Turkije zet zegereeks voort en heeft promotie binnen handbereik

Zaterdag, 11 juni 2022 om 22:48Mart van Mourik

Turkije heeft ook het derde Nations League-duel in de C-divisie winnend afgesloten. Op bezoek bij Luxemburg was de ploeg van bondscoach Stefan Kuntz met 0-2 te sterk. Dankzij de nieuwe zege gaan de Turken alleen aan kop in Groep 1, waarin Luxemburg met zes punten blijft steken op de tweede plek. De poule wordt gecompleteerd door Litouwen (drie punten) en de Faeröer eilanden (nul).

Turkije kende tot dusver een eenvoudige editie van de Nations League. Na de 4-0 overwinning op de Faeröer eilanden in de eerste speelronde rekenden de Turken afgelopen dinsdag af met Litouwen: 0-6. Ten opzichte van de laatste interland wijzigde Kuntz zijn basiself op liefst zes posities. In tegenstelling tot afgelopen duel stond Orkun Kökçü ditmaal wel in de startopstelling. Verder gaf Halil Dervisoglu invulling aan de spitspositie, terwijl Ferdi Kadioglu op de linksbackpositie werd geposteerd.

Hoewel Turkije de bovenliggende partij was in Luxemburg, bleef het aantal uitgespeelde kansen beperkt. In de 37ste speelminuut kregen de bezoekers een duw in de goede richting. Arbiter António Nobre noteerde een handsbal van Leandro Barreiro in het eigen zestienmetergebied, waarna hij besloot de bal op de stip te leggen. Hakan Çalhanoglu benutte de buitenkans vanaf elf meter op koelbloedige wijze. Halverwege het tweede bedrijf leek Kadioglu een zeer ongelukkige eigen goal te maken, maar Nobre had net daarvoor en overtreding gezien en keurde de treffer af. In de slotfase gooide Serdar Dursun het duel op slot met een raak schot in de rechterbenedenhoek: 0-2.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ak1905)

Knap hoor, gaan gewoon de poule winnen. Wat een wereldteam, niveau Frankrijk. Zonde dat ze het WK missen.

11 juni 2022 om 23:11

Pittige poule ook wel haha

11 juni 2022 om 23:22

Bro je onderschat Luxemburg echt, die zouden gewoon op het WK minimaal halve finale halen met flitsend voetbal 🥶

11 juni 2022 om 23:25

Heb je die poule gezien? Daar wordt VVV nog eerste!

Vooral moeilijk promoveren binnen deze pool😂

11 juni 2022 om 23:18

Mwah 3 wedstrijden gespeeld, 9 punten en een doelsaldo van 14-0. Turkije hoort gewoon thuis in groep B natuurlijk en dit was absoluut geen goede wedstrijd, maar ze doen gewoon wat ze moeten doen

Man man man. 0-2 tegen Luxemburg.
Alhoewel we gaan promoveren is er voldoende werk aan de winkel voor Kuntz en dit elftal.
Ik laat mij graag verrassen, want ik ben positief gestemd over dhr. Kuntz.
Heeft toen met de geringe tijd die hij had de *hitzooi van Senol Günes aardig opgeruimd.

11 juni 2022 om 23:06

even offtopic bro: men gaat denken dat ik een dubbelaccount heb. je hebt nog net niet dezelfde naam

Hoe dan ook: Kuntz maakt er in ieder geval wel wat leuks van. Hopelijk zet hij dit door!!

11 juni 2022 om 23:20Haha wel grappig man. Ik zie het ook nu pas. Ik zal de mods vragen of ik een andere naam mag uitzoeken.

On: ik heb het vertrouwen in Kuntz. Ik ga me niet heel druk maken over een wedstrijd tegen Luxemburg. Wat ben ik blij dat Burak is gestopt zeg. Nu hebben we geen vedettes meer die alle ballen opeisen en kunnen we voetbal op een gezonde manier spelen zonder een macho-cultuur.

Hoe gek het ook klinkt, maar in deze wedstrijd was het verschil tussen Kuntz en Gunes wel zichtbaar. Het is niets voor ons om 3 keer achter elkaar te winnen, want normaal zouden we een wedstrijd als deze wel verpesten. Toch wel mooi om te zien dat er een stuk discipline zichtbaar is om dit vol te houden

11 juni 2022 om 23:06

Luxemburg he, je hebt ongetwijfeld twintig steden in Turkije, steden waar nog nooit iemand van gehoord heeft, met meer inwoners dan Luxemburg. En dan nog de diaspora...

11 juni 2022 om 23:13

Tis wat het is bro. Ijsland heeft niet eens 500000 inwoners en daar kunnen we ook al 25 jaar niet van winnen (behalve die ene keer in 2015). Letland heeft ook meer dan 90 jaar geduurd om een overwinning te behalen. We moeten blij zijn dat we het nu een keer voor de verandering dit vol kunnen houden

11 juni 2022 om 23:16

Tja,

Als jij de twee wedstrijden ervoor met ruime cijfers hebt gewonnen en afstevent op groepswinst hoef je tegen met alle respect een Luxemburg ook niet de wedstrijd van je leven te spelen.

11 juni 2022 om 23:22

En toch speelden we met een behoorlijk sterke opstelling. Dat zegt naar mijn inzien ook wel wat hoeveel moeite we moeten verrichten om een dwergstaat als Luxemburg opzij te zetten.

11 juni 2022 om 23:40

Helemaal eens AY. Turkije komt van erg ver. Nu nog schoppen tegen dit team is echt de definitie van kicking a man when he is down. Ik ben blij dat Turkije in deze poule gewoon de potten wint. Hoe triest ook, ongelofelijk kijkende naar de potentie, is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Turkije mag en moet gewoon een team zijn dat (minimaal) subtop is.

11 juni 2022 om 23:43

Ja en Luxemburg is toch ook gewoon verslagen? Turkije verliest nooit van teams zoals LUX, heb geen idee waar Ay het over heeft. Ja we spelen wel eens gelijk tegen teams zoals Montenegro of Letland, maar niet Luxemburg. Overigens speelde Oranje ook gelijk tegen Montenegro. Daarnaast heb je het over de diaspora? Je bedoelt Gundogan, Ozil, Can? Volgens mij speelt er geen 1 van de beste Turkse diaspora spelers voor Turkije! Dus dat is ook onzin.

11 juni 2022 om 23:59

Zoek de statistieken maar eens op, want zelfs tegen Luxemburg hebben we een keer moeten bukken vroeger. Zelfs tegen andorra ging het paar jaar geleden bijna mis en dan zijn we ook nog eens zo sneu geweest om ooit gelijk te spelen tegen San Marino.

Tijd om de feiten maar eens onder ogen te zien: We zijn gwn geen stabiel voetballand. Zegt ook wel genoeg dat we voor de verandering 3 keer achter elkaar winnen, want normaalgesproken zouden we hier gaan choken en dan maar janken waarom we eindtoernooien missen.

12 juni 2022 om 00:06

Een keertje vroeger? Wat is dat voor iets vaags. Overigens wonnen we gewoon tegen Andorra, dankzij Tufansson volgens mij, zelfs de grootste voetballanden hebben dat wel eens, dat het niet mee zit qua kansen benutten. Niemand beweert dat alles stabiel is, maar ga nou niet zitten praten alsof we van een niveau luxemburg zijn, OMG.

12 juni 2022 om 00:23

Zijn we ook. We staan niet voor niets in divisie C, want als we echt zo goed waren dan speelden we wel iets hoger.

Om het nog harder te maken: kijk maar eens voor de gein wie er in divisie B spelen. Dan zie je pas hoe sneu wij als voetballand zijn.

12 juni 2022 om 00:25

AY1905, je bent een van de leden hier die ik het meest waardeer. Maar hier verspil je je tijd echt. Een Turkse voetbal supporter (en al helemaal geen Fenerli) zal jouw realistische teksten nooit begrijpen. Bespaar je de moeite.

Zelf ben ik het zeker eens met je. Dit zijn letterlijk parttime voetballers, mensen zoals jij en ik met een normale baan overdag. Het is triest dat we tot zo een niveau zijn gezakt. Maar volgens vele Turkse supporters zijn we beter dan Frankrijk en is onze competitie niveau Premier League.

12 juni 2022 om 00:56

Wie zegt dat we beter dan Frankrijk zijn? Niemand. Wie beweert dat we van het niveau Luxemburg zijn? Jullie. Als er dus iemand is waarbij er een gebrek aan realisme is, dan denk ik dat je bij jezelf kunt beginnen. We hebben op de WK playoffs gestaan, en moesten zelfs spelen tegen een top team dat zich eigenlijk al had moeten kwalificeren (een playoff tegen een groepswinnaar! Wat oneerlijk!). Nee we zijn geen Spanje of Frankrijk, maar zo waardeloos als dat jullie het doen lijken ook niet?? Je praat alsof we 3-0 van Luxemburg hebben verloren, dan kom je aan zetten met anti Fener supporters discriminatie. Als je ook maar een beetje op hebt gelet over wat ik op deze site heb geschreven over de kwalificaties zou je hebben gezien dat ik altijd het team heb bekritiseerd, alleen gaat het huilen alsof we laatste in de kwalificaties zijn geworden mij te ver. We hebben zelfs Haaland en Odegaard geëlimineerd....

12 juni 2022 om 01:05@ay1905

Turkije heeft gewoon gedaan wat het moest doen tijdens deze interlandcampagne.
Kijk, natuurlijk bieden onze opponenten amper tegenstand maar we zijn ook niet voor niets naar dit niveau gedegradeerd. Het is nu aan ons om te laten zien dat we niet thuishoren tussen deze ploegen en vooralsnog gaat dat goed.


Echter, Ik zie het ook als een voordeel om dit soort potten te spelen. De spelers die echt hongerig zijn naar succes en deel kunnen uitmaken van een wederopstanding als voetbalnatie krijgen nu eindelijk voldoende kansen. Dit kun je veel beter uitproberen tegen deze laagvliegers dan op een serieus platform waar je er moet staan maar het gewoon niet lukt, zie ons mislukte avontuur op het recente Ek.

Kuntz is een trainer die verschillende dingen probeert en ik ben daar zelf ook een voorstander van. Ik vind het mooi dat jongens als Dogukan, Yunus Akgun, Tiago Cukur, Salih Ozcan en Ferdi aan het echte werk mogen ruiken. Dat was onder Senol gegarandeerd niet gebeurd. Daarom vind ik dit juist zo'n mooi project. Ik ben er blij om dat we na jaren eindelijk geen rekening hoeven te houden met 'statushouders' binnen onze selectie die een voorkeursbehandeling verwachten van de minder ervaren spelers. Ik krijg veel meer het gevoel dat deze jongens als team naar elkaar toe kunnen groeien in plaats van volgevreten vedettes herbergen die bepalen wat er gebeurd op basis van het verleden. Ik hoef geen Burak Yilmaz te zien die Ferdi of Yunus de huid volscheld omdat ie de bal niet in zijn voeten krijgt aangespeeld, je kent die taferelen wel.

Het heeft tijd nodig en het zou niet realistisch zijn om te verwachten dat er binnen no-time een geoliede machine op het veld staat maar wat we nu te zien krijgen is toch hoopgevend voor de toekomst. Ben benieuwd naar jouw visie.

Het zou dan ook een schande zijn dat je als bevlogen voetballand met ruim 85 miljoen inwoners het niet redt tegen landen met ruim 50.000 inwoners (faröer), 2,7 miljoen inwoners (litouwen) en 630.000 inwoners (luxemburg). Wel leuke poule om in te spelen, een beetje ADO in de Keuken Kampioen.

11 juni 2022 om 23:28

Dus het is ook knap dat Nederland een puntje pakt tegen Polen?

Wederom een smakeloze wedstrijd. Zelfs tegen dwergstaten/D-landen weten wij niet te imponeren, domineren en heersen. Slecht. Ik wil Hakan en Cengiz niet meer zien. Hoe heeft Kuntz het 90 minuten volgehouden met Cengiz? Cengiz heeft letterlijk niks goed gedaan. Ik vind hem dramatisch. Ontiegelijk egoïstisch, halve acties en totaal geen zin. Zeki is, zonder te overdrijven, tussen 5 a 10 keer erover heen gegaan. Cengiz negeerde hem. Hakan is sowieso een drama. Ik ben het zat om elke keer een shitstuk over hem te schrijven. In zijn prime vind ik hem al niks, laat staan na zijn 30+-jaren. Ik heb begrepen dat hij ooit nog voor GS wilt uitkomen, nou… Ik niet.

11 juni 2022 om 23:51

Jeetje, het is maar de Nations league waarbij het voor aanvangst van het toernooi al zeker was dat Turkije hier eerste gaat worden... dan mag Cengiz heus wel een beetje voorzichtig spelen.... stel je voor dat hij geblesseerd raakt om een waardeloze wedstrijd tegen Luxemburg met 5/6-0 te proberen winnen! Nee dankje!

12 juni 2022 om 00:10

Als je bang bent om geblesseerd te raken, heb je niks te zoeken op het veld. Je speelt met volle overtuiging of je gooit handdoek in de ring. In de hedendaagse voetbal kan je niet op halve kracht spelen. Juist door mentaliteit van types als Cengiz en denkwijze van mensen zoals jij spelen wij een nietszeggende Nations League-editie tegen C/D-garnituur. Of in jouw termen “waardeloze wedstrijd”. Het is een wisselwerking en daardoor spelen wij op een schandalige wijze tegen landen als Faroer Eilanden, Litouwen en Luxemburg.

Waarom promotie binnen handbereik? Ze staan pas 3 punten voor op plek 2. Als dit al classificerend genoeg is dan moet Frankrijk ook vrezen voor degradatie maar zo'n onzin artikel heb ik niet gezien

11 juni 2022 om 23:47

Nouja... tenzij Luxemburg Turkije uit met grotere cijfers kan verslaan, terwijl het geen puntenverlies leidt, is Turkije al gepromoveerd... volgens mij gaat de schrijver van dit artikel er van uit dat de kans dat dit gebeurt minimaal is... en ik ben het er mee eens.

12 juni 2022 om 00:03

Met die Turkse keeper weet je het maar nooit

12 juni 2022 om 00:09

Laat dat de Trabzon fans niet horen want dan krijg je een hoop stront over je heen haha. Ben ook absoluut geen fan van hem... naar mijn mening hebben we een betere keeper met Altay (die gelinkt was met Ajax) maar ja.

12 juni 2022 om 00:21

Het helpt ook niet dat van de 10 uittrappen die meneer neemt, hij er 11 uit schiet. Echt, voetballende kwaliteiten zijn altijd secundair voor een keeper. Maar deze gast heeft echt betonnen voeten.

12 juni 2022 om 00:24

Haha je legt de vinger op de zere plek, heb zijn meevoetballend vermogen (of onvermogen) al meerdere keren aangekaart hier. Doet gewoon pijn aan de ogen. Het enige wat hij wel goed kan is penalties stoppen... daarmee is het gezegd.

12 juni 2022 om 00:35

Een FB supporter die zeurt om Altay te laten keepen.. oprechte vraag: gaat dat ooit eens ophouden? Kunnen we niet achter het Turkse elftal staan ipv eigen clubspelers? Ik juich zelfs voor een Serdar Dursun, terwijl hij en voor FB speelt, en 1 van de spelers is die de Super Lig niveau omlaag haalt met zijn 2. bundesliga niveau. Heel jammer deze instelling van FB supporters!

Altay heeft met zijn wanprestatie tegen Montenegro ons het WK gekost. Sindsdien krijgt hij geen kans meer en dat is terecht. Straalt niets uit en gaat als een zak aardappelen naar de hoek.

12 juni 2022 om 00:49

Kun jij niet ademen wanneer jij mensen geen woorden in de mond legt en aankomt zetten met absurde retoriek? Deed je net hierboven ook al. Ik ben toch alleen een discussie aan het voeren over de opties die we hebben op de keepers positie, waarbij ik zelf niet eens het onderwerp ben begonnen?? Ik denk dat zowel Martijn als Albicoon geen Fener fans zijn, laat staan Turks, dus bespaar ons je absurde aannames, ik sta achter het team, maar wanneer er een zwakke schakel is dan bekritiseer ik deze. Als er trouwens 1 speler de schuld moet krijgen van het niet kwalificeren dan is dat zeker niet Altay, ook met winst tegen Monte zou NL doorgaan op doelsaldo! Denk dus maar eerder aan Burak, die letterlijk 1 wedstrijd in de hele kwalificatiereeks goed heeft gespeeld (NL dus) en vervolgens he-le-maal niets meer heeft uitgevoerd, en zelfs de penalty voor de gelijkmaker tegen Portugal heeft gemist.

12 juni 2022 om 01:10

Gelukkig blijft het ook bij een mening, want de feiten spreken voor zich😃

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 42
356 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
C. ÜnderAanvaller30
E. ÜnalAanvaller00
U. ÇakırKeeper30
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
M. DemiralVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 0 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 7 5 0
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 11 3 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren