AZ presenteert Mayckel Lahdo: ‘Hij moet de concurrentie gaan opvoeren’

Vrijdag, 17 juni 2022 om 19:43Rian Rosendaal • Laatste update: 19:47

AZ heeft zich verzekerd van de diensten van Mayckel Lahdo, zo maken de Alkmaarders wereldkundig De negentienjarige buitenspeler stond naar verluidt ook op het lijstje van Feyenoord, FC Groningen en SC Heerenveen, maar hij kiest dus voor een transfer naar Alkmaar. Het talent komt transfervrij over van Hammarby IF, waar hij ook een nieuw contract kon tekenen. Lahdo tekent bij AZ een verbintenis tot medio 2027 en sluit per direct aan bij de selectie.

"Ik kijk ernaar uit om te beginnen en alle spelers te ontmoeten. AZ is een mooie club. Ik houd van Nederland en het voetbal dat hier gespeeld wordt. Ik wil dit seizoen zoveel wedstrijden als mogelijk spelen en veel leren", zegt Lahdo op de website van zijn nieuwe werkgever. Max Huiberts, technisch directeur bij AZ, spreekt van een speler met 'veel snelheid, een goede dribbel en een goede individuele actie'. "Wij denken dat hij zich dusdanig vlot gaat ontwikkelen dat hij bij AZ snel zijn wedstrijden kan gaan spelen. Hij moet de concurrentie gaan opvoeren op die positie en daar loopt hij niet voor weg."

AZ is bezig met een vervanger voor Jesper Karlsson, die Alkmaar deze zomer lijkt te verlaten.

De Alkmaarders bereiden zich met de komst van Lahdo voor op het mogelijke vertrek van zijn landgenoot Jesper Karlsson, die al eens is genoemd bij Napoli. De buitenspeler was de smaakmaker van AZ in het afgelopen seizoen en erkende zelf ook dat hij deze zomer graag een mooie stap hogerop zou willen maken. De Zweedse vleugelaanvaller speelde afgelopen seizoen 50 wedstrijden voor AZ, met daarin 21 doelpunten en 15 assists.

Lahdo speelde het grootste deel van zijn jeugdopleiding voor Hammarby. Afgelopen seizoen kwam hij in tien duels binnen de lijnen en wist hij een keer het net te vinden. Hammarby werd afgelopen seizoen derde in de Zweedse Allsvenskan. In 2019 werd bekend dat Zlatan Ibrahimovic mede-eigenaar werd van de club. Met de Zweedse superster op de tribune won Hammarby in 2021 de beker in Zweden. De laatste keer dat de club een prijs pakte was in het jaar dat Ibrahimovic van Malmö FF naar Ajax vertrok: 2001.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door kevin73)

Lijkt me een prima aankoop van AZ. De meeste Noren en Zweden presteren goed in Alkmaar dus ben benieuwd naar deze jongen. Transfervrij ook nog dus als dit echt de vervanger is van Karlsson hebben ze echt uitstekende zaken gedaan.

18 juni 2022 om 02:13

Dit is geen Zweed of Noor, Maar een Assyrische jongen. Toch wel mooi voor mezelf om een jongen van hetzelfde nationaliteit in actie te zien hier, ben benieuwd.

18 juni 2022 om 08:09

Nee hoor, het is toch echt een Zweed. Assyrisch is geen nationaliteit die je kunt hebben, ik ben ook niet als nationaliteit Brabants.

@kevin73, je vergeet voor de vorm nu even Björn Johnsen, Muamer Tankovic en Denni Avdic, niet elke Scandinaviër is een schot in de roos.

18 juni 2022 om 11:37

@timbo97

Redondo maakt hier de verwijzing naar zijn oorspronkelijke etniciteit. Hij is inderdaad van Assyrische komaf, uiteraard met een Zweedse nationaliteit. Ik geloof dat hij simpelweg zijn oorspronkelijke roots wou benadrukken, de Brabanders vergelijking raakt kant noch wal in deze.

18 juni 2022 om 11:39

@Redondo-arts6

Shlomo

Inderdaad, echt leuk om weer een Assyrische speler in Nederland te hebben. Ik kan me nog goed Kennedy Bakircioglu herinneren destijds, wat kon ik genieten van die jongen! Ook een echte Hammarby legend overigens. Ben benieuwd hoe Lahdo het zal gaan doen.

18 juni 2022 om 15:43

Assyrisch vergelijken met Brabants. Man man man timbo97 je moet je denk wat meer gaan verdiepen in geschiedenis. De Assyrische cultuur is misschien wel 1 van de rijkste culturen van de mensheid. Ben zelf geen Assyriër, maar mooi dat er een Lahdo naar Alkmaar komt. Hoop dat hij Karlsson kan vervangen of zelfs overtreffen.

18 juni 2022 om 17:20

Daarom zeg ik ook de meeste Noren

Lijkt mij eerder een speler die eerst in Jong AZ gaat spelen of als stand in wordt gehaald

10 juni 2022 om 16:53

Dat denk ik ook. Verwacht niet dat Karlsson al vertrekt, of de hoofdprijs moet betaald worden. Rechtsbuiten positie moet versterkt worden dus dit is een goede eerste stap.

10 juni 2022 om 19:53

Ik hoop het voor AZ vooral dat hij blijft. Vind hem echt de grote smaakmaker van AZ en ook een super speler voor de eredivisie.

Afgaande op de foto bij dit artikel, heeft deze jongen hetzelfde postuur als ik

10 juni 2022 om 18:54

Ze noemen hem ook wel Lardo

Benieuwd wat deze speler gaat brengen, iemand die weet wat z’n kwaliteiten zijn?

17 juni 2022 om 20:36

Veel snelheid en een goede dribbel.

17 juni 2022 om 23:23

Ben ook benieuwd meestal scout AZ wel goed in Scandinavië. Ben ook benieuwd wat Karlson gaat opleveren.. en hoe kan het dat je weinig hoort over interesse in Midtsjo?

Dat blijft AZ toch wel erg goed doen de hele tijd. Zo goed dat Feyenoord het beleid (met o.a Walemark, Pedersen, Aursnes en Trauner) is gaan kopieã«ren. En ook voor hun pakt het prima uit.

10 juni 2022 om 17:25

Ah door jullie hebben ze dus Bozenik, Hendrix, Conteh en Marciano gehaald. Weten ze ook gelijk dat het beleid bij AZ zuigt.

10 juni 2022 om 17:31

Haha, Feyenoord kopieert het beleid van AZ? Wat een grap! Op basis waarvan kopiëren ze AZ precies volgens jou?…


OT: Ik ben wel benieuwd naar deze speler. Weliswaar geen denderende statistieken, maar de Nederlandse clubs weten vaak wel leuke talenten weg te plukken uit Scandinavië. Fijn ook dat zo’n speler transfervrij kan worden binnen gehengeld. Ik vraag mij echter af of Karlsson deze transferperiode weg gaat en of dit dan de gewenste opvolger is. Dat laatste denk ik eigenlijk van niet. Ik denk zelf dat Karlsson er verstandig aan doet om nog een jaar door te gaan bij AZ. Ik vrees echter dat hij zichzelf wel klaar acht voor de volgende stap, en dat de interesse daar ook wel naar is.

10 juni 2022 om 17:46

Walemark, Bjorkan, Berg, Aurnses zijn allemaal spelers die door zowel Feyenoord als AZ werden gevolgd. Laten we het anders zetten. Voordat Slot van AZ naar Feyenoord ging, wie had Feyenoord uit de Noorse of Zweedse competitie gehaald?

10 juni 2022 om 17:53

CoolJ. Heeft dat iets te maken met Slot of met Bjarne Hansen die sinds 1,5 jaar echt onderdeel uitmaakt van het scoutingteam van Feyenoord? Doe eens een wilde gok

10 juni 2022 om 18:08

Alsof alleen AZ die spelers op hun lijstje haf staan. Daarnaast, waarom zouden we jullie beleid willen kopiëren? We mikken wat hoger

10 juni 2022 om 18:27

We moeten niet doen alsof de Scandinavische markt onbekend terrein is voor ons. En we moeten ook niet doen alsof AZ dat gebied heeft ontdekt. Je vraagt specifiek om Noren en Zweden, terwijl Feyenoord ook veel in Denemarken rondkijkt. Om antwoord te geven op je vraag, welke spelers Feyenoord toen had uit die landen: Gustafson, Hansson, en Hansson (jeugd) en noren Johnsen (jeugd) en eerder Singh. Dat waren overigens geen succesverhalen, maar dat is een andere discussie. Daarnaast is Feyenoord ook heel veel spelers uit die landen misgelopen. Kitolano en Abraham bijvoorbeeld. Maar het is niet zo dat sinds Slot bij Feyenoord zit, Feyenoord 'ineens' achter dezelfde spelers als AZ aan zit, dat is gewoon bullshit. Dat zij nu daadkrachtiger zijn en actiever spelers halen uit die landen, dat is ook geen toeval. Feyenoord had voorheen nauwelijks scouting en bovenal: geen geld. Dit i.t.t. AZ. Dan moet je het toch vooral hebben van de mindere goden. Nu Feyenoord wat meer te besteden heeft, halen ze ook betere spelers, logisch. Afijn, nu hebben we het alleen over Zweedse en Noorse spelers, maar dat heeft toch niks te maken met het beleid? Ik ben nog steeds erg benieuwd, wat Feyenoord op dat gebied heeft gekopieerd van AZ.

10 juni 2022 om 18:36

Ik denk wel degelijk dat Feyenoord AZ als haar grootste concurrent ziet.
Die club heeft in 4 seizoenen 3x in de top drie gespeeld waarvan samen met ajax voor de titel en het seizoen daarna tot de laatste wedstrijd verwikkeld met PSV voor plek 2. Dus ja, kijkend naar die begroting denk ik wel degelijk dat men bij Feyenoord goed naar AZ heeft gekeken; de manier van spelen, hun scouting en hun jeugdopleiding.

10 juni 2022 om 18:44

Dat is wederom een andere discussie pinkelman. Ik denk zelf overigens dat Feyenoord eerder naar boven kijkt (ajax en PSV) dan naar AZ. Dat de manier van spelen op dat van AZ lijkt, is niet zo gek met Slot als ex-AZ coach... De jeugdopleiding is al een jaren prioriteit bij Feyenoord. Er zijn tijden geweest dat Feyenoord elk jaar de prijs won voor beste jeugdopleiding van Nederland. Er zijn ook mindere jaren geweest, waarin ook veel talenten naar het buitenland vertrokken. Die tijden zijn inmiddels wel voorbij. Maar zelfs toen het op Varkenoord minder ging, bleef men leveren. De scouting komt op de rekening van Arnesen, die dat nieuw leven in heeft geblazen.

10 juni 2022 om 19:23

Dus AZ kopieert Groningen en Heerenveen? Die halen namelijk al sinds jaar en dag hun spelers uit Scandinavie…

17 juni 2022 om 20:28

Kaws, ik ga me niet in de discussie mengen wie het kopieert van wie maar als Pinkelman gelijk heeft dat AZ 3 van de laatste 4 seizoen boven Feyenoord is geëindigd dan keek Feyenoord toch naar boven?

De jeugdopleiding van Feyenoord heeft inderdaad tijden beleeft dat ze elk jaar een prijs wonnen maar je kan je afvragen hoelang dat is geleden. Ik kan me vergissen maar volgens mij zijn er bij Feyenoord de laatste jaren aardig wat jeugdspelers vertrokken wegens een gebrek aan toekomstperspectief. Kan goed zijn dat ze er nu weer een prioriteit van hebben gemaakt maar het was de laatste jaren allesbehalve rozengeur en maneschijn.

17 juni 2022 om 20:58

Nee niet alleen AZ heeft die lijstjes, maar het is wel erg toevallig dat ze na het aanstellen van Slot direct een handvol spelers halen die bij AZ ook op het lijstje stonden vind je niet?

17 juni 2022 om 20:59

Ze halen divers personeel weg, hebben aan bijna alle jeugdtrainers getrokken en trekken na de aanstelling van Slot toevallig een handvol spelers aan die bij AZ op een lijstje stonden, uit een poel waar ze normaal nooit in visten.

10 juni 2022 om 18:02

Heeft AZ dan het beleid van Heerenveen en Groningen gekopieerd? Die doen dit namelijk al meer dan 10 jaar. Staan allebei nu ook weer in het rijtje geïnteresseerde clubs.

17 juni 2022 om 20:02

Het is natuurlijk niet zo dat Feyenoord zelf nooit scandinavische spelers haalde tot Slot daar ging werken.
Ook onder van Geel kwamen daar de nodige spelers vandaan, Jörgensen, Sing, Hanson en Gustafson die direct uit scandinavie kwamen en nog een lijst met scandinavische spelers die via een omweg zijn gekomen zoals Guidetti en Armenteros. Dat is toch elk jaar eentje. Het lijstje van Slot zal ongetwijfeld ook een rol spelen maar dat geld ook voor de invloed van Arnesen.

18 juni 2022 om 01:33

Voor Feyenoord is het grote AZ natuurlijk het voorbeeld in Nederland. Dus logisch dat ze die kopiëren. Al die prijzen die AZ heeft gewonnen... Oh wacht.

Lachwekkend dat je serieus denkt dat Feyenoord AZ kopieert..

Dit seizoen dus 10 wedstrijden gespeeld met 1 goal. Geen indrukwekkende statistieken ook al is hij pas 19. Transfervrij, dus je kan er geen bult aan vallen en met de interesse van andere clubs zal hij vast wel talent hebben. Ik ben benieuwd.

Denk niet dat Feyenoord hem echt wilde hebben. Waarschijnlijk alleen geïnformeerd aangezien hij transfervrij is. Een speler met deze statistieken moet je als Feyenoord zijnde ook niet willen op dit moment. Juist nu is het de bedoeling om spelers met rendement binnen te halen, aangezien ze hoge ogen hebben gegooid in Europa (lees Conference League). Een speler van 19 die zich totaal niet heeft bewezen in Scandinavië ben ik niet heel erg enthousiast van, maar laat me graag verrassen. Benieuwd hoe hij het gaat doen, maar ben er vrijwel zeker van dat Feyenoord hier niet wakker van zal liggen

Sleepy Arnesen..,
Weer een prima speler die Feyenoord misloopt door gebrek aan doortastendheid.

Laatst nog Björkan misgelopen door geklungel en geslaap van Arnesen.
Die jongen wilde graag naar Feyenoord, Slot wilde hem ook graag hebben. Transfervrij en de ideale opvolger van Malacia.
En toen ging Hertha ermee aan de haal.

10 juni 2022 om 17:00

Volgens mij was het verhaal meer dat er bij aanvang van het seizoen nog een transfersom betaald moest worden, en dat geld was er niet. Een half jaar later was Hertha er, dat veel meer salaris kon bieden

10 juni 2022 om 17:27

Prima speler zegt die...is geen eens jeugdinternational als ik zo kijk. Wat maakt deze speler zo prima volgens jou?

17 juni 2022 om 19:53

Alles wat Feyenoord niet doet is verkeerd en alles wat Feyenoord wel doet is verkeerd bij Raubaht. Doodvermoeiend.

Helaas weer een talentvolle speler die naar een club met meer geld gaat.. (eerder ook Karlsson en Berg). De scouting is wel in orde, helaas moeten we het meestal afleggen tegen clubs met meer geld. Jammer dat spelers niet wat vaker de stap naar ons willen maken waar ze bijna gegarandeerd basis kunnen starten. We hebben enorm behoefte aan vleugelaanvallers die wel wat kunnen namelijk.

Feyenoord staat er bij en kijkt er na. Arnesen wacht totdat Sinisterra, Malacia en Senesi verkocht zijn en komt dan met van die halve versterkingen aan.

Nou, Heerenveen kan beter elders gaan scouten. Dit is de zoveelste keer dat t misgaat

Wel een bijzonder onflatteuze foto overigens. Als ik hem zoek, dan zie ik een heleboel foto's waarbij hij er een stuk beter op staat. Zoals hij op deze foto eruitziet, dan lijkt het alsof hij minimaal een kilo of 90 weegt.
Op de foto op de site van AZ, waar hij met zijn nieuwe shirt staat, ziet er in ieder geval een stuk normaler uit.

We zullen het zien, de scouting van AZ is soms raak, maar ook best regelmatig niet, dus hopelijk is deze van de eerste categorie, maar ik denk niet dat hij meteen gehaald is als directe vervangen van Karlsson.

17 juni 2022 om 22:02

Karlsson en Lahdo hebben ook een andere status qua spelers. Karlsson werd al gezien als een van de betere Zweedse talenten van het land, terwijl Lahdo nog alles moet bewijzen. Als ze zijn teamgenoot Swedberg hadden gehaald als vervanger van Karlsson, dan kon je het misschien wel zien als directe vervanger. Maar die gaat overigens naar Celta voor 5 miljoen, dus PSV is hem misgelopen. Maar Lahdo is transfervrij, is nog jong, en heeft al zijn wedstrijden gespeeld in zowel de tweede en eerste divisie van Zweden. Dus risico is meer van low risk, high reward. Nog steeds knap dat Huiberts Karlsson maar voor 2,6 miljoen heeft gehaald. Die heeft dat dubbel en dwars terugbetaald.

17 juni 2022 om 22:04

Ja, Karlsson was een schot in de roos, Maar dat kon je al vanaf de eerste minuten zien (dat is bij andere "schoten in de roos" bij AZ wel eens anders geweest, die hadden meer tijd nodig).

Maar deze jongen werd al gebombardeerd tot de opvolger van Karlsson en dat is nou niet echt een stempel wat hij opgeplakt moet krijgen. Laat hem alsjeblieft de tijd krijgen, maar ook voldoende kansen (en dat is iets waar Janssen nou niet echt in is uitgeblonken, tot nog toe).

17 juni 2022 om 22:50

Evjen bijvoorbeeld heeft het nog lastig, terwijl het een talent is waar United achteraan zat toen hij nog Bodo/glimt zat. Maar als Lahdo de vervanger moet worden van Karlsson, dan liggen de verwachtingen wel heel hoog. Denk overigens niet dat Karlsson nu weg wilt en dat hij nog een laatste seizoen blijft. Mits er een enorm gek bedrag binnenkomt, maar dat is dan het uiterste. Maar er moet wel iets bij voor de verdediging en wellicht een keeper die Vindahl even scherp houdt of wellicht de nieuwe eerste keeper wordt. Mits ze veel vertrouwen hebben in Westerveld (wordt naar het eerste gehaald) of Reus. Maar ze zijn zo vaak tegen puntverlies aangelopen door de capriolen van de twee centrale en keeper. Voor de rest hoeft er niet echt iemand bij, want op het middenveld en qua aanvallers zie ik de huidige jongens nog beter doen dan vorig seizoen. Misschien nog een rechtsbuiten, want Evjen overtuigt mij nog niet en Aboukhlal vertrekt dus waarschijnlijk naar Toulouse.

18 juni 2022 om 00:09

Je bent aardig op de hoogte van AZ als Groningen-fan zijnde 😉

Hahaha ongelukkig uitgekozen foto zo net na een inworp lijkt het. Verder nooit van deze speler gehoord. Maar hij is jong, transfervrij dus de risico’s zijn minimaal!

18 juni 2022 om 10:24

Aan het publiek op de achtergrond is de foto net na een doelpunt gemaakt, dus dit zal wel zijn viering zijn ipv net na een inworp

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. BarasıAanvaller10
M. LahdoAanvaller10
H. VerhulstKeeper10
V. PavlidisAanvaller11
M. van BrederodeAanvaller11
S. BeukemaVerdediger10
M. de WitVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren