Noa Lang vormt ‘politiek incorrecte’ driehoek bij Oranje: ‘Wij zijn onszelf’

Woensdag, 15 juni 2022 om 21:34Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:42

Noa Lang beschouwt zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal als een startschot voor een hopelijk imposante interlandloopbaan. De 22-jarige aanvaller van Club Brugge knalde dinsdag tegen Wales (3-2 winst) op overtuigende wijze de openingstreffer binnen en noemt dat 'het ideale scenario'. "Ik heb mijn eerste interlandgoal gemaakt in mijn eigen stad", tekende De Telegraaf in de mixed zone op uit de mond van Lang.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door mt87)

Mooie jongen, kan wel genieten van zijn bravoure. Hoop dat hij een verstandige volgende stap maakt zodat hij in beeld blijft voor het WK.

15 juni 2022 om 21:48

Aan Memphis en Noa alleen irriteer ik mij rot. Echter samen... Dat is komedie. Aslof ze het al jaren samen gepland hebben. Peppi en Kokkie. Kooten en de Bie. Als die samen wereldkampioen worden is de wereld af.

15 juni 2022 om 22:09

ahahhaah. Zouden ze ook lepeltje lepeltje liggen op de hotelkamer? Vind het echt heel enge ventjes ook, maar is eerder comedie dan dat ik me er echt aan erger. Vooral hoe die Noa Lang zich presenteert is echt zo ongelofelijk genant dat het grappig is.

15 juni 2022 om 22:49

Memphis is Louis in het kwadraat qua grootheidswaanzin. Vergelijk even de docu’s en je vindt echt het sprekende bewijs.

15 juni 2022 om 22:56

Natuurlijk is Van Gaal een goede coach maar dat staat los van zijn persoonlijkheid. Iedereen denigrerend en respectloos toespreken en je ver verheven voelen boven iedereen vind ik geen leuke karaktereigenschappen

15 juni 2022 om 23:07

v Gaal lijkt meer belerend dan denigrerend of respectloos. Je ziet aan alles dat hij ooit een docent is geweest. Ik zie in zijn interviews altijd de droge humor ervan in. Het lijkt naar mij alsof hij zich er bewust van is en daardoor des te meer de nadruk erop legt.

15 juni 2022 om 23:09Japie meestal ben ik het met je eens maar hier niet, vind Van Gaal juist leven in de brouwerij brengen, geniet van zijn pers praatjes en die is echt zichzelf, heb liever Van Gaal dan onverstaanbare De Boer die niks uitstraalt en in zijn eigen wereld leeft en introvert is en niks kan overbrengen op de groep en media en 0 charisma heeft.

15 juni 2022 om 23:14

Ja, zo af en toe vind ik het wel komisch, alleen af en toe slaat hij door en dan kan ik me er ook wel aan ergeren

16 juni 2022 om 06:32

Van gaal is nooit denigrerend. Hij is leraar geweest en dat zie je terug. Respectloos is hij ook nooit dus keer aub eerst even wat die woorden betekenen Japie

16 juni 2022 om 08:37

@Soccerfan, zoals Louis richting Valentijn doet is toch wel denigrerend? Los van het feit of Valentijn het uitlokt of niet. Kan me ook nog een persconferentie met Louis en Ron Jans herinneren waarin Louis erg denigrerend en respectloos was richting Ron.

16 juni 2022 om 10:38

Terwijl ik dacht Japie, dat jij een groot van was van typetjes die nou net geen ideale schoonzonen waren? Je neemt het vaak op voor de moeilijke jongens. Niet van die eenheidsworsten, maar gewoon zij die over t randje gaan, maar net dat extra kunnen brengen. En nu lijkt me van Gaal typisch zo’n trainer, absoluut geen eenheidsworst…en die daarin ook nog de ruimte lijkt te geven aan de moeilijke jongens.

16 juni 2022 om 11:19

Klopt, maar er is wel een grens natuurlijk. Op het moment dat het respectloos wordt ben ik ook wel klaar met dat soort gasten. Ik doel meer op mensen die niet overal ja op knikken, maar die ook een ruggengraat hebben en het durven te zeggen als iets ze niet zint, maar dan op een respectvolle manier. Verder heb ik nergens gezegd dat Van Gaal geen goede coach is, alleen ik vind het geen prettig mens

16 juni 2022 om 11:28

Maar Japie je houdt toch juist van mensen die zichzelf zijn en geen politiek correcte dingen zeggen? Van gaal is altijd grappig om naar te luisteren

16 juni 2022 om 12:42

Er zit een groot verschil tussen politiek niet correct zijn en respectloos zijn. Wat snap je daar niet aan?

15 juni 2022 om 21:52

Dat mag je vinden hoor. Doe mij maar gewoon een Robben die altijd normaal bleef doen ook al won die de CL door zijn beslissende doelpunt. Kwam nog op de fiets naar de Euroborg. En presteerde altijd. Ook al had die zoveel pech met blessures. Nooit zag je hem zeuren op iets.

15 juni 2022 om 22:03

Ik heb via een kennis van Robben weleens gehoord hoe het daar in zijn omgeving gaat. Echt super down to earth, ook richting vrienden, echte vrienden nog van vroeger, niet om het geld, etc. Dat is ook heel erg "jezelf zijn", en vind ik ook fraaier dan "jezelf zijn" door maar gewoon alles te zeggen wat in je op komt.

15 juni 2022 om 22:38

Robben normaal? Die rolde bij iedere scheet over de grond alsof hij zojuist was geraakt door een atoomraket

15 juni 2022 om 22:41

Is dit ook de reden waarom mensen op Rutte blijven stemmen? Omdat hij gwn “normaal” op de fiets gaat naar werk. Ik snap niet waarom men zich zo ergert aan jongens als Lang, hij is misschien arrogant maar beledigt niemand ermee toch. Lekker laten gaan

15 juni 2022 om 22:43

@japie_krekel - Het is wel zaak dat je snapt wat hij bedoelt. Je kunt prima een 'schwalbekoning' zijn (al is dat niet tof) en als 'normaal' en 'down-to-earth' gezien worden. Als je dat wilt aanhalen als argument, is praktisch iedere moderne voetballer niet normaal.

15 juni 2022 om 22:48

Niet iedereen maakt schwalbes hoor. Juist iemand als een Memphis zie ik geen schwalbes maken of janken bij de scheids. Ik heb een enorme hekel aan toneelspelers. Natuurlijk was ik een Robben fan op basis van zijn voetbalkwaliteiten, maar aan zijn gedrag stoorde ik me kapot. Als een speler van Getafe het doet dan schreeuwen we moord en brand, maar als een Robben het doet vinden we het opeens geweldig

16 juni 2022 om 11:07

Japie, ik heb je hierboven het onderscheid horen maken tussen de coach en de persoonlijkheid. Practice what you preach, het gaat hier om de persoonlijkheid. En als je leest wat ik schreef dan gaat dat over heel andere dingen dan wat er in het veld gebeurt.

16 juni 2022 om 11:23

Maar vervelend lopen doen in het veld of constant janken bij de scheids getuigd imo ook niet van een goede persoonlijkheid. Ik heb liever iemand die af en toe een domme uitspraak doet dan iemand die tegenstanders kaarten aannaait en constant bezig is met spelbederf. Als mens dan natuurlijk want qua voetballende kwaliteiten zou ik elke speler in Oranje zo inruilen voor Robben. Die was absolute Europese top en die spelers hebben we momenteel niet buiten Van Dijk

15 juni 2022 om 22:24

Hoe vaker dit soort types het nodig vinden om te melden dat ze "zichzelf" zijn, des te aannemelijker het wordt dat het tegenovergestelde waar is. Maar als ze inderdaad zichzelf zijn, dan irriteer ik me dus op terechte gronden.

Ik vind Bergwijn nou niet bij de “stoute jongens” horen; prima gozer met prima teksten die niet naast z’n schoenen loopt. Ook heeft Bergwijn niet de overdreven “ik tegen de boze wereld” mentaliteitOf ik moet wat gemist hebben.

15 juni 2022 om 21:48

Haha echt zo'n typische braverik die Bergwijn. Heel timide.

15 juni 2022 om 22:04

Precies bergwijn komt juist heel rustig en welbespraakt over en altijd met een glimlach

15 juni 2022 om 22:05

Nouja bijna 80km/h te hard (toen hij nog bij psv speelde) was best stout. Maar ik snap heel goed wat je bedoelt

15 juni 2022 om 22:40

Dat viel mij inderdaad ook op. Ik vind Bergwijn juist heel fatsoenlijk, realistisch en (zoals marieke90 aangeeft) welbespraakt overkomen. Niet zozeer bescheiden, maar ook zeker niet arrogant. Eigenlijk gewoon 'normaal'.Ik word wel een beetje moe van dat 'zo lekker jezelf zijn' hoor! Dus als je goed uit je woorden kunt komen als speler, of je gooit geen rare dingen op je social media, of je staat gewoon keurig een verslaggever te woord, dan ben je automatisch 'niet jezelf'? Ik ken echt heel veel mensen die gewoon zijn wie ze zijn zonder raar te doen of weet ik veel wat. En wat is uberhaupt mis om je een beetje aan te passen aan een situatie? Als ik met mijn vrienden lekker gek aan het doen ben op een feestje, moet ik dan de dag erop ook maar gek doen op mijn werk, want anders ben ik niet mezelf?

15 juni 2022 om 22:07

Je hebt helemaal gelijk. Als mensen altijd alles zouden zeggen wat ze denken dan zou niemand normaal samen kunnen werken of leven. Heb je de hele dag ruzie met iedereen. Met de lelijke cassiere, je irritante collega, je vrouw als ze 's ochtends uit haar bek stinkt. Aanpassen doet iedereen, gelukkig maar.

15 juni 2022 om 22:10

Ja mensen die denken dat het goed is om altijd te zeggen wat je denkt snappen er weinig van. Als je dat echt doet heb je idd elke dag ruzie. ZOu ook al vaak ontslagen zijn als ik altijd zou zeggen wat ik denk.

15 juni 2022 om 23:19

Ik ga stuk om sommige mensen hier. Aan de ene kant mag je " niks meer zeggen" ala Derksen. En dan de zelfde mensen klagen weer over dat je soms maar beter je mond kan houden. Wat is het nou? Of spelen er andere factoren ook een rol? 🙃

16 juni 2022 om 00:09

Het gaat denk ik juist om de mate van uiten. Het is niet goed om nergens wat over te mogen zeggen, maar je hoeft ook niet overal je mond over open te trekken zonder met andere rekening te houden. Zoals jij het nu neerzet gaat het over de 2 uiterste.

16 juni 2022 om 06:08

Suggestieve opmerking, Linley. Ik neem aan dat je wel begrijpt dat je juridisch gezien bijna alles moet kunnen zeggen, inclusief beledigende opmerkingen maar dat dit nog geen reden is om de hele dag te beledigen.

Voorbeeld: juridisch gezien mag je best zeggen dat je de Hells Angels primitief volk vind, maar als je altijd zou zeggen wat je denkt, en dit dus ook, in een bar vol met Hells Angels, dan zou je wel eens een vervelende dag kunnen hebben.

On: ben het overigens helemaal eens met bovenstaande mensen. Dat altijd maar jezelf willen zijn en zeggen wat je denkt wordt nu bijna als een soort door God geschonken gave gezien. Dat vind ik altijd al irritant, zoals bij Johan Derksen, maar als het dan ook gepaard gaat met een woordenschat van groep 4, dan is helemaal het einde zoek.

16 juni 2022 om 09:15

De fout zit meer in de interpretatie van de wet: vrijheid van meningsuiting. Dat betekent dat je in vrijheid mag zeggen wat je denkt. Niet dat je alles zo maar mag zeggen. En dat laatste denken heel veel mensen tegenwoordig. Dat je alles en iedereen maar mag beledigen en afbranden onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

16 juni 2022 om 11:11

@FR Ronnie

Dat, maar ook dat mensen iets zeggen wat juridisch mag, maar wel andere consequenties aan zitten, bijvoorbeeld dat anderen boos worden. Dan roepen ze dat “de vrijheid van meningsuiting” weg is, wat je reinste flauwekul is.

15 juni 2022 om 23:41

Couldn't agree more. Net alsof je meer jezelf bent als je je ongeinteresseerd, grof, horkerig, arrogant, afstandelijk en bovenal onvolwassen presenteert. Hoezo kun je niet gewoon normaal doen? Ik zie en hoor toch veel liever jongens als Virgil van Dijk, Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong, Denzel Dumfries of Cody Gakpo dan clowns en eigengeilers als Depay, Lang en bijzonder genoeg ook Louis van Gaal.

16 juni 2022 om 08:32

Maar dat is het hem nou juist Gomes, wat is normaal? Is normaal vooral geen eigen mening hebben? In de pas lopen? Je dingen op laten leggen? Ik denk dat het goed is om nuance aan te blijven brengen. Ik zie dagelijks mensen voor me die zich voegen naar wat de samenleving 'vraagt', maar voelen zich daar helemaal niet prettig of gelukkig bij. Ze volgen de massa, want zo zal het wel horen. Maar een stukje eigenheid tonen is er niet meer bij waardoor het leven als een dwangbuis kan gaan voelen. Ik geniet van mensen met een sterke mening, mits ze die genuanceerd uitdragen. Maar dat politiek correcte en sociaal wenselijke maakt dat mensen op sprekende poppen lijken waar louter de door de samenleving gewenste praat uit komt. Als ik Matthijs de Ligt hoor praten heb ik het idee dat hij zegt wat het overgrote deel van het volk wil horen. Alles is fantastisch, leuk en mooi. Ik geloof daar helemaal niks van. En als ik moet luisteren naar onecht gebazel, dan nog liever Noa Lang terwijl ik eigenlijk een hekel heb aan zijn irritante accent en zijn teksten. Maar bij hem kan ik vooraf niet inschatten wat er gaat komen. Een interview met De Ligt kan ik echter vooraf al uittypen. Hij is de nieuwe Dirk Kuijt.

16 juni 2022 om 00:00

Dat is het probleem niet. Als Lang of Memphis lekker hunzelf zijn krijgen ze bakken stront over zich heen. Als Wout Weghorst lekker zichzelf is is het een held met passie. Zie je het verschil?

16 juni 2022 om 00:17

Nee, vertel. Wat is het verschil?

16 juni 2022 om 03:52

@marcoes
Lang heeft dit dus niet gezegd, dat maak jij ervan.

Ligt het aan mij of is het IQ van Memphis en Lang niet al te hoog? Zo komen ze in ieder geval op me over, vrij kinderachtig en egocentrisch. Scoort zijn 1e goal gisteren en wist niet hoe snel hij weg moest rennen van zijn medespelers.. En dan de reacties van Depay over Promes, ook erg dom.

15 juni 2022 om 21:48

Ja die gaan zichzelf nog wel tegenkomen als ze tijdens de halve finale van het WK ineens een wiskunde examen moeten maken ipv een penalty

15 juni 2022 om 21:49

Typisch voorbeeld van voetballers die heel blij mogen zijn met het talent van papa en mama. Anders was het vast ongeschoold werk.

15 juni 2022 om 21:52

Niet iedereen is zo welbespraakt dan jij!

15 juni 2022 om 21:57

Als jij..

15 juni 2022 om 22:08

Tuurlijk mogen ze daar blij mee zijn, maar ze moeten er nog steeds hard voor werken om zover te komen.

En als jij een goede baan hebt vanwege een goed stel hersens dan mag je je ouders net zo goed dankbaar zijn, want die hersens heb jij zelf ook niet gemaakt.

15 juni 2022 om 22:10

Nee, dat ligt niet aan jou. Wat wel aan jou ligt, is dat je er blijkbaar belang aan hecht, of jezelf daardoor beter voelt ofzo. Deze gasten staan voor de camera omdat ze erg goed kunnen voetballen. Als premier Rutte voor de camera staat zeg je ook niet "ligt het aan mij of ziet Rutte eruit alsof hij heel slecht is in voetbal'

15 juni 2022 om 22:38

Het is allemaal relatief, ik denk dat die gasten een veel hoger voetbal IQ hebben dan iedereen op dit forum bij elkaar.

15 juni 2022 om 23:08

Gemiddelde voetballer en hoog IQ gehalte gaan niet samen. Is niet voor niets ook meest populaire sport ter wereld. Iedereen kan dit beoefenen, als je snapt wat ik bedoel.

15 juni 2022 om 23:22

Idd,vraag me ook wel eens af of er niet alleen lucht zit in die bovenkamer bij die gasten

16 juni 2022 om 07:21

Weet niet of ze dom zijn, maar een schrijnend gebrek aan zelfreflectie en lerend vermogen laten ze wel zien. Vind ik bij een volwassene altijd wel pijnlijk

16 juni 2022 om 08:14

Samen komen ze een heel eind…

16 juni 2022 om 23:46

Wat boeit een IQ als je miljonair bent?

Ze lijken zelf ook echt niet door te hebben dat ze juist helemaal niet zichzelf zijn. Aandoenlijk wel. Ach ze groeien er vast wel overheen.

Hoevaak gaat hij nog zeggen dat hij anders is en zich niet anders voor doet...

Dit "wij tegen de wereld" praatje begint oprecht m'n neus uit te komen. Echt niveautje koppels met Bony & Clyde thema tattoos.

Bij de kop had ik gedacht dat hij Van Gaal zou noemen.

Het wordt wel een beetje irritant, dit soort gebazel. Ten eerste ben je duidelijk niet jezelf als je het zo vaak moet benadrukken. Ten tweede is zelfreflectie een belangrijke eigenschap die je maar beter kunt bezitten. Als je dus zelf 1 van de weinigen bent die het allemaal geweldig vindt terwijl anderen zich eraan irriteren, is het misschien toch verstandig om te zien of het allemaal wel zo geweldig is. Maar goed, die jongens leven in een wereld van ja-knikkers en dat kan invloed hebben op 't karakter als je niet oppast.

Overigens vind ik Bergwijn gewoon een beleefd persoon die heel anders overkomt dan bijvoorbeeld Memphis of Lang. Maar goed, er zullen vast overeenkomsten zijn betreft normen en waarden. Het viel me vooral op dat hij dan uitgerekend Bergwijn noemt, die niet bekend staat om het tegen de stroming ingaan. Die vind ik altijd beleefd, kalm en realistisch overkomen.

Ik ben wel gecharmeerd van de voetballer Lang, maar hij moet wel op gaan passen dat z'n act en/of karakter hem niet in de weg gaat zitten. Dit gedrag kun je nog vertonen in middelgrote competities, ook als je niet eens zozeer de boel aan flarden schiet. Echter verdwijn je bij grote Europese clubs heel snel van het toneel als je niet levert en als je dan ook nog praatjes hebt, krijg je de volle laag over je heen. Dat heeft Memphis al eens meegemaakt in Manchester. Die was aan het eind daar geen stuiver meer waard (bij wijze van spreken natuurlijk).

15 juni 2022 om 23:39

Ik vind Memphis daarin wel gegroeid, hoor. Die tijd van 'die antwoord ga ik niet bevragen' ligt wel achter hem. Vind hem in post match interviews ook altijd zeer zelfkritisch. Verre van borstklopperig in ieder geval. Losjes is het allemaal niet, dat zit niet in hem, maar vind hem niet irritant ofzo. Volgens mij is hij onderhand wel zichzelf. Een beetje stugge man.

16 juni 2022 om 11:55

Is hij ook. M'n betoog ging eigenlijk ook meer over Lang. Ik vond het alleen opvallend dat hij Bergwijn noemde.

16 juni 2022 om 15:17

Ah, zo. Ja, Bergwijn is dan wel de vreemde eend in de bijt. Die is nooit anders geweest dan jij beschrijft.

Hoe harder je roept ‘lekker jezelf te zijn’, des te meer wordt dat niet geloofd.. lekker laten, die jongen, hij gelooft er zelf in, dat is ook belangrijk ;-)

Laten wij iedereen oordelen op hun manier van praten en gedrag... deze jongen is gewoon zichzelf en voelt zich zeer lekker in de vel, houden zo want hij presteert best wel goed. Een harde werker met inzicht en techniek waar je van kan genieten. Wij verkondigen onze mening ook en zeggen ook wat wij denken. Waarom mag hij dat niet? Hoop dat hij deze lijn doorzet en blijft genieten van voetballen want hij kan dat zo goed. Oordeel maar over zijn manier van praten maar deze jongen laat enorm veel voetbal zien.

16 juni 2022 om 01:01

Niemand zegt dat hij dat niet mag. Maar zoals hij dat juist wel mag, mag de rest ook zeggen wat ze ervan vinden.

16 juni 2022 om 13:39

Onzekere mensen kunnen vaak niet tegen zelfverzekerde mensen. Omdat ze zelf geen ballen in het echte leven wekt het woede wanneer anderen dit hebben. Overtal van de mensen die blijven zeiken over Lang en Memphis behoren tot deze groep.

Ik wist niet dat jezelf zijn betekend dat je uit onzekerheid een act opzet

tja mooie woorden van Noa, maar ergens denk ik dat hij bij Milan gaat tekenen en daardoor op de bank gaat belanden, en waarschijnlijk daarom niet mee gaat naar het wk (als Louis zijn regels na blijft leven)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Club Brugge 3 0 0 0
2021/2022 Club Brugge 37 7 8 2
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
Laatste voetbalnieuws

Noa Lang in afwachting van transfer op eigen verzoek wisselspeler

Noa Lang start vrijdagavond op de bank wanneer zijn Club Brugge het om 20.45 uur opneemt tegen Zulte Waregem, dat blijkt uit de opstelling van Club. Het Nieuwsblad meldde eerde al...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren