Overmars heeft geen rem en zet volledig in op volgende stunt

Zaterdag, 18 juni 2022 om 09:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:45

Marc Overmars gaat een poging wagen om Dries Mertens terug te halen naar België, verzekert Het Laatste Nieuws. Het contract van de buitenspeler loopt af bij Napoli en de gesprekken over een nieuwe verbintenis verlopen moeizaam. Het lijkt er dan ook op dat de 35-jarige Belg na negen jaar een andere uitdaging tegemoet gaat. Volgens het Belgische dagblad bestaat de kans dat Mertens terugkeert in zijn geboorteland bij Royal Antwerp, daar Overmars serieuze plannen heeft om de Belg in te lijven.

Mertens is niet de eerste speler van naam die in verband wordt gebracht met een overstap naar Antwerp. Ook Vincent Janssen staat op het punt te tekenen op de Bosuil. Daarnaast moet Toby Alderweireld terugkeren in de stad waar hij is opgegroeid. Overmars kan het elftal voor het nieuwe seizoen dan ook volledig naar zijn hand zetten. In het geval van Mertens is de interesse niet heel onlogisch. De huidige selectie van Antwerp herbergt geen spelers met zijn kwaliteiten. Daarnaast is Mertens een oude bekende van Mark van Bommel. De twee speelden in het seizoen 2012/13 samen bij PSV.

Volgens Het Laatste Nieuws speelt ook de privésituatie van Mertens een belangrijke rol. De dribbelaar is pas vader geworden en kan in België omringd worden door zijn familie. Antwerp zal in ieder geval flink in de buidel moeten tasten. Volgens Il Corriere dello Sport eist Mertens een jaarsalaris van 2,4 miljoen euro. Daarbij zou een tekenbonus moeten komen van 1,6 miljoen euro. Tenslotte zouden de belangenbehartigers van Ciro ook acht ton willen opstrijken bij een eventuele deal. Napoli weigert verder te gaan dan een jaarsalaris van 1,8 miljoen euro, waardoor er een einde komt aan een huwelijk van negen jaar met de Italiaanse club.

Bij Antwerp willen ze van interesse in Mertens voorlopig niets weten. “Geen idee waar ze het vandaan halen, maar Mertens is op dit moment geen optie", luidt de reactie bij het Gazet van Antwerpen. "Simpel: we hebben géén concrete interesse." Vanuit de entourage van Mertens zijn ze niet bereid te reageren. Het nieuws wordt bevestigd noch ontkend, schrijft het dagblad. Volgens het Gazet van Antwerpen dient Mertens bij een eventuele transfer naar Antwerp 'héél véél' water bij de wijn te doen, zoals Alderweireld dat ook dient te doen. "Misschien moet Antwerp in afwachting ook voor alle zekerheid even naar Lukaku bellen?", klinkt het gekscherend.

Antwerp is niet de enige gegadigde voor Mertens. Ook AS Roma ziet in hem een versterking voor de voorste linie. José Mourinho zou bereid zijn om ver te gaan voor de flankspeler, daar de Portugees op zoek is naar de nodige ervaring binnen zijn selectie. Na Nemanja Matic moet ook Mertens de gelederen van de Romeinse club versterken. Mertens geldt bij Napoli als clubicoon. Hij speelde in totaal 397 wedstrijden voor i Partenopei, waarin hij goed was voor 148 doelpunten. Daarmee is hij de speler met de meeste goals voor Napoli ooit, gevolgd door clublegendes als Lorenzo Insigne en Marek Hamsik (allebei 121) en Diego Maradona (114).


Poll

Zie jij Dries Mertens naar Royal Antwerp komen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door bossie)

Heerlijke speler. Zie hem graag terug bij PSV

18 juni 2022 om 09:54

Ik niet Luuk komt ook al terug en wil geen bejaarde aanval hebben bij ons. dus laat Drieske maar lekker naar Antwerp gaan.

18 juni 2022 om 09:57

Luuk is pas 31 en Dries doet het zelfs nog op 1 been

18 juni 2022 om 09:58

Luuk mag lekker weg blijven voor wat hij moet kosten. Ik weet niet wat Dries moet kosten maar anders zie ik hem wel liever komen hoor.

18 juni 2022 om 10:18

@Lampen, Wat doet hij dan? Vincent Janssen halen een spits uit Mexico, en interesse tonen in Belgische ex topspelers die toch niet komen??

18 juni 2022 om 10:23

Hoezo zouden die niet komen? Mertens is 35 en Alderweireld speelt ergens in de zandbak. Vind die twee transfers niet eens heel onrealistisch eigenlijk.

18 juni 2022 om 10:52

Luuk gaat waarschijnlijk 5 mil kosten met 2 mil salaris gok ik. Gaat goed komen.

18 juni 2022 om 11:18

Eindtovenaar, goed is een mening en ik deel die niet.

Lijkt me toch een behoorlijk onmogelijke transfer..35 jaar alweer Mertens, en net vader geworden dat vergroten de kansen van Overmars wel.Ben benieuwd, deze Mertens kan nog wel 3 jaar mee in de Jupiler leauge

18 juni 2022 om 09:58

Je noemt het onmogelijk om vervolgens een best goede reden te noemen voor Mertens om terug te keren naar België?

18 juni 2022 om 10:41

@consy

Het blijft een voetbalforum he

18 juni 2022 om 11:07

Daarom lijkt het me nog best onmogelijk ja haha.

Zijn voor normale mensen goede redenen om dicht bij huis te komen spelen, maar voor de meeste voetballers lijkt nog wat centjes harken in De zandbak toch belangrijker.

18 juni 2022 om 12:19

Nou komt Dries op mij wel altijd over als een man met een enorme liefde voor het spelletje, dus ik denk dat hij liever competitief speelt voor wat minder geld dan in de zandbak.

18 juni 2022 om 09:59

Waarom ?? Dries is 35 en geeft meer om geld dan om club liefde, dan gaat hij toch simpelweg naar de hoogste bieder. En als dat FC Antwerpen is dan gaat Dries daar gewoon naartoe. Bord op schoot aankoop, lekker simpel na de 33 jarige Toby Alderweireld nu de 35 jarige Dries. Marc schijnt ook bezig te zijn met Jan Ceulemans en Eric Gerets.

18 juni 2022 om 10:19

Het zit je nog steeds dwars dat Overmars Lang heeft verkocht of niet? Dit zouden toch uitstekende spelers zijn voor Antwerp. En volgens mij heeft Dries wel een paar jaartjes bij dezelfde club gespeeld wat clubliefde betreft. Dat betekent niet dat je dan ook maar genoegen moet nemen met een derde van het salaris wat je had toch..

18 juni 2022 om 10:30

Als Mertens voor het geld was gegaan was die niet zo lang bij Napoli geweest.

18 juni 2022 om 10:20

Op een gegeven moment kiezen veel spelers om hun cirkel compleet te maken. Hij heeft nooit in de Belgische top gespeeld, heeft pas een kindje gekregen, lekker naar huis en met de familie zijn is ook een prioriteit. Ik zie deze transfer wel gebeuren.

Best indrukwekkend wat Overmars doet bij Antwerp.

18 juni 2022 om 09:56

Tja als je een flinke zak geld krijgt is er veel mogelijk.

18 juni 2022 om 11:50

Het gaat niet alleen om wat mogelijk is, maar het gaat ook om slagkracht. Veel TD's hadden waarschijnlijk gedacht, dat lukt ons toch nooit en Overmars gaat er gewoon voor. Je ziet nu al dat Ajax hem mist omdat het gewoon akelig stil blijft in Amsterdam.

18 juni 2022 om 12:57

Slagkracht? Ik heb toch vooral speculaties gelezen, nog niks is in kannen en kruiken meen ik? Alderweireld, Jansen en nu Mertens zijn toch nog niet binnen. Maar als ze allemaal lukken, dan lijken dat dure transfers, maar kunnen zeer waarschijnlijk wel van betekenis zijn in de Belgische competitie

18 juni 2022 om 09:57

Ik vind er niets indrukwekkend aan. Er is namelijk 0.0 verandering ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar was naingollan de uitgerangeerde international die ze binnenhalen, nu wordt het Mertens of Alderweireld.

Oh ja en hij maakt van een in Mexico niet geslaagde spits in 1 klap zowat de best betaalde speler van de competitie.

18 juni 2022 om 10:01

Amen, zit totaal geen idee achter ! Het enige wat er gebeurd is dat het salarishuis omhoog schiet, met alle risico’s van dien. Want het is niet zo dat ze CL geld binnen halen. Belachelijk beleid…..

18 juni 2022 om 10:25

Bij Ajax moest het salarishuis ook omhoog om te kunnen groeien, anders konden ze ook niet de spelers halen die ze nu hebben. Het is een risico die je nemen moet.

18 juni 2022 om 10:29

Niemand zegt dat het erg is dat het salarishuis omhoog moet. Gewoon niet aan dit soort spelers.

18 juni 2022 om 11:10

Janssen heeft mij anders heel positief verrast bij Oranje. Als hij dat niveau iedere wedstrijd kan aantikken is het een hele bruikbare speler voor iedere Nederlandse/Belgische club.

18 juni 2022 om 11:44

Dan zou hij dat ook zijn voor een Mexicaanse club.

18 juni 2022 om 11:57

Bruikbaar? Omdat hij een slechte dieptebal geeft op Lang (zijn kwaliteit en geluk dat hij hem weet te controleren) en een bal gelukkig doorkopt op Gakpo die er zelf nog een hele kans van moest maken? Komt in alles te kort voor de Nederlandse of Belgische top. Antwerp ambieert Belgische top dus een kansloze aankoop.

18 juni 2022 om 09:58

Tot nu toe is het toch niet zo spectaculair? Met geld smijten kan iedereen. Desondanks ben ik erg benieuwd hoe dit allemaal gaat lopen en wat ze ervan kunnen gaan maken

18 juni 2022 om 10:01

Met geld smijten? De mensen die hij tot dusver gestrikt heeft krijgen daar een salaris voor wat ze ergens anders niet krijgen.

18 juni 2022 om 10:09

Met geld smijten kan ook indrukwekkend zijn als je er iets goeds mee doet.

18 juni 2022 om 10:22

Een mislukte trainer en een mislukte spits is toch allesbehalve indrukwekkend.

18 juni 2022 om 10:02

Als je pareltjes uit de markt haalt en je kaapt ze weg voor de neus van een andere club dan is het indrukwekkend. Je maakt een speler die dit seizoen 3 doelpunten heeft gemaakt naar België en je maakt hem de best betaalde speler van de competitie, dat is niet zo moeilijk. Net als een oudere speler halen die in Qatar (of iets) speelt in het geval van Alderweireld. Niets indrukwekkends aan

18 juni 2022 om 10:03

Dat moet nog blijken Lampen..'t moet ook een echt elftal worden he ipv alleen 'grote' namen

18 juni 2022 om 10:07

Ze hebben super coach Mark bij Antwerp die kan daarvan wel een elftal maken 😉

18 juni 2022 om 10:04

Meen je dit nou? Antwerp zet al jaren in op grote namen en dit leverde haast uitsluitend flops op. Mirallas, Defour, Nainggolan, in mindere mate Engels en Samatta, quasi alle grote namen zijn mislukt bij Antwerp. Fischer (ex Ajax) en Beiranvand (uitblinker op WK) ook al 'grote' namen die flopten. Wellicht dat ze eens beter op jongere spelers inzetten, en die voor veel geld doorverkopen. Zo is Brugge ook naar de top van België geklommen. Als ik zo'n Alderweireld zie schutteren bij de Duivels... ik krijg toch niet echt schrik van Janssen, Alderweireld en zelfs niet van Mertens.

18 juni 2022 om 10:08

Hij wil dure spelers op leeftijds halen en een one season wonder die weinig scoort. Wat is daar indrukwekkend aan?

18 juni 2022 om 10:08

Wat dan? Uitgerangeerde spelers zonder restwaarde halen.. normaliter gaan dit soort spelers naar de woestijn, maar tegen hetzelfde tarief spelen ze nu in belgie

18 juni 2022 om 10:09

Joh je meent het, dit had iedereen wel van mijlenver kunnen zien aankomen. Niet voor niks dat Ajax nu staan waar ze staan, het gemis van Overmars bij Ajax gaan we echt voelen.

18 juni 2022 om 11:05

Mwah, het is vooral geld wat het doet. Het zijn geen heel verrassende namen die hij probeert te halen

18 juni 2022 om 13:42

Wat is er indrukwekkend? Hij heeft nog helemaal niks gedaan behalve een speler uit de Mexicaanse competitie halen.

Bouwen aan de toekomst doen ze daar toch niet met transfers als Naingollan, Mertens en Alderweireld. Het is duidelijk dat ze daar nog “we halen grote namen voor de publiciteit”-tactiek hanteren. Vrij dom als je het mij vraagt.

18 juni 2022 om 09:57

Aan de andere kant kunnen Mertens’ en Alderweireld hier nog wel een jaar of 3 mee.

Daarmee heb je in elke linie een speler die alles al mee gemaakt heeft.

Lijkt mij een prima basis om met jongere spelers om heen te werken.

18 juni 2022 om 09:59

Uiteindelijk betalen ze dan aan 4 spelers waarschijnlijk meer dan de helft van hun jaarlijkse omzet. Lijkt me allerminst een goede basis om rond te werken.

Daarnaast is zo een naingollan leuk en aardig, duidelijk een goede speler maar echt niet speciaal. Zal ook wel zo zijn bij Alderweireld en ik vermoed ook Mertens.

18 juni 2022 om 10:06

"Daarmee heb je in elke linie een speler die alles al mee gemaakt heeft."

Nu nog Jean Marie Pfaff voor in doel. Hebben ze meteen ook een kaartgroepje en ze krijgen misschien groepskorting in okra!

18 juni 2022 om 09:58

Bijzonder wel inderdaad. Overmars stond bij Ajax bekend als een TD die de pareltjes relatief goedkoop kon oppikken om ze 2 seizoenen later met enorme winst door te verkopen. Bij Antwerp lijkt het nu vooral korte termijn strategie door oude en vooral dure gearriveerde spelers te halen. Betwijfel of dat nou de juiste manier is als je als Antwerp structureel wil doorgroeien. Of heeft die eigenaar een onuitputtelijke portemonnee?

18 juni 2022 om 10:02

Volgens mij balanceert Gheyssens wel op het randje van het miljardairschap. Neemt niet weg dat dit een dure en inefficiënte manier is om successen te bereiken.

Probeer dan eens echt gek te doen en voor een jong talent zoals zo een Svandberg te gaan. Al zal dit ook wel te maken hebben met de FFP. Salarissen zijn makkelijker te spreiden buiten de club dan transfersommen dat zijn natuurlijk.

18 juni 2022 om 10:20

Het is zijn eerste seizoen. Zelf denk ik dat dit juist de basis moet worden voor een elftal waar (volgend seizoen?) de grote talenten omheen gekocht worde .
Wat volgens mij ook veel mensen hier vergeten, tadic, klaassen, Blind, spelers waar velen over zijden dat het niks zou worden (zelf was ik ook heel sceptisch over blind) en kijk hoe die 3 het nu doen. Ik ben er van overtuigd dat overmars weet wat die daar aan het doen is. Dit seizoen is bouwen naar een top 3, volgend seizoen vol voor het kampioenschap. Het enige waar ik denk dat ze een grote fout mee hebben gemaakt is het aantrekken van Van Bommel.

18 juni 2022 om 10:26

Tadic, Klaassen en blind waren allen eind 20. De spelers die hij haalt zijn mid 30. Besef even dat noch Blind, noch Tadic, noch Klaasen al de leeftijd bereikt heeft die Mertens nu heeft.

Dat is dus gewoon een slechte vergelijking.

18 juni 2022 om 11:29

Daarin tegen heeft Ajax een grotere aantrekkingskracht dan met alle respect fc Antwerpen..

Spelers moeten wel willen spelen voor de club.

Daarom nu spelers binnen halen waarmee je snel resultaat binnen haalt en mogelijk CL/EL voetbal, dan word je alweer interessanter voor iets grotere talenten.

18 juni 2022 om 11:45

En als je dat niet haalt? Want alle ‘grote’ namen bij Antwerp zijn echt allerminst een groot succes. Naingollan valt nog mee maar die is nu ook niet uitzonderlijk. Alleszins niet in verhouding met zijn salaris.

18 juni 2022 om 11:57

Waar Overmars nu mee bezig is doet me heel erg denken aan de tijd dat Feye zichzelf goed genekt had door allemaal dure en oude spelers te halen. Ik sta redelijk perplex. Dit is volkomen het tegenovergestelde van wat hem bij Ajax zo fantastisch maakte.

Om het een beetje te nuanceren: we weten niet wat zijn afspraken met Gheyssens zijn. Misschien is het de bedoeling dat Antwerp zich direct het eerste seizoen onder Overmars laat zien. Dan heb ik nog enigszins begrip voor het korte termijn denken.

18 juni 2022 om 10:12

Bij Ajax werkt de laatste jaren de combinatie tussen routiniers als Blind en Tadic met wat talenten toch uitstekend? Het is geen FIFA of FM. Je kan geen elftal van 11 wonderkinderen neerzetten. Ergens zal je ook wat ervaring moeten neerzetten wat voor stabiliteit in het elftal zorgt, en waar de jongere spelers zich aan op kunnen trekken.

18 juni 2022 om 10:14

Al eens gekeken naar de basiself van Antwerp? Want dan kom je tot de conclusie dat ze eerder jonge spelers nodig hebben voor die ‘gezonde’ mix (sowieso past een 33-jarige verdediger en een 35-jarige aanvaller totaal niet in het Ajax verhaal, want blind, Tadic en haller waren gewoon eind 20) dan nog wat oude ‘vedetten’.

18 juni 2022 om 15:45

Ik vind het ook niet indrukwekkend wat Overmars daar doet. Wat hij doet dat doen ze in de Turkse competitie al jaren , oude spelers terug halen en verlijden met een hoog salaris .

Moet zeggen dat Overmars wel excact weet waar z’n kansen liggen; ook deze is lastig maar niet onmogelijk. Maar we weten sinds kort dat 2,5 mil het hoogste salaris is daar en dat wilt hij dus zou kunnen

Wil Overmars een bejaarden elftal samenstellen? Alderweireld en Mertens, misschien Erik Gerets en Luc Nilis ook nog halen. Antwerp wordt het PSG van Belgie.

Wie heeft Antwerp tot nu gehaald dan? Hoorde heel veel grote verhalen, maar de enige die ik voorbij heb zien komen is een spits die niet scoorde in Mexico en een paar bejaarde Belgen?

Bij Ajax heeft Overmars alleen vergeten om contracten van diverse talentvolle spelers op tijd te verlengen en een hoger salaris geven. Daardoor lopen ze gratis of voor een veel te laag bedrag de deur uit.
Gravenberg , Masraoui enzovoort.
Dus zo goed is Overmars nu ook weer niet.

18 juni 2022 om 10:51

Gravenberch en Mazraoui. Zo schrijf je het. Echt bizar, je ziet het toch een seizoen lang op de shirts staan? Soms meerdere seizoenen lang.

18 juni 2022 om 11:30

Niet iedereen kijkt iedere week Ajax. Er zijn veel leukere dingen te doen in het weekend. LOL.

Ja de mensen staan alweer in de rij om te oordelen. Er is nog geen officiële wedstrijd gespeeld met Marc z’n aankopen, laat het lekker joh. Daarnaast is Antwerp geen Ajax qua status, zowel nationaal als internationaal niet. Die moeten gewoon in andere vijvers vissen voor zowel de korte als lange termijn.

Kan Antwerp niet beter inzitten op toekomst. Lijkt wel een zeer ervaren (lees op zijn retour) elftal te worden.

Was bij Ajax toch een stuk creatiever met een zak geld. Nu doet hij hetzelfde waar van Geel zoveel kritiek op kreeg, 'bord op schoot' scouting, terwijl hij blijkbaar toch flink wat te besteden heeft. Hij zal er wel sympathie/goodwill mee kweken door oude helden terug te halen, maar of dit nu de weg is?

Ik voel een beetje zo'n oud Feyenoord-scenario met Makaay, Hofland en van Bronckhorst aankomen.

Aldeweireld en Mertens zijn spelers die wel degelijk goed kunnen ballen en zeker nog wat toevoegen, maar dat is met hun leeftijd 1 of 2 seizoenen, dus echt toekomstgericht is het niet. geen restwaarde ook. Misschien moet ie zorgen voor meer balans en ook wat jong talent de kans geven.

Zo! die Overmars weet van geen ophouden! Vraag me af wat hij gaat doen als een van deze spelers een keer nee tegen hem gaan zeggen.

Het valt mij trouwens wel op dat Napoli behoorlijk slecht betaalt qua salaris, zelfs voor hun sterspelers zoals Koulibaly. Is dat in heel Italië zo of zit specifiek Napoli in de problemen?

Ik zie Mertens echt wel in een soort Tadic rol bij Antwerp. In zijn hoogtijdagen echt een plaaggeest voor mijn cluppie Ajax geweest. Verder wel een sympathieke gozer met een goede mentaliteit.

18 juni 2022 om 16:24

Nee dat zie ik niet. Tadic is een slimme speler die het van zijn spelinzicht en teamgeist moet hebben.

Mertens teerde altijd op zijn wendbaarheid, explosieve acties en doelgerichtheid, maar is in mijn ogen nooit de slimme speler geweest die andere beter laat spelen. En dat op 35 jarige leeftijd? Nee joh, dat kan écht niet meer.

Toch bijzonder dat Overmars bij Ajax de een na de andere goede in- en uitgaande transfer deed en hij koud in Antwerpen niet weet hoeveel uitgerangeerde spelers hij moet contracteren. Je zou bijna denken dat het van bovenaf komt. Alderweireld, tjongejonge, die kan zelfs bij Telstar niet meer mee. Mertens op zijn leeftijd, dat wordt met de maand minder momenteel. En dan ook nog dikke salarissen betalen? Heel bijzonder beleid.

Haal die oude garde maar terug naar Belgiã« Marc.. Mertens, Alderweireld, Vertonghen, Benteke.. Kunnen ze allemaal nog een jaartje of 2 komen spelen voor Royal Antwerp dan ben je een hoop geld kwijt aan salarissen en je kunt weer opnieuw beginnen met bouwen.. Niet verstandig van Marc Overmars. Investeren in jonge talenten en spelers nog een aantal jaren mee kunnen en wat kunnen betekenen voor de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. ValenciaAanvaller30
R. CosseyUnknown
J. ButezKeeper40
O. De WolfKeeper00
D. MatijašKeeper00
D. VerhulstKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

49 jaar
138 fans
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren