Kylian Mbappé loopt Gernot Trauner er compleet uit en voorkomt nederlaag

Vrijdag, 10 juni 2022 om 22:43Mart van Mourik • Laatste update: 22:49

Frankrijk en Oostenrijk hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden. Lang zag het ernaar uit dat Andreas Weimann de enige treffer in het Ernst Happelstadion zou maken, maar in de 83ste speelminuut zorgde Kylian Mbappé op fraaie wijze voor de gelijkmaker: 1-1. Les Bleus blijven na de puntendeling hekkensluiter in Group 1 van de Nations League, waarin Denemarken aan kop gaat. Oostenrijk behoudt de tweede plek, terwijl Kroatië voorlopig derde staat.

Oostenrijk - Frankrijk 1-1
Bij het Oostenrijk van bondscoach Ralf Rangnick kon Gernot Trauner rekenen op een basisplek. In het hart van de verdediging kreeg de Feyenoorder samen met David Alaba de taak om Antoine Griezmann en Karim Benzema af te stoppen. Mbappé begon als wissel aan het duel en kwam na een uur spelen binnen de lijnen voor Griezmann. De Fransen begonnen overtuigend aan de wedstrijd en hadden in het eerste half uur direct enkele goede mogelijkheden om de score te openen. In de twintigste speelminuut bracht doelman Patrick Pentz knap redding op een kopbal van Benzema, terwijl de sluitpost zijn ploeg even later opnieuw overeind hield. Ditmaal pareerde Pentz een afstandsschot van Benzema.

Mede door het gebrek aan scherpte in de afronding verzuimde Frankrijk de openingstreffer aan te tekenen. Oostenrijk was daarentegen dodelijk effectief, want in de 37ste minuut opende das Wunderteam de score. Na goed voorbereidend werk van Marko Arnautovic maakte Weimann op aangeven van Konrad Laimer zijn eerste goal ooit in het shirt van de nationale ploeg van Oostenrijk: 1-0. In het tweede bedrijf bleef Frankrijk de bovenliggende partij, maar de bezoekers slaagden er lange tijd niet in om een doorbraak te vinden in de Oostenrijkse defensie. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd vond men de gelijkmaker alsnog.

Na slordig balverlies van Oostenrijk gaf Frankrijk een masterclass counteren. Mbappé werd in de middencirkel aangespeeld en snelde na een combinatie met Christopher Nkunku richting het vijandige zestienmetergebied. De spits van Paris Saint-Germain was onder meer Trauner veel te snel af en schoot onberispelijk binnen: 1-1. Drie minuten later kon Mbappé zelfs nog de winnende treffer verzorgen, maar de uitblinkende Pentz werkte het leer met zijn voet en via de lat uit de doelmond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door migi)

Nkunku, de man die de wedstrijd veranderde. Wat een topper is dat.

10 juni 2022 om 22:52

Maar een drol als Griezmann blijft de voorkeur hebben. Echt ongekend hoeveel credits sommige spelers hebben. Wanneer heeft Griezmann voor het laatst eens echt wat laten zien? 3 jaar geleden.. lekker laten banken en Nkunku opstellen

10 juni 2022 om 22:54

Ik zou Griezmann niet eens oproepen. Benzema & Ben Yedder zijn de spitsen en Fekir en Nkunku kunnen daarachter spelen. Griezmann presteert gewoon te weinig.

10 juni 2022 om 22:55

Ja idd, echt onbegrijpelijk dat Griezmann mag blijven staan als je een speler als Nkunku op de bank hebt.

10 juni 2022 om 22:55

Door zijn staat van dienst bij deschamps in de vorige edities natuurlijk en daar teren de meeste coaches op bij het verkiezen van spelers, jammer genoeg. Nkunku is 3 klasses beter dan griezmann.

10 juni 2022 om 22:58

@RVJ92 En dat is zelfs nog een understatement..

10 juni 2022 om 23:31

@Mauro ik vind Griezmann een oude topper maar misschien heeft hij gewoon een goed klik met de spelers en coach.

11 juni 2022 om 00:44

Impopulaire opmerking. Maar ik ben opgegroeid met het prachtige spel van Barca. Maar Barca heeft Griezman echt kapot gemaakt. Ook zoals Coutinho kapot is gemaakt. Echt zonde. Hadden nooit de overstap moeten maken

11 juni 2022 om 12:31

Je bedoeld dat Barca zichzelf kapot heeft gemaakt om subtoppers zoals Griezman en Couthinho voor hoofdprijs te halen. Mismanagement van de bovenste plek zijn deze gasten geweest. Je draait de rollen wel mooi om.

13 juni 2022 om 03:59

@bar bar

Dat is onzin. Griezmann en Coutinho hebben zich allang bewezen bij topclubs en voor hun land wat ook toplanden zijn.

Wat jij doet is in 'hindsight' zeggen dat deze spelers 'subtoppers' waren maar een Coutinho was gewoon een van de beste spelers in de Premier League en Griezmann in Spanje.

10 juni 2022 om 23:37

Is gemaakt voor t maagdelijke witte shirt. Kan niet wachten om hem in het prachtige Estadio Santiago Bernabeu te zien schitteren.

11 juni 2022 om 00:16

Oh God.... Nog een?

11 juni 2022 om 01:34

Stop met maagdelijk wit zeggen terwijl het shirt zo besmeurd is met vuil.

Frankrijk is echt dramatisch bezig

10 juni 2022 om 22:51

Dat zeker maar ja het is maar een oefentoernooitje. Veel spelers hebben er al een lang seizoen op zitten. Zeker de spelers in Frankrijk die zowat alleen in topcompetities spelen. Persoonlijk moet je deze Nations League niet zo heel serieus nemen. Ook heeft Deschamps natuurlijk te maken gehad met het overlijden van zijn vader tijdens deze interlandperiode.

10 juni 2022 om 23:04

Absoluut niet mee eens, bij Oostenrijk hebben de spelers ook een lang seizoen. Kijk naar Alaba en Trauner, beide Europese finales gespeeld, waar Feyenoord in juli al begon in Kosovo. Trauner was er toen nog niet bij, maar het seizoen was al gaande..

Komt bij: voor Oostenrijk en Denemarken is de Nations League ook geen WK? Voor hun zijn het net zo goed oefenpotjes. Feit is dat Frankrijk met Mbappe, Benzema, Konate, Lloris, Hernandez en een Griezmann hier gewoon teleurstelt met zo veel kwaliteit.

10 juni 2022 om 23:19

Toch speelt het meer bij die landen dan bij Frankrijk. Dat is toch niet zo moeilijk om te ontkennen. Trauner speelt in de Eredivisie dat is gewoon minder zwaar en Alaba heeft de laatste maand ook al weinig gespeeld door blessures. Wat mindere landen zoals Oostenrijk hebben natuurlijk meer motivatie om te spelen dan dit Frankrijk. En nogmaals Deschamps heeft zelf ook een enorme tegenslag verwerkt gehad.

10 juni 2022 om 23:47

@brakobama, voor landen als Oostenrijk en Denemarken is dit wel zo beetje het enige wat ze kunnen winnen. Daarnaast is de honger naar prijzen bij de spelers ook denk ik groter omdat ze in clubverband misschien een keer kampioen worden in een mindere competitie of eens een beker pakken. Zo'n Vitesse dat een keer een knvb beker pakt is daar ook veel blijer mee dan Ajax of Psv.

10 juni 2022 om 22:52

Ik denk dat Frankrijk en nog een aantal landen dit toernooi niet heel belangrijk vinden. Je ziet het tegen Oostenrijk en ook al tegen Denemarken, enorm nonchalant in de afronding van kansen. Misschien hadden ze dit toernooi de grote jongens beter op vakantie kunnen sturen en de jongere spelers de kans geven om uit te blinken.

10 juni 2022 om 22:59

@ramondiaz, Ja dat was wel beter geweest. Is ook belachelijk dat ze na het seizoen nog 4 wedstrijden in 2 weken moet afwerken...

10 juni 2022 om 23:08

Namen ze het EK dan ook niet serieus toen ze van Zwitersland verloren. De vorige Nations league wonnen ze nog notabene. Leuk dat ze het niet serieus nemen, maar Frankrijk heeft helemaal niet de status om op halve kracht te gaan spelen. Denk oprecht dat ze niet veel beter kunnen met zon clown als Deschamps als coach.

10 juni 2022 om 23:41

Zou ook gewoon een mooie dikke middelvinger naar uefa zijn om met jeugd spelers te spelen.

11 juni 2022 om 10:06

Van Gaal begon de tweede wedstrijd toch ook met 11 andere spelers dus ziet het ook meer als oefenpotjes

10 juni 2022 om 23:39

Is niet voor niks dat aqua zegt dat de grote landen het niet serieus nemen

Mbappe loopt iedereen er compleet uit dus vreemd dat dit zo specifiek benoemt moet worden lijkt mij.

10 juni 2022 om 23:01

Ja die gast is zo ontzettend snel. Ik denk dat hij er iedereen uitrent haha (van de verdediging he)

11 juni 2022 om 11:11

Hakimi houd hem wel bij is officieel sneller ook. Maar was een ex hardloper vroeger. Dus kijk er niet raar van op.

10 juni 2022 om 23:31

@dabor, volgens mij spelen zo beetje alle verdedigers die hij er niet zomaar uitsprint, wel bij Frankrijk

10 juni 2022 om 23:38

Haha, ja de trainingsvelden zullen dan ook wel voorzien zijn van uitloopstroken...

11 juni 2022 om 09:16

Mooie goal van Mbappe, maar waarom een spelers niet juicht na een goal, sip oogt zelfs, helemaal als het voor je land is en je nog zo jong bent, is me echt een raadsel.

Zo wat een sprint en goal van Mbappe. De rest van de spelers leken wel stil te staan.
Maar pas 2 punten uit 3 wedstrijden voor zo'n land als Frankrijk, is wel heel matig.

10 juni 2022 om 23:00

Denk dat van de top 10 landen er helemaal niemand is die de Nation league serieus neemt, is ook ipv oefenwedstrijden gekomen dus sowieso voor de voetballers totaal onbelangrijk. Vi d dat wel jammer want je ziet bedroevend voetbal en het haalt de spanning weg

11 juni 2022 om 08:48

Toch wel bijzonder dat Frankrijk de vorige editie van Nations League nog won dan. Maar als het slecht gaat dan nemen ze het ineens niet serieus... Tuurlijk wordt er (met name deze editie omdat er nu 4 potten in 11 dagen pal na het seizoen op de kalender staan) veel gerouleerd, al helemaal door de toplanden met een super brede selectie zoals Frankrijk. Maar de elf die er gisteren stonden, plus invallers als o.a. Mbappe en Nkunku, moeten Oostenrijk gewoon met gemak verslaan natuurlijk. Geen enkele prof die expres verliest (of gelijkspeelt) om ze er zogenaamd geen zin in hebben hoor. Bovendien heb ik Frankrijk, Spanje, Engeland, Portugal, Duitsland, Italie, Belgie, etc. stuk voor stuk al minstens 1 pot met hun sterkste elf gezien de afgelopen week ook in de Nations League. Dat kan niet 4x op rij (ook niet bij de kleinere landen), maar om dan steeds te stellen "die nemen het niet serieus" vind ik wel heel makkelijk hoor. Het zal heus niet Frankrijks bedoeling zijn om naar poule B af te zakken voor vorige editie.

11 juni 2022 om 09:36

Vanaf je in die final 4 staat, neem je het wel wat serieuzer natuurlijk. Daarvoor zijn het oefenpotjes. Maar die wil je ook gewoon winnen natuurlijk.

11 juni 2022 om 09:59

Tuurlijk, de grote landen zullen het echt geen ramp vinden als zij tweede worden in hun poule ofzo, dat snap ik ook wel. Zoveel prestige heeft de Nations League namelijk niet. Maar inderdaad, ook je "oefenpotjes" wil je gewoon winnen. Ik vind het makkelijk om te stellen dat Frankrijk het niet serieus neemt, maar mij maak je niet wijs dat iemand daar op 2pt onderaan had willen staan na 3 potten tegen Oostenrijk, Denemarken en Kroatie.

11 juni 2022 om 11:03

Uiteindelijk maakt het ze niet zoveel uit denk ik zolang ze niet degraderen. Vergeet niet dat die internationals die nu 4 potten op 11 dagen moeten spelen waarschijnlijk nog voor het einde van juni terug mogen beginnen trainen omdat de competities vroeger opstarten door het WK in de winter.

11 juni 2022 om 12:18

Dat deed Duitsland ook altijd tijdens oefenpotjes verliezen zodat mensen ze als underdog zagen en vervolgens iedereen uit schakelen op ek en wk.

Saliba stond bij dat tegendoelpunt lucht te dekken en was zijn man compleet kwijt, weer een fout. Verder zie je dat als Ragnick wat meer voetballende spelers tot zijn beschikking heeft, hij meer zijn filosofie tot uiting kan brengen.

10 juni 2022 om 22:59

Jij wil zeggen dat Rangnick bij Oostenrijk meer voetballende spelers heeft dan United? Wat een grap.

10 juni 2022 om 22:59

Meer voetballende spelers? Het zijn gewoon lopers daar , niets van creativiteit het moet komen van Sabitzer anders kunnen ze amper een kans uitspelen. Verder was Saliba ijzersterk op dat foutje speelde zelfs beter dan Konate

10 juni 2022 om 23:05

Nou een middenveld met Schlager, Laimer, Sabitzer en Seidwald is oprecht beter dan wat er bij Man United rondloopt op die posities met Fred, Mctominay, Matic en een Pogba die er geen zin meer in heeft. Bruno Fernandes vind ik ook maar een momenten voetballer. De aanval van Oostenrijk is wel zwak op Aranoutovic en die jongen van Stuttgart na. Ook een Alaba heeft van achteruit meer voetballend vermogen dan Maguire en Lindelof bij elkaar.

11 juni 2022 om 12:02

En Gernot is met afstand beter dan alle verdedigers van United

Mensen gaan me uitlachen, maar Nkunku is de beste voetballer van dit moment. Die man heeft echt alles. Een soort mix van R9 en R10. Zijn cijfers zijn echt ongekend zonder penalty’s als nog boven de 50 goals en assists.

10 juni 2022 om 23:02

Niets in zijn spel doet MIJ denken aan beide spelers. En er zijn gewoon twee spelers op het veld die beter zijn. Het gaat een grote worden dat zeker maar dat ik hem zie spelen en ik denk r9 of r10 dat absoluut niet

10 juni 2022 om 23:07

Qua spel, niet qua niveau. Hij kan doelpunten maken, enorm versnellen, heeft overzicht en een bepaalde flair. Hij kan als spits, schaduwspits, offensieve middenvelder en hangend vanaf links fungeren.

10 juni 2022 om 23:14

Vind hem juist wat van Neymar hebben, zie hem graag naar de koninklijke wit gaan, zou alsnog fanatische zijn... Voorhoede om van te watertanden.

11 juni 2022 om 09:35

Nkunku is idd niet beter dan de spelers die je opnoemde. Maar hij heeft echt een prima seizoen gedraaid hoor. Ook in de CL ondanks dat ze derdes zijn geeindigd wat niet onlogisch is gezien ze in een poule met City en PSG zaten. 7 CL goals in 531 minuten tov 8 goals in 1008 minuten van Salah.

10 juni 2022 om 23:39

Zeker Nkunku is de beste voetballer van de wereld en universum. Zeker beter dan Benzema, Salah en Mbappe bij elkaar. Nkunku is absoluut de Beste.

10 juni 2022 om 23:45

Ach omdat die naam niet heeft qua status? Zie jij hem wekelijks spelen? Hij heeft betere cijfers dan Salah en Benzema dit seizoen. Alleen Mbappe heeft ietwat betere statistieken, maar daar zaten ook meer penalty’s bij en met PSG in de Ligue 1.

11 juni 2022 om 00:04

Idd maar vind Benzema en Salah wel beter op dit moment. Misschien derde beste.x

11 juni 2022 om 09:38

Hoezo heeft die betere cijfers? Benzema heeft 46 wedstrijden en 44 goals. En ook nog 14 assists in CL en La Liga.

10 juni 2022 om 23:46

Benzema zit natuurlijk op hockey

nkunku na Benzema beste Franse voetballer, waarom gaat Perez Nkunku niet aantrekken die is zo goed wat een speler..

10 juni 2022 om 23:39

Hij wordt wel gevolgd dacht ik. Maar ja hij is echt duur. Ik heb hem ook liever dan een Gnabry bijvoorbeeld. Maar denk dat Real dan in een ander systeem zal moeten gaan spelen. Nkunku moet centraal spelen (achter of naast Benz) en niet op rechts.

10 juni 2022 om 23:51

Nkunku is eigenlijk een speler zonder een vaste positie. Hij kan overal spelen en nog steeds wereld top zijn dus hem in een vrije rol als rechtsbuiten kan gewoon voor Real Madrid zijnde

11 juni 2022 om 01:55

Leipzig gaat heel hoog in de boom zitten voor hem. Zal ook echt tegen de 100 miljoen zitten denk ik

11 juni 2022 om 10:25

Miljoen of 80 zal ie zeker wel moeten kosten denk ik ja. Heeft wel nog maar een tweejarig contract dus wellicht is hij volgende zomer voor een aardige prijs op te pikken. Wel een speler die door dat duivelse PSG is opgeleid, dat is misschien wel een nadeel voor sommige Real Madrid fans.. Geintje natuurlijk

Mbappe loopt elke verdediger eruit. Daar kan trauner weinig tegen beginnen.

11 juni 2022 om 10:52

Dat mijn reactie word aangepast en alleen dit blijft staan zegt genoeg. Mijn 'vermoeden' word hier wel bevestigd.

Blijf het jammer vinden dat die niet voor mijn team Madrid heeft gekozen. Een aanval met vini die ook mega snel is en Mbappe is een nachtmerrie voor elke verdediging. Jammer dat Frankrijk nog steeds met Deschamps de bondscoach heeft. Er valt echt zoveel meer te halen uit deze selectie.

Vond Fr eigenljjk best goed spelen. Vooral nadat Mbappe er een kwartier vr tijd inkwam werd Oostenrijk echt weggespeeld. O" rijkse keeper uitstekend. Mbappe steekt echt overal altijd bovenuit

Weimann onderschatte speler die wel hoger kan dan Bristol City maar hij is zo goed voor Bristol

Wat is dit voor titel zeg… vz kom even op… ik hoop niet dat iemand hiervoor betaald heeft gekregen…
Slaat werkelijk nergens op … gaan we deze titel nu elke week zien aangezien Mbappe heel europa eruit sprint??

11 juni 2022 om 06:32

Wat een achterlijke reactie! Je bent echt toe aan weekend hè

Die kop is gewoon om Feyenoorders de treiteren of uit te lokken. Dat is eigenlijk een beetje hoe het gaat hier op AjaxZone. Het valt me nog mee dat ze 'Ajax' niet in elke titel terug laten komen. Dat kost ze vast de nodige moeite.

On topic: matig Frankrijk dat door een bevlieging van een absolute wereldtopper toch nog een puntje meeneemt en bijna zelfs nog de volle winst. Dat het 't einde van het seizoen is en niemand zin heeft in de Nations League is geen excuus, dat geldt ook voor Oostenrijk.

@Redactie: Ik ben erg benieuwd waarom jullie dit doen? Jullie weten dat het moderator team al kneiter druk is omdat ze met relatief weinig man zijn en toch plaatsen jullie geheel bewust steeds vaker en vaker zulke titels, om de moderators wat extra werk te bezorgen t.b.v. een paar extra clicks. Schaamteloos. Want deze titel plaatsen jullie op deze manier met slechts één doel: negatieve reacties van Feyenoord fans uitlokken en zo een off-topic vuurtje opstoken in de comments. Dit past echt niet bij de redactie van een professioneel bedrijf, jullie vertonen gedrag van kinderachtige gebruikers die (weliswaar subtiel vaak) zitten te provoceren. Ik heb een aantal weken geleden ook al een keer betoog gehouden in de comments, vlak voor de Conference League finale. Dit gaat jullie geheid actieve leden kosten, hier boven met wolkje al je eerste voorbeeld en er zullen er nog veeeeel meer geruisloos inactief worden. Ten behoeve van wat extra clicks je community eigenhandig afbreken, slimme tactiek hoor!

11 juni 2022 om 11:37

Ik sluit mij hier ook bij aan. Ben heel erg benieuwd naar de reden achter de uitlokkende titel.

"blunderende Trauner leidt met domme actie Oostenrijks puntverlies in", was mooier geweest.

Knap van Oostenrijk dit en wederom hilarisch hoe matig Frankrijk presteert met de aanwezige middelen. Je zou zeggen, ze nemen het niet serieus, maar ze vergaten het EK dan ook ff serieus te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 4
103 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. LlorisKeeper
J. ClaussVerdediger
L. DigneVerdediger
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

106 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 1 1 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 35 28 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren