Bezwaren doen UEFA niks: weer nieuw Europees mini-toernooi op komst

Woensdag, 15 juni 2022 om 09:40Wessel Antes • Laatste update: 09:40

De UEFA is bezig met het voorbereiden van een nieuw Europees toernooi dat het Champions League-seizoen moet inluiden. Volgens het Franse L’Équipe is het een toernooi dat vanaf 2024 gespeeld zal worden door de Champions League-winnaar en drie andere grote teams uit Europa. Het lijkt een plan dat tegen het zere been schopt van grote spelers als Virgil van Dijk, Kevin De Bruyne en vele andere topspelers die zich de afgelopen tijd hebben uitgelaten over te drukke speelschema’s.

Het nieuwe toernooi zal dienen als startsignaal van het Champions League-seizoen en gaat hoogstwaarschijnlijk gespeeld worden in de Verenigde Staten. Gekozen is om te starten in 2024, omdat de Champions League dan ook in een nieuw format gespeeld gaat worden. Dat besluit werd begin mei al bekendgemaakt. Zo gaat onder meer het aantal groepswedstrijden naar acht en wordt de toewijzing op basis van de clubcoëfficiënt stopgezet. In de nieuwe opzet spelen de 36 deelnemende clubs niet langer in een vaste groep, maar treft iedereen acht verschillende deelnemers. De acht beste clubs plaatsen zich vervolgens voor de volgende ronde, de nummers 9 t/m 24 spelen play-offs om een plek bij de laatste zestien.

Het nieuwe Final Four-toernooi waar L'Équipe over schrijft is een vervanger van de Europese Supercup, de wedstrijd die jaarlijks gespeeld wordt tussen de winnaar van de Champions League en de Europa League. Deze Europese Supercup, zoals we die nu kennen, zal voortaan gespeeld worden tussen de winnaar van de Europa League en de winnaar van de Conference League. Eigenlijk wilde de UEFA op voorhand de eindfase van de Champions League in een Final Four-format spelen, maar dat is niet mogelijk. Daarom komt er nu een plan met deze zomerse variant.

Dat de Champions League-winnaar een van de vier deelnemers zal zijn is dus duidelijk. Kandidaten voor de andere drie plekken worden volgens de Franse sportkrant ‘drie zeer succesvolle teams’. Ook kunnen dit teams worden die zich als eerst hebben gekwalificeerd voor de Champions League in hun reguliere nationale competities. Volgens de krant zouden vele clubs en voetbalbonden uit diverse landen het met dit nieuwe toernooi eens zijn. Vooralsnog is het niet bekend of het toernooi ook daadwerkelijk doorgaat. Binnenkort moet een definitieve klap worden gegeven.


Poll

Welk format spreekt meer aan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door rm1335)

Lekker dan begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen begin juni. Kunnen ze na de interlandperiode direct door.

15 juni 2022 om 11:05

Ik snap nooit zo goed waarom spelers beginnen te stijgeren als ze 2 wedstrijden in de week moeten spelen. De gemiddelde werkdag van een speler is 3-4u lang: naar de club om te ontbijten ergens rond 9-10, trainen tussen 10:30 en 12:00/12:30, douchen, lunchen en dan naar huis. En dan heb je vlak voor wedstrijden nog een hele weinig intensieve training + dag na de wedstrijd vrij of uitlooptraining. Word je hier echt zo moe van dat je geen 2 wedstrijden per week kan spelen? Als het schema druk is, trainen ze zelfs minder vaak. Ik denk dat het tussen de oren zit en dat men gewend is om "by default meteen klagen over het aantal wedstrijden". Zonder na te denken: is het nog echt zo erg?

15 juni 2022 om 11:15

Dat is natuurlijk niet waar. Spelers hebben naast veldtraining namelijk ook besprekingen, fysieke training, fysiotherapie, mogelijk mentale training, media verplichtingen etc. Dat zijn gewoon lange werkdagen. Daarnaast begint een verre uitwedstrijd al een aantal dagen eerder door te moeten reizen, in een hotel weg van familie te slapen etc. Is allemaal een stuk zwaarder dan dat je denkt

15 juni 2022 om 11:28

Alsof wij ook maar enig idee hebben wat het inhoud een dergelijke job te mogen doen.

Verder lijkt het me een vrij natuurlijke reflex niet meteen tevreden te zijn met meer werk voor hetzelfde loon. Geen idee wat jij doet van werk, maar als je plots een dag meer moet werken voor hetzelfde loon dan zal jij daar waarschijnlijk ook over klagen. En dat zou ook niet correct zijn ten opzichte van de Vietnamese dame die voor 3 dollar per week 7 op 7 kleren aan het maken is.

15 juni 2022 om 12:00

Het is toch duidelijk dat spelers die te veel minuten maken vaker geblesseerd raken en minder performen. Duidelijk voorbeeld is Pedri die nadat hij bijna alles heeft gespeeld in la liga, ook alles speelde op EK en OS. En kort daarna raakte hij geblesseerd en is hij dit seizoen nauwelijks in actie gekomen.

15 juni 2022 om 12:58

@Fan123….. ik zou eens voor de gein een weekje mee gaan lopen bij een voetbalclub. Dan zie je dat ze veel meer uren maken dan dat jij denkt.

15 juni 2022 om 14:36

Simpel. Je ziet op een gegeven moment dat spelers uitgeblust zijn na zoveel te hebben gespeeld. Je kan beredeneren dat er dan meer gewisseld wordt, maar wissel spelers staan niks voor niks niet in de basis dus dat gaat/kan ten koste gaan van je resultaten. Meer wedstrijden is voor niemand, behalve degene die geld krijgen, fijn

Kom lekker bij Feyenoord ballen Kevin en Virgil, hoef je hier nooit aan mee te doen. Voetballen doe je voor de passie toch, maakt dat geld nou uit.

15 juni 2022 om 09:58

Er is wetenschappelijk onderzoek dat stelt dat je niet perse gelukkiger wordt van meer dan 75-80k per jaar. Dus dat kan je bij Feyenoord ook wel verdienen. Helemaal met je eens dus!

On: belachelijk dat er weer extra belasting bij komt. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat trainers meer spelers moeten gaan gebruiken en dat je dus creatiever met je 11 moet omgaan door ze vaker rust te geven, dat is ook wel weer interessant. Maar dat mag los staan van meer wedstrijden denk ik zo

Hou toch eens op met steeds maar weer meer willen. Alles om maar nog meer geld binnen te krijgen. Wat een verschrikkelijke organisatie. Als team zou ik gewoon niet komen opdagen. Stik er lekker in.

15 juni 2022 om 10:07

Straks hebben we net als in het Amerikaanse basketbal en ijshockey (NBA en NHL) een competitie waar je elke 3/4 dagen speelt. Daarentegen spelen deze gasten geen internationale wedstrijden volgens mij en hebben ze wel een fatsoenlijke zomerstop/winterstop.

15 juni 2022 om 11:59

Misschien moeten ze een Losers League maken voor alle degradanten van de reguliere competities. Goed gevulde prijzenpot en deze clubs kunnen hun kas spekken voor de mindere inkomsten het jaar erna. Geen hond die het kijkt, maar UEFA kennende maakt het ze niks uit.

15 juni 2022 om 12:44

Precies. Lekker elf jeugdspelers erin gooien en veertien fans loten om de bank te vullen. Maakt het uit. UEFA wil zo nodig een extra toernooi, lekker niet aan meedoen. Als de organisatie niet luistert, moeten ze het maar op een andere manier voelen.

15 juni 2022 om 13:16

@riqui8 - Precies dat. Gewoon de D-garnituur het veld opsturen.

15 juni 2022 om 12:53

Het stopt pas als wij, de supporters, stoppen er kaartjes voor te kopen of er naar te kijken op TV. Geen kijkcijfers, is geen sponsors, is geen geld.

15 juni 2022 om 12:58

Toen ik las dat het toernooit in de VS wordt gespeeld, wist ik al genoeg. Ik heb het idee dat je zo alsnog die Amerikanen hun zin geeft met een soort van Super League achtige spin off. Iets waaraan alleen de grootste teams aan mee mogen doen.

Ah! Dan toch de start voor een Superleague. Eerst 4 teams en dan is het zo'n succes dat het vlug uitgebreid wordt naar 8, 12, 16 etc...

Zo voorspelbaar allemaal...en het draait allemaal om...money, money, money..

15 juni 2022 om 10:46

Ja was zo'n vreselijk idee van die clubs. Dat ze het zelf maar gaan starten

15 juni 2022 om 10:47

Dat was het hele plan. Eerst SL met de grond gelijk maken om vervolgens zelf een soort SL op te richten. Voorspelbaar idd.

15 juni 2022 om 17:24

De enige reden dat de UEFA ging janken om de plannen van Perez en zich ging voordoen als de moraal ridder van het voetbal, was omdat ze het geld voor hun ogen zagen verdwijnen. Een ramp zou het voor hun portemonnee zijn als Perez buiten de uefa een nieuw Europees top toernooi ging beginnen.
Dus toen was het de propaganda machine uit de kast halen, schande spreken over zulke plannen en de voetbal fans tegen de plannen van Perez laten keren en goodwill creëren. En jullie geloofde de UEFA echt toe ze zeiden dat ze om de fans en het voetbal gaven HAHAHAHAHAHHAHA. Mensen dacht echt de UEFA heeft ons gered van de kwaadaardige Florentino Perez. Jullie waren helemaal vergeten wat voor maffia organisatie de UEFA is geworden.
Ze hebben er voor gezorgd dat Perez de super league niet kon starten en hebben snel actie ondernomen om zelf hun super League achtige plannen te realiseren. Als er geld binnen kan komen dan moet dat naar de zakken van de uefa en niet naar een Real Madrid, Barcelona, Manchester United etc. De UEFA krijgt de inkomsten en zij bepalen hoe het onder de clubs verdeeld word.

Einde super league een overwinning voor het voetbal? Nee het is de start van een machtiger en rijker UEFA.

15 juni 2022 om 19:34

Ik weet niet wie je bedoelt met jullie maar ik denk dat de mensen die de UEFA geloven in deze op een hand te tellen zijn.

1 voordeel is als die grote teams houden al toernooien in de VS dus deze kan er dan ook nog wel bij.

15 juni 2022 om 10:54

Ohja dan kan het allemaal wel als het maar niet in saudie Arabie of in Qatar is he

15 juni 2022 om 12:24

Je vergeet in je commentaar ook nog even Israël op een of andere manier te noemen.

15 juni 2022 om 13:30

Belachelijk inderdaad dat ze daar ook nog is een ek 017 hebben georganiseerd

15 juni 2022 om 15:05

Lijkt me duidelijk sarcasme van Dutch89

Er zullen onder dit topic ongetwijfeld terechte bezwaren komen over de belastbaarheid van de spelers en het enorm commerciele karakter van de hoogste voetbalbonden. Maar om heel eerlijk te zijn geniet ik persoonlijk wel van alle wedstrijden. Ik heb de afgelopen twee weken genoten van de Nations League, heb me kostelijk vermaakt met de Finalissima tussen Argentinie en Italie en heb een seizoen lang met plezier de wedstrijden in de Conference League bekeken. Er waren veel nadelen aan de coronatijd, maar het schema waarbij er elke week drie wedstrijden waren voor mijn club, bood me wel het nodige vermaak. Ik vind dit soort initiatieven als kijker dan ook persoonlijk echt niet erg. Zeker omdat het gaat om teams met een hoog niveau die de degens kruisen. Dat is anders dan een WK met 48 teams of een EK met 24 teams waar je wedstrijden als Honduras-Zuid Korea en Wales-Noord Ierland gaat krijgen.

15 juni 2022 om 10:02

Dat is dan ook de reden dat de UEFA dit wilt doen. Veel mensen kijken gewoon graag naar grote teams die tegen elkaar voetballen en daar kan de UEFA weer een leuk centje mee verdienen. Meer wedstrijden betekent meer geld.

Persoonlijk vind ik dit juist niet leuk. Jij hebt het over Ek's en Wk's met kleinere teams die je niet interessant vind, maar ik vind dat juist weer leuk. De Champions League heb ik de laatste jaren ook amper nog gekeken. Het zijn altijd dezelfde teams en door het geld wat deze clubs krijgen voor het deelnemen gaat daar ook niet veel aan veranderen.

Ik zou het juist erg leuk vinden als de Champions League weer een toernooi wordt waar alleen kampioenen aan mogen deelnemen. Dit zal er voor zorgen dat geld ook wat eerlijker verdeeld wordt. Natuurlijk gaat een Eredivisie nooit zoveel verdienen als een Premier League, maar dit kan wel wat meer naar elkaar toe gaan groeien op die manier.

Maar goed, ik snap dat veel mensen het liefst kijken naar de beste teams en de beste spelers!

15 juni 2022 om 10:11

Ik kan jou ook begrijpen. Iedereen houdt denk ik ook van een underdog en ik moet eerlijk bekennen dat wedstrijden tussen Man City en Paris me de neus ook uitkomen, omdat het duel regelmatig gespeeld is en je soms een beetje de klassieke beleving mist.

15 juni 2022 om 11:06

Ek met 24 is juist leuker, een ronde extra in de knock out fase is wel lekker. Het draait niet alleen om de grote landen he.

Het zal de clubs best veel geld opleveren maar als de spelers een keer echt zeggen dit doen we niet dan heeft een club hier echt wel begrip voor en zullen zij de kant van de spelers kiezen. Mocht het echt gaan om een extra druk speelschema, maar ik denk eigenlijk dat de clubs dit precies hetzelfde aanpakken als hoe ze nu vaak in de voorbereiding spelen in de VS, lekker met alle wissels.

Had het leuker gevonden als de winnaars van de 3 toernooien zouden strijden om de supercup.

15 juni 2022 om 10:01

Dat gaat dit seizoen gebeuren. Roma en Frankfurt spelen eerst tegen elkaar een pot en de winnaar speelt dan tegen real voor de supercup.

15 juni 2022 om 10:53

Nee hoor Frankfurt speelt op 10 augustus gewoon tegen real

15 juni 2022 om 10:59

Bronnenonderzoek doen blijkt nog maar eens vitaal te zijn.

15 juni 2022 om 11:10

Ik heb overal gekeken Lierse, en nergens staat dat Frankfurt eerst tegen roma moet dus zou ook echt niet weten hoe jij aan die info komt. Overigens staat bij de wedstrijden van real op vz gewoon 10 augustus tegen Frankfurt gepland.

15 juni 2022 om 11:29

Ja ik had het ook over mezelf hoor. Het staat gewoon inderdaad zo op de site van de UEFA. Ik had het gewoon al een aantal keer voorbij zien komen en maar aangenomen dat het waar was.

Kappen met al die commerciële toernooien die puur gebaseerd zijn om geld te verdienen. Europeese teams die moeten in de VS gaan spelen. Leuk joh in de voorbereiding.

Als het nou meerwaarde heeft of iets vervangt (zoals de vriendschappelijke wedstrijden en Nations League) dan vind ik het prima, maar dit is gewoon weer een cash cow...

Waarom niet lekker op een veld en 3 doelen! 1 tegen 1 tegen 1!

Nee zonder gekheid.. dit zat er natuurlijk al aan te komen! Hoe meer wedstrijden hoe meer geld!

ib4 iemand die zegt dat dit allemaal door de olieclubs komt.

Voetbal = dood.

Maar dat is het allang. UEFA is niet geïnteresseerd in het voetbal of belangen van spelers. UEFA is enkel bezig met de eigen bankrekening. En je kunt er niks tegen doen. Tenzij...

.. Men massaal in opstand komt en de UEFA buitenspel gezet wordt door een alternatieve bond te beginnen.

15 juni 2022 om 10:05

In onze kapitalistische wereld zal het gewoon altijd zo gaan hoor. Geld is primair en dit zijn de manieren waarmee het meeste geld verdiend wordt.

15 juni 2022 om 10:07

Verder wel met je eens dat het voetbal al lang dood is. Supporters van topclubs merken dat alleen wat later als zij aan de beurt zijn.

Het grappigste van dat alles is dan eigenlijk nog dat diezelfde topclubs en hun supporters die roepen dat het voetbal doodgemaakt wordt, hun eigen voetbal ook doodmaken door alleen aan de nationale topclubs hun belang te denken.

15 juni 2022 om 10:12

Het belang van bepaalde competities wordt hierdoor ook ondergeschikt, als je alleen al kijkt dat je in Engeland 4 competities kan winnen. Niet voor niets dat Spurs er geen punt van maakte, toen ze door Vitesse werden uitgeschakeld omdat ze geen extra wedstrijd konden spelen, omdat het speelschema te vol zat.
Spelers kaarten dit aan bij Fifa/uefa, maar kunnen ze dit niet beter aankaarten bij de voetballersvakbond? Hierin staat ook beschreven dat je minimaal zoveel tijd tussen wedstrijden moet hebben etc

15 juni 2022 om 13:20

Dat verandert niets. Binnen no-time heb je dan een nieuwe bond die gewoon doorgaat waarmee de UEFA eindigt. Er gaat veel te veel geld in om om het belang van voetbal, de spelers en de consumeerders voorop te stellen. Sterker nog: De kans is groot dat een nieuwe organisatie nog veel corrupter wordt, want als je de macht bij clubs legt, krijg je SL-achtige taferelen.

15 juni 2022 om 15:49

Wordt tijd voor de ESL! Uefa mag van mij vallen samen met de olieclubs die doodleuk hun gang mogen gaan. En nu nog meer matches, pff. Zo vind die Nasser dat ook, alleen maar meer en de Uefa zet het voort. Belachelijke ontwikkeling in het voetbal.

Ik laat me graag verassen met een nieuwe opzet van de supercup. Als kijker zie ik graag zoveel mogelijk voetbal dus daar ben ik wel blij mee. Voor de spelers is het wel weer extra belasting. Ik ben ook benieuwd naar de Supercup van komend seizoen. Mourinho verliest geen finales dus ik zou niet verbaast zijn als Roma die prijs pakt

Als de clubs de belasting van de spelers zo belangrijk vinden dan kunnen ze voor zulke toernooitjes toch ook de onder 18 sturen aangevuld met wat tribuneklanten van het 1e? dan kapt de UEFA vast ook wel een keer met dit soort onzin dingen te organiseren..

15 juni 2022 om 10:34

Maar clubs zullen dat niet doen zeker niet als het in Amerika gehouden wordt want als je dan goed voor de dag komt betekend het weer een hoop extra sponsors/geld/fans. Dus ja de clubs zijn er dan ook weer bij gebaat om goed voor de dag te komen.

Het wordt als maar gekker en gekker. De final four, met 3 teams waarvan niet duidelijk is hoe ze geselecteerd worden, is al een waanzinnig idee. Maar dan ook nog even laten spelen in Amerika, waar spelers. Een land met een groot tijdsverschil waar spelers ook niet veel beter van worden zo vlak voor de start van de nationale competities.

Ik had veel liever een mini toernooi gezien waar bij de winnaar van de Conference League en de Europa League eerst tegen elkaar zouden spelen. De winnaar speelt tegen de winnaar van de Champions League voor de winst van de Europese Supercup. En dan gewoon ergens in Europa laten spelen natuurlijk.

Daarnaast zie ik totaal niets in de nieuwe opzet van de Champions League, waarbij het ook heel vaag is hoe bepaald gaat worden wie tegen wie gaat spelen. Als je pech hebt als Europese subtopper speel je 8 wedstrijden tegen de 8 beste ploegen van Europa en ben je kansloos. En het is ook raar dat wanneer je 8 wedstrijden verliest, maar de wedstrijden in de play-off wint je als nog door kunt gaan. Ik vind de huidige opzet van de Champions League helemaal prima, van mij hoeft dat niet te veranderen.Je zou als speler in je contract moeten laten zetten hoeveel wedstrijden per jaar je voor de club speelt. Dan is het maar aan de club om te bepalen voor welke wedstrijden ze je inzetten.

Nu teken je een contract als voetballer en er komen voor dezelfde vergoeding steeds meer wedstrijden en belasting bij. Nu worden ze uitzonderlijk goed beloond voor wat ze doen, maar wel vreemd dat er over hun hoofd wordt beslist om maar meer wedstrijden te moeten spelen.

Wanneer iemand met een normale baan een contract tekent voor 40 uur per week en de werkgever deze uren op eigen initiatief en zonder enig overleg steeds maar uitbreid en vervolgens verwacht dat de medewerker het maar accepteert, is niet helemaal ok natuurlijk.

En dan zijn er nog mensen die met droge ogen durven te roepen dat Prof. voetbal “nog steeds een spelletje is”. Het is niet meer & minder een “speeltje” van twee organisaties genaamd UEFA en Fifa, commercie maakt er uiteindelijk een langzame dood van, te veel van iets is nooit goed! (wijze raad) Zal ook met het voetbal gebeuren, want 350+ dagen voetbal op tv verveelt gauw, ook voor de echte fans.

Waarom niet gelijk ook een Final Four toernooitje voor de Europa League en eentje voor de Conference League? Dan kan je de nummers 1 en 2 van deze toernooitjes weer een toernooitje laten draaien met de nummers 1 en 2 van de Champions League om uit deze 6 clubs te bepalen wie de Super Super Super Champions Europe Conference League kampioen is. En als je dat dan in China organiseert heb je daar weer een boost van bijna 1.5 miljard enthousiastelingen.

Ze zijn helemaal doorgedraaid, alleen maar voor de centen.

15 juni 2022 om 11:14

China? Waar ze genocides plegen op oeigoeren…..

15 juni 2022 om 14:23

Vandaar ook: Ze zijn helemaal doorgedraaid, alleen maar voor de centen.

Een mini super league die in de VS gespeeld gaat worden dus? Lang leve Uefa.

Oplossing heel eenvoudig. Gewoon lekker de de reserves en de talenten laten spelen. Dan wordt het maar het inluiden van de Youth Leauge

En waarom is het niet mogelijk om de eindfase in Final Four format te spelen? Had fijn geweest als jullie dat hadden toegelicht.

De spelers worden zo nog meer overbelast. Ik dacht dat Platini het toppunt van erg was maar dat is Ceferin. Het is gewoon krankzinnig. Dit doet de UEFA alleen om te voorkomen dat er een Super League komt

17 juni 2022 om 06:04

Aan de ene kant begrijp ik die spelers met steralluresen wel hoor. Stel je voor, je wordt moe en krijgt ergens auw. Maar aan de andere kant...vele spelers krijgen per seconde meer betaald dan menig maandloon van een harde werker in een stinkende fabriek. Dan hadden de spelers maar niet van hun hobby hun extreem goed betaalde baan moeten maken.

Waarom zich zo druk maken? Ik neem aan dat de club en/of trainer ook wel inzien dat het teveel wordt? De Europese topclubs hebben zoveel spelers op de bank of tribune zitten...kunnen hun niet een goed tweede of derde elftal in het veld pleuren zodat de "echte topspelers" voor de buis kunnen hangen of zoals sommige andere sterspelers naar een feestje gaan en daar een neef, nicht of ander familielid neersteken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

236 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester City 2 1 0 0
2021/2022 Manchester City 30 15 2 0
2020/2021 Manchester City 25 6 1 0
2019/2020 Manchester City 35 13 3 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

City rolt Bournemouth op bij debuut Senesi; inbreng Haaland opzienbarend klein

Marcos Senesi heeft zaterdagmiddag meteen zijn debuut gemaakt in het shirt van Bournemouth. De van Feyenoord overgekomen verdediger kwam in de uitwedstrijd tegen Manchester City tien minuten voor tijd binnen de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren