Paris Saint-Germain telt 40 miljoen euro neer voor Portugees international

Vrijdag, 17 juni 2022 om 22:33

Paris Saint-Germain gaat zich versterken met Vítor Machado Ferreira, kortweg Vitinha. Onder meer transfermarktexpert Fabrizio Romano, Record en Le Parisien melden dat de regerend kampioen van Frankrijk de afkoopclausule in het contract van de 22-jarige middenvelder heeft gelicht. Daardoor gaat Vitinha voor een bedrag van veertig miljoen euro de overstap naar Parijs maken.

Vitinha doorliep de jeugdopleiding van FC Porto en veroverde afgelopen seizoen na een jaar op huurbasis bij Wolverhampton Wanderers te hebben gespeeld een vaste basisplaats in de hoofdmacht. In de voorbije jaargang kwam de drievoudig Portugees internationaal tot 47 optredens voor FC Porto, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 5 assists. Vitinha legde met FC Porto beslag op de Portugese dubbel.

Zijn tot medio 2024 lopende contract bij FC Porto bevatte een afkoopclausule van veertig miljoen euro en die heeft PSG besloten te activeren. De naam van Vitinha stond bovenaan het verlanglijstje van Luis Campos, de nieuwe technisch eindverantwoordelijke in Parijs. De middenvelder is vervolgens vrijdag tot een persoonlijk akkoord gekomen met PSG, waardoor nu alleen het papierwerk hem nog scheidt van een transfer naar Frankrijk.

Daarmee verliest FC Porto zijn tweede sterkhouder in korte tijd, nadat Fábio Vieira voor een totaalbedrag van veertig miljoen euro de overstap naar Arsenal maakte. De Portugese topclub hoopte het contract van Vitinha open te breken om hem nog een jaar te behouden, maar die hoop blijkt tevergeefs. Zijn naam werd eveneens in verband gebracht met Manchester United, maar volgens Romano is de club van Erik ten Hag nooit serieus in de markt geweest.


Poll

Is Vitinha een aanwinst voor PSG?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door regulator)

Nou Wijnaldum nog een concurrent erbij. Wegwezen daar denk ik.

17 juni 2022 om 22:50

Club heeft geld zat, gewoon vragen verhuurd te worden met behoud van zijn PSG salaris.

Dan lekker naar een Sevilla, AS Roma of PSV/Feyenoord gaan. In vorm raken voor het WK.

17 juni 2022 om 22:57

Misschien is er ergens in Mexico plek. Misschien maakt die dan nog kans om minuten te maken in het NL elftal!

17 juni 2022 om 23:06

Als Wijnaldum überhaupt minuten maakt gaat hij mee naar het WK. Mexico of Nederland dat maakt niet uit

18 juni 2022 om 00:49

Louis heeft nooit gezegd dat het (alleen) aan de speeltijd lag. Het ging er (vooral) om dat Wijnaldum de afgelopen interlands niet leverde. En of Wijnaldum nou in Frankrijk, Mexico of op Texel speelt: leveren in Oranje is voor hem altijd een uitdaging geweest.

18 juni 2022 om 02:01

En toch is 26 goals in oranje in 86 wedstrijden zeker niet slecht gezien zn positie. Is ook een tijd aardig belangrijk geweest. Afgelopen tijd idd niet geleverd. Al denk ik dat hij hem wil prikkelen qua speeltijd. Niet eens bij de selectie is weer een uiterste. Dan zouden wel meer spelers er direct buitenvallen. Een hateboer bijvoorbeeld levert nooit

17 juni 2022 om 23:33

Inderdaad Wijnaldum kan beter vertrekken.. Misschien is er een leuke club in Italië of Duitsland geïnteresseerd ik zie hem daar nog wel slagen..

18 juni 2022 om 10:59

Wijnaldum is gewoon opvulling in de selectie voor als de vedette een weekje vrij willen. Die zijn maar met 1 ding bezig en dat is fit en uitgerust aan het wk beginnen.

Dacht dat hij naar United zou gaan? Enfin domme stap van hem want hij zal daar niet snel een basisplaats afdwingen maar financieel gezien zal die zeker vooruit gaan.

17 juni 2022 om 23:14

Wijnaldum zal nooit naar United gaan. Ondanks dat United momenteel geen concurrent is doe je dat niet na 5 seizoenen Liverpool

17 juni 2022 om 23:28

Hij heeft het over Vitinha niet Wijnaldum volgens mij.

18 juni 2022 om 05:31

Dat maakt de reactie nog dommer, vitinha zou nu direct basis staan namelijk.

18 juni 2022 om 09:27

United was nooit geïnteresseerd volgens Romano.

Het ander talent van Portugal nadat Fabio Viera naar Arsenal is gegaan. Speelt op dezelfde positie en heeft ook dezelfde rol als Wijnaldum en Herrera, dus een van de twee moet weg ben ik bang. Zal leuk zijn als Herrera teruggaat naar Bilbao en daar weer het team leidt op het middenveld.

PSG blijft wel met geld gooien want volgens Romano zouden ze ook al een bod uitgebracht hebben op Skriniar (dat naar de prullenbak verwezen is). De FFP doet schijnbaar nog maar eens niet mee…

17 juni 2022 om 23:04

Lierse1997

Gewoon afschaffen. Nu worden alleen clubs als AC Milaan of Turkse clubs gestraft.

The big ones, mogen blijven frauderen

17 juni 2022 om 23:09krilling en als ik er iets over zeg dan krijg ik een bericht dat ik provoceer en wordt mijn reactie verwijderd, dit is toch een grote probleem van schaatsclubs die oneindig met geld smijten en niet gestraft ervoor worden, ik wil dat die probleem aangepakt worden en het voetbal eerlijk blijft...

17 juni 2022 om 23:12

Inderdaad, altijd weer die Friese schaatsclubs1!1!1!!!!1

17 juni 2022 om 23:13

Met de huidige opwarming van de aarde zullen we gelukkig niet meer lang met die dekselse schaatsclubs moeten dealen.

On: nee gewoon eerlijk toepassen lijkt me het best. Je moet het kind niet met het badwater weggooien. Ten gronde is de FFP een goed idee dat een bijdrage levert aan de gezondheid van het voetbal.

18 juni 2022 om 08:09

Schaatsclub, dat is inderdaad wel die probleem

18 juni 2022 om 09:30

Het probleem met wetten als de FFP is dat het altijd een reactie op is. Honderd procent dat de boekhouders achter de clubs al wat trucjes in de doos hebben liggen.

17 juni 2022 om 23:25

Ach PSG en de Uefa zijn bff's, hoeven we niks van te verwachten. Al kleffie mag roepend en tierend door het Bernabeu de ref opzoeken om zijn spullen stuk te maken en tegen hem te schreeuwen en werknemers van Madrid met de dood te bedreigen en wat voor straf krijgt ie? Helemaal niets. Leonardo, die toevallig reeds is buitengezet onlangs wordt gestraft voor dat voorval terwijl zijn enige ongepaste actie was dat ie de ref zei dat ie verkeerd zat op een onaangename toon.

18 juni 2022 om 01:00

Ja precies, echt wie dat nog niet inziet snapt er weinig van of heeft geen idee wat er gaande is. De Uefa lijkt wel een slaafje van psg geworden. De ffp is bewust links gelaten zowat voor psg, om lekker los te kunnen met als smoes ja de covidcrisis he. En dan idd, die straffen, lachwekkend. Net nu Leonardo eruit ligt wordt ie bestraft maar Nasser? Nee hoor. Lachwekkend. En dan denkt Tebas echt iets kunnen doen door een klacht in te dienen bij de Uefa lol, die lachen dat weg met oliegeld. Wat een verrotte ontwikkeling in voetbal. Ik inmiddels zover dat ik niet kan wachten op de ESL (alhoewel wel in een open concept).

18 juni 2022 om 01:10

FFP bestaat al niet meer sinds de transfer van Neymar. Het is gewoon een extra middel om de elite te beschermen.

18 juni 2022 om 09:30

Geen probleem voor PSG. Ze verzinnen een contract met Qatar Investment Holding, dan met Investment Holding Qatar en uiteindelijk met Holding Qatar Investment.

Zou Campos toestemming hebben gevraagd aan King Mbappe voor deze transfer?

17 juni 2022 om 23:29

Haha Dat moet wel he … Zonder de toestemming van Mbappe was Lieke Martens de club niet binnen gekomen .. alles moet goedgekeurd worden door directeur Mbappe. .. nu nog een hoofdtrainer kijken of Mbappe Zidane nog weet over te halen ..

Ik denk dat Campos besloten heeft de la met het wisselgeld even leeg te schudden zodat ze bij PSG ook van het kleingeld af zijn

Het blijft ergens teleurstellend dat een generatie van aanstormende talenten doelbewust kiest voor een 'gouden kooi' in Parijs, waardoor ze in de voetsporen treden van spelers als Marquinhos, Marco Verratti en Kylian Mbappé. De enige manier om te ontsnappen aan zo'n 'gouden kooi' is door transfervrij de deur uit te lopen, en zelfs dat lijkt onmogelijk door de tekengelden die op tafel komen. In mijn ogen was Vitinha een ideale versterking voor Engelse en Spaanse clubs die zoeken naar een regisseur op het middenveld, zeker voor die veertig miljoen euro die in zijn contract was opgenomen. De Qatari hebben hiermee een toekomstig opvolger van Marco Verratti in huis gehaald, waardoor er eens te meer een talent onnodig lang in de Franse competitie gaat spelen.

17 juni 2022 om 23:26

Tekengelden en anders wel politieke druk vanuit alle hoeken.

17 juni 2022 om 23:52

En eigenlijk kan je de spelers in kwestie het nauwelijks kwalijk nemen. Wie zegt er nee tegen een gigantisch salaris, gegarandeerd Champions League voetbal en wonen in een stad als Parijs? Als je kijkt naar de factoren die er voor 'normale mensen' meespelen in zo'n beslissing, dan begrijp ik wel dat iemand besluit om in Parijs te blijven. Het is alleen jammer omdat we dan als sportliefhebbers niet langer wekelijks de beste spelers of grootste talenten tegen elkaar zien spelen.

18 juni 2022 om 01:31

Dit is toch het verval van voetbal dat we al jaren zien? Ik was nog een kind toen types zoals Batistuta bij Fiorentina/as Roma of Juninho bij OL speelden. Spelers die sentiment boven geld en status kiezen zullen we denk ik nimmer meer zien. Zoals jij, kan ik het ze eigenlijk ook niet kwalijk nemen.

17 juni 2022 om 23:29Mbappe kon gratis vetrekken maar die heeft zich laten beã¯nvloeden en manipuleren door Mansour en de Macron president van Frankrijk politieke inmengingen te gek voor woorden eigenlijk, Mbappe heeft geen persoonlijkheid en chrisma om daar tegen te kunnen en de zieke bedragen die hij kreeg aangeboden. . Ze hebben hem ook laten geloven dat hij de keuze maakt dat dat voor Frankrijk is voor het Franse volk, dus ook gehersenspoeld.

17 juni 2022 om 23:38

Jij weet blijkbaar wat Mbappe gelooft en wat zijn beweegredenen en overwegingen zijn geweest.. Ben je helderziend? Of heb je veel persoonlijk contact met Mbappe? Of ben je gewoon gekrenkt omdat hij toch maar niet naar Real is gegaan?

Hoe weet je dat Mbappe geen persoonlijkheid heeft en geen charisma? Ik Durf te wedden dat je over 3 of 4 jaar staat te springen in je Mbappe shirtje als hij de ene na de andere goal binnen schiet voor Real..

17 juni 2022 om 23:40

Is algemeen bekent en kan je vinden, dit alles is gebeurt... De praktijken walg ik van...

17 juni 2022 om 23:49

Aqua1, laten we wel even eerlijk zijn... De huidige voorzitters van 'onze' clubs hebben ook een handje van dit soort gedrag. Hoeveel spelers worden gek gemaakt door de mooie praatjes van Florentino Pérez of Joan Laporta? Kom nou, Kylian Mbappé had ook absurde bedragen kunnen verdienen in Madrid en werd op z'n minst evenveel besproken door Florentino Pérez. Zelf had ik Mbappé graag in een grotere competitie gezien, zelfs als dat voor Real Madrid was geweest. En ja, ik ben teleurgesteld in zijn keuze. Maar laten we nou niet doen alsof Real Madrid niet precies hetzelfde probeerde te doen.

18 juni 2022 om 01:06

@Guaporta Dit is wat zwak hoor, elk club en hun mensen proberen spelers te overtuigen om bij hen te komen. Maar er is een groot verschil als er fs een president (en ex president) van een land wordt ingezet om een jongen over te halen bij te tekenen bij een club dat in handen is van qatar. Plus de manier waarop met bedragen die nergens over gaan (nee dat is zeker niet wat Madrid bood! En ook Tchoua zou veel meer kunnen verdienen maar koos voor minder maar wel voor Madrid, zegt ook genoeg). Dat blijkbaar ook nog eens buiten de ffp vallen (wat Tebas nu gaat aanvechten) maar wat boeit het he.

18 juni 2022 om 01:34

@sociofan1: De pot die de ketel verwijt dat die zwart ziet.. Kom op. RM legt een absurd bedrag neer voor Tchoua. Ja PSG was bereid nog meer te leggen, maar dat rechtvaardigt RM echt niet.

18 juni 2022 om 02:06

Dat is het hele punt namelijk niet Regulator. Punt is dat Paris vele verliezen leid toch gewoon gewoon van de UEFA met geld mogen smijten zonder grenzen. Real kan uitgeven nagezien ze dat gespaard hebben en ervoor maar 30 miljoen aan transfers heeft gedaan..

18 juni 2022 om 12:37

Dat de FFP niet eens een klap op de hand voorstelt is helemaal waar, maar staat helemaal los van de discussie.

Jullie beiden hebben het over zieke bedragen, maar die legt RM zelf ook neer. Sterker nog, zij zijn degene die ermee begonnen zijn in het jaar van Kaka en Ronaldo. Of het geld gespaard is of gesponsord door een rijke eigenaar doet er helemaal niets aan af. Het is RM dat begonnen is met de markt te verzieken. Een PSG is een uitvloeisel die het nog tot ziekere hoogtes weet te schoppen.

18 juni 2022 om 13:13

Hoe kan je de markt verzieken als je je aan de regels houdt? Als je niet meer spendeert dan wat binnenkomt?

18 juni 2022 om 14:08

Echt he, lekker niveautje hier tegenwoordig op Vz. Je praat over A, mensen komen met B. Ze zien echt helemaal niet in wat er mis is en met name met die olieclubs. Het is bijna kansloos om er maar steeds over te bebben, uit te leggen wat het verschil is etc. Komen dan met ja maar die topclub doet het ook? Lol, nee dus niet! Plus die topclub heeft jarenlang zn omzet opgebouwd middels een groot fanbase, merchandise etc. Ze genereren inkomsten en geven uit maar gematigd. Maar nee deze olieclubs komen net kijke en hebben opeens meteen dezelfde inkomsten, ja joh. Hanteren allerlei sluwe manieren van inkomsten etc. De FFP? Agh ze hebben ook de Uefa in handen, dat zegt genoeg!

18 juni 2022 om 14:19

Socio heb het idee dat sommige hier het echt niet begrijpen. Je legt het uit en nog krijg je zo een antwoord , ja maar Real Madrid geeft ook gekke bedragen uit ,daar gaat het niet om al heeft Real daarvoor maar 33 miljoen uitgegeven en dit geld is note bene gespaard, als het eerlijk is en kan veroorloven en winst maakt en meer binnen komt dan eruit gaat, dan kan dat. Paris draait alleen verliezen maken nooit wint maar mogen ongestraft met geld smijten dat is heel fout.

19 juni 2022 om 00:58

Dit is het genante en grappige aan de RM fans. Jullie supporten een club die de markt verziekt heeft en durven het gewoonweg niet toe te geven. Laten we daar eens mee beginnen voordat er gehuild wordt over PSG.

17 juni 2022 om 23:31

Als de spelers er zelf blij mee is, wat is dan het probleem dat hij heel lang in de Ligue 1 speelt? Het is niet dat Engelse en Spaanse clubs het alleen recht hebben om goede spelers te halen.

17 juni 2022 om 23:46

Er is geen enkel probleem, ik ben als sportliefhebber alleen teleurgesteld dat we aanstormende talenten niet wekelijks op het allerhoogste niveau zien spelen. Als de Ligue 1 van hetzelfde niveau zou zijn als de Premier League of La Liga, dan zou ik op z'n minst een wedstrijdje hier en daar meepakken. Maar nu zien we eigenlijk een enorme scheefgroei in die competitie, ondanks dat het niveau van clubs als Stade Rennes, Lille, Olympique Lyon, Monaco en Marseille niet onaardig is. Ik had gewoon graag gezien dat dit soort spelers hun sporthart hadden laten spreken en zichzelf graag op het hoogste niveau hadden willen testen.

18 juni 2022 om 00:17

Dat de Ligue 1 niet van het zelfde niveau is, maakt het niveau niet meteen laag. het is nog steeds een van de vijf beste competities in Europa en de wereld. Het is het ook echt wel waard om af en toe een wedstrijdje mee te pakken, ook buiten PSG zijn er clubs die leuk voetbal spelen en hele leuke jonge talenten hebben rondlopen. Vind de wedstrijden persoonlijk vaak leuker dan die in de La Liga of Bundesliga.

Scheefgroei heb je op de Serie A en PL na in zowat alle competities. Alsof de verschillen tussen Spaanse top en de rest niet gigantisch zijn. Of tussen Bayern en de rest van de Buli. Ondanks het gigantische verschil is Lille vorig jaar toch kampioen geworden, zie ik een Spaanse subtopper/middenmoter niet snel flikken.

Heb een beetje het idee dat dit soort reacties(no offence) ook wel te maken hebben met het feit dat het om PSG gaat die vanuit Qatar gefinancierd wordt. Als een Bayern Mane haalt, die vanuit misschien wel de zwaarste competitie naar een competitie gaat waarin hij geen weerstand zal hebben dan lees ik nergens dat het zonde is van zijn kwaliteiten of iets in die richting.

18 juni 2022 om 00:39

Welke wedstrijden zou je aanraden in de Ligue 1? Moet eerlijk zeggen dat het AS Monaco van een aantal jaren geleden de enige Franse ploeg is geweest waar ik wekelijks voor ging zitten. Sidibé, Glik, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Bernardo Silva, Mbappé, Falcao... Dat was smullen! Sindsdien heb ik niet echt een Franse ploeg gevonden om te volgen. Hooguit Olympique Lyon wanneer er nieuwe talenten doorbreken. Dus als er wedstrijden zijn die je kan aanraden... Graag!

Wellicht heeft het iets te maken met de financiering vanuit Qatar. Maar in mijn geval gaat het meer om de onderlinge duels tussen spelers. Erling Haaland kon zich in de Bundesliga proberen te meten met Robert Lewandowski bijvoorbeeld. Wie is de grote concurrent van Neymar, Mbappé of Messi? Niemand toch? Welke rivaal maakt het hen traditioneel lastig?

18 juni 2022 om 01:07

aze "top 5 comp"

haal Qatari's weg bij PSG en Portugal en/of NL passeert Frankrijk.

18 juni 2022 om 02:39

Ik heb dit seizoen wel kunnen genieten van ploegen als Lens, Angers, Marseille en Nice. Ploegen die leuk voetbal hebben laten zien en waar ook echt leuke spelers rond hebben lopen. Lens heeft Muinga(gehuurd van Psg), Kakuta, Clauss, Fofana. Bij Angers heb je met Cho echt een heerlijk talentje en ook nog Boufal en Fulgini. Nice heeft Gouiri, Thuram, Atal en bij Marseille hoef ik het niet eens op te noemen denk ik. Dit soort spelers hebben de wedstrijden voor mij wel echt vermakelijk gemaakt en ook volgend seizoen ben ik absoluut van plan om wat wedstrijden mee te pikken.

Op je laatste punt heb je wel gelijk. Spelers die echt met de toppers van PSG kunnen concurreren om bij de beste te horen zijn er niet.

Beter. Lijkt erop dat campus begrijpt dat je niet alleen maar vedettes kunt hebben lopen. Goeie speler ook vee loopvermogen

Nou John, waag is een poging bij Wijnaldum. Die mag het loon van Gotze overnemen. Heb je een stabiele factor op het middenveld die er direct staat en de club kent!

Nee heb je, ja kan je krijgen ..

Goed nieuws voor Wijnaldum .. die mag nu waarschijnlijk weg … hopelijk komt er een weer een club uit de premier leaque voor hem langs. Newcastle bv. Daar heeft hij mooie jaren gehad

17 juni 2022 om 23:38

Goed dat hij daar weggaat werd ook door de sterren daar overgeslagen en genegeerd als hij op het veld stond, achteraf gezien een verkeerde keuze puur voor het geld ging hij naar Paris. Paris heeft hem niet in zijn kracht benut.

17 juni 2022 om 23:42

Kul argument, heeft niet eens beetje laten zien dat hij daar mee kon. Als jij op het middenveld op een iets andere positie gelijk door het ijs zakt, hoor je niet bij de absolute wereldtop. Verder eens met @Mcgregor. Newcastle zou leuk zijn. Gezien zijn geschiedenis maar ook hun traject

17 juni 2022 om 23:45

Liverpool had hij moeten koesteren paste daar wegens zijn loopvermogen ..

Moet zeggen dat ik m ff kneep of het Leao zou zijn. Gelukkig niet.

On; PSG is weer zeer actief, deze gozer,Scamacca is volgens geruchten ook dichtbij een overstap,

18 juni 2022 om 00:09

@ Mauro . Klopt idd. Heb het ook gelezen. Zowel Scamacca als skirniar zijn de volgende waar psg op zich gaat richten .
Het eerste bod op Skirniar is al door inter afgewezen volgens de bladen… Hoop persoonlijk dat hij bij inter blijft. Fantastische verdediger die voor elke club een versterking is .
Daarnaast ben ik van mening dat Scamacca beter in Italië kan blijven. Is sowieso nog verre van een topspits .. We hebben gezien hoe het afgelopen is bij zowel Kean als Icardi. Beide amper gespeeld en geen stap verder gekomen bij Psg. Met neymar Mbappe Messi en icardi die aangegeven heeft niet weg te willen zal hij weinig minuten maken vrees ik. Af en toe een invalbeurt

18 juni 2022 om 01:08

Het is toch grappig, om barca schreeuwen ze moord en brand maar psg heeft dikke verliezen gedraaid en honderden miljoenen verlies geleden maar kan lekker blijven kopen en uitgeven. De ffp? Agh ja, de Uefa hun slaafje kijkt wel even weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger21
A. HakimiVerdediger21
P. KimpembeVerdediger20
N. MukieleVerdediger20
Sergio RamosVerdediger20
Nuno MendesVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren