Feyenoord heeft vervanger voor Tyrell Malacia zo goed als binnen

Vrijdag, 24 juni 2022 om 19:50Rian Rosendaal • Laatste update: 20:01

Feyenoord gaat Ian Maatsen aantrekken als vervanger van Tyrell Malacia, zo weet het Algemeen Dagblad vrijwel zeker. De twintigjarige linksback van Chelsea komt via een huurconstructie naar Feyenoord, dat daarnaast probeert om een koopoptie te bedingen. Het is onduidelijk wat de stand van zaken omtrent die optie is. De Rotterdammers staan op het punt om Malacia voor vijftien miljoen euro inclusief bonussen aan Olympique Lyon te verkopen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Ian Maatsen een aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door alianate)

Zou niet gek zijn voor Feyenoord. Ik had verwacht, en met mij heel wat meer supporters, dat Maatsen na het verlies van Chilwell speelminuten zou krijgen maar het is helaas niet gebeurd. Alonso heeft een aantal maanden heel matig mogen spelen en zelfs dat heeft Maatsen geen minuten opgeleverd..

Ik zie in hem zeker iemand die op termijn een rol kan spelen in het eerste elftal, maar Tuchel zal dan toch eens een risico moeten nemen en hem er in zetten.

12 juni 2022 om 15:57

Was hij niet uitgeleend aan Coventry, dus die had Chillwell sowieso niet kunnen vervangen tijdens zijn blessure? Zover ik weet had hij een goed seizoen gedraaid bij Coventry.

12 juni 2022 om 15:59

Klopt, heeft een compleet seizoen daar gedraaid en het goed gedaan. Is op basis daarvan ook verkozen tot Coventry’s talent van het jaar.

12 juni 2022 om 16:03

Er ging idd een gerucht dat Chelsea Maatsen misschien vroegtijdig zou terughalen vanwege de blessure van Chillwell maar dat hebben ze gelukkig niet doorgezet, die heeft zich idd sterk kunnen ontwikkelen bij Coventry. Sowieso had TT afgelopen seizoen zelden beroep gedaan op jeugdspelers, is ook normaal aangezien de -23 een belabberd seizoen draaide en de degradatie ternauwernood hebben ontlopen.

12 juni 2022 om 16:03

Hadden we hem niet teruggehaald in januari, het kan zijn dat ik de verkeerde jonge linksback in gedachten heb.

12 juni 2022 om 16:11

@yoeri, dat was Kenedy maar zo jong vind ik hem met zijn 26 jaar niet meer

Dit dacht ik al , zal maatsen zijn.
Zeker geen slechte speler , ik denk dat Feyenoord hier zeker wat aan heeft.
Wens hem het beste !

Bij ons vond ik Maatsen wel een groot talent had het plan was ook dat hij zou groeien naar PSV 1 maar hij koos helaas voor het grote geld van Chelsea. ik heb hem de laatste jaren niet meer gezien maar het talent zit er nog wel denk ik. Maatsen kan dus een goeie worden voor Feyenoord.

24 juni 2022 om 20:05

Maatsen heeft stil gestaan in zijn ontwikkeling en zijn beperkte fysiek speelt hem ook parten. Leuke aankoop, leuk voor onze competitie, maar ik verwacht er helemaal niks van

24 juni 2022 om 21:42

Als je een jaar lang in de Championship alles kan spelen moet het met die fysiek toch ook wel mee vallen lijkt me...
Dan is er in iedergeval niet veel wat hij niet aan zou kunnen, die wedstrijden zijn fysiek lood zwaar en er zitten ook nog eens 24 teams in.

Zeer content mee! Heeft zich afgelopen seizoen sterk ontwikkeld. Ik zie zo snel ook geen betere opvolger rondlopen voor Malacia, die haalbaar is voor Feyenoord. Nou Maatsen, kom maar snel terug naar de club waar het allemaal voor jou begon! 😁

12 juni 2022 om 16:13

Is daarnaast ook ongeveer net zo lang als Malacia (1.69 tegenover de 1.67 van Maatsen). Alleen zijn het wel verschillende backs. Malacia is verdedigend stabieler, terwijl Maatsen meer kwaliteiten heeft op aanvallende vlak. Maar dat kan hij nog wel verbeteren, want hij is nog maar net 20. Weet trouwens niet als die haalbaar is, want hij wordt al met best aardig wat clubs in verband gebracht, maar zal Hamer niet wat zijn als vervanger voor Kokcu? Heeft redelijk dezelfde positie geclaimed als Kokcu en heeft het best goed gedaan dit seizoen. Kent de club. Zal denk ik geen verkeerde vervanger zijn als die voor een redelijk bedrag is terug te halen van het geld die je van Orkun krijgt.

12 juni 2022 om 17:04

@fcgrun, voorlopig ga ik er vanuit dat Kokcu blijft als Malacia en Senesi vertrekken. Heb Hamer niet gevolgd, maar voorheen miste hij wat gif voor die positie.

12 juni 2022 om 17:08

Ik heb Hamer ook niet gevolgd. Echter denk (en hoop) ik dat wanneer Kokcu verkocht wordt, Feyenoord hoger zal mikken dan hem. I.t.t. FR010FRDAM ben ik wel bang dat Kokcu gaat vertrekken. Hij heeft zich onder Slot stormachtig ontwikkeld en staat er goed op bij een hele hoop clubs. Aan een kant zou het ook wel eens gaaf zijn als Feyenoord flink verkoopt en investeert.

Zou zeer mooi zijn. Linksbacks zijn toch al vrij schaars en een Nederlandse, jonge, talentvolle back halen die net een sterk seizoen achter de rug heeft zou hartstikke goed zijn. Sowieso moeten we al een linksback halen, maar dit wordt ongetwijfeld al direct de opvolger van Malacia die wel echt zal gaan vertrekken deze zomer. Laat maar komen!

12 juni 2022 om 16:08

Laat maar komen en regel het meteen goed voor na dit seizoen, anders krijgen we hetzelfde ge-eikel als met Dessers.

12 juni 2022 om 16:14

Haha, laten ze inderdaad maar niet tot de deadline wachten..

Dit zou een hele goede 1e keuze zijn zeg. Jongen komt onder de rook van Rotterdam vandaan en hele familie is voor Feyenoord. Daarnaast ook gewoon een goede speler met veel mogelijkheden! Heeft het prima gedaan bij Coventry City en met de ontwikkelingen bij Chelsea had ik stiekem ook nog wel gedacht dat die zelfs nog wel zijn kansen had kunnen krijgen aankomend seizoen maar helaas voor hem niet.

12 juni 2022 om 16:30

Sluit het nog niet uit.. zal wss wel kansen krijgen tijdens de voorseizoen, vermoed dat die wordt meegenomen naar USA. TT wilt sowieso een paar jeugdspelers meenemen en bekijken en op basis daarvan gaan we zien we er mogen aansluiten bij de 1e elftal.

12 juni 2022 om 17:16

Hij zal inderdaad wel meegaan richting die USA in het voorseizoen maar dat zal niet veel zeggen over zijn kansen denk ik. Daar de meeste international er nog niet zullen zijn. Wanneer begint die trip want denk dat Feyenoord dit wel zo snel mogelijk zou willen afronden. Wat voor jeugdspelers komen in aanmerking in je ogen? Persoonlijk heb ik heel erg dat ze Conor Gallagher seriues de kans zullen gegeven die heeft echt een goed seizoen achter de rug.

12 juni 2022 om 17:55

Eerste wedstrijd is 16 juli, dus verwacht dat ze er rond de 14e zijn.. gaat als goed is 1 week duren waarin 3 wedstrijden afgewerkt gaat worden.Ik persoonlijk denk dat Colwill, Gallagher, Gilmour en Broja zeker de potentie hebben en zeker gaan aanhaken bij de 1e elftal. Xavier Simons heeft zijn aflopende contract verlengd na veel belangstelling dus vermoed dat daar ook wel wat mee afgesproken is. Harvey Vale staat er zover ik weet ook goed op. Wie mij nog het meest heeft verbaasd is Ampadu, die heeft een hele sterke seizoen achter de rug in Italie en heeft aardig geïmponeerd de laatste 2 interlands met Wales. Zou onze defensie zorgen kunnen oplossen op de middenveld eigenlijk.

Het beruchte scoutingslijstje van AZ waarvan Feyenoord volop heeft geprofiteerd is schijnbaar kwijtgeraakt of niet meer relevant.
Het welbekende bord op schoot scouting of het terughalen van oude bekenden/jeugd is back in town.

Want even realistisch, wat moet je hier nou mee?
Deze jongen komt op alle fronten tekort

12 juni 2022 om 16:49

Jij zit bij alle wedstrijden van Jong Chelsea in het stadion?

12 juni 2022 om 17:09

Speelde hij niet bij coventry?

25 juni 2022 om 11:12

Ok dan. Wie kijkt er naar de wedstrijden Coventry of naar welke wedstrijd dan ook in de PC? Ik kijk niet eens naar clubs die altijd in het rechterrijtje zitten in de PL.

12 juni 2022 om 16:58

Lul eens niet zo dom. Maatsen heeft een heel sterk seizoen gehad bij Coventry. Niet voor niets tonen heel veel clubs interesse in hem, waaronder Borussia Dortmund. Blijkbaar heb je de ontwikkeling van deze speler niet gevolgd. Of je vindt het gewoon fijn om af te geven op Feyenoord. Afgaande op de inhoud van je reactie, vermoed ik zomaar het laatste. Als je niks inhoudelijks en ook nog eens niks positiefs kan zeggen, reageer dan lekker niet!

12 juni 2022 om 17:10

Wat vind je zo matig aan Maatsen dan? En in welke wedstrijd heb je dat gezien?En heb jij nog een screenshot van dat scoutinglijstje?Dat jij al jaren doet alsof je voor Feyenoord bent en dat op verschillende sites is best treurig

14 juni 2022 om 22:19

Ik ben dan ook best treurig maar dat is niet relevant.

Je kan de vraag ook omdraaien en je eigen afvragen wat goed is aan Maatsje…

En dat scoutingslijstje, als zowel Slot als Pusic door hebben laten schemeren dat er zo’n lijstje bestond dan heb je geen screenshot nodig toch?

24 juni 2022 om 20:08

Raubaht reageert idd enthousiaster onder Ajax topics dan onder Feyenoord topics en dat is best bijzonder te noemen voor iemand die zich Feyenoord supporter noemt...

24 juni 2022 om 21:31

Er is dan ook net wat meer reden om enthousiast te worden van hetgeen Ajax kan doen dan waar Feyenoord mee komt want dat is in de regel kommer en kwel. Ik vind Maatsen ook niets bijzonders en ben al helemaal geen fan van huurconstructies. Maar wees er vooral mee in je nopjes.

24 juni 2022 om 22:39

Dat bord op schoot scouting vind ik zo verschrikkelijk vermoeiend. En waarom hoor ik dat alleen bij topics over feyenoord? Nu toegevoegd met oude bekenden terughalen. Er is trouwens een grote nederlandse club die best veel succes heeft met deze vorm van scouting.

24 juni 2022 om 23:07

Volgens mij is gister de duurste aankoop uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis plaatsgevonden of gaat binnenkort plaatsvinden. En laat dat nou een oude bekende /jeugd zijn van deze club. Vervolgens willen ze ook nog een oude bekende jeugdspits terughalen.

PSV doet uitstekende zaken met het huren van Ki Hoever en Feyenoord huurt met evt. koopoptie een zelfde soort talent en dan is het weer bagger.

Ach vorig seizoen was het ook allemaal bagger wat Feyenoord aantrok. Feyenoord mocht blij zijn om in het linkerrijtje te eindigen. En op moment dat spelers succesvol zijn, is het het AZ scoutingslijstje 🤪. Laat Feyenoord nou een eigen scoutingsteam hebben rondlopen in Scandinavië en ook nog eens een technisch directeur die geboren en getogen is in dat gedeelte van Europa.

Is het cirkeltje weer even rond ;-)
Heb hem te weinig aan het werk gezien, maar ik applaudisseer wel het initiatief van Feyenoord.

En toch 15 miljoen inc. bonussen is een mooi bedrag maar uiteindelijk wel wat teleurstellend. Feyenoord legt de lat nu niet hoog en hoop dat dat geen invloed heeft op de andere uitgaande transfers, zoals senesi en sini.

24 juni 2022 om 23:10

Lyon was de enige serieuze gegadigde. Tuurlijk als Feyenoord wacht komen er meer clubs en verdienen ze een paar miljoen meer (Man.Utd, Newcastle ??). Maar dan kan Feyenoord tot dat moment geen zaken doen en zullen spelers die Feyenoord op het oog had, kiezen voor andere clubs.

Plijster op de wond dit!
Ik ben blij met Maatsen als vervanger, aanvallend iets beter dan Malacia, verdedigend minder. Heeft natuurlijk ook in een 532 gespeeld, is net ff wat anders. Maar kan in de Europa League gaan spelen volgend jaar en in de eredivisie is aanvallend sterke back ook fijn. Maar ik blijf teleurgesteld in de 15 miljoen die we voor Malacia gaan vangen, te weinig. Zeker als je ziet dat Kongolo en Karsdorp voor meer weggingen. 6 miljoen herinvesteren, dan komt Maatsen gratis soort van. Ik ben benieuwd wat we met 6 miljoen gaan doen.

2 jaar jonger dan malacia, speler van oranje o21. ondanks leeftijd toch al 70+ wedstrijden op redelijk niveau in een fysiek sterke competitie en huur met optie tot koop. ben zeer positief. malacia is geweldig maar niet onvervangbaar zoals een sinisterra dat wel is.

24 juni 2022 om 21:39

Nee er staat dat ze proberen een optie tot koop te bedingen. Mocht dat niet lukken is het wel teleurstellend. Net zoals de 15 miljoen voor Malacia is toch wel aan de lage kant.

25 juni 2022 om 01:12

optie tot koop is al niet meer een punt van discussie als ik het goed heb begrepen. gaat om de puntjes op de i maar anders zou maatsen blijkbaar niet meer in beeld zijn, wat ook best logisch is.

Het is nooit leuk om iemand op zijn uiterlijk te pakken, maar telkens als ik op artikelen met als inhoud Ian Maatsen heb geklikt denk ik hetzelfde en vandaag ga ik het gewoon met jullie delen in de comments. Het is toch net een pop, zo een als uit de Muppet Show, of zoals Bert van Bert en Ernie? Ongelooflijk, het lijkt net of zijn gezichtsbeharing op hem is geplakt.

Hoe dan ook, leuk talent, en hopelijk in staat Malacia te vervangen maar ondanks dat ik hem nog nooit heb zien spelen heb ik er een hard hoofd in. Niet alle jongens die op jonge leeftijd zijn vertrokken naar de grote clubs maken het waar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren