Noa Lang reageert ontwapenend op vraag of Louis van Gaal soms irritant is

Woensdag, 15 juni 2022 om 07:59Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:05

Noa Lang was dinsdagavond in het Nations League-duel met Wales (3-2 winst) een van de meest opvallende verschijningen. De buitenspeler van Club Brugge zorgde voor dreiging en tekende na een kwartier spelen voor zijn eerste interlandgoal op aangegeven van Vincent Janssen. De twee hadden afgelopen week een onderonsje op de training met Louis van Gaal. Volgens Lang, die door Van Gaal veelvuldig achter de broek aan wordt gezeten, wordt hem verweten dat hij op de training niet diep genoeg zou staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door voetbalvreugd)

Wordt steeds leuker om naar deze jongen te kijken.

Blijf jezelf Blijf ontwikkelen en S** aan de rest!

15 juni 2022 om 10:35

te kijken ja, te luisteren absoluut niet maar het is wel echt een goeie voetballer

15 juni 2022 om 12:42

Begint toch wel treurige vormen aan te nemen als we het woord schijt al gaan censoreren

Hoewel vele het er niet mee eens zullen zijn, vind ik het ergens wel leuk dat ie niet zo’n media robot is.
En 1 ding is zeker, talent heeft ie

15 juni 2022 om 08:30

Het is ook allemaal onschuldig.

15 juni 2022 om 08:38

Maar waarom is het erg om een media robot te zijn? Niet iedereen kan ontspannen voor de camera staan toch. Voetballer beoordeel je op het veld en niet voor zulke dingen, het is raar dat mensen hem beoordelen op zijn manier van praten.

15 juni 2022 om 09:01

Waarom zou je een interview afnemen als je vooraf toch de antwoorden al kan raden? Dat is het geval bij een mediarobot. Een accent waar mensen over vallen staat daar los van.

15 juni 2022 om 10:00Taxidriver: Ik vind het in principe niet gek dat mensen zijn manier van praten raar vinden. Ben zelf van de iets oudere generatie en ik kan ook niet echt wennen aan de mix van allerlei accenten. Maar ik weet ook dat het tegenwoordig redelijk gangbaar is onder de jongere generatie, mijn stiefzoon heeft dat ook een beetje. Dus ja, als je dan Noa Lang hoort praten dan vraag je jezelf wel even af waar je naar zit te luisteren. Maar datzelfde heb ik ook als ik naar dat overdreven bekakte Nederlands met die vreselijke "erwww' moet luisteren. Inmiddels heb ik er wel vrede mee dat taal verandert, dus probeer ik maar op de inhoud te letten.

15 juni 2022 om 10:41

persoonlijk vind ik het leuker als mensen hun eigen mening hebben.
tegenwoordig worden voetballers zoveel media training opgelegd waardoor ik zelf een interview al wat minder charme vind hebben.
de persoonlijkheden verdwijnen hierdoor een beetje.
vind zelf ook dat. de jaren 90/00 je veel meer persoonlijkheden had, bijna het gehele team kon je aanvoerder maken, dat is wel behoorlijk aan het verdwijnen helaas

15 juni 2022 om 10:41

@Nick Danninga

‘Maar ik weer ook dat het tegenwoordig redelijk gangbaar is onder de jongere generatie’

Bedankt. Je slaat de spijker op zijn kop waar velen weigeren naar te kijken. Helemaal bij iemand als Noa Lang die opgevoed is met buitenlandse familie en later ook stiefvader. Ook in de grote steden zie je het nu eenmaal veel. Jordy Clasie heeft het zelfs bij vlagen een beetje. De snelheid van een accent maar uitspraken van een welbespraakte Nederlander.

Veel mensen hebben gewoon meerdere nationaliteiten en dus accenten of zelfs dialecten (binnen een groep Nederlanders) waarmee ze omgaan en dan pik je onbewust de de ‘makkelijke’ dingen van meerdere op en combineer je dat. Ik heb dit zelf ook. Vleugje ‘Utregs’, vleugje Brabants, Limburgs, ik kan verschrikkelijk plat praten maar zodra ik een interview zou moeten geven krijg je een mengelmoes van alles.

Is dat erg? Ik denk het niet. Uiteindelijk moet je iemand beoordelen op waar die voor staat. Lang heeft verdomd veel talent en vertrouwen. Als je dat vertrouwen enigszins in toom kan houden en om kan zetten in discipline staat die de komende jaren ik de basis. Laten we hem het voordeel van het vertrouwen geven en wie weet komt er onwijs veel goeds uit!

15 juni 2022 om 11:43

Precies ik luister liever naar noa lang dan naar een frenkie waar iedereen al van te voren weet wat die allemaal gaat zeggen

Dit blijft natuurlijk een verschrikkelijke kerel.

Het is echter wel iemand die je heel goed kan gebruiken op een WK. Speelt altijd los en kan echt wat forceren mocht je als team een keer vastzitten (beetje in de rol van Elia in 2010).

15 juni 2022 om 08:20

Ik geniet van zijn arrogantie, maar als ik dit lees, lijkt het erop dat v Gaal hem weer met beide benen op de grond zet en dat Noa gewoon moet doen wat er van hem gevraagd wordt. Maakt hem op termijn alleen maar een betere voetballer. Ik denk dat hij dit soort tips/aanwijzingen sneller van v Gaal aanneemt dan van zijn oude trainer Schreuder.

15 juni 2022 om 08:53

De verhoudingen met een bondscoach zijn ook wel wat anders. De betere spelers weten dat hun clubcoach eigenlijk niet om hen heen kan. Dat ligt in een nationaal team natuurlijk wel anders, dan mag je gelijk wegblijven als je je niet schikt in je rol, zeker bij iemand als van Gaal.

15 juni 2022 om 11:45

Precies en dan krijg je ook geen gezeur dat je bijvoorbeeld een groot verdiener op de bank zet aangezien iedereen bij hun nationale elftal eigenlijk gratis speelt.

15 juni 2022 om 09:17

Leven en laten leven.

15 juni 2022 om 11:34

Toch een heerlijk ventje, lekker los en talent zat

15 juni 2022 om 15:43

@voetbaltjer

Zie oprecht niet in wat Noa Lang een verschrikkelijke kerel maakt. Perspectief verschil denk ik. Ik geniet van echte persoonlijkheden. De meeste mensen zijn gewoon oprecht saai, niet omdat ze dat niet zijn, maar omdat ze zichzelf dus filteren en soms, omdat ze dat dus zijn.

Als hij beter en beter blijft worden en belangrijk wordt voor Oranje dan hebben we best een leuke speler aan hem. Ik denk dat veel mensen even door die houding van hem heen moeten kijken en hij zelf gewoon af en toe het best kan denken en dan pas zeggen. Dat gel*l over hoe hij de Belgische competitie heet maakt is natuurlijk onzin, dat soort dingen hoeven echt niet. Iedereen vindt Noa Lang een goede voetballer, dat zal echt het probleem niet worden tijdens zijn carriere..

15 juni 2022 om 09:28

Ik vind het juist mooi, die arrogantie en borst vooruit. Je komt naar het stadion om goed en verzorgd voetbal te zien, met mooie acties van dit soort jongens.

En niet te vergeten, toen die bij Ajax werd weggestuurd kreeg die van iedereen onder uit de zak. Tuurlijk prijst die zichzelf omhoog. Als niemand het doet, doe je het zelf maar

Ik was blij dat hij de wedstrijd openbrak gisteren want het was echt weer een dramatische pot. Dat soort spelers hebben we wel nodig in Oranje.

In het land der blinden is eenoog koning. In italie niet doen wat er van je gevraagd wordt en je voetbalt snel weer in Belgie. Het was een topactie, maar als hij niet doet wat een trainer vraagt dan kan het systeem in duigen vallen. En dit was Wales. Niet Brazilie.

15 juni 2022 om 09:54

Nederland speelt brazilië ook weg, die hebben het met elke tegenstander lastig en ook nog is drie ego's voorin, in de vorm van vini, neymar en raphinha

15 juni 2022 om 10:18

Brazilie heeft in de laatste 5 wedstrijden alles gewonnen met een doelsaldo van 18-1. Waar hebben ze het precies lastig mee?

Toen ik hem gisteren zag schreeuwen kreeg ik opeens een ingeving: Noa Lang moet bijna wel de zoon zijn van Gordon. Ik zie veel gelijkenissen en beide wekken ze bij mij hetzelfde vervelende gevoel op. Dat gezegd hebbende, Noa Lang kan natuurlijk wel gewoon fantastisch voetballen. Zijn rendement en vastheid moeten nog verder ontwikkelen, maar er zit nog meer dan genoeg potentie in deze jongen.

Erger me al een hele tijd aan het gedrag van Lang, maar moet bekennen dat ik tijdens dit interview voor het eerst om hem moest lachen. Er zit dus toch spontaniteit en blijdschap in deze jongen. Nu hopen dat hij dat lelijke masker nooit meer opzet en voortaan altijd zo voor de camera's verschijnt, dan krijg ik misschien nog eens sympathie voor hem.

15 juni 2022 om 09:08

Er staat ook een soort minidocu/interview op youtube van hem met zijn vader. Daar komt hij gewoon over als een spontane, sociale gozer

15 juni 2022 om 09:10

Dan ga ik die zeker kijken, dank voor de tip!

15 juni 2022 om 15:46

@voetbalvreugd

Hij zet dus nooit een masker op. Jij ziet zijn overige uitingen als een 'masker' maar die 'spontaniteit' komt dus ook terug in laten weten als hij iets niet fijn vindt of niet interesseert.

Wat jij dus hoopt is dat hij een masker op zet en altijd zo interviews geeft zodat jij en anderen sympathie voor hem krijgen.

Nou als je dat nu niet al had voor iemand die zo overduidelijk zijn hart op zijn tong heeft liggen, dan vraag ik me af of het niet vooral zijn voetbaltalent gaat zijn die dit weg gaat wuiven.

15 juni 2022 om 18:59

Natuurlijk zet hij steeds een masker op. Deze jongen heeft niet het hart op de tong, maar is ontzettend onzeker en probeert dat te compenseren met de meest extreme uitingen. Dat is wel degelijk een masker. In dit interview deed hij dat masker voor het eerst af en oogde hij eindelijk eens een beetje ontspannen. En verdomd; hij kan toch een leuke gozer zijn!

Prima gast, geweldige voetballer. Is natuurlijk echt een spelmaker en een lust voor het oog. Die versnelling, tweebenigheid, visie, prachtig. Enorm balvast ook, hij gaat nog ver komen.

15 juni 2022 om 20:36

Ik gun het hem echt en hoopt dat ie nog heel ver zal komen. Al die haat op hem begrijp ik niet. Jonge gast, lekker zichzelf en zegt wat hij vindt. Daar kunnen de meeste schapen sowieso niet tegen want als ze het met hun zelf vergelijken, gaan ze aan zichzelf twijfelen.

Maar weer even on topic deze jongen heeft echt veel potentie, hij moet vooral naar onze louis luisteren dat zal hem alleen maar goed doen uiteindelijk! Gewoon zo doorgaan jongen je bent heerlijk bezig.

Speelde uitstekend gisteren. Wat Vaart zegt klopt wel, we gaan ons nog groen en geel ergeren aan hem in het veld, maar voetballen kan ie wel. Heb wel het idee dat ie z'n acties wat begint te overdrijven als ie lekker in de wedstrijd zit. Z'n dribbelstijl lijkt overigens een beetje op die van Robben.

15 juni 2022 om 10:01

Eens, maar ik ga mij graag groen en geel ergeren aan hem als hij ook maar in de buurt komt van het niveau robben!

Leuke interview, ik moest lachen bij de vraag over LvG. Lang is een speler waar voetballiefhebbers graag naar kijken, prachtige techniek en heel creatief. Ik zeg meenemen naar het WK

Dat nagemaakte accent… Verschrikkelijk. Ik hoop dat mensen elkaar hier een keer op gaan aanspreken en dat duidelijk wordt dit op deze manier praten echt super dom staat en vreselijk armoedig overkomt.

Niemand die wat durft te zeggen. Gaal heeft Wijnaldum gebruikt om de spelers duidelijk te maken dat hij de baas is. Een soort poe tin

15 juni 2022 om 16:37

Ja een soort van Winnie de Poe Tin, wat een reactie. Van Gaal heeft hetzelfde gedaan met Sneijder die een goed WK speelde daarna.

Rotterdammert Lang zou zo ongelooflijk goed bij Feyenoord passen. Jammer dat dat niet zo heeft mogen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Club Brugge 4 1 0 0
2021/2022 Club Brugge 37 7 8 2
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
Laatste voetbalnieuws

Penaltymissers Vanaken worden Club mede dankzij wervelende Lang niet fataal

Club Brugge heeft zondagavond ondanks twee missers vanaf de strafschopstip van Hans Vanaken een comfortabele zege geboekt op OH Leuven. Dankzij goals van Casper Nielsen, Ferran Jutglà en Noa Lang zet...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren