Ajax bevestigt eindelijk transfer van Gravenberch en onthult echte transfersom

Maandag, 13 juni 2022 om 18:04Tom Rofekamp • Laatste update: 20:53

Ryan Gravenberch is officieel speler van Bayern München zo bevestigt zowel Ajax als der Rekordmeister via de officiële kanalen. De middenvelder van de Amsterdammers tekent tot medio 2027 bij Bayern en levert zijn voormalige club een vaste transfersom van 18,5 miljoen euro op, die door bonussen kan oplopen naar 24 miljoen euro. Gravenberch voegt zich zo bij Noussair Mazraoui, die onlangs ook al exact dezelfde overstap maakte.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een verstandige keuze van Ryan Gravenberch?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door marc 433)

Hopelijk kan die uitgroeien tot een van de beste middenvelders ter wereld. Voor nu zal die plaats nemen op de bank.

11 juni 2022 om 15:20

Bij Ajax liet hij het net vlagen al zien. Dan kan hij dat ook bij Bayern, natuurlijk de concurrentie is wel groter.

11 juni 2022 om 15:34

@BamiWorst. Ja wat een geweldige deal voor bayern Munchen! Deze jongen heeft met name in het begin van het seizoen zijn klasse laten zien.
Ben echt benieuwd tot hoe ver hij kan reiken. Ook heel mooi voor Oranje. Mooi product uit de beste jeugdopleiding van Nederland, klasse!

11 juni 2022 om 15:38

Daar ben ik het mee oneens. Gravenberch heeft een heel atypisch seizoen gehad. In de geoliede machine die Ajax voor de winter was, was Gravenberch een van de weinige dissonanten. Juist toen Ajax na de winter ging knoeien, stond Gravenberch op en was hij telkens een van de beste spelers.

11 juni 2022 om 15:41

@Suarez. Tijdens de CL poule fase vond ik hem ook erg goed he! Kan zijn dat ik het mis heb maar hij was zeker niet slecht.

11 juni 2022 om 15:49

Op de uitwedstrijd tegen Sporting na vond ik hem juist een van de dissonanten. Thuis veeg je Dortmund van de vloer, maar Gravenberch had met al zijn kansen minstens twee goals aan het totaal moeten toevoegen.

11 juni 2022 om 17:46

Gravenberch was voetballen die wedstrijden wel goed hoor, scorend weliswaar niet meer de manier waarop hij zich constant vrij speelde onder druk was enorm belangrijk voor de wedstrijden

13 juni 2022 om 18:34

Voor zijn ontwikkeling zou het goed zijn als Gravenberch veel gaat spelen bij Bayern. Het is iig een hele mooie club die ieder jaar om de prijzen strijdt en natuurlijk CL speelt. Zijn teamgenoten zijn stuk voor stuk ook beter dan die bij Ajax, dus uitdagingen zat.

Ondanks dat ik van mening ben dat hij nog niet klaar is voor zo'n grote stap, wens ik hem veel succes toe bij Bayern!

13 juni 2022 om 18:52

Hopelijk handelt bayern met gravenberch net zoals real met camavinga doet

In mijn ogen had hij nog beter 2 jaar kunnen blijven bij Ajax. Maar goed hij levert de club wel geld op. En zijn salaris is natuurlijk ook heerlijk voor zo'n jonge kerel. Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen bij Bayern. Is natuurlijk ook makkelijker dat hij het samen gaat doen met Mazraoui.

11 juni 2022 om 15:10

Idd klopt is toch lekker dat je ergens heengaat waar je direct een maatje hebt, dat voelt toch lekkerder dan je bij Bayern aankomt en je bijna niemand kent, zo kan je mekaar ook sterk houden mocht het met 1 van de 2 mindergaan en heb je op de training altijd iemand bij het kaatsen.

13 juni 2022 om 18:49

Ik snap hem wel. Bayern Munchen komt nu voor je en over een jaar of twee weet je niet hoe het is. Zelf beschouw ik Bayern als het hoogst haalbare. Lijkt me echt een geweldige club, stabiel, niveau, heeft eigenlijk alles.

13 juni 2022 om 21:18

Met dat salaris weet hij natuurlijk ook meteen dat zijn familie en potentiele kinderen ook goed zitten voor de rest van hun leven. En dat al op zijn 19e. Lukt het niet bij bayern kan hij nog overal naartoe en wordt ie kapot getrapt dan heeft het financiele plaatje al rond.

Succes Ryan. We zullen je gaan missen bij Ajax!

Slecht onderhandeld van ajax. De club moet leren 2 jaar van te voren te verlengen en anders te verkopen, want gravenberch vorig jaar was minimaal het tweevoudige waard. Schamel bedragje van 19m en 7.5% doorverkoop op de winst aan overgehouden.

11 juni 2022 om 14:50

Alsof clubs vorig jaar niet wisten dat Gravenberch geen langlopend contract heeft. Clubs gaan dan geen 50-60 miljoen neerleggen voor een speler met handjevol wedstrijden. Die wachten rustig af en leggen al wat contact met zaakwaarnemer en speler.

11 juni 2022 om 14:53

Gravenberch stond vorig seizoen bekend als "de nieuwe rijkaard". Een van de grootste talenten van Europa. Ajax had hier beter van kunnen profiteren. Uiteindelijk is de club de verliezer

11 juni 2022 om 15:02

Deze heb ik nog nooit gehoord

11 juni 2022 om 15:18

Maduro werd destijds de nieuwe Rijkaard genoemd, over Gravenbergh heb ik dat niet gehoord..
Dat zijn sowieso grote schoenen om te vullen, dat lijkt mij voor geen enkele jonge speler qua druk niet fijn om mee te worden vergeleken...

11 juni 2022 om 15:19

Dan moeten jullie meer het voetbalnieuws volgen. Gravenberch werd echt vergeleken met rijkaard. Zal waarschijnlijk ook wel op Google te vinden zijn

11 juni 2022 om 15:29

Ik heb echt nog nul keer die vergelijking met Rijkaard gehoord. Heel andere type middenvelders ook.

11 juni 2022 om 15:32

Haha de afgunst spat eraf van jouw reacties in Ajax topics. Gravenberch wilde zijn contract niet verlengen daar doe je als club vrij weinig aan.

11 juni 2022 om 15:40

Ali, afgunst? Ik hou van NL voetbal, ik probeer het in leven te houden. Maar ik zet kritische kanttekeningen bij bepaalde zaken bij voetbalclubs of bij de bond. Maar alles met het doel om t Nederlandse voetbal weer op t niveau van 30-50 jaar geleden te krijgen

11 juni 2022 om 15:49

Je geeft aan dat er slecht onderhandeld is maar wat moest ajax dan? Gravenberch wilde niet verlengen, ook 2 jaar geleden niet. Nu heeft hij nog een jaar contract en ajax kan het risico niet nemen dat hij na dit jaar transfervrij wegloopt. De speler beslist en leuk dat je hem met 2 jaar contract wil verkopen maar als hij dat niet wil ben je kansloos als club.

11 juni 2022 om 15:51

Het niveau van dertig tot vijftig jaar geleden? Met olieclubs is dat onmogelijk. De groei die Ajax heeft doorgemaakt heeft voorlopig zijn top bereikt. Tenzij Ajax een gedrocht van een Super League zal aanvaarden, zal het financieel niet groeien. En financiele middelen en sportieve prestaties gaan hand in hand. Al heeft Ajax in 2017 en 2019 gespot met die voetbalwetten en staat het op de UEFA-lijst ook tussen clubs waar het nooit structureel kan tussen blijven staan over de periode-Ten Hag. Nadat enkele magere jaren bloeit het NL-voetbal sowieso weer op hoor

11 juni 2022 om 15:53

Achja je had hem kunnen verkopen voor meer geld vorig seizoen. Aan de andere kant hebben we geen vervanger aan hoeven te trekken afgelopen zomer, hebben we mede dankzij hem overwinterd in de CL en zijn we weer kampioen van de Eredivisie geworden. Nu verkoop je hem voor rond de 25 miljoen. Had je hem vorige zomer verkocht had je misschien 35-40 gekregen (had een wisselvallig seizoen vorig jaar, dus denk dat 25-30 meer realistisch was nog). Echter had je dan wel een vervanger van 10 miljoen gehaald en of we dan het maximale eruit hadden gehaald (kampioen + laatste 16 CL) is ook nog maar de vraag. Daarnaast staat Taylor nu klaar die vorig seizoen nog niet klaar was, dus dat scheelt ook een dure vervanger waarschijnlijk. Uiteindelijk toch prima. Jongen heeft 100+ wedstrijden gespeeld voor Ajax. 3 keer landskampioen geworden en 2 bekers gewonnen. 2 mooie Europese avonturen meegemaakt (1 als wissel) en nu voor gewoon een hoog bedrag naar Bayern. Ook gewoon pure winst gezien hij sinds zijn 8ste al bij Ajax liep.

11 juni 2022 om 15:54

@djdano, je kan niet weten dat hij 2 jaar niet weg wilde, hij is niet aangeboden bij clubs. Maar aangezien hij nu vertrekt, geloof ik eerder dat hij vorig jaar ook wel zou willen vertrekken. Maar dan had ajax dus actie moeten ondernemen ipv vertrouwen op de woorden van de speler dat ie wil blijven

11 juni 2022 om 17:40

@bochherief; Gravenberch is een sierlijke speler, maar daar is het tot dusverre ook bij gebleven. Ene kant jammer dat ie weg gaat, gezien Ajax op zoek moet gaan naar een vervanger (intern of daarbuiten). Aan de andere kant mis ik hem gewoon niet. Zo waardevol vond ik hem niet. En naja de nieuwe Rijkaard… ja hij was ook toch The New Pogba? En zo zijn er nog veel meer spelers die ‘de nieuwe vulzelfmaarin.nul’ worden genoemd en wat uiteindelijk niets werd. Ik denk persoonlijk dat hij het niet gaat redden tot een top 5 middenvelder. Of hij moet er heeeeel hard aan trekken.

11 juni 2022 om 17:57

Maar hij staat nog 2 jaar onder contract dan. Niet willen verlengen of verkopen is banken.

11 juni 2022 om 18:54

@.bochherief

Ik reageer omdat je reacties me tegen staan, en wel om het volgende: het beleid van Overmars is altijd geweest: niet opleiden voor anderen (1 jarige contracten spelen niet) en als een speler goed is voor de club, is de club goed voor een speler.

Jouw stelling: ‘je had er vorig jaar veel meer voor kunnen krijgen’ is onderaan de streep gewoon ondankbaar richting een speler die goed geweest is voor Ajax. Dat is niet emotioneel ofzo, maar puur zakelijk.

Voetbalbeleid maken is zo veel ingewikkelder dan maar gewoon stellen dat je een speler voor meer had kunnen verkopen. Jouw redenering doet mij gelijk denken aan de Martin van Geel’s van deze wereld. Jezelf met je topspeler in de hand opblazen tot uiteindelijk niemand meer blij is met elkaar, en meestal de transfersom ook nog eens negatiever uitpakt

11 juni 2022 om 21:42

Mooi gezegd, echter is dat het eigen straatje schoon lullen.. Natuurlijk is dit een klote deal voor Ajax en is er veel te weinig voor hem gekregen, maar ook Mazraoui is een voorbeeld, Brobbey, Lang en vast nog anderen.

12 juni 2022 om 07:13

Klopt ik heb dat ook gelezen en bepaalde analisten gebruikten doe vergelijking. Rijkaard was wel een paar niveaus verder/beter maar snap de vergelijking wel. Gravenberch kan zich wel ontwikkelen tot een 2e Rijkaard. Technische speler die met grote passen het veld over kunnen steken, moeilijk van de bal te krijgen en verdedigend erg goed en slim. Hij zal zich moeten doorontwikkelen bij Bayern om dat te bereiken

13 juni 2022 om 18:27

Denk dat je misschien over Rijkaard hebt gedroomd maar niemand waaronder ik heb ooit gehoord dat Gravenberch daarmee vergeleken werd.

13 juni 2022 om 18:53

@ aan alle.

Hier een link
https://sportnieuws.nl/voetbal/binnenland/ryan-gravenberch-verkozen-in-elftal-van-wonderkinderen-als-ideale-spelverdeler/

Gravenberch word zeker wel vergeleken met good old rijkaard

Ps; wat een klote site is dit geworden zeg met die reclame aan de zijkant en het werkt allemaal zo stroef op de mobiel. Vreselijk.

13 juni 2022 om 19:16

Dan heb je inderdaad niet goed opgelet. Maar het is inderdaad nog afwachten of het de nieuwe Rijkaard of de nieuwe Bazoer wordt.

13 juni 2022 om 20:03

Toch had ik een paar jaar geleden gedacht dat we uiteindelijk 50+ voor Ryan zouden gaan cashen. Hoe het ook komt, het is wel jammer.

13 juni 2022 om 20:15

Wat bedoel je in godsnaam met "ik probeer het in leven te houden"?

11 juni 2022 om 14:50

Wel beter voor de ontwikkeling van deze jongen dat hij nog een jaartje basis heeft gestaan bij Ajax. Ik blijf toch vooral aanhanger van het Nederlandse voetbal en vindt het leuk als Nederlandse talenten de top halen - we moeten toch een keer een WK kunnen winnen.

11 juni 2022 om 14:52

@bochherief

Mwoah, ik vind dit juist een heel goed bedrag voor Gravenberch met 1 jaar contract en nog niet zoveel heeft laten zien. 19 miljoen vast plus 5,5 miljoen bonussen plus 7,5 procent doorverkoop. Zal mij niks verbazen als het uiteindelijk op 30 miljoen uitkomt totaal.

En voor contractverlengingen heb je meerdere partijen nodig. Kamp Gravenberch wilde niet verlengen en dan houdt het op. Ajax gaf eerder aan te willen verlengen, maar zoals iedereen inmiddels weet; als je bij Mino zit als speler dan gaat het niet zo makkelijk.

Conclusie; liever nu die miljoenen opstrijken dan dat hij straks gratis de deur uitloopt.

Overigens vind ik dat Gravenberch te vroeg weggaat. Zeker naar zo'n grote club als Bayern kan het betekenen dat hij op de bank beland.
Nu hij toch gaat, wens ik hem veel succes toe!

11 juni 2022 om 14:54

Voor nu is het een ok bedrag ja, met 1 jaar contract voor de boeg. Maar ze hadden hem vorig jaar moeten verkopen voor een stuk meer.

11 juni 2022 om 14:59

Ja achteraf is natuurlijk altijd mooi wonen.
Misschien was er vorig helemaal geen interesse.
Misschien had Ajax de hoop dat hij zijn contract zou verlengen.

Immers verklaarde Gravenberch op tv vorig jaar dat hij nog lang is uitgeleerd in Nederland. Maar ja, als ik lees dat Mazraoui 8-10 miljoen gaat verdienen bij Bayern dan weet ik waarom zulke jongen vroegtijdig vertrekken.

11 juni 2022 om 15:03

Ik zou als club zijnde niet afgaan op de mooie woorden van spelers maar kijken naar hun daden. 2 jaar van tevoren niet verlengd? Op de transferlijst

11 juni 2022 om 15:06

Dan ga je dus krijgen dat spelers geen lange contracten willen ondertekenen. En als Ajax het beleid uitvoert van verkopen als je niet gaat verlengen met nog 2 jaar contract dan ben je slecht beleid aan het uitvoeren. Want alle clubs weten dan, weinig bieden want ze willen van hem af.

11 juni 2022 om 15:08

Daar heb je zeker gelijk in. Ik geloof ook dat Overmars toen hij nog bij Ajax zat daar ook wat over riep. Zo van het moet anders. Harder beleid opstellen ten aanzien van spelers die niet willen verlengen.

Het kan niet zo zijn dat je jarenlang spelers opleidt en hen vervolgens gratis de deur ziet uitlopen. Nu brengt Gravenberch wat op, maar eerder Brobbey en Mazraoui niet. En in mindere mate Onana.

11 juni 2022 om 15:15

@false9

Het is ook best complex, want ik zie ook de allergrootste clubs hiermee worstelen.
Kijk ook naar de taferelen mbt verlengen bij Bayern München. Of Juventus met Dybala, Chelsea een paar spelers, Barca met oa Dembele.

In tegenstelling tot Ajax zijn dat geen opleidingsclubs en krijgen een vermogen aan tv-gelden en sponsoring. Ajax kan het zich niet veroorloven om veel spelers gratis te laten vertrekken. Dan komt het verdienmodel in gevaar.

11 juni 2022 om 15:47

Het zijn echt lege woorden Bochherief. Als Ajax zijnde kan je je bijna onmogelijk zo opstellen. Daar zijn drie redenen voor. Ten eerste tekenen jeugdspelers, zeker in het geval van een nog extreem jonge Gravenberch, kortlopende contracten. Dat is een standaardpraktijk. Dus moet je dan, nog voordat iemand ook maar een beetje basisspeler heeft kunnen worden, hem op de transferlijst plaatsen? Ten tweede zit je met het financiele en sportieve plaatje. In veel gevallen zal de verkopende speler niet opgevangen kunnen worden door er iets voor terug te kopen en de jeugdopleiding is geen magische put waar elke negen maanden weer een nieuw toptalent voor dezelfde positie komt doorstromen. Sportief zou zo een intens snelle doorloop ook erg slecht zijn voor de stabiliteit van je selectie. En ten slotte zit je met de spelers. Die individueel denken en zich niet willen laten piepelen door een club. En omdat Ajax geen externe geldschieter heeft, kan je niet oneigenlijk concurreren zoals veel olieclubs doen.

11 juni 2022 om 15:56

Dan wachten ze gewoon en lopen ze gratis weg, op dit moment zijn spelers de baas, niet de clubs

11 juni 2022 om 15:57

Lekker makkelijk scoren met vorig jaar moeten verkopen. Misschien waren we dan wel 2de geworden en hadden we uit de groepsfase CL gelegen. Zijn vervanger had het ook maar net goed moeten doen. We weten allemaal hoe sommige dure vervangers hebben uitgepakt (Magallan, Marin en Bande bijv.). Zijn vervanger had dat ook zomaar kunnen zijn. Niet elke transfer pakt uit zoals Tadic, Antony of Martinez.

11 juni 2022 om 16:03

Zytto, het is een statement obv eerdere bevindingen. Ik geloof dat je als club deze lijn moet volgen, marc433 denkt dat overmars dit ook wilde als beleid. Want nu is t allemaal ad hoc en achteraf worden diverse spelers te laat voor te weinig geld verkocht. En je hoeft maar te googlen welke spelers we allemaal als voorbeeld kunnen aanhalen.

11 juni 2022 om 16:16

Het is een algemene trend op de transfermarkt die niet beperkt blijft tot Ajax. Hierboven wordt dat ook mooi aangestipt. Vanwege de coronacrisis en de waanzinnige transferbedragen, gaan spelers steeds vaker voor die transfervrije exit. Dat is onmogelijk om te voorkomen, of je moet je sportief in de vingers willen snijden om per se een punt te maken. Hoe pijnlijk dit ook klinkt, situaties als de casus-Brobbey, Mazraoui en Gravenberch gaan alleen maar vaker voorkomen. Dat krijg je ervan als je financieel niet kan opboksen tegen andere clubs en zelf ook een selectie hebt met de nodige onderlinge concurrentie.

11 juni 2022 om 16:54

Ik denk dat je de calculator er even bij moet pakken. Er van uitgaande dat hij alle bonussen haalt moet hij al voor 98 miljoen verkocht worden wil Ajax in totaal 30 miljoen overhouden aan de hele deal... 7,5% is 9/10 keer op de winst en dan is dat gewoon heel weinig.

11 juni 2022 om 19:26

Zo een goede calculator heb ik helaas niet tot mijn beschikking.

Kun je mij helpen door jouw calculator te gebruiken..
Dus hoe kom je tot voor 98 miljoen verkopen en dan slechts 30 miljoen overhouden...?

11 juni 2022 om 21:44

Die 7,5% wellicht? Dat wordt natuurlijk nooit 30 miljoen

11 juni 2022 om 21:44

Die 7,5% wellicht? Dat wordt natuurlijk nooit 30 miljoen

13 juni 2022 om 19:31

30 - de al verdiende 24,5 = 5,5 miljoen doorverkoop
5,5/7,5 x 100 24,5 = 98m

13 juni 2022 om 19:36

Bedankt voor de moeite.
Eigenlijk bedoel ik wat anders met die 30 miljoen. Dat moet het totaal worden inclusief die 24,5 miljoen.

Stel je voor Gravenberch ontwikkelt zich goed en Bayern verkoopt hem later door voor bijv. 50 miljoen. Ajax ontvangt dan 7,5 procent extra plus opleidingsvergoeding. Dan zou je dus op totaal transfersom op 30 miljoen moeten uitkomen.

13 juni 2022 om 20:12

Als Bayern hem voor 50 miljoen verkoopt ontvangt Ajax 7,5 procent van de transferwinst (die percentages gaan vrijwel altijd enkel over de winst). Gravenberch heeft dan max. 24,5M gekost en dus ontvangt Ajax nog eens 7,5 procent van (50-24,5=) 25,5 miljoen; wat neerkomt op een kleine 2 miljoen. Je hebt wel gelijk dat er ook nog wat bij zal komen aan opleidingsvergoeding (geen idee hoeveel precies). Maar om los van die opleidingsvergoeding aan 30 miljoen totaal te komen zal er -zoals real8madrid al voorrekent- een transfersom van bijna 100 miljoen op tafel moeten komen. Dat zal dus niet zomaar even gebeuren.

13 juni 2022 om 20:27

Jullie hebben wel gelijk zie ik nu. Ik was natuurlijk helemaal vergeten dat die 7,5 procent alleen over de winst boven de oorspronkelijk transfersom gaat.

Dan moet Ryan maar zijn stinkende best doen en voor 100 miljoen een transfer maken

11 juni 2022 om 15:22

Dat hebben ze gedaan, anders was hij dit jaar transfervrij vertrokken. Ze kunnen moeilijk een speler elk jaar een nieuw contract laten onderteken en ook moeilijk twee jaar van te voren spelers al in de uitverkoop zetten als ze hun contract niet bij willen tekenen. Op het moment dat clubs dat weten ga je er ook de hoofdprijs niet meer voor krijgen. En daarnaast krijg je een nog groter verloop in de selectie wat sportief ook niet voordelig kan zijn.

Spelers hebben nou eenmaal aflopende contracten, dat is niet alleen een issue voor Ajax maar op alle niveaus, ook in de absolute top. Clubs (en fans) moeten hier gewoon mee leren om gaan. Net zoals die nu voor Ajax aan de uitgaande kant een tegenvaller is, zijn er ook meevallers te vinden die ze op deze manieer binnen kunnen halen.

11 juni 2022 om 15:36

Altijd nog 23.5 + 7,5% doorverkoop..

11 juni 2022 om 15:41

Die bonussen neem ik vaak niet serieus. Bayern zal wel geëist hebben dat bayern 3x achter elkaar de CL moet winnen en gravenberch 3x topscorer en MVP van het toernooi moet worden gekozen of iets debiels. Maw, je wordt zelden uitbetaald als verkopende club. Dus gewoon 19m

11 juni 2022 om 15:49

Bonussen zijn belasting technisch gewoon voordeliger voor veel clubs. Zelfs al zijn ze zoals in dit geval eenvoudig te behalen.

11 juni 2022 om 16:02

Er staat letterlijk in de tekst dat het gaat om makkelijke bonussen...

14 juni 2022 om 13:08

@dorpel, ik kan mij niet voorstellen dat het belasting technisch beter is. Dus leg maar uit waarom. Want volgens mij klopt het voor geen meter.

11 juni 2022 om 15:41

En dan dit seizoen een middenvelder tekort komen? Niet alles draait om geld. Iedereen die Ajax een beetje volgt, wist dat deze gang van zaken onvermijdelijk was. Nog voordat hij basisspeler was, waren er namelijk al contractperikelen en na een lange periode onderhandelen koos hij voor een zeer beperkte contractduur. Niemand is in de veronderstelling geweest dat hij nog zou gaan bijtekenen.

11 juni 2022 om 15:44

Gravenberch is dit seizoen toch niet van zo'n meerwaarde geweest? Daar had je dus een jeugdspeler voor kunnen inpassen

11 juni 2022 om 15:54

Heb jij de tweede seizoenshelft Ajax gekeken? Hij was een van de leiders van de ploeg toen. Ook ik heb veel kritiek geleverd op Gravenberch, maar deze reactie is onzinnig. Net alsof Taylor Ajax er toen doorheen had gesleept. Zelfs in die eerste seizoenshelft was zijn tactische discipline en fysieke vermogen van groot belang.

11 juni 2022 om 16:00

Onderaan de streep kun je niet beweren dat gravenberch dit seizoen 1 van de sterkhouders is geweest, suarez. Anders hebben we echt een verschil van inzicht in de kwaliteiten en invloed van spelers

11 juni 2022 om 16:11

Het ligt eraan hoe je het begrip sterkhouder definieert. In de eerste seizoenshelft speelde Gravenberch kleurloos, maar ik weet zeker dat een Taylor niet over de fysieke capaciteiten beschikt(e) om de rol van Gravenberch in dat elftal te bekleden. In die zin kon je Gravenberch toen al moeilijk missen vanwege zijn specifieke rol in het elftal als lopende en fysiek sterke middenvelder. In de tweede seizoenshelft was hij juist een van de lichtpuntjes in een verder kleurloos Ajax, dat kan jij denk ik moeilijk ontkennen. Die wedstrijd in Leeuwarden met twee assists en de winnende goal, als 6 een van de aanjagers na rust tegen Feyenoord (kijk naar zijn balveroveringen en spelverplaatsingen), een van de beste spelers in enorm moeizame exercities tegen teams als Sparta, Groningen en eerder Willem II... Hij heeft echt wel zijn steentje bijgedragen aan onze successen. Die goede bekerfinale, waarin hij scoorde en de beste Ajacied was, moest de kroon zijn op zijn goede tweede seizoenshelft, maar in plaats daarvan raakte hij geblesseerd en gaf Ajax knullig twee goals weg.

13 juni 2022 om 18:16

Ik vind die 19 juist enorm veel voor iemand die een vrij belabberd seizoen heeft gehad en nog maar 1 jaar contract heeft. Ik zie die jongen niet slagen bij Bayern en over 2 jaar bij een middenmoter/ degradatiekandidaad spelen in Duitsland of de Championship.

Maar ik laat me graag verrassen.

14 juni 2022 om 01:01

Ohja, want het laatste seizoen is de doorslaggevende factor.
Bayern weet echt wel wat ze doen, doen veel betere zaken dan Ajax.
Gnabry speelde ook belabberd bij WBA en Arsenal en is daarna een van de beste daarna geworden.
Alleen in Nederland word er zo negatief gereageerd op een transfer van een echte Amsterdammer.

13 juni 2022 om 18:52

In totaal 24 miljoen (inclusief makkelijk te behalen bonussen) met een contract dat afloopt vind ik niet "slecht" onderhandeld. En daar komt nog een eventuele doorverkoop percentage van 7,5% bij. had zeker beter gekund, maar als je het totale plaatje bekijkt is het zo slecht nog niet. Ryan wou niet bijtekenen onder de voorwaarden van Ajax. En daarvan is deze (marktconforme) transfer het gevolg.
Ryan veel succes in München! En ik ben benieuwd hoe hij vervangen zal worden bij Ajax (intern/extern)

13 juni 2022 om 19:22

Allemaal leuk en aardig, maar voorlopig is Gravenberch vooral een speler met de stempel "toekomstige sterspeler" en bleven zijn prestaties in het veld achter. Dan gaat geen enkele club de hoofdprijs betalen.

Wachten op de reacties 'tot bij FC Groningen over een paar jaar', maar laat zo'n jongen lekker zijn eigen keuzes maken zonder er direct een waarde oordeel aan te hangen. Ben benieuwd of die het er gaat redden. Denk dat voor hem deze overstap wel een goeie prikkel is.

11 juni 2022 om 14:49

Waarom zou iemand dat zeggen? Dat gebeurt eigenlijk alleen bij talenten die vertrekken zonder minuten te hebben gemaakt in het 1e. Als Gravenberch bij Bayern mislukt kan ie makkelijk elders terecht

11 juni 2022 om 14:54

Precies, in het allerslechtste scenario krijg je weer een Donny/klaassen verhaal en dan kom je alsnog bij een middenmoter/subtopper in een grote competitie. Al heeft Gravenberch ook wel specifiekere kwaliteiten voor de top dan die 2. Bij Bayern is het altijd de vraag hoe het loopt, maar het komt met hem echt wel goed.

14 juni 2022 om 01:04

Gaat goed komen met Kimmich en Goretzka die hem kunnen bijleren. Bayern is in ieder geval een grotere club dan Ajax, wat de kans ook vergroot om een betere speler te worden, maar de tijd zal het leren!

11 juni 2022 om 15:12

Grappig, je bent zelf de eerste en enige zo'n soort reactie Er is denk ik niemand die de verwachting heeft dat Gravenberch snel terug gaat vallen naar niveau Groningen. Zoals hierboven ook gezegd dat zijn meestal de jeugdspelers die een vroege stap maken en nog geen minuten in het eerste gemaakt hebben. Denk zelf dat 'ie t bij Bayern niet gaat maken , maar niveau onder Bayern is dan natuurlijk altijd wel geïnteresseerd.

11 juni 2022 om 16:58

Voorlopig ben je de enige, haha, volgens mij begrijpen de meesten hem wel, ik ook trouwens.

Zie hem niet direct in de basis starten daar maar op langer termijn verwacht ik dat het een machine word bij Bayern

11 juni 2022 om 14:46

Zal van de trainer afhangen denk ik.

11 juni 2022 om 14:48

Meer dan van de trainer hangt het denk ik van Gravenberch zelf af. Enige dat de trainer grofweg bepaalt is of ie start of op de bank begint.

11 juni 2022 om 15:06

Nouja, je hebt trainers zoals Flick, Heynckes en Guardiola die spelers ook echt beter maken dan ze normaal zouden zijn. Kan vertrouwen zijn met onderlinge gesprekken. Kan ook door specifieke training zijn. Onder Nagelsmann zie ik het trouwens niet gebeuren.

Prachtige club. Taaie concurrentie met Kimmich en Goretzka op het middenveld. Hopelijk wordt het een succes op de lange termijn, lijkt mij dat hij daar uitstekende leermeesters heeft in ieder geval.

11 juni 2022 om 14:44

Goretzka is wel blessuregevoelig en ook Kimmich lag er afgelopen seizoen lang uit. Denk eerlijk gezegd dat hij aan veel minuten zal komen. Zeker omdat Tolisso natuurlijk is vertrokken.

11 juni 2022 om 15:46

Kimmich lag er wel lang uit vanwege die heisa rond Corona. Dat zal in de toekomst niet meer gebeuren(hoop ik).

Nu ik er over na denk; best een leegloop bij Ajax; Nous, Antony (waarschijnlijk) Gravenberch,Onana, Tagliafico dat weggaat; allemaal basisspelers behalve de laatst genoemde. En dan ook nog Ten Hag weg. Pittig wel

11 juni 2022 om 14:46

De kern van de selectie (Blind, Martinez, Timber en Tadic) lijkt wel te blijven. Die 4 zijn een stuk moeilijker te vervangen dan de namen die jij opnoemt.

11 juni 2022 om 21:47

Blind kon dit seizoen al heel vaak niet meer, Tadic gaat ook niet meer brengen wat hij heeft gebracht. We zien vanavond dat Timber niet direct het 8e wereldwonder is. Martinez is een heerlijke verdediger

13 juni 2022 om 20:16

Hoe vaak gaan mensen nog zeggen dat Tadic "niet meer gaat brengen wat hij heeft gebracht"? Is nu 4x op rij MVP van de competitie en ook volgend jaar zal hij op zijn minst bovenin die lijst meedraaien (en het zal me echt niet verbazen als hij weer de MVP wordt, zeker als Gakpo de ED verlaat). De beste man loopt 1 op 1 in g/a per wedstrijd sinds zijn komst bij Ajax en zal dergelijke cijfers ook volgend jaar weer gaan benaderen..

14 juni 2022 om 13:10

@sanderk91, ondanks zijn cijfers kun jij toch ook niet ontkennen dat zijn spel echt wel beduidend minder was dan de jaren ervoor.

11 juni 2022 om 14:46

Mee eens, maar denk dat na het (redelijke) succes van de afgelopen jaren het echt wel tijd is om door te selecteren. Vind zelf dat er aan jouw rijtje nog wel een aantal toegevoegd mogen worden waaronder Haller en alle andere keepers.

11 juni 2022 om 14:51

Dat Antony weg gaat is verre van zeker. Man U heeft 45 miljoen geboden en Ajax wilt veel meer.

11 juni 2022 om 15:09

@maurootje Nico en Anthony is nig niets helemaal zeker.
Dus het valt wel mee, ajax moet wel Bergwijn halen en eventueel een rechtsback en linksback voor het geval dat

14 juni 2022 om 13:18

@mitchajax
Ik ben wel verbaasd dat je nu in 1 keer roept dat ze Bergwijn moeten halen. Tot op heden riep je altijd dat de prio ergens anders lag. Vanwaar de omslag en voor welke positie zou je hem willen halen ? Ik zie zelf namelijk nu nog geen basisplaats voor hem. Daarbij vraag ik mij af in hoeverre Bergwijn niet beter in een 2 spitsen systeem past. Hierdoor heeft hij meer ruimte voor zijn loopacties

11 juni 2022 om 15:27

@maurootje

Dat is inderdaad het nadeel voor de Nederlandse clubs. De eredivisie dient als springplank voor de grote competities waar betere salarissen worden betaald.

Als Ajacied heb ik dit natuurlijk vaker meegemaakt helaas. Kijk maar naar het team van 2019 dat in de 1/2 finale van de CL stond, bijna niks meer van over.
Schreuder moet maar wederom een team gaan bouwen. Het is niet anders.

14 juni 2022 om 13:19

Er is echter wel een verschil. Tot op heden heeft Ajax niet veel geld opgehaald om nieuwe spelers te kopen, en lijken ze voor alsnog dit jaar eerder een verlies dan een winst te draaien. dat is toch wel een groot verschil met enkele jaren geleden.

14 juni 2022 om 13:32

Heb je zeker gelijk in. Dit komt voornamelijk door Corona.
Stadion inkomstenverlies van rond de 45 miljoen en markt zat op slot.
Veel clubs werden zwaar getroffen. Op de clubs met rijke eigenaren na.

In het tussentijds jaarverslag van afgelopen december staat al dat Ajax waarschijnlijk rode cijfers gaat schrijven door Corona lockdown en uitblijven transfers.

Dus ja zaak om weer de draad op te pakken en hopen dat wij geen lockdown's meer krijgen. En contracten van spelers zoals Timber verlengen zodat je later er een goed bedrag voor krijgt.

14 juni 2022 om 15:42

Ik denk dat het grote verschil vooral in de ontvangen transfer sommen zit. Met de bedragen die ze nu ontvangen kunnen ze icm cl met de kosten betalen maar zit er geen groei in.

Bayern doet hier gouden zaken, voor een kleine 20 Mio Gravenberch en Mazraoui gratis. Ik denk dat Mazraoui meteen een basisplek zal veroveren en dat Gravenberch na een jaartje wennen en invallen vanaf het tweede jaar ook echt waarde zal gaan toevoegen.

Gravenberch was zelfs bij Ajax een tijd lang niet zeker van een basisplaats, ik begrijp niet hoe je dan kunt denken dat een stap naar Bayern de juiste keuze is.

Eerlijk gezegt hij wordt beetje overgehypt, maarja dat zien we vaker bij ajaxspelers. Is gewoon leuke voetballer en kan zeker groeien, maar een grote ster zie k niet voor me

Het blijft mij wel verbazen dat de transfersom voor gravenberch zo laag uitvalt ,zeker gezien de bedragen laatste jaren die ajax ontvangt voor hun talenten en spelers.je kan je toch niet inbeelden dat straks bijvoorbeeld kokcu voor meer wordt verkocht dan gravenberch terwijl gravenberch een veel grotere talent wordt toegezegd.

Overigens mooie stap voor gravenberch zelfs!hopen op een goede ontwikkeling bij bayern aankomende jaren en dat die over 2/3jaar vaste basisplek heeft bij oranje!

11 juni 2022 om 14:50

Voor 1 jaar contract is bijna 20 miljoen vast, echt prima. Anders loopt het transfervrij de deur uit, aangezien hij niet meer zal bijtekenen.

Tegen 10 miljoen euro bruto per jaar kan Ajax niet op.

Die mag zijn borst wel nat maken, dat wordt nog een flinke concurrentiestrijd op het middenveld daar. Veel succes bij Bayern!

Een mooie transfer voor Gravenberch. Zal niet makkelijk voor hem worden, maar in tegenstelling tot vele anderen zie ik wel mogelijkheden dat Gravenberch basisspeler zal worden. Niet direct, maar wel met oog op de toekomst. Tolisso is vertrokken, en dan heb je Sabitzer (voldoet niet echt, valt ietwat tegen) en Roca nog rondlopen maar vind Gravenberch tegen deze 2 spelers sowieso kans maken. Enkel tegen Kimmich en Goretzka maakt hij geen kans, maar Bayern zal vast en zeker regelmatig gaan rouleren waardoor Gravenberch echt wel aan zijn minuten en basisplaatsen zal komen.

Spelers als Musiala, Müller, Sané, etc. kunnen allemaal ook op het middenveld spelen maar die spelen allemaal toch meer aanvallend en als nummer 10. En Gravenberch vind ik over het algemeen juist beter als hij wat meer als een soort 6 of 8 speelt, dus die drie namen zijn niet echt concurrenten.

Dit word nog zo,n speler die van ajax naar een top ploeg gaat en niks klaar gaat spelen Frenkie ziyeck van de beek de ligt allemaal niet echt speciaal hoewel de ligt nog wel heel jong is 22 jaar maar heeft heel veel ervaring Frenkie is al 25 en word 26 die heeft zijn jaren gewoon verspeeld.

11 juni 2022 om 15:11

Wat heb jij gedronken?

Van de spelers die je noemt, heeft alleen van de Beek niks klaargespeeld bij Man. United. Frenkie is gewoon basisspeler en een belangrijke kracht bij Barca, de Ligt idem, Ziyech is wissel geweest, maar heeft het laatste halfjaar een goede indruk achtergelaten.

Alsof je moment om top te presteren alleen kan voor je 25e, anders heb je je jaren verspeeld. Volop voorbeelden van spelers die juist als ze eind 20 zijn een topspeler worden.

Wat betreft Gravenberch. Die gaat het zeker lastig krijgen op het bomvolle middenveld van Bayern, maar hij gaat ook volop kansen krijgen van Nagelsmann. Nagelsmann staat erom bekend graag te rouleren met zijn teams. Gravenberch moet zijn plek opeisen, laten zien dat hij op 6/8 moet spelen ipv Goretzka en Kimmich.

Zonder meer een hele opgave, maar als je er niet in gelooft, dan was hij wel bij Ajax blijven voetballen.

11 juni 2022 om 15:27

Frenkie was vorig seizoen gewoon de beste Barca speler na Messi. De Ligt is inderdaad ook niet geflopt bij Juve maar gewoon gewaardeerd.. Ziyech stelt wel teleur maar dat is meer omdat hij gewoon weinig speelt en niet in het systeem past..

11 juni 2022 om 16:57

Is 25 en wordt 26. Het wiskundige inzicht van deze kerel is ongeevenaard

Van 30 miljoen willen naar 18 miljoen slecht onderhandeld. Zou dit ook gebeurt zijn met Overmars?

11 juni 2022 om 16:08

Ja en nee. Het transferbedrag is trouwens 23.5 miljoen euro. Overmars zou er uiteindelijk met al zijn ervaring een iets betere deal uitslepen maar het was ook dezelfde Overmars die dacht dat er een optie tot verlenging van een jaar in het contract van Gravenberch zat, terwijl dat niet het geval was.

11 juni 2022 om 16:59

Het transferbedrag is trouwens gewoon 18 miljoen euro.

Sterke deal van Bayern hoor, 18 miljoen voor Gravenberch is heel netjes ook al had hij maar een 1-jarig contract. Hij moet nog veel leren maar heeft zeker genoeg potentie!

Jammer dat hij al weggaat natuurlijk. Blijft bizar dat zon jongen die net een paar weken 20 is al weg meent te moeten. Tuurlijk snappen we allemaal het salaris verhaal maar het is een nederlandse jongen. Waarom blijf je niet tot 23/24 hier. Probeer eens de cl te winnen met Ajax. Al die nederlanders gaan gelijk weg. De ligt, de jong nu hij weer.

Onana, Tadic, Tagliafico, Alvarez allemaal blijven ze ajax jarenlang trouw en dat zijn notabene buitenlanders. En ik weet ook wel dat dat niet buitencaterogie is qua talent maar toch.

Toch wens ik hem alle succes daar! Fijne jongen in de interviews die ik van hem gezien heb. Staat met beide benen op de grond. Die komt er wel.

Mooie transfer voor Gravenberch. Helaas is dit het lot van een club uit deeredivise. We zijn het gewend maar jammer is het wel om ieder seizoen dit mee te maken.

Hoeveel wedstrijden op absoluut topniveau heeft hij nu echt gespeeld waarbij je dacht; damn, dit wordt écht een hele grote. Twee, drie? Dan is het wel op denk ik.

Daarmee bagatelliseer ik zijn talent niet trouwens. Dat druipt er bij vlagen wel vanaf, maar mijn punt is dat het nog absoluut niet constant is. Hij Ajax nog niet structureel bij de hand heeft genomen en hij nog niet bij de 3 beste eredivisie spelers hoort. Dan kun je je vraagtekens zetten bij het succesverhaal dat dit gaat worden.

Met nog een seizoen Ajax had hij de echte dragende kracht kunnen worden en wellicht zelfs mee met Oranje naar het WK. Bij Bayern gaat hij banken en om die reden hoogstwaarschijnlijk niet mee naar het WK.

23,5 miljoen (+ doorverkoop) voor 1 jaar contract vind ik prima. Het is geen Ziyech of Frenkie.

Ajax begint langzamerhand leeg te lopen.

Succes Schreuder!

12 juni 2022 om 10:49

Er zijn 2 hele spelers vertrokken waarvan iedereen bij voorbaat al wist dat ze zouden gaan vertrekken. Nou zeg, wat een grandioze leegloop, ongekend!

Succes gap. In zijn huidige vorm vind ik hem redelijk goed op te vangen, aan de andere kant was hij de enige die voetbal bracht op een middenveld met Alvarez en Klaassen. Dan maak je het een tiener ook wel heel moeilijk. Zijn eerste seizoen was zeer behoorlijk en zijn dip kwam door Blind en deels door zichzelf. Hopelijk speelt ie veel daar, ga hem en Nous zeker volgen.

Slecht onderhandeld van Ajax. Gedwongen moeten verkopen omdat hij niet wilde verlengen. Gewoon eerder die contracten willen openbreken en verlengen en zodra spelers niet willen kun je ze verkopen. 20 miljoen voor een talent als Gravenberch is heel karig. Scheelt weer dat Taylor klaar staat en we geen vervanging hoeven te regelen.

Slimme transfer van Gravenberch. Bayern geeft talenten wanneer ze zich bewijzen vaak de kans, zie bijv. Een Musiala. Denk dat Gravenberch zich hier beter kan gaan ontwikkelen dan bij Ajax.

Waarom word er wel door Real Madrid 50 miljoen betaald voor een onbekende Fransman en doet Bayern moeilijk om 35 miljoen te betalen. Dat heeft met de Eredivisie te maken denk ik

11 juni 2022 om 17:00

Een onbekende Fransman? Misschien ligt het probleem dan toch echt bij jou.

13 juni 2022 om 18:11

Dat heeft niks met de Eredivisie te maken. Dat heet onderhandelen. Als je een speler uiteindelijk voor 18,5 miljoen kan binnenhalen ipv 35 miljoen, dan heb je als Bayern zijnde goed onderhandeld.

13 juni 2022 om 18:17

Omdat die “onbekende Fransman” een veel betere speler is

Goed onderhandeld van Bayern München. Ondanks het eenjarige contract een koopje voor ze.

Veel succes in München Ryan! Benieuwd of hij iemand eruit gaat spelen. Eerst maar eens de 12e man worden en dan verder ontwikkelen. Hij hoeft in ieder geval niet met jonge talenten te concurreren om z'n positie.

Ik vind het vreemd dat bepaalde clubs de transfersom bekend maken terwijl Bayern München dit nooit vermeldt.
Ik ben benieuwd hoe Gravenberch zal presteren bij Bayern.

Zo ongelooflijk zonde dat ze maar zo weinig voor hem hebben ontvangen..... hopelijk hebben ze nog wat als München hem weer besluiten te verkopen ooit.

Wauw gewoon wauw 18,5 miljoen…
Wat een koopje kan een club als Bayern. Het is zeer slecht gehandeld van Ajax had minimaal 20 moeten zijn en als je grote talenten voor dit bedrag laat gaan dan doet dat ook iets met de Nederlandse markt.

13 juni 2022 om 20:17

Niet 18.5 maar 24 miljoen, lezen is niet moeilijk.

13 juni 2022 om 22:03

24m is incl bonussen. Het is afwachten of de voorwaardes voor de bonussen behaald zullen wordenBelachelijk weinig.
Hoe kan Ajax dit hebben geaccepteerd? Ik zou hem zeggen contract is contract en desnoods hem volgend jaar gratis laten weglopen
Of ajax is blij dat hij gaat, omdat zijn vervanger er al staat in de persoon van Taylor
(of Kudus)

13 juni 2022 om 19:35

Je vindt het belachelijk weinig, maar ziet liever dat Ajax hem komend seizoen gratis de deur uit laat lopen? Wat wil je nu eigenlijk?

Wees blij dat je nu nog iets aan kan verdienen. Vervanger staat al klaar en weer geld om te investeren in eventueel een extra vervanger.

Contract is contract zegt bayern toch?
Ik zou hetzelfde zeggen en het risico, want dat is het dat hij gratis wegloopt. Maar er is ook nog een wintertransferperiode en rekening houdende met overbelasting en blessures in Qatar, zal de vraag dit jaar groter zijn dan normaal.
Gravenberch wilde Ajax toch niet echt helpen, zoals hij het wil doen voorkomen. Ik zie niet waar hij zijn club heeft geholpen.
€niets of € heel veel of NU €18,5 mln
Ik zou een nadere keuze maken. het is niet zo dat Ajax het geld heel heel hard nodig heeft.

Ach voor degenen die zegt dat Ajax er te weinig voor heeft gekregen, iedereen weet toch wie zijn zaken behartigde? Dan weet je ook dat hij niet ging verlengen, en weet je ook dat hij nooit zo veel meer kon opbrengen.

13 juni 2022 om 22:02

Zijn voormalige zaakwaarnemer stond juist ik bekend goede transferbedragen voor clubs te realiseren. Gravenberg wilde wel verlengen echter wilde ajax niet aan zijn eisen voldoen dan wel in de buurt te komen

Ajax mist Overmars. 24 miljoen is veel te laag

13 juni 2022 om 20:20

Als Overmars zo geweldig goed was dan had hij Gravenberch wel langer bij Ajax kunnen houden net als Mazraoui, Brobbey enzovoorts. Nee feit is gewoon dat die jongens willen cashen en dan ga je ze niet tegenhouden. Aan Gravenberch verdien je tenminste nog een lekker bedrag voor een 1 jarig contract.

Veel te vroeg,had minstens nog een jaar bij Ajax moeten blijven,hij is aan het denken gezet door dat hij een poosje niet in de basis stond,onzeker geworden over zijn toekomst.je moet nu pakken wat er te pakken is en niet geleidelijk een opbouw van zijn carrière .

Ben ik de enige die vind dat het bedrag behoorlijk tegenvalt? Als ik mensen mag geloven op dit forum dan is/wordt hij de beste middenvelder ter wereld. Er is in mijn ogen te weinig uitgehaald door de vervangers van Overmars.

Als die de kans krijgt van Nagelsman kan die het zo maar is gaan redden daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

19 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Bayern München 2 0 0 0
2021/2022 Ajax 30 2 4 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Jong Ajax 17 6 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Bayern moeiteloos langs Wolfsburg; weinig speeltijd voor Nederlanders

Bayern München heeft zondagavond een gemakkelijke 2-0 thuiszege geboekt op VfL Wolfsburg. Al voor rust wist de Beierse club het duel te beslissen dankzij doelpunten van Jamal Musiala en Thomas Müller....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren