Van Gaal vloert Jeroen Stekelenburg: ‘Waarom lul je er na twee keer nog over?'

Maandag, 13 juni 2022 om 10:00Mart van Mourik • Laatste update: 10:07

Louis van Gaal riep Memphis Depay tijdens de wedstrijd tegen Polen (2-2) tot de orde. Halverwege de tweede helft zakte de aanvaller van Oranje terug uit de spits richting de nummer 10-positie, maar dat was volgens de bondscoach niet de opdracht. Terwijl Van Gaal de situatie uitlegt aan NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, slaat plotseling de ergernis toe bij de keuzeheer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door citythebest)

Geen chique reactie van Van Gaal. Het hoeft allemaal niet op zo'n manier. Over Memphis heeft hij gelijk. Die moet gewoon lekker in de voorste linie blijven staan, en zich zo min mogelijk met het spel bemoeien. Wat een ongelooflijk matige voetballer is dat aan de bal. Wonderbaarlijk wanneer je al jaren met zulke goede spelers dag in dag uit traint, dat je nog steeds zo matig aan de bal bent als aanvaller. Memphis is een afmaker, die denkt ook te kunnen voetballen.

12 juni 2022 om 11:29

Memphis is zeker niet matig aan de bal, maar hij heeft nog altijd niet geleerd te doseren. Hij zet acties veel te ver door of hij zet acties in op momenten dat je het gewoon simpel moet houden. Nu loopt hij telkens elders en als de bal vervolgens naar de zijkanten gaat, staat er niemand meer centraal voorin. Het is al lastiger geworden met 5-3-2 en dan helpt het niet als je spits telkens uit positie loopt.

12 juni 2022 om 12:06

Deze man is zo overtuigd van zichzelf en zijn eigen grootsheid. Alles wat Van Gaal zegt en vindt is logisch. Wie dit niet snapt is dom of negatief. Het begint een beetje irritant te worden, vooral na twee mindere wedstrijden. Mocht Oranje het WK winnen denk ik dat het ego van ‘m door het dak gaat. En ik weet niet of Nederland klaar is voor dé God Louis van Gaal…

12 juni 2022 om 15:35

Niet dan? Die man heeft met een onder 21 elftal de CL gewonnen. Ik weet niet of je verstand hebt van voetbal maar dat is gewoon ongezien.

12 juni 2022 om 21:45

De enige speler onder de 21 in de basis van Ajax in de finale in 95 was Seedorf volgens mij. Litmanen, finidi, de boertjes waren allemaal midden 20. Blind en Rijkaard waren ervaren mannen. Zo jong was dat team niet hoor.

Ze kwamen wel voor een groot deel uit eigen opleiding maar de meesten speelden al vrij lang in het eerste.

13 juni 2022 om 11:07

Rambo; denk dat niemand ontkent dat het een geweldige trainer is. Daarvoor is jou cynisch uitspraakje niet nodig. Mensen ergeren zich aan de manier waarop hij zich presenteert. Denk dat het een niks met het ander te maken heeft.....

13 juni 2022 om 14:36

Ik weet niet waar je leest, dat ik Van Gaal geen goede trainer vind? Hij heeft met Ajax in 1995 en Oranje in 2014 fantastisch gepresteerd, maar de houding alsof hij alwetend is, is misplaatst als je twee slechte wedstrijden achter de rug hebt.

12 juni 2022 om 15:00

Haha kijk nog eens naar de wedstrijd om te zien als hij goed is aan de bal.

12 juni 2022 om 19:38

@Manunitedrvp, Louis was z'n Mojo al kwijt na Manchester als tie kon kiezen voor lewangoalski of Memphis? En heeft RvP daar verraden.. hij zal binnenkort aan de beurt zijn. En dat zal hem berouwen..BTW: als mensen Memphis slecht vonden spelen? Dit zijn de standaard wedstrijden dat hij tot nu heeft gespeeld bij Barcelona. Tegen mindere clubs speelt hij top en wanneer het op hem aankomt faalt tie...
Bijzonder dat NL wint van ongemotiveerd en zwak België en België Polen afslacht met lewangoalski..laat staan als Milik en lewangoalski speelde ..had Nederland dan wel gewonnen..

Nederland gaat vroeger of later pak slaag krijgen..zie WK

13 juni 2022 om 10:38

Memphis zei zelf dat hij niet goed speelde. Dus laten we er maar van uit gaan dat dat klopt.

13 juni 2022 om 10:40

Manutdrvp

Van Gaal heeft gewoon al duidelijk gezegd dat het geen opdracht was en dat hij het hersteld had. Helderder kan niet. En dan gaat de journalist nog een keer vragen of het geen opdracht was. Tuurlijk reageert Van Gaal bot. Maar het is ook gewoon irritant als naar de bekende weg wordt gevraagd. Asked and answered, zouden de Amerikanen zeggen.

Stekelenburg stelde normale vragen, normale toon. Weet niet waarom van Gaal hem zo afsnauwt.

12 juni 2022 om 00:24

Ik vind stekelenburg best wel zwak overkomen, ontzettend nederig en daardoor ongeschikt. Ik dacht dat jack van gelder niet geschikt was, maar dit is van de regen in de drup. Lijkt wel alsof journalisme een stervend beroep is geworden

12 juni 2022 om 00:30

Nederig valt juist reuze mee. Durft altijd wel kritische vragen te stellen. Net bij Memphis zegt hij ook gewoon tegen hem dat hij matig speelde. Ik kan me zijn interviews met Frank de Boer ook nog herinneren. Dat was soms gewoon pijnlijk hoe direct hij was. Met Van Gaal is hij misschien iets voorzichtiger, maar dat komt omdat je al snel heel pijnlijke tv gaat krijgen als je ook maar iets zegt wat hem niet helemaal zint. Getuige dit incident ook weer.

12 juni 2022 om 00:37

Spelers durft hij wel aan te pakken, daar heb je gelijk, maar bij Louis zie ik echt een ruggengraatloze interviewer.

12 juni 2022 om 09:42

Behalve Driessen krimpen ze allemaal ineen bij zo’n potentaat als Van Gaal, die zo’n onvoorspelbare gesprekspartner is dat je ook wel op eieren loopt.

12 juni 2022 om 11:27

Daarom heb je ook journalisten met ruggengraat nodig. Nou heeft Driessen natuurlijk de ballen verstand van voetbal en die heeft het bijna tot kunst verheven om ongegeneerd onzin uit te kramen, maar een journalist met ruggengraat kan zich prima met Van Gaal meten. Echter zijn het allemaal van die halve robots die in paniek raken als de gesprekken niet gaan zoals zij voorspellen.

13 juni 2022 om 13:35

je weet toch hoe Stekelenburg zich omhoog heeft gewerkt bij de NOS? Dat zegt al genoeg lijkt me.

12 juni 2022 om 01:15

Omdat ie puntverlies heeft geleden. Goede coach, maar wispelturige, humeurige man.

12 juni 2022 om 06:24

Heb je hem gezien ? Hij was juist trots op z’n team omdat ze van 0-2 terug waren gekomen.

12 juni 2022 om 11:25

Dat Oranje vechtlust bezit, wisten we toch allang? Ik zie alleen nog niet zo snel de hand van de coach. Zonder ruimte is de tactiek nutteloos en we doen soms net alsof er geen kwaliteit rondloopt, maar veel wedstrijden worden toch vooral gewonnen door de individuele kwaliteiten van sommige spelers. De resultaten zijn niet slecht, maar ik kan ook niet zeggen dat Van Gaal het nou zo geweldig doet.

12 juni 2022 om 13:19Hoeveel tijd heeft van Gaal gehad? Tis niet dat hij 2 maanden voorbereiding had he? Plus spelers die in het begin niet echt mee wilden. Hij heeft kort de tijd om alles te testen en het erin te slijpen en deze periode is nog steeds een testperiode hoe hij het beste zijn team kan smeden.

12 juni 2022 om 09:54

Sorry, vG verteld dat Depay uitzakte naar nr 10 en heeft dat heeft rechtgezet, dan vraagt Stekenburg of Depay of dat de opdracht was, vG legt uit dat dit niet zo was dus legt het voor de 2e keer uit en vervolgens begint Jeroentje vrolijk weer dat Depay op 10 stond en of sat de bedoeling was. Ik snap vG wel, wordt niet goed van dit soort vragen. Soms heeft Stekenburg goede momenten maar soms lijkt het of niet meer weet of zijn vragen al gesteld zijn.

12 juni 2022 om 10:13

Van Gaal zit nog vol met zijn eigen emotie van de wedstrijd, dat snap ik best. Dan krijg je een vraag waar hij een duidelijk antwoord op geeft, even later krijgt hij weer precies dezelfde vraag. Dus ergerlijk op dat moment, jazeker.

13 juni 2022 om 11:11

alsof hij op andere momenten anders reageert. Die vent reageert altijd hetzelfde. Geweldige trainer maar als mens een absolute arrogante kwal

12 juni 2022 om 13:36

Genieterr, op enig moment is het klaar. Van Gaal legt het uit, Stekelenburg is intelligent genoeg om het de eerste keer te snappen en de gemiddelde Nederlander ook.

12 juni 2022 om 14:15

Een normale vraag stellen, is prima. Alleen dan moet je wel luisteren naar het antwoord. Dan moet je niet tot twee keer toe, die vraag blijven herhalen. Juist goed, dat vangaal zo reageert. Dit laat alleen maar zien, dat er totaal niet wordt geluisterd. Hansie deed dit echt veel beter met van gaal intervieuwen.

13 juni 2022 om 11:12

Hansie had net zoveel zinloze discussies

Ben helemaal klaar met Memphis. Wat een prutser ben je als je zo'n unieke kans mist op zo'n manier. 90 minuten slecht gespeeld. En Louis, hoe haal je het in je hoofd om hem aanvoerder te maken.

12 juni 2022 om 00:24

20 goals uit zn laatste 20 wedstrijden voor Oranje. De kritiek slaat echt helemaal nergens op. Overal ter wereld staat een spits die 1 op 1 loopt in de basis en is iedereen lyrisch. Maar niet bij Oranje, omdat Depay wat vervelende trekjes heeft.

12 juni 2022 om 09:11

Hij speelde gisteren wel als een natte krant. Dat is ook Memphis. Hij is belangrijk of loopt in de weg.

12 juni 2022 om 10:06

Kijk jij naar niks anders dan doelpunten? Ik vind dat je een speler als Memphis wel op meer mag beoordelen dan alleen dat. Hoe Memphis al persoon is interesseert mij niet zo, ik heb zijn documentaire dan ook niet bekeken, maar als ik naar hem als voetballer kijk ben ik ook niet tevreden. Technisch is het een goede voetballer die iets uit het niets kan creëren, dat is een belangrijk wapen voor het Nederlands elftal. Waar het alleen aan schort is zijn voetbal intelligentie. Het maakt mij echt niet zoveel uit als een speler een mindere wedstrijd speelt, als je maar wel kunt zien dat de intenties van die speler goed zijn geweest dan kun je dat makkelijker een plekje geven. Snap je waar ik naartoe wil? Hij schiet vaak van de gekste posities waar hij 3 betere opties heeft, hij staat vaak zo lang met zijn noppen op de bal en met zijn kont in de verdediger dat alle ruimtes inmiddels dicht zijn gelopen, puur zodat hij een op het oog leuke actie kan maken, flashy passes op verkeerde momenten en noem maar op. Memphis zijn leefstijl is iets wat mensen helaas te groot maken inderdaad, maar de kritiek op zijn spel vind ik verre van onterecht.

12 juni 2022 om 10:17

En dan wordt het dus tijd voor ook een wissel. Dat gebeurt dan steeds maar weer niet.

12 juni 2022 om 10:48

Jij staat ook letterlijk op herhaal modus. Er is meer dan allen doelpunten, zoals acties maken en samen werken

12 juni 2022 om 13:16

Waar moet je naar kijken als iemand elke wedstrijd scoort? Wat moet je dan nog voor discussie voeren? Hij doet wat een spits moet doen.

12 juni 2022 om 13:36

@ Messi_PSG,

Ben volledig met je eens over zijn voetbalintelligentie. Het is een speler die veel denkt en dat kan je duidelijk zien op de manier hoe hij aan zijn acties voorbereid. Soms geweldig, maar vaak mislukken. Jammer, Een beetje intuïtie mag ook wel.

13 juni 2022 om 08:37

Is er naast een statistiek van het aantal doelpunten ook een statistiek die laat zien hoeveel doelpunten Oranje tegen heeft gekregen door zijn balverlies, direct en indirect?
Of hoe vaak zijn mede teamleden de boel moesten redden door zijn balverlies?
Etc.

Ik vind het echt bijzonder om te zien dat vrijwel elke bal die hij aanneemt minimaal 2 meter van z'n voet wegspringt. Een bal goed aannemen en bij je houden is toch echt wel een basiskwaliteit die je als voetballer zou moeten hebben.

En die aanvoerdersband, mijn hemel, geef die lekker aan de Vrij o.i.d.

En nee ik ben totaal geen Depay fan en dat puur gebaseerd op z'n voetbalkwaliteiten.

Bij mindere resultaten komt de mindere kant van Louis zijn karakter ook naar voren..

12 juni 2022 om 00:33

Dit is wel echt zo ! Als het Louis tegenzit , word hij kinderachtig en humeurig.

Het slaat toch ook nergens op dat die Stekelenburg nog een keer over Mephis op de 10 positie begint, als dat al besproken was?

13 juni 2022 om 12:49

Na de reacties gezien te hebben dacht ik dat ik de enige was wie enzo over dacht wie stelt nou 3 keer dezelfde vraag als je 2 keer antwoord hebt gehad...

Zielig figuur toch na een minder resultaat. Maar goed, hoort een beetje bij z'n persoonlijkheid(stoornis).

Stekelenburg is het prototype van de irritante journalist die alles zo goed weet mbt. voetbal, maar zelf helemaal niets kan wat voetbal betreft - dus niets weet mbt. tactiek en techniek. Gewoon de zoveelste nerd.

12 juni 2022 om 09:06

En hij stelt ook eens een vraag, om in dezelfde adem een mogelijk antwoord te geven. Ik zit me altijd kapot te ergeren aan die man.

12 juni 2022 om 13:04

Inderdaad, het zijn helemaal geen open vragen. Het zijn vragen waar je zelf hint het antwoord op te lijken weten. Daarmee krijg je gewoon een interview van een laag niveau.

Ik zou eens voor de proef willen dat ze eens een journalist uit een compleet andere tak zulke interviews lieten doen. Ik ben benieuwd wat voor vragen er dan zullen komen en hoe het interview eruit komt te zien.

12 juni 2022 om 19:24

Ik vind onze parlementaire journalisten ook maar matig. Ze zitten er vaak voor hun eigen ego of hun relaties warm te houden.

Ik heb eens 1-op-1 gesproken met Jort Kelder. Dat is een hele slimme kerel (alleen wat vol van zichzelf). Die zou ik dat interview wel eens willen zien doen

12 juni 2022 om 22:50

De parlementaire journalistiek is als het weiland waar je je hond in zijn nadagen naartoe brengt. Dat is de laatste stap voordat je er geestelijk helemaal mee stopt. Als we nu een blip van 5 jaar hadden, dan weet ik zeker dat er 1 ding onveranderd zou blijven. Er komt gewoon geen energie, leven of creativiteit uit die mensen.

Jort Kelder vind ik geweldig. Matthijs v Nieuwkerk is een vreselijk mens, maar als journalist vind ik hem heel sterk. Mijn favoriete is wel Herman van der Zandt. Ontzettend slim en heeft een type humor dat ik ontzettend waardeer.

Jammer dat hij niet vroeg waarom hij Bergwijn wisselde en Depay liet staan. Die deed alles fout. Nou kan het gebeuren dat je een mindere wedstrijd speelt maar met die onverschillige uitstraling wekt dat bij heel veel mensen irritatie op. De vraag had moeten luiden; Beste meneer van Gaal, hoe kan het zijn dat u op menselijk niveau vaak snoeihard bent, maar sommige spelers (i.c. Blind en Depay) onbeperkt krediet krijgen?

Ik vind het niveau van de journalisten in Nederland bedroevend laag. Ze luisteren niet naar de antwoorden en blijven vaak dezelfde vragen stellen. Bij de persconferentie zie je dit vaak terug. Alsof ze erop uit zijn om iemand te beschadigen of om een wig te creeëren. De originaliteit is vaak ver te zoeken in de vraagstelling. Ik denk dat 90% van de lezers hier dezelfde vragen kunnen bedenken. Beetje jammer.

Wat een kneus van een journalist is die Stekelenburg ook. Hij gaat nooit iets uit Louis krijgen wat de moeite waard is om je TV op die zender te houden. Steeds dezelfde vragen en altijd een negatieve insteek zelfs als we met 1-4 van de Belgen winnen. Het is goed om kritisch te blijven maar ik stoor mij ook al tijden aan deze niksnut.

12 juni 2022 om 11:20

Nu vind ik Stekelenburg ook niet veel hoor. Hij is meer bezig om mensen een beetje op de kast te krijgen voor 'goede televisie', dan dat hij echt inhoudelijke vragen stelt waar de kijker iets aan heeft. Echter heeft Van Gaal altijd moeite met vragen waar een vleugje van kritiek in te bespotten is. Men doet alsof alles helemaal hosanna is betreft Oranje momenteel en dat vindt Van Gaal natuurlijk lekker. Daarom zou ik ook eens een journalist willen zien met echt tactisch voetbalverstand. Iemand die Louis even kan vertellen dat de verdediging minstens zo kwetsbaar is in een 5-mans-verdediging en dat het middenveld en de aanval enkel nog afhankelijk zijn van ruimte om nog iets te kunnen bewerkstelligen. De enige twee die er echt voordeel van hebben, zijn Blind en Dumfries.

Louis vind nog steeds dat hij iets boven de gemiddelde mens uitsteekt, op zijn leeftijd had hij inmiddels beter moeten weten. Ontzettend nare vervelende kwakkert, een heel goede coach geweest maar als het, zoals tegen Polen, minder gaat zien we de echte v Gaal. Jammer..

Was weer tenenkrommend om te zien dat interview na de wedstrijd. De persconferenties van Louis zijn tegenwoordig wel wat beter te pruimen, maar hoe hij omgaat met zo'n interviewer na de wedstrijd is echt zonder fatsoen. Ja, je krijgt wel eens zuigerige vragen, maar hij doet alsof elke lastige vraag compleet achterlijk is. Wat verwacht hij nou precies? Dat er geen vraag wordt gesteld over dat Depay een tijdje op 10 liep? Dat er geen vraag komt waarom Timber wordt gewisseld voor een speler die waarschijnlijk niet eens mee gaat naar het WK en een paar dagen eerder stond te schutteren? Dat er niet wordt gevraagd of je toch niet een beetje teleurgesteld bent na een 2-2 in een thuiswedstrijd tegen Polen zonder Lewa?

man man man..... En hij zat nu ook weer ouderwets recht te lullen wat krom is. Zijn geweldige uitvinding Flekken is het gewoon niet. En je kan wel huilen over dat de eerste 2 schoten op doel van Polen erin liggen, maar wat heb je nou echt zelf gecreëerd op het moment dat de 0-2 valt? En blijkbaar moest Gakpo van hem op 10 spelen, maar die vond ik juist gevaarlijk worden op de rechterflank. Het was gewoon niet best gisteren en dat mag ook best een keer, maar geef dat dan gewoon toe. Daar is hij nog steeds niet toe in staat.

Louis had het gewoon gelijk. Hij had het al uitgelegd en toen wilde Stekelenburg nog een keer onnodig op het onderwerp terugkomen.

Ook triest dat Pierre en Raffie het niet wilden toegeven. Nee, ronduit belachelijk: Raffie vond dat Jeroen het goed deed.

Je zou toch als journalist moeten weten: stel je een relevante vraag, is Louis netjes. Ga je ouwehoeren, onzin babbelen, dan krijg je billekoek. Heerlijk. En eerlijk.

13 juni 2022 om 08:39Ik vind Stekelenburg een beetje teveel "zagen" en maar op zaken terug blijven komen. Ook als hij antwoord op z'n vraag heeft gaat hij er altijd toch nog even op verder. Hele irritante kerel.

Steek had al antwoord gehad dus nog een keer dezelfde vraag was onzin. Depay had die pingel niet zeg moeten nemen, ongeschreven regel. Ik wist al dat ie er niet in zou gaan.

12 juni 2022 om 10:25

De ongeschreven regel is dat je de strafschop niet zelf moet nemen als je deze krijgt door een overtreding op die speler. (bv neerhalen). Dit was een strafschop door een handsbal die Memphis zelf niet eens zag. Heel ander verhaal dus. Enne...makkelijk achteraf zeggen dat je wist dat ie er niet in ging..... had je dit ook gezegd als hij er wel in was gegaan ?

12 juni 2022 om 11:21

Niets tegen Memphis verder, maar je neemt geen penalty als je zo slecht in de wedstrijd zat. Anderzijds: Wie had 'm dan moeten nemen? Hooguit Weghorst, maar die had nog nauwelijks een bal aangeraakt.

Logische vragen van Stekelburg. Triest hoe hij daarop reageert. Een journalist moet kritisch zijn en hoeft zeker niet alles te doen wat Louis wil.

Als je Jeroen wil beschermen ben je net zo dom als die vraag die hij herhaald nadat hij al antwoord had gekregen.. Dat men op eieren loopt bij Lvg zegt me meer over die journalisten dan Lvg zelf.. Media maakt meer kapot doen goed en Lvg begrijpt dat als de beste..

Depay doet wat hij wil in oranje. Allemaal curieuze acties die meestal tot balverlies leiden, korte corners waardoor we regelmatig een counter om de oren krijgen, hakjes, piroetjes, achter het standbeen...het is één groot circus. En nu denkt hij zelf ook nog te bepalen waar hij speelt.
Ik weet het, bijna, all time topscorers in oranje en wellicht hebben we geen betere opties, maar voor mij hoeft hij niet meer opgeroepen te worden.

Louis heeft hier toch wel een punt?

Hij had al uitgelegd dat wat Memphis deed geen opdracht van de coach was. En vervolgens begint Jeroen weer over Memphis die op 10 stond..

De trainer word nu toch wel weer irritant Derksen heeft het toch wel goed elke keer tis een rare man die eigenlijk een keer uit zijn droom moet komen vallen

En wat zeggen zijn bazen? Of zijn ze gewoon bang, bang om iets te zeggen. Ik denk dat iedereen opgelucht adem zal halen als Gaal weer weg is. Behalve Blind en Davids

Vind het wel erg op zoek naar sensatie, om dit artikel al 3 dagen op rij opnieuw naar boven te verplaatsen. Erg makkelijk scoren..

On; Stekelenburg vond het onderwerp gewoon de moeite waard om nogmaals te benoemen. Zat verder niet veel achter, om nog een reactie uit te lokken. Gewoon een wat ongemakkelijke vraagsteling.
En je merkte dat v Gaal al pissed was door de wedstrijd. Dan heeft hij erg weinig nodig om te happen/te snauwen.

Ach mensen..... Ik denk maar zo.... Als we geloven dat de halve wereld een voorop gezet plan is dan zie ik dit ook als een toneelstukje.

Louis geniet er gewoon van
Journalisten pakken lekker de kijkcijfertjes erop.
Iedereen blij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

817 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0 0 0
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

V/d Vaart laat niets heel van Laporta: 'Flapdrol met z'n grote kop, maffia!'

Rafael van der Vaart heeft zaterdagavond ongenadig hard uitgehaald richting Joan Laporta. De president van Barcelona probeert Frenkie de Jong en Memphis Depay richting de uitgang te dirigeren op niet mis...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren