Van Gaal grijpt terug op ogenschijnlijke basiself: Flekken krijgt voorkeur

Zaterdag, 11 juni 2022 om 19:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:16

Louis van Gaal heeft de opstelling van het Nederlands elftal bekendgemaakt voor de Nations League-wedstrijd tegen Polen. De bondscoach kiest opnieuw voor een groot aantal wijzigingen ten opzichte van het duel met Wales. Eerder op de dag werd al bekend dat Vincent Janssen en Noa Lang sowieso niet in actie zouden komen. Het duo behoort niet tot de wedstrijdselectie. Bij de bezoekers ontbreekt sterspeler Robert Lewandowski. Het duel in de uitverkochte Kuip gaat om 20.45 uur van start en staat onder leiding van de Turk Halil Umut Meler.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door pinko)
11 juni 2022 om 19:22

Bijlow heeft zich afgemeld, is wel gewoon de eerste keeper straks op het wk, ga daar maar vanuit.

11 juni 2022 om 19:25

Of Cillessen. Een van die twee in ieder geval.

11 juni 2022 om 19:25

Daar zou ik absoluut niet vanuit gaan.

11 juni 2022 om 19:28

Ik denk niet dat je nu al van een fitte Bijlow uit kunt gaan.

11 juni 2022 om 19:28

Dat mag ik hopen

11 juni 2022 om 19:40

Bijlow moet uiteraard fit zijn, maar heeft afgelopen seizoen meer dan twee keer zoveel wedstrijden gespeeld als Cillessen. En slechts twee minder dan Flekken.

11 juni 2022 om 19:52

@baardgrasmus - Op watvoor niveau though? Eredivisie tegenover de Bundesliga en Laliga. Cillessen is dat niveau allang al voorbij (been there, done that), terwijl Flekken dit seizoen een best behoorlijk niveau heeft gekeept in Duitsland. Neemt niet weg dat ik Flekken nog redelijk zenuwachtig vind ogen wanneer hij voor Oranje speelt. Dat gaat wel weg natuurlijk als die comfortabel wordt met de spelersgroep en de staff. Maar Bijlow en Cillessen vind ik persoonlijk op dit moment de beste keepers voor het Nederlands elftal.

11 juni 2022 om 20:06

Hoop t niet. Kan je niet op bouwen.

11 juni 2022 om 19:31

Dit is een van de redenen dat Nederland nooit wint op een toernooi. Een keeper moet kunnen keepen, als in top reddingen maken en penalties stoppen. Echter vindt men het meetvoetballende aspect hierin belangrijker. Als je ziet hoe wij de Nations league finale hebben verloren door de blunder van Cilesen zegt dat genoeg. Bijlow is de beste keeper in dit team.

11 juni 2022 om 19:48

@realmin,

1988 natuurlijk wel Europees kampioen en WK tegen Spanje had Robben die twee giga kansen moeten benutten.

Mbt finale Nations League; voor de zekerheid keek het winnende doelpunt van Portugal terug, maar daar kon Cillessen echt helemaal niks aan doen. Was een hard en geplaatst schot in de hoek. Cillessen gaat zelfs nog helemaal gestrekt naar de hoek, raakt de bal met zijn vingers, maar helaas.

Bijlow moet eerst een heel seizoen fit blijven.

11 juni 2022 om 20:09

Wat lul jij allemaal? Dit zijn toch gewoon de beste keepers die we op dit moment hebben? Bijlow is er niet eens bij trouwens ivm blessure. Tuurlijk wil iedereen een topkeeper die penalties pakt en top reddingen maakt, maar die is er nou eenmaal niet he. Helaas is courtois een paar km te veel in het zuiden geboren

Flekken hoort de nummer 1 te zijn op het WK, hij doet het echt goed

11 juni 2022 om 19:31

Je weet dat het nog 5,5 maand duurt tot het WK begint?

11 juni 2022 om 19:33

Zoveel interlands zijn er niet meer te spelen tot aan het WK

11 juni 2022 om 19:56

Net of de vorm bij de clubs niks gaat uit gaat maken, als bijlow of cillessen het erg goed doet bij de club en/of flekken minder kan alles weer veranderen. Zal echt niet op deze paar interlands alleen worden bepaald.

11 juni 2022 om 19:34

Met hoge ballen heel onzeker, staat daar als een zenuwpees in het doel. Nee, liever Bijlow die de hele zestien voor zichzelf claimt.

11 juni 2022 om 20:42

Een fitte Bijlow dadelijk, is geen discussie waard. Duidelijk de meest complete keeper die er hebben. En daarnaast...die anderen stralen ook helemaal geen zelfvertrouwen uit. Slappe hap.

Is van Dijk geblesseerd?

Beter dan de vorige keer laten we hopen dat ze dit keer tegen polen winnen.

11 juni 2022 om 19:27

We hebben de laatste 5x van Polen gewonnen en de laatste Nederlaag is zelf 43 jaar geleden. Gaat goedkomen.

11 juni 2022 om 19:30

Geen Lewandowski dus ga er maar van uit dat je makkelijk wint.

Los van de keepers discussie (ik zou zelf toch voor Cilissen gaan) is dit wel de meest logische, en momenteel beste, opstelling.

11 juni 2022 om 19:38

Voor de keepers is er geen discussie imo. Het gaat tussen bijlow en flekken en bij afwezigheid van de 1e...
Cillese heeft totaal niet de capaciteiten om ons ver te brengen in het toernooi. Zijn onzekerheid, grabbelen naar hoge ballen, verkeerd of slap inkomen, worden afgestraft op het hoogste niveau. Zoals bijvoorbeeld in de finale van de nations league

11 juni 2022 om 19:52

Dat je niets met Cillisen hebt is wel duidelijk. Je kunt het ook overdrijven. Hij is gewoon een stabiele keeper die geen gekke dingen doet, maar ook niet uitzonderlijk. Dat geldt imo ook voor Flekken.
Bijlow is de enige die iets extra's heeft. Als die fit blijft, wordt dat de 1e keeper.

11 juni 2022 om 19:55

Kink, waar overdrijf ik als feiten opschrijf? Tegen België keepte cillese zwak, je kan de beelden terugkijken. Blunder bij de afgekeurde goal, weinig ballen klem zoals bv op die makkelijke vrijetrap, en zag er ook niet goed uit bij de goal. Flekken daarentegen liet tegen wales zien dat hij de b-verdediging beter kon aansturen en vertrouwen geven.
Over bijlow zijn we t eens.

11 juni 2022 om 20:44

Ik denk niet dat je je mening als feit moet presenteren, dat helpt niet in een discussie.
Naar mijn mening pakt ie die bal nog best aardig. Laag en op korte afstand is lastig te verwerken.
Maar goed, misschien is het beter om af te sluiten dat we het eens zijn over Bijlow.

11 juni 2022 om 19:54

Ik vind alleen Klaassen wel echt niet goed genoeg. Maar zou het anders ook niet weten. Hopen dat Wijnaldum aan het spelen komt dan maar

11 juni 2022 om 20:09

Klaassen speelt bij gebrek aan beter. Staat ook geregeld op het scorebord, dus snap het wel dat ie apeelt. Het is eigenlijk hopen dat Veerman een stap kan maken, we kunnen wel een creatieve man erbij gebruiken op het middenveld.

Goeie opstelling benieuwd of het scoren weer net zo makkelijk gaat als tegen de Belgen

Maardat al time topscordervind ik nergens op gebaseerd een memphis een van persie scorden vaak in minder belangerijkeren wedsteijden maar neem nau een kluivert ofvan nistelrooi daar genootik van zat je op het puntje van je stoel van van een memphis word ik niet warm dan zie ik nog liever de passie van weghorst die met trost het nl shirt draagt

11 juni 2022 om 19:48

Nou, ik geniet niet van je spelling, lastig leesbaar. On: je bent topscorer omdat je de meeste goals maakt. Of het mooi is of niet, of het belangrijke goals zijn of minder belangrijk. Nobody cares

Zoals Cillessen keepte tegen de Belgen, dan mag ie van mij wel 1e keep zijn op t wk, maar vind flekken ook prima

11 juni 2022 om 19:41

Laat mij je geheugen opfrissen: cillese blunderde bij het afgekeurde doelpunt van de Belgen, hij had weer die lamlendige houding bij de bal op de paal, had ballen niet klem zoals die makkelijke vrijetrap, straalde onzekerheid uit naar z'n defensie en ging niet helemaal vrijuit bij de tegengoal. Tot zover jouw 1e keep...

11 juni 2022 om 20:32

Cillessen is gewoon een goede keeper voor het Nederlands elftal, heeft een goede wedstrijd gekeept en een paar belangrijke reddingen gemaakt.

11 juni 2022 om 20:59

Jasper speelde gewoon goed.

Ik heb toch liever De Ligt dan Aké, vind laatstgenoemde een beetje vlees noch vis. Maar als ik de reactiez hier soms lees sta ik daar alleen in😉

11 juni 2022 om 19:50

De Ligt is niet zo sterk op links, want hij is stijf rechts. Trainers zijn daar verschillend in. Sergio Ramos stond jarenlang links centraal bij Real en Spanje, maar is een rechts poot. Het is maar net wat je visie is

11 juni 2022 om 19:54

Vooral welke formatie je speelt. Bij een 4-3-3 kan je altijd met je rechts nog wel wat als je links centraal staat. Bij een 3-5-2 sta je zover aan de linkerkant dat je altijd moet terugkappen naar je rechts om hem naar het midden te spelen. Je kan hem niet links achterin het veld slingeren omdat je al bijna bij de zijlijn staat. En je back inspelen gaat ook lastig met je rechts dan, want dat wordt dan afgedekt

Halil umut meler wat een schandalige scheids word niks vanavond qua voetbal zo een scheids verpest alles

Had liever Cillessen gezien, maakte een prima indruk. Flekken klemt amper ballen. Maar we gaan het zien, Louis heeft altijd gelijk.

11 juni 2022 om 20:59

Is geblesseerd

Komt de ligt gewoon niet tekort qua verdedigende voetbalkwaliteiten? Altijd een foutje op cruciale momenten.

11 juni 2022 om 20:34

De Ligt staat er toch niet in? En ging die er niet geblesseerd van af tegen Wales??Cilessen heeft genoeg laten zien om te mogen starten op doel . Goede pot tegen de Belgen. Van Gaal is niet altijd goed te volgen

11 juni 2022 om 20:57Jasper is geblesseerd. Misschien eerst ff de feiten checken voordat je zegt dat Van Gaal niet te volgen is?

Wordt zoowiezo dit nederlandselftal niet overschat ook door van gaal? Maar de uitzondering op de regel kan ook: strijd, strijd strijd en teamgeest. Wel stoer, wellicht onverantwoordelijk van van gaal om dit ned elftal als kanshebber te positioneren. Dat is ongebruikelijk in de voetbalwereld.

Cillissen is stabieler en betrouwbaarder.. laat Bijlow eens fit blijven.. belachelijk hoeveel blessures hij heeft voor een keeper. Alleen penalty's is Cillissen onvoorstelbaar slecht in.

11 juni 2022 om 21:39

Cillessen heeft ook al redelijk wat blessures gehad

Flekken weten we nu van dat die linea recta terug mag naar Duitsland. Waarom keept Cilessen eigenlijk niet? Die heeft niet een uur nodig om bij de grond te komen.

11 juni 2022 om 21:47

Is geblesseerd hij keept waarschijnlijk dinsdag weer alhoewel ik dan liever bijlow zie😛

11 juni 2022 om 23:50

Maar Bijlow zit niet bij de selectie, toch? Die is overigens - net als Cillessen - ook (te) vaak geblesseerd. En dat zijn wel onze beste, of minst slechte, keepers. Pasveer in de vorm bij Ajax dit seizoen, zou ik dan als dercde keeper nemen. Maar die onzekere Flekken was even een hype, maar we weten nu inmiddels wel dat hij niet bij de top 10 van Nederland hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

352 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 1 0 0 0
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: Maakt Barcelona er een feestavond van in het Camp Nou?

Voor Barcelona begint zaterdag het echte werk. In de eerste speelronde in LaLiga komt Rayo Vallecano op bezoek in het Camp Nou. Grote vraag deze week was: lukt het de Catalanen,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren