‘Tadic kon niet veel uitrichten tegen mij, dat gaf een onbeschrijflijk gevoel’

Vrijdag, 10 juni 2022 om 13:28 • Laatste update: 13:31

Mauro Júnior beleefde afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie. De Braziliaan begon het seizoen bij PSV als multifunctionele middenvelder, maar maakte gedurende het seizoen de succesvolle transitie naar de backpositie. De 23-jarige Mauro verwierf als linksbenige speler verrassend een basisplaats als rechtsback en zo kwam hij in de finale om de TOTO KNVB Beker (2-1 winst) rechtstreeks tegenover Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. "Het gevoel dat ik had na duels met Tadic was onbeschrijflijk", aldus Mauro tegenover Voetbal International. "Ik dacht alleen maar: i did it, i did it, i did it.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door pinko)

En dat terwijl hij eigenlijk een middenvelder is, die omgetoverd was tot linksback. Tadic in je zak hebben als nood rechtsback vind ik dan best goed inderdaad.

10 juni 2022 om 13:35

Hahahahahaha hij heeft geluk dat tadic niet heel snel is wil hem wel eens zien tegen vinicius junior

10 juni 2022 om 13:43

Hij heeft het zelf dan ook over Tadic, niet over Vinicius Junior. En wil de snelheid van Tadic zeggen dat hij makkelijk is af te stoppen?

10 juni 2022 om 13:44

Ik wil Bram van Polen ook wel eens zien tegen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Lewandowski, Mbappe en Benzema.

10 juni 2022 om 13:45

Wat een goed voorbeeld 👌

10 juni 2022 om 14:35

@Mikey. Hem niet de wedstrijd ervoor tegen Anthony geen zien? Had ie ook geen kind aan.

10 juni 2022 om 14:54

Noem mij 1 back die een makkelijke avond heeft tegen vini dan!

10 juni 2022 om 15:36

Tadic en Vinicius in 1 zin en ook nog eens vergelijken. Daar waar Tadic zijn hoogtepunt Southampton is, speelt Vinicius op 21 jarige leeftijd in de basis bij Real Madrid en heeft hij net de CL gewonnen. Mauro vs Vinicius is van te voren een gelopen race.

10 juni 2022 om 15:53

Heb je een blinde vlek of zo? Toegegeven, de leeftijd begint bij Tadic mee te spelen, waarbij zijn afnemende snelheid zeker een pijnpuntje is, al heeft hij ook dit seizoen weer veel assists en doelpunten op zijn naam. Maar in het eerste seizoen - en ook daarna - bij Ajax was hij een absolute meerwaarde, Vooral in de CL wedstrijden meebepalend. Dus dat hij bij Southampton zijn beste spel heeft laten zien, is natuurlijk niet waar. Hoe denk je dat de buitenlandse media zich uitspreken over zijn spel bij Ajax versus Southampton? Dan weet je genoeg...

10 juni 2022 om 13:37

Ik denk dat het vooral zelfvertrouwen geeft. Tadic is een CL niveau buitenspeler. We hebben het vaker gezien in de ED dat backs goed zijn tegen ED wingers maar door de mand vallen op CL niveau. Phillip Max bijvoorbeeld vond ik in Europese wedstrijden echt vaak door de mand vallen.

10 juni 2022 om 15:12

Eens met jou! Mauro is trots op zo'n mooi seizoen en in de bekerfinale Tadic kon ontregelen. Dat is een compliment voor Tadic dat er zo naar hem gekeken wordt en Mauro spreekt zelfs over respect voor hem. Mooi om te zien.

Mauro heeft mij iig positief verrast dit seizoen. Zou mooi zijn als hij onder RvN dit doorzet en nog beter wordt.

10 juni 2022 om 15:25

Nee Tadic is een CL niveau 9,5. Als winger is het voor CL begrippen matig op z'n best. Werd ook duidelijk tegen einde seizoen. Tadic in een vrije rol achter twee spitsen was weer een heerlijke speler die Ajax flink beter liet voetballen.

Mauro Junior was dit seizoen samen met Sangare en Gakpo de beste speler bij PSV. Ik was al gecharmeerd van hem als middenvelder maar als back is hij echt top 5 van de Eredivisie met potentie om de Europese (sub)top te halen.

Bij Vitesse konden we zien dat Mauro leuk voetbalt, maar dat hij als verdediger echt zou doorbreken had denk ik niemand zien aankomen. Ik ben benieuwd of Mauro opnieuw kan verrassen, want eigenlijk denk ik dat zijn plafond wel al bereikt is, maar wie weet...

Heeft zich geweldig ontwikkeld. Staat echt defensief z'n mannetje en is aanvallend ook nog erg goed. Die staat volgend jaar 100% basis als linksback. Max zou ik bij een goed bod verkopen en daarmee een topper op rechtsback halen.

10 juni 2022 om 14:14

Wat is goed bod voor Max? 3-4 miljoen? Daarvan een topper halen is lastig want PSV heeft nog meer posities die ze echt moeten versterken. Al helemaal als Sangare en/of Gakpo weggaan.

10 juni 2022 om 14:23

"wat is goed bod voor Max? 3-4 miljoen?"

Ik zou zeggen zeker 5-6 miljoen. We hebben het wel over een Duitse international met nog twee jaar contract.

10 juni 2022 om 14:30

Wel echt minstens vijf miljoen denk ik. En daarvan kan je een prima speler halen met goede scouting. Er moeten zeker wat posities versterkt worden, maar dat gaat ook hoe dan ook gebeuren, ook als Gakpo en Sangare blijven.

10 juni 2022 om 14:34

Ik heb Max bij PSV gezien en met Duitsland tegen Spanje en ik kan me echt niet voorstellen dat een club daar 7 miljoen voor gaat aftikken. Of het moet een club uit China of Saudi Arabie zijn ofzo

10 juni 2022 om 14:54

Nou Japie, er is vast een gekke club in het rechterrijtje die 'duits international' leest en blind Max koopt! Haha

10 juni 2022 om 15:56

Als er dan ook nog Ajax achter staat, ben je helemaal spekkoper;-)))

10 juni 2022 om 16:27

Ik vind Mauro eigenlijk beter op rechtsback. Die indraaiende voorzetten van hem zijn altijd zo gevaarlijk. Sowieso wel lekker dat hij op beide kanten uit de voeten kan, want dan zou Mwene iig al backup zijn (in mijn opstelling dan).

Tadic in zijn zak, maar wel Brobbey alle ruimte geven om te scoren door nauwelijks mee te springen bij een voorzet. Alle Ajax-fans zijn hem nog dankbaar dat hij Tadic wel in zijn zak had.

10 juni 2022 om 13:59

Brobbey is niet Mauro's man, zou ook nooit zo moeten zijn gezien de fysiek van beide.
Die goal was een grotere fout van Boscagli die lucht stond te dekken en Drommel die veel te ver bij de eerste paal stond.
Overigens wel gek dat Ajax fans dankbaar zijn dat Mauro Tadic in zijn zak had, lijkt me een beetje misgunnen naar je eigen speler.

10 juni 2022 om 14:56

Lol, dit is geen 4e klasse amateurs waar je niks meer hoeft te doen als het jou mannetje niet is 😂😂. Bij de profs moet je gewoon je zone verdedigen. Je gaat toch niet opeens niet ingrijpen omdat het niet je mannetje is?

10 juni 2022 om 15:14

Laat gaan, hij is gewoon een beetje zuur dat Mauro trots reageert hier 'ten koste van' Tadic en kan zijn emoties dan niet bedwingen om iets negatiefs terug te zeggen.

10 juni 2022 om 15:32

Dat is bij elke trainer weer andere. De ene verdedigt in de zone de andere op man en weer een ander krijgt dubbele dekking. Zelfs bij de grootste club van de wereld Real was dat het geval tegen PSG met Mbappe.

10 juni 2022 om 20:39

Als je tegen Mauro zegt dat hij Brobbey bij kopduels moet gaan dekken dan gaat het tactisch helemaal mis. Mauro sprong wel degelijk mee, maar kan gewoon niets beginnen tegen de beer die Brobbey is.

10 juni 2022 om 20:51

@blauwgrana Lol inderdaad. Gebruik je ogen eens zou ik zeggen of heb je nooit opgemerkt dat brobby een beer is en Mauro een muis. Gek hè dat hij een kopduel verliest van hem. Kan je hem toch niet aanrekenen? Is verder altijd erg sterk in de lucht voor zijn lengte. Lol.

10 juni 2022 om 14:18

Mauro zegt niks geks maar toch gek genoeg om leeg te lopen blijkbaar..Mauro hoort niet in de situatie te komen om met Brobbey te moeten mee springen. Raar argument om de aandacht kennelijk af te leiden. Verder werd Tadic opgegeten ,vooral de 2e helft. Gewoon een feit. Is dat nou zo pijnlijk moeilijk dat toe te geven? Een omgeturnde middenvelder die de 2e/3e beste linksbuiten vd eredivisie afstopt is gewoon knap.

10 juni 2022 om 14:38

@PaulR. Bedoel je die wedstrijd toen ie Anthony in zijn zak had zitten? Brobbey was niet zijn man.

10 juni 2022 om 15:29

Ja dat was die wedstrijd inderdaad, toen Mauro het duel als een klein kind verloor van Brobbey bij de 0-1

10 juni 2022 om 16:07

Mauro staat niet in het veld om kopduels van Brobbey te winnen.

10 juni 2022 om 17:35

Schandalig inderdaad dat Mauro van 1,25 en 23 kilo een duel verliest van Brobbey met 90 kilo spieren.

11 juni 2022 om 06:58

Back kan soms ook een ondankbare positie zijn. Sta je in je veteranerteam rechts, omdat je de snelheid nog hebt. Links een vergelijkbaar type. Heb je een echte laatste man lopen en een CV die denkt dat ie Davids is en uitblinkt in afwezigheid. Wordt er dus even van de backs verlangd dat je de spitsen van de tegenstander dekt, maar ook de links en rechtshalf afdekt. Nee, Mauro moet je niet aanrekenen dat ie in de box een kopduel verliest.

10 juni 2022 om 14:40

Het was te veel moeite om te zeggen dat hij zich dit jaar goed ontwikkeld heeft ??

Ik had van Mauro echt niet verwacht dat hij zo goed zou presteren op de back positie. Erg knap hoe die als "aanvallende" middenvelder is omgedoopt tot een betrouwbare back. Op de flank is die in aanvallend opzicht ook van grote waarde. Verdedigend alleen wel kwetsbaar in de lucht maar dat is niet gek voor zijn lengte.

Knap hoe die jongen zich in de basis heeft gevochten. Was al zo goed als afgeschreven. Moest zich richten op 2 nieuwe posities en heeft met beiden handen gepakt.

Top 3 spelers dit seizoen na Sangaré en Gakpo. Wat mij betreft hoeven we voor Mauro dus ook niet meer naar een alternatief te zoeken. Die hoort 1 van de 2 basisplekken volgend jaar op de back in te vullen. Daarnaast nog een goede back vinden is wel belangrijk. Want Mwene, Max en Teze zijn allemaal niet goed genoeg voor de positie. Teze moet lekker centraal achterin gaan voetballen en Max en Teze kan je in de breedte erbij houden of verkopen.

Mooi om ook eens positieve verhalen te lezen over Schmidt. Mauro op zijn beurt heeft ook de credits door er wat mee te doen. Vergelijkbaar met Karsdorp. Ook van aanvallende middenvelder naar een back. Enige verschil is dat Mauro verdedigend ook sterk is.

Mauro is een goede back in de Eredivisie. En dat is ook zijn niveau. Komt tekort voor de Europese (sub)top. Niet erg, want voor PSV is hij een prima back.

10 juni 2022 om 17:51

Precies. Voor zo'n back geen probleem om Tadic af te stoppen.

11 juni 2022 om 21:45

Tadic kan er niks van, joh. Al weet ik niet hoeveel assists en goals hij dit seizoen weer achter zijn naam heeft staan. Zijn er altijd weer te veel om bij te houden;-)))

12 juni 2022 om 15:10

Heeft met snelheid te maken in deze. Tadic is uiteraard een prima speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 0 0 0 0
2021/2022 PSV 27 2 3 0
2020/2021 PSV 19 2 1 0
2019/2020 Heracles Almelo 26 6 3 0
2018/2019 Jong PSV 17 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Van Nistelrooij geeft duidelijk signaal af

PSV neemt het dinsdagavond in de play-offs van de Champions League op tegen het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. De Eindhovenaren kennen tot dusver een vlekkeloze seizoensstart met de winst...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren