‘Raphinha is wachten op Barcelona zat en blijft in de Premier League’

Maandag, 20 juni 2022 om 14:42Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:42

Arsenal lijkt momenteel de beste papieren te hebben om Raphinha over te nemen van Leeds United, zo verzekeren onder meer transferexpert Fabrizio Romano en Goal maandag. De Braziliaan leek zondag nog op weg naar Barcelona, maar wil naar verluidt niet meer wachten tot de Catalaanse club over de financiële middelen beschikt om de aankoop te voltooien. Romano gokt op een transfersom tussen de 65 en 75 miljoen euro voor de vleugelspeler die nog tot medio 2024 vastligt op Elland Road en zaakwaarnemer Deco naar verluidt al heeft laten weten definitief voor Arsenal te willen kiezen.

De Noord-Londense club maakte in een eerder stadium al interesse in Raphinha bekend, maar The Mirror bestempelde een mogelijke overgang als de ‘meest gecompliceerde’ transfer van de zomer. Voornaamste reden hiervoor was een persoonlijk akkoord van de Braziliaanse linkspoot met Barça. De Spaanse topploeg staat echter niet te springen om de hoge vraagprijs voor de aanvaller. Daarnaast wacht de club nog op de aanstaande kapitaalinjectie.

Donderdagavond stemden de leden van Barcelona in met de verkoop van 49,9 procent van de licentie- en merchandise-afdeling en 25 procent van de televisierechten. Volgens voorzitter Joan Laporta moet de deal '600 miljoen euro' opleveren voor de club die al enige tijd in financiële nood verkeert. Pas na deze financiële boost kunnen de Spanjaarden denken aan spraakmakende transfers. Die meevaller lijkt inzake Raphinha dus te laat te komen.

Raphinha, die volgens Romano ook heeft gesproken met Chelsea en Tottenham Hotspur, was het afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Leeds United. Dankzij zijn 11 goals en 3 assists in 35 wedstrijden bleven de noorderlingen ternauwernood in de Premier League. De Zuid-Amerikaan werd twee jaar geleden voor liefst twintig miljoen euro overgenomen van Stade Rennes. Dat bedrag zal hij, mits hij deze zomer vertrekt, ongeacht zijn bestemming terugverdienen voor de club.


Poll

Denk jij dat Raphinha bij Arsenal past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

152 reacties (laatste reactie door gunnero)

Arsenal blijft loeren!! Dit zou me toch een versterking zijn voor ons. Hoop dat wij kans maken.

19 juni 2022 om 13:07

Hoop ook eerder dat hij naar arsenal gaat dan naar baca... door al dat gedoe met de financiën is het geen mooie club meer.

19 juni 2022 om 13:10

Ik zie hem liever niet bij Barca, aanvallend zijn er genoeg opties en 55 miljoen is veel geld voor Barca momenteel. Arsenal zou beter passen met Saka en Odegaard.

19 juni 2022 om 13:12

En Barca blijft maar het ene gat met het andere vullen. Lekker je toekomstige inkomsten verpatsen en gebruiken voor transfers. Top beleid!

19 juni 2022 om 13:17

Pazt / Arsenal is hot op de transfermarkt, mooi om te zien. Altijd een club geweest met ontzettend veel potentie maar op een gegeven moment is het stil gevallen. Nu doen ze goede en slimme aankopen en wat er al stond vond ik ook meer dan degelijk

19 juni 2022 om 13:48

Ala we Raphina weten te strikken, dan hebben we alleen nog een spits en een lb nodig. Dan is het dit seizoen een zwer geslaagde transfer window en dat ook nog eens vroeg klaar mee zijn.

19 juni 2022 om 14:30

Centrale middenvelder is ook geen overbodige luxe..

20 juni 2022 om 14:58

De Portugees is al binnen, maar nog 1 extra is idd niet erg

20 juni 2022 om 15:08

Vieira is offensief ingesteld. Iemand op de plek van Xhaka, zoals Tielemans, daar doelt Tilburg op.

20 juni 2022 om 15:24

Tielemans, Isak en Malacia nog? Dat zou wel een zomer zijn waar je u tegen zegt.

20 juni 2022 om 15:33

Als spits zou ik voor Jesus gaan. Weet niet of Malacia goed genoeg is. Wel een mooie club voor hem.

20 juni 2022 om 15:39

Isak hoef ik absoluut niet bij Arsenal te zien.. Malacia zou wel leuk zijn als back up achter Tierney en zou genoeg minuten kunnen maken.. Tielemans, Jesus, Raphina en een back up linksback is een perfecte window.

20 juni 2022 om 15:40

Vieira kan beiden, 1op1 vervanger van Xhaka aangezien we met 2x een 8 spelen. De diepte die ontbreekt als Partey uitvalt baart me meer zorgen, El Neny speelt altijd een 6 maar dat is niet genoeg en Sambi is er denk ik nog niet klaar voor.

Xhaka voor een mooi bedrag nog zien te verkopen en Tielemans toevoegen dan heb je Ode, Vieira en Tielemans voor de 2 posities voor Partey.

20 juni 2022 om 15:49

Ik hoop dat Arteta Torreira weer een kans gaat geven, heeft in het eerste seizoen bij Arsenal en afgelopen seizoen bij Fiorentina echt laten zien dat het een erg goede voetballer is zolang hij vertrouwen krijgt.

20 juni 2022 om 15:53

Als hij mee gaat op tour zal hij zeker die kans krijgen om zich te laten zien idd. Ik was hem al vergeten, goede suggestie.

20 juni 2022 om 17:38

1-jarig contract en wil zelf niet in Engeland blijven.. dat gaat hem denk ik niet worden.

20 juni 2022 om 18:10

Sowieso moet je Sambi niet zien als een CVM. Eerder een type Tielemans die een type Partey naast zich nodig heeft.

Oh Barca heeft hier ook een transfer van 55 mil in de pijpleiding liggen? Je zou haast denken dat ze extreem vermogend zijn op het moment…

Als ze nou slim zijn en net als Real een aantal jaar niks doen en leunen op talent en een paar ervaren krachten, kom je vanzelf in een financieel sterkere positie.

19 juni 2022 om 13:15

Lees het artikel anders gewoon even. Geeft meer duidelijkheid.

19 juni 2022 om 13:25

Ja. Kapitaalinjectie en weigeren dat geld voorlopig op tafel te leggen? We weten allemaal dat het huidige bestuur weinig geeft om de lange termijn. Die smijten die kapitaalinjectie zometeen weg aan transfers. Heeft weinig met artikel lezen te maken maar jaren aan wanbeleid en bizarre beslissingen met geld dat er amper is.

19 juni 2022 om 13:52

@geen heb jij en met jou vele anderen die op deze manier reageren. Hebben jullie je verdiept in wat er de afgelopen jaar is gebeurd sinds hij de president is en waarvoor het geld gebruikt gaat worden om inkomsten te genereren op de lange termijn? Niks uitgeven en besparen werkt niet aangezien ze alleen geld verdienen op dit moment door prestaties dus ze moeten competitief blijven als ze hieruit willen komen en daarnaast willen ze exact doen wat Perez bij Real heeft gedaan maar sommige dingen kosten tijd… Echt bizar deze reacties! Verdiep je even in wat het huidige bestuur allemaal doet en geloof niet alles wat je gelijk ziet en leest mbt 50% salaris verlaging etc. Mensen nemen alles maar klakkeloos over tegenwoordig.

19 juni 2022 om 14:26

Verdiep jij je maar eens knulletje. Barca heeft het zo bond gemaakt, dat een groot deel van de mensen klaar met de club is. Competitief blijven, ja maar ze willen zulke rare transfers doen dat je je afvraagt, zoals geen idd opmerkt, of er uberhaupt wel op de lange termijn wordt gedacht. Lewandowski voor 40-50 miljoen? Dani alves? Azpilicueta? Marcos alonso? 20 jaar lang een grote mond gehad over dat ze de beste opleiding ter wered hebben, laat zien dan ipv dit soort veteranen te halen voor veelste veel geld

19 juni 2022 om 15:10

@elfara Kan je niet op een normale manier praten “jochie”? Ik heb me er aardig in verdiept, je zegt precies wat je in de kranten hebt gelezen en hier op de site voorbij hebt zien komen zonder je ook maar in de korte en lange termijn plannen te verdiepen. Vooral blind staren op wat er in de media komt “jochie” want dat is altijd berust op de waarheid… Jij wil met een elftal vol jeugd spelen haha en als dat niet loopt gaan ze alsnog failliet omdat nogmaals, ze afhankelijk zijn van prestaties “jochie”. Maar inderdaad klinkt inderdaad heel goed wat je zegt……. Dat mensen dat überhaupt nog liken zegt ook voldoende over hun kennis 😂

19 juni 2022 om 15:27

Altijd maar hetzelfde onzinverhaaltje van jou ElFaraon.
Zijn Araujo, Eric Garcia, Nico, Pedri, Gavi, Pablo Torre, Fati, Torres en misschien ook nog Dest, Balde, ...geen spelers voor de lange termijn vanuit een lange termijn visie? Enkele ervaren, goedope (!) krachten toevoegen is dan niet meer dan logisch. Dat deed Laporta in zijn eerste ambt ook met transfers zoals Gio, Sylvinho en Belletti. Dat waren toen ook niet de beste backs ter wereld, maar ze pasten in het gehele plaatje. Creatief rekruteren heet dat, daar heeft dit bestuur meer ervaring en kunde in dan jij hoor.

19 juni 2022 om 15:40

Christensen, Azpilicueta en Kessie zijn alleen geen ‘goedkope’ krachten, en al helemaal geen voorbeeld van creatief rekruteren. En dan gaan we nog niet eens beginnen over Koundé, Bernardo Silva en Lewandowski.

19 juni 2022 om 22:13

@FCVoetbal23 ik zal even mijn mening toelichten.

De reden dat ik zo naar deze situatie kijk heeft ermee te maken omdat Barcelona dit volledig aan zichzelf te danken heeft. Niet aan externe factoren zoals de pandemie of geldschieters die zich volledig terugtrekken. Ze hebben jarenlang bizarre contracten uitgedeeld om Messi een zo goed mogelijk elftal te schenken. Dan wordt alles op Bartomeu geschoven maar inmiddels moge duidelijk zijn dat hij niet de enige was.

Sinds ze in de problemen zitten hebben ze zich er regelmatig geen fluit van aangetrokken en eigenlijk omschrijf je precies waar de issue zit voor velen (ze moeten competitief blijven, dus geld uitgeven, willen ze hieruit komen). Bestrijdt blut zijn met geld uitgeven. Ja slimme keuze!

Barca moet gewoon een pas op de plaats maken, de huidige talenten maximaal benutten en goed verkopen en met een gedeelte daarvan en La Masia langzaam maar zeker uit dit dal klimmen. Alleen op die manier bouw je een elftal op lange termijn en zorg je ervoor dat je financieel gezond wordt.

Zit je zo diep in de problemen dat dat zelfs niet te doen is? Dan heb je het dusdanig verkloot als club zijnde dat je niet in de slachtofferrol moet gaan duiken als je wereldwijd bekritiseerd wordt en elke stap groot wordt uitgemeten.

20 juni 2022 om 15:29

Exact. Met het huidige elftal zullen ze heus wel in de top 4 eindigen in La Liga en misschien de poulefase van de CL overleven. Prijzen winnen is er dan inderdaad even niet bij, misschien de beker of een tijdje meedoen voor het kampioenschap van La Liga.

Het moet gewoon even klaar zijn bij deze club, ze hebben een enorme negatief imago opgebouwd de laatste tijd door alle perikelen. Geef nou eens als bestuur aan dat je pas op de plaats maakt en het met de huidige selectie, aangevuld met talenten, gaat doen.

20 juni 2022 om 21:41

Als die 3 transfervrije spelers geen goedkope versterkingen zijn, dan weet ik het ook niet meer. Hun salarissen vallen ook perfect binnen de nieuwe loonschalen. En die 3 andere spelers zijn voor zover ik weet niet aangekocht. Maar dat zulke transfers ook mogelijk zullen zijn, mits de nodige verkopen + een deel van de kapitaalinjecties, valt niet uit te sluiten. Maar dat is onder voorbehoud en onder voorwaarden, zover is het nog niet.

20 juni 2022 om 21:46

Wat is er precies verkloot dan GeenInspiratie? De regels in La Liga zijn de strengste van Europa en het bestuur onder Laporta houdt zich hier netjes aan. En de oorzaak van deze financiële dip is wel degelijk de pandemie. Bartomeu gaf inderdaad veel te veel uit, maar toen was dat gewoon perfect mogelijk gezien de recordinkomsten. En hij wou minimale winsten realiseren (dus meer kosten maken), om dan minder belastingen te moeten afgeven. Een domme strategie, want je bouwt liever meer reserves en dan betaal je maar hogere belastingen, maar goed hij hield daar een andere visie op na. Maar mocht er geen corona zijn geweest, dan hadden de financiële problemen van nu niet aanwezig geweest.

19 juni 2022 om 13:25

Geenins / Dat is een goed idee wat je daar zegt, maar om heel eerlijk te zijn, Real Madrid had in de jaren voor de plandemic altijd al goed geinvesteerd in een full-squad, terwijl barcelona teerde op 7 of 8 hele goede namen messi. Toen dat eenmaal weg viel zag je pas wat een gatenkaas het eigenlijk was daar. Ze hebben geprobeerd om te bouwen op hun jeugd in die 2 jaar van de plandemic, met Europa League ten gevolg. Ze geloven niet in hun eigen jeugd meer zoals ze dat ooit deden. Ze denken zelfs dat het niet mogelijk meer is om met je eigen jeugd hoog in het Europese voetbal te hangen. Gelukkig laat Ajax nog wel zien dat dat kan

19 juni 2022 om 13:29

InsideRMadrid

Real had het geduld om tijdelijk op de blaren te zitten en plukken daar nu onmiskenbaar de vruchten van door een lange termijn plan. Hiervoor verdienen ze ondanks de vroegere kritiek alle credits voor. Barca blijft maar kopen en huren in de hoop dat ze elk jaar maximaal presteren wat zwaar averechts werkt en zorgt voor 0 vlees op het bot, ondanks die zogenoemde kapitaalinjectie.

Ik ben wat betreft voetbal ontzettend neutraal maar de manier waarop Barca te werk gaat sinds die geweldige jaren is misselijkmakend.

19 juni 2022 om 15:26

De plandemic? Wat fijn dat het me totaal niet verrast dat jij ook zo'n wappo bent.

19 juni 2022 om 15:39

Dat volwassen mensen het woord wappie gebruiken is toch te triest voor woorden. Een ieder heeft toch recht op zijn/haar mening zonder op deze manier aangesproken te worden? Alsof “bepaalde” mensen beter zijn dan een ander? Enige wappies in ons land, leiden ons land en maken er een puinhoop van.

19 juni 2022 om 18:34

Consy is dan ook totaal doorgeslagen op dat vlak geen aandacht aan schenken..

19 juni 2022 om 18:48

Hahaha Consy je bent echt triest bezig. Ik ben het op het gebied van corona en die zogeheten plandemic totaal niet eens met Insidermadrid, maar iedereen heeft recht op een mening. Als hij dat denkt, dan zij het zo. Mensen die het woord wappie gebruiken vind ik veel triester dan denken dat corona een vooropgezet plan is.

19 juni 2022 om 20:32

Vinden we dat echt? Vinden we het echt erger dat we makkelijk te manipuleren individuen zo gaan benoemen dan individuen die gewoon gevaarlijke complottheorieën liggen te verspreiden. Want concepten zoals de “plandemic” zijn weldegelijk gevaarlijk.

19 juni 2022 om 20:41

Kan niet wachten tot het weer op gaat laaien, allemaal weer de verdoemenis in en op vz onze hartjes luchten.

20 juni 2022 om 15:11

Het is geen mening, het is simpelweg bewust desinformatie de wereld in slingeren. Zoals Lierse al zegt, vrij gevaarlijk. Het is gewoon een wappo, een treurige wappo.

20 juni 2022 om 15:33

En jij bent de grootste kneusjes op dit forum. Met je grote bek.

20 juni 2022 om 17:58

@geen inspiratie, bij Barca hebben ze momenteel door de grootheidswaan een gebrek aan, of beter gezegd geen inspiratie.
Dit is ook wel begrijpelijk, ze zijn simpelweg slachtoffer geworden van hun eigen succes. Hoofd in de wolken en denken dat het allemaal vanzelf komt. Eigen schuld maar zeker te begrijpen, het valt ook niet mee na die geweldige jaren met die heerlijke spelers.
Real heeft het nu goed gedaan, maar Perez is net zo’n kamilazepiloot als het moet. Kan zo weer anders zijn daar. Ben het er ook niet mee eens dat Real het geduld had op de blaren te zitten. Hadden een selectie vol met grootverdieners en moesten gewoon hun stadion verbouwen. Mijn punt is, die voorzitters zijn zo ijdel dat ze in staat zijn ver over de grens te gaan.

Denk dat zowat iedereen in de voetbalwereld wel een beetje klaar is met Barca.. Bijna failliet, meer dan 1 miljard in de schuld, spelers amper betalen en chanteren om salaris in te leveren maar wel aan transfers van 50+ miljoen gelinkt worden en erger dan dat zelfs al zoveel uitgegeven aan een enkele speler afgelopen winter. Ipv even pas op de plaats maken je kont verkopen en niet eens gaten dichten maar gelijk weer dik spenderen. Voetbal is echt dood als dit allemaal zo kan..

19 juni 2022 om 13:11

Kun je aantonen dat Barca meer dan 1 miljard schuld heeft? Ik las laats 500 miljoen.. ik weet niet wat de waarheid is maar ik heb het gevoel dat mensen hier zomaar strooien met bedragen...

19 juni 2022 om 13:17

De meeste praten elkaar inderdaad alleen maar na, lezen zich ook niet in in de nieuwe gesloten deals van Barca etc. Bashen op Barca is cool voor de meeste tho

19 juni 2022 om 13:20

Zilver / Dat het defqon 1 is bij barcelona lijkt me wel duidelijk, dat kan iedereen zien. Ze hebben misschien wel mogelijkheden om te kopen maar ze moeten heel precies met hun beslissingen omgaan, daarom duurt dit zo lang. Kopen ze Raphinha, dan denk ik dat Lewa weer niet kan komen, omgekeerd het zelfde. En uiteindelijk moeten ze ook gewoon verkopen, daarom stagneert dit alles zo. Ze willen niet nu al in juni een beslissing maken. Hoe dichter je bij de transfer deadline komt, des te paniekeriger worden alle clubs met wie je onderhandeld en zij zien dit als iets positief. Real Madrid zat er bijvoorbeeld meteen bovenop met Tchouameni, niet alleen omdat er budget ruimte was, maar ook om andere clubs voor te blijven

19 juni 2022 om 13:24

Niet cool, is gewoon leedvermaak. De grote bek komt als een boemerang terug en velen, incluis mezelf, vinden dat wel geinig ja

19 juni 2022 om 13:42

@lion google ‘zegt’ dat Barca (eind 2021) een schuld van 1.3 miljard had en real zo’n 550 miljoen schuld.

19 juni 2022 om 14:00

“De nieuwe deals van Barca”. Ja je club verkopen aan externe partijen en zo op lange termijn enorm veel inkomsten mislopen. Moeten we daar dan zo lovend over zijn? Overigens is die 1 miljard een bedrag wat veelvuldig voorbij komt maar ik moet je gelijk geven, ik heb het niet gecheckt. Mocht ik ernaast zitten dan heb je volledig gelijk en zal ik dat deel van m’n reactie eruit halen!

19 juni 2022 om 14:16

@tilburg weet jij wat de plannen op lange termijn zijn van het huidige bestuur? Of er bepaalde terugkoop clausules etc zitten in de verkoop van faciliteiten? Weet jij wat wel en wat niet waar is wat er in de media komt?

Want iedereen praat hier elkaar maar een beetje na zonder te weten wat nu wel waar is of niet en zonder zich te verdiepen in de plannen van de club. Men verwacht dat ze nu niks uit gaan geven en alleen maar gaan besparen zodat ze op deze manier failliet gaan aangezien ze afhankelijk zijn van prestaties. Men geeft af op huidige bestuur maar ze hebben weinig andere keuzes, kiezen tussen twee kwaden…

19 juni 2022 om 14:17

Die nieuwe deals zijn een financiële strop voor barca en puur alleen gericht om nu transfers te kunnen doen. Maar 25% televisie geld over 25 jaar is al veel meer waard dan die 600 miljoen laten we het dan maar niet over die andere 49.9% rechten hebben.

19 juni 2022 om 14:19

@MantittyAls ik jou was zou ik zorgen maken, want mocht het helemaal mis gaan voor Barcelona en mochten ze in positie zijn dat ze de club moeten verkopen. Dan zie ik de eigenaren van City de club zo snel mogelijk verkopen om Barcelona te kunnen kopen. Ik bedoel origineel blijft origineel. De sjieke van City hebben alles aangedaan om Barcalona na te bootsen qua filosofie en spelstyl. Ze hebben zelfs oude bestuur leden en de oude trainer van Barcelona In dienst. Straks blijft niks meer over van City en wordt je fan van Barcelona.

19 juni 2022 om 14:27

Daarnaast gaan ze exact hetzelfde doen als Real om meer inkomsten te genereren en zit er naar alle waarschijnlijkheid een terugloop clause in de deal :-). Gezond op de korte termijn met een plan voor de lange…

19 juni 2022 om 14:32

FCvoetbal, ja dat is lekker makkelijk zo redeneren. De media geeft informatie en die moeten we maar niet geloven omdat wij niet het whatsapp nummer hebben van Laporta? Lekker recht praten wat krom is, de plannen die Barca nu heeft zijn toch gewoon weergegeven in de media? En weet jij wel wat er op lange termijn aan inkomsten wordt misgelopen dan voor dje 600 miljoen. Denk je dat partijen dat gaan investeren zonder dat er winst te halen valt? Heb het trouwens opgezocht en financiële bronnen noemen een totale schuld van 1.37 miljard van Barca dus diegene die me daarop aanviel weet dan ook genoeg. Sterker nog Laporta heeft dit bedrag zelf genoemd maar jullie noemen het elkaar napraten. En ik kan het nergens vinden maar ben wel benieuwd hoeveel verlies je maakt als je 49% minder inkomsten krijgt uit merchandise en 25% minder uit tv-rechten. En dat voor 25 jaar. Daar ga je dik meer dan 600 miljoen mee verliezen waarschijnlijk..

19 juni 2022 om 14:39

Heeft real dan delen van hun merchandise-afdeling verkocht?

19 juni 2022 om 15:39

Na de verkoop van wat onderdelen voor 25 jaar is de schuld nu gehalveerd. Die schuld is nu prima te dragen. Barcelona is nog steeds heel veel waard. Vergeet ook niet dat de meeste clubs met eigenaren gigantische injecties hebben gehad tijdens de Coronacrisis. Doordat Barcelona van de leden is is dit geen optie voor Barcelona.

19 juni 2022 om 15:43

En de structurele inkomsten van de club dalen ook gedurende 25 jaar (of ze liggen alleszins lager dan ze hadden kunnen liggen). Je kan je trouwens ook de vraag stellen of die opbrengsten allemaal gebruikt gaan worden voor het terugwerken van de schulden (ik durf te opteren van niet). Verder gaat die schuld in de nabije toekomst ook nog eens bijna verviervoudigd gaan worden door die lening voor het stadion.

19 juni 2022 om 16:22

Er komen voor het stadion zo lijkt het ook investeerders. Madrid besteedt zijn stadion nu ook deels uit overigens. Zo financieren ze ook de bouw die duurder uitvalt door de hoge prijzen nu. De bouw bij Barcelona gaat overigens in vele fases over vele jaren en een groot deel van de investering zit in het hotel, de kantoren en het indoor sportpaleis. Dat laatste wordt pas veel later gebouwd.

19 juni 2022 om 16:24

Je vergeet dat je 25 jaar lang minder inkomsten hebt. Dit is vergelijkbaar met de bekende sale-and-lease-back constructie die bedrijven veel gebruiken wanneer ze dringend kapitaal nodig hebben.
Uiteindelijk verlies je geld op deze deal, alleen is dat in de toekomst.

19 juni 2022 om 13:19

Wat een onzin! Ten eerste andere topclubs hebben ook dikke schulden en verliezen! Daar hoor je niemand over, vreemd. Enig verschil is dat barca ook veel korte termijn schulden heeft en dat willen zij zo oplossen. Maar het verhaal is door de media helemaal een eigen leven gaan leiden. En ja ze hebben aardig wat problemen, voornamelijk door Barto veroorzaakt maar dat proberen ze nu op te lossen. Maar apart dat vele graag zien dat zo'n club ten onder gaat ipv het een 2e kans te gunnen. Maar agh, dat hebben ze niet nodig. Barca komt er wel bovenop weer. Maar hey blijf lekker stil he over de staatsolieclubs (en hun dirty praktijken), die het voetbal pas echt compleet verwoesten!

19 juni 2022 om 13:22

Socio / Ja die staatolieclubs komen niet in het nieuws dat ze hun stadionnaam moeten verkopen enzo lol. Daarom krijgen die minder kritiek. Money talks, en financieel gezond is wat mensen zien bij zulke oliestaatclubs, en dat is het enige wat ze boeit. Hoe die club zo financieel gezond zijn boeit ze niet, of hoe ze de FFP omzeilen boeit ze ook niet

19 juni 2022 om 13:46

Maar los je het probleem op door inkomsten weg te geven om nu geld op de plank te hebben ipv gewoon even rustig aan te doen en de aandelen in eigen zak te houden?

19 juni 2022 om 14:10

En hoe real groot is geworden boeit jou ook niet

19 juni 2022 om 14:56

Toen waren ze al groot. Dat verhaal heb je al heel vaak genegeerd.

19 juni 2022 om 16:26

Waarom zouden we stil willen zijn over clubs die jarenlang met Qatar Foundation op de borst hebben gespeeld?

19 juni 2022 om 13:34

In mijn ogen gaat het meer om de timing van de verontwaardiging, de club ervaart namelijk op dit moment de gevolgen van jarenlang wanbeleid onder Bartomeu. Waar was de verontwaardiging toen er een miljoenenbedrag op tafel werd gelegd voor Philippe Coutinho (ondanks dat het destijds al duidelijk was dat hij niet geschikt was voor het middenveld)? En waar was de verontwaardiging over de financiële situatie toen Frenkie de Jong werd aangetrokken (ondanks dat we nagenoeg allemaal dachten dat hij een geweldige versterking zou zijn)? Het wanbeleid werd door Bartomeu gevoerd en daar ervaart de club nu de gevolgen van. Onder een nieuwe voorzitter wordt er nu geprobeerd om te bouwen aan een nieuwe generatie. Het moment van 'iedereen is wel klaar met Barça' was in mijn ogen toen de clubleden besloten om de motie van wantrouwen tegen Bartomeu niet te steunen. Of misschien zelfs het moment dat hij opnieuw werd verkozen als voorzitter net na de gewonnen Champions League tegen Juventus. Waarom nu die verontwaardiging? Dan heb je volgens mij de afgelopen jaren met oogkleppen op naar Barcelona gekeken.

19 juni 2022 om 13:57

Niemand wist toch dat het zo slecht ging bij Barcelona qua financiën? Ik heb zelfs wel eens mijn bedenkingen geuit over dat gigantische salarishuis van Barcelona (in vergelijking met een club als real bijvoorbeeld) maar dat werd dan vaak weggezet met exact dezelfde verklaringen die nu vaak komen bovendrijven: “ze weten heus wel wat ze doen in het bestuur” en “Barcelona heeft een gigantische omzet en vertegenwoordigt een gigantische waarde”.

19 juni 2022 om 13:59

Nou ja, om eerlijk te zijn was ik in die tijd niet helemaal op de hoogte van de financiële situatie van Barca aangezien ze wel gewoon elk jaar mee deden om de prijzen. Klopt inderdaad dat dit door Bartomeo komt alleen alles wat Laporta nu doet vind ik zo het tegenovergestelde van alles waar Barca voor staat/stond. En die transfers van Coutinho, Griezmann en Dembele vond ik op het moment dat ze gebeurden ook al verschrikkelijk. Veel te hoge transfersommen dat zag iedereen vooraf ook al..

19 juni 2022 om 14:32

Ja dat klopt toch ook. Barcelona vertegenwoordigd ook gigantische waarde. Ze hoeven maar de kleine delen van de club te verkopen voor 25 jaar en krijg doodleuk 600 miljoen ervoor. Hopelijk gaan daarvan 300 investeren om nieuw spelers te kopen. Veder blijft Barcelona voor het grooste deel eigenaar van de club en gaat er binnenkort het stadion renoveren tot een van beste voetbal stadion in de wereld met geleend geld. Helemaal prima toch en mocht het mis gaan dan verkopen ze Barcelona toch voor de helft of helemaal.

19 juni 2022 om 14:53

Ja jij hebt er niet veel verstand van merk ik al. Zodra de cijfers bekend zijn voor merchandise en tv rechten over 21/22 dan zal ik een gemiddelde berekening maken voor de komende 25 jaar en ik weet voor 99% zeker dat je dik over die 600 miljoen gaat verliezen op lange termijn. Dus het bestuur van Barca denk inderdaad aan de korte termijn en lekker matige spelers halen als Torres voor veel te veel geld. En leningen voor een stadion, betekent nog meer schuld nog meer rente. Moet het allemaal nog maar zien.. denk dat je het allemaal iets te rooskleurig inschat.

19 juni 2022 om 15:07

Ja maakt toch niet uit. Ik vind het helemaal goed. Dan maar heel veel verlies door korte termijn beleid, zolang we maar aan top blijven en topspelers kunnen blijven aantrekken en nogmaals mocht het mis gaan, staan sjeiks klaar om over te nemen, zoals jouw club allang is overgenomen.

19 juni 2022 om 15:12

@Tilburg013 Want jij snapt het wel even beter dan alle mensen van barca? Welk kant je ook opgaat, het heeft allemaal een risico. Maar ze willen duidelijk zsm een sterke team op de benen brengen zodat zij weer competitief kunnen zijn (en de korte termijn schulden enorm laten verminderen wat hun dus nu pijn doet). Hun imago kunnen verbeteren, betere prestaties op het veld wat ook weer meer kijkcijfers met zich meebrengt en betere sponsorships etc. En raad eens wat de gevolgen daarvan zijn? Juist ja, groei van de inkomsten. Blijven ze hangen met wat ze nu hebben, gaan ze gewoon moeilijk mee kunnen doen maar zullen ook de inkomsten nauwelijks groeien. Dan wat? Dus nogmaals alles heeft een risico maar het is een kwestie van afwegingen maken. En de keuze maken waardoor je toch een sterke elftal kan maken (dus Lewa halen, Kessie, Christensen, Alonso inschrijven, wie weet een back erbij of een Raphinha), dan is er gewoonweg meer kans op herstel.

19 juni 2022 om 15:28

Dat zeg ik niet. Ik denk alleen dit gewoon een manier is om op korte termijn zoveel mogelijk geld binnen te halen en dan maar zien wat het op lange termijn uiteindelijk voor de verliezen betekent. Ik ken de exacte cijfers niet dus het is nu moeilijk uit te rekenen maar die cijfers zullen in de nabije toekomst wel volgen en dan kunnen we er inderdaad een goed oordeel over vellen. Aan de ene kant is het sportieve argument wel valide en dat is iets waarin ik misschien iets te weinig rekening houd in mijn argumentatie. Vind het alleen vervelend dat je geen kritische mening hierover mag hebben want dan ben je een hater of een Real fan. Ik sta gewoon open voor die discussie en laat me graag overtuigen door jullie.

19 juni 2022 om 15:45

@Socio, dat zal Bartomeu ook wel allemaal voor ogen gehad hebben en dan hadden mensen zoals jij ook aan komen zetten met “want jij snapt het wel even beter dan mensen van Barca?”.

19 juni 2022 om 14:01

Kan je lezen? Er komt een injectie van 600 miljoen.

19 juni 2022 om 16:15

Kan je lezen? Wat heb je eraan nu 600 miljoen in de club te pompen op korte termijn als je daarmee op lange termijn het dubbele aan inkomsten misloopt?

19 juni 2022 om 16:28

Het is geen injectie. Het is het verkopen van toekomstige inkomsten tegen een lager bedrag. Op termijn kost dit geld maar het ledigt de nood nu Barcelona weggezakt is en nauwelijks in staat is versterkingen aan te trekken i.v.m. het salarisplafond.

19 juni 2022 om 14:09

Hoe ironisch dat Real fans hier komen verkondigen dat iedreen klaar met Barca. Wie is iedreen precies? Leuke van alles is dat Barca nog steeds voor het grootste gedeelte eigenaar is van de club in tegenstelling tot heel veel Engelse topclubs en PSG. Ja Barca moet hier en daar delen van de club verkopen om wanbeleid van vorige bestuur te maskeren en om te investeren om in top te blijven. Maar feit blijft dat Barcelona nog steeds de eigenaar is. Dus het zij zo. Ik als Barca fan vind het niet erg en mocht het helemaal mis gaan, dan staan de sjeiks van City en PSG klaar om hun clubs te verkopen, zodat ze Barcelona kunnen kopen en veder te investeren, zodat Barcelona altijd in top blijft spelen. Ik sta helemaal achter dit beleid. Het lijkt eerder dat Real fans meer zorgen maken over Barcelona dan Barcelons fans. Hoe zou dat toch komen.

19 juni 2022 om 14:34

Ja want ik ben een Real fan? Mijn eerste club is Arsenal en vind Madrid gewoon een mooie club die ik al heel lang volg. Net zoals ik dat deed met Barca toen ze nog ergens voor stonden. Al je principes zijn uit het raam gegooid maar daar mag dan geen kritiek op zijn? Ik ken heel veel
mensen die dit huidige Barca niet meer herkennen in waar ze voor stonden. Overigens is het toch niet gek dat als je spelers dwingt om voor 50% te spelen maar vervolgens wel met tientallen miljoen strooit voor middelmaat als Ferran Torres dat er kritiek komt?

19 juni 2022 om 14:59

Dat maakt het nog grappiger, aangezien Arsenal gewoon een eigenaar heeft en de club niet eens in eigen bezit is. Waarom mag Barcelona dan niet klein delen van de club verkopen om te overleven en om in top te blijven? Beetje hypocriet of niet. Wat heb je nog aan principe als je tegenwoordig tegen hele rijke eigenaren en zelfs staten moet concurreren om in de top te blijven. Welke principes staat Madrid voor dan? Zij kopen ook gewoon spelers en moesten aantal jaren geleden stukje grond verkopen om gaten te dichten of om te investeren. Dat het nu toevallig goed met ze gaat betekend niet dat het zelfde zouden doen in zo een situatie. Geloof me Madrid zou ook gewoon hun zogenaamde principes overboord gooien in een financiële crisis situatie. Veder geef ik bestuur nog steeds gelijk dat zij de salaris willen halveren. Spelers zijn door vorige bestuur aangetrokken, zij die sinterklaas hebben gespeeld en spelers dik boven hun waarde contracten hebben aangeboden. Spelers hebben totaal niet geleverd waarvoor ze worden betaald en dus moeten ze inleveren. Zijn ze niet tevreden kunnen ze ergens een club zoeken. Ferran Torres vind ik overigens wel een zware miskoop. Ze hadden beter moeten wachten en vol voor Haaland moet gaan. Desnoods hadden ze meer delen verkocht om dat te kunnen bewerkstelligen.

19 juni 2022 om 15:25

Bar bar bent het met heel veel dingen met je eens, maar dat spelers maar ‘gewoon’ 50% van hun salaris moeten inleveren is natuurlijk niet zo simpel. Ja ze hebben bij lange na niet geleverd voor wat ze verdienen, maar ze hebben natuurlijk al het recht om bij Barca te blijven met hun vorstelijke salaris. Blijft wel een grote irritatie punt natuurlijk waar Real fans ook mee hebben gezeten (zie Bale), maar helaas moeten we daarmee maar dealen.

19 juni 2022 om 15:30

Tja dat is nou eenmaal regelgeving in Spanje qua eigenaren.. hoezo is dat dan hypocriet? In Spanje mag geen extern geld in de club worden gepompt door middel van eigenaren dus dat is simpelweg niet mogelijk. Als daar meer geld mee valt te verdienen dan is dat zeker geen probleem maar in dit geval verlies je er geld mee. Dat is het punt.

20 juni 2022 om 06:53

Hypocriet omdat je kritiek op Barca durf te hebben omdat zij mede door wanbeleid delen van de clubs moeten verkopen of leningen moet aangaan om topspelers te blijven, zodat ze in top blijven. Maar ondertussen heeft je eigen club zichzelf allang verkocht en clubs als City, Chelsea en PSG allemaal topclubs zijn geworden door rijke eigenaren. Als je toch moraalridder wilt spelen en graag principieel wilt blijven, stop dan met supporten van je eigen club. Welke principes staat Arsenal eigenlijk voor? Terwijl ze In bezit zijn van een Amerikaan? Barcelona heeft de club tenminste in eigen bezit hypocriet!

20 juni 2022 om 09:45

Als je het zo wilt spelen. Arsenal heeft nog nooit een externe investering ontvangen van een eigenaar dus al het geld wat is verdiend hebben ze zelf gedaan. Daarnaast reageer je helemaal niet op het feit dat in Spanje dit overigens helemaal niet mag of kan dus Barca heeft ook niet veel keuze. En het gaat helemaal niet om het deel verkopen, je mist het hele punt. Barca zit al jaren te janken dat ze financieel failliet zijn en laten spelers voor 50% spelen maar komen wel elke keer met spelers van 50+ miljoen aanzetten of ze willen ze in ieder geval halen. Dat is pas hypocriet en dat is het hele punt? Het gaat helemaal niet alleen om die verkopen.

19 juni 2022 om 14:46

Boehoe real heeft ook een half miljard schuld waarom zeg je daar niks van?? Sjonge jonge sommige mensen zijn hier alleen om op Barcelona te bashen.

19 juni 2022 om 14:55

Omdat Real Madrid het zich kan veroorloven om die schuld te hebben. Die voeren namelijk een gezond financieel beleid maar ik merk al dat de meeste mensen hier op VZ daar helemaal niks van snappen. Real heeft netto ongeveer net zoveel uitgegeven aan transfers de afgelopen 10 jaar als jullie aan Coutinho. Laat dat maar ff inzakken. En 1.5 miljard schuld (genoemd door Laporta) en 500 miljoen is nog steeds 3x zoveel. Daarnaast kan Madrid aflossen en is het grootste gedeelte schuld voor het nieuwe stadion, maar jij tikt een nieuw huis vast contant af bij de bank neem ik aan? “Sommige mensen zitten hier alleen om Barca te bashen”. Tuurlijk kerel, ik ben vrij actief al meer dan 10 jaar hier op VZ..

20 juni 2022 om 06:33

Waar heb je het over? Barca kan het ook allemaal veroorloven. Ze hebben klein deel voor x aantal jaar verkocht en krijgen daar 600 miljoen voor. Stel he ze voor dat hele club te koop te zetten. Met andere woorden ze hebben bepaalde waarde, dus hoe bedoel je Barca kan niet veroorloven. Je ziet toch duidelijk dat ze wel kunnen. Alleen stadion naam levert al miljoenen op. Ze doen het goed. Lenen en delen verkopen om top spelers te halen. Ze doen precies wat clubs als Arsneal, United, City, Chelsea en PSG hebben gedaan om in top te blijven of überhaupt daar te komen. Maar in tegenstelling tot die clubs is Barca nog steeds eigendom van de club. Dus wie heeft het beter voor elkaar. Barca kan dit makkelijk allemaal veroorloven.

19 juni 2022 om 16:16

Ik in ieder geval wel ja. Ik was een groot fan van Barca. Noem me maar een succes supporter. Maar dit beleid heeft niets te maken met wel of geen succces, het is een vuil spel dat ze spelen en zijn wat dat betreft een schande voor de voetballerij.

Ik denk dat de enige manier is om terug te gaan naar het principe waar ze groot me zijn geworden. Opleiden van eigen jeugd en op die geld verdienen door prijzen pakken en verkopen van talenten. Ze hebben nog steeds een naam wat jeugdspelers zal trekken, er goed mee omgaan is een tweede.

19 juni 2022 om 17:05

Barcelona is nog voor 85% in eigen handen. Buiten Madrid (dat overigens ook een partner heeft voor hun stadion) is er geen enkele club die zoveel in eigenen hand heeft. Alle andere clubs hebben eigenaren.

19 juni 2022 om 17:26

Daar heb ik het ook niet over. Prima dat Barca nog in eigen handen is. Maar ze hebben wel aankopen gedaan die onder (de filosofie van) Cruijf nooit gedaan zouden zijn. Een paar 100+ miljoen aankopen die totaal niet overeen kwamen met het beleid dat de club ooit eens had hebben ze geen goed gedaan.

De club heeft zijn ziel verloren aan het geld en dat is op een hele pijnlijke manier duidelijk geworden.

19 juni 2022 om 22:44

Ik denk dat iedereen het zat is dat er onder elke post wordt geouwehoerd over Barca en de schulden. Er staat duidelijk in dat ze een kapitaalinjectie krijgen en het daarmee willen proberen. Misschien moet je je eens verdiepen en dan kom je erachter dat bijna elke club wel schulden heeft. Bovendien handelen ze (blijkbaar) binnen proporties, anders werden ze vast al tot een halt geroepen. Oproep aan alle azijnzeikers: We weten het nu wel over de schulden, wees nu origineel!

20 juni 2022 om 15:33

Ik denk dat hij en zijn zaakwaarnemer wel op de hoogte zijn van de financiële situatie bij Barcelona. Dus wanneer je ervoor kiest om met ze te praten of zaken te doen, moet je later niet klagen dat het te lang duurt.

Blijft toch treurig dat ze iedereen willen hebben, maar af moeten haken als ze erachter konen dat spelers geld kosten.
Het extra zure is dat men graag zou willen komen maar dat er simpelweg geen geld is, anders waren er al vele van deze deals gesloten en was bijvoorbeeld zo'n jongen als Lewandowski allang en breed binnen gehaald.
Kijken dus wie er daadwerkelijk staan bij aanvang van de competitie

Dit zou een geweldige aankoop voor Arsenal zijn. Eindelijk een kwalitatieve speler die ook meteen de beste speler van ze zal zijn. Passeerbeweging, snelheid, techniek, zeer goede trap. Meteen doen.

Barcelona moet gewoon van 600 miljoen die ze krijgen 300 miljoen investeren in nieuwe spelers, zodat ze In top blijven.

19 juni 2022 om 15:00

Ik vind dat wel erg veel. Ik zou het gros gebruiken om at te lossen. En vooral geld aan een centrale verdediger uitgeven. En als Barcelona geen buitenspeler kan kopen zie ik het probleem niet zo. Met Ferran en Ansu heb je al je twee basisspelers. Op de bank heb je dan Abde, Collado en Trincao.

19 juni 2022 om 15:27

Je hebt wel een speler nodig met snelheid, diepgang en een actie. Ik zou dan eerlijk gezegd eerder Abde opstellen dan Torres.

19 juni 2022 om 15:41

Ik ben ook benieuwd wat Abde en straks ook Ilias bij gaan dragen. Spelers met een actie zijn schaars.

19 juni 2022 om 16:06

Je hebt inderdaad wel een nieuwe buitenspeler nodig omdat een van de grooste miskopen hoogwaarschijnlijk gaat vertrekken. Het is ook zo zonde geweest dat ze Torres hebben gehaald voor zo'n hoog bedrag. Ze konden destijds beter het geld in zakken houden. Veder hebben we een top centraal verdediger nodig. Ik zie graag De Ligt komen maar inmiddels veelste duur. Kounde zou opzich versterking kunnen zijn maar vind het bedrag wat ik hoor veelste hoog. Dus een RW, CB en lewandoski. Wat ik ook niet snap dat ze Alves weg hebben gestuurd. Hij was beter dan Dest en Roberto. Ik zag liever een van deze spelers vertrekken en Alves blijven.

19 juni 2022 om 17:08

Ik zie het liefts Kounde. Hij is goed in de opbouw en lekker snel. Kounde en Araujo zijn beiden rechtsbenig maar ze kunnen prima samenspelen.

Zou het geen ramp vinden als ie niet komt. Op basis van wat ik heb gezien is het subtopniveau.

19 juni 2022 om 14:55

Raphinha heb ik ook mijn twijfels over die keren dat ik Leeds live zag was ik nou niet zo danig van Raphinha onder de indruk. Ik zou Dembele proberen te houden. Al vraag ik mij af waarom Barca zonder 10 speelt waar Barca wel bekent om staat Riquelme Rivaldo Deco...

19 juni 2022 om 15:02

Riquelme moest ook weg van Van Gaal omdat Barcelona zonder 10 speelt. Rivaldo speelde op links en Deco is meer een mix tussen Xavi en Iniesta dan een 10.

19 juni 2022 om 15:30

Dembele behouden zou de beste optie zijn inderdaad, mits hij een normale salaris vraagt. Een speler op 10 hebben we eigenlijk niet nodig. We hebben nu met Pedri en Torre wel genoeg creativiteit op het middenveld.

19 juni 2022 om 14:58

Dat is Barcelona momenteel ook, maar inderdaad, besteed het geld liever in de riante schulden, dat getuigt van een beter beleid.

19 juni 2022 om 15:58

Deels met je eens. Als Dembele bij jullie vertrekt zou een goede rechtsbuiten wel handig zijn ter vervanging maar op zijn leeftijd gaat hij inderdaad niet veel beter worden. Het is meer een vraag welke posities prioriteit hebben in je team. Wel een goede speler hoor, dat zeker maar of je jongere getalenteerde spelers minder zou laten spelen voor hem weet ik niet. Het is dus erg afhankelijk van eat je al hebt in de selectie en wat je tekort komt. Genoeg interesse in hem vanuit de PL. Voor Arsenal zou het zeker een goede aankoop zijn, zou gelijk hun beste speler worden ook.

21 juni 2022 om 11:57

Gelijk beste speler?? Beter dan Saka is Raphinha niet hoor.

22 juni 2022 om 13:53

Mag je vinden, ben ik het niet mee eens. Op dit moment vind ik Raphinha beter als speler.

Ik blijf het erg grappig vinden, het getetter en roeptoeter van bepaalde mensen, die alsof ze door een ander worden gebeten worden , "reageren" als de naam Barca in een verhaaltje zien staan. Geest en vooral triest als dát je drijfveer blijkt te zijn om je ongefundeerde mening te laten horen.

Veel ergerlijker aan dit "nieuws" is wat zo'n vreselijke entourages rondom die spelers doen, en die met allerhande onzin de kop gek maakt. Het wordt met de dag erger, en die figuren denken alléén aan hun portemonnee, en echt niet wat er goed is voor speler
Dáár zou het over moeten gaan, en niet over halve waarheden wat Barça wel en niet kan.
Ik heb 0,0 met Madrid, maar je moet nogal redelijk dom zijn om als supporter van de ene club te schelden op een andere club. Wat ik van ze vind, ze zijn verdient kampioen van Spanje geworden over heel de competitie gezien.
Ik hoop dat bij Barca komend seizoen de spelers fit blijven, en er een spannende comp. krijgen
Ik kan me nooit aan de indruk onttrekken dat 90% niet eens kijkt waar een artikel over gaat.

Mocht Madrid asensio en Jovic op korte termijn verkopen zou ik hem zeker halen. Prima keus voor op rechts afwisselend met Rodrigo.

19 juni 2022 om 23:15

Gnabry is goedkoper en beter lijkt me? Ongeveer dezelfde leeftijd ook en bovendien is Raphina met zijn Braziliaans paspoort volgens mij niet eens mogelijk.

Barca heeft vorig jaar nog 55 miljoen neergelegd voor Ferran Torres. Dan zou je nu weer 55 miljoen neerleggen voor een linksbuiten? Ze hebben genoeg opties in de aanval op links. Memphis, Ansu Fati, Torres, al ben ik van die laatste nog niet echt van onder de indruk. Misschien Torres ruilen met Raphina dan, maar dat gaan ze niet doen, want Torres is een aankoop van Xavi en die ziet in hem de toekomst van Barcelona.

Weet niet of dit nou zo’n goede zet is hoor Arsenal. Kost 65-75 miljoen en dat terwijl je allergrootste talent op dezelfde positie speelt.

20 juni 2022 om 14:58

Natuurlijk wel, Saka was juist compleet uitgeblust tegen het einde van het seizoen en we gaan nog meer wedstrijden spelen plus een WK in de winter waardoor de maanden ervoor volgepakt zitten met wedstrijden.

Laat het maar eens tijd zijn dat we op elke positie 2 basiswaardige spelers beschikbaar zijn, dat kan je zomaar 10 punten schelen op een hele competitie omdat het niveau niet zo drastisch verandert. Betekent een vaste plek in de top 4 en met geluk een uitschieter naar boven.

Ik ben erg blij hiermee, zoals ik ook blij zal zijn met Martinez ondanks dat we daar al basiswaardige spelers hebben lopen. Natuurlijk moeten de duidelijke gaten in de basis ook ingevuld worden, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Eindelijk lijkt het erop alsof we ons als een grote club gaan gedragen. Trust the process

20 juni 2022 om 15:17

De Kroenkers zijn erg gul geworden omdat hun franchises prijzen beginnen te winnen. De ijshockey team gaat een prijs winnen voor het eerst sinds tijden. LA Rams zijn al kampioen en ze gaan NBA ster Jokic een super max contract geven. Wordt best betaalde speler in de Nba.

En ze zijn hard bezig met Arsenal zoals we zien. Blijken toch goede eigenaren te zijn die pas investeerden toen ze volledig voor 100% eigenaren werden.

20 juni 2022 om 15:20

Dat Saka uitgeblust was aan het einde van het seizoen lag gewoonweg aan Arteta. Met Pépé had je gewoon een speler om mee te rouleren. Feit blijft dat je nu een zeer dure aankoop doet op een plek waar je beste talent staat. Of dat handig is betwijfel ik. Voor omdat je basiself nog genoeg upgrades kan gebruiken.

Verbeter je nu eerst de basis dan kun je daarna kijken naar spelers voor de bank. Eveneens Martinez, 40 miljoen uitgeven terwijl je al 3 betere verdedigers hebt? Dat is niet best na mijn mening omdat je geen goede back up hebt voor je linksback en rechtsback. Ook is Xkaka er nog altijd. Focus je daar eerder op maar goed.

20 juni 2022 om 15:22

soma, het ligt er ook misschien wel aan dat Josh nu de leiding gekregen heeft en zijn papa overtuigd heeft. Maar idd, er wordt flink geïnvesteerd, al denk ik dat dit sws al het plan was toen ze Arteta aanstelden.

20 juni 2022 om 15:23

Tielemans komt er ook nog aan, Vieira is er al bij. Beiden spelers die Xhaka kunnen vervangen.

20 juni 2022 om 15:27

Met Pepe had je een speler die er niets meer van bakte. Het is te hopen dat PSG hem oppikt nu zijn oude coach en de td die hem eerder gehaald hebben daar aan de slag gaan.

20 juni 2022 om 15:41

Van Saka naar Pépé ga je zo erg omlaag in niveau. Pépé kan wel goals maken en assists maar qua spel voegt hij 0 toe en laat verdedigend enorm veel steken vallen..

21 juni 2022 om 10:10

En weer een linksbenige speler
Ben het er wel mee eens dat ik de genoemde bedragen te gortig vind, 75 miljoen is blijkbaar zijn afkoopclausule. Als ze tussen 50 en 60 miljoen kunnen blijven vind ik het een goede deal. Lijkt er wel op dat Edu graag in zijn moedertaal onderhandeld, het aantal Portugese/braziliaanse spelers die gehaald worden / op de radar staan is indrukwekkend te noemen.

Het lijkt erop dat Arsenal gaat stunten deze transferperiode met Tielemans, Fabio Vieria, Lisandro Martinez, Gabriel Jesus en Rapinha. Vindt dat voor Arsenal begrippen zeer serieuze kwaliteitsimpulsen

20 juni 2022 om 15:13

Voor Tielemans kun je veel beter Fabian Ruiz of Neves halen. Veel betere spelers dan die wisselvalige Tielemans.

Holy shit....als dit rond komt doen we erg goede zaken.

20 juni 2022 om 15:12

Alleen moet Saka of Raphinha dan op linksbuiten komen, waar ze allebei een stuk minder zijn. Erg logische aankoop vind ik dit daarom niet. Kan je veel beter Gnarbry halen die ook op linksbuiten kan.

20 juni 2022 om 16:00

@Samcro maar gaat het rond komen? Ik denk persoonlijk niet. Dit is denk ik gewoon om druk op barca te verhogen dat ze wel is mogen gaan opschieten.

20 juni 2022 om 16:04

wmm5, geen idee, als ik de verhalen mag geloven heeft Barca geen geld tot ze Frenkie of een deel van de club verkopen. Als dat te lang duurt en Arsenal of Leeds stelt een ultimatum omdat de voorbereidingen bijna beginnen zou het best kunnen toch?

20 juni 2022 om 16:23

Ja zou geweldig zijn. maar barca mag dan traag zijn, Arsenal is wel de koning van traag handelen in transfers. Dus als Raphina dat hekelt kunnen we het wel vergeten 🤣

20 juni 2022 om 16:49

We hebben al 2 nieuwe spelers gehaald en Nketiah verlengd, daarnaast druk bezig met Tielemans, Raphinha en Martinez, als we iets niet zijn deze zomer is het traag

20 juni 2022 om 22:51

Mwah, Turner mag je toch niet mee tellen eigenlijk

Wat moet Arsenal nu met Raphinha? Ze hebben toch al Saka op rechtsbuiten? Bij komst van Raphinha moet of Saka of Raphinha op linksbuiten spelen, waar ze beiden een stuk minder zijn. Haal dan Gnabry die ook op linksbuiten kan...

20 juni 2022 om 15:11

Saka zakt misschien een linie terug naar het middenveld, wie weet?
Of Raphinha krijgt een Auba rol vanaf links.

20 juni 2022 om 15:14

Saka zal rechtsbuiten blijven denk ik, ik zie eerder Raphinha op links komen of ze gaan concurreren en rouleren, wat ook dikke prima is.

20 juni 2022 om 15:16

Alleen is Raphinha volgens mij linksbenig. Dan vult hij die Auba rol dus anders in. Een rechtspoot op links lijkt me dan logischer. Leao bijvoorbeeld, als Gnabry niet wilt komen.

20 juni 2022 om 15:26

Zermatt, bij City hebben ze voor zowat elke positie 2 basiswaardige spelers die gerouleerd worden. Daar hoor ik ook niet dat ze Grealish niet moesten halen omdat Foden daar al speelt. Of Mahrez vanwege Sterling. etc etc

Arteta heeft duidelijk uitgelegd dat eerst de selectie op orde gebracht moest worden, daarna kwaliteit en diepte toevoegen. Ik zou er niet teveel over na gaan denken dat spelers elkaar in de weg gaan zitten, ze zijn simpelweg nodig.

20 juni 2022 om 15:27

Tierney zal Raphinha veel vrijheid geven op links. Dan kan ie zich manifesteren op de ruimtes tussen Jesus en Tierney hoog op het veld. En Raphinha heeft wel vaker op links gespeeld.

Saka en Raphinha kunnen ook meerdere keren van posities wisselen tijdens een wedstrijd. Het moet lukken.

20 juni 2022 om 15:30

soma, ik denk zomaar dat we Martinez op lb gaan zien, als die komt.

20 juni 2022 om 15:42

Leao en Gnabry zijn totaal onhaalbaar voor Arsenal helaas..

20 juni 2022 om 16:11

Denk eerlijk gezegd dat niemand Tierney eruit gaat spelen wanneer hij fit is. Martinez zal op CVM en op LB genoeg minuten maken.

20 juni 2022 om 15:13

Gnabry wil niet komen, gepasseerd station.

20 juni 2022 om 15:15

Hmm niets van gelezen.. Jammer, was een top aankoop geweest.

20 juni 2022 om 15:29

Zeker, maar je kon aan het gebrek aan geruchten mbt Arsenal al wel opmaken dat wij niet voor hem in de markt waren. Al wil het tot nu toe weinig zeggen, want niemand had iets opgepikt over Vieira en Martinez bijvoorbeeld. Ik denk dat hij zelf liever CL wil spelen en daarnaast zal hij richting de 20mio willen verdienen, dat gaat hij bij ons niet krijgen.

20 juni 2022 om 15:16

Concurrentie. Saka en Raphinha op rechts, Martinelli en Smit Rowe op links. Verder is er niets achter die jongens.

Logisch ook, Barcelona loopt maar wat aan te kloten. Geen idee hoe lang je dan nog moet wachten en voor je het weet zijn de andere opties ook weg

Zoals Arteta vorig jaar al zei this project will go bang!

Zou weer een geweldige aankoop voor ons zijn. Deze week ook nog Jesus, Martinez en Tielemans afronden en je hebt een team staan wat met een paar seizoenen echt mee kan gaan doen met Liverpool en City.

Goede tijden komen ons weer tegemoet!

Coyg!

20 juni 2022 om 15:35

Als ik niet-arsenalfans moet geloven is het allemaal middelmaat en subtop. Sterkt mijn gevoel alleen maar dat we kunnen verrassen en dat ze niet alle wedstrijden gezien hebben.

20 juni 2022 om 16:17

13 keer verliezen en al 6 seizoen geen CL is inderdaad subtop.

20 juni 2022 om 16:43

Cute, maar ik had het over de geprojecteerde aankopen, had je geweten als je niet grappig wilde doen en beter zou lezen #fail

20 juni 2022 om 18:31

Maar waar blijven de topspelers? Met alle respect, maar United en de Spurs zitten ook niet stil zoals je kunt zien. Waar blijven die kwaliteit injecties? Nunez ging aan je voorbij, Vlahovic, met de namen die je noemt ga je echt niet de aansluiting vinden naar de top 2.

20 juni 2022 om 19:05

Wie heeft Utd gehaald dan? Spurs haalt 2 bejaarden en een speler die bij ons niet in de basis zou staan omdat we Partey daar hebben. Ik ben niet zo onder de indruk. Aansluiting met de top 2 kan je niet zomaar kopen, dat is ook niet waar Arsenal zich nu op richt denk ik. Wij gaan een selectie in elkaar zetten die jaren samen kunnen spelen en ervoor zorgen dat we weer structureel in de CL gaan spelen. Daarna is het zaak elke window meer kwaliteit toe te voegen. Volgend seizoen de top 2 uitdagen zou leuk zijn, maar is een utopie.Het is wel weer typisch trouwens Feno dat je alle namen onderuit haalt, terwijl je eerder aangaf dat Raphinha een geweldige aankoop zou zijn. Fishing much? Te doorzichtig amigo.

20 juni 2022 om 19:58

Zoals Samcro al zei wij zijn niet met nu maar met later bezig. Het klopt ook wel wat je zegt dat we geen topspelers halen. Wat we wel doen is spelers kopen die dat niveau over een aantal seizoenen (kunnen) halen.

Wij hadden vorig seizoen het jongste team van de BPL en liepen net (door een te dunne selectie) CL mis. Kan je nagaan wat er gebeurt met een net zo jonge maar bredere selectie over de tijdspan van 2 a 3 seizoenen.

Nunez hebben wij nooit concrete interesse voor gehad (past ook minder goed in ons systeem) dus snap eerlijk gezegd niet waarom je die noemt. Vlahovic is een apart geval want het geld lag gewoon bij Fiorentina op tafel maar hij en zijn agent kozen er zelf voor om niet in gesprek te gaan met Arsenal.


20 juni 2022 om 21:17

Volgens mij zei ik hierboven nog dat ik dit een geweldige aankoop zou vinden, maar heb het hier over dat andere rijtje, Tielemans, Martinez, daar schiet je weinig mee op.

20 juni 2022 om 21:32

Hoevaak moet het jou nog verteld worden dat Arsenal niet die topspelers kan halen? Vlahovic geprobeerd, maar wilde niet. Nunez kost 100 mln en Liverpol is in de markt. Kansloos dus. En daarnaast; wat maakt hem dan direct een topspeler na 1 goed seizoen? Jesus is verruit de beste optie voor de spits. Raphinha heeft het top gedaan bij Leeds, is international en pas 24/25. Kijk eens naar Mane, zo'n verhaal kan hij ook worden. Vieira is nog jong en heeft een gewelsig seizoen gehad. Dat zijn de spelers waar Arsenal voor moet gaan.

Dit zie ik alleen gebeuren als Pepe vertrekt. Bovendien een erg hoog bedrag voor een back up/ concurrent voor Saka, die je er niet even uit speelt. Net als dat ik Tielemans alleen zie komen als Torreira vertrekt. Al is dit noodzakelijkerwijs aangezien de back up op het controlerende middenveld na Xhaka en Partey ondermaats is.

Jesus zie ik wel nog komen. Nummer 9 is niet voor niets bewaard gebleven na de verlenging van Nketiah.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3811
M. ØdegaardMiddenvelder367
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper340
Gabriel MartinelliAanvaller296
G. XhakaMiddenvelder271
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren