V/d Vaart: 'Hij is zo'n goede speler, maar ik ben gewoon teleurgesteld'

Woensdag, 15 juni 2022 om 07:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:05

Rafael van der Vaart is niet enthousiast geraakt van de optredens van Teun Koopmeiners in de afgelopen Nations League-wedstrijden. De middenvelder van Atalanta kreeg dinsdagavond tegen Wales (3-2 winst) opnieuw de mogelijkheid om zich te bewijzen, maar heeft die kans volgens de voormalig Oranje-international niet aangegrepen. Pierre van Hooijdonk denkt dat het te maken heeft met het feit dat Koopmeiners naast Frenkie de Jong speelde, waardoor hij zich minder verantwoordelijk zou voelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Teun Koopmeiners een plek in Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door migi)

Vind Koopmeinders ook een beetje bleu in Oranje, misschien is het niveau toch net iets te hoog voor hem of kan hij niet mee met het tikka takka van Frenkie 😉 Heb daar dan toch liever teamspeler Klaassen of misschien Schouten.

Maar wat was het gister genieten in de Kuip! Na de 2-2 toch nog even de handjes op elkaar gedaan voor een felle Holland Holland en toen viel er toch nog een goal. Qua gejuich leek het wel alsof we de wereldcup gewonnen hadden 😂

15 juni 2022 om 10:13

Hoe is het toch mogelijk dat men na al die jaren hem nog steeds Koopmeinders noemt?

15 juni 2022 om 10:56

Wat eenmaal in het systeem zit krijg je er niet snel meer uit he.

On-topic: Koopmeiners lijkt toch nog wat nerveus om iets meer op te staan. Speelt veel te safe, Rafael slaat eigenlijk de spijker op zijn kop. Gooi dat spel een keer open man, iedereen weet dat hij dat kan. Als hij iets vrijer weet te spelen en nog 1 of 2 stappen zet in z’n ontwikkeling is het een hele nuttige kracht als 1 van de eerste 5 middenvelders die je op het lijstje zou zetten.

Ik ben ook niet overtuigd geraakt maar we weten allemaal dat hij beter kan. Tevens heeft hij met zijn sublieme strafschop statistieken een extra wapen wat Van Gaal wellicht wel mee zal nemen in zijn keuze. Stel dat je weer voor een strafschoppenserie komt te staan en je hebt nog 1 wissel in de verlenging..

15 juni 2022 om 07:43

Laat Klaassen en Koopmeinders maar lekker concurreren om die positie. Klaassen heeft ook een wapen en dat is dat hij met diepgang kan scoren. Dat zie ik Koopmeinders toch minder doen in Oranje, daarnaast zal Memphis echt wel de penalties blijven nemen.

15 juni 2022 om 09:01

Denk dat Gravenberch ook een optie is mits hij aan spelen toekomt bij Bayern.

Zou Van Gaal Wijnaldum echt thuis gaan laten? Toen hij het gisteren had over dat hij eigenlijk al in september moet beslissen over wie er mee gaat, dan heeft hij nauwelijks tijd om weer in vorm te geraken, nog afgezien van het feit of het wel lukt om een nieuwe club te vinden.

En dat Wijnaldum geregeld teleurstelt in Oranje is heus een ding, maar als je toch naar die jongen zijn goalgemiddelde bij Nederland, ervaring en karakter kijkt, volgens mij moet je hem er gewoon bij hebben. Zó goed zijn zijn vervangers toch niet?

15 juni 2022 om 07:52

Wijnaldum is echt altijd slecht in oranje. Postbode voetbal, vertraagd het spel, speelt selectief, is onzichtbaar. Ben juist blij dat hij eindelijk eens gepasseerd wordt.

15 juni 2022 om 08:05

Wijnaldum is wel matig de laatste tijd maar bv een Frenky draait nog beter als hij Wijnaldum om zich heen heeft.

15 juni 2022 om 08:10

Wijnaldum is niet Altijd slecht in Oranje, Wijnaldum is zo ongeveer de middenvelder met het hoogste doelpuntengemiddelde per gespeelde wedstrijd in het interlandvoetbal (beter dan Sneijder of Zidane of Lampard of De Bruyne of zo). Dat soort statistieken zijn heus niet zaligmakend maar dan ben je ook weer niet een totale koekenbakker hè..

Ik heb er ook geen enkel probleem mee dat hij eens gepasseerd wordt, maar het is wel ruk dat hij geen tijd meer heeft om in vorm te komen.

15 juni 2022 om 08:18

Ja hetzelfde hier, met Wijnaldem wordt Oranje behoorlijk voorspelbaar.
Fantastische gozer maar een meevoetballer zonder specifieke kwaliteit

15 juni 2022 om 08:49

Vind dat Wijnaldum veel gebracht heeft... zie hem alleen veel liever controlerend dan aanvallend.. hij heeft dynamiek daarvoor.

15 juni 2022 om 11:04

Dat vind ik dus totaal niet mitchajax020. In de periode onder Koeman was dat zo. Maar sinds Koeman weg is, heb ik die goede connectie niet meer gezien. En da tkomt met name omdat Wijnaldum niet lang daarna in Oranje echt veel minder is gaan spelen.

Bovendien, je hebt dan teveel vertragende spelers in het veld. Frenkie wil dribbelen en versnelt daarmee vaak wel. Wijnaldum wil dribbelen, maar vertraagd daar juist vaak mee. En Depay wil dribbelen, maar vertraagd daar juist ook vaak mee.

Ik had meer van Koopmeiners verwacht, juist vanwege zijn diverse passing. Dat leek mij juist heel complementair aan Frenkie. Een beetje de Schöne rol zeg maar. Dat werkte in combinatie met Frenkie heel goed, omdat Schöne in de as bleef en vanuit daar een aanspeelpunt was maar met zijn gevarieerde passing het spel snel kon verleggen. En Frenkie kon met zijn dribbels openingen creëren. Koopmeiners zou dat ook moeten kunnen, alleen bij Oranje komt dat er totaal niet uit.

Juist die twee dribbelaars centraal op het middenveld vind ik een verschrikkelijke combi. Het vertraagt het spel enorm namelijk.

Koopmeinders kan het wel, dat is ook wat waard. Wellicht is het inderdaad zo dat hij speelt met de instructies van Van Gaal in zijn achterhoofd, of speelt hij inderdaad zo omdat hij naast De Jong speelt. Dat zou allemaal prima zijn, tegen een top land heb je er niet twee nodig die constant aan de wandel gaan. Laat Koopmeinders maar met iets meer reservering spelen en hem iets meer letten op de ballen onderscheppen als De Jong ze kwijtraakt zodat hij het snel nog een keer kan proberen.

Degene die van mij niet meer terug hoeven te komen zijn Teze, Hatebier en Martens Indi.
Daar zou je bij de eerste 2 Geertruida is een keer de kans geven of Kasdorp.
Ik vindt bovengenoemde zo matig en zie ze vaak fouten maken.
Maar ja ik ben de bondscoach niet.

Enorm zwakke speler die Koopmeiners. Staat altijd al half gedraaid met zijn lichaam naar de verdediging waardoor terugspelen de enige optie is. Heeft misschien 5 ballen vooruit gespeeld. Elke wedstrijd hetzelfde. Vind het raar dat Schouten haast geen kans heeft gekregen en deze man meerdere. Telkens weer zien we dat hij geen aanvulling is. Vanaf dag 1 probeert Louis ons al te vertellen dat Schouten slechts stage loopt en geen serieuze kans zal krijgen. Lijkt wel alsof hij bang is dat straks gaat lopen naast Frenkie en hij bepaalde spelers ernaast moet zetten wat niet in zijn plannetje past

15 juni 2022 om 08:23

Schouten is veel te statisch, speelt sub in Italië, heeft eraan geroken en kan ermee aan de slag. Maar komt echt zwaar te kort.
Als je vG een beetje kent de afgelopen 20 jaar weet je ook dat ie niet bang is een beslissing te nemen. Zeker niet over Schouten of Koopmeijners

15 juni 2022 om 08:36

Schouten is niet te statisch. Kan wat Koopmeiners doet en meer. Namelijk een mannetje uitspelen en naar voren passen. Ook iets hoger op het veld. Ik heb ze beide meer dan genoeg zien spelen en kan je zeggen dat Schouten beter is. Hij hoorde gewoon een vervolgkans te krijgen. Louis heeft gewoon al plannen in zijn hoofd en wijkt daar niet van af. Net als Danjuma die er zelden tussen komt maar veel beter presteert dan Depay of Bergwijn bij zijn club

Van de Vaart slaat wel de spijker op zijn kop en illustreerde het in de uitzending ook mooi met goede voorbeelden. Dit is precies het probleem met Koopmeinders, hij heeft het inzicht en de traptechniek maar treuzelt te vaak

Koopmeiners heeft een mooie pass in huis. Bijvoorbeeld die bal op Janssen in de tweede helft was erg goed. Alleen mist hij echt handelingssnelheid. Wat mij betreft is het onvoldoende voor een basisplaats.

15 juni 2022 om 09:51

Inderdaad wat je zegt. Handelingssnelheid

15 juni 2022 om 20:42

Geen basismateriaal, een beetje zoals Stijn Schaars destijds.

Maar kan Teun die handelingssnelheid wel verhogen? Dat is namelijk het hele probleem, het gaat te traag. Hij zal best inzicht en een mooie trap hebben, maar nu is het toch een beetje een Daley Blind verhaal. Fantastische pass, hoog voetbal IQ en uiteindelijk rent iemand met snellere voetje er met de bal vandoor.

15 juni 2022 om 10:02

Daley Blind is wel een stukkie beter dan Koopmeiners. Blind is vooral traag met lopen. Zijn balbehandeling en passing zijn snel genoeg.

Koopmeiners is gewoon een aardige 17e man voor Oranje. Zo iemand die je aan het einde nog even kan inzetten als de buit binnen is. Meer gaat het ook niet worden.

15 juni 2022 om 12:11

Mwah is ie echt beter? Koopmeiners doet het verdienstelijk in de Italiaanse subtop. Op het middenveld. Dan moet je toch wel iets kunnen? Ik vind de handelingssnelheid van Blind echt geenszins snel genoeg. Ja achterin kan het wel, maar je moet hem echt niet op het middenveld zetten.

Voor Oranje is Blind wel veel belangrijker dan Koopmeiners natuurlijk.

15 juni 2022 om 13:47

Blind zijn handelingssnelheid ligt veeeeeeellll hoger dan die van Koopmeiners. Eerstgenoemde weet namelijk van tevoren als wat hij met de bal moet doen. Koopmeiners kijkt pas wanneer hij hem krijgt. Koopmeiners is dynamischer maar aan de bal is er geen discussie mogelijk wie beter is. Ook op het middenveld als 6 is Blind beter

Omdat Teun zoveel moest spelen, jammer genoeg Schouten weinig aan 't werk gezien. Daar keek ik het meest naar uit! Met Bologna tegen de toppers uit de Serie A speelde hij echt geweldige wedstrijden! Ben ook benieuwd hoe Gravenberch, Wijnaldum en Van de Beek het gaan doen komende half jaar!

Gezien de reacties zal het aan mij liggen, maar ik vond Koopmeiners helemaal niet onverdienstelijk spelen gisteren. De combi met de Jong voelde soepeler aan dan Wijnaldum/de Jong of Berghuis/de Jong, ik denk dat Koopmeiners alleen wat meer zijn rol moet vinden binnen het geheel, is nog een beetje onwennig.

Ik vond gisteren Cillissen(geen echte reddingen), Hateboer(aanvallend te weinig), Teze (domme fout en inspiratieloos), Malacia(geeft 10 voorzetten waarvan er geeneen goed is, plus penaltymoment), Koopmeiners (onzichtbaar) echt tekort komen.

Martins Indi vond ik verdedigend goed, maar aanvallend bracht hij ook niets, net als de Ligt.

ik vond vooral Lang, Gakpo en Janssen uitblinken. Janssen heel sterk, Lang bewegelijk en leuk om naar te kijken, Gakpo hoe hij hoort te spelen, bewegelijk, slimme passes en altijd gevaarlijk.

15 juni 2022 om 11:19

Bijna helemaal met jou eens, behalve wat betreft Malacia en Indi.

Malacia speelde namelijk zoals een wingback hoort te spelen. Zijn voorzetten waren ondermaats inderdaad, maar dat betekent niet dat hij compleet slecht speelde. Bovendien vind ik dat wat betreft voorzetten in Oranje sowieso waardeloos, bij iedereen. Blind tegen Polen heeft geen goede voorzet geleverd (de ''assists'' was gewoon een doorkopbal van een Poolse speler, op een voorzet die eigenlijk te kort was), Dumfries is een loterij zodra de bal niet over de grond gaat, Hateboer wil ik niks over kwijt want dat is gewoon niks (snap niet dat hij profvoetballer is geworden) en spelers als Wijndal zijn er ook niet goed in. Daarentegen bracht Malacia wel diepgang (wat een wingback hoort te doen), korte combinaties met Lang, bestreek de hele flank en trok gaten voor anderen. In Oranje moeten we in mijn optiek sowieso niet meer met hoge voorzetten gaan spelen, want die slaan echt nergens op. Korte cutbacks werken wel geregeld (gaf Malacia ook nog 1 goede trouwens, maar die werd onderschept net).

Martins Indi was in mijn optiek juist echt een stoorzender. Pakt in de 1e 10 minuten al bijna rood door een bizarre elleboog in een kopduel. Iets wat hij in de 2e helft overigens nog een keer deed, want hij springt met zijn arm voor zijn hoofd uit. Daarnaast aan de bal gewoon erg onrustig. Aanvallende input hoef je ook niet te verwachten van een CV, buiten af en toe een goede pass.

15 juni 2022 om 11:59

@jackieboy10,

Ik vind normaalgesproken dat Blind en Malacia (en Dumfries) normaal juist wel aardig voorzetten kunnen geven. Natuurlijk kan je niet verwachten dat alles aankomt. Maar normaalgesproken is het wel redelijk bij hun.

Ben het compleet met je eens, Nederland moet zichzelf door linies heen voetballen door de bal snel rond te laten gaan en tempo in de wedstrijd te houden, maar daarvoor zijn Koopmeiners & Klaassen niet goed genoeg.

Gelukkig zullen we van BMI niet teveel gaan zien, vond hem gisteren (op die elleboogjes na) wel oke spelen, wat ik normaal bij hem absoluut niet vind.

Ik wil Nederland wel eens wat vaker zien met Schouten en de Jong samen op het middenveld.
Zoals je bij mij ziet, zou momenteel mijn favoriete elftal zijn, waar je nog altijd kunt kijken of de Vrij op links goed invult, anders zou ik Matthijs eruit halen, Blind erin en dan Blind op links, de Vrij op rechts.

Voorin vind ik op deze manier heerlijk, 3 jongens die het volgens mij goed met elkaar kunnen vinden, en veel snelheid en creativiteit voorin.

Ik denk dat we dat aanspeelpunt niet zozeer nodig hebben.

Flekken
de Ligt
Virgil
de Vrij
Dumfries
Frenkie
Schouten
Malacia
Bergwijn
Depay
Lang

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

5 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Atalanta 1 0 0 0
2021/2022 Atalanta 30 4 4 0
2021/2022 AZ 2 0 0 0
2020/2021 AZ 31 15 2 1
2019/2020 AZ 25 11 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren