Aboukhlal en AZ maken definitief eind aan moeizame verstandhouding

Vrijdag, 24 juni 2022 om 21:58Wessel Antes • Laatste update: 22:01

Zakaria Aboukhlal speelt komend seizoen niet meer voor AZ. De 22-jarige buitenspeler heeft vrijdag zijn overgang naar Toulouse afgerond. De Franse promovendus neemt Aboukhlal voor een bedrag van naar verluidt ongeveer twee miljoen euro over van de Alkmaarders. "We bedanken Zakaria voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes in Frankrijk en met zijn interlandcarrière bij Marokko", laat Max Huiberts, technisch directeur van AZ, weten via de clubsite. De club haalde vrijdag met Jens Odgaard (overgenomen van Sassuolo) al een nieuwe aanvaller binnen.

Aboukhlal kwam in de zomer van 2019 voor twee miljoen over van PSV. Dat bedrag was opvallend aangezien de Marokkaans international slechts twee duels speelde in de Eindhovense hoofdmacht. Bij AZ kon de buitenspeler zich nooit echt in de basiself knokken. In het afgelopen seizoen speelde hij, voornamelijk als invaller, inclusief play-offs 34 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin wist hij vijf keer te scoren. Aboukhlal moest het onder trainer Pascal Jansen voornamelijk met invalbeurten doen. Van zijn 34 optredens verscheen hij slechts 5 keer aan de aftrap. 29 keer werd hij ingebracht.

Aboukhlal had in Alkmaar een moeizame relatie met de fans. In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (2-0) kwam hij in de 87ste minuut binnen de lijnen en werd hij door de supporters 'onthaald' met een fluitconcert. Een minuut later scoorde hij. Tijdens het vieren trok hij zijn shirt uit en haalde hij zijn gram bij de harde kern van AZ. Voor de camera bij ESPN legde Aboukhlal zijn reactie uit. "Het is niet de eerste keer, ik vind het een beetje lachwekkend. Ik denk dat ik vaak belangrijk ben geweest voor het team, voor de club en voor de fans. De manier waarop zij handelen vind ik kinderachtig. Dan krijg je zo'n reactie. Waar het vandaan komt moet je aan de fans vragen."

Bij Toulouse kan Aboukhlal met enkele medespelers in het Nederlands blijven communiceren. De club heeft Stijn Spierings en Branco van den Boomen onder contract staan. Vooral laatstgenoemde drukte in het afgelopen kampioensjaar in de Ligue 2 zijn stempel. Van den Boomen scoorde in 37 wedstrijden 12 keer en gaf daarnaast 21 assists. De middenvelder heeft inmiddels aangegeven zeker in Toulouse te blijven. Ook Spierings fungeert als basisklant. De middenvelder kwam afgelopen seizoen tot 35 wedstrijden, waarvan 32 als starter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door sirius)

Zakaria Aboukhlal mooie transfer naar Toulouse! Lekker in de Banlieu ballen

16 juni 2022 om 15:26

@bundy_sr

Banlieu? Snelcursus Aardrijkskunde voor je ;-)!

Toulouse is een grote stad in het Zuiden van Frankrijk. Leuke club! Met een lekker klimaat en een mooi land is dit toch een leuke oplossing voor hem.

16 juni 2022 om 15:35

Of het alleen zo verstandig is voor z'n sportieve carriere? Als je al moeite hebt om je staande te houden in de Eredivisie, vraag ik me af of hij in de Ligue 1 ook maar iets gaat klaarspelen. Een stap omlaag in de Eredivisie was op sportief vlak wellicht verstandiger geweest.

16 juni 2022 om 15:37

Als hij het goed doet bij Toulouse kan hij wellicht een stap omhoog maken in de Ligue 1. Als je dan bij een club als Marseille, Nice of Lyon kan terechtkomen heb je toch een prachtige carrière man. Ik zou dit 10 x liever hebben dan gasten die in de middenmoot van de Championship lopen te bikkelen.

16 juni 2022 om 15:38

@sirius

Of we overschatten de Ligue 1? Je hebt met PSG een absolute topclub, Marseille/lyon/rennes/lille/monaco zijn de subtoppers en alles wat eronder komt is vergelijkbaar met Eredivisie.

Een SCO Angers lijkt me echt niet beter dan een Utrecht, Heerenveen of een Twente.

16 juni 2022 om 15:38

Wat heeft aardrijkskunde daar dan mee te maken? Ook Toulouse heeft gewoon achterstandswijken namelijk.

16 juni 2022 om 15:46

Inderdaad weet niet of hij ooit in Mirail is geweest maar dat is een aardige achterstandswijk zeker voor NL begrippen

16 juni 2022 om 15:58

@fiorenoord

Mijn excuus, maar in het algemeen wordt er over banlieues vooral gesproken over Parijs en of Marseille.

Ik zat fout!

16 juni 2022 om 16:06

Omdat je er daar meer/veel hebt, die voor mijn gevoel overigens allemaal een klere eind van de echte stad liggen.
In Frankrijk heb je zo’n enorm verschil tussen de steden en de kleinere plaatsjes, die ademen namelijk nog dat oude frankrijk hoe wij het ons voorstelden met wijn, brie en stokbroden haha.
De grote steden zijn echt hele andere koek.
Mijn vrouw der familie komt van marseille/antibes etc, als ik hen ook hoor praten, bah. Ze zitten aan de gegoede kant van de samenleving, maar ze zouden hier verketterd worden dmv hun racistische teksten.

16 juni 2022 om 16:08

Sirius, ach dit kan wel lekker zijn hoor. Zeker als je een clausule laat opnemen dat je bij degradatie goedkoop weg kan. Dan kan hij misschien basisspeler worden in een iets betere competitie; of in de kijker spelen en een stap omhoog maken vanuit daar; ofwel terugkomen bij de stap waar je het nu over hebt. Ik zou het toch wel doen als ik hem was. Zijn krediet in de Eredivisie ligt nu ook niet echt hoog voor mijn gevoel en zo'n buitenlands avontuur staat op zijn minst leuk qua status.

16 juni 2022 om 16:27

@Sirius op de bank zitten is hij gewend

16 juni 2022 om 16:47

Met het verschil dat Angers niet zo vaak Europees speelt en de clubs die jij noemt wel. Dat toont het niveauverschil tussen Ligue 1 en de Eredivisie wel aan.

16 juni 2022 om 17:58

nou ja mooi land. Daar zijn de meningen over verdeeld. Ga er het liefst met een grote boog omheen.

24 juni 2022 om 22:27

Angers is juist een goede club die behoren zeker tot de top 5 van Frankrijk

24 juni 2022 om 22:44

@DwightVBbc waar heb je die informatie vandaan😅?

25 juni 2022 om 07:59

@FCBinsider,

Heeft niks met je aardrijkskunde te maken. Banlieue is gewoon het Franse woord voor Buitenwijk of Ringwijk (wijken die in een bepaalde straal af liggen van het centrum) door de rellen in parijs is het woord meer synoniem met probleemwijk komen te staan maar dat is helaas een fout begrip.

Elke stad, zoals Toulouse, Parijs, Lyon, Marseille etc hebben dus een Banlieue.

Betreft de speler van AZ, houdoe en bedankt - waardeloze speler. Paar wedstrijden gezien van hem en hij speelt zo egoistisch.. die kerel helpt meer kansen om zeep dan het aantal speelminuten dat hij in het veld staat.

25 juni 2022 om 10:35

Prachtige stad inderdaad. Hij zal wel kleding van het merk Banliueu dragen gezien z’n leeftijd.

Mooi nieuws dit. Jammer dat hij niet geslaagd is hier.

Az kan dit bedrag herinvesteren in een nieuwe aanvaller en hij kan toch een mooie stap maken. Ik heb zo het idee dat de Franse competitie hem beter ligt en dat hij het redelijk gaat doen. In Frankrijk gaat het toch meer op snelheid en kracht dan op techniek en spelinzicht. (Dan heb ik het vooral over het rechterrijtje van de Lique 1.

16 juni 2022 om 15:31

Ik denk dat hij ook nog wel de potentie heeft om ergens te slagen, maar dat is niet bij AZ. Hij is toch nog redelijk belangrijk geweest voor AZ ondanks zijn matige spel af en toe.

16 juni 2022 om 19:48

Onverklaarbaar dat hij het niet gehaald heeft bij AZ. Ik weet zeker dat hij het uiteindelijk zal maken. Echt een goede speler. En Toulouse heeft wel een neusje voor goede spelers, met hun data gedreven approach. Die halen 'm niet zomaar.

16 juni 2022 om 23:31

Zeker niet veel AZ gekeken .

16 juni 2022 om 15:34

Vind ik wel redelijk kort door de bocht. Clubs die zijn gedegradeerd, Saint Etienne en Bordeaux beschikten juist over vrij veel technische spelers, terwijl clubs zoals Strasbourg en Lens keurig in het linkerrijtje zijn geeindigd met vrij fysieke/non-technisch spel. Het is gewoon een vrij aardige mix in de Ligue 1, mede door de Afrikaanse invloeden waar meestal de spelers met Noord-Afrikaanse roots/Noord-Afrikanen super vaardig zijn met de bal, en spelers die Afrikaanse roots hebben of uit Afrika komen, al gauw van het fysieke spel moeten hebben. Waardoor ook spelers zijn die over beiden beschikken, dus het fysiek technische spel. Sommige jongens zijn net 17, maar zijn fysiek al zo ontwikkeld, is echt ongelofelijk. Maar toulouse heeft wel goed gevoetbald dit seizoen, dus dan zal Zakaria wel redelijk vrij spel hebben om zijn goals te maken. Want het is niet een vleugelspeler die anderen in stelling brengt en vaak voor eigen succes gaat.

16 juni 2022 om 15:40

Heeft het best aardig gedaan voor AZ. Die krijgen het ook te hoog in debiliteit die fans.

16 juni 2022 om 16:49

@kaaskop, welk bedrag gaat het hier over?
Zou mooi zijn als er weer een nieuwe Karlsson ergens opgepikt kan worden. Of een waardige 10 zodat Dani de Wit daar niet hoeft te spelen.... Prima speler hoor, maar heb het idee dat AZ daar wel een betere speler zou moeten hebben om een echte rol te spelen in de top 4.

19 juni 2022 om 09:58

Zou om het oorspronkelijke aankoop bedrag gaan. Rond de twee miljoen weer dus.

Waardeloze speler. Weinig te bieden behalve wat schijnbewegingen en een grote mond. Heb van betrouwbare bronnen gehoord (werknemer club) dat hij op slechte voet is met vrijwel elke speler en staflid. Misschien vinden ze em in Toulouse wel een topper, maar hoogstwaarschijnlijk niet.

16 juni 2022 om 17:44

Dit is *ullshit. Je praat maar raak. Ik heb op het trainingscomplex in Wijdewormer gewerkt en Aboukhlal is één van de aardigste jongens die daar rondloopt. Loop toch niet interessant te doen met je betrouwbare bron joh.

16 juni 2022 om 23:33

Heb ook nog nooit zoiets gehoord en zit erg dicht op AZ. Ook intern

24 juni 2022 om 22:24

Als wissel speler heeft hij het naar behoren gedaan en toch belangrijke goals gemaakt en met betrekking om zijn gedrag klopt ook geen ene reet van hij is notabene door Vincent Jansen ook wel zijn ex trainer van jong PSV naar AZ overgeheveld. wie is je betrouwbare Yvonne coldweijer

25 juni 2022 om 07:15

Nooit geweten dat Vincent Jansen naast spits van Antwerp ook nog eens trainer was bij AZ.

25 juni 2022 om 07:44

Hij bedoeld waarschijnlijk pascal

Toudelouse Zakaria. Zou mooi zijn als dit uitkomt, heeft simpelweg niet het niveau.

Dan vraag je je wel af of zo'n club uberhaupt scouts rond heeft lopen. Dit lijkt me voor Aboukhlal ook niet verstandig. Zorg dan eerst dat je iets klaarspeelt in de Eredivisie. Bij een Toulouse wordt het alleen maar moeilijker en het was wel duidelijk dat hij moeite had om zich te laten gelden in de Eredivisie.

25 juni 2022 om 21:34

Klaar speelt in de Eredivisie? Hij moet het doen met invallen en wissels. Laat een speler een aantal keren 90 minuten afmaken dan oordelen. Maar nee bij AZ hebben ze andere keuzes (favorieten) en daar kan Zakaria weinig aan doen.

26 juni 2022 om 15:56

Als hij enigszins goed genoeg was voor een basisplaats, had de coach hem echt wel opgesteld. Ik heb Aboukhlal meerdere keren in actie gezien dit seizoen en ik kan me goed voorstellen dat AZ andere spelers opteert. Niets tegen de speler uiteraard, maar qua niveau ligt z'n top op dit moment bij de lage middenmoot van de Eredivisie.

Opgeruimd staat netjes.
Heeft ergens 2x een goede wedstrijd gespeeld, verder speelt deze jongen vooral voor zichzelf.
Heb toch het idee gehad dat er meer in zit met zijn potentie maar het is gewoon heel mager geweest. Toch zeker zijn waarde gehad en in Zuid Frankrijk spelen is niet bepaald een straf.

Ik ben geen az fan, maar ook als neutrale toeschouwer zat ik me soms mateloos te irriteren aan deze man. Liep als een god over het veld, terwijl die meestal geen knikker raakt. Als klap op de vuurpijl wordt hij ook steeds geselecteerd voor marokko

Mooiere club, betere competitie en vooral betere fans. Biezen pakken en lekker genieten in Zuid-Frankrijk, laat de AZ “fans” maar op een regenachtige vrijdagavond Sugawara uitfluiten.

16 juni 2022 om 15:45

Sugawara zal niet gauw worden uitgefloten hoor, die stelt zich namelijk wel professioneel op en vindt niet dat hij in de basis hoort zodra hij 1 goede actie heeft gemaakt, hele nederige jongen.

16 juni 2022 om 15:51

AZ heeft altijd nederige jongens, daarom worden ze nooit kampioen meer. Heel effe hadden ze met El Hamdaoui ook zo een “lastige” jongen, en ze werden ook gelijk kampioen. Wat zegt dat? Dat zegt dat AZ moet ophouden met het zoeken van spelers in ja-knikker landen als IJsland, Denemarken en Zweden. Zoek het op in Zuid Amerika en ze doen gelijk mee met de top 3.

16 juni 2022 om 16:03

Onder Slot waren ze anders redelijk dichtbij, dus weet niet wat je bedoelt met spelers uit ja-knikker landen halen. Ze doen het vooral met een hele goede jeugd, aangevuld met twee a drie spelers uit het noorden van Europa en soms nog een paar andere buitenlandse spelers.

Aboukhlal was gewoon niet goed genoeg. Heeft ook vaak genoeg basis gestaan en daarin wist hij simpelweg weinig indruk achter te laten. Dan moet je niet gaan klagen dat je dan vaker als invaller wordt gebracht.

16 juni 2022 om 16:51

Wat jouw reactie vooral zegt is dat je het geheugen van een zeef hebt en een redenatievermogen van een kind.

2020 vergeten, pik? Los van het gegeven dat clubs als AZ niet structureel voor het kampioenschap kunnen strijden vanwege de grootte van de club.

16 juni 2022 om 19:31

Volkomen gelijk Ziyechgoat22. Az (en Feyenoord ook) moet eens stoppen met van die ‘save’ risicoloze aankopen van Scandinaviërs die altijd een 6/7 scoren. Haal eens een keer een Zuid-Amerikaan die een 9 kan scoren met het risico dat die ook een 4/5 kan scoren. Kijk Sinisterra. Voor 1,8! Miljoen gekocht en kunnen m nu voor 20+ kwijt. Met die scandinaviërs win je zeker van plaats 5-20, maar de echte toppers zijn ze vaak niet goed genoeg voor. Kijk even naar Albert Gudmundsson als mooiste voorbeeld. Je hebt helemaal niks aan zo een gozer. Midtjo was dan wel weer klasse voor AZ.

16 juni 2022 om 23:35

Goed verhaal. Doen we helemaal niets mee. We hebben ene Karlsson rondlopen die na Tadic G/A meest waardevolle speler van de Eredivisie is. Is ook geen ja-knikker. Rare generalisaties allemaal.

17 juni 2022 om 08:31

Daarom zeg ik ook ‘vaak’ en niet ‘altijd’. Verder wel goeie speler die Karlsson. Bij jong Zweden al 1 van de beste spelers. Dat was vroeg al te zien.

Tja meerdere malen bewogen en te licht bevonden. Al met al een logische stap om te vertrekken. Zo kan AZ ook weer doorselecteren!

Jammer, was toch altijd wel lekker als Aboukhlal erin stond (als AZ tegen je club speelde). Was een dreiging minder voorin.

Maar wat AZ allemaal halen? Want er gaat weer een aanvaller weg. Oké, laatst een aanvaller, maar daarmee speelde ze in op Jesper. En als het huidige aanval bleef, heeft/ had AZ sowieso een spits nodig een rechtsbuiten.... Iemand die van AZ er meer over weet?

Het is niet dat deze jongen niet kan voetballen maar op het moment dat hij speelt denk hij meteen dat hij dezelfde kwaliteiten heeft als Karlsson. Zo goed is Aboukhal natuurlijk absoluut niet. Leuke momentvoetballer maar totaal niet bepalend met veel doelpunten en assists. Ik snap ook niet dat hij goed genoeg wordt gevonden voor Marokko. Veel te weinig rendement

Ik lees nu die statistieken van Branco van den Boomen. Vrij indrukwekkend en met 26 jaar toch de ideale leeftijd!
Waarom is daar geen interesse voor vanuit Nederland? Niets voor Feyenoord?

Mooie stap omhoog, Toulouse mooie club in Lique 1. Vaak beslissend geweest bij AZ en eigenlijk nooit een eerlijke kans gehad. Veel succes Zakaria

16 juni 2022 om 23:36

Klopt. Dit seizoen slechts 34 wedstrijden en 5x als invaller. Had die jongen maar meer kansen gehad.

25 juni 2022 om 03:51

Het is andersom, 5x als basisspeler gestart. De rest als invaller.

Ik zou het hem van harte gunnen om een stap te maken. Ik zal hem ook zeker niet missen. Ben overigens geen uitfluiter, maar Aboukhlal heeft gewoon niet de klik in Alkmaar die hij moet hebben om succesvol te worden.

24 juni 2022 om 22:19

Nu hoeven we nooit meer bang te zijn dat hij de laatste 10 minuten gaat invallen.
Liever een teamspeler dan een blinde draver met her en der succes.

Nou, dat gaat in ieder geval een hoop ergernis schelen, in het komende seizoen.

24 juni 2022 om 23:02

Haha zeg dat wel, et is echt een goede jongen. Heel relaxt maar voetballend poeh daar kreeg ik toch de frustaties van zeg. Goed leuk voor hem. Maar ook prima dat je alsnog wat geld vangt voor hem. Iig mooi dat Az nu wel vroeg bezig is en niet zo laat achteraf nog moet strugglen. Snel je selectie op orde hebben.

Wens hem veel succes in Toulouse! Altijd alles gegeven wanneer hij in het veld kwam en zelfs een paar keer belangrijk geweest. Niet het niveau dat we moeten nastreven, ik doe echter niet mee met de hetze tegen deze jongen.

24 juni 2022 om 22:23

Zo kan het ook. Gwn inhoudelijk reageren. Ik ben het overigens met je eens dat hij zeker niet het niveau heeft laten zien wat je van m zou verwachten, maar snap niet waar die hele hetze tegen deze jongen vandaan komt.

25 juni 2022 om 07:58

Er is geen hetze, maar die jongen bracht het niet, maar vond wel (en uitte dat ook) dat hij in de basis hoorde.

Heel af en toe scoorde hij een goal en was hij belangrijk. Maar over het algemeen was hij veel te egoïstisch en liep hij veel te vaak, met bal en al over de achterlijn of schoot hij uit kansloze positie op de goal, terwijl er medespelers voor de goal stonden om de bal in te tikken.

Ik was ook geen fan van het uitfluiten, dat vind ik niet gepast, maar ik ben blij dat hij weg is.

Dank voor de nodige goals.
Helaas geen goede verstandhouding met de fans.
Stempeltje "blind paard" veelal waargemaakt, soms eindigend in een goal maar veelal eindigend in frustratie.
Veel succes.

Het beste voor beide partijen. Veel succes in Frankrijk. Hoop dat voor hem zijn mentaliteit veranderd en zijn grote ego wat afneemt. Treft er in ieder geval twee Nederlandse spelers met Van den Boomen en Spierings. .

Goede transfer van Zaka, Toulouse is een leuke club in een prachtige stad en hebben wel echte fans rondlopen, dus hij zal een leuke tijd tegemoet gaan.

Toch jammer dat jongens met zulke mooie namen, zulke lege bijnamen krijgen. Heet je Zakaria, noemt men je 'zaka', en niet enkel de pubers die om je heen hangen, zelfs de club zwaait je zo uit. Hoe dan ook, prachtige stap, liever in Toulouse dan in Alkmaar, wat zeg ik, veel liever in Toulouse dan in Alkmaar, ik begrijp de overstap volledig.

AZ maakt hier wel een gigantische stap vooruit. Odgaard erbij en deze jongen eruit. Luxe! AZ is goed bezig zo en lijkt vastbesloten Twente weer in te halen.

Is niks, wordt niks. En dan ook nog eens lastig en vervelend. Toulouse is het niveau waar hij hoort. Onderkant Ligue 1 of iets vergelijkbaars of lagers. AZ heeft een goede vervanger gehaald.

Jammer dat hij vertrekt. Vind het persoonlijk een van de betere spelers van AZ. Maar voor hem zelf is Toulouse natuurlijk een mooie stap. Hopelijk komt hij daar meer aan spelen toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. BarasıAanvaller10
M. LahdoAanvaller10
H. VerhulstKeeper10
V. PavlidisAanvaller11
M. van BrederodeAanvaller11
S. BeukemaVerdediger10
M. de WitVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren