Romano en ED lijnrecht tegenover elkaar: De Jong peinst niet over Mexico

Dinsdag, 14 juni 2022 om 06:46Tom Rofekamp • Laatste update: 07:54

De berichten dat Luuk de Jong in gesprek is met Deportivo Toluca over een transfer, kunnen volgens het Eindhovens Dagblad naar de prullenbak worden verwezen. De doorgaans betrouwbare transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde maandag dat de Mexicaanse middenmoter de onderhandelingen met Sevilla was gestart, maar de Brabantse krant kreeg ander nieuws te horen van het kamp-De Jong. Volgens de entourage van de 31-jarige spits is Toluca 'geen optie'.

De Mexicaanse sportzender TUDN meldde afgelopen week de interesse van Toluca in De Jong. De club zou willen 'stunten' met het aantrekken van een 'Europese topspits'. Toluca had zijn pijlen in eerste instantie gericht op Edinson Cavani, maar moest toezien hoe de Uruguayaan de voorkeur gaf in om Europa actief te blijven. Sevilla heeft naar verluidt een prijskaartje van circa vijf miljoen euro aan De Jong gehangen. AS voegde daaraan toe dat De Jong wenst een bruto jaarsalaris van ongeveer hetzelfde bedrag wenst te ontvangen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het Eindhovens Dagblad deed echter navraag bij de vertegenwoordigers van De Jong, die de geruchten naar het rijk der fabelen verwezen. Loek zou een overstap naar Toluca niet zien zitten, waardoor PSV nog mag hopen op zijn komst. De Eindhovenaren hebben hun voormalige aanvalsleider tot transfertarget nummer één gebombardeerd deze zomer en zijn bereid daarvoor diep in de buidel te tasten. Er moet ongetwijfeld een nieuwe centrumspits bijkomen, daar Eran Zahavi transfervrij vetrekt.

De Jong, die tussen 2014 en 2019 al actief was in Brabant en in die periode goed was voor 112 treffers in 204 optredens, speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Barcelona. Hij werd gehuurd van Sevilla, dat in de zomer van 2019 nog circa 12,5 miljoen euro betaalde aan PSV om hem over te nemen. Op 30 juni keert De Jong terug bij zijn eigenlijke wergever, waar zijn contract volgend jaar zomer afloopt. Vooralsnog zijn beide partijen het niet eens geworden over een contractverlenging. Met het oog op het WK in Qatar is het voor De Jong het belangrijkst om veel speelminuten te krijgen.


Poll

Wat zou jij Luuk de Jong aanraden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Europese topspits... right! Zou bij Toluca wel de spits kunnen zijn, die menig een toedicht aan hem. Blijft aan het eind van de rit maar een pinchhitter. Zou kiezen voor Mexico als ik hem was, mooie omgeving en een nieuwe ervaring rijker.

14 juni 2022 om 07:04

Geen topspits. Maar heeft in de Europa League voor Sevilla laten zien dat hij zeer van waarde kan zijn. Ook voor Barca belangrijke doelpunten gemaakt in de Spaanse competitie. Vind zijn avontuur in Spanje dan zeker geslaagd. Voor PSV zou het zeker weer een meerwaarde zijn. Vamos!

14 juni 2022 om 08:37

Je kan onmogelijk stellen dat hij bij Sevilla geslaagd is. Blijft een beetje treurig dat er telkens een EL finale bijgehaald wordt terwijl hij daar de rest van zijn 2 seizoenen geen knikker geraakt heeft. Ze willen niet voor niets van hem af.

14 juni 2022 om 08:05

Ik heb net de nieuwste seizoenen van Ozark en Better call Saul gelezen: ik zou niet naar Mexico gaan… 😂😉

Als de Jong zich in de kijker wil spelen voor het WK, dan lijkt PSV toch de ideale stap te zijn. Op zijn leeftijd met 2 jonge kindjes zou het ook privé niet heel verkeerd zijn om de luwte van de herdgang met de familie om de hoek weer op te zoeken zou je denken.

14 juni 2022 om 07:03

Privé lijkt het me voor hem ook een mooie stap, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat hij nog graag een buitenlands avontuur wil en het nog te vroeg vindt om terug te keren

14 juni 2022 om 10:40

Nee joh! Gewoon naar Mexico gaan en twee goals scoren. Dan ben je er al.

14 juni 2022 om 11:37

Zijn kind oudste kind is 1. Lijkt me juist de ideale leeftijd dat je nog overal kunt zitten. Op die leeftijd gaan ze nog niet naar school en ik kan mij bijzonder weinig herinneren van alles wat er tot mijn 3e levensjaar gebeurde.

14 juni 2022 om 13:11

Anderszijds, als hij nog de behoefte heeft om nog in een topcompetitie te spelen is dit wel zijn laatste kans.

Zou prachtig zijn als Luuk terug komt.
Beste kopper op de europese velden. Aanwinst voor de eredivisie.

De Jong, die tussen 2014 en 2019 al actief was in Brabant en in die periode goed was voor 112 treffers in 2014 optredens.. Was t niet tussen 1914 en 2019 VZ😄 ?
Luuk ,dure jongen zonder restwaarde. Uiteraard goed genoeg voor de eredivisie, toch ook alweer 31.. Niet echt creatief. Dan zou ik Memphis terughalen meer een stunt vinden.. Die wil ook speeltijd..Wijnaldum idem,misschien te huren.

14 juni 2022 om 07:17

Joh, Memphis een grotere stunt dan Luuk, trap nog ff een open deur in.

14 juni 2022 om 09:02

Als we dan toch spelers terughalen en PSV van Luuk een topprioriteit maakt vindt ik dat weinig spannends aan eerlijk gezegd. Alsof t een stunt zou zijn. In dat perspectief bekeken zou ik itt Luuk Memphis wel een stuntje- en een teken van ambitie vinden. Maak daar een topprioriteit van.
Memphis zit op doodspoor. Zal garantie op speeltijd willen hebben. Tis geen wereldtop dus zal toch weer bij clubs als Lyon of Valencia uitkomen. Ook geen garantie dat ie daar gelijk basis staat. Als Gakpo of Sangare verkocht wordt zou ik hem proberen ipv de al wat oudere Luuk. Memphis is bij ons toch een grote jongen geworden. Kent de club,kent de stad. Alles bij elkaar zou t niet onmogelijk moeten zijn.

14 juni 2022 om 09:20

Dus omdat Luuk niet "spannend" genoeg is, en geen stunt, en geen teken van ambitie? Luuk kopt er in een seizoen lachend 15 in, + de rest met de voeten. Aan Luuk moet je al verschrikkelijk veel betalen, denk je in hoeveel een Memphis of Wijnaldum zou moeten kosten, die verdienen nu ruim 3x zoveel als Luuk.

Vol voor Wijnaldum of Memphis gaan is geen teken van ambitie, dat is een teken van desillusie en financieel mismanagement.

14 juni 2022 om 09:30

Wijnaldum zou hoogstens huur zijn. Ik zeg nergens dat ze daar vol voor moeten gaan. Kopen gaat natuurlijk niet met Gini .Memphis daarentegen is niet duur in aanschaf en kent de club. Eigen jeugd. Mocht Gakpo vertrekken zou ik t als PSV proberen. Memphis wil garantie op speeltijd. Waar kunnen ze hem die bieden terwijl hij ook in beeld blijft bij oranje? Uiteraard zal t een klus worden. Maar in deze situatie acht ik t niet onmogelijk. Een jaar geleden wel. En over een jaar misschien ook.
Luuk heeft bijna altijd boven de 20 goals gescoord bij PSV maar is 31 en heeft geen restwaarde. Wel een bak ervaring. Maar heeft ook mindere seizoenen bij ons gehad. Denk nog steeds wel dat ie er 20 maakt minimaal in onze competitie. Ik snap de belangstelling wel hoor. Maar van iemand topprioriteit maken die in t buitenland op wat mooie momenten na op 31 jarige leeftijd inmiddels overal mislukt is vindt ik niet echt ambitie vanuit spreken als je wilt doorgroeien. Maar goed,als hij 3 seizoenen boven de 20 goals maakt kan ik daar moeilijk over klagen. Werkt hard. Altijd mee verdedigen. Maar houdt ie dat nog 3of 4 jaar vol?
Investeer je in Memphis krijg je die goals en assists ook,plus dat hij na 2 jaar uitblinken nog met winst kan doorverkocht worden aan BVB of dergelijke.

14 juni 2022 om 08:48

Denk je dat memphis terug wil naar psv haha

14 juni 2022 om 09:07

Liefst wil ie naar Liverpool, Real of City denk ik. Maar Memphis zit op doodspoor. Zal garantie op speeltijd willen hebben. Zal niet duur zijn qua aanschaf. Tis geen wereldtop dus zal toch weer bij clubs als Lyon,Porto of Valencia uitkomen. Ook geen garantie dat ie daar gelijk basis staat. Als Gakpo of Sangare verkocht wordt zou ik hem proberen ipv de al wat oudere Luuk. Nee heb je ..ja kun je krijgen. Is 28 jaar.
Bergwijn zou ook naar de eredivisie terug kunnen komen. Die s nog jonger en heeft imo nog steeds de potentie om bij een Man United aan de bak te komen imo. Memphis niet. Daarbij is eigen jeugd,kent de club, kent de stad. Wie weet. Of t lukken gaat is natuurlijk deel 2. Maar ambitie tonen mag wel als PSV zijnde. Ergens zegt mn gevoel dat hij in de Serie A terecht komt. Tijd zal t leren

14 juni 2022 om 09:16

Memphis gaat natuurlijk nu nooit en te nimmer op deze leeftijd terug naar PSV. Waarom probeer je niet meteen Messi? Nee heb je...ja kun je krijgen.

14 juni 2022 om 09:23

PSV wil Messi niet lolbroek. Te oud. Wat reageren we allemaal geprikkeld? Net of Memphis de wereld aan zn voeten heeft momenteel.

14 juni 2022 om 09:43

PSV wil Messi niet 😀

Memphis is geen materiaal voor de absolute top, maar natuurlijk wel veel te goed en te jong om nu naar PSV terug te keren. Laten we realistisch blijven. De Jong kan, Memphis niet.

14 juni 2022 om 10:05

Vernon ik begrijp je redenatie volledig.
Ik denk dat t om t moment gaat. Memphis wil met oog op WK absoluut spelen. Ik vraag me af waar hij onomstreden basis staat en ook in de kijker van oranje kan blijven. Waar kan dat beter in m voor hem bekende omgeving?
Een jaar geleden onmogelijke klus. Over een jaar ook waarschijnlijk. Maar als hij persé wil spelen met oog op Qatar.. Lyon zou natuurlijk ook kunnen misschien. Maar tis imo voor hem niet verstandig een nieuwe gok te maken en naar As Roma,Leverkussen of te Porto gaan. Als hij garantie wil.
Maar goed,er zijn argumenten genoeg om aan mijn "dagdromerij" te twijfelen 😁

14 juni 2022 om 10:28

Ben blij met je laatste zin, Sir Paul. Daarmee geef je gelukkig aan dat je eigenlijk ook de onmogelijkheid hiervan wel inziet. Vind je reacties meestal sterk, maar Memphis nu naar PSV is natuurlijk totale nonsens

14 juni 2022 om 11:08

Haha das fijn,bedankt. Ik vraag me toch af waar Memphis wél garantie op speeltijd heeft. Ik neem aan dat hij absoluut spelen wil. Misschien overschat ik die wens door met PSV aan te komen. Barcelona is momenteel subtop Europa. Is daar niet mislukt maar t hield ook niet over. Erg nieuwsgierig wat hij wil en voor kiest. Uiteraard staan de clubs in de rij. Kiest ie een plek waar hij gegarandeerd speelt of een plek waar ie financieel binnenloopt. Nogmaals vorig jaar achtte ik t onmogelijk, volgend jaar hoogstwaarschijnlijk ook. Maar misschien is t ijzer nu heet. Laten we t maar op dagdromerij houden vooralsnog😀.

14 juni 2022 om 12:00

@sir paul, het kan inderdaad heel goed zijn dat hij speeltijd wil maar ik vind argumenten als stad en omgeving niet zo sterk. Memphis lijkt me niet echt een jongen die zich bindt aan een bepaalde omgeving en al helemaal niet aan een omgeving als eindhoven. Als ie zich al ergens helemaal thuisvoelt dan denk ik aan een metropool als London of Barcelona.

14 juni 2022 om 12:39

Primetime ik zou Ac Milan echt iets voor m vinden. De modestad. Idd is t n type voetbalnomade. Maar komt ie in Milaan aan spelen toe? Geen garantie.

Huh?? Maar ik lees hier altijd in de reacties dat luuk de Jong wereldtop in koppen zou zijn? Als dat waar zou zijn, dan moet de hele Europese top toch achter hem aan zitten, om hem binnen te hengelen als pinchitter? Psv en een mexicaanse ploeg zijn niet echt wat ik zou verwachten bij zogenaamd de beste kopper ter wereld.

14 juni 2022 om 07:41Is dit een grappige, een serieuze, of een ietwat dommig en provocerend bedoelde reactie? Als ik dat weet dan kan ik bepalen of en op welke manier ik hierop zou kunnen reageren.

14 juni 2022 om 07:52

Als jij denkt dat 1 specifieke kwaliteit goed genoeg is om consistent in de wereldtop te spelen dan heb je er bar weinig kaas van gegeten. Los daarvan: Zo slecht doet die het eigenlijk niet bij Barca toch? Gebruik hem in z’n kracht en hij is één van de gevaarlijkste koppers van de wereld ja. Maar om permanent in de absolute top te bivakkeren heb je natuurlijk meer kwaliteiten van absoluut topniveau nodig.

14 juni 2022 om 07:59

Hij is in Europa letterlijk de nummer 2 qua meeste kopgoals in deze eeuw. Alleen Ronaldo zit 'm voor. Maak daar maar van wat je wilt.

14 juni 2022 om 08:45

Luuk is gewoon 1 van de beste koppers ter wereld. Komt voor de rest heel erg te kort, al zou hij in de Eredivisie waarschijnlijk zijn goals wel maken met de juiste aanvoer.

Waar staan Romano en het ED dan lijnrecht tegenover elkaar?

Romano zegt dat de Mexicaanse club de onderhandelingen met Sevilla zijn begonnen. En geeft een salaris indicatie af.

ED geeft aan dat de Jong geen interesse heeft.

Beide berichten kunnen beide waar zijn, zonder dat het elkaar bijt. De mexicaanse club wil hem wel degelijk hebben. Het ingeschatte salaris van de jong zou zomaar eens 5 mio kunnen zijn. Daarnaast kan het dan nog steeds zo zijn dat de Jong geen interesse heeft.

Dan krijgen we weer alle ballen-op-luuk-voetbal in Eindhoven. Hij zal best vaak scoren, maar het blijft een beperkte en eenzijdige spits. Wordt voor Psv een dure voetballer zonder restwaarde en dan moeten ze hopen dat daarna een spits uit de eigen jeugd klaar staat.

14 juni 2022 om 08:52

Waarom uit eugen jeugd? Als Madueke volgend jaar verkocht wordt en Bakayoko neemt het dan over, kun je een spits kopen. Ook een gedeelte van het geld wat Gakpo gaat opleveren kan bewaart worden om later te investeren, zeker als die nog een jaar blijft. Enige probleem is met de jong is dat hij 3 jaar weinig gespeeld heeft. Kan hij nog wel een heel seizoen voluit spelen. Als ze hem halen zou ik daarnaast nog een jonge spits halen die samen met luuk mag uitvechten wie de meeste minuten gaat maken. Voordeel is dat je die jonge spits dan rustig kan brengen en laten wennen.

Eerst voor een appel en een ei verkopen en nu weer duur terugkopen, niet de enige club die hiermee een probleem heeft. Probleem met de Jong is echter het gebrek aan restwaarde, daarnaast wordt hij nu opeens als de verlosser van Eindhoven gezien terwijl hij gewoon een erg goede pinchhitter is, met degelijke cijfers maar wel echt een breekijzer. Niet iemand om een nieuwe stijl van spelen mee op te zetten of een nieuw elftal te leiden.

14 juni 2022 om 09:59

"eerst voor een appel en een ei verkopen en nu weer duur terugkopen"

PSV heeft hem verkocht voor 15 miljoen. Ik neem aan dat het bedrag dat hij nu moet kosten daar bij lange na niet in de buurt komt.

14 juni 2022 om 12:12

Precies Cabinessence, Hij is verkocht voor 12,5 miljoen en zou voor vijf miljoen op te halen zijn. Dus waar dat 'voor een appel en een ei verkopen en nu weer duur terugkopen' op slaat, Joost mag het weten...
Weet wel dat er een andere club is die spelers verkoopt en die spelers daarna dan weer voor ongeveer hetzelfde bedrag, of zelfs meer dan het bedrag dat ze zelf kregen (daley Blind), terug kocht. Met totaal gebrek aan restwaarde. En zonder dat hij iemand is waar een nieuwe speelstijl mee op te zetten is. Laat staan een nieuw elftal te leiden. Dus ja joh.

16 juni 2022 om 09:24

Verwacht over het algemeen beter commentaar van jouw dan alleen op basis van mijn naam de discussie verleggen naar een totaal ander onderwerp.
Ik kan mij zomaar een keer vergissen met de prijs voor de Jong. Wist niet dat je aversie tegen Ajax blijkbaar zo diep zit.

Hmm, Zou als ik Luuk was toch heel hoog inzetten qua salaris, en mochten ze het willen matchen of in de buurt komen, dan zou ik het lekker accepteren. Lekker in het zonnetje in Mexico, leven als een koning en spelen op 50%. Ik had het wel geweten.

14 juni 2022 om 09:54

Vergeet de vrouwtjes niet in mexico. Ook erg lekkah. Ik had het ook wel geweten. Wat moet je voor de zoveelste keer in Nederland doen.

14 juni 2022 om 10:15

Daarom. In Nederland heeft hij toch weinig tot geen krediet. En als Janssen opgeroepen word voor Oranje met een handjevol wedstrijden.. Die Luuk maakt er daar gewoon minimaal 20.

Ik durf best te stellen dat we met Luuk in de spits (mits fit, maar dat is ie meestal) vorig jaar wél kampioen waren geworden. Ik lees hier ook vanalles over salaris en restwaarde, maar Zahavi kreeg ook een sloot geld en was nog ouder, vergeleken daarmee is Luuk een goede investering.

Het zou toch bizar zijn als PSV Luuk koopt voor 5 miljoen en hem nog een bruto salaris van 5 mil geeft. Altijd maar terugpakken op Luuk terwijl er in Europa andere spitsen rondlopen( neem bijv een Gnonto) waar je ook nog een hoop geld aan kunt terugverdienen. Maargoed, John de Jong kennende zal wel aankomen met Luuk, Willems en Krul. Het zegt genoeg dat we over 6 dagen beginnen en nog niemand aangetrokken hebben.

14 juni 2022 om 12:26

In principe heb je gelijk, maar zou Gnonto voor 5 mln op te halen zijn? Dan had PSV hem toch al kunnen presenteren?
Ik ben bang dat er veel te veel concurrentie is voor Gnonto en PSV hem niet meer kan betalen.

15 juni 2022 om 17:33

Dan zijn er toch nog een hoop alternatieven? Ik neem maar een voorbeeld. Maar om 5 miljoen voor een spits die bijna 32 is te betalen. Ik zou het wel weten.

15 juni 2022 om 23:06

Welk voorbeeld?
Stiekem vermoed ik dat de presentatie van het nieuwe uit shirt wordt omlijst met een leuke aankoop.
Maar wellicht droom ik hardop. Hahaha

Ik begin een beetje moe te worden van die Romano en hoe goed zijn bronnen zijn. Ik kan ook wel roepen dat bepaalde clubs geinteresseerd zijn om vervolgens toch af te haken. Die man begint iets teveel in zichzelf te geloven.

Ik zou deze man mee naar Qatar nemen i.p.v. Weghorst. In mijn ogen een veel betere pinchhitter.

Wie had ooit gedacht dat er meerdere oranje internationals in Mexico zouden spelen....?

Tja, die Romano zit er ook vaker naast dan dat hij goed zit de laatste tijd. Daar waar hij eerder sporadisch iets naar buiten bracht (waarschijnlijk omdat hij enkel voor zekerheidjes ging), is hij nu om de haverklap onder de aandacht en is hij een roddelbron geworden die lang niet altijd op en top geinformeerd is.

Verder lijkt het me ook niet verstandig om nu al richting competities als dat van Mexico te gaan. De Jong kan voor veel Europese clubs nog relevant zijn. Een terugkeer naar PSV zou zo gek niet zijn. Ik vraag me alleen af of hij haalbaar blijkt als meer clubs zich ermee gaan bemoeien.

14 juni 2022 om 19:56

Rare reactie. De Mexicaanse competitie is een grotere competitie dan de Nederlandse competitie

15 juni 2022 om 16:19

Misschien, maar de spelers daar willen het doorgaans maken in Europa. Dat is dus een slecht argument. PSV kan betalen wat de top van Mexico betaalt en kan spelers iets bieden wat Mexicaanse clubs niet kunnen. Was dat niet het geval, gingen er wel meer spelers die kant op. In plaats daarvan komen ze juist deze kant op.

Misschien ben ik een naieve dromer hoor, maar als ik lees: "sevilla heeft naar verluidt een prijskaartje van circa vijf miljoen euro aan De Jong gehangen." dan moet PSV hem toch ook kunnen halen?
Dat bruto salaris is lastiger, maar dat is toch ook wel op te lossen als beide partijen het echt willen? Beetje tekengeld, lage transfersom opnemen na 2 jaar oid?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

195 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 21 6 1 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
Laatste voetbalnieuws

Brands schrok zich rot bij Everton: ‘Dat wordt er gewoon doorheen gedrukt’

Marcel Brands kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode als technisch directeur bij Everton. De Brabander, die sinds 1 juli algemeen directeur bij PSV is, had het Engelse avontuur voor...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren