Van Hooijdonk en Van der Vaart wijzen zwakke schakel tegen Polen aan

Zaterdag, 11 juni 2022 om 21:43Mart van Mourik • Laatste update: 09:29

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over het optreden van Daley Blind. De linkervleugelverdediger leek in het Nations League-duel met Polen niet vrijuit te gaan op het moment dat Matty Cash de 0-1 aantekende namens de bezoekers. De analyticus concludeert dat Blind verantwoordelijk gehouden kan worden voor de tegentreffer.

Oranje kende een aardige openingsfase met de nodige dreiging richting het Poolse doel. Memphis Depay stak bij verschillende momenten Davy Klaassen en Jurriën Timber weg in het strafschopgebied, maar beide keren schortte het aan de afronding. Aan de overzijde werd Nederland in de achttiende minuut compleet verrast door Matty Cash. De Poolse rechtsback kreeg alle ruimte van Daley Blind om rechts van het doel een crosspass te controleren, om vanaf de punt van de zestien laag binnen te schieten in de verre hoek: 0-1.

“Bij de goal ziet Blind er gewoon niet goed uit”, opent Van Hooijdonk. “We hebben al zo vaak gezegd dat hij kwaliteiten heeft aan de bal, maar zijn snelheid is gewoon echt zijn zwakte. Je ziet hem bij die tegentreffer. In plaats van dat hij vooruit loopt, loopt hij achteruit. Snelle verdedigers durven wel in te stappen, maar hij niet. Hij moet nog één ding weten: die verre hoek mag nooit open. Die hoek moet gewoon standaard dicht. Dat spreek je af met de doelman.” Rafael van der Vaart sluit zich aan bij zijn collega, en wijst Blind eveneens als hoofdverantwoordelijke aan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door marc 433)

Was inderdaad niet goed verdedigd van Blind. En nu zien we dat Ake buitenspel niet goed opheft.
Oranje speelt als geheel gewoon niet goed. Ze moeten echt gaan spelen met buitenspelers in een 4-3-3 systeem.

Gelukkig nu snel de 1-2

Edit: 2-2

12 juni 2022 om 05:17

Vorige wedstrijd werd ik getagd omdat Blind toen goed speelde. Mag ik nu ook mensen taggen nu hij weer eens een zaadpartij afwerkte?

12 juni 2022 om 10:59

Goedemorgen Japie,

Dat mag zeker. Alleen is het beter als je reageert op de mensen die jou toen getagd hebben. ik doe namelijk niet mee aan die onzin. Voetbal is juist een sport vol fouten anders zullen de meeste wedstrijden in 0-0 eindigen.

En mbt Blind, ik geef hierboven aan dat hij niet goed verdedigd heeft bij die tegengoal.
Wel kijk ik naar het geheel; bal werd eerst verloren voorin, Ake is niet op zijn plek in het centrum, Blind loopt achteruit en laat zich verrassen, Flekken gaat te laat naar de grond.

12 juni 2022 om 13:05

Sorry Marc, het was ook niet aan jou gericht maar ik zette het bovenaan want dat getag is idd grote onzin

12 juni 2022 om 16:09

Je hoeft geen sorry te zeggen Japie. Ik snap je punt zeker wel en ben het grotendeels met wat jij hier post eens.

Lekker verkopen Ajax. Martinez en timber houden. Jeugd als back up van Lissandro en dan wijndal erbij of Nico verlengen.

11 juni 2022 om 21:57

Waha natuurlijk niet. Voor het voetbal dat Ajax en ook Oranje speelt, is hij zoveel meer bij aanvallende goals betrokken dan bij die paar tegengoals als hij een vergrootglas op zich krijgt. Gelukkig snappen de coaches dat wel.

12 juni 2022 om 00:15

@myvision: Niet verrassend dat jij het er niet mee eens bent, gezien je profielfoto, maar volgens mij is het de primaire taak van een goede verdediger om ballen tegen te houden en je man uit te schakelen. Dat hij een x een balletje voorgeeft en dat daar een doelpunt uit voortvloeit is mooi meegenomen, maar je wilt toch niet beweren dat hij daarom onmisbaar is? Hij is verdedigend zeer zwak en komt voor een echt goede verdediger gewoon tekort. Hij is traag, staat geregeld verkeerd en is niet meedogenloos. Dat zijn vader op de bank zit, zal ongetwijfeld een voordeel zijn voor hem, denk je niet?

11 juni 2022 om 21:59

Nico wil weg....accepteer dat nou eens.

Daley Blind heeft onbeperkt krediet bij Oranje. Hij maakt teveel fouten, maar van Gaal durft niet in te grijpen. Het is gevaarlijk om te wijzen naar zijn vader, maar ik zou het anders niet weten waarom hij altijd speelt wanneer je iemand als Malacia en Wijndal hebt.

11 juni 2022 om 21:58

Alsof Van Gaal ook maar zich iets aantrekt van anderen. Van Gaal heeft juist wél inzicht en een neusje voor aanvallend voetbal en met Blind heb je eigenlijk juist een aanvallend wapen. Maar mensen zien dat gewoon niet. Als er aan zijn kant een goal valt, dan is het direct Blind dit en Blind dat. Maar gaan we het ook hebben over Ake? Of Depay?

11 juni 2022 om 22:03

Dit artikel gaat over Blind en niet over Ake of Depay. Dat hij aanvallend wel eens wat toevoegt klopt, maar verdedigend kan hij niet meer mee op dit niveau. Dan moet je hem op 6 zetten, maar als linksback wordt hij eruit gelopen of grijpt hij te vaak niet goed in. Je hebt 2 talenten die van Gaal eens de kans moet geven op linksback en op die positie niet onderdoen aan Blind

11 juni 2022 om 22:06

Maar mensen zien dat gewoon niet? Iedereen erkent de voetballende kwaliteiten van Blind i.c.m. met zijn inzicht. Het feit is nou eenmaal dat Blind onwijs traag is, en al helemaal voor een wingback. Iedere tegenstander gaat als eerst een plan bedenken om via Blind te spelen. Zo simpel is dat. Blind is een goede speler, maar niet voor die positie.

11 juni 2022 om 22:55

Normaal maakt van dijk dat goed met zijn snelheid, de vrij kan dit niet en dan wordt blind zwak..

11 juni 2022 om 22:31

Viel me nog mee dat hij niet beiden armen op z'n rug hield terwijl hij achteruit liep.. hoe kan je in de 16 nog achteruit rennen? Alsof hij nog 30 meter in zijn rug heeft? Dan heb je dus nul vertrouwen in jezelf als verdediger. Je kan zeggen wat je wil over De Ligt maar die was wel vol voor de bal gegaan

12 juni 2022 om 13:09

Wijndal.....hahahaha! Malacia is snel en kan tenminste nog redelijk verdedigen, maar Wijndal kan niet verdedigen en niet voetballen.

Ach, hij is vaker aanvallend bij goals betrokken dan verdedigend bij tegengoals. Zo'n Hooijonk wil dat maar nooit begrijpen, de coaches stellen hem altijd op. De zwakke schakels zijn vanavond toch ook een Depay, Timber die ik niet best vind en een Ake die zojuist waardeloos instapt bij die 2e. Maar het wordt nog wel minimaal gelijk hoor.

11 juni 2022 om 22:07

Idd 2 Feyenoorders die VD Vaart en Pi-air die kunnen gewoon niet objectief reageren.

11 juni 2022 om 22:09

Niet aan het kijken. Timber slecht? Jeetje. Dat is serieus voor het eerst, kudo's naar hem. Over Blind... lastig. Het is zo'n nuttige speler om het spel te verdelen, erg uniek in zijn kunnen. Ben als Feyenoorder al jaren fan. Maar aan de andere kant... is ie echt beter dan Malacia op linksback? In overzicht en passing zéker, maar in al het andere gewoon niet. En dík niet. Ik zie Blind best graag spelen maar een wedstrijd als deze kan echt funest zijn op een toernooi. Malacia zakt echt nimmer meer zo ver door de ondergrens, als ik Pierre moet geloven aangaande het spel van Blind natuurlijk. Lastig lastig. Er zijn serieus veel keuzes te maken het komende jaar.

11 juni 2022 om 22:26

Blind blijft gewoon een zwakke schakel in de verdediging. Leuk dat hij aanvallend wat brengt, maar door dergelijke fouten word je uit het toernooi geknikkerd

11 juni 2022 om 22:41

Als je niet scoort word je er uitgeknikkerd. En laten we eens nagaan hoeveel er via Blind wordt gescoord. Hoofdverantwoordelijke vanavond is Memphis.

12 juni 2022 om 06:29

Ben jij toevallig Danny Blind? Mijn hemel zeg……

Blind was tegen Polen slecht. Deal with it. Tegen België was hij goed. Mag ook gezegd worden. Gefeliciteerd nog met die prestatie van je zoon.

12 juni 2022 om 08:26

@myvision, laat de hoofdtaak van een verdediger nou verdedigen zijn. Die reken je dus voornamelijk daar op af.

Met Blind spelen gaat niet. Vandaag bij beide tegengoals in de fout. Als hij op het WK tegen echt snelle jongens komt, wordt het een ramp.

11 juni 2022 om 22:11

En ook 1 assists vandaag en 2 tegen België

11 juni 2022 om 22:17

Het feit dat jij bij beide tegengoals Blind verantwoordelijk houdt zegt ook wel iets. Die tweede heeft meer met Ake te maken.

12 juni 2022 om 12:10

Dat soort situaties gebeurt niet aan de kant van Dumfries. Die heeft snelheid en kracht om het te herstellen. Bovendien scoort hij regelmatig. Blind is gewoon niet meer acceptabel. Een heel groot risico.

12 juni 2022 om 13:12

Daarom staat Aké ook achter Blind om rugdekking te geven. Bovendien, als we echt tegen een topland met een snelle rechtsbuiten komen te staan, dan speelt Malacia gewoon.

Blind is vaak de zwakke Schakel en een groot deel van de tegen goals komen door zijn fouten zonder bal. En het is fijn dat we een keeper hebben die kan meevoetballen. Maar bij voorkeur eentje die de ballen tegen houd. Hij krijgt namelijk wel veel goals tegen.

Als ik Daley zijn vader was en maar een beetje inspraak had op wie er zou spelen zou ik natuurlijk ook mijn uiterste best doen om Daley in de 100-club te krijgen. Sneijder, vd Sar, de Boer, van der Vaart, van Bronkhorst, Kuyt, van Persie, Cocu, Robben en dan Daley Blind, ongelooflijk rijtje.

12 juni 2022 om 01:44

En dan Depay straks misschien wel als topscorer aller tijden.

Bedankt voor de bewezen dienst jaren aju paraplu!

Ik heb een Déjà vu. Dit zei ik jaren geleden ook al!

Iedere tegenstander is voor Blind Mbappe op de motor!

12 juni 2022 om 07:58

Aantal jaren geleden werd er zo met Daley geschoven dat je je niet aan de indruk kon onttrekken dat hij spelen MOEST. Dat gevoel ontstaat nu ook. Toen weer lb,toen cv,toen verdedigende middenvelder of buitenste middenvelderlinks. Hij moet/moest spelen lijkt/leek wel. Gisteren wederom de zwakste schakel verdedigend. Dan is Dumfries aan de andere kant duidelijk van een hoger niveau

Zolang papa Blind staflid is, blijft Danny spelen, Ik zie hem liever in de rol van verdedigende middenvelder, alhoewel de passen niet meer zijn wat het geweest is, En Danny is niet altijd alert genoeg als WB. Zet hem dan CV naast de Vrij, Op WB Ake. veel sneller en alerter en jonger dan Blind. Maar Blind kan ook zijn goede dagen hebben en dan speelt ie goed.

Was erg makkelijk voor vH en vdV, meedeinen op het sentiment. Ik vind het net als van Gaal meer een fout van de keeper. Al moet Blind ook wel iets meer doen wat mij betreft.

Depay was weer eens verreweg de slechtste aan Nederlandse kant. Eindeloos gepingel zonder rendement etc. En dan die penalty zo inschieten omdat hij de show wil stelen. Schandalig!

Wil niet zeggen dat ik hem niet meer zou oproepen, maar een paar potjes op de bank zou niet verkeerd zijn! Oja en graag die aanvoerdersband afpakken die is hij absoluut niet waardig

Flekken doet eigenlijk alles fout voor zo’n ervaren keeper. Hij staat te veel in z’n korte hoek, hij maakt een klein sprongetje op moment van schieten, waardoor hij niet klaar staat bij het schot en geen stap opzij kan maken bij het duiken. Kortom dit leert mijn zoon van 10 jaar op zijn keeperstraining (Speelt wel op hoogste niveau in de jeugd)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

357 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 34 1 2 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Man United werkt aan snelle deal en nadert akkoord met Malacia

Tyrell Malacia gaat zijn carrière vervolgen bij Manchester United. De linkervleugelverdediger is momenteel in Engeland om de deal af te ronden. Voetbal International schrijft dat alle betrokken partijen een akkoord naderen...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren