Savinho moet vanaf begin juli aansluiten bij PSV; meerjarig plan ligt klaar

Zondag, 26 juni 2022 om 23:14Wessel Antes • Laatste update: 23:39

Volgens het Eindhovens Dagblad en Fabrizio Romano staat PSV op het punt om de huurdeal met de City Football Group over Savinho af te ronden. Als alles goed verloopt en ook de laatste details zijn besproken zal de Braziliaan volgend seizoen in Eindhoven te bewonderen zijn. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV vanaf begin juli rekent op Savinho, die aanvankelijk maar voor één seizoen wordt gehuurd. Er ligt in Eindhoven echter een meerjarig plan klaar voor de aanvaller.

Begin juni trad het Eindhovens Dagblad al naar buiten over de huurtransfer. De City Football Group heeft diverse clubs in bezit, waarvan Manchester City verreweg de grootste is, maar Savinho wordt naar verluidt aangetrokken door Troyes, een club die eveneens onderdeel is van het concern. Voor 6,5 miljoen euro krijgt de Franse Ligue 1-club 87,5 procent van de transferrechten, een deal die al rond zou zijn en bovendien middels bonussen met nog eens 6 miljoen euro kan oplopen. Of deze constructie nog steeds geldt is niet bekend.

Daarnaast bevestigde het Eindhovens Dagblad dat de buitenspeler zich 'dolgraag' bij de Braziliaanse enclave van PSV wil voegen. De Eindhovenaren hebben met André Ramalho, Mauro Júnior en Carlos Vinícius al enkele Brazilianen in de gelederen. In eerste instantie ging de krant nog uit van een plek in het beloftenelftal van PSV, maar in Brazilië is men zo overtuigd van het talent van Savinho dat hij in de A-selectie wordt verwacht.

Savinho won in 2021 in Brazilië de dubbel met Atlético Mineiro. Hij speelt op de rechterflank en is linksbenig. Marseille-coach Jorge Sampaoli is lovend over de Braziliaan en noemde hem een betere speler dan Rodrygo (Real Madrid). Zijn statistieken zijn minder indrukwekkend. In 32 officiële wedstrijden scoorde Savinho slechts eén keer. Verder gaf hij geen assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door constant kante)

Laat maar zien wat je kan jongen, welkom bij PSV.

11 juni 2022 om 17:46

PSV heeft bakken met geld. Die moeten toch niet voor City gaan opleiden.

Zonde en zo bouw je niets op.

11 juni 2022 om 17:50

Dit is gewoon een veilige route, als het niks word dan heb je geen Bruma 2.0 als het wel een versterking blijkt te zijn alleen maar mooi

11 juni 2022 om 17:53

Ah joh, hij zal niet de eerste keus zijn als ik het allemaal goed zie maar als wisselspeler komen. Dan is het misschien wel beter zeker gezien de toekomst van talenten dat we voor 1 of 2 jaartjes zo'n talent huren.

11 juni 2022 om 17:53

En als het wel wat wordt heb je niks. Is natuurlijk een redenatie van niks. De kracht van bijvoorbeeld Ajax zit natuurlijk in het vermogen wat het heeft. De enige manier om dat op te bouwen is spelers voor jezelf groter maken en niet voor anderen. Zonde want hij is goedkoop op te halen.

11 juni 2022 om 17:53

Je kan wel degelijk iets opbouwen. Stel dat dit een schot in de roos is en dat psv mede door de prestaties van Savinho kampioen wordt. Dan ontvangt PSV een hoop geld door het behalen van de CL en is het zeker waardevol.

11 juni 2022 om 18:01

Heel veilig, dit soort speler lopen juist jongens zoals Bakayoko in de weg. Je zal toch wel meer jeugdspelers hebben in de jeugd die je deze kans kan geven of is het zo dramatisch?

11 juni 2022 om 18:02

Dat is alleen een valide argument als PSV afziet van Joel Fernandes, die me in praktisch alles een Bruma 2.0 lijkt te zijn.

Als je overigens Bruma 2.0’s of andere miskopen van dit kaliber wilt voorkomen lijkt me huren overigens niet de beste oplossing. Investeren (lees: saneren) in je scouting en een td met netwerk en ervaring lijkt me voor de hand liggender.

Ik hou mijn hart namelijk vast met weer een zomer John de Jong. We lijken de boot alweer gemist te hebben rondom Swedberg en ik betwijfel sterk of PSV onder De Jong slagvaardig en daadkrachtig genoeg is om spelers als Vinicius, Timber en Gnonto te ‘winnen’ ten koste van de concurrentie…

11 juni 2022 om 18:05

Je hebt een punt hoor Krillin, maar marketingtechnisch kan het wel goed uitpakken met zo’n Braziliaans toptalent (als hij dat echt blijkt te zijn). Het kan er voor zorgen dat de connecties tussen PSV en Brazilië verstevigen en de komende jaren weer meer Braziliaanse talenten naar PSV willen. Dat hij perse vanuit City naar PSV wil en Troyes niet ziet zitten, en hij al maanden lang de helft van de selectie en coach volgt op social media is wel leuk om te zien. Hopelijk net zo fanatiek als Mauro.

11 juni 2022 om 18:14

Ik vraag me af of we de boot missen betreffende Swedberg. Media in Spanje melden dat Celta twijfelt of het wel een directe versterking zou zijn en ze hem meer zien voor de toekomst. Ze spreken bijvoorbeeld erover dat ze hem meteen weer willen verhuren. Als de nummer 11 van afgelopen seizoen nog niet eens overtuigd is dat hij hun ploeg kan versterken dan vraag ik me sterk af of die jongen meteen op het middenveld van PSV zou kunnen spelen.

Verder heeft Rik Elfrink het in zijn ED artikel erover dat PSV er graag nog wat aan over wilt houden dus dat daar de laatste tijd over wordt onderhandeld. Indien je kan meedingen in een toekomstige transfersom dan zou dat best wel attractief kunnen zijn voor Psv.

Je ziet het al bij Scammaca, die gaat nu het schijnt voor 40-50 miljoen een transfer maken en doordat PSV toen slim is geweest en een doorverkooppercentage heeft bedwongen bij het verkopen, krijg je deze zomer zeer waarschijnlijk enkele miljoenen extra binnen.

11 juni 2022 om 18:36

Ik moet nog zien of het een toptalent is. €6,5 mio is niet zo heel veel. Ik dek dat het een talent is, maar laat dat top maar weg.

11 juni 2022 om 18:43

Het hele probleem met die 6,5 miljoen is dat daar enorme bonussen bij zitten en dat dat hij daarom onbetaalbaar is voor PSV.

11 juni 2022 om 19:10

Kijk je naar de beelden van Swedberg, dan zie je al dat hij meer te bieden heeft dan de meeste andere 18-jarigen en qua basistechniek meer aangeboren talent heeft dan de meeste psv’ers überhaupt. Bovendien, waarom zou deze jongen met een bewezen staat van dienst al in het Allsvenskan onderwerp van twijfel moeten zijn en huren we zijn Braziliaanse leeftijdsgenoot met nauwelijks enig track record wel voor het eerste elftal?

11 juni 2022 om 19:17

@gomes1psv,

Hij zal best een groot talent zijn. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. PSV kan hem prima kopen en deze speler huren, daar is geld genoeg voor. Deze jongen is ook nog net 18 en als je het mag geloven is hij een van de grotere talenten van Brazilië. Prima als opvulling. Als PSV daardoor Doan kan verkopen bijvoorbeeld kunnen ze zich misschien weer op andere posities versterken.

26 juni 2022 om 23:33

Ja maar je hebt ook nog Madueke en Bakayoko voor die positie, en zelfs Doan. Daarom snap ik deze huurconstructie niet.

11 juni 2022 om 18:02

Welkom bij Jong PSV allereerst verwacht ik.

11 juni 2022 om 18:35

Eindelijk weer een dribbelaar bij PSV. Mocht hij aankunnen sluiten bij A dan gaan er veel gele kaarten vallen bij de tegenstander gok ik

12 juni 2022 om 00:11

Precies eens, ik zie heel veel waarde in huren van grotere clubs. Dit zijn spelers die niet naar NL komen want ze zien dollars bij clubs als City. Top dat ze dan toch 1 of 2 jaar hun kunsten kunnen etaleren in NL. Jammer dat de voetbalwereld zo ziek is geworden, maar ach it's next best.

Dat je geen vermogen op bouwt is deels waar, maar het kost je niks. Andere stellen dat dan, maar je houdt dit makkelijk binnen de begroting en kan toch CL mogelijk makkelijker halen wat opzich meer oplevert dan de meeste transfers. Ik denk een mooie deal voor PSV!

26 juni 2022 om 23:22

Plus je hebt de tijd om echt goed rond te kijken naar die versterking die je nu misschien nog niet binnen kan halen maar over een jaar wel.
Niks mis met huren.

26 juni 2022 om 23:52

Niks mis met huren??? Deze jongen is gehuurd voor 1 jaar. Heeft nog niets laten zien maar al zou hij een klein beetje waarde in het veld opleveren dan kan ie weer terug en anders heb je niets aan deze jongen gehad want lijkt geen dragende speler en voortkomt talent heb je niets aan huren.

27 juni 2022 om 00:12

Zolang je mening is dat het onzin is dan maakt het niet uit wat iemand zegt. Jij gelooft niet in huren, is je goed recht.

27 juni 2022 om 00:40

En dan heb je in de jeugd Bakayoko rondlopen die nadrukkelijk op de deur klopt. Zonde

27 juni 2022 om 07:25

Ach een aantal jaar geleden voor het grote geld bij Ajax, huurde we ook wel eens een paar spelers, Traore onderanderen. Als ge eigen jeugd echt goed is zit niemand ze in de weg. Plus je bespaart In eerste instantie wel geld. Mocht die gehuurde speler wel.zo goed zijn en hij scoort een paar belangrijke goals in Europa zoals ook Traore deed, dan heb je je winst al te pakken.

27 juni 2022 om 08:56

Dat is niet helemaal waar. Neem bijvoorbeeld spelers als Hilgers en Zerrouki bij FC Twente. Totaal geen kansen gehad en inmiddels is Hilgers het grote talent en Zerrouki een sterkhouder. Je hebt ook iemand nodig die genoeg in het talent gelooft om ze op te stellen.

Je moet je als scout niet blind staren op statistieken, maar als ze zo slecht zijn...

Het wanbeleid begint weer van voor af aan bij PSV. Het aankopen van flopspelers voor vele miljoenen euro's in combinatie met het huren van spelers waar je nagenoeg geen winst op maakt. Tijd voor een nieuwe frisse technische wind in Eindhoven. De Jong bakt er weer niks van.

11 juni 2022 om 17:53

Altijd leuk zulke reacties zonder ook maar iets te weten wat ze bij PSV in deze jongen zien.

11 juni 2022 om 18:05

Lampen bespaar je de moeite, dit soort nutteloze ongefundeerde en vooral provocerende reacties zijn er alleen maar om je uit de tent te lokken en als de moderators hun werk goed doen dan is deze reactie binnen de kortste keren verwijderd

11 juni 2022 om 18:41

Zo gek is de reactie toch niet. Het is geen toptalent (gezien de stats, transfersom en geïnteresseerde clubs). Dus dan huur je een speler die naar verwachting er niet met kop en schouders bovenuit steekt. Na een paar jaar is hij weg en heb je dus wat selectievulling gehad voor relatief weinig geld. Is het een topper dan gaat City ermee vandoor (zowel in speler als in geld). Wat schiet PSV er dan mee op? En bespaar me de aanname dat hij de ED aan gruzelementen schiet en PSV naar de CL schiet. Dat kun je toch nergens op baseren. Dus de normale vraag: wat levert het PSV op?

11 juni 2022 om 19:00

Eens Rochus

11 juni 2022 om 19:04

@rochus,

De stats van Antony en Neres waren ook matig op die leeftijd en zelfs toen Ajax ze haalde hadden ze 3 en 4 goals. Buiten dat ben ik het wel eens met je verhaal dat het opleiden voor andere clubs natuurlijk niet erg voordelig is. Maar aan de andere kant heeft PSV ook niet het geld om 5 posities nieuwe spelers te kopen, dus als ze deze speler als wissel kunnen houden dan zou dat voor PSV niet eens slecht zijn. Als ze een speler huren en ze kunnen daardoor zichzelf op een andere positie wel versterken dan zou ik zeggen dat ze het moeten doen. Daarnaast is 1 huurspeler ook niet erg.

Met de portemonnee van Ajax zou ik het echter veel minder snel doen of de speler moet echt een versterking voor de basis zijn, maar dat lijkt deze speler inderdaad niet te zijn.

11 juni 2022 om 19:04

@RomBomCu Ik ben een bezorgde PSV’er in hart en nieren. Mijn reactie heeft niks te maken met provocatie, maar met oprechtheid en clubliefde

11 juni 2022 om 19:12

Want een onzin, mogen mensen hier niet meer kritisch zijn op t beleid van PSV omdat het jouw club is?

11 juni 2022 om 19:22

Ga mijn best doe Rombocu, wel benieuwd welke aankopen er nog meer gaan volgen

11 juni 2022 om 19:27

Ik hoop niet dat je op deze manier je liefde betuigd aan je naasten…

11 juni 2022 om 19:29

Elkaar soms de waarheid vertellen en duidelijkheid geven is onderdeel en essentieel van een liefdevolle relatie

11 juni 2022 om 19:46

Je wil afscheid nemen op een zure en negatieve manier. Er valt nul liefde te halen uit je post. Kritisch zijn is prima hoor maar dat zo’n zure reactie door een “supporter” word geschreven snap ik echt niet.

11 juni 2022 om 17:57

Dit jaar is zijn laatste kans. Laten we eerst eens rustig afwachten wat voor selectie hij dit jaar neer kan zetten. Zitten er weer alleen maar aankopen bij alla Doan of Bruma of Baumgartl dan moeten we een grote schoonmaak ondergaan. De scouting is namelijk al jaren niet op orde.

11 juni 2022 om 18:15

Moesh13 zal je niet eerst wachten wat er precies besproken is en wachten tot dat naar buiten komt voordat je dingen roept zonder flauw benul te hebben..?

11 juni 2022 om 19:03

Nee, want PSV moddert al jarenlang door met dit soort technisch wanbeleid. We zijn al jaren te laat om dit recht te zetten. De Jong moet maar iets anders gaan doen.

11 juni 2022 om 21:34

Moesh13 met jouw negativiteit komen we nergens

27 juni 2022 om 11:57

Eens Moesh13! Roep al 2 jaar dat Johnd de Jong de grootste miskoop is. Wat een nutteloze bak zand is dat zeg. Bij ieder bedrijf al ontslagen geweest voor zijn miljoenenaankopen van Baumi tot Bruma. Ongelofelijk

27 juni 2022 om 13:15

"bij ieder bedrijf al ontslagen geweest voor zijn miljoenenaankopen van Baumi tot Bruma. Ongelofelijk"

Oh ja joh? Wordt je tegenwoordig bij een bedrijf ontslagen als je veel meer geld oplevert dan dat je uitgeeft? Dus als jij als accountmanager uiteindelijk ruim 50 miljoen meer binnenhaalt dan dat je uitgeeft dan moet je volgens jou ontslagen worden ja? Mag ik vragen in wat voor branche jij werkzaam bent eigenlijk? De overheid??

Iedereen roept de meest idiote dingen over JdJ maar laat de feiten aan dat soort verhalen nooit in de weg staan inderdaad zeg. ...

En als Ajax jouw advies had opgevolgd, dan hadden die Marc Overmars na een paar seizoenen ook ontslagen na al die 'miskopen' die Overmars had gedaan met onder andere Sana, Kristensen, Marin, Bandé, Magallan, Hoesen, Cuanca, Boccara, Wang, Karlsson, Hendriks, Krikic, Dijks, Antonucci, Sanogo, ..... etc etc etc.

11 juni 2022 om 20:33Wat ik eerder heb gelezen is dat PSV in deze huurconstructie een doorverkoop percentage in handen krijgt. Mocht deze speler daadwerkelijk een succes blijken en later verkocht worden, krijgt PSV dus een deel van de transfersom, als een soort opleidingsvergoeding voor de huurperiode. Alles behalve wanbeleid, want je hebt 'gratis' kans op een topper, en kan er ook nog enkele miljoenen aan verdienen. Is het niks, dan blijven de kosten beperkt.

Raar beleid van psv. Waarom investeren in een speler waar je geen geld mee kan verdienen, terwijl andere spelers dan minder kans hebben.

11 juni 2022 om 18:24

Als de verhalen die eerder de ronde deden kloppen dan kan deze deal PSV geen geld kosten. De geruchten zijn dat PSV een opleidingsvergoeding krijgt (neem aan per gespeelde wedstrijd zoiets) en een doorverkooppercentage van (wederom op basis van geruchten) 20%

Ken deze jongen niet maar vraag mij af of hij echt nodig is. We hebben Madueke en Bakayoko al op rechts

Wow dat is goed nieuws voor psv. Denk dat ze hier erg goed aan doen voor het geval Gakpo of Madueke weer geblesseerd raken. Wel een super schmmige constructie vanuit City.

11 juni 2022 om 17:55

Waar heb je het over, dit is een rendementsloze speler. Psv kan net zo goed jou opstellen. Daarnaast bouwt psv niets op, geen eigen vermogen, helemaal niks. Dit is de onkunde van jp de Jong, die moet plaatsmaken voor een zwaargewicht

11 juni 2022 om 18:00

Haha je bent lekker bezig he met je opmerkingen. PSV is niet achterlijk, als ze mede door zijn prestaties kampioen worden bouw je wel geld op via de CL. Je hoeft niet altijd vermogen via transfers te vergaren. Trouwens, volgens jou is het bestuur na vandaag van PSV kut en dat van Ajax ook. Welke club doet het dan wel goed in de ED?

11 juni 2022 om 18:03

Zoals ik al zei, ik geef om t NL voetbal. We worden kapotgemaakt door incompetente mensen op de verkeerde plekken. Deze constructie is wederom een bewijs. Psv is een dependance van city geworden voor een speler die zo slecht is dat elke willekeurige jeugdspeler van psv meer bijdraagt

11 juni 2022 om 18:04

Wat jij schrijft is gewoon goedkoop sentiment. Deze speler is niet gehaald voor de basis. Hij wordt gehuurd als wisselspeler. Je kan juist redeneren dat PSV geen aankoop doet maar een jaartje de eigen talenten de kans geeft om zich te ontwikkelen zodat we straks onze eigen talenten op rechts en linksbuiten een kans kunnen geven (lees: Bakayoko)

11 juni 2022 om 18:10

De financiële positie van psv willen verbeteren en eigen jeugd een kans willen geven, noem jij goedkoop sentiment. Het grote psv laat zich verleiden tot een vreemde, doelloze constructie dat voor de club niets oplevert. Behalve een klap in het gezicht van hun jeugd organisatie

11 juni 2022 om 18:15

Het is goedkoop sentiment. Hoezo is dit een klap in het gezicht van onze jeugd? Jij had liever gezien dat er een aankoop was gedaan? Want dat is beter voor de jeugd? En hoezo levert dit niks op voor de club PSV? Dat weet jij al?

Je verhaal bestaat alleen maar uit aannames gebaseerd op jouw mening dat jij het een rare constructie vindt om spelers aan te trekken.

11 juni 2022 om 18:19

Nee dat is het niet. Omdat jij dat roept, is het niet de waarheid. Daarnaast zie ik nergens een onderbouwing van jouw kant waarom dit wel een goede beslissing van psv is. Dit soort constructies hebben nooit gewerkt voor clubs, uiteindelijk zijn ze er niet beter van geworden. Beveren, vitesse etc. zijn hier voorbeelden van

11 juni 2022 om 18:22

Twente is er 4e mee geworden

11 juni 2022 om 18:23

Waar staat Twente nu?

11 juni 2022 om 18:35

Nog steeds 4e en mogen straks ECL gaan spelen dankzij de huurlingen Limnios, Vlap, Ugalde en Sadilek, ook Dessers bij Feyenoord heeft het goed gedaan. Veel gescoord waarbij heel veel belangrijke doelpunten, verschil tussen punten of geen punten, in mijn optiek hoeft huren niet zo slecht te zijn.

11 juni 2022 om 18:40

Wandering, jij weet heel goed dat de positie van Twente helemaal niet rooskleurig is. Die 4e plek is niet relevant, wel belangrijk is je financiële slagkracht, en je langetermijnvisie. Dat is namelijk beleid, een strategie gefocust op jezelf staande kunnen houden, met structurele groei naar de top cq successen. Dit gaat op psv op langetermijn niet helpen

11 juni 2022 om 18:56

Wat bedoel je dan? Huren in zijn algemeenheid? Dankzij het huren van Alex de tank van Chelsea hebben we voor het laatst een halve finale van de Champions League gespeeld. Het is echt onzin om basis van deze constructie allerlei verstrekkende conclusies te trekken.

11 juni 2022 om 19:43

De positie van Twente is de beste sinds 2015, ze konden voor het eerst weer een speler kopen zonder de schulden op te laten lopen, het Spelersbudget kan zelfs weer verhoogd worden. Ja er moet nog opgelet worden, maar de positie van Twente begint steeds beter te kleuren. Dat zou zelf jij moeten kunnen zien aangezien de cijfers gewoon openbaar zijn

11 juni 2022 om 19:47

Dat is onzin het NL voetbal staat er sinds jaren weer eens goed voor. Zie de recente prestatie van Feyenoord en een Ajax die steeds gemakkelijker overwinterd. Ik snap dat naar beneden praten echt niet van je. Je kan niet alles oplossen met jeugd en aankopen. Soms is huren gewoon een prima middenweg.

Tsja, huurspelers, altijd lastig. Als hij er in twee jaar tijd 25+ in schiet, is het een prima deal; als hij niemand in de weg zit, is het een prima deal; als hij speeltijd krijgt en niets presteert, is het zonde van je tijd en geld. We gaan het zien.

Als deze speler van de buitencategorie is dan begrijp ik zo’n constructie. Zo niet dan ben je spelers voor City aan het opleiden, dat moet je niet willen.

Waarom huren? Geef dan Bakayoko gewoon een kans.

Was dat gedeeld eigenaarschap niet verboden door de FIFA? Of is dit gewoon een vreemde manier om te verwoorden dat ze een doorverkooppercentage hebben.

Afschuwelijk trouwens dat clubs als Troyes dit hierdoor kunnen. Samen met jong elftallen in de lagere divisies is dit gewoon het voetbal van onderuit kapot maken en alleen maar denken aan de grote clubs.

11 juni 2022 om 19:18

Hebben idd gewoon een doorverkoop percentage

11 juni 2022 om 20:15

Het is echt belachelijk, voetbal gaat zo echt kapot. Zulke clubs laten zich gewoon als slaven zowat gebruiken. Snap nou wel heel goed dat nac breda er tegen in ging, de fans etc. Dit kan toch niet oke zijn. Je bezit dus gewoon meerdere clubs, sjoemelt met aankopen om de ffp te omzeilen en gebruikt de kleinere clubs gewoon als doorgeef luik. Ik zeg het nogmaals die olieclubs zijn een ramp voor voetbal, maar dat daar gaat men nog wel achter komen! Zulke constructies verpest het voetbal gewoon en clubs als Psv en Ajax etc. kunnen dan ook nauwelijks meer zulke jongens echt zelf kopen, want ja hey kom bij city football group onder 1 van hen clubs en je bent binnen, we verhuren je dan wel ofso. Wat een onzin!

Betreft Savio, leuk talent, iig voor psv alleen ja het is de vraag of hij ook echt zo goed is als in FM22 hehe. Volgens mij speelt city football group ook FM22. Ze kopen de talentjes over al op, Nu Savio, hebben Alvarez binnen en ene Talles Magno is naar hun Newyork club gegaan. Ook een talent op fm.

'de Eindhovenaren hebben met André Ramalho, Mauro Júnior en Carlos Vinícius al enkele Brazilianen in de gelederen.' Vinicius zal terugkeren bij Benfica, dus die maakt geen deel meer uit van het rijtje Brazilianen.

Maar wel een aparte constructie. Lijkt dus om een huurperiode van 1 seizoen te gaan en lijkt Savinho ook nog eens bij Jong PSV te beginnen. Als je puur op zijn statistieken afgaat, dan is het echt dramatisch met 1 goal en 0 assists in 32 wedstrijden. Maar als kanttekening moet daar wel bij geplaatst worden dat hij veelal korte invalbeurten had en de langste invalbeurt die hij heeft gehad was dan 32 minuten, terwijl het gemiddelde van zijn invalbeurten op zo'n 5 minuten zit.

In die 5 minuten is het dan wel lastig om nog wat uit te richten. En er moet ook wel bij gezegd worden dat Atlético Mineiro vrijwel altijd in een 4-4-2 formatie speelt en dat als Sávio dus invalt, als een soort middenvelder speelt en dat zag je bijvoorbeeld ook bij Antony toen hij bij Sao Paolo speelde: die had daar ook geen denderende statistieken met 45 wedstrijden, 6 goals en 4 assists maar hij speelde daar ook altijd als een soort rechtermiddenvelder.

Pas sinds hij bij Ajax speelt, is hij in een 4-3-3 systeem gaan spelen en meer als een echte rechtsbuiten. Niet dat zijn statistieken dan bizar zijn, maar volgens mij zat Antony tot dusver beide seizoenen bij Ajax op minimaal +- 10 goals en 10 assists en dat is gewoon goed. Wie weet kan Sávio dat ook ontwikkelen bij PSV, al zal PSV er uiteindelijk zelf weinig aan hebben denk ik.

Maar heb toch vooral het idee dat Sávio hetzelfde zal overkomen als 5 à 6 jaar geleden met Marlos Moreno. Dat was echt een supergroot talent uit Colombia en nog beter dan dat Sávio momenteel is, maar werd binnengehaald door Manchester City (voor zo'n 5 miljoen) en volgens mij ook via zo'n vage constructie binnen de voetbalgroep van Manchester City, maar werd direct verhuurd Deportivo La Coruña en kon daar geen potten breken.

Staat inmiddels nog onder contract bij City, maar is het afgelopen seizoen voor de 7e keer verhuurd geweest aan KV Kortrijk (waar hij overigens ook tegenviel). Werd rond de periode dat hij naar City ging ook licht in verband gebracht met Ajax, was de periode dat Ajax Davinson Sánchez binnenhaalde en volgens mij moest Ajax toen kiezen tussen Cassierra (van Deportivo Cali) of deze Moreno en kozen toen voor Cassierra.

Niet dat dat een succes was, maar denk dat Ajax beter voor Moreno had kunnen gaan want bij Ajax zou Moreno denk ik echt wel tot volle wasdom gekomen zijn.

11 juni 2022 om 18:40

Bijzonder inderdaad zijn invalbeurten qua speeltijd.

Hopelijk wordt dit net zo’n succes verhaal als Romario en Ronaldo. Al let ik de lat nu wel onmogelijk hoog. Maar een Braziliaans aanvaller naar PSV, moet ik gelijk aan die 2 denken. Blijft bizar dat gewoon Ronaldo, DE Ronaldo, de beste nummer 9 ooit, gewoon in ons kikkerlandje heeft gespeeld. Blijft een sprookje. Dat sprookje wil ik opnieuw zien.

11 juni 2022 om 18:39

En wat te denken van Reis, ook een geweldenaar tot z'n blessure. Op FOX sports was onlangs een docu over Reis, is nu taxichauffeur

11 juni 2022 om 19:29

Reis, dat vond ik echt zo zonde dat hij drugsproblemen had en daarna zwaar geblesseerd raakte. Hij had echt potentie om een hele goede spits te worden en liet dat regelmatig zeker zien bij PSV. Heb de documentaire op ESPN (is geen Fox Sports meer tegenwoordig😉) ook gezien, was wel een interessante documentaire. Maar bij de naam Jonathan Reis moet ik toch altijd weer aan het moment denken dat hij op de grond lag en het letterlijk uitschreeuwde van de pijn, helaas ook funest geweest voor zijn carrière.

Steeds vaker hoor je over dit soort vage constructies. Hier moet echt iets aan gedaan worden vind ik. Een club mag alleen maar spelers aantrekken die ze ook daadwerkelijk bij hun eerste elftal willen hebben vind ik.
En als psv hem zo graag wil hebben, waarom leggen ze dan niet zelf 7miljoen op tafel?

11 juni 2022 om 18:41

Omdat er ook nog 6 miljoen aan bonussen bij zit en 12.5miljoen een risico is voor een toen 17 jarig talent.

11 juni 2022 om 19:12

Omdat PSV ook geen 30 miljoen heeft liggen bij wijze van spreken. Natuurlijk kunnen ze hem best kopen maar daar zijn meerdere factoren voor nodig, ook de speler moet zelf willen. Huurt PSV hem niet dan staat er wel weer een andere club die hem huurt.

Vreemde deal. Deze jongen zal gehaald worden als aanvulling voor Jong PSV, maar waarom dan huren? Zo leid je een speler op voor een andere club, en het maximale wat je er mee bereikt is dat hij zich ontwikkeld en nog een paar potjes mee kan doen met het 1e. Mocht er een optie tot koop bij zitten dan kan ik het nog begrijpen, maar zover ik weet zit dat er niet bij...

Hoe zit het met dat tweede partnerfonds van psv? Wordt dat geld niet deels besteed aan aankopen? Snap deze constructie echt niet. Je hebt Madueke, Bakayoko, Doan nog lopen en dan ga je zo’n speler huren. Gebruik dat geld dan voor een echt toegevoegde waarde.

27 juni 2022 om 07:19

@Flamengo, de echte aankopen gaan nog wel plaatsvinden. Benitez lijkt natuurlijk een transfervrij buitenkansje te zijn geweest. Op de flanken is het maar de vraag wat er gaat gebeuren met Doan en Gakpo, terwijl Bruma sowieso gaat verkassen. En ook Götze is al weg, dus vindt de komst van Savinho niet zo goed, zeker niet als PSV de banden met de Braziliaanse markt weer wil aanhalen. Bakayoko gaat heus zijn kansen wel krijgen, reken daar maar op.

Als hij met psv kampioenschap door merendeel door hem. Dan heb ik niks op tegen een speler huren . Dan komt er ook veel geld binnen.

27 juni 2022 om 06:28

De kans dat PSV kampioen wordt en dat dat voor het merendeel door deze ene gehuurde speler komt lijkt me wel nihil, toch?

Begin mij toch wel af te vragen wat PSV wil uitstralen naar buiten toe. We worden langszamerhand aan opleid plek voor de grote clubs. Hoever, Xavi, Savinho alle drie goede talenten die grof geld vangen bij een grote buitenlandse club, maar daar niet aan de bak komen, vervolgens met dat riante salaris in hun broekzak ervaring gaan op doen bij PSV, die hier na één jaar niks voor terug krijgt, behalve een gat in de selectie die opnieuw gevuld moet worden..

Snap dat wij geen Ajax zijn qua financiële situatie, maar wij kunnen toch wel een selectie vorm geven waarbij de spelers ook daadwerkelijk van ons zijn..

Dus eigenlijk moet ik niet lezen 'PSV huurt Braziliaan van Man.City', maar wel 'PSV huurt Braziliaan van Troyes'.

27 juni 2022 om 08:45Nee volgens mij is het, PSV huurt Braziliaan van Troyes die door Man City bij Troyes is gedropt, vanwege een limiet aan huurspelers in Engeland..

PSV moet zich helemaal niet gaan mengen in dit soort constructies. Soort verkapte mensenhandel.

Waarom huur je een linksbenige speler vooe op de rechterflank, terwijl je Bakayoko nog hebt, die zich heel goed heeft ontwikkeld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren