Kompany wordt in één klap best betaalde trainer in de Championship

Dinsdag, 14 juni 2022 om 14:29Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:34

Burnley heeft Vincent Kompany gepresenteerd als nieuwe manager. De Belg liet onlangs weten niet langer aan te zullen blijven als trainer van Anderlecht, waar zijn afscheid naar eigen zeggen met 'wederzijds respect en dankbaarheid' plaatsvond. De oefenmeester keerde in 2019 terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Zijn aanstelling bij Burnley betekent een terugkeer in Engeland, daar hij als speler onder contract stond bij Manchester City.

Kompany keerde in de zomer van 2019 terug bij Anderlecht en werd bij aanvang van het seizoen 2020/21 aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Paars-Wit eindigde dat seizoen als nummer drie in de reguliere competitie achter Club Brugge en Royal Antwerp. Afgelopen seizoen werd opnieuw de derde plek bezet. "De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden. Dit gebeurt met veel wederzijds respect en dankbaarheid voor wat er samen bereikt werd", lichtte Anderlecht zijn afscheid toe.

Dinsdag werd de aanstelling van de voormalig mandekker wereldkundig gemaakt door Burnley. Transferexpert Fabrizio Romano meldde eerder al dat Burnley de belangrijkste kandidaat was. "Burnley is een historische Engelse club en het is een eer om benoemd te worden tot manager van het eerste elftal", aldus Kompany in een reactie op de website van de Premier League-degradant. “Ik kijk uit naar de uitdaging die voor mij ligt. Ik ben onder de indruk van de visie van de Raad van Bestuur, die aansluit bij mijn principes. Samen met de staf en de spelers gaan we aan de slag om een positief team te creëren dat wil strijden voor de fans."

Weghorst hoeft alleen krabbel te zetten voor bedrag van 2,7 miljoen euro

Wout Weghorst kan voor een salaris van 2,7 miljoen euro aan de slag bij BesiktasLees artikel

Kompany wordt volgens Engelse media de best betaalde manager uit de Championship met een jaarsalaris van 2,9 miljoen euro. Burnley degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League door als nummer achttien te eindigen op drie punten achterstand van Leeds United. De kans is groot dat Kompany niet met Wout Weghorst te maken krijgt. De spits heeft een aanbieding ontvangen van Besiktas en lijkt geen trek te hebben in een avontuur op het tweede niveau in Engeland. Ook Erik Pieters staat onder contract bij The Clarets. Zijn verbintenis loopt eind deze maand af.


Poll

Is Burnley een logische vervolgstap in de trainerscarrière van Vincent Kompany?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door lierposof)

Eindelijk iets wat meer zwarte trainers in het Engels betaald voetbal. De laatste 2/3 jaar gaat het beter maar we hebben nog een lange weg te gaan. C'mon Vincent, jij gaat slagen!

14 juni 2022 om 14:36

Wie heb je nog meer eigenlijk? Patrick Vieira en Hasselbaink zijn de enige die mij opkomen.

14 juni 2022 om 14:39

Chris Ramsey Queens Park Rangers.
Hayden Mullins Watford
Nuno Espirito Santo Wolves and Tottenham.
Terry Connor Wolves
Darren Moore West Brom.
Paul Ince Blackburn Rovers.
Jean Tigana Fulham

Heb je gehad tot nu toe.

14 juni 2022 om 14:42Fraser, Seedorf (inmiddels clubloos, maar toch AC getraind) en is er niet een in de Portugese competitie?

Edit: zie nu pas de 'engels betaald voetbal' maar toch!

14 juni 2022 om 15:04

Ik moest lachen toen ik Nuno Espirito Santo in je lijstje zag staan. Kwam mij in eerste instantie toch niet voor als een "zwarte trainer" als bedoeld in deze discussie, lees: donkere huidskleur, negroïde, afro haar.
Maar na een beetje speurwerk valt te lezen dat hij inderdaad een zwarte Afrikaanse opa heeft.

14 juni 2022 om 15:16

Nuno is zelf ook geboren in Afrika, op Sao Tome. Heeft wel de Portugese nationaliteit ook maar dat komt met name omdat Sao Tome en Principe in 1974 (toen hij werd geboren) nog geen onafhankelijke natie was maar nog bij Portugal hoorde.

14 juni 2022 om 15:58

Frank Rijkaard en Ruud Gullit

14 juni 2022 om 16:15

Je zegt dus eigenlijk dat in die tijd Sao Tome in Principe Portugal was

14 juni 2022 om 16:43

Rijkaard geslaagd als topcoach maar vond het jammer genoeg welletjes, Gullit daartegen is overal gezakt. Ten Cate kom als coach niet met mensen omgaan wat ook de rede was dat Ajax hem na een jaar de deur wees en Fraser heeft zich nergens nog bewezen dat hij een as topcoach is. Het zou mij niet verbazen dat in de toekomst Gio bondscoach gaar worden.

14 juni 2022 om 17:26

I see what you did there, nick140

14 juni 2022 om 14:40

In Engeland doen ze het in ieder geval al beter dan in Nederland. Waar we momenteel maar 2 zwarte trainers hebben met Fraser en Jansen.

14 juni 2022 om 14:55

@Bundy-sr: Ik denk dat ze het in Engeland hetzelfde doen als hier, namelijk de functie geven aan iemand die voldoet aan de voorwaarden om zo'n functie goed uit te oefenen en niet iemand voor de groep zetten puur omdat de "kleur" van die persoon gewenst is.

In Engeland liggen de salarissen wat hoger en is het dus logisch dat, van het aantal beperkte aanbod aan gekwalificeerde donkere trainers, er daar meer te vinden zijn dan in Nederland.

14 juni 2022 om 15:03

Svenieman

"ik denk dat ze het in Engeland hetzelfde doen als hier, namelijk de functie geven aan iemand die voldoet aan de voorwaarden om zo'n functie goed uit te oefenen"

Weet je dat zeker?

Een koekenbakker als Frank de Boer kreeg na zo vaak mislukt te zijn, zelfs bondcoach in zijn schoot.

Gasten als Aad de Mos, Maaskant, en meer.

Allemaal gasten die niet voldoen maar toch baantjes kregen.

14 juni 2022 om 15:17

Koekenbakker Frank de Boer heeft vier schalen gewonnen waar hij de koekjes op mag serveren. Ik wil niet zeggen dat ie het daarnaa goed heeft gedaan maar niet iedere trainer kan dat zeggen.

14 juni 2022 om 15:25@mrkrillin ''allemaal gasten die niet voldoen maar toch aan baantjes komen.'' Dat heet een netwerk hebben. Zo komen ontiegelijk veel mensen in de voetballerij aan baantjes.

Het argument dat zij de baantjes van zwarte trainers inpikken gaat niet op. Op de plek die zij bezetten had ook een andere blanke trainer kunnen zitten. De fout in deze ligt gewoon bij het feit dat een uitgerangeerde man met een beetje status te lang de kans krijgt.

14 juni 2022 om 15:28

Koekkenbakker als De Boer heeft 4 keer de schaal gewonnen na 8 jaar zonder. Ook is De boer een hele grote speler geweest en krijg je dan altijd meer kansen.

14 juni 2022 om 15:49

Reiniersz

"het argument dat zij de baantjes van zwarte trainers inpikken gaat niet op."

Dat beweer ik ook nergens he! Reageerde alleen op de zin: "iemand die voldoet aan de voorwaarden om zo'n functie goed uit te oefenen".

Snap dat goede manager of netwerk je steeds baantjes oplevert, maar de vlieger kwaliteit bepaalt of je geschikt bent, gaat niet altijd op

14 juni 2022 om 15:51

bobsom1982

Ja helaas blijft vooral beeld hangen van zijn laatste jaren Ajax (qua spel echt heel matig) en de avonturen erna en vooral zijn laatste klus als bondscoach. De fouten en leugens die hij verspreide, maakt hem een koekenbakker

14 juni 2022 om 15:59

Aad de Mos en Maaskant vind ik inderdaad wel twee uitstekende voorbeelden van verschrikkelijk slechte blanke trainers. Dat F. de Boer na Crystal Palace, Inter en Atlanta nog trainer van NL elftal werd is ook bizar. Maar ja, beetje lastig te zeggen dat het is omdat ze blank zijn.

14 juni 2022 om 16:01

@mrkrillin - Tja, Rijkaard werd gelijk bondscoach, degradeerde vervolgens met Sparta en werd daarna coach van Barcelona. Frank de Boer werd wel vier keer kampioen met Ajax.

14 juni 2022 om 16:02

Je moet dan ook niet naar de inwoners kijken, maar naar de verhouding tussen allochtone vs autochtone (ex) voetballers in Nederland. In 2019 (percentage zal nu iets hoger liggen) waren 29,71% van de betaalde voetballers met de Nederlandse nationaliteit spelers met een migratieachtergrond. Dat is dus bijna 1 op de 3. Terwijl maar 3 van de 38 (7,8%) Bvo's wordt geleid door een trainer met migratieachtergrond (ramzi, Fraser, Jansen)

14 juni 2022 om 16:22

@bundy_sr - Totaal foutief, jouw opsomming. Als het op trainers aankomt, moet je kijken naar het aantal allochtone en autochtone trainers met de juiste papieren om de functies te bekleden en uberhaupt de verdeling betreft de cursussen. Ook de interesse in het trainersvak, de cursussen en opleidingen zou een criterium kunnen zijn.

Daarnaast ga je voorbij aan nog een belangrijk gegeven. Stel dat 1 op de 30 kandidaten allochtoon is en een club pikt er daarvan 1 uit die hoofdtrainer wordt. Dan is de slagingskans van de allochtone kandidaat niet automatisch 3,3 procent om de baan te krijgen. Die kans kan zelfs 50 procent of 0 procent zijn. Er zijn namelijk ook nog criteria die naar een bepaalde kandidaat wijzen of juist niet.

Ik denk namelijk dat we gerust kunnen stellen dat allochtone voetballers of spelers die elders roots hebben absoluut niet achtergesteld worden in Nederland. Dat is namelijk wel de verhouding die jij schetst. Dat heeft niets met trainers/coaches te maken.

14 juni 2022 om 14:42

Dit is ook voor een zwarte trainer een hele bijzondere stap, Burnley is een extreem rechtse club en is openlijk tegen Black Lives Matter, dus beetje hypocriet als je als zwarte coach bij zo'n club gaat tekenen voor de centen.

14 juni 2022 om 14:57

Wat een domme ongefundeerde mening. Dus omdat 2 personen uit Burnley een paar jaar geleden een vliegtuigje over het Man City stadion lieten vliegen met de tekst "White Lives Matter", is de gehele club (incl. supporters) racistisch en extreem rechts? Daarnaast werd in de laatste 100 jaar (tot aan de laatste verkiezing) in Burnley telkens een linkse partij de grootste. Daarnaast is niemand van of in de club openlijk tegen BLM. Lees je toch eens in voordat je dit soort dommr dingen roept...

14 juni 2022 om 15:59


14 juni 2022 om 16:07

Moet je als zwart persoon supporter zijn van BLM, anders ben je hypocriet? Interessant... veel geziene mening natuurlijk, maakt hem niet minder... schunnig. Misschien deze positie wat meer uitdiepen beste, los van je identitaire positie. Kom je er geinig genoeg achter dat dat bijzonder racistisch en hypocriet is. Noem je hem dan ook een bounty? Want man, dat ben ik vaak tegengekomen.Daarnaast. Tegen BLM zijn maakt je niet rechts. Maar redelijk.

14 juni 2022 om 14:47

het is mooi voor de zwarte gemeenschap, maar waar zijn de aziatische trainers en oost europease trainers in engeland? /s
lekker boeien welke kleur je hebt of wat er in je broek hangt, als je een goede trainer bent, dan ben je een goede trainer.
daarnaast (zoals iemand anders ook al aangaf) vind ik dit een belachelijke actie vanuit kompany, die gaat puur voor de knaken, boeit hem geen reet dat burnley (achterban) tegen BLM is terwijl hij daar wel voor staat...

14 juni 2022 om 14:49

Lekker belangrijk met je zwarte trainers. Of je nou geel, groen, blank, zwart of wat dan ook bent, kwaliteit boven alles, dit soort dingen zouden normaal moeten zijn.

14 juni 2022 om 16:08

Sluit me hier ook bij aan. Wat maakt kleur of zelfs geaardheid uit, gaat er om wie de beste persoon op die positie is.

14 juni 2022 om 15:07

Laat ik voorop stellen dat ik ook blij ben met een diverser trainersgilde.

Het is alleen niet iets wat je heel gemakkelijk kan beinvloeden als voetbalbond zijnde. Want waar ligt het probleem?

Krijg zwarte coaches nooit de kans? Of zijn er te weinig zwarte coaches in het betaalde voetbal met de juiste papieren?

Als we kijken naar de opleiding coach betaald voetbal, zien we dan daar wel veel gekleurde trainers rondlopen? Of zijn het vooral witte trainers? Zo ja, waarom geven zo weinig zwarte trainers zich op voor de opleiding betaald voetbal? Er zijn genoeg zwarte oud-voetballers met het geld om zich voor deze opleiding in te schrijven. Worden deze zwarte oud-spelers dan misschien geweigerd?

En zo kun je nog wel even door gaan met vragen stellen over dit onderwerp. Ik zou best wel eens wat antwoorden hier op willen weten, maar zover ik weet is hier nog geen onderzoek naar gedaan.

14 juni 2022 om 15:21

Het zal een combinatie zijn van de factoren die je opnoemt. Iets wat de KNVB echter op korte termijn kan aanpakken is het feit dat middelmatige trainers als Hake, Langeler, Frank de Boer, Streppel, Hans de Koning en zo kan je nog eeuwig doorgaan eerder kansen krijgen dan een Bogarde, Reiziger, Menzo, Kluivert

14 juni 2022 om 15:29

Maar de KNVB kan toch niet tegen een PEC of Heracles zeggen dat zij Bogarde moeten aannemen in plaats van Langeler? Of begrijp ik je laatste zien niet goed? De KNVB heeft invloed op wie er wordt aangenomen voor de jeugdteams van Oranje en het eerste elftal, that’s it.

14 juni 2022 om 15:59

De KNVB zou een quotum kunnen instellen met bijvoorbeeld het criteria dat van de 38 betaald voetbalclubs minimaal 10% uit trainers bestaat met een migratieachtergrond. Dit betekent dat 4 clubs dan een trainer met migratieachtergrond zouden moeten aanstellen. Dit zou clubs als PEC, Heracles, RKC etc. misschien bevorderen om te kijken naar trainers als Menzo (uitstekend gedaan bij FC Volendam) of Michael Reiziger (kampioen met Jong Ajax in KKD) te kijken.

14 juni 2022 om 16:01

In de Eredivisie heeft 10% een zwarte trainer. 2/18 = 1/9 = nog hoger dan 10% ...

14 juni 2022 om 16:04

Maar in de KKD wordt er weer geen enkele club geleid door een zwarte trainer.

14 juni 2022 om 16:06

Ah de quota regelingen. De schoolvoorbeelden van stelselmatig en bewust discrimineren op basis van afkomst/ras/huidskleur/religie/geslacht. Nee laten we dat maar niet doen. Persoonlijk ben ik voorstander van: ‘Goed genoeg is goed genoeg’. Ongeacht je uiterlijke profiel of geaardheid, als je goed genoeg bent verdien je een kans. Maar zolang er minder gekleurde trainers rondlopen en geïnteresseerd zijn in de opleiding moet je niet met quota gaan smijten. Probeer eerst maar is de oorzaak van die ‘tekorten’ te achterhalen en daar en lange termijnoplossing voor te verzinnen.

14 juni 2022 om 16:07

Hoe zou zo'n quotum moeten werken? Als alle 17 clubs een blanke trainer hebben en Cambuur is op zoek naar een trainer dan moet hij gekleurd zijn?

14 juni 2022 om 16:12

@bundy_sr - Maar dat is toch volledig onzin? Dus als pakweg Ajax toevallig een trainer zoekt en het quotum is niet gehaald, moeten ze per se iemand met een migratieachtergrond aanstellen? Mensen slaan gewoon volledig door betreft het onderwerp. Volgens mij zijn er nog geen 20 coaches met een migratieachtergrond in Nederland die over de juiste papieren beschikken. Dan heb je ook nog aspecten als salaris, interesse, capabiliteit, prestaties en ervaring. Of denk jij dat een Seedorf staat te springen om een FC Emmen te trainen? Die was al onhaalbaar toen hij net begon en gezien z'n carriere, had hij er weinig trek in om in de jeugd van bijvoorbeeld Ajax te beginnen (zoals elke hoofdcoach die er door is gestroomd). Bovendien is er nog geen snippertje bewijs gekomen waaruit blijkt dat Nederlandse profclubs discrimineren als het op het uitzoeken van trainers aankomt. Daarnaast weet jij niet of Reiziger aanbiedingen gehad heeft. Misschien wacht hij z'n kansen bij Ajax af en wenst geen Heracles of RKC te trainen. Dat zou nog een logische keuze zijn ook. Het is gewoon heel simpel: Wil men discriminatie of achterstelling aantonen? Dan moet men alles in kaart brengen en van daaruit conclusies trekken. Het is vooral een discussie die gevoerd word op basis van emotie, maar vanuit logica is nog geen moment duidelijk aangetoond dat mensen met een migratieachtergrond achtergesteld worden binnen het trainersvak.

14 juni 2022 om 16:20Henk Ten Cate, Seedorf, Kluivert, Bogarde, Reiziger, Menzo, Bicentini, Jansen, Fraser, Vrede, Hasselbaink, Gullit, Davids, Landzaat, Hadouir, Dean Gorre, Sektioui, Ramzi, Boukhari, Boussabon, Luhukay, Van Bronckhorst etc. Hier even 23 voorbeelden van trainers met een migratieachtergrond die over de juiste papieren beschikken.

Hoeveel van deze namen worden genoemd als er een vacature openstaat?

14 juni 2022 om 16:42

Henk Ten Cate (Go Ahead, Sparta, Vitesse, NAC, Ajax en verdient inmiddels ruim meer dan het salaris van bijna alle Eredivisie coaches), Kluivert (jong Twente, assistent Oranje en is praktisch onhaalbaar met PSG en Barcelona op z'n CV), Bogarde (pas begonnen en ingestroomd bij de opleiding van Ajax, inmiddels ontslagen omdat Schreuder z'n eigen kliek deels meeneemt), Reiziger (pas begonnen en ingestroomd binnen de opleiding, aan de weg aan het timmeren zoals ze allemaal doen), Menzo (agovv, keeperstrainer Oranje, Volendam, Cambuur, assistent bij Vitesse), Bicentini (heeft nog nooit een profclub getraind en is enkel bekend van Curacao, is bovendien assistent bij NEC sinds 2021), Jansen (hoofdcoach van AZ, voorheen onder andere coach van Jong PSV geweest, assistent bij Sparta enz), Fraser (ado, Vitesse, Sparta, Utrecht, assistent Oranje), Hasselbaink (trainer in de lagere regionen van het Engelse profvoetbal, hoog salaris, dubieuze praktijken in z'n tijd bij Qpr), Gullit (oranje -21, Feyenoord, assistent Oranje). Ach, ik kan hetzelfde bij iedereen doen. De meeste van hen hebben al een geschiedenis in Nederland, zijn pas net begonnen of kozen voor andere avonturen. Van Bronckhorst werd zelfs kampioen met Feyenoord en kiest logischerwijs voor de weg omhoog. Je leest selectief, probeert een punt te maken en noemt veelal coaches die jouw punt juist geen kracht bijzetten. Verder bewijs je ook niets concreets.

14 juni 2022 om 16:47

Mooie voorbeelden die je opnoemt. Reiziger heeft 2 jaar gecoacht in de KKD en het daar uitmuntend gedaan en zelfs kampioen geworden met een Jong elftal. Menzo heeft FC Volendam laten promoveren met prachtig voetbal. 2 namen die niet 'net pas' bezig zijn, maar toch geen kansen krijgen op het hoogste niveau. Zelfde geldt voor Kluivert die heeft aangegeven open te staan voor Eredivisie clubs maar niet de kans krijgt ja enkel in de jeugd van Twente en Ajax, maar daar praten wij niet over.

14 juni 2022 om 16:55

@bundy een quotum is het meest racistische wat je kan bedenken. Het moet gewoon op kwaliteit. Zijn de beste coaches haalbaar, voor elke Eredivisie club apart gezien, Chinees. Dan moeten er dus 20 Chinese coaches rondlopen. Zijn ze Ghanees dan 20 Ghanese. Zijn het 20 Nederlanders dan dus het laatste etc.

Ik ga ook gewoon op elke naam in aangezien ik me verveel.
Ten Cate: gestopt, heeft meerdere klussen gehad in NL. Grotere clubs getraind en gecashed.
Seedorf: dramatisch track record als coach, denk niet dat hij snel bij PEC oid tekent vanwege status.
Kluivert: lijkt andere functies te ambiëren bij topclubs (moeilijk haalbaar)
Reiziger: is in opkomst. Gaat vast komen met de tijd, maar zit nu goed.
Menzo: weet ik te weinig van, is wel gaan cashen en is bij Aruba en Suriname gaan werken.
Fraser: wordt letterlijk overal genoemd.
Vrede: wie?
Hasselbaink: weet ik ook te weinig van, lijkt een weg te kiezen in Engeland.
Gullit: kun je nauwelijks trainer meer noemen.
Davids: nauwelijks ervaring, zit zelfs bij Nl
Landzaat: was zich op aan het werken, kiest voor het geld.
Franken: kreeg zelfs kans zonder papieren.
Gorre: trainde op zeer laag niveau (voor Suriname), zal wel niet goed genoeg zijn
Sektioui: casht in de zandbak
Ramzi: werkt zich omhoog bij PSV, komt er vast wel.
Boukhari: werkt zich omhoog bij Sparta, komt er vast ook wel aan.
Boussabon: kan niet eens iets vinden over trainerschap van hem
Luhukay: goede coach in Duitsland, kreeg kans in NL maar gefaald
Van Bronckhorst: niet meer haalbaar voor clubs, was denk ik bondscoach als Van Gaal nee had gezegd.

Tldr: heel veel gasten die ofwel cash verkiezen boven carriere opbouwen, ofwel nog aan het bouwen zijn, ofwel te veel status in vergelijking met kwaliteit.

Groetjes.

14 juni 2022 om 15:08

Dit komt toch gewoon vanzelf? Zo'n 10% van West-Europa is zwart. Er is momenteel een groot aantal zwarte spelers. Ik denk zo'n 40%(?). Dan komen er vanzelf wel donkere trainers opdagen.

14 juni 2022 om 15:20

choplife jij bent net zo'n grote hokjesdenker als Geert Wilders. De ironie.

14 juni 2022 om 16:09

Niemand:
Het Voetbalzone account van Gullit:

Kompany moet het ook nog maar laten zien, in België het niet heel bijzonder goed gedaan.

14 juni 2022 om 17:15

wtf? je moet een trainer aanstellen obv kwaliteit, niet huidskleur.

Hoe goed heeft Kompany het eigenlijk gedaan bij Anderlecht dit seizoen? Anderlecht heeft volgens mij niet echt meegespeeld om het kampioenschap ondanks dat hij derde is geworden, maar qua spelers was het allemaal ook niet je van het volgens mij.

Ergens zou ik het wel mooi vinden als Kompany meteen promoveert en hebben we dan ook weer het mirakel dat handhaving van Burnley heet terug in de Premier League, maar aan de andere kant wordt de amusementswaarde van de Premier League er ook niet beter met dat betonvoetbal

14 juni 2022 om 14:43

3e geworden achter de kampioen van de laatste paar jaar en de superverassing die regulier kampioen had moeten worden.

Voorronde ECL volgend jaar omdat de beker is gegaan naar KAA Gent (zij dus de vEL in)

Geen geweldig jaar voor Anderlecht, maar ook geen dramatisch jaar en de laatstse jaren hebben ze het zelden beter gedaan.

14 juni 2022 om 15:28

Derde beste selectie van het land als je het mij vraagt (na Genk en Brugge), maar nu niet veel beter dan Gent of Antwerp. Verder zeker in de tweede seizoenshelft mooi voetbal laten zien en een beker op penalties verloren. Gewoon een goed seizoen voor Anderlecht.

Niet de meest ambitieuze stap maar hij krijgt een dik salaris. En van Manchester naar Burnley is een uurtje rijden. Dat speelde schijnbaar ook een rol.

Blijf het toch een einde in mineur vinden... Weinig zelfreflectie na toch wel dramatische partijen met al dan niet duur puntenverlies. En "the process" dat pas naar het einde toe op gang begon te komen met arnstadt, kana en amuzu etc. Om dan nu naar the championship the gaan met alle respect. Maar goed Vince is een icoon voor ons en kon soms te weinig fout doen.zin in komend seizoen en wens hem ook alle succes toe!

Word er zo moe van.. Engeland doet het beter dan Nederland..Mensen moeten eens beoordeeld worden op kwaliteiten.

14 juni 2022 om 15:32

Maar wie zegt dat dat niet gebeurd?

In de Eredivisie kun je ook moeilijk iemand als Kompany inlijven. Waarschijnlijk te duur voor 90% en de overige clubs hebben al coaches of zoeken een ander type (ajax met Schreuder een oude bekende en PSV met Van Nistelrooy iemand uit de eigen gelederen). Je hebt nou eenmaal met een beperkte pool te maken.

14 juni 2022 om 16:13

Inderdaad, laat die trainers dan ook beginnen bij een jeugdteam zoals Van Nistelrooy.

Gullit kan wel heel hard roepen dat zwarte trainers geen kans krijgen in Nederland, maar je moet niet verwachten dat je zonder enige ervaring en puur op je naam door je historie als voetballer maar even trainer van Ajax wordt.

Dat heeft niets met racisme en kansen te maken.

14 juni 2022 om 16:13

Heb jij concreet bewijs dat dat niet gebeurt dan?

Leuk de reacties over zijn huidskleur als positieve toevoeging maar dat zou geen punt mogen zijn. Heeft hij zich voldoende bewezen bij Anderlecht om nu een Engelse club te coachen die zich als doel geeft gesteld om dit seizoen te promoveren naar de beste voetbalcompetitie ter wereld? Ik denk het niet. Hij zal het dit seizoen echt moeten laten zien als coach anders heeft zijn prille trainerscarriere al flink wat deuken.

14 juni 2022 om 16:57

Voor mij zou het als clubbestuurder een plus zijn eerlijk gezegd. Ik geloof er namelijk in dat voorbeelden in de publieke ruimte ervoor kunnen zorgen dat bepaalde stereotypen minder worden.

Het zou natuurlijk geen allesbepalend criterium zijn, maar wel meespelen. Net zoals het zou meespelen of het iemand van de club, stad of land is.

Snap de discussie niet om wel of niet zwarte trainer, wat maakt het uit?

Kompany is een hele goede coach, heeft Anderlecht goed voetbal laten spelen. Finale van de Beker van Belgie en PO1 gehaald.

Ik hoop dat hij het kan waar maken met Burnley zal wel wat druk op hem komen.

Spijtig voor Anderlecht, maar begrijp het wel denk dat hij heel zwaar op het budget zal gewogen hebben

Het blijft toch jammer dat Vincent Kompany en RSCA plots uit elkaar zijn gegaan. Naar mijn gevoel was de club terug op de goede weg zowel op bestuurlijk als op sportief niveau. De resultaten en het voetbal werden steeds beter. Het komende seizoen had de club voorzichtig de ambitie om kampioen te worden mogen uitspreken.

Vince the Prince wil graag mooi voetbal spelen en dat is niet iets dat de laatste jaren echt aanwezig was bij Burnley dus ik denk niet dat dit de juiste keuze was. Clubs beloven vaak heel veel en willen graag de filosofie van hun speelstijl veranderen maar als de resultaten uitblijven, zijn (met name de Engelse) clubs bereid om terug te vallen op afbraakvoetbal. Hij heeft wel enkele voordelen zoals zijn status in Engeland, het aflopen van contracten van vele spelers waarbij hij wellicht inspraak zal krijgen voor inkomende transfers zodat hij kan bouwen en dat de club nog PL money krijgt waardoor er veel mogelijkheden zijn. Veel succes Vince!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Burnley

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. CostelloeAanvaller30
A. MurićKeeper30
B. ManuelAanvaller20
J. RodríguezAanvaller10
VitinhoVerdediger30
W. NorrisKeeper00
C. Egan-RileyVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Burnley .

269 fans
Coach, 36 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren