23:21

Die keeper is toch al zo goed als binnen? Verder zal Luuk de Jong ook wel komen binnen een week of 2, Sevilla gaat wel wat water bij de wijn doen.

20 juni 2022 om 06:15

@Messi, denk je echt dat Luuk zoveel water bij de wijn gaat doen qua salaris? PSV zal wel ver willen gaan maar volgens mij verdient hij behoorlijk op dit moment. En wil Barcelona hem niet overnemen als pinch hitter?

20 juni 2022 om 08:36

Als de te betalen transfervergoeding laag is kun je als PSV zijnde overwegen om een wat hoger salaris overeen te komen. Het is maar net hoe graag PSV Luuk terug wilt hebben in Eindhoven. De mogelijkheden zijn er lijkt mij, helemaal als het wellicht lukt een leuk bedrag voor Romero te toucheren. Die loopt anders volgend jaar uit zijn contract.

20 juni 2022 om 14:58

Idd,Luuk wil naar PSV en PSV wil Luuk. Die lijken er wel uit. Onderhandelingen met Sevilla zullen denk ik geen problemen opleveren. Zal wel iets van 4 miljoen plus bonussen worden.

20 juni 2022 om 15:12

20-06-2022 07:14 PSV wil Luuk de Jong zo snel mogelijk naar Eindhoven halen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het grootste struikelblok is op dit moment zijn club Sevilla.

PSV gaat zich versterken met Boy Waterman, werkt aan de komst van OGC Nice-keeper Walter Benítez en hoopt binnenkort ook De Jong te verwelkomen. De 31-jarige spits heeft de Eindhovense club laten weten open te staan voor een terugkeer, aldus het Algemeen Dagblad.

Voordat PSV spijkers met koppen kan slaan, moet technisch directeur John de Jong een akkoord zien te bereiken met Sevilla. De Jong speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Barcelona en overtrof de verwachtingen, waardoor Sevilla geld ruikt. Het Eindhovens Dagblad noemde vorige week al een bedrag van zes miljoen euro als vraagprijs.

20 juni 2022 om 09:12

Marcel en John gaan het wel doen deze zomer, ik voel het.

Al met al niet de sensatie die ik ervan had verwacht/waar ik op had gehoopt. Zeker in zijn tweede seizoen bleven goals en assists gewoon ver achter voor een speler met zoveel kwaliteiten in de Eredivisie. Wel echt super knap van PSV dat ze hem binnen konden halen en nu alsnog aan hem verdienen. PSV heeft gewoon hele goede zaken gedaan zo.

19 juni 2022 om 23:46

Mee eens, maar de technisch directeur mag aan de slag, want de kwalificaties voor CL naderen. Ik had wel vuurwerk verwacht en helaas is dat vooralsnog uitgebleven. Luuk de Jong zou mooi zijn of Weghorst, maar ze moeten snel gaan schakelen!

20 juni 2022 om 07:19

Klopt helemaal. Er zijn veel spelers vertrokken en alleen met deze groep wordt het denk heel erg lastig.

Succes mario 💪🏽😍

Ik zou nog graag keer de champions leaque willen winnen waren zijn woorden laatst ivm een evt overstap.
Nou dat moet dan vanaf de bank op de Playstation Mario!
Maar zonder dollen naar mijn inzien niet echt een stap vooruit en had toch wel een grotere club verwacht maar gaat wel 6 groepsfase CL spelen.

19 juni 2022 om 23:32

CL winnen is niet voor iedereen weggelegd, maar dromen kan altijd. Hij gaat met Frankfurt iig wel CL spelen.

Gelukkig, hij bracht niet wat iedereen had verwacht wat hij zou brengen. Er komt nu veel salaris vrij en 4 miljoen winst beter kan niet.

20 juni 2022 om 09:14

2 jaar salaris was alleen al 6 mil, dus eigenlijk heb je maar voor 2 miljoen Gotze voor 2 jaar binnen gehaald. Dat is wel heel goed.

Werd met een hoop bombarie binnen gehaald maar heb niks gebracht. Onze nummer 10 hij de 5e klasse zondag heeft meer loopvermogen.

19 juni 2022 om 23:34

Jij spoort niet....
Dan heb je geen wedstrijden van PSV gekeken. En er is een reden waarom jullie nr 10 van FC Natte Krant daar speelt en niet bij Psv.
Denk even na joh.....

20 juni 2022 om 15:17

Beetje meer respect richting gotze mag wel.
Hij heeft niks gebracht is regelrechte onzin, dit is precies de rede waarom je teamgenoot nog in de 5e klasse zondag speelt en gotze prof is.

Zie je soon Mario in Augustus .

Trots dat zo speler twee jaar voor PSV heeft gespeeld. Fantastische speler. Ik had er wel meer van verwacht eigenlijk. Vond hem name tegen de kleintjes te vaak afwezig. Desalniettemin wel een prachtige ervaring dat zo speler uit het niets bij PSV binnenkwam. Toch mooi 2 prijsjes gepakt.

Heeft het goed gedaan, maar toch ook weer niet. Eerste seizoen erg veel wedstrijden gemist. Tweede seizoen stukken beter. Je ziet alleen dat Ajax, Feyenoord en AZ op die positie een scorende middenvelder hebben, zeker in de Eredivisie maakt een lopende scorende middenvelder het verschil. Zie bijv. Til, kan echt niet voetballen, maar als je vaak de 16 in komt als dominante partij ga je ook scoren. Ik vind het gebrek aan scorend vermorgen vanaf het middenveld toch een gemis, zeker omdat PSV meer dan eens ook nog aanvallers heeft die een handvol kansen missen. Kortom: ik zou met het overgebleven salaris en transfersom een wat ander type middenvelder aantrekken.

Jammer! Echt een goede voetballen.
Zijn rendement was niet optimaal maar zijn inzicht, balbehandeling en rust was van grote klasse.

Super Mario bedankt voor alles. Mooi dat hij zijn contract afgelopen seizoen nog wilde verlengen, waardoor hij nu niet gratis de deur uitloopt maar de club nog vier miljoen schenkt. Is ook tekenend voor hem. Enorm sympathieke kerel. Voetballend heeft hij volgens sommigen niet aan de verwachting gedaan, maar mensen die de afgelopen twee jaar wekelijks naar PSV hebben gekeken moeten toch echt beter weten. Geweldige speler nog altijd

20 juni 2022 om 00:12

Eens, de verwachtingen richting hem waren altijd (te) hoog, maar hij deed precies wat hij altijd deed. De aanval opzetten namelijk. Zeker zijn waarde gehad!

Snap niet dat ze hem aantrekken, kon in de eredivisie niet bij de top5 middenvelders horen

19 juni 2022 om 23:46

Wat zou jouw top 5 middenvelders zijn? Ben dan oprecht wel benieuwd.

20 juni 2022 om 09:09

Sja, dat is altijd zo'n loze term vind ik. Gooi je dan alle middenvelders op één hoop? Ik zou bijvoorbeeld Sangaré er zeker in zetten. Maar als je kijkt naar Sangaré en Mario Götze, kun je die dan samen in één top-5 zetten? Dat zijn zulke andere type spelers dat het niet echt ergens op slaat om die samen te pakken. Qua aanvallend ingestelde middenvelders zou ik Götze overigens echt nog wel tot de 5 besten in onze competitie rekenen, maar dat lijkt me vrij logisch ook voor een speler van zijn kaliber.

20 juni 2022 om 09:20

Zeker, maar omdat JK-Ajax zo duidelijk aangeeft dat Götze er niet in staat ben ik er wel benieuwd naar. Een 'top 5' is wellicht inderdaad wat lastig omdat je dan op volgorde verschillende types moet selecteren, maar de 5 beste middenvelders van afgelopen seizoen zijn voor mij (willekeurige volgorde): Sangare, Aursnes, Kökcu, Götze en Gravenberch. Waarbij spelers als Zerrouki, Clasie en Q. Timber bijvoorbeeld ook een heel goed seizoen hadden.

20 juni 2022 om 15:01

Kan me wel goed vinden in jouw rijtje inderdaad, aan dat laatste rijtje zou ik Alvarez, Veerman en Berghuis (al speelde die ook nog 10 van zijn 46 duels op rechtsbuiten dit seizoen - maar vond hem met name in de CL ook wel indruk maken op CM en AM dit jaar). Dan heb je wel een selectie van de beste 10 middenvelders van afgelopen jaar denk ik.

20 juni 2022 om 15:06

Ja Alvarez vond ik niet per se opvallend spelen dit seizoen. Zelfde geldt voor Veerman eigenlijk, plus die speelde niet alles basis (als middenvelder). Zelfde geldt voor Berghuis qua positie een beetje. Maar daar komen we precies bij de kern van het probleem zoals je net schetste 😉.

20 juni 2022 om 21:20

Kokcu, Aursnes van Feyenoord, Alvarez en Gravenberch bij Ajax. Ik denk dat berghuis op 10 misschien zelfs meer voor Ajax heeft betekent dan Gotze voor psv. Bij psv vind ik Sangare onmisbaar en heeft Veerman in een half seizoen meer bijgedragen. Gotze kan je beter missen dan alle genoemde namen. Dan zijn er nog jonge talenten die veel meer impact hebben gehad bij hun club dan Gotze heeft gebracht zoals je noemde. Nee ik vind dat Gotze maar karig heeft gepresteerd bij psv. Zou je hem een seizoen gemist hebben en spelen met Doan of Veerman ga je er zeker niet op achteruit.

19 juni 2022 om 23:53

Top 5 wel hoor, hangt ook een beetje af van het type en wie je als middenvelder klasseert.

Ik denk niet dat PSV hier heel veel aan mist. Hij heeft imo niet zijn stempel gedrukt op een cruciale positie. Hij heeft het niet slecht gedaan, maar ook niet bijzonder ofzo

19 juni 2022 om 23:39

Heeft nooit de verwachting ingelost, al met al een teleurstelling, had van te voren hoge verwachtingen omtrent Gotze. het is tegengevallen.

20 juni 2022 om 00:04

Ik had er al niet heel veel van verwacht. Bij Hertha overtuigde hij mij ook al niet echt

20 juni 2022 om 00:25

Nee bij Hertha heb ik Götze ook nog nooit een goede wedstrijd zien spelen inderdaad.

20 juni 2022 om 07:09

@japie, hoeveel wedstrijden speelde hij dan voor Hertha?

20 juni 2022 om 14:52

Dortmund bedoelde ik natuurlijk wijsneus en dan niet in zijn eerste periode toen hij heel goed was, maar in zijn tweede periode

20 juni 2022 om 00:13

Ze hadden beter Ihattaren kunnen houden. Die had zijn stempel wel gedrukt op het spek ware het niet dat Schmidt roet in het eten gooide.

20 juni 2022 om 14:59

Wie weet wel ja. Dat kunnen we constateren bij Ajax straks. Als hij daar flopt, dan zal het niet aan Schmidt hebben gelegen

20 juni 2022 om 15:20

Ihattaren heeft zijn eigen glazen ingegooid en dat hoofdstuk is gewoon dicht en afgesloten.
Iedereen weet inmiddels wel hoe dat allemaal is gegaan, waarom iedere keer op terug komen?

20 juni 2022 om 16:00

Ricotto, daar ben ik het volledig mee eens. Japie blijft echter stug vasthouden dat alles aan Schmidt lag in deze, vandaar mijn sarcastische opmerking.

Te verwachten. Het was geweldig om Götze voor bijna 2 jaar in Eindhoven te zien spelen. Vooral thuis tegen Sociedad en in de bekerfinale tegen Ajax was hij keigoed. Hopelijk haalt PSV Timber als vervanger

19 juni 2022 om 23:33

Timber (zowel Jurrien als Quinten) speelt op een compleet andere positie he?

19 juni 2022 om 23:35

Ja, maar ik zie Veerman doorschuiven naar 10. En dan Quinten Timber centraal op het middenveld. Zo bedoelde ik het eigenlijk

19 juni 2022 om 23:47

Ruud speelt wss niet met 10

19 juni 2022 om 23:51

Ah op die manier, ja dat klinkt logischer. Ook omdat Veerman wat laconiek kan zijn in balbezit, dat kan op 10 wat minder kwaad. Timber is een prima speler maar of hij beter dan Guti is... laat staan Sangare. Dan ga je er wel op achteruit. Wat Boris19 zegt is ook wel relevant natuurlijk. Las ook dat RvN met de punt naar achter wil gaan spelen.

19 juni 2022 om 23:56

Als Ruud met de punt naar achter speelt is het een ander verhaal inderdaad. Sangaré is een zekerheidje als basisspeler. Kun je Veerman en Doan daarvoor zetten. Blijft helaas Guti over maar die zal nog wel genoeg wedstrijden meepakken.

19 juni 2022 om 23:57

Denk wel dat Sangare vertrekt overigens.

20 juni 2022 om 00:01

Ik ook, maar als een club die afkoopsom van 37,5 miljoen neerlegt, kun je daar een goede vervanger van halen

Hij heeft niet gebracht waar ik op hoopte maar hij is (mits in vorm) een van de beste spelers bij PSV. Die CL kan hij nu natuurlijk wel vergeten, bij PSV was die kans een stuk groter

19 juni 2022 om 23:50

Edit Frankfurt gaat de CL spelen die hebben EL gewonnen. Gotze zal te bewonderen zijn in de miljardenbal van het hoofdtoernooi van de CL

Iedereen heeft altijd veel kritiek gehad op Super Mario, maar elke keer in het stadion als ik hem zag spelen zag je echt de klasse. De aanname of het wegdraaien. Ik heb oprecht echt genoten van Mario. Tuurlijk had je andere verwachtingen, maar iedereen wist dat dit niet de Götze van vroeger bij Dortmund zou zijn. Hij heeft zeker wat toegevoegd aan PSV en hopelijk meerdere spelers van naam naar de Eredivisie. Veel respect voor hem gekregen.

Een speler met een grote naam die goed voor de shirt verkoop is.
Maar dat de beste man nog steeds de illusie heeft om de Champions League te winnen lijkt mij wel heel voorbarig.
Teams als Real Madrid, PSG, Man City of zijn oude club Bayern zitten niet meer op een Mario Götze met krasje te wachten.
Die goede start van zijn carrière kon hij nergens meer tonen. Wel leuk dat hij ondanks dat 2 seizoenen als wereldkampioen in de Eredivisie heeft gespeeld. Frankfurt is een mooie club en al helemaal omdat hij daar zijn rentree in de Champions League kan maken, wat met PSV maar niet lukte.

Rasvoetballer die je zelden op de Eredivisievelden ziet. Heb genoten van zijn slimmigheidjes en hoe hij duels kon winnen zonder ze ook maar aan te gaan. Dat zie ik niemand anders in de eredivisie doen. Hoop dat onze jonge garde de ogen goed open heeft gehouden, want er is zoveel wat ze van deze man konden leren. One touch voetbal vind ik zelf het hoogst haalbare, en daar was hij echt de koning in. Jammer dat we niet meer kwaliteit hadden om hem te omringen. Weet niet of Frankfurt dat wel heeft. Maar hij kan echt de katalysator van een team zijn.

Het ga je goed, Mario! Gelukkig nog een seizoen in een vol stadion bij ons gespeeld.

Ben er niet heel rouwig om. Bij vlagen een fantastische voetballer, maar ook vaak genoeg dat hij niet presteert. Er moet natuurlijk wel een goede vervanger gehaald worden. Niet dat ze Doan ofzo daar neer gaan zetten.

Moet toch wel beetje lachen om de reacties zoals “heeft nooit verwachtingen waar gemaakt” dat zijn dezelfde types die 2 jaar terug riepen dat hij eerst maar 10 wedstrijden fit moet blijven. Kan me zelf herinneren dat de verwachtingen juist heel laag waren en dat hij vooral geblesseerd zou zijn. Nu gaat ie weg.. en krijg je weer “ja had er meer van verwacht” opmerkingen 😅

20 juni 2022 om 00:35

Fit blijven in de hoop dat hij welk iets extra kan brengen en constant zou worden, is helaas nooit geworden van wat ik ervan had verwacht zelfs niet toen hij fitter begon te worden...

Nou alsnog Swedberg halen ajb!

Beste keuze van wat er beschikbaar is. CL, Duitsland. Beter dan nu al naar bijvoorbeeld Miami te vertrekken. Plus hij is goed in de gaten te houden vanaf hier! Win win voor de liefhebber.

Ik bleef het zo apart vinden toen hij naar PSV ging gewoon de naam Götze de man die de winnende scoorde voor Duitsland die een lange tijd toch wel de man was bij Dortmund opeens naar PSV. blijft echt een toptransfer van PSV. En natuurlijk een prachtige stap naar Frankfurt.

Dit is wel een domper voor het Nederlandse voetbal hoor.
Denk dat niemand in z’n ploeg een speler zo goed en slim als gotze heeft op dit moment en je kan als psv of Ajax dit soort spelers alleen maar krijgen als zo’n speler perse bij jou wil spelen anders zijn ze onhaalbaar vanwege hun salariseisen en de competitie waarin je speelt. Ik heb het 2 jaar lang als een genot gezien dat deze man in Nederland rondliep de klasse droop er vanaf en dacht dat hij nog wel een jaartje zou blijven daar hij geen kampioen is geworden... jammer maar succes voor Mario in z’n verdere carrière en voor psv de taak om het anders in te vullen.

PSV is beter af zonder hem, als ster naar binnen gehaald maar liet het continue afweten. Als hij er moest staan in belangrijke wedstrijden dan was hij onzichtbaar.

Ik vind het niet erg. Voetbalt makkelijk maar bracht te weinig.

Mensen die zeggen dat hij niks gebracht heeft kijken alleen maar naar cijfers of verwachtten dat hij de Götze is van jaren terug bij Dortmund. Zonder Götze was dit PSV toch echt wel een stuk minder. Hij bracht veel creativiteit en was vaak betrokken bij goals. Misschien niet direct, maar zeker indirect.

In twee seizoenen tijd kwam hij tot achttien treffers en achttien assists in competitieverband. Das ruim 1op de 2 wedstrijden bij een goal betrokken. Buiten dat een slimme speler,technisch goed onderlegd. Wens m alle succes, ook dankbaar dat hij snel een beslissing gemaakt heeft en PSV niet laat twijfelen. Gakpo heeft met vGaal over zn toekomst gesproken. Misschien topicwaardig ipv de 5e keer Haller omhoog pushen. Armzalig beleid.

20 juni 2022 om 08:26

@ Sir Paul , Dat klopt toch niet ? dit jaar had hij maar 4 goals en 4 assists , dan zou hij vorig jaar 14 goals en 14 assists gegeven hebben ??

20 juni 2022 om 08:42

Dan is t over alle competities. Ik heb deze statistieken letterlijk gekopieerd haha. Zal nog s ff controleren. Bedankt voor je correctie.

20 juni 2022 om 08:45

Idd over alle competities in 2 seizoenen. Er is heeft ergens letterlijk gestaan dat t alleen de competitie betrof maar dat klopt dus niet.

Eigenlijk heeft hij toch gewoon gebracht wat er werd verwacht? Vanuit de kant van Gotze wilde hij graag weer plezier krijgen in voetbal en fit(ter) worden. Vanuit de kant van PSV was het een gok, die redelijk uitgevallen is. Voor (letterlijk) hetzelfde geld had je een speler gehad die twee jaar helemaal niet had gespeeld, nu heeft hij zeker in het tweede seizoen best wel wat gebracht.

In het geval van Gotze denk ik ook altijd dat als zijn medespelers bij PSV beter waren geweest hij meer op zou zijn gevallen. Zo vaak heb ik hem mooie passjes zien geven waar niemand op liep.

Denk dat dit de beste stap voor hem is. Hij had aangegeven graag championsleague te willen spelen, bij de subtopper heeft die mooi kans om te laten zien of die het nog in zich heeft. Hoop wel voor hem dat ze een groot deel van het team kunnen behouden en daarnaast nog wat aanwinsten erbij. Ben in ieder geval benieuwd!

Heeft niet gebracht wat iedereen verwachte. Wat ik niet snap is dat hij graag nog de champignons leauge wilt winnen en gaat hij naar deze club? Iedereen die meedoet heeft kans maar ik denk dat hij zichzelf erg overschat.

James Rodriguez polsen als vervanger.

20-06-2022 07:14 PSV wil Luuk de Jong zo snel mogelijk naar Eindhoven halen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het grootste struikelblok is op dit moment zijn club Sevilla.

PSV gaat zich versterken met Boy Waterman, werkt aan de komst van OGC Nice-keeper Walter Benítez en hoopt binnenkort ook De Jong te verwelkomen. De 31-jarige spits heeft de Eindhovense club laten weten open te staan voor een terugkeer, aldus het Algemeen Dagblad.

Voordat PSV spijkers met koppen kan slaan, moet technisch directeur John de Jong een akkoord zien te bereiken met Sevilla. De Jong speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Barcelona en overtrof de verwachtingen, waardoor Sevilla geld ruikt. Het Eindhovens Dagblad noemde vorige week al een bedrag van zes miljoen euro als vraagprijs.

Deze man gaat PSV echt nog flink missen. Er wordt door menigeen geringschattend gedaan over zijn inbreng vanwege zijn statistieken, die niet passen bij de Wereldkampioen waarvoor hij onterecht nog steeds wordt aangezien; die speler komt alleen niet voor PSV voetballen op zijn 27ste. Maar op basis van zijn feilloze techniek, positionering en spelintelligentie is Gotze een van de beste spelers in de Eredivisie gebleken de afgelopen twee jaar. Ben erg benieuwd welke speler ze op het oog hebben om hem op te laten volgen.

Zelf zou ik Igor Gomes (23, Sao Paulo, contract tot maart 2023) overwegen, een creatieve middenvelder die als een van de buitenste twee middenvelders volgens mij uitstekend past bij de manier waarom Ruud van Nistelrooij wil spelen, wat ook voor Cristian Medina (20, Boca Juniors) zou gelden. Maar eerder zou ik er niet raar van opkijken als PSV de interesse in Evander (24, Midtjylland) weer nieuw leven inblaast. In ieder geval heb je in de middenlinie nog wel wat meer aanvallende opties nodig dan wat er nu overblijft.

Logische keuze Frankfurt is echt een goeie team geworden de laatste jaren en misschien spelen ze in het nieuwe seizoen voor het kampioenschap. Niets voor niets winnaar van de Europa League geworden en spelen volgend jaar in de champions league psv daarin tegen nog niet het moet zich kwalificeren dus logische keuze voor Marioooo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren