Danny Makkelie krijgt bijval van UEFA na ordinaire scheldkanonnade

Zaterdag, 18 juni 2022 om 08:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:00

De UEFA heeft Leonardo een schorsing opgelegd voor zijn gedrag na het duel tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid. De inmiddels afgetreden sportief directeur van de Franse grootmacht kwam na de Champions League-ontmoeting verhaal halen bij scheidsrechter Danny Makkelie, die in zijn ogen debet was aan de uitschakeling. Ook Nasser Al-Khelaïfi ging door het lint, maar hij is door de Europese voetbalbond vrijgepleit.

Bij PSG waren ze woedend op Makkelie na diens optreden in de wedstrijd tegen Real Madrid na de return in de Champions League begin maart. PSG verloor met 3-1 in Santiago Bernabéu, na een eerdere 1-0 overwinning in Parijs. In de slotfase van de wedstrijd waren Al-Khelaïfi en Leonardo al heetgebakerd. De woede in Parijs ging met name over het besluit van de Nederlandse arbitrage om de 1-1 van Real Madrid goed te keuren. Gianluigi Donnarumma treuzelde onder druk van Karim Benzema met het wegtrappen van de bal. Vinícius Júnior profiteerde en zette vanaf de achterlijn voor op Benzema, die simpel intikte: 1-1. Volgens het PSG-kamp beging Benzema een overtreding op Donnarumma.

Volgens Movistar+ beende Al-Khelaïfi, de voorzitter van PSG, na afloop samen met sportief directeur Leonardo woedend richting de scheidsrechterskleedkamer. Journalist Mónica Marchante schreef destijds dat ze 'bonkend en schreeuwend' op zoek waren naar Makkelie. Al-Khelaïfi zou zelfs een doodsbedreiging hebben geuit richting een medewerker van Real en brak volgens Marca een vlag van een assistent-scheidsrechter. De voorzitter zou uiteindelijk zijn terechtgekomen bij de kamer van Carlos Megía Dávila, een gedelegeerde van Real Madrid. Hessel Steegstra en Jan de Vries waren de grensrechters in Madrid; Allard Lindhout fungeerde als vierde official. Pol van Boekel vervulde de rol van VAR en werd geassisteerd door Kevin Blom.

De UEFA is van mening dat een wedstrijd schorsing op zijn plaats is voor Leonardo. Het besluit van de tuchtcommissie van het Europese orgaan heeft opvallend lang op zich laten wachten. De Europese voetbalbond omschrijft het als 'het overtreden van de elementaire regels van fatsoenlijk gedrag' en 'ondraaglijk gedrag'. Al-Khelaïfi, lid van het uitvoerend comité van de UEFA, is vrijgesproken door de tuchtcommissie. De bond heeft de straf mede bepaald op basis van het door Makkelie opgemaakte scheidsrechtersrapport. Ook zijn beelden bekeken en heeft de UEFA gesproken met betrokkenen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door almogaver)

Los van die blunder van Donnarumma is het nog altijd bizar om te bedenken hoe PSG een comfortabele wedstrijd zomaar uit handen gaf. Blijft een mooie sport, voetbal.

18 juni 2022 om 11:23

PSG speelde tegen Real Madrid. Dat is het verschil. Mooie sport idd.

En waarom word Nasser Al-Khelaïfi vrijgepleit?

18 juni 2022 om 09:11

Dat staat op zich in dat laatste stukje. Al is dat natuurlijk de officiële verklaring.

18 juni 2022 om 12:39

Ja maar dat is onzin. Hij heeft Ceferin geld gegeven. Net als Blatter en Platini in 2011

18 juni 2022 om 10:45

Te grote vriend van Ceferin, ging nooit iets mee gebeuren

18 juni 2022 om 10:52

De beste man heeft overal een vinger in de pap.

18 juni 2022 om 11:51

Tsja de grote baas gaan ze niet aanpakken natuurlijk. Die hebben ze nog nodig in de strijd tegen de Super League.

18 juni 2022 om 13:18

We weten allemaal waarom. Hij is o.a. Uefa's speerpunt tegen de SL.

18 juni 2022 om 22:31

UEFA zal wel gezwicht zijn door het grote geld. Corruptie op en top

Het is ook compleet achterlijk hoeveel woede er wordt getolereerd in het voetbal. Dat constante gejank van spelers richting de scheids ook. Waarom niet alleen aanvoerders het recht geven met de scheids te praten, en de rest moet z'n waffel houden? Dat, plus zuivere speeltijd invoeren. Dat zou de sport zoveel leuker maken om naar te kijken, want nu erger ik me met regelmaat dood

18 juni 2022 om 10:50

Klopt. Kijk naar Rugby met hoeveel respect die kerels naar de scheidsrechters hebben. Dit wordt natuurlijk afgedwongen door de scheidsrechters. Maar ook de regels, en bond hebben er veel mee te maken. Denk dat het disrespect naar scheidsrechters door de laatste twee komen voornamelijk. Disrespect van fans mag, maar spelers dienen respect te hebben voor de scheidsrechters

18 juni 2022 om 11:08

Fans nemen het ook over, van jongs af aan ook. Als je zo'n Frenkie de Jong (ik noem maar wat) constant ziet zeiken op de scheids, terwijl dat gewoon een beschaafde jongen is, denk je dat het gewoon normaal is. Zeker als hij vervolgens in een interview doodleuk aangeeft dat ie t bewust doet, en het bedoeld is om de scheids te beïnvloeden. Dit moet je gewoon verbieden en direct met geel beboeten, dan houdt t vanzelf wel op. Is denk ik voor de spelers uiteindelijk ook fijner, krijg je een minder opgefokt sfeertje van.

18 juni 2022 om 11:49

@AadHandgranaat

Ik fluit niet meer, maar gaf zelf wel eens een gele kaart voor als iemand in mijn oor kwam schreeuwen voor een gele kaart.

Dit zie je helaas te weinig in het voetbal, als je het consequent gaan doen en daardoor tegen schorsingen aanlopen leren ze het wel snel af

18 juni 2022 om 11:54

Inderdaad ook een grote ergenis van mij. Spelers gaan ook vaak opzettelijk met veel tegelijkertijd klagen, ze weten dat de scheids echt geen 5 gele kaarten uit gat delen. En als ze al geel hebben, dan is het helemaal makkelijk, de kans is erg klein om daarvoor een tweede te krijgen. Ik heb het liefst dat ze werken met tijdsstraffen. Gaat er iemand klagen? 5 minuten eruit. Gaat een groep klagen? De dichtstbijzijnde 2 voor 5 minuten eruit. Het is echt een gezwel voor het voetbal geworden.

18 juni 2022 om 16:55

Ik zal zeggen probeer het zelf een keer en kijk waar je terecht komt niet iedereen wil of durf een scheids te zijn.

Als die Nasser echt een vlag heeft gebroken dan is het natuurlijk bizar dat hij wordt vrijgesproken. Zie hier de totale corruptie in actie, recht voor je ogen.

18 juni 2022 om 09:23

Hij zit toch in een bestuurscomité van de UEFA? Die man heeft een vrije pas om alles te doen wat hij wilt.

18 juni 2022 om 10:09

@Cuneyt Hij is voorzitter van de European Clubs Association (ECA) en is als vertegenwoordiger van die organisatie inderdaad verkozen tot lid van de UEFA Executive Committee. Opzich is dat niet zo gek, want dat de clubs een stoel aan de tafel hebben bij het uitvoerend orgaan van de UEFA lijkt me in principe wel juist. Het betekent alleen natuurlijk wel dat het problematisch geweest zou zijn als hij een straf had gekregen voor zijn gedrag in deze casus. Dat UEFA zich pas nu uitspreekt hierover en alleen Leonardo, net na zijn ontslag, schuldig bevindt, heeft wel iets schimmigs.

18 juni 2022 om 09:37

Dat vind je het ergste aan dit verslag? Maar echt volkomen achterlijk inderdaad hoe rammend rijke mensen kunnen reageren als ze hun zin niet krijgen.

18 juni 2022 om 09:42

Des te mooier is het dan toch om van die nuchtere Makkelie types er tegenover te zetten die stoïcijns blijven. Is ook z’n beroep, maar dan nog, je blijft mens..
als je rijk bent, kun je je meer veroorloven, zo werkt dat helaas..

Surprise surprise, de Nasser El Kaleffie is vrijgesproken door club Ceferin. Ze doen niet eens moeite om hun s**'t te verbergen.

Natuurlijk is Al- Khelaïfi vrijgesproken. Had niet anders verwacht. Die mag zich alles permitteren en is dikke vriendjes met de al even walgelijke Ceferin.

Zolang na de gebeurtenis pas een uitspraak? Vreemd… Maar goed Leonardo is al weg en waar hij zometeen terecht komt moet nog blijken. Dat Nasser vrijgesproken wordt was te verwachten gezien zijn stoeltje binnen de UEFA.

Anyway: Nieuw seizoen, nieuwe trainer, Mbappé is er nog dus ze gewoon gewoon een nieuwe run inzetten! Beloofd een leuk jaar te worden.

Ja dit had ik al verwacht, khelafi zal natuurlijk nooit een straf krijgen. En heel toevallig nadat Leonardo de laan uit is gestuurd krijgt hij voor de vorm 1 wedstrijd schorsing. Blijkbaar is het erg druk dat maanden heeft geduurd om tot een besluit te komen. Corruptie is helaas nog steeds aanwezig in het topvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

391 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren