‘Je voelt aan alles dat Ajax Wijndal niet wil, hij is absoluut geen eerste keus’

Zaterdag, 18 juni 2022 om 10:51Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:01

Valentijn Driessen heeft de laatste stand van zaken besproken bij Ajax met het oog op de komende transferzomer. De Amsterdammers hengelen naar verschillende spelers, maar waren tot dusver nog niet succesvol. Steven Bergwijn en Brian Brobbey zijn hete hangijzers, terwijl ook de naam van Owen Wijndal nog altijd rondzingt in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Driessen is de linkervleugelverdediger van AZ helemaal niet de eerste keuze, daar Ajax volgens de chef voetbal van De Telegraaf zijn handtekening allang had kunnen hebben.

"Je voelt aan alles dat Ajax Wijndal niet wil", aldus Driessen. "Het salaris is bekend, de transfersom is bekend en Ajax heeft het geld liggen. Als ze AZ morgen bellen dat ze het willen is het gebeurd. Maar ze blijven twijfelen, dus hij is absoluut niet de eerste keuze. Daar kunnen we een streep door zetten." Volgens Driessen moet Ajax voor Brobbey achttien miljoen euro neerleggen. "Dat vind ik heel veel geld voor een speler die je voor niks hebt laten gaan. Maar hij is wel een speler die groeipotentie heeft en het geld kan opleveren. Dat is een keuze die je moet maken. Ik zou hem zelf niet maken. Hij heeft in het verleden zelf gekozen voor Leipzig. "

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook Bergwijn staat nog altijd hoog op het wensenlijstje van Ajax. De aanvaller is zijn reserverol bij Tottenham Hotspur beu en kan zijn carrière bij Ajax nieuw leven inblazen. "Bergwijn moet je in feite halen, maar zo lang je blijft treuzelen gaat die transfersom natuurlijk omhoog", aldus Driessen. "Er wordt nu 25 miljoen euro gezegd, maar dat bedrag komt niet van Tottenham. Waarom zouden ze hem verkopen als ze weten dat ze een goudmijn in handen hebben? Die jongen gaat waarschijnlijk naar het WK en gaat daar ook spelen. Hij maakt een enorm goede ontwikkeling door bij Spurs. Die krijg je denk ik niet onder de dertig miljoen euro."

Tot slot ziet Driessen een opvallende ontwikkeling in Rotterdam, waar Feyenoord steeds vaker in verband wordt gebracht met spelers met een Ajax-verleden. "Het zijn allemaal jongens die niet gelukt zijn bij Ajax", doelt hij op Jurgen Ekkelenkamp en Daley Sinkgraven. "Die moeten Feyenoord naar een hoger niveau gaan brengen. Dan denk ik, of dat nou de manier is om het te doen. Dat lijkt me niet. Maar als je die jongens voor weinig geld kan ophalen kun je wel waarde creëren." In het geval van Dost is dat anders, meent Driessen. "Dat begrijp ik niet helemaal. Waarom zou je Dost halen? Je hebt net Danilo gehaald. Je hebt een filosofie om waarde te creëren. Dost is 33, verdient een hoop geld en zit bij Club Brugge wekelijks op de bank."


Poll

Denk jij dat Owen Wijndal deze zomer naar Ajax komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Als Tagliafico weg gaat kan het zomaar eens een zwaar jaar worden met alleen Blind, tijd voor actie bij Ajax.

18 juni 2022 om 10:59

Tagliafico gaat 100% weg. Die wil echt niet alweer zo'n jaar hebben waar die amper gaat spelen. Zeker met het oog op het WK.

18 juni 2022 om 11:12

Ik heb het gevoel dat weinig clubs zich gaan melden voor Nico. Die wil al twee seizoenen weg en het meest concreet was een ongelooflijk slechte huurdeal met Barca. Van mij mag hij blijven. Echt een topper. Beter dan Wijndal.

18 juni 2022 om 11:22

Nico 100% beter dan Wijndal, alleen Nico is bijna 30.

18 juni 2022 om 11:47

@suarez 7, Ik denk dat Nico liever dan een wat mindere club kiest dan weer op de bank gaan zitten voor een heel jaar. Denk dat hij eerst veel hoger mikte.

18 juni 2022 om 11:58

Het is voor Ajax ook veel beter om Tagliafico van de hand te doen. Is de laatste 2 jaar al veel minder en verdiend een hoog salaris als bankzitter. Gezien zijn leeftijd kun je toch niet veel meer voor hem vangen.

18 juni 2022 om 12:03

Nico heeft vorig jaar gegokt en verloren. Ajax had een bod van West Ham geaccepteerd, maar Nico wilde naar een betere club. Ik denk dat als er nu een club van het kaliber West Ham komt hij wel gaat.

18 juni 2022 om 12:03

Nico kan in de eredivisie nog makkelijk 4 jaar mee. Die gast is topfit.

18 juni 2022 om 12:11

Kunnen en willen zijn 2 verschillende dingen

18 juni 2022 om 12:12

@lunny, Daarom dus. Barcelona kwam natuurlijk ook langs maar die hadden toen geen geld. Als er überhaupt een middenmotor komt van de PL gaat die denk ik echt wel.

18 juni 2022 om 15:27

Je hebt Salah Eddine, dat schijnt een supertalent te zijn. Benieuwd, geef hem een kans, Nico zijn beste jaren lijken jaren terug toen in tijdperk met Ziyech, Donny en Frenkie.

18 juni 2022 om 12:24

De transferperiode duurt nog maanden. Er gaat echt wel iemand komen.

18 juni 2022 om 13:47

@eindtovenaar10

Nico gaat weg. Die gaat echt niet nog een jaar op de bank zitten. Hij heeft geleerd van vorig jaar door West Ham af te wijzen.

En de markt is nog lang open. Eerst komen die grote rijke clubs met hun transfers en pompen zo geld in de markt en dan komen de wat kleinere clubs.

Voorbeeldje; stel Arsenal biedt 30 miljoen op Gakpo. PSV gaat dat bod niet accepteren wetende dat de markt net open is en de kans reeel is dat andere clubs later zullen komen zodra zijzelf iemand verkocht hebben.

18 juni 2022 om 14:18

Mocht Martinez echt weg gaan dan verhuisd Blind naar het centrum en zou Nico wel kunnen blijven. Al heb ik dan nog wel liever dat Martinez gewoon lekker blijft.

18 juni 2022 om 14:24

Dat is inderdaad een optie. Al hoop ik echt dat het centrum met Timber en Martinez intact blijft.

Los hiervan is de kans groot dat Nico weggaat. Hij gaf herhaaldelijk aan dat hij klaar is in Nederland. Hij is op zoek naar een volgende uitdaging in een ander land.

Qua transfers heb ik echt het idee dat het stilte voor de storm is. We zien nu City, Liverpool, Bayern, Real, PSG zich roeren, maar andere clubs zoals Chelsea, United, Arsenal, Dortmund, Atletico, Milan, Juventus, Inter, etc. nog niet echt actief. Zodra het balletje gaat rollen......zal het ook clubs als Ajax, PSV, Feyenoord raken.

Maar ajax heeft op dit moment taglifico en blind voor LB. Ook Martinez kan daar spelen. Er is toch helemaal geen noodzaak voor wijndal? Als nico weggaat moet je pas schakelen. Nico wilde en mocht vorig seizoen ook weg en ging toen ook niet. Er is dus echt geen garantie dat je schaars komt te zitten in de LB’s

18 juni 2022 om 11:00

Nico wilde wel weg maar Ajax ging in de weg liggen bedoel je?

18 juni 2022 om 11:08

Dat was pas in de winter. Barcelona wilde hem overigens alleen huren. Je zou dus een waardevolle kracht verliezen en ook nog eens een slechte deal maken. Dan is het logisch dat Ajax hem niet weg deed. Afgelopen jaar in de zomer mocht hij gewoon weg als een leuke club zich voor hem meldde.

18 juni 2022 om 12:07

Ajax heeft vorig jaar al een (laag) bod geaccepteerd, maar Nico wees West Ham af. Ook afgelopen winter stelde Ajax zich coulant op. De club wilde hun enige back-up (eigenlijk basiswaardig) op de linksback laten gaan, ondanks dat ze nog op 3 fronten actief waren. Maar voor een appel en ei gaan ze uiteraard niet akkoord. Bod van Barca was lachwekkend en Ajax zou er sportief en financieel geen profijt van hebben.

18 juni 2022 om 11:07

Martinez moet je nooit meer uit het centrum halen.

Soms wacht ik ook met een grote interieuraankoop in de hoop dat de prijs gaat zakken. Wachten is geen teken van desinteresse Valentijntje

18 juni 2022 om 11:10

Het leuke van interieur is dat je hetzelfde dag nog terug kan brengen als het je niet bevalt. Als dat niet meer kan dump je ze op de marktplaats. Ik zie nog geen Wijndal als advertentie staan. Dat had wel gekund hoe hij dit seizoen slecht functioneerde.

Voor AZ is het een bruikbaar speler, maar meer is het niet. Hier moet Ajax niet in mengen.

Wijndal was dit seizoen niet zo goed als het vorige seizoen, hij heeft die stijgende lijn niet doorgezet en de stappen die hij zou moeten maken niet gemaakt. Begrijp wel dat clubs nu twijfelen. Hij moet nu wel een transfer gaan maken.

18 juni 2022 om 11:29

10 assists als linksback zijnde is niet goed genoeg? Noem jij de linksbacks maar op die ook aan de 10 assists zitten.

18 juni 2022 om 11:38

Ben het deels met je eens Krotekoker, maar er komt meer kijken dan alleen assisten. Maar het is gewoon een goede back.

18 juni 2022 om 11:52

David Raum, Hoffenheim 13 assist. Sergio Gomez, Anderlecht 12.
Christian Günter, Freiburg 10.
Jordi Alba, Barça 10.
Christian Sörensen, Viborg FF 10 en Robertson, Liverpool 10.

Bron; transfermarkt.

20 juni 2022 om 13:16

Op 2 na dus de meeste assists van alle linksbacks in Europa. En dat is dus geen goed seizoen?

Ik denk ook dat het met de transfersom te maken heeft. Hij kost 16 miljoen voor Italie, dus AZ zal Ajax minstens 20 miljoen vragen...
Dat is hij gewoon niet waard.

18 juni 2022 om 14:20

Daar ligt het probleem waarschijnlijk ook. Wijndal is simpelweg te duur en als Ajax denkt voor de helft ook een goede linksback te kunnen krijgen, gaan ze natuurlijk voor die optie.

18 juni 2022 om 14:42

Sirius

Hij had niet moeten bijtekenen. Dan kon hij goedkoop weg. Wel loyaal van hem.

of ze hebben een bedrag afgesproken en vastgelegd in het contract.

Liefst zie ik Ajax weer in Argentinië een verdediger halen. Op Magallan na, zijn oa Taglifico, Martinez en Senesi in Nederland succesvol.

Maar aan de andere kant, stel Ajax haalt Wijndal, Bergwijn en Brobbey Gelijk 3 (potentiele) Oranje spelers.

18 juni 2022 om 14:57

Je haalt dan wel 3 potentiele Oranje-spelers, maar dat kost je wel minimaal 60 miljoen euro. Als het dan even tegenzit, ben je zo door de spaarcenten heen. Ajax mag dan financieel erg gezond zijn, maar ik denk dat mensen ook onderschatten hoe snel zoiets weer kan kantelen als het even niet lekker gaat terwijl je net flink gespendeerd hebt.

Als ajax hem niet neemt zou ik hem wel bij PSV willen zien haal Hoever voor de andere kant en je hebt top backs. dan nog Rekik voor het centrum. gaat nooit gebeuren weet ik ook wel.

18 juni 2022 om 11:19

Waarom is Hoever volgens jou een top back?

18 juni 2022 om 14:32

Hoever word bij psv in 1e instantie gehaald voor jong zie ed

18 juni 2022 om 11:55

Ik zie Hoever te weinig, maar lees op social media vooral reacties van Wolves supporters die blij zijn dat hij weggaat. Dat is een slecht teken. Ik hoop nog steeds op een tropische verrassing als nieuwe linksback

18 juni 2022 om 12:31

Ben het eens met je behalve over Hoever. Die heeft nog niks nada laten zien. Je kan beter voor een goedkopere optie gaan die het al heeft laten zien in de ED, dan denk ik al snel aan van Ewijk.

18 juni 2022 om 13:44

Van Ewijk vind ik nog niet goed genoeg. Dumfries wasl al veel verder toen we hem van Heerenveen hadden gekocht. Ewijk kan dus beter nogeven daar blijven. ik blijf er gewoon bij dat ik Hoever bij PSV wil zien. als dat niet lukt Arias terug halen.

18 juni 2022 om 14:23

Hoever heeft alles nog te bewijzen en Wijndal kost ongetwijfeld zo'n 20 miljoen euro.

Ik vind het een lastige afweging. Spelers moeten in te passen zijn in het systeem. Wijndal is erg goed als hij erover heen kan komen met een naar binnen trekkende vleugelspeler aan de zijkant. Idrissi en Karlsson profiteerden ideaal van de loopacties van Wijndal en omgekeerd. Bij Ajax staat echter Tadic op links. Die staat vaak tegen de linkerkant geplakt of zakt uit om als aanspeelpunt te fungeren. Dan kan een back in de iets meer opbouwende zone, Daley Blind, excelleren als een soort extra middenvelder. Zo een type speler is Wijndal niet, het is niet een creatieve passer die de opbouw van achteruit verzorgt. Als Tadic gaat spelen op 10 en Bergwijn links komt heb je wel de gewenste situatie. Met een naar binnen trekkende vleugelspeler en een Wijndal die er overheen kan denderen.

18 juni 2022 om 11:31

Dat is een juiste analyse. Daarom zag je bij het Nederlands elftal ook dat hij niet rendeerde in het 5-3-2 systeem. Hij is niet iemand die zo even 2 man uitspeelt, zoals Simon Poulsen altijd deed. Wat een topper was dat trouwens.

18 juni 2022 om 20:53

Simon Poulsen was echt een vervelende back inderdaad 😅 prima back was dat.

Wat een slap gezwets wat Bergwijn betreft. Bergwijn speelt niet bij Spurs, speelt alleen goed in interlands en scoort heel af en toe een doelpuntje voor Tottenham. Hij is 24. Dertig miljoen gaat ie niet waard worden omdat hij op een WK heeft gespeeld, tenzij je zou verwachten dat Nederland halvefinalist wordt en Bergwijn drie keer scoort.

Als Brobbey 18 miljoen moet kosten dan kun je beter Zirkzee halen voor 10. 18 is te veel van het goede.

18 juni 2022 om 11:10

Is dat echt zo een ongelooflijk scenario? Ik zie Oranje minimaal de kwartfinale halen en Bergwijn in deze vorm wel drie goals maken. Zeker in de groepsfase.

18 juni 2022 om 14:40

Oranje heeft genoeg individuele kwaliteiten om een kwartfinale te halen. Echter is het continu hangen en wurgen buiten een wedstrijd tegen een heel slecht Belgie na. De kans dat je een herhaling van het EK van vorige zomer krijgt is net zo groot.

Verder ben ik het wel eens met Bongiorno. Dat wat je gaat spenderen aan Bergwijn, ga je waarschijnlijk niet terugverdienen. Stel dat hij 25 miljoen euro kost. Hij verdient nu een salaris van 4,4 miljoen, dus ga er maar vanuit dat je minimaal 4 miljoen per jaar moet aftikken. Als hij twee jaar blijft, gaat hij je inclusief commissie, tekengeld en eventuele bonussen zo'n 40 miljoen euro kosten.

Ik vind dat nogal wat voor een Tottenham-flop. Goede aanvallers lopen er in overvloed rond en voor hooguit 15 miljoen euro haal je echt wel een aanvaller die er snel staat als je een beetje creatief scout. Niets ten nadele van Bergwijn en Ajax zou voor hem misschien wel ideaal zijn, maar vanuit Ajax-perspectief is het gewoon erg veel geld voor een speler die nooit de top gaat halen en enkel iets laat zien onder voor hem ideale omstandigheden.

Als Brobbey werkelijk 18 miljoen moet kosten, kun je dus direct doorschakelen naar iemand anders, bijvoorbeeld Zirkzee. Tagliafico wil weg en gaat ook weg, is hem gegund. Ik denk dat Wijndal een prima vervanger is.

Er gebeurd nog weinig bij Ajax, maar ik gok dat het straks in 1 keer losbarst, ben heel benieuwd waar Hamstra en Huntelaar mee komen.

Gaan we weer he. Valentijn trekt zijn conclusies en de kranten staan er weer bol van. Dus omdat Ajax niet wilt betalen wat AZ of Wijndal vragen, is er GEEN interesse. Dan zullen ze die jongen wel niet willen, toch? Kinderachtige man die teert op de sensatiedrang van de media en de emotionele lezer.

18 juni 2022 om 12:35

Alleen al de eerste zin van dit artikel. Driessen heeft de situatie bij Ajax besproken. Nou, stop de persen hoor.

De transferwindow is net open. Fans en journalisten hebben haast, de betrokken professionals niet. Die gaan niet direct ergens een bak geld neerleggen. Ajax moet eerst weten wat er met andere spelers gebeurt. Gaat Nico weg, en voor hoeveel? Gaat Arsenal een niet te weigeren bod uitbrengen op Martinez? Etc.

Los van zijn kwaliteiten als voetballer.

Maar wat is dit een leuke/goede jongen/aanvoerder voor de camera.

Ajax moet echt Bergwijn en Brobbey halen in mijn ogen.
Je wilt toch de CL spelen, dan moet je ook veel rouleren, ook in de competitie.
En men weet niet of Anthony en/of Haller er nog is eind December.
Wijndal nee, je moet gewoon Nico een vet contract geven zodat hij wil blijven en je linksback positie ook verzekerd is samen met Blind.

18 juni 2022 om 12:39

Niet voor die bedragen. 30 miljoen voor Bergwijn is erg veel, en 18 miljoen voor Brobbey ook. Die laatste wil ik wel heel graag hebben, en voor een spits is het nog geen megabedrag, maar je weet niet of hij ook echt 30-40 wedstrijden in een seizoen kan spelen.

18 juni 2022 om 12:46

@Vernon ja is ook teveel maar als een Haller, Anthony en/of een Tadic weg vallen dmv verkocht te worden of blessures dan staat er dus helemaal niets om vooral in de CL de poule te overleven.
En ik hoor weinig van Ajax zijde dat ze ergens anders gaan zoeken, het gaat iedere keer over Bergwijn en Brobbey dus de nood zit dus wel hoog om deze 2 in te lijven.
Tadic heeft ook niet het eeuwige leven.

18 juni 2022 om 12:54

Eens, en als Haller voor 30+ verkocht wordt, dan kan je prima Brobbey halen voor 15 miljoen. Maar Bergwijn voor 30 vind ik dan nog steeds teveel. Als Antony voor 50+ weg gaat, wordt dat ook weer een ander verhaal, dan kan je proberen Bergwijn voor 25 te halen. Maar er moet ook nog een linksback en een keeper komen.

18 juni 2022 om 13:26

@Vernon 30 is zeker teveel.
Ik zou voor Nico gaan, geef deze man een vet contract maar ook met de optie dat hij speelt.
Keeper ja ik zou Gorter voor de leeuwen gooien, deze 2 opgenoemd scheelt ook weer een hoop geld, dus dan kan je wel gaan denken aan Bergwijn en Brobbey

18 juni 2022 om 14:10

@vernon. Dan is het géld er wel. Maar Antony is wel een klasse beter dan Bergwijn en zit meer groeipotentie in. Krijg je geld voor Antony (50 is wel wat mager voor hem) en dan geef je een groot deel daarvan weg aan een mindere speler.

Berwijn is voor x bedrag gekocht door spurs. Daar niet gered. Dus dan is het logisch dat hij voor minder weer wordt verkocht. Daarnaast zijn PL prijzen vaak niet rieel. Tegen de 20 mln aan is echt de max. Anders gooi je gewoon geld weg. Met die 5 a 10 miljoen die je dan weggooit had je ook 1 of 2 alvarezjes/ Sanchezjes, etc kunnen halen.

18 juni 2022 om 14:37

Op wat is gebaseerd dat antony beter is dan bergwijn? Ik zie het niet. Zijn rendement is zo dramatisch dat ik bergwijn veel beter vind

18 juni 2022 om 18:07

@isel

Ik weet het nog niet met Antony, het groeipotentieel is inderdaad goed, maar ik vind bij Bergwijn het rendement gewoon beter. Antony is ook niet lang houdbaar voor Ajax, dus als je dan nu deze deal kan maken, zou ik het prima vinden. Dat potentieel moet er ook nog uit gaan komen eerst.

18 juni 2022 om 14:42

30 miljoen euro voor Bergwijn en 18 miljoen euro voor Brobbey. Dat is gezamenlijk 48 miljoen euro aan transfersommen alleen al. Voor de helft haal je ook een uitstekende buitenspeler en talentvolle spits binnen. Dat soort bedragen ga je toch niet betalen voor Bergwijn die volledig geflopt is bij Tottenham en een Brobbey die vooralsnog totaal niet in de plannen van Leipzig voorkomt? Ajax heeft min of meer z'n waarde doen stijgen.

Is ook helemaal niet nodig. Mocht Tagliafico weggaan dan blijft de eerste keuze Blind en daarachter mogen Salah-Eddine, Baas en Prince Aning het uitvechten. Allen hebben de potentie voor 1 en zeker Salah-Eddine en Prince Aning schat ik hoog in. Het halen van Wijndal zou een heel slecht gebaar naar de jeugd zijn.

Die clausule heb je zeker zelf verzonnen Valentijn. Voor 10 miljoen had Ajax hem allang gehaald. AZ vraagt 15 miljoen aan Juventus dus lijkt me sterk dat er in het contract staat dat hij goedkoper naar Ajax kan.

18 juni 2022 om 13:02

Het blijft een leuk vak journalistiek he. Je kan je eigen artikels vullen met wat aannames en je hebt clicks.

Heren, eerlijk gezegd breekt het zweet me uit met ons onervaren technisch hart van Huntelaar en Hamstra. Eigenlijk totaal kamikaze dat we op deze twee onervaren dan wel provinciale namen hebben gegokt... Bergwijn en Brobbey zijn top prioriteit, en een goede inksback ook. Doe aub jullie werk!

18 juni 2022 om 12:41

Tursten

Als ze nu al die gasten zouden halen, dan betalen ze teveel en onderhandelen ze niet goed. De window is net open, er zijn nog maanden te gaan.

Kijk gewoon weer in Zuid Amerika rond. Daar is ongetwijfeld een goedkopere optie te vinden dan 15 miljoen voor Wijndal.

18 juni 2022 om 12:57

Maar geen optie die zich al bewezen heeft in Europa en de competitie. Uiteindelijk blijven het altijd gokjes. De ene is een Martinez, de ander een Magallan.

18 juni 2022 om 14:44

Dat klopt, maar Wijndal is ook gewoon een gok. Zeker voor zoveel geld.

Wijndal gaat naar het buitenland, juventus heeft serieuze interesse samen met nog wat andere clubs zoals tottenham en napoli, wijndal kiest liever zo'n club dan ajax wat ook gewoon niet wordt geaccepteerd door de fans etc en door de club zelf.

18 juni 2022 om 12:55

Juventus ja toe maar hij mag blij zijn dat hij een basisplaats krijgt bij Ajax want zo goed vind ik hem niet hoor , en Ajax zal hetzelfde denken want anders was hij al gekocht hoor hij is mijn ogen niet goed genoeg voor voor Ajax ik hoop dat Tagliafico blijft want die is gewoon een klasse beter .

Toch niet raar Ajax zijn bedenkingen heeft. Van alle Az spelers die boven de 10m zijn verkocht en dat zijn er meer dan je denkt zijn er maar een handvol die de volgende stap ook echt aankunnen. Met deze jongen is precies hetzelfde aan de hand en ik moet dus ook nog maar zien of hij een niveau hoger ook mee kan komen of zelfs uit kan blinken.

18 juni 2022 om 14:51

Nou ja, het is vooral heel erg vreemd dat clubs zoveel hebben betaald voor Stengs en Boadu die niet eens zoveel indruk maakten. Hoe dan ook is de stap van AZ naar een top competitie inderdaad groter dan soms werd geschetst. Vooral omdat bij jonge talenten die het goed doen al snel de Europese subtop op de stoep staat.

Ajax heeft Tagliafico en Blind. Tagliafico wilt weg, Blind is gewoon niet rap genoeg, kost je ontzettend veel punten in de grote wedstrijden. Heel leuk dat die goed mee kan voetballen tegen 15 van de 18 clubs in de ED, maar die helpt je niet meer verder in de CL. Wijndal kan een goeie zijn voor Ajax.

Gelukkig dat Driessen geen TD is bij Ajax. Zoals v. Gaal al zei, hij heeft geen verstand van voetbal.

Het is toch logisch dat je pas gaat kopen op het moment dat Nico weg is. Ik lees veel over interesse maar geen enkele club die zich voor hem meldt.

Ach ja, Valentijn met zijn "het lijkt" of "je voelt". Een methode om zonder enige bron, iets de wereld in te slingeren...

Niet dat ik me er druk om maak, ik zie heel graag Wijndal nog een jaar bij AZ en als Ajax (of een andere club) een goed bedrag neerlegt, heb ik er ook geen enkele moeite mee, dat hij naar Ajax of ergens anders heen gaat, maar dit soort "gevoel" gaat echt helemaal nergens over.

Ik denk dat Martinez gaat, Ajax heel graag Tagliafigo houdt en Blind weer centraal naast Timber zet.

Het omgekeerde is ook het geval verwacht ik. Wijdal zal liever naar het buitenland willen en niet weer een aantal seizoenen op de nederlandse velden.

Ajax heeft toch nog Blind en Tagliafico, dus op dit moment is Wijndal niet nodig. Pas op het moment als een van die twee verdwijnt zal Wijndal in beeld komen. Dus logisch dat die andere spelers nu prioriteit hebben. Lijkt me allemaal nog niets vreemd.

Ja duh, Nico is er nog steeds, waarom zou je hem nu al binnenhalen? Ik vind Wijndal een interessante speler, maar met name door een onbevestigde clausule. Als hij geen clausule heeft en AZ kan zelf de prijs bepalen, dan zou ik hem helemaal niet halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
Lisandro MartínezVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 31 1 7 0
2020/2021 AZ 34 1 4 0
2019/2020 AZ 24 1 6 0
2018/2019 AZ 8 0 1 0
2017/2018 AZ 7 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren